Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 ... 29
Tulostusversio
Aihe: TV hankinta ja tekniikka  (Luettu 304696 kertaa)
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #570 : 03.05.2019 23:08 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili
Tämän vuoden LG OLED:it saavat vihdoin HDMI 2.1 -tuen, eli töllö tukee parhaimmillaan 4K/120Hz, josta ei vielä juuri mitään iloa ole - mutta kuola kuitenkin valuu jo ajatuksesta pelata PC:llä Vanquishia OLED:illa 4K:na 120 kuvaa sekunnissa. Game Moden input lag saatiin myös tiputettua entisestään 13 millisekunttiin. Töllö tukee myös VRR:ää, joka löytyy ainakin Xbox One X:sta.

Taidanpa laittaa keväällä viimein OLED-ostohousut jalkaan.

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c9-oled

Tämän vuoden LG OLED -töllöissä 1080p@120Hz- ja 1440p@120Hz-tilassa input lagia on 6.8ms, eli sama kuin pelaisi vanhalla CRT-kuvaputkella. :lol:
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #571 : 04.05.2019 12:19 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Hyvä että viimein alkaa tulla pelikelvollisia telkkareita. En osta ainoatakaan uutta telkkaria, ennen kuin input lagit saadaan kuriin. Nykyään lähes telkkarissa kuin telkkarissa on riittävän hyvä kuvanlaatu, ellei osta ihan halvinta roskaa, joten hyvä kun kerrankin jotain järkevää uudistusta.

Verkkokaupassa kävin vähän aikaan sitten testailemassa töllöjä ja suurin osa lähes pelikelvottomia. Sitten myyjä alkaa vielä esittelemään jotain "hienoja" TruMotion yms.  smoothing ominaisuuksia miten 25fps leffasta saadaan sulavampi, kun vähän telkkari yhdistelee frameja. Ei hyvänen aika mitä paskaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #572 : 04.05.2019 17:13 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW LCD:t ovat tosin olleet input lagin osalta varsin kelvollisia jo vuosia. Vuonna 2016 esimerkiksi Samsungin keskitason malleissakin mitattiin n. 20 millisekunnin input lagia, ja viime vuonna se laski reiluun kymmeneen (eivätkä ne edes ole kalleimpia malleja). En ihmettelisi, jos tämän vuoden LCD:t menevät alle maagisen 10:n millisekunnin.


EDIT:

Likelle meni. 1080p/60fps-signaalilla päihittää C9 OLEDin 3 millisekunnilla, millä tuskin reaalimaailman tilanteessa on yhtään mitään väliä.



« Viimeksi muokattu: 08.05.2019 07:44 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #573 : 01.06.2019 14:27 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Onhan noita heikompiakin suorituksia kallimmissakin. Oikeastaan kaikista kalleimmissa se voi olla pahinta, koska se kuvankäsittely on niin suuressa roolissa, että sitä ei saa välttämättä edes pois päältä. Mielestäni esim. Sonyn malleissa keskitason mallit on pärjänneet input lagissa huomattavasti paremmin kuin huippumallit. Tosin taas Sonyn budjetti mallit oli jossian vaiheessa ihan kuraa input lagilta. Sama joissain Samsungeissa. Philipsin input lagit on ollu viime vuosina useimmiten huonoja. OLED malleissa en olisi aikaisempina vuosina luottanut kuin LG:hen.

Tosin myönnän että 2018 mallit jäi itseltä vähän väliin enkä kauheasti niitä seuraillut. Enkä ole perehtynyt tämän vuoden malleihin ollenkaan. Samsung saattaa repäistä pohjat, siellä on tuotu aika kovaa tavaraa pelaajille jo vuosia. Sony on parantanut sen verran että ehkä nyt päästäisiin suurimmissa osassa malleissa jo alle 20ms. Mutta itselle on jäänyt sellainen kuva että Soyn on liikkunut siinä 30-40ms. välillä, muutamaa mallia lukuunottamatta.

Itse olen siirtynyt harrastamaan paskoja televisoita, kun tuntuvat olevan niin kertakäyttö tavaraa tässä taloudessa. Viimeisin on Procaster. Ja onhan niin paska että naurattaisi jos ei menisi itkun puolelle. Huvittavaa vielä kun luki verkkiksen arvosteluja niin porukka kehui kuinka hyvä kuva on. Ihan hirveetä paskaa :lol: SD lähetyksiä ei vain voi katsoa 49 tuumasesta kuin minimissään 5m etäisyydeltä. Silloinkin vain jotain must see ohjelmaa. HD laatu ei sentään pikselöidu tai hajoa, mutta muuten... voihan tietty sanoa että tumman eri tasoissa ei ole ongelmia, koska niitä ei ole. Jos puolet naamasta on varjon puolella, kaverin naamasta ei näe kuin puolet. Varjoja siis ei vain ole, on vain valot päällä tai pois. Toki johonkin päästään, mutta ollaan korkeintaan samalla tasolla kuin 9 vuotta vanhassa philipsissä (mökki telkkuna) jonka mustan/varjojen erottelukykyä kritisoitiin jo silloin.
Väreihin ei saa kontrastia vaikka napit on kaakossa ja dynamiikalla kuvan pumppauksen näkee kokoajan. Ja joku oikeasti sanoo että hieno kuva :lol: Huomaa kuinka moni ei oikeasti näe paskaa kuvaa vaikka sellainen tuodaan eteen.
Käytettävyyteen en sen kummoisemmin edes mene (kanavat joutu asettaan paikkalleen käsin kun sotki ne numerosta 100 eteenpäin :rollaus: ).

Tämän TV:n input lagia en viitsi edes testata. Liikaa vaivaa raahata pelikonetta viereen.

Mutta hei, sen halvempaa 49 tuumasta et löydä ja kuva kuitenkin näkyy. Näitä pystyy vielä ostaan monta vuodessa. Ja eihän sitä tarvi katsoa kuin epätoivoisena, niin ei ihan niin paljoa vituta.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #574 : 01.06.2019 15:28 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Heinzin telkkarisaagasta pitäs kuvata joku tragikomedia, päivän piristys aina lukea uus chapteri ;D
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #575 : 10.09.2019 11:54 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili https://www.avsforum.com/lg-announces-nvidia-g-sync-support-for-e9-and-c9-series-oleds/

Kova uutinen! 65-tuumainen C9 tulee hankittua, kunhan vielä vähän hinnat laskee.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #576 : 10.09.2019 14:52 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Aika kova. Vielä kun konsolit hyppäisivät tuohon kelkkaan. Ehkä sitten seuraavassa genissä. Itse pärjään hyvin 7-sarjalaisella vielä pitkään. Fantastinen TV.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #577 : 10.09.2019 21:46 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili
Aika kova. Vielä kun konsolit hyppäisivät tuohon kelkkaan. Ehkä sitten seuraavassa genissä. Itse pärjään hyvin 7-sarjalaisella vielä pitkään. Fantastinen TV.

Xbox Onella on jo freesync joka (ainakin käsittääkseni) noilla töllöillä on jo toiminnassa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #578 : 13.10.2019 00:25 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Oon pultissa oman telkkarihankinnan kanssa. Olen tullut siihen tulokseen ettei ole oikeastaan yhtä parasta valintaa, vaan jokaisen kohdalla saa jonkinlaisen nyrkin perseeseen.

LG C9 Oled 77" tuumainen vaikutti hyvältä, mutta tuntuu vähän hullulta maksaa 2000 euroa enemmän kuin 65" mallista, jota taas en halua, koska en enää halua ostaa noin pientä televisiota. Mutta 5000 euroa telkkarista on melko paljon, eikä tuo kokoluokka edes ole vielä niin suuri. Toisaalta kokeilin myös jotain Samsungin reippaasti halvempia Qled-ruutuja, joiden kuvanlaatu ei tietenkään pärjää tuolle C9:lle, mutta saa puolet pienemmällä summalla lähes 90" tuumaa ruutua, jossa a) kuvanlaatu silti hyvää B) pikaisen testaamisen jälkeen vieläkin parempi pelaamiseen todella, todella alhaisen lagin takia. Pelikäyttöön pääasiassa kuitenkin tulee, joten tuo on merkittävä plussa. Ylijäävällä massilla saisi vaikka parempaa äänentoistoa, joka on tärkeämpää leffoissa kuin kuvanlaatu. Mutta C9 toimisi jopa referenssimonitorina videoeditointiin samalla, joka taas puoltaa sen hankintaa.

Miksi kaikki on niin vaikeaa? Nyt alan ymmärtää Heinzia.

Edit: Tilasin 77” C9:n... Ehkä tällä pärjää hetken, vaikka täyttä kusetusta nämä hinnat.


« Viimeksi muokattu: 13.10.2019 01:18 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #579 : 13.10.2019 14:02 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Kannattaa alkaa harrastamaan paskoja televisioita. Ei tarvi kuin valita kololuokan halvin ja ei voi mennä ohi. Ja kannattaa suosia myyjien omia merkkejä. Verkkiksellä Procaster, Powerilla on kai Finlux vai Eletra, Gigantin merkkiä en muista.

Se tunne kun selaa Netflixiäkin ja painallus ottaa kerran, kaksi tai ei yhtään,... se tunne on käsin kosketeltava ja silloin tietää että ostos meni nappiin. Ja se tunnetta nostava kuva. Sitä ei kaikki koe kun katsoo tummaa kuvaa ja ruudulla voi olla ihminen tai slender man... se jännitys ja arvoiteksullisuus, se on se suola mitä tästä saa ja taas voi taputtaa tyytyväisenä selkään onnistuneesta ostoksesta. Täydellistä.



PS. Itse olen alkanut kallistumaan QLEDin paremmuuteen. Pelikäyttö ja kirkaskuva vie lopulta voiton vaikka LG:n Oled muuten onkin parempi. Ja on se QLEDinkin kuva pirun komee. Mielipide kysymys tosin. Vaikka jos ei uutta HDMI:tä ole (en muista oliko näissä) tai freesync tukea, odottaisin seuraavaa mallistoa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #580 : 05.02.2020 11:48 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Lueskelin eilen Reseteraa, ja siellä silmiini osui aihe, jossa pohdittiin 1080p-television ostamista Switchin pelejä varten. Yhden keskustelijan väite jäi mieleeni poikkeuksellisen mielenkiintoisena: Samsungin Tizen-käyttöliittymällä varustetut 4K-televisiot skaalaavat PC-moodissa sisällön Integer-skaalauksella, joka tunnetaan myös Nearest neighbor -tekniikkana. Se toimii mainiosti, jos resoluutio skaalataan tasaluvulla, esimerkiksi 720p (3x) tai 1080p (2x) 4K-tarkkuuteen.

No, minullahan on Samsungin 4K-töllö, joten aloin eilen illalla testailemaan PC-moodia eri Switch-peleillä. Vaihdoin välillä takaisin käyttämiini perusasetuksiin, joten vertailujen tekeminen silmämääräisesti oli melko helppoa.

En ikimaailmassa uskoisi, jos joku kuvailisi minulle näkemäänsä. Ei, minun pitäisi nähdä se itse.

Töllöni tukee kuin tukeekin Integer-skaalausta (ainakin siltä se silmääni näyttää), ja sen aikaansaama ero Switch-peleissä on monin paikoin oikeasti paljon suurempi, kuin mitä kuvittelin. Kaikista suurimmat erot syntyivät, kun pelasin 720p-resoluution peliä niin, että Switch oli asetettu antamaan televisiolleni valmiiksi 1280x720-resoa (eli yksi skaalaus jää kuviosta pois). Esimerkiksi DOOM 2016 näytti siltä, että olisin pelannut sitä täysin natiivinäytöllä, niin että 720p-kuva suurennetaan 65" näytölle ilman minkäänlaista skaalauksen aiheuttamaa blurrausta. Mieleeni tuli PC-versio, jota pelattaisiin vastaavanlaisella resolla. Myös Witcher 3:sta katosi melkoisesti blurria, vaikka TAA-antialisoinnin takia sitä yhä toki on. Integer loistaa myös pikseligrafiikan käsittelyssä, joten NSO:n valikoima ja Sonic Manian tapaiset pelit näyttävät 4K-ruudulla aivan erinomaisilta.

Mitään haittapuolta en PC-moodista ole löytänyt. Input lag vaikuttaa samantapaiselta. Ja miksei vaikuttaisi, koska PC-moodin pitäisi sammuttaa kaikki ylimääräinen prosessointi. Värit tosin näyttivät hieman syventyneen.

EDIT:

Tässä yksi off-screen-kuva:





« Viimeksi muokattu: 05.02.2020 14:25 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #581 : 13.05.2020 19:49 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Kävi puhtaat JayeizHit TV:n kanssa. Tilasin Telialta TV:n, maksoin ja sain tilausvahvistuksen. Kolmantena päivänä soittelin aspaan ja kyselin että missä tv? Aspa vastaa että ei ole enää varastossa, annatko tilinumeron niin saat rahat takas. Ei näin. Piti siis selvittää itse missä tv on ja ei mitään hyvitystä vaikka kauppa vahvistettu ja perutaan 3 pv:n päästä kaupan puolelta. Tein asiasta vielä reklan johon vastattiin ettei verkkokauppa ja varasto synkronoi keskenään kunnolla, ei mitään halua tai aloitetta tehdä tehdä kauppaa vaikka ehdotin että voin kyllä ostaa toisen TV:n mikäli asiassa tullaan vastaan jonkun verran. Tyyliin 5% olisi riittänyt.
Ei mikään ihme, että Telian kurssi on jatkuvassa laskussa ja Elisalla homma pelittää.  :)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #582 : 14.05.2020 14:58 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Töiden puolesta tullu huomattua, että Telian (datainfon) aspa on aivan hirveää kuraa. Yksinkertaisen asian selvittämiseenkin menee 3kk.
Play-Asia
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #583 : 27.06.2020 15:06 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Oolrait, nyt oli kyllä niin kova tarjous 65 tuumaisesta LG:n B9 OLEDista, että pistin muutaman päivän arvosteluiden ja kokemuksien selauksen jälkeen sen tilaukseen (enkä nähnyt C9:n etuja B9:ään merkittävinä, kun tutkin Rtingsiä). B9 on myös kai yhtä "future proof" kuin C9 ja CX:



Aiempi töllö on Samsungin 2016 keskiluokan LED, KU6400 (yksi stepsi alas KS7000-mallista, kai?). Vähän tosin jänskättää, miten töllö näyttää alemman resoluution kontenttia, vaikkapa Switchin 720p-kuvaa? Olin tyytyväinen Samsungin skaalaukseen, mutta foorumeilla jotkut ovat varoitelleet, että OLED tuo kärkkäämmin esiin lähdemateriaalin puutteet. Myös 30fps näyttää joidenkin mielestä kelvottomalta, kun television response time on välitön, eikä välissä ole yhtään blurria, joka LEDissä kai maskaa hieman 30fps:n nykimistä – jos nyt olen ymmärtänyt tätä yhtään oikein.

Pistäkäähän kokemuksia Switch+OLED-yhteiselosta, jos niitä on.  :)

"Upein televisio! Katsokaa, miten mahtavalta PS5 voi näyt–"

*Switch ja Outer Worlds päälle! 576p ja 25fps!*

Spoileri (osoita katsoaksesi)

"Hetkinen... onko tuo kiinnipalanut... onko tuo logo BangBrossin?!"

"Mitä?"


« Viimeksi muokattu: 27.06.2020 15:59 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #584 : 27.06.2020 16:28 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Oolrait, nyt oli kyllä niin kova tarjous 65 tuumaisesta LG:n B9 OLEDista, että pistin muutaman päivän arvosteluiden ja kokemuksien selauksen jälkeen sen tilaukseen (enkä nähnyt C9:n etuja B9:ään merkittävinä, kun tutkin Rtingsiä). B9 on myös kai yhtä "future proof" kuin C9 ja CX:



Saman TV:n hommasin samoilla perusteilla, C9:n hintaeroon en näe perusteita. Oma tv on 55, mutta sekin on pelatessa melkein liian suuri, varsinkin FPS - peleihin soveltuu paremmin pienempikin. Edellinen 40" Sony oli melkein parempi siinä suhteessa. Muuten olen ollut kyllä todella tyytyväinen - musta on oikeasti mustaa ja tv pelitttää erittäin hyvin. Hintalaatu varmasti markkinoiden paras.

Ainoat miinukset tuntuu olevan ettei tuben kautta 4k pyöri aivan sulavasti, mutta johtunee enemmän omista paskoista yhteyksistä, kuin tv softasta. Toisaalta Netflix pyörittää 4k ihan normaalisti, joten en tiedä missä vika.

Kannattaa tossa 65" olla muuten kaveri auttamassa kokoamista, 55" meni juuri ja juuri yksin, mutta kyllä siinäkin kuumotti hieman kun taiteili sen alle 0.5cm paksuisen näyttölevyn kanssa.

Kunhan Nvidia julkistaa uudet näyttikset niin pääsee itsekin PC pelaajaksi vuosien tauon jälkeen. G-Sync on myös tässä B9 halpisversiossa ja usealla kaverilla on tää pelinäyttönä pc:ssä.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #585 : 27.06.2020 16:58 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Ainoat miinukset tuntuu olevan ettei tuben kautta 4k pyöri aivan sulavasti, mutta johtunee enemmän omista paskoista yhteyksistä, kuin tv softasta. Toisaalta Netflix pyörittää 4k ihan normaalisti, joten en tiedä missä vika.

Voi ei, RIP Niilo22:n 4K kontentti.  :P

Videoista jää siis freimejä väliin? Vai jääkö vain puskuroimaan videoita silloin tällöin? Vaikeaa uskoa, että johtuisi esim. heikommasta suorittimesta tuo.

Mulla Samsungin appsien toiminta parani/nopeutui, kun iskin telkun kiinni ethernet-piuhalla reitittimeen. Varmaan laitan tämän uudenkin. Wlan-reitittimeni on tosin jo vähän vanha, eikä esimerkiksi tue 5GHz:n taajuuksia lainkaan. 350M:n nopeus kulkee lankoja pitkin hyvin perille esim. pöytäkoneeseen, mutta langattomana menee harakoille melkoisesti.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #586 : 27.06.2020 19:27 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ainoat miinukset tuntuu olevan ettei tuben kautta 4k pyöri aivan sulavasti, mutta johtunee enemmän omista paskoista yhteyksistä, kuin tv softasta. Toisaalta Netflix pyörittää 4k ihan normaalisti, joten en tiedä missä vika.

Voi ei, RIP Niilo22:n 4K kontentti.  :P

Videoista jää siis freimejä väliin? Vai jääkö vain puskuroimaan videoita silloin tällöin? Vaikeaa uskoa, että johtuisi esim. heikommasta suorittimesta tuo.

Mulla Samsungin appsien toiminta parani/nopeutui, kun iskin telkun kiinni ethernet-piuhalla reitittimeen. Varmaan laitan tämän uudenkin. Wlan-reitittimeni on tosin jo vähän vanha, eikä esimerkiksi tue 5GHz:n taajuuksia lainkaan. 350M:n nopeus kulkee lankoja pitkin hyvin perille esim. pöytäkoneeseen, mutta langattomana menee harakoille melkoisesti.

Bufferoi jatkuvasti, laitoin nyt kaapelilla tuon 150M:n kiinni ja nyt pyörii ihan ok, eikä ainakaan pudota frameja välistä tuben analyysin mukaan.

Paljon tuossakin tv:ssä on kuvaa pilaavia ominaisuuksia, mutta kun säätää kaikki hilavitkuttimet pois päältä niin kuva on varsin mainio.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #587 : 27.06.2020 21:45 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Ainakin vanhemmissa LG OLED generaatioissa on C, B, E ja jopa W käytännössä ihan sama televisio. Tai ainakin se tärkein eli paneeli on näissä kaikissa sama. Erot tulevat ulkoasussa ja materiaaleissa (mm. E ja W lasipintaisia) yms tarpeettomissa asioissa. Hyvän laitteet olette hommanneet ja kyllä parhauden huomaa myös Switchin SDR HD-kuvassa. Itselle tulee ehkä päivitystarve 7-sarjalaisesta, jos ja kun näen tuon 4k/120Hz tarpeelliseksi uudessa konsoligeneraatiossa ja tuo eARC vaikuttaa myös näppärältä ominaisuudelta.

Paljon tuossakin tv:ssä on kuvaa pilaavia ominaisuuksia, mutta kun säätää kaikki hilavitkuttimet pois päältä niin kuva on varsin mainio.
Kokeileppa ISF Expert kuvatilaa. Vastaa hyvin lähelle jo ammattilaisen kalibroimaa kuvaa mikä ilmeisesti näissä OLED:eissa on asetuksena mahdollista kun paneelien välillä ei ole merkittävästi eroja.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #588 : 27.06.2020 23:22 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili LG OLED on yksiä parhaita hankintoja mitä on koskaan tehnyt. Vielä vuosienkin jälkeen kuvanlaatua tulee ihmeteltyä, niin peli kuin leffakäytössäkin. Plasman ja LCD:n parhaat puolet samassa laitteessa. Mitään parempaa en ole kaivannut.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #589 : 28.06.2020 10:41 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili LG:n tämän ja viime vuoden mallit ovat periaatteessa parasta mitä pelaamiseen voi tällä hetkellä ostaa. Yksi "mutta" näissä 120Hz paneeleissa tosin on. Kaikissa LG:n malleissa on VRR joka poistaa ns. stutterin eli nykimisen niistä peleistä joissa frame rate on pienempi kuin tuon 120Hz(fps). Mutta VRR toimii vain välillä 120Hz - 48Hz. Ja jos/kun NS:n fps menee 25-30fps tasolla, teoriassa nykimisen pitäisi olla näkyvää. Vanhoissa malleissa tämä ei ollut ongelma, koska nämä paneelit eivät olleet 120Hz paneeleja.
Tähänkin on kyllä ratkaisu nimeltään LFC joka poistaa nykimisen. Mutta sitä ei ainakaan näillä specseillä LG:n töllöt tue. Samsungit tukee. Mutta, LFC vaatii ymmärtääkseni tuen myös konsolista. XSX sitä tukee, mutta esim. NS:stä en löytänyt ainakaan tietoa että tukisi. Eikä taida tukea löytyä PS5:stäkään.
Lopulta en tiedä kuinka pahaa nykiminen on ja näkyykö se käytännössä enemmän välipätkissä tms. kuin itse pelissä, mutta tämä uhka on olemassa 120Hz paneeleissa. Lautalaiset osaa varmaan vastata paremmin jos löytyy 9 sarjan LG ja pienen FPS:n pelejä. Tähän olisi ihan kivakin saada kokemusperäistä mielipidettä. Eli nykiikö 30fps pelit 120Hz paneelilla.

Ja kyllä, tämä haitta myös elokuva käytössä. Mutta tähän saa apuja "Motion" säädöistä, joten elokuvissa tämä ei kai ole niin paha. Peleissä noita motion featureja ei voi ottaa käyttöön koska silloin input lagi pomppaa.

Samsungin quantum sarja on myös varsin hyvä ja halvempi, mutta ovat menneet hiukan ryssimään tämän vuoden mallit, kun toivat 8k mallit ja tämän myötä kusettavat kuluttajaa malleista syntyvässä mielikuvassa. Eli Samsungin 8k mallit ovat flagship malleja, joten parhaimmat "jutut" löytyvät niistä. Viime vuonna parhaimmat jutut löytyivät 4k malleista. Samsung on kuitenkin pitänyt mallinimet samoina, joten tässä tulee paradoksi 4k malleissa, kun parhaimmat ominaisuudet siirtyvät 8k malleihin. Eli viime vuoden ja tämän vuoden mallien vastaavuus meneekin näin:
2019 - 2020
Q60R -> Q70T
Q70R -> Q80T
Q80R -> Q90T
Q90R -> vastaavaa 4k mallia ei ole.
         -> Q900TS 8k malli.

Eli tämän vuoden Q70T, Q80T ja Q90T mallit ovat joiltain osin yksinkertaisesti ja selvästi huonompia kuin viime vuoden mallit. Esim. Q90T mallissa on local dimming zoneja reippaasti vähemmän kuin viime vuoden Q90R mallissa. Joissain asioissa se toki on taas parempi, joten sekään ei ole perusteltua osta viime vuoden Q90R mallia. Eli ostat sitten viime vuoden Q90R:n tai tämän vuoden Q90T:n tulet saamaan huonompaa mitä voisi olettaa tai mitä oikeasti haluaisit. Ainakin tuohon hintaan.

Suoraan sanottuna tämä on aika vitun perseestä. Itsellä oli haaveissa 75" Samsung, koska yhtä iso OLED maksaa ihan vitusti. Olin valmistautunut laittamaan reipas 3000€ black fridayssa Samsungiin, mutta ei näillä specseillä. En tiedä onko noilla käytännössä kuinka lopulta väliä, mutta jos maksan noin saatanasti TV:stä, haluan saada aukottomasti paremman TV:n kuin mitä viime vuoden malli oli. Lisäksi kun local dimming zoneja on vähemmän se tuo varmasti enemmän halo efectejä kuvaan. Ja mitä olen arvosteluja katsonut, joissain tilanteissa näin käykin. Vituttaa lievästi.

Tosin Samsungin ryssiminen ei ole mitään verrattuna Sonyyn. Sieltä tulee käytännössä yksi pelaamiseen kelpaava malli. X900H/XH90. Ja tässäkin on kai vain 100Hz paneeli. Siis PS5:n valmistajalta ei tule TV:tä jolla sitä olisi parasta pelata. Ironia on käsin kosketeltavaa. Se Sonylle on kyllä annettava, että niillä taitaa olla paras liikesuoritus. Eli en tiedä kuinka nykimistä näkyy niiden malleissa. Odottelen ja seurailen juuri X900H:n arvosteluja, jos se pärjäisi kuitenkin kokonaisuudessaan paremmin kuin LG ja Samsung. Olisi reippaasti halvempikin. Mutta 100Hz paneeli ei vain houkuttele Next-gen konsolille.

Mutta, Samsungin ryssiessä, itsekkin varmaan "tyydyn" LG:n CX OLEDiin, jos nyt Sony ei yllätä. Nykiminen hiukan epäilyttää CX:ssä, mutta täytyy seurata tilannetta. Kyllä itsellekkin kuitenkin se NS (tai NS2?) tulee, kun saadaan uusi Zelda ja toivottavasti se Bayonetta3, joten kyllähän se vituttaisi suunnattomasti jos kuva nykisi silminnähden pelatessa. Varsinkin jos edessä on yli 3000€:n TV. Tai sitten katselen paskaa vielä vuoden ja ostan mancave TV:n vasta ensi vuonna.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #590 : 28.06.2020 13:39 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili


Paljon tuossakin tv:ssä on kuvaa pilaavia ominaisuuksia, mutta kun säätää kaikki hilavitkuttimet pois päältä niin kuva on varsin mainio.
Kokeileppa ISF Expert kuvatilaa. Vastaa hyvin lähelle jo ammattilaisen kalibroimaa kuvaa mikä ilmeisesti näissä OLED:eissa on asetuksena mahdollista kun paneelien välillä ei ole merkittävästi eroja.

Tulee testailua noita suht aktiivisesti aina kun uusi leffa/sarja/peli alla ja etsittyä omalle silmälle sopivia asetuksia. Olen perusasetukset säätänyt TM:n asetusten mukaan ja kytkenyt kaikki nuo kuvanparannuspiirit pois, jotka tuossakin asetuksessa taitaa oletuksena olla päällä.

Peleissä tuon huomaa, että aina paras kuva ei ole tärkeintä, vaan itse pelattavuus. Esim. CODissa on pakko säätää kuva hieman yli vaaleaksi, jotta ei anna etua vihuille pimeissä huoneissa. OLED muutenkin antaa pumppausefektillä hieman edgeä muille, kun kuva vaalenee hetkisen mikäli siirryt kirkkaasta kohtauksesta vaaleaan.

Vaikken mikään kuva-autisti vielä ole, niin mitä enemmän JayeizHin juttuja lukee, sitä enemmän alkaa itsekin nähdä nykimistä ja virheitä kuvassa. Paha juttu. Sama kävi Scarfin ohjain kirjoituksia lukiessa, nyt pitää olla lagiton 1ms ja linear curve ja zero dead zone tai vitutuskäyrä on instant 150% kaakkoon. :D

Onko noista kuvaparannuspiireistä/ominaisuuksista joku semmonen minkä kuva-autistit pitää päällä, esim leffoja tai urheilua katsoessa?

TM:n säädöt https://tekniikanmaailma.fi/tv-kuvasaadot/

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #591 : 28.06.2020 18:59 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili https://bbs.io-tech.fi/threads/oled-tv.1254/page-214

io-techistä löytyy varmaan Suomen kovimmat kuva-autistit, joten tuota ketjua kannattaa plärätä läpi niin oppii yhtä jos toista.

Kuten Ephram jo sanoikin, OLED päivittää kuvaa niin salamannopeasti, että 30fps-pelit saattavat nykiä. Tähän ei Jayeizhin mainitsema VRR auta mitään, koska Switch (tai PS4) ei edes tue koko tekniikkaa, ja VRR auttaa kuvan repeytymiseen (tearing), ei nykimiseen (stutter).

CX-mallien Black Frame Insertion (BFI) auttaa ymmärtääkseni sulavoittamaan kuvaa lisäämällä framejen väliin mustia frameja, mikä tosin tummentaa kuvaa. Panasonicin OLED:eissa kuva on jo hyvin lähellä Plasmojen sulavuutta, mutta malleista puuttuu HDMI 2.1 -tuki kokonaan ja input lag on LG:tä korkeampi.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #592 : 29.06.2020 08:38 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Perusasiat on mukava tietää, mutten halua tulla liian nirsoksi tekniikan kanssa. Esimerkiksi HyperX Cloud Alpha -kuulokkeet (uudelleenbrändätyt ja parannellut Takstar Pro 80:t) kuulostavat omiin korviin hemmetin hyvältä lähes kaikella matskulla, mutta oikea Hi-Fi-harrastaja löytäisi varmasti niistä vaikka mitä vikaa. Ja varmaan joku olisi kauhistellut nykyisenkin töllön kanssa, miten joku reuna vuotaa hieman liikaa valoa. En edes koskaan tarkistellut tasavärisillä kuvilla, löytyykö paneelista kuolleita pikseleitä. Tietty eri asia, jos jokin vika on niin selvästi esillä, että sen huomaa helposti ilman suurennuslasilla tutkimista.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #593 : 29.06.2020 09:28 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Tuo on muuten totta, että Switch (tai PS4) ei ilmeisesti VRR:ää tue, joten niistä ei hyötyä ole. Mutta minä olen ymmärtänyt VRR auttaa myös stutteriin, eli nykimiseen. Tearing johtuu siitä että näyttö iskee kuvaa liian hitaasti versus konsolin fps, eli TV:n Hz < konsolin FPS. Eli siinä ajassa kun konsoli tuo jo uutta kuvaa, TV ei ole iskenyt edellistä kuvaa, joten TV heittää ruudulle osan edellistä ja osan seuraavaa kuvaa.
Stutter tulee siitä kun TV Hz > konsolin FPS. Eli TV ei saa uutta framea samassa ajassa kun voisi itse laittaa uuden kehiin, josta tulee nykimistä. VRR tekniikkana toimii 120-48Hz välillä, eli kun fps on 48:sta ylöspäin, stutter ongelmaa ei ole XSX, PS5, X1S tai X1X konsoleilla. Ja kyllä, screen tearing ongelmaa ei periaatteessa ole 120Hz paneelilla, koska fps tuskin tulee ikinä menemään tämän yli nyky tai next-gen konsoleilla.
Näin minä olen asian siis käsittänyt. Yritin tuossa googlella vielä etsiä poikkeavaa tietoa asiasta, mutta en sitä ainakaan suoraan saanut. Edes tuolta io-techin saitilta. Jos tälläinen artikkeli löytyy joka sanoo toista, niin mielelläni sen lukisin. Sinänsä tuo kuulostaa omaan korvaan loogiselta. Jos näytön Hz on pienempi kuin sisään tuleva fps, silloin kuvat voivat mennä lomittain, josta tulee screen tearingia. Ja silloin kun näyttö on nopeampi kuin konsolin fps, silloin näyttö ei saa tarpeeksi nopeasti uuttaa kuvaa, josta seuraa nykimistä. Tietty voin olla silti väärässä, mutta tosiaan, itse en poikkeavaa tietoa mistään artikkelista löytänyt.

BFI auttaa nykimiseen ilmeisesti hiukan. Tekniikkahan on vanhaa ja periaate sama kuin "600Hz" plasma töllöissä about 10 vuotta sitten. Tekniikka on toki parantunut ja se sulavoittaa jonkin verran liikettä, joten tästä voi olla oikeaa hyötyäkin. Mutta en taas uskalla sanoa kuinka paljon tämä vaikuttaa input lagiin. Voi olla että ei ollenkaan, mutta en tiedä. Täytyisi tutkia enemmän.

GBA:lle ja Epille lohdutuksena sen verran että TV:n kuva on hyvin subjektiivinen asia. Ei kannata hakea lohtua tai tietoa liian paljon muilta. Toki on hyvä saada mahdollisimman hyvä laite, mutta se onko kuva ja liike hyvää, on kiinni sinusta ei arvosteluista. Mutta tokia myönnän, että tieto lisää tuskaa. Ja joskus sitä toivoo että ei olisi lähtenyt tälle "hifistelyn" tielle. Mutta kun sekin on niin pirun hauskaa lopulta ;D Vaikka tosiaan paskaa töllöä katsoessa tuntuu että silmät vähintään vuotaa verta ja niska alkaa nykimään. Mutta pitää tarkkailla ja tutkailla lisää ennen kuin uskalla sanoa "hopealuotia" nykimiselle. Jos sellaista edes on.

Omat lähteet on nykyään pitkälti Youtubessa. Ykköslähteenä varmaan "Stop the fomo". Kaveri on ehkä hiukan persoonallinen, mutta tuntuu olevan todellinen puristi joka kyttää pikselit, nitsit ja framet viimesen päälle. Ja tuntuu olevan vielä siinä mielessä oman mielenmukainen, että arvostaa Samsungin QLEDin kirkkauta. Mutta sanoo myös mm. että parhaat TV:t pelaamiseen on LG:n CX ja C9 (B9:n kirkkaus kuulemma hiukan heikompi kuin C9:n, siksi ei nostanut samalle tasolle).
HDTVTest kanavalla on myös osaava kaveri, mutta murre on niin paksua, että en oikein jaksa kuunnella sitä muissa tapauksissa kuin silloin kun sillä on jotain sellaista sanottavaa mitä ei muualla sanota.
Rtings, all things tech ja digital trends on myös ok kanavia jos haluaa katsoa arvosteluja. Tietoa tekniikasta tms. sieltä ei saa, mutta arvostelut on ihan ok tasoa. Arvosteluja tulee luettuakin vähän sieltä täältä missä niitä onkaan.
Palstat olen jättänyt vähän pienemmälle, lukuunottamatta kokemusperäistä tietoa. TV:n ja tekniikkojen tapauksessa faktoillakin tuntuu olevan useampia tulkintoja (esim. tämä VRR&stuttering&screen tearing) ja palstojen osaaminen on niin laidasta laitaan, niin olen jättänyt niiden seuraamisen vähemmälle. Toki niistäkin jotain tietoa saa, mutta usein ristiriitaista. Tämä siis tarkoittaa että en luottaisi omiinkaan teksteihin ;D
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #594 : 01.07.2020 07:39 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW B9 toimitetaan mulle tänään, mutta tarvitsen tosiaan sen paketista pois ottamiseen ja jalustan asentamiseen jeesiä, enkä ole varma saanko sitä tänään vai vasta huomenna. Toivottavasti tänään.  8)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #595 : 01.07.2020 11:01 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Olen keskittynyt Sonyn X900H/XH90 malliin viime päivinä. Ja se on kuin onkin 120Hz paneelilla. Samoin VRR löytyy. Mutta. 4k/120Hz ja VRR tuki tulee vasta "joskus" versiopäivityksessä. Osa tuntuu epäilevät PS5:n julkaisuaikoja, eli todennäköisesti vasta loppu vuodesta.
Toinen miinus on vanha CPU. X900H mallissa on vain X1 CPU kun huipuissa on X1 ultimate. Syynä on kuulemma se että X1 ultimate ei tue VRR tekniikkaa. Mikä tuntuu hyvin erikoiselta. Tuntuu että Sony ei olisi osannut valmistautua oman konsolinsa teknologiaan TV puolella.
Kolmas miinus on local dimming zone ominaisuuden alueiden vähyys. Eräässä arvostelussa epäiltiin niinkin alhaista lukua kuin 16kpl. Joka on todella vähän kun esim. Samsungin Q90T mallissa taisi olla jotain 140kpl ja viime vuoden Q90R mallissa vielä enemmän. Eli 16kpl... hyvin erikoista. Mutta samalla arvostelussa kerrottiin että ns. bloomingia ei ole eli haloja ei oikeataan näy. Eli jokin ominaisuus parantaisi sitä reippaasti. Tosin voi olla että aleuita on enemmän ja arvostelija ei vain osannut niitä katsoa. Melkein epäilen tätä.

Mutta sitten se suurin mutta. Kokonaisuudessaan arvostelija vihjaisi että TV olisi pitkälti Samsungin Q90T mallin tasolla, joka on kova saavutus koska hinta ero on mieletön. Samsungin 75" Q90T on 3999€ verkkiksessä. Sony KD-75XH9096 lähtee hintaan 2499€! Ero on kova jos laatu on samalla tasolla. Mutta se huonompi mutta, 4K120Hz ja VRR päivitykset tulee todennäköisesti vasta loppuvuodesta. Eli totuutta on hankala sanoa. Täytyy varmaan vielä vertailla kaupoissa miltä mikäkin näyttää livenä (tietysti), mutta alan pikku hiljaa kallistumaan Sonyyn. Jokaisessa TV:ssä tuntuu olevan jotain mikä ei itse miellytä. Samsungin Q90T:ssä huonompi laatui kuin viime vuonna, LG:n CX maksaa ihan saatanasti, kirkkaus on reippaasti pienempi kuin LCD:ssä ja edelleen kaikki pelottelee palamisella, Sonyssa laatu on samaa kuin Q90T:ssä, mutta se on sentään linjassa hinnan kanssa.

Muutenkin nykyteknologia alkaa olemana tiensä päässä. Parannuksia ei juurikaan vain enää tule. LCD:stä ei saa tummempaa, OLEDista ei saa kirkkaampaa ja tämän vuoksi valmistajilta alkaa tulemaan todella erikoisia ratkaisuja. Joten voisi ottaa loppu vuodesta tuon Sonyn jonka pitää vuoden tai pari ja katsoo jos tulee täydellistä pakettia nykytekniikasta, tai sitten odottelee 2-3 vuotta että tulee QNED tai QD-OLED tai MicroLED TV:t.

TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.


EDIT: Epi sitten laittaa Switch fiiliksiä B9:llä kun TV on kasassa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #596 : 01.07.2020 12:31 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Eli onko markan telkkareiden strategia nyt tullut teidän taloudessa tiensä päähän? Riittääkö luotto, ettei Power Rangers -figuuri enää iskeydy ruudusta läpi? Pitääkö laittaa Laudan oma pitkäveto pystyyn telkun kestoajasta? :b
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #597 : 01.07.2020 13:10 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Paging TK.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #598 : 01.07.2020 13:48 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Eli onko markan telkkareiden strategia nyt tullut teidän taloudessa tiensä päähän? Riittääkö luotto, ettei Power Rangers -figuuri enää iskeydy ruudusta läpi? Pitääkö laittaa Laudan oma pitkäveto pystyyn telkun kestoajasta? :b
Mancave on todellisuutta syyskuussa. Ja ennen kun TV tulee kotiin, mancave saa lukon oveen.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #599 : 01.07.2020 18:32 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW No niin, nyt on saatu tv tasolle ja muutama tuntikin sisään. Ensifiilareiden perusteella huikea hankinta!

Pelästyin tosin aluksi, kun asensin Switchin ja laittaessani sen päälle silmieni eteen avautui hirveimmän näköinen kuva, minkä olen koskaan nähnyt. About. No, NS olikin heittänyt asetukset 480p:ksi jostain syystä, ja LG vielä overscannannut koko komeuden. Kävin korjaamassa asetuksen ja huokaisin helpotuksesta; kivalta näyttää! Vaikka resoa ei ole yhtään lisää eikä skaalauskaan varmaan ole ainakaan merkittävästi parempaa kuin Samsungissa, antavat syvä musta ja "kuvan luonnollisuus" sille aivan toisenlaista punchia. Terävyysasetuksen suhteen ei ole kai niin selvää linjaa kuin Samsungin tapauksessa. Toiset ohjastavat Switch-peleille pitämään asetusta kympissä, ja toiset viemään sen kahteenkymppiin. Täytyy vielä enemmän testailla, mikä näyttää parhaalta omiin silmiin. Ilmeisesti 4K-kuvan kanssa asetus kannattaa pitää nollassa.

Kokeilin myös muutamaa 30fps:n peliä heti alkuun. Borderlands on shootteri, ja se olisi heti varmaan antanut ilmi, jos en pitäisi Oledin tavasta näyttää kuvaa 30 fps:n lähteillä. Ei ollut mitään ongelmaa. Sama koski Bloodstainedia. Liiketoisto saattoi heti tuntua paremmaltakin kuin LEDillä, mutta vähän aikaista sanoa.

Nintendon omat 1080p/60fps-pelit kuten MK8:Deluxe, Smash ja Splatoon 2 näyttävät tällä mielestäni vielä herkullisemmilta kuin Samsungilla. Tuntuvat myös, kun input lagia on 10+ms vähemmän kuin ennen.

Onhan NS:llä pelaaminen ajoittain tämän luokan TV:llä vähän sama kuin köröttelisi Lambolla viittäkymppiä moottoritiellä. Mutta onneksi senkään suhteen ei tullut pettymystä.

HDR on kanssa aivan eri luokassa kuin KU6400:n vastaava. Samsungin töllö himmensi kuvaa pimeissä kohtauksissa piilottaakseen taustavalon hohtoa, eikä näin pystynyt näyttämään pieniä yksityiskohtia kuin 150 nitsillä. B9 ampuu pieniin yksityiskohtiin 600 nitsiä, joka näyttää jo melko vaikuttavalta, varsinkin jos kontrastina on täyttä pimeyttä.

Siistiä myös, että LG:n käyttis tukee Applen Airplaytä ja HomeKittiä. Kuulkaas, pystyn sammuttamaan television Apple Watchilla ja vaihtamaan jopa inputtia! How cool is that?


« Viimeksi muokattu: 01.07.2020 18:53 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Sivuja: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 ... 29
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines