Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: 2009 - Mitä pelasit ja miksi?  (Luettu 7552 kertaa)
2009 - Mitä pelasit ja miksi? « : 01.01.2010 18:48 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 939 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Top-listaa tai sekalaisia kokemuksia vuoden pelatuista peleistä. Voi tietenkin listata myös pelejä, jotka olivat pettymyksiä tai muuten vain jäivät pelaamatta. Rajataan pelit kuitenkin 2009 ilmestyneisiin.

****

Street Fighter 4
SF:t eivät koskaan oikein napanneet kunnolla, varsinkaan SF2. Arcadessa SF4:ää testattuani totesin, että peli on samaa paskaa. Päätin kuitenkin sen sitten ostaa 360:lle kun sai niin halvalla ja kaveritkin hommasivat sen. Kyllä se on vaan totuus, että mättöpelejä on vaikea tuomita hyvällä omatunnolla ennen kuin niitä on kunnolla testannut. Ei mikään Viper7:n "testasin pari matsia citymarketissa ja ei ollut ollenkaan hyvä" -tuomiot toimi (Tekken on tietty poikkeus). No nyt on pelitunteja varmaan 500h ja matseja tuhansia. Japanin arcadeihinkin on palanut varmaan yhteensä 100 euroa. Tikkukin piti ostaa ja paremmat osat siihen. Niin ja kaksi FightPadia myös. Eli käytännössä yhteensä peliin on mennyt varmaan 300 euroa. Toisaalta sitä on säästänyt paljon kun periaatteessa olen pärjännyt yhdellä pelillä helmi-syyskyyn välisen ajan.

Modern Warfare 2
Alunperin tätäkään minun ei pitänyt hankkia, mutta kun sen sai käytännössä ilmaiseksi GameStopista, niin miksei? Moninpeli on vikoineen mukavaa räiskintää ja co-op moodikin viihdyttää. Yksinpeli on kyllä pakkopullaa, mutta sehän onkin vain bonus mode.

Shadow Complex
Hyvin koukutti, kun on Castlevaniatkin aina maistuneet. Vielä pitäisi jaksaa pelailla uudelleen läpi ja keräillä achievementtejä. Toivottavasti tämä herättää genren uuteen eloon näillä isoilla konsoleilla.

Dragon Age
Käytännössä paukutin peliä 70h putkeen. Mass Effectin tapaan koukutti hyvin ja se Bioware vain osaa tehdä pelejä. Eipä ole paljon muut roolipelit näin hyvin napanneet.

Borderlands
Tässä toinen peli mitä tuli pelattua ihan liikaa. Ekan viikonlopun (pe, la ja su) aikana varmaan 50 tuntia. Co-oppina oikein mukavaa ja yksinkertaista viihdettä, mikä pilasikin pelin loppujen lopuksi. Liian yksinkertainen ja helppo. Rahansa arvoinen, mutta kuitenkin pieni pettymys jälkeenpäin ajateltuna. Potentiaalia oli paljon parempaan.

Trials HD
Loistava peli, johon minulla ei riitä kärsivällisyys. Kaikki radat meni läpi, mutta ei jaksa pyrkiä täydellisyyteen. Silti arvostan peliä ja suomalaisten osaamista.

Resident Evil 5
Ehkä vuoden pahin pettymys. En osaa oikein tarkasti määritellä, että mikä oli vikana mutta paska se oli. Läpi tuli pelattua, mutta Resident Evil tämä ei ollut. Peli olisi tuntunut varmaan paremmalta, jos sen nimi ei olisi ollut Resident Evil.

Paljon jäi pelejä pelaamattakin, kuten esim. Left for Dead 2, Batman AA ja Uncharted 2. Ehkä ne ehtii nyt tämän vuoden aikana sitten.

Yhteenvetona voisi sanoa, että:
TOP3:
1. SF4 (Ylivoimaisesti)
2. Dragon Age
3. MW2
Play-Asia
tallennettu
Vs: 2009 - Mitä pelasit ja miksi? « Vastaus #1 : 01.01.2010 20:19 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Chrono Trigger

Tämä vuonna 1995 ilmestynyt JRPG-elämys osoittautui yllättävän toimivaksi myös DS:lle käännettynä, pidin heti ensisilmäyksellä. Chrono Triggerin parissa tosiaan meni melko rattoisasti iso osa alkuvuodesta, selkeästi yksi parhaimmista JRPG-peleistä ikinä.

New Super Mario Bros. Wii

Kyllästyin yli puolen välin jälkeen tähtikolikkojen ahmimiseen, oli pakko sortua sen jälkeen nopeaan läpipeluuseen. Hupaisaa pelattavaa oli (etenkin moninpelinä), osoittautui itse asiassa odotettua haastavammaksi (iso kiitos paremmin piilotetuille tähtikolikoille) peliksi vaikka 1-up-sieniä jaeltiin milloin minkäkin tekosyyn siivittämänä. Ei mitenkään SMB3:n saati SMW:n tasoinen tasoloikka, mutta kiva joka tapauksessa.

Batman: Arkham Asylum

Tästäkin olen jaaritellut jo varmaan ihan tarpeeksi, mutta kerrataan nyt kuitenkin: viime vuoden paras peli, peliympäristö oli hyvin mielenkiintoinen ja vihollisten vaanimisessa oli aina valtavat määrät jännitystä. En oikeastaan keksi tästä tähän hätään muuta pahaa sanottavaa kuin sen että lopputaistelu tuntui hitusen mälsältä pelin muiden tapahtumien jälkeen.

Mario and Luigi 3: Bowser's Inside Story

Ostin Lontoosta julkaisun aikoihin 30 punnalla, ihan hyväksi osoittautui ja maistui paremmalta paskemman edeltäjänsä jälkeen, mutten silti ihan loppuun asti jaksanut tätä porata. Jääköön myöhemmälle.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: 2009 - Mitä pelasit ja miksi? « Vastaus #2 : 02.01.2010 15:08 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili Kolme aika selkeää viime vuonna ilmestynyttä huippua ja tämän jälkeen muut ostetut:

1. Batman: Arkham Asylum
Vuoden peli-tavaraa. Aivan loistavasti rytmitetty toimintapeli minkä tarinassa riitti hyvin pituutta ja se jaksoi pitää otteessaan.

2. The Beatles: Rockband
Mainio kunnianosoitus maailmankaikkeuden parhaimmalle yhtyeelle. Vaikka biisilistassa ei mitään hulluja ylläreitä ollut, on se hyvä läpileikkaus bändin tuotannosta. Graafisesti älyttömän tyylikäs peli on enemmänkin interaktiivinen dokumentti sisältäen avattavia valokuvia ja videoita uran eri hetkiltä.

3. Pro Evolution Soccer 2010
Minulle tämä on kuninkaan paluu. Joojoo, FIFA 10 ottaa parempia pisteitä arvosteluista ja on paljon suositumpi, mutta tämä PES:n versio tuo pelisarjaa vihdoin takaisin sen parhaimpiin hetkiin PS2:lla. Ensi vuoden versiota mielenkiinnolla odotellessa.



NHL 2k10
Toinen vastarannan kiiski-valinta urheilupeleistä. Pesee EA:n vuosipäivityksen siinä (yksinpelaajalle) tärkeimässä osa-alueessa, eli tekoälyssä. Muokattavuus myös aivan toista luokkaa kilpailijan peliin verrattuna.

Fight Night Round 4
Hieman ennakkohypen uhrina hommasin tämän. Hyvin pätevää nyrkkeilyä, jonka pariin jaksaa silloin-tällöin uppoutua muutaman matsin verran, mutta pitäisi vissiin olla aivan eri tavalla vinksahtaneena nyrkkeilyyn, että saisi kaiken irti.

Brütal Legend
Tim Schafer osaa käsikirjoittaa hauskan tarinan, mutta siihen se minulla jäi. Kun moninpeli on täysin EVVK-tavaraa, tulee tämä peli menemään myyntiin jossain vaiheessa.

Modern Warfare 2
Michael Bay - The Videogame ei pettänyt yksinpelin osalta. Käsijarru irroitettiin heti siinä vaiheessa kun pelaaja pääsi alkuharjoittelusta läpi, eikä sille löytynyt enää loppupelin ajan mitään käyttöä. Vaikka kampanjan tulitaistelut ovat edelleen älyttömän rasittavasti skriptattu juuri pelaajan ollessa SE TYYPPI, jonka täytyy triggeroida seuraava tapahtuma, jaksoi se pitää otteessaansa sen lyhyen keston ajan.

Shadow Complex
Meinasi unohtua. Älyttömän viimeistelty XBLA-peli, jonkalaisia kaipaisi lisää latauspalveluihin iänikuisten tower defencien ja paskojen 80-luvun arcadehittien uudelleenlämmittelyjen sijasta.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: 2009 - Mitä pelasit ja miksi? « Vastaus #3 : 03.01.2010 03:00 »
Anders Helevete Jäsen Viestejä: 116 Basaaripisteet: 1 Profiili Voishan tästä jonkinsortin top vitosen rökästä honorable mentionsien kera. Huomattakoon, että Borderlands, Assassin's Creed 2 ja Left 4 Dead 2 ovat vasta hyvin vähän käyneet koneessa, että ne eivät valitettavasti tähän hätään tälle listalle pääse.

1. Street Fighter IV
Monta sataa pelituntia kertynyt ja vielä vajaan 11 kuukaudenkin jälkeen julkaisusta pelaan peliä aktiivisesti. Ei voi muuta sanoa kuin 'nuff said.

2. Modern Warfare 2
Mahtava kokonaisuus, jossa ei tekeminen helposti lopu. Tulen mitä luultavimmin hinkkaamaan tätä vielä monen monta kuukautta kavereiden kanssa netissä.

3. New Super Mario Bros.
On se 2D-Mario vaan niin kaunis asia <3  :) Ei voi muuta sanoa kuin, että kenttäsuunnittelu on rautaa ja pesee kolmosta lukuunottamatta vanhatkin Mariot.

4. The Beatles: Rock Band
Rock Band + bändi, jolla ei ole yhtään huonoa biisiä = EPIC WIN! Pieni miinus vaikeiden biisien puutteesta, mutta muuten tajunnan räjäyttävä peli. Gotta love mah dreamscapes.

5.Batman: Arkham Asylum/ Shadow Complex
En vaan osaa päättää kumpi on parempi peli. Molemmat eeppistä voittoa alusta loppuun ja kuten Rockykin toivon, että Shadow Complexin inspiroimana Metroidvaniamaisia pelejä tullaan näkemään lisää latauspalveluissa.
 Niin ja Bättis oli itselleni kyllä vuoden suurin yllätys. En trailereiden ja muiden juttujen perusteella odottanut peliltä yhtikäs mitään, mutta viimeistään elokuun lopussa kun rupesin vilkuilemaan pelin metascorea tajusin, että tämähän ei ole mikä tahansa lisenssipaska. Arkham Asylum 2:sta odotellessa.

Honorable Mentions: DJ Hero, Forza 3, Resident Evil 5, Trials HD, Bust-A-Move Live, Guitar Hero 5, Punch-Out!!! Wii, Brütal Legend (lähinnä konseptinsa takia), Tales of Vesperia (tajusin just, että haluaisin laittaa sen top vitoseen, mutta sovitaan, että mennää jenkkijulkaisujen mukaan ;)), Tekken 6, Halo 3: ODST ja joku peli, joka saattoi unohtua
Pika Pikaa
tallennettu
Vs: 2009 - Mitä pelasit ja miksi? « Vastaus #4 : 03.01.2010 13:37 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Vuoden alussa tuli melko paljon minun uudella Xbox 360-konsolilla pelattua kavereiden kanssa. Call of Duty: World at War oli kovassa käytössä, kunnes siihen kyllästyi. Ei se todellakaan pärjää mitenkään CoD4:lle. Ihan kivaa oli kuitenkin räiskiä verkon välityksellä, ja yksi hyvä sanottava tuosta paskaräiskinnästä on - Nazi Zombies. Sen lisäksi XO:lla tuli pelattua vähän The Orange Boxia ja Lego Indyä, mutta pelaaminen vähän tuolla konsolilla jäi, ja on yhä jäänyt. En vaan ole jaksanut hommailla mitään pelejä, sillä rahat mennyt aina kaikkeen muuhun. Pelaamaan kerkeää myöhemminkin, sillä en nyt näitä ikävuosia jaksaisi tuhlata pelaamiseen.

Tässä vuoden lopussa pistin taas PS1:n kiinni. Jouluaattona oli perinteiset Fifa 98-mittelöt veljen kanssa. Muuten olen pelannut Metal Gear Solidia kunnolla ensimmäistä kertaa itse. Siinäpä ne pelailut tältä vuodelta pitkälti on. MGS oikeastaan ainoa peli mihin ollut varsinaista kiinnostusta, jos ei lasketa mukaan Ski Jump International 3:sta. Helvetin koukuttava mäkihyppypeli.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: 2009 - Mitä pelasit ja miksi? « Vastaus #5 : 03.01.2010 16:02 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Viimeisin "uusi" peli mitä olen pelannut on ollut Okami joskus alkuvuodesta 2007 kait? Masentavaa. Nyt vuoden 2010 rantauduttua muutos olisi ihan kiva juttu.

Tosin viime vuonna lainailin sentään kaverilta Cuben ja pelailin Wind Wakerin ja Twilight Princessin lävite. Hienoja pelejä molemmat ja hieno konsoli. Mario Kart taasen oli melkoisen anuksesta verrattuna CTR:ään.
Voice of The World.
tallennettu
Vs: 2009 - Mitä pelasit ja miksi? « Vastaus #6 : 03.01.2010 18:45 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Street Fighter IV:n kohdalla en ole aivan yhtä paljon aikaa ja rahaa peliin kuluttanut kuin Rocky, mutta varmasti olen hyvällä kakkossijalla ainakin näillä boardeilla. Arcadetikku, kahdenlaiset napit, Sanwan tikkuosa siihen, custom artwork + fightpad vielä kaupan päälle. Huh. Ai niin, ja menin ostamaan pelin PC:llekin. No, tuntejakin on peliin pistetty ihan mukavasti, joten eiköhän se ole maksanut itsensä takaisin. Ohjaimista on sitten myös ollut iloa muissakin peleissä. Niiden lisäksi Shadow Complex on toki koukuttanut täälläkin, vaikka metroidvaniat ovat suhteellisen uusi innostus.

DS:n pelipuoli armon vuonna 2009 oli yllättävän kehnoa: vasta loppupuolella päästiin Bowser's Inside Storyn (omalla kohdalla suhteellisen myönteinen yllätys), Scribblenautsin ja Professori Laytonin myötä edes jonkinlaiseen nostoon, mutta loppujen lopuksi aika köyhäksi jäi. Toivottavasti vuonna 2010 ei nähdä kaikkien hienoimpien pelien siirtymistä DSi-yksinoikeuksiksi, sillä päivitys vanhasta läski-DS:stä ei oikein tällä erää nappaa.

PC-puolella pyörityksessä ollaan tiukasti oltu rope- tai muuten vain hidastempoisempien pelien puolella. Champions Online ja Dragon Age muistuu nyt päällimmäisenä mieleen (joista jälkimmäinen yllätti vaikeustasollaan ja josta pidän kuin hullu puurosta); ne ovat vieläkin pyörityksessä. Witcheriäkin tuli vuoden alussa veivattua enhancedina ja poikkeuksellisesti pidin alkuperäistä ääninäyttelyä ehkä himpun verran parempana kuin uutta julkaisua. Empire: Total War oli omalla kohdalla aika totaalinen pannukakku. Total Warit ovat aina olleet bugisia julkaisussa, mutta Empire on ihan uusilla tavoilla rikki, minkä lisäksi tekoäly oli täyttä ryönää. Vastaavanlaiseksi pettymykseksi osoittautui Dawn of War II, joka meni vähän liikaa sinne Diablon suuntaan.

Valitettavasti täytyy todeta, että olen jättänyt hyviäkin pelejä kesken viime vuonna -- oikeastaan enemmän kuin sitä edellisinä vuosina. Yksi niistä hyvistä kesken jääneistä peleistä on Trine, minkä pariin pitää joskus palata. Voitte sitten vuonna 2013 patistaa mua siihen: "Mut Fraeon, lupasit pelata sen pelin loppuun monta vuotta sitten, eikä se ole kuin muutaman tunnin pitkä!" Kesken jäi myös Henry Hatsworth, mutta siinä osaan sanoa jo vastaan haranneen jutun: rasittavan pitkitetyt taisteluosuudet ja kentät. Tuskin koskaan palaan sen pariin.

Ja se oma (pakollinen) top-3 näyttää jotakuinkin tältä:

1. Street Fighter IV
2. Dragon Age: Origins
3. Prof. Layton and Pandora's Box


« Viimeksi muokattu: 03.01.2010 20:44 kirjoittanut Fraeon »
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: 2009 - Mitä pelasit ja miksi? « Vastaus #7 : 03.01.2010 19:21 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Dragon Quest V: Läpi. Paska peli, mutta junassa pelaa vaikka Killzonea.
Resident Evil 5: Läpi. Paska peli, mutta co-opilla sitä jaksoi jauhaa ihan vaan siksi kun kaveri oli niin huono pelaamaan.
TWEWY: Tästä ei puhuta...
Professor Layton: Kiva peli, mutta pidemmän päälle vähän pakkopullaa.
Wipeout HD/Fury: HD läpi 100%, mutta Fury näytti paskalta. Jotain battlemodea ja eliminaatiota hohhoijaa, oliko tämä ajopeli?
Tekken 6: Paska mikä paska, mutta ei sentään niin paska kuin Street Fighter IV ja muut 3D mättöpelit mitä PS3:elle voi hommata.
Uncharted 2: Samaa paskaa kuin ykkönen, mutta näytti nätiltä ja kaveri halusi pelata osan kentistä. Nauratti pelata Gears of War 2:sta tän jälkeen.
Ratchet & Clank: Buttcrack Time: Sarjan huonoin peli mitä olen pelannut heti Gladiatorin jälkeen. Ideat täysin loppu sarjasta ja juoni oli muuttunut sietämättömäksi. Onneksi oli lyhyt.


Kai sitä muutakin tuli pelattua, mutta ne oli vissiin niin paskoja, ettei niitä muista. Aika karmea vuosi pelien kannalta henk koht. Vai pitäisikö sanoa hyvä vuosi? Ens vuonna varmaan pelaan vaan Starcraftia ja Soldattia.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: 2009 - Mitä pelasit ja miksi? « Vastaus #8 : 05.01.2010 11:38 »
tiong tng @ QuakeNet, IRCNet, NetGamers Jäsen Viestejä: 321 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Viime vuonna julkaistiin paljon hyviä pelejä mutta yksikään ei minusta noussut selkeästi vuoden peliksi. Siispä listaankin nämä siinä järjestyksessä kun sattuvat tulemaan mieleen.

Dragon Age: Origins (PC)
Bioware teki sen taas. Loistava roolipeli, loistavat hahmot, loistava tarina. Enpä uskonut että olisin enää fantasiateemasta innostunut näin paljoa WoWin jälkeen. Ei kuitenkaan aivan täydellinen, esimerkiksi vaikeustasojen välillä pomppiminen ärsytti ja jäin kaipaamaan lisää massataisteluita.

Batman: Arkham Asylum (Xbox 360)
Näin tehdään lisenssipeli. Nappisuoritus, joka tosin hiukan hyytyy loppua kohden. Vuoden yllättäjä joka tapauksessa.

Uncharted 2: Among Thieves (PS3)
Vuoden elokuvamaisin peli kärsi hiukan turhasta venytyksestä. Huikea tekninen saavutus ja upeat ympäristöt. Läheltä piti -tilanteet kärsivät tosin inflaation jo ensimmäisen kohtauksen aikana ja sitä pirun räiskintää on edelleen aivan liikaa.

Trials HD (Xbox 360)
Koukuttaa kuin...

Borderlands (PC)
FPS-Diablo jonka toteutuksessa on kuitenkin vielä paljon matkaa isoveljeen. Ei kuitenkaan missään nimessä huono, sillä siihen asti kun sisältöä pelissä riittää, jaksaa se koukuttaa huolella. Nimim. 20 tuntia neljän pelaajan co-oppia neljässä päivässä.

Brütal Legend (Xbox 360)
Metallifanin märkä uni. Maailma, mytologia ja soundtrack ovat täydellisiä, mutta harmittavasti itse pelimekaniikka on hiukan kömpelö.

Modern Warfare 2 (Xbox 360)
Yksinpeli on samaa skriptattua putkijuoksua kuin aiemmatkin CoDit mutta se moninpeli...

Forza Motorsport 3 (Xbox 360)
Loistava autopeli, mutta olisin kaivannut vielä lisää uudistuksia kakkososaan nähden

Halo 3 ODST (Xbox 360)
Yökävely autiossa kaupungissa saksofonin säestyksellä toi mahtavan fiiliksen. Olisi saanut kuitenkin olla himpun pidempi.

Demon's Souls (PS3)
Vihdoin japanilainen roolipeli, josta minäkin innostun! Ei turhaa lässytystä, ei samasta muotista valettuja hahmoja, pelkkää tiukkaa toimintaa. Välillä tuntuu tosin vähän turhankin HC:ltä, mutta onpahan ainakin haastetta.

Call of Juarez: Bound in Blood (Xbox 360)
Vihdoin kunnon länkkäripeli. Ongelmistaan huolimatta toimivaa viihdettä.

Left 4 Dead 2 (PC)
Luulin, että kyse on vain rahastusjatko-osasta ykköselle. Olin väärässä.

Shadow Complex (Xbox 360)
Latauspelien eliittiä, modernia retroilua parhaasta päästä.

Kunniamaininnat: Resident Evil 5 (Xbox 360), NHL 10 (Xbox 360), Infamous (PS3), Killzone 2 (PS3), Battlefield 1943 (Xbox 360), Shatter (PS3), Pixeljunk Shooter (PS3), Guitar Hero 5 (PS3), GTA: Episodes from Liberty City (Xbox 360)
:: tiong ~ Xbox One, PS4, PS3, Wii, Xbox 360, Xbox, PS2, GC, PC, PSX, DS Lite ::
:: Gamertag: tiong fi ::
:: PSN: tiong_fi ::
:: i5 3570K, 16GB DDR3 1600MHz, HD7950 3GB ::

:: http://twitter.com/tiong_fi
tallennettu
Vs: 2009 - Mitä pelasit ja miksi? « Vastaus #9 : 05.01.2010 14:19 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Arkhan Asylum oli kyllä hyvä peli. Hieman ylipitkä ja useimmat erikoiskyvyt täysin turhia, mutta aina on kiva nähdä kun lisenssipeliinkin panostetaan.

Ja kyllä se Demons Souls oli vuoden paras PS3 peli ja paras JRPG sitten... no en edes muista.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: 2009 - Mitä pelasit ja miksi? « Vastaus #10 : 05.01.2010 22:12 »
720 Jäsen Viestejä: 165 Basaaripisteet: 0 Profiili Uncharted 2. Ainoa uusi peli jota tuli tänä vuonna pelattua koska päivitin kakkospleikan kolmoseen vasta muutama viikko sitten. Tykkäsin.
tallennettu
Vs: 2009 - Mitä pelasit ja miksi? « Vastaus #11 : 06.01.2010 12:27 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili The Legend of Zelda: Wind Waker
Vihdoin pääsin kokemaan tämän klasarin. Grafiikka on aivan omaa luokkaansa ja peli näyttää upealta vieläkin. Koukutti kyllä pahasti, kunnes jumahdin siihen kohtaan missä pitää hommailla niitä Triforce-piecejä, ei vaan jaksanut enää kerätä niitä. Ehkä sitä joskus vielä tulee vedettyä loppuun.

Persona 4
Varmaan ainoa peli tänä vuonna joka meni läpi. Hyvät hahmot ja hyvä stoori, luolastoissa pyöriminen oli välillä uuvuttavaa, mutta kyllähän sen silti läpi jaksoi hakata.

Castlevania: Order of Ecclesia
OoE oli yllättävän paska peli. Alueet, hahmot ja pelimekaniikka olivat loppujen lopuksi aika skeidaa. Alueita kierrätettiin häpeilemättä ja ei vaan millään jaksanut hakata peliä loppuun asti. Positiivisena puolena vaikeustasoa oli nostettu reilusti viime osista, mikä lisäsi alussa mielenkiintoa hieman. Rupeaa olemaan aika väsyneitä nää metroidvaniat.

GTA IV
Loistavasti tehty maailma ja järkyttävän paljon yksityiskohtia. Tehtävät eivät olleet mielenkiintoisia, joten ei kauaa jaksanut niitäkään vääntää. Kyllähän tätäkin tulee aina välillä muutama tehtävä jauhettua eteenpäin ja kaupunkiin palaa mielellään kruisailemaan.

Ikaruga

Tuli ensiksi hommattua Cubelle ja myöhemmin boksille. Järkyttävän addiktoiva peli. Peli antaa siimaa juuri sopivasti ja peliä jaksaa vääntää yhä uudestaan. Chaini-systeemi on nerokas ja peliä katsoo aivan uudellä silmällä, kun systeemin ymmärtää. Tajuaa millainen puzzle peli oikeasti onkaan.

tallennettu
Vs: 2009 - Mitä pelasit ja miksi? « Vastaus #12 : 06.01.2010 13:07 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW En varmaankaan muista kaikkia pelejä, mutta listataan nyt jotain.

Killzone 2
Yksinpeli oli todella hyvä. Moninpeli näytti jo betassa alun loistavuuden jälkeen heikompia puoliaan ja lopullinen peli oli tietty sitä samaa, eli ihan ok, mutta liikaa virheitä siellä täällä.

Street Fighter 4
Vähän yli mennyt tämän hehkutus siinä mielessä, että peli olisi ollut jotenkin uskomattoman tuoreen oloinen ja mahtava superduperjeejeejumal-teos. Tuo "tuoreus" johtui täysin siitä, että ei ole pelattu sarjaa sitten jonkun Street Fighter 2 Turbon jälkeen. Tasaisesti vuosien varrella viiden vuoden välein ;) on tippunut loistavia sarjan pelejä pienillä pelimekaanisilla eroilla ja SF4 ei ollut poikkeus. Loistava peli, yksi sarjan parhaita, mutta ei nyt helvetti käsitellä tätä silkkihansikkain ja sanota, että tämä oli joku iso askel eteenpäin ja samaan aikaan itketä, kuinka Tekken oli sitä samaa vanhaa. Kaikki tappelupelit ovat aina sitä samaa vanhaa pienillä muutoksilla. Mutta vielä kerran, loistava peli ja enemmänkin olisi pitänyt pelata kuin mitä on tullut / tuli pelattua. Super Street  varmaan sitten taas palauttaa pelin pariin.

Resident Evil 5
Dead Space oikeastaan tappoi tämän pelin. Uskoisin, että olisin jaksanut muuten pelata kauemmin kuin kaksi tuntia. Ja olisin varmaan voinut pitää peliä ihan hyvänäkin, hyvänä jatko-osana neloselle, joka itsessään tosin on aika perhanan yliarvostettu... :???: Jaa, jotenkin RE:t vaan tippunu. Olisko muuten tännekin jollain "Let's rank Resident Evils" ketjua neogaf-tyyliin? Olisi ihan mielenkiintosta tietää, miten porukka rankkaa nää yleisesti täällä. Olen yllättynyt, että kakkosta pidetään niin hyvänä, kun itselle se ei kolahtanut mitenkään erityisemmin.

Bionic Commando
Vuoden yllättäjä. Fiilikset meni aika ylös ja alas tämän pelin kanssa. Ensin Rearmed nosti kattoon, ekat videot kohotti vielä siitäkin, sitten lähempi tarkastelu nosti kysymyksiä pelin räiskintämekaniikoista, arvostelut ja pelaajien mietteet tiputti odotukset pakkaselle ja peli menikin hankintaan vasta alekorista.

Yllätys olikin valmis, kun peli osoittautui yhdeksi genin parhaista peleistä. Yksinkertaisesti mahtava tunnelma alusta loppuun. Pelaaminen oli täyttä nautintoa. Heilurikäsi oli toteutettu täydellisesti. Räiskintämekaniikka oli kyllä vähän liian suurpiirteinen siinä mielessä, että moninpeli ei olisi saavuttanut täyttä potentiaaliaan, vaikka siitä olisi tullut suosittukin.  Yksinpelissä tuo ei kuitenkaan haitannut lainkaan.

inFamous
Vähän sama kuin Bionic Commando, pelaaminen oli täyttä nautintoa alusta loppuun isoksi osaksi liikkumisen ansiosta. Pelimekaniikka oli todella hiottua. Yksi vuoden parhaista.

Rock Band 2
Bändinä soittaminen on muuten oikeasti helvetin mahtavaa täysillä volyymeillä. Pääsi yllättämään.

F.E.A.R. 2
Pienoinen pettymys, vaikka hyvä peli olikin. Tekoälyä oli jotenkin downgreidattu, tämä oli se isoin pettymys ja vaikeustason lasku. Jos koko peli olisi ollut alusta loppuun samaa mahtavuutta, jota DLC tarjosi (tekoäly parannettu, kohtaukset ja kentät paremmin suunniteltuja jne.), olisi tämä ollut helposti paras FPS SP kampanja koskaan. Moninpelin hyvyys yllätti, vaikkei tätä(kään) loppujen lopuksi kymmentä tuntia enempää verkossa tullut pelattua.

Ninja Gaiden Sigma 2
Tämä projekti on vielä aika pahasti kesken, mutta jo 1,5 läpipeluukerran jälkeen voi sanoa, että tämä on suunnilleen se peli, mitä NG2:n piti olla. Paitsi verisyys kuului kyllä NG2:n visioon ja olihan se nopeampi, mutta itseäni ei oikeastaan haittaa kummankaan menetys. Ymmärrän kuitenkin, että monia nämä vituttaa ja näiden muuttaminen vaikuttaa alkuperäisen vision raiskaamiselta.. Noh joka tapauksessa, mun ei edes pitänyt ostaa tätä, mutta ennakoista luettu sai muuttamaan mielen ja onneksi muuttivat.
Kaikki turha paska on poistettu. Pelissä oli enää yksi miinakenttä, vesitaistelut on poistettu, koko mato-bossi oli poistettu, projectile paskiaiset on järkevissä mitoissa. KAIKKI mistä alkuperäisessä valitettiin, on käytännössä korjattu. Kaikki se paska, mikä vitutti ja otti päähän, oli poissa. Monet osiot, joissa meni 20 minuuttia kiroillen ja naureskellen "miten tämä parantaa pelikokemusta ja mitä vittua tämä vesimiinojen ammuskelu tuo Ninja Gaideniin" meni ohi minuutissa juosten. Peli siis soljuu eteenpäin huomattavasti nautittavammin.
Pidän myös kahdesta uudesta pelattavasta hahmosta ja coopista. Hyviä, eivät mullistavia, mutta lisää sisältöä ja kevyttä vaihtelua tuovia parannuksia. Ehdottomasti aliarvostettu julkaisu.

Uncharted 2
Yksinpeli on kyllä suoraan sanottuna todella yliarvostettu. Ei tämä vaan jotenkin iskenyt, vaikka kuinka olin varma, että tottakai tästä tulee mahtava. Ekan läpipeluun jälkeen olin vähän pihalla, toinen läpipeluu jotenkin avasi silmät. Ei tämä vaan toiminut. Yksittäisiä mahtavia kohtauksia mahtui sekaan (esim. juna), mutta kokonaisuutena todella yllättävän vaisu.

Ykkösen SP oli huomattavasti parempi. Ne monta kertaa spawnaavat viholliset esim. toi taisteluihin dynaamisuutta, jota ei tässä kakkosessa ollut. Tässä vaan juostiin eteenpäin ja tapettiin siellä edessä olevat viholliset ja jatkettiin matkaa. Tasoloikkaa oli lisätty helvetisti ja kun tasoloikka nyt on sarjan se kevyesti heikompi osa, niin tämäkin laski fiilistä. Ja jotenkin tarinakin oli täysin mitäänsanomaton. Ykkösessä oli enemmän hauskoja pikkujuttuja ja pientä arvuuttelua, kakkosessa ainoastaan pääpahis oli parempi. Olihan kampanja hyvä ja suht eeppinen, mutta jotenkin siitä vaan pettymyksen karvas maku jäi ikävästi pyörimään.

Moninpeli sen sijaan on loistava. Senkin pelaaminen vaan on jäänyt melko vähälle alun jälkeen, mutta kyllä tämän pariin pitää vielä palata.

Ratchet & Clank: A Crack In Time
Sanoisin vuoden peli. Yhtä tykitystä alusta loppuun. Vielä pitäisi joskus palata hardcore-vaikeustason kimppuun.

Tekken 6
Odotukset oli vuoristorataa, lopullinen peli kolahtaa. Helvetin hyvä. Cool. Electric Fountain.

Assassin's Creed 2
Odotukset eivät olisi voineet olla alempana ykkösen aiheuttaman pettymyksen jälkeen. Peli alku vieläpä sai jopa lähes raivon purkauksia aikaan. En olisi uskonut, että Ubisoft pystyy kyhäämään pelistä vielä paskemman kuin ykkönen. Uskomattoman tylsää paskaa. Netissä kuitenkin kaikki hehkutti, kuinka tämä on niin paljon parempi ja kaikki on korjattu. Ihmetytti. Olin jo palauttamassa peliä, mutta päätin pitää lainassa ja antaa pelille vielä mahdollisuuden.

Ja kyllähän peli lopulta sitten olikin aika perhanan hyvä. Ekat kaks-kolme tuntia vaan olivat historiallisen tylsää paskaa. Suurin osa ykkösen vioista oli korjattu. Haastavuuden kun saisivat kohdalleen sillä tavalla, että pelin eri mekaniikkoja joutuisi oikeasti hyödyntämään, niin kolmosesta voisi tulla vaikka mestariteos.

Yksi vuoden parhaita ellei jopa paras soundtrack. Olin jo julistanutkin vuoden soundtrackiksi, mutta sitten muistin, että Bionic Commando ja Tekkenikin ovat kahinoissa mukana. Joka tapauksessa aivan mahtavaa musakkia alusta loppuun ja tämä oli mielestäni pelissä tärkeässä roolissa. Sen verran siinä kuitenkin juostaan ympäriinsä. Loistavan musiikin ansiosta tunnelma pysyi jatkuvasti yllä.

Modern Warfare 2
Ammattitaidolla kyhätty teos, mutta jätti vaan jotenkin kylmäksi joka osa-alueella. Hienoja juttuja ja oivalluksia siellä täällä sekä SP:ssä, MP:ssä että CO-OPissa, mutta kokonaisuus ei kolahtanut lähellekään nelosen tapaan.

Arkham Asylum
Vuoden toinen yllättäjä Bionic Commandon ohella. Kevyesti ylihypetetty ainakin joissain piireissä, mutta loistava teos kokonaisuudessaan. Jatko-osa ehdottomasti odotuksessa. Pelissä on muuten helvetin munakkaat äänet, subbariakin jopa hyödynnetään.

God of War Collection
Olen yrittänyt tätä aloitella, mutta ei vaan jotenkin jaksa. GoWit on kyllä yliarvostettuja, siitä ei pääse mihinkään. Hyviä pelejä kyllä, ammattitaidolla rakennettuja, mutta jotenkin ei vaan jaksa. Ykkönen meni joskus silloin semieeppisenä mättönä kyllä aika kovaakin, mutta jotenkin plääh. En tiedä.. Veikkaan, että GoW 3 tulee hankittua vasta joskus alelaarista, kun ei näitäkään enää meinaa jaksaa. Helvetin hieno kyllä ainakin ykkönen siihen nähden, mitä odotti. On kyllä taidettu muutakin parannella, kuin vain reso nostaa ja AA:ta lisätä. Näyttäisi, että valaistusta ja varjoja olisi ainakin parannettu aika reilusti PS2-ajoista.

DIRT 2
Bionic Commando, Arkham Asylum. Pitää vielä kolmas yllättäjä löytää. Paluu sinne johonkin kultaisille ajoille, kun jollain mahtavalla ratilla tuli väännettyä Kilinkolinia. Vihdoin Codemasters sai ajomallin kuntoon kaikkien harha-askelien jälkeen. Mahtavaa, mahtavaa. Rattituki muuten ihan perkeleellisen hyvä, todella hyvät palautteet.

Pure
Excellent.. Arcade-kaahailu, joista olen aina pitänyt. Vähän SSX:ää, vähän mönkkäriä, toimii. Olisi varmasti ollut hieno nettipelikin tutulla porukalla, ei vaan ollut mikään iso hitti..

Star Wars Force Unleashed
Ei yltänyt odotuksiin, mutta välitti silti hienosti fiiliksen jedinä olemisesta. Taistelumekaniikka oli hyvin rakennettu. Jatkuva latailu ja se viimeisen silauksen puuttuminen kuitenkin latisti kokonaisuutta. Erittäin hyvä pohja kuitenkin täydelliselle jedipelille.

Tomb Raiden Underworld
Vai että Uncharted tekee kaiken paremmin kuin Tomb Raider? Hohhoijaa. Täysi läppä.

Lähes kaikki Raiderit on tullut koluttua läpi (vitonen jäi kesken, kuten myös PS2:n AoD) ja kyllä tämä meni sinne kärkikahinoihin. Vähän liian lyhyt oli, jotta parhaaksi voisi sanoa, mutta sanotaan, että tasoissa nelosen kanssa. Anniversary > Underworld = 4 > 1 >>>  3 >>> 2.

Eli loistava peli. Suosittelen.

UFC 2009 Undisputed
En olisi uskonut, että MMA:sta voi mitenkään tehdä järkevästi ja hyvin toteutettua peliä, jota olisi oikeasti hauska pelata, mutta näköjään se on mahdollista. Mielenkiintoista nähdä, kuinka pitkälle tätä voidaan kehittää vaikkapa seuraavan viiden vuoden aikana.

Trine
Buginen ja framerate tökkii, mutta hieno tunnelma ja aika mielenkiintonen pelimekaniikka. Sama säveltäjä käsittääkseni kuin Stardustissa. Loistavaa musaa kyllä. 8/10 peli.

PixelJunk Shooter
Ei yllä lähellekään Edenin loistavuutta, mutta ihan mukava teos silti. Liian helppo, mutta toisaalta soljuupa ainakin eteenpäin rennosti. Tunnelma kohdallaan ja pelimekaniikassa olisi kyllä ainesta johonkin HC-DLC:hen, mutta tuskinpa sellaista nähdään, kun Edenkin vesitettiin Encorella, joka oli tylsää paskaa puolet helpompana kuin varsinainen peli.

BF1943
Helvetin kovaa mättöä. Ei kiinnostanut BF:t oikeastaan lainkaan, mutta tämä kyllä iski ja sai odottamaan Bad Company kakkosta. Nyt kun DICE on vielä viisastunut ja lisännyt vasurin kontrollit, niin tulee varmasti ainakin annettua pelille mahdollisuus. Eipä tämä kovin pitkäikäinen peli ole sisällön vähyytensä vuoksi, mutta juuri sopivan hintainen tietyn ajan viihdettä antava teos.

Joo, enpä edes jaksa enempää kirjoittaa. Varmaan jonkun verran vielä jäi huomion arvoisia pelejä listaamatta. Tärkeimmät missatut vuoden 2009 julkaisut olivat varmaan Forza 3, jota on tullut vain tutulla testattua ja loistavaksi todettu ajomallinnukseltaan jo padillakin ja ODST, joka pitää kyllä pelata ainakin sen kerran läpi. Myös Demons Souls tietty, saa nähdä tuleeko joskus hakattua, kuten myös Borderlands ja Dragon Age, joka joulunpyhinä tuli zavvista. Nämä roolipelit vaan tuntuu nykyaikana niin vaikeilta aloittaa, kun vaativat niin paljon panostusta pienessä ajassa. Ja myös Shadow Complex sekä DJ Hero pitäisi päästä vielä kokemaan. Ja NSMB Wii moninpelinä vielä.


« Viimeksi muokattu: 06.01.2010 13:16 kirjoittanut Cyrus »
tallennettu
Vs: 2009 - Mitä pelasit ja miksi? « Vastaus #13 : 06.01.2010 13:19 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Uncharted 2

Panoksia ykkösosasta nostettiin entisestään ja tehtiin leffadiggarille tästä äärimmäisen huima kokemus. Visuaalisesti aivan omassa luokassaan konsoleilla.

Colin Mcrae DIRT 2

Codemastersin paluu huipulle niin monen pettymyksen jälkeen. Vihdoin ja viimein autot käyttäytyvät niinkuin kunnon arcade-rallissa kuuluukin ja kaiken kruunasi hyvin toteutettu verkkopeli.

NHL 10

Edeltäjäänsä verrattuna sieltä täältä hiottu. Hyvä jääkiekkopeli, mutta suurta imua ei jostain syystä päässyt syntymään. vaan pelaaminen jäi verrattain vähäiseksi.

Elders Scrolls 4: Oblivion

Pääsin kokemaan tämän huikean elämyksen vasta nyt. Se iski kuin miljoona volttia ja sata tuntia tuli täyteen nopeammin kuin yhdenkään toisen videopelin kanssa! Se on, ottaen huomioon nykypelaamiseni vähyyden, melkoisen saavutus.

Jatkoa odotellaan.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: 2009 - Mitä pelasit ja miksi? « Vastaus #14 : 06.01.2010 14:15 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili Tässä siis ainoastaan 2009 julkaistut.

Fyysiset pelit:

DS - Grand Theft Auto: Chinatown Wars
Tää on hyvää kamaa. Läpi meni ja huumeitakin tuli kaupattua.

DS - Pokémon Platinum
Väkisin väänsin läpi ja laitoin hyllyyn pölyttymään.

Ladatut pelit:

DSiWare - PiCOPiCT
Vuoden yllättäjä. Ei mikään tetris, mutta iski todella kovaa. Musiikit ja vaikeustaso ovat parhautta.

DSiWare - CODE
Puzzlet läpäisin mutta se itse "päämoodi" ei iskenyt.

Virtual Console - The Legend of Zelda: Majora's Mask
Pistin nyt tämän tähän vaikka onkin uusiojulkaisu. On tää ennenkin pelattu, mutta nyt puolivälissä mennään.

Steam - The Secret of Monkey Island: Special Edition
Ensikosketukseni koko sarjaan. Hint ominaisuudella mentiin läpi.
tallennettu
Vs: 2009 - Mitä pelasit ja miksi? « Vastaus #15 : 06.01.2010 16:25 »
Stavros Jäsen Viestejä: 81 Basaaripisteet: 13 Profiili Listaan vain PS3 pelit, koska sillä nyt enimmäkseen tulee pelattua. Pelit eivät ole missään erityisessä järjestyksessä.

Dragon Age: Origins
Vuoden paras roolipeli. Jatkoa odotellessa.

Ratchet & Clank: Crack in Time
Vuoden suurin pettymys. Kuinka monta kertaa sama peli voidaan julkaista uudestaan muuttamalla vain numero pelin nimen perässä?

Uncharted 2
Hyvä peli, jossa erinomainen grafiikka ja ääninäyttely. Ehdottomasti vuoden 2009 parhaita PS3-pelejä.

Assassin's Creed 2
Käytännössä sama peli, kuin ensimmäinen osa. Pidin kumminkin ykkösestä ja pidin myös tästä. Saisi olla hieman haastavampi ja tehtävät monipuolisempia.

Borderlands
Parempien tavaroiden etsiminen on aina pirun hauskaa, mutta ikävän tylsät kentät ja tehtävät pistivät harmittamaan.

Batman Arkham Asylum
Vuoden kovin yllättäjä. Peli oli selvästi tehty myös muillekin kuin vain kovimmille Batman-faneille.

COD: MW2
Vahvisti, että COD:it eivät ole minulle.

InFamous
Vuoden toiseksi kovin pettymys. Kovasti hehkutetut moraaliset valinnat eivät loppujen lopuksi vaikuttaneet mihinkään. Kaupunki oli myös todella tylsästi suunniteltu.

Resident Evil 5
Ei kovin ihmeellinen peli, mutta co-op on aina hauskaa ja pelasti peliä paljon.

Killzone 2
Pettymys tämäkin. Yksinpeli oli tylsä ja hahmot typeriä lopputaistelusta puhumattakaan. Moninpeliä jaksoi sen hetken ennen kuin sen heikkoudet alkoivat ärsyttämään liikaa.

Battlefield 1943
Perusvarmaa Battlefield-meininkiä, jota pelasi hyvillä mielin. Jäi kumminkin lopulta "pölyttymään", kun lisäkenttiä ei kuulunut. Kolme kenttää oli liian vähän.

Lisäksi tuli pelailtua Disgaea 3:sta, Dynasty Warriors 6: Empires:ia ja Dynasty Warriors Gundam 2:sta. Olen heikkona Dynasty Warriors-sarjaan, vaikka tiedostankin sen heikkoudet.

Kaikenkaikkiaan vuosi 2009 ei ollut kovin ihmeellinen. Muutaman hyvän pelin vastapainoksi löytyi muutama kova pettymys.
Elämä on kuin sardiinipurkki - kaikki me etsimme purkin avainta.
tallennettu
Vs: 2009 - Mitä pelasit ja miksi? « Vastaus #16 : 15.01.2010 21:07 »
Lohari Jäsen Viestejä: 453 Basaaripisteet: 9 Profiili -09 Meni suurimmilta osin XO:n aikaisemmin julkaistujen pelien vuorta purkaessa, mutta tuli sitä myös muutamaa viime vuonna julkaistua peliä pelattua. Tässä nyt joitain poimintoja.

Fallout 3 (Xbox 360)
~100h tuli vuoden alussa pelattua kahden viikon sisään ja tykkäsin kyllä helvetisti. Iso pelimaailma ja tehtävää ja tutkittavaa riittää. Lisäosia pelaamisen alotin syksyllä ja pari ekaa tuli pelattua läpi. Kolme lisäriä olisi siis vielä jäljellä, pitää niitä tässä kevään mittaan pelailla.

BioShock (Xbox 360)
Mahtavaa viihdettä tämäkin. Kakkososaa odotellaan kovasti.

Lost Odyssey (Xbox 360)
Ensimmäinen pelaamani loistava vuoropohjainen RPG sitten ykköspleikan Final Fantasyjen. Jos joltain boksin omistajalta ei tätä vielä löydy, mutta saattaisi peli kiinnostaa niin Playstä näyttää irtoavan 12 egellä.

Resident Evil 5 (Xbox 360)
Ei tässä nyt tietysti enää samaa kauhuntuntua ole kuin ekoissa ressoissa, mutta pidin silti. 4-5 läpipeluukertaa ekaan kahteen viikkoon ja Co-oppiin en ole edes koskenut. :P

Tales of Vesperia (Xbox 360)
Cuben Symphoniasta diggailleelle tämä oli pakko-ostos. Ei kuitenkaan ihan yhtä mainio.

Gears of War (Xbox 360)
En jaksanut paria ekaa tuntia pidemmälle pelailla. Katsotaan jos jossain välissä antaisi toisen mahdollisuuden.

NHL 10 (Xbox 360)
Kavereiden kanssa tullut hakattua paljon, yksinpelillä varmaan kymmenen matsia Be A Prota. Ei jaksanut koukuttaa yhtä paljon kuin 09 kun kuitenkin käytännössä samasta pelistä kyse.

GTA IV (Xbox 360)
Iso pelimaailma ja kaikkee, mutta tehtävät liian samantyyppisiä. Jalkasin liikkuminen täyttä paskaa ja checkpointien puute varsinkin pitkiä ajomatkoja vaativissa tehtävissä on hieno ominaisuus.

Batman: Arkham Asylum (Xbox 360)
Paras pelaamani lisenssipeli ja viime vuonna julkaistujen pelien eliittiä.

Modern Warfare 2 (Xbox 360)
Pari kertaa Story Mode läpi ja Special Opsit jättivät jo sen verran hyvän maun suuhun että piti laittaa eka Modern Warfare tilaukseen. Jos nyt lähiaikoina saisi tuon Liven toimimaan myös täällä kotona ylioppilaskylässä, niin voisi siirtyä moninpelin pariin.

Jeanne d'Arc (PSP)
PSP:n pelitarjonta ei oo mua sytyttänyt yhtään tähän mennessä, mutta Jeanne d'Arcin bongasin melko halvalla keväällä eBaystä ja sen parissa tulikin vietettyä monta kymmentä tuntia loppukeväällä. 100-prosenttisesti tuli mentyä läpi. Selvästi paras pelaamistani PSP-peleistä.

Freshly-Picked Tingle's Rosy Rupeeland (DS)
Taisi olla ainut DS-peli jota viime vuonna pelasin Scribblenautsin paria tuntia lukuunottamatta. Jatko-osaa odotellessa.  :lol:

Muuta listaa
Kameo, Tekken 6, Top Spin 2, Assassin's Creed, Call of Duty: World at War, Ninja Gaiden 2, Peggle, Mega Man 9.

Paljon mielenkiintoisia pelejä jäi toki pelaamattakin mm. AC 2, L4D2, Dragon Age: Origins, Star Ocean: The Last Hope ja uusi Prof Layton.

Wiillä en pelannut muuta kuin joitain Cuben moninpelejä, New Super Mario Bros. olisi vähän kiinnostanut, mutta ei niin paljoa että sen olisin heti julkaisussa jaksanut hankkia.
Kokoelma
tallennettu
Vs: 2009 - Mitä pelasit ja miksi? « Vastaus #17 : 18.01.2010 22:34 »
tetsuo ...I think. Jäsen Viestejä: 369 Basaaripisteet: 2 Profiili The Beatles: Rock Band (Wii)
Harmonix osoittaa miten yhteen bändiin keskittynyt rytmipeli tehdään. Tunteella tehty. Mikä vitun Guitar Hero...

Rock Band 2 (Wii)
Ominaisuuksiltaan Beatles: Rock Band vie. Tässä on kumminkin laajempi musavalikoima ja haastetta sitä kaipaaville. Aika tasaisesti on jakautunut peliaika tämän ja Beatlesin kanssa.

New Super Mario Bros. (Wii)
Neljän hengen porukalla erittäin paljon tunteita ja ääntä aiheuttava peli. Aivan loistava!

Wii Sports Resort (Wii)
Lajeja on paljon, ja suurin osa niistä on ihan kelpo pelejä. Ehdottomasti sen viien kympin arvoinen. Yksi niistä peleistä joka otetaan pelisessioihin vielä vuosienkin päästä.

Borderlands (PS3)
Yksinpelistä en osaa sanoa mitään, pelattu co-oppina melkein loppuun asti. Viimeinen tehtävä vielä tekemättä. Aluksi oli aika addiktoivaa ja mieluisaa pelattavaa. Loppupuolella alkoi vähän puuduttamaan, ei mikään paska peli silti. Yksinpelinä en ois jaksanu loppuun asti. Kaikki DLC tullaan hommaamaan.

Left 4 Dead 2 (PC)
Jatko-osa epäilytti aluksi. Uudistuksia on tehty niin paljon, että ei oikein ensimmäinen osa enää maistu kunhan tämän makuun pääsee, varsinkaan versus. Ykkösessä oli tosin paremmat hahmot, vaikka Ellis onkin aika kova jätkä.

Henry Hatsworth in the puzzling adventure (DS)
Kyllä tän loppuun asti pelasi. Semmonen kiva kesäpeli, nothing special. "Good show!"

GTA: Chinatown Wars (DS)
Tykkäsin. Replay missioneita tuli väännettyä kullalle melko pitkään.

The Legend of Zelda: Spirit Tracks (DS)
Musat on paljon paremmat mitä PH:ssa. Inhosin niitä PH:n musiikkeja, argh. Zelda on siisti sidekick ja dungenit on ollut ainakin tähän asti ihan oolrait. Junalla ajaminen on nyt vähän kuin ajaisi junaa...raiteilla. Vielä kesken.

Guitar Hero 5 (Wii)
Myönnetään. Tuli tämäkin ostettua, kun en jaksanut odotella että milloin se Rock Band 2:n viivästynyt Wii-versio tulee. Tuli sitten pari viikkoa tämän jälkeen. Pari hyvää biisiä, muuten aika sieluton läjä paskaa. Hävettää.

Aika paljon casuaali pelejä.
tallennettu
Re: 2009 - Mitä pelasit ja miksi? « Vastaus #18 : 18.01.2010 23:00 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Jos kerran rajataan pelit 2009 julkaistuihin, ei listasta tule kauhean pitkää. DS:llä nakuttelin seuraavia:

GTA: Chinatown Wars
Puhdasta loistavuutta. Yläkuvakulma, kerrankin toimiva tähtäys- ja ammuskelusysteemi, upeat poliisitakaa-ajot ja kaikki pikkutekeminen - huumekauppa etunenässä - tekivät tästä erittäin koukuttavan pelin. Pidin myös kieli entistä enemmän poskessa kirjoitetusta stoorista(lue dialogista).

Scribblenauts
Loistava idea, ja mainio peli muutenkin, kontrolli-aivopieruista huolimatta. Aika äkkiä tähän ensi-innon jälkeen kyllästyi, mutta kyseessä on myös peli jonka voi poimia milloin vain ja missä vain parin kentän tai ihan vain leikkimisen vuoksi. Ja aina maistuu.


Muuta en sitten äkkiseltään keksikään. Kotikonsoleilla en tainnut pelata yhtäkään 2009 julkaistua peliä. Jos siis kerran parin kokeiluja milloin missäkin ei lasketa. Kuten en laske. PC:ltä löytyy sentään:

Braid
Kauneutta, nerokkuutta, loistavuutta. Pidin.

The Secret of Monkey Island: Special Edition
Vanha loistopeli pienemmillä pikseleillä, mikäs siinä.



Loppuvuodesta ostin kyllä Steamista ison läjän viime vuonna julkaistuja pelejä, mutta aloitin niiden pelaamisen vasta vuodenvaihteen jälkeen. Höh. Niin, ja on mulla myös Left 4 Dead 2, vielä korkkaamatta. Vanhempaa materiaalia tuli kyllä pelattua paljon. DS:llä Laytonia ja N+:aa, PC:llä Orange Boxia, PSP:llä Pataponia ja MGS-novellia, PS2:lla Bullya, Rock Bandia ja monia GH:ita sekä PS1-valikoimasta molempia Oddworldeja. Noin muunmuassa.

Pariin viime vuoteen verrattuna aika aktiivinen pelivuosi, ja 2010 näyttää vain jatkavan nousukautta. Ehkä tänä vuonna myös niitä uusia pelejä. :)
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines