Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 29
Tulostusversio
Aihe: TV hankinta ja tekniikka  (Luettu 304772 kertaa)
Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #180 : 24.07.2010 12:13 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Mäkin tulin testanneeksi 3D-telkkua pikaisesti eilen. Ei se sysipaska ollut, mutta ainakin teattereista tuttu nopean liikkeen blurraus oli läsnä. Ja kun vielä ottaa huomioon, että 3D-katsottavaa on tarjolla todella vähän, lasit on ankeat kotikäytössä ja yleensä aina ensimmäisen aallon uusi teknologia on hätäisesti markkinoille lykättyä shaibaa, en edes harkitse sijoittavani. Se on vuosien ellei vuosikymmenten duuni, että 3D saadaan kuluttajan kannalta järkevään ja tarpeeksi laadukkaaseen muotoon kotikäyttöä varten. Kehittäkööt teattereissa sitä odotellessa, siellä hommaa on ihan veikeä silloin tällöin käydä kokeilemassa.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #181 : 07.10.2010 17:37 »
JasuPoju Oh Shi-- Jäsen Viestejä: 258 Basaaripisteet: 0 Profiili Ostin juuri uuden HD-töllön kun rupesi vanha SD vituttamaan tuossa PS3:n kaverina. Kysyisin vaan, että onko lautalaisilla heittää jotai protippejä pleken tai töllön asetuksien säätöön? Siis toimivuudessa ei ole mitään vikaa ja TV kyllä heti tunnisti pleikkarin mutta ajattelin vaan, että kannattaako jotain asetuksia muutella, jotta kuva olisi mahdollisimman hyvä?

Näyttää muuten kahden vuoden kuvaputkeilun jälkeen aika makoisalta tuo Full HD kuva  :)

Ja siis TV on joku LG:n suht perus Full HD 32'
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #182 : 07.10.2010 18:43 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Kaikki kuvankäsittely pois päältä kun pelaat. Ja jotain säätölevyjä tai videoita kannattaa pyöritellä läpi ja katsoa mikä näyttää omaan silmään parhaalta. Yleinen virhe on heittää kuvaa aivan liian kirkkaaksi ja kontrasti täysille.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #183 : 07.10.2010 19:29 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Tein ratkaisevan päätöksen eilen iltapäivällä ja laitoin tilaukseen Gigantin verkkosivuilta uuden TV:n. Malli on Philips 40PFL5605H. Eli tulkattuna 40":n keskitason Philips. Mietin tätäkin päätöstä kuumeisesti muutaman päivän, ihan siksi että tämä malli on selvä kompromissi. Ei mitään hienouksia, ei verkkoyhteyttä ja kuva on testien mukaan hyvä mutta ei missään nimessä pärjää parhaimmistolle. Pää syitä siihen miksi tämä tuli lopulta valittua on kaksi. Yksi on se että se oli halpa :) Hintaa 699€ ja aika hyvän kuvan sain että tämä on hinta luokkansa paras. Ja onhan tämä mm. verkkokauppa.comin sivuilla yli 900€ (vaikka tinkimisen varaa varmasti on) ja useammassa muussa liikkeessä vähintään 799€. Toinen vaikuttava syy oli game moden n. 14-17ms input lag. Mikä on aika helvetin hyvin tämän vuoden malleissa. LCD-töllöissä ei tule äkkiseltään mieleen kuin Samsungin 535 jossa on yhtä matala.

Pienempiä mutta merkitseviä syitä tähän malliin löytyi useampi. Kuvanlaatua ei ole missään sanottu huonoksi ja itse testattuna kuvanlaatu tuntui toimivalta ja katselu etäisyyskin tulee olemaan vähän reilu 3m niin esim. SD-kuvan ei edes tarvitse olla parhaimmasta päästä. Yksi selvä (vaikkakaan ei ratkaiseva) seikka on myös Direct LED tekniikka. Local Dimmingiä ei löydy, mutta taustavalon tasaisuuden pitäisi olla (testienkin mukaan) selvästi parempi kuin useampien (huijaus)mallien Edge LEDissä tai vanhassa CCFL:ssä. Lopulta tulin vielä siihen tulokseen että ihme hienouksia en edes tarvitse. Verkkoyhteyskin on hyvä vain sen vuoksi että päivitys onnistuisi helposti sen kautta, mutta ei se USB-paikastakaan vaikeaa ole. Netin/youtuben käyttökään ei kuitenkaan voi olla mitenkään hienoa kaukosäätimellä.

Pahimmat miinukset tulee kahdesta asiasta. Toinen on kaukosäädin ja käytettävyys. Ja pakko myöntää, kun TV:tä testailin ei voi kuin ihmetellä Philipsin insinöörien aivoituksia. Käyttöliittymä ja kaukosäädin tuntuvat aivan naurettavilta. Erityisesti kaukosäädin. Se on aivan karmea. Joka tämän suunnitteli ja/tai hyväksyi ansaitsee oikeasti potkut. Mutta kun kaukosäädintäkään ei käytetä kuin kanavan laitossa ja alussa kuvan säätämisessä, en tätäkään pitänyt mitenkään vakavana vikana. Ja ainahan voi ostaa yleiskaukosäätimen jos tämä saa pään kiehumaan.

Toinen ja pahempi vika voi vielä saada purkamaan kaupan. Varjojen erottelu. Muutamia kuvia katselin ja varjot ovat kyllä selvästi tummempia kuin jossain muissa malleissa. Tosin tuli tehtyä ihan yleistä vertailua, samasta hinta luokasta en erityisesti katsonut. Kuvissa joita vertailin ei erot olleet mitenkään mielettömät ja tähän voi vaikuttaa näyttökin millä kuvia katsoi, mutta vertaillessa erot kyllä huomasi (minusta) ilman suurempaa tirkistelyä. Mutta uskalsin TV:n tästäkin huolimatta tilata, koska Gigantissa on maanmainio 30pv täysi palautusoikeus, ilman kyselyjä tai perusteluja. Jos TV ei miellytä niin palautan sen ja saan rahat takaisin. Olen lukenut myös että liiketoisto ei olisi paras mahdollinen, mutta kun testailin tätä niin en havainnut mitään sellaista mikä olisi erityisesti häirinnyt. Joten tätä vikailmoitusta katsoin vähän läpi sormien.

Mutta nyt olen vihdoin siirtymässä HD-aikaan, joten tulee varmaan PS3:kin lunastettua huomena :) VIHDOIN!!! Ensimmäinen peli on todennäköisimmin SSFIV. Ja ehkä stockan hulluilta päiviltä Bayonetta, jos niitä on vielä ja jaksan tunkeutua sinne ryysikseen...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #184 : 07.10.2010 19:58 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili
Mutta nyt olen vihdoin siirtymässä HD-aikaan, joten tulee varmaan PS3:kin lunastettua huomena :) VIHDOIN!!! Ensimmäinen peli on todennäköisimmin SSFIV. Ja ehkä stockan hulluilta päiviltä Bayonetta, jos niitä on vielä ja jaksan tunkeutua sinne ryysikseen...
Mihinkäs kovalevykokoon siä nyt lopulta päädyit?
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #185 : 07.10.2010 20:33 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Miksi Heinz sorruit 100hz kusetukseen oi miksi. Ja 42 tuumainen Panasonic oli gigantin verkkokaupassa satasen halvempi. Ja Panasonicit on pelaajille oikein mainio valinta.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #186 : 07.10.2010 22:51 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Mutta nyt olen vihdoin siirtymässä HD-aikaan, joten tulee varmaan PS3:kin lunastettua huomena :) VIHDOIN!!! Ensimmäinen peli on todennäköisimmin SSFIV. Ja ehkä stockan hulluilta päiviltä Bayonetta, jos niitä on vielä ja jaksan tunkeutua sinne ryysikseen...
Mihinkäs kovalevykokoon siä nyt lopulta päädyit?
Verkkokauppa.comissa aattelin käväistä ja tarkastaa onko sielä jo sitä 160GB versiota 299€:n hintaan, kuten verkkosivuilla lupailee. Tosin kyllä se 120GB:kin kelpaisi jos sitä sattuu olemaan...250GB tuskin tulee hommattua, koska muutamalla kympillä saa jo sen 500GB:n kovon niin lopulta tuo 250GB versio on aika turha..


Miksi Heinz sorruit 100hz kusetukseen oi miksi. Ja 42 tuumainen Panasonic oli gigantin verkkokaupassa satasen halvempi. Ja Panasonicit on pelaajille oikein mainio valinta.
Jos tarkoitit TXP42C2E -mallia ja jos aletaan vertailemaan tuohon Philipsiin niin:
Ensimmäisenä syynä on se että se on HD-ready, ei FullHD.
Toisena siinä ei ole kaapeliin digiviritintä.
Kolmantena siinä ei ole kuin 2 HDMI paikka.
Neljäntenä ei USB paikkaa, eikä LAN paikkaa.
Ja viidentenä, tämä ei mahdu 106 leveydellään hyllyyn jossa TV:n pitäisi olla :)

Miksi Zoukka sorruit plasma kusetukseen oi miksi ;) Mitä olen lueskellut niin halvemmissa plasmoissa on usein ns. "rakeisuutta" kuvassa. Ihan kuin TV:n päällä olisi kalvo tms. Pelaamiseen ne kyllä soveltuu hyvin nopeutensa ja useimmiten pienen input lagin ansiosta. Ja se on kyllä enemmän tai vähemmän totta että 100Hz on enemmän markkinointi kikka kuin hyöty. Urheilussa siitä voi kai olla hyötyä, mutta muussa...aika turha. En varsinaisesti tuota 100Hz ominaisuutta etsinyt, kuten perusteluissani kerroin ostopäätökseni perusteista ;) Siinä vain sattuu olemaan 100Hz. Ja tuleehan nyt testattua onko siitä mitään hyötyä edes urheilussa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #187 : 08.10.2010 00:30 »
tiong tng @ QuakeNet, IRCNet, NetGamers Jäsen Viestejä: 321 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Itse taas menin tilaamaan tuon Heinzin viestissäkin mainitun Samsungin LE40C535-mallin alkuviikosta (myöskin Gigantista... toimitusta odottelen edelleen) kun löysin ostajan vanhalle telkulleni (LG 32LC46). Sain pari vuotta vanhasta halpistelkusta vielä 200e, ihan hyvä diili. Tuon Philipsin input lagista oli hiukan ristiriitaisia tietoja joten päädyin varmaan ja hiukan halvempaan valintaan. Jossain vaiheessa mietin myös Panasonicin TX-P42G20:tä, mutta en raaskinut ihan 900 euroa upottaa telkkariin kuitenkaan.

Eiköhän tolla pärjää ihan hyvin siihen asti kunnes 3D-telkkarit alkavat olemaan hiukan järkevimmissä hinnoissa.
:: tiong ~ Xbox One, PS4, PS3, Wii, Xbox 360, Xbox, PS2, GC, PC, PSX, DS Lite ::
:: Gamertag: tiong fi ::
:: PSN: tiong_fi ::
:: i5 3570K, 16GB DDR3 1600MHz, HD7950 3GB ::

:: http://twitter.com/tiong_fi
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #188 : 08.10.2010 09:22 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Itse taas menin tilaamaan tuon Heinzin viestissäkin mainitun Samsungin LE40C535-mallin alkuviikosta (myöskin Gigantista... toimitusta odottelen edelleen) kun löysin ostajan vanhalle telkulleni (LG 32LC46). Sain pari vuotta vanhasta halpistelkusta vielä 200e, ihan hyvä diili. Tuon Philipsin input lagista oli hiukan ristiriitaisia tietoja joten päädyin varmaan ja hiukan halvempaan valintaan. Jossain vaiheessa mietin myös Panasonicin TX-P42G20:tä, mutta en raaskinut ihan 900 euroa upottaa telkkariin kuitenkaan.

Eiköhän tolla pärjää ihan hyvin siihen asti kunnes 3D-telkkarit alkavat olemaan hiukan järkevimmissä hinnoissa.
Katselin myös tuota C535:sta. Mutta jotenkin luottoni ei ole samsungin halpismalleihin ihan niin hyvä... :) Lisäksi en löytänyt ison tuumakoon (40" tai yli) testejä tästä. Ja en oikein luota siihenkään että ison tuuma koon TV olisi yhtä hyvä kuin pienemmän. Ihan siksi koska isomman tuuma koon TV vaatii raudalta enemmän SD käytössä. Lisäksi kun kuulee että Samsung arpoo paneeleja joissain mailleissa ilman merkintää itse mallissa, niin tämäkään ei tuonut oikein luottamusta (tosin en tiedä onko tässä mallissa tapahtunut tätä). Lisäksi Samsungissa on CCFL -tausta valaistus, niin se on alttiimpi pilveilylle kuin 5605:n Direct led.

Mutta mietin kyllä tuota Samsungiakin aika pitkään, erityisesti siksi kun se on niin pirun halpa. Ajattelinkin tätä testata jos tämä Philips ei miellytä silmää.

EDIT:Mistä muuten sait ristiriitaista tietoa Philipsistä?


« Viimeksi muokattu: 08.10.2010 09:30 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #189 : 08.10.2010 09:26 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Heinz tarkoitin tätä Panaa.

Ihan LCD fullHD, todennäköisesti Philipsiä laadukkaampi kaikinpuolin ja vielä sen satasen halvempi. Vierat tuntuvat olevan juurikin pelaajille se telkkujen pyhä graali, jos talonpoika hinnoissa pysytellään.



Saako sitä herzimäärää noissa kusetustelkkareissa säädettyä?
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #190 : 08.10.2010 09:50 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Heinz tarkoitin tätä Panaa.

Ihan LCD fullHD, todennäköisesti Philipsiä laadukkaampi kaikinpuolin ja vielä sen satasen halvempi. Vierat tuntuvat olevan juurikin pelaajille se telkkujen pyhä graali, jos talonpoika hinnoissa pysytellään.



Saako sitä herzimäärää noissa kusetustelkkareissa säädettyä?
Yleensä ainakin saa hertsimäärää säädettyä. Ainakin LCD-telkuissa. Kuvahan näyttää hiukan "hassulta" jos liikkeen parannus jne. toiminnot on päällä.

Toi Pana on saman hintainen kuin se Philips ;) Ja en kyllä tiedä mistä tulee että juuri Vierat on pelaajille "telkkujen pyhä graali". Pelaamisessa ja nykytelkuissa kuitenkin tärkeintä on se input lag ja plasmoissa se on ymmärtääkseni yleensäkkin hyvä (ja en tarkoita aikavastetta vaan input lagia). Lisäksi en löytänyt tuosta mitään arvostelua mistään. Ja kun plasmoissakin on niitä huonoja malleja (luonnollisesti) niin ilman mitään testiä tai arvostelua en kyllä suosittelisi TV:tä. Vai tietääkö Zoukka jotain tästä mallista mitä minä en? Niin ja voihan vielä sanoa että tuossakin on ilmeisesti vain kaksi HDMI paikkaa. Eli kun laitan PC:n ja PS3:n kiinni, paikat on loppu. Vahvistinhan korjaa tietysti tämän ongelman, mutta luulen että talouteen tulee ensin X360:n kuin vahvistin..
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #191 : 08.10.2010 10:10 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Juu hinta oli näköjään sama. Vierat ovat pyhä graali juurikin siksi, että ne ovat niissä testeissä menestyneet. Input lag on omassa Vierassani tietääkseni alhaisin mitä LCD telkuista löytyy. Ja mistä olet kuullut, että herzimäärää voisi vaihtaa? Uutta tietoa minulle jos se on totta.

Eikä tuo Panasonic ole plasma.

EDIT: Ja jos tuossa on IPS paneeli, kuten vähän ounastelen, pieksää se Philipsin 10-0 pelaamisen kannalta.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #192 : 08.10.2010 11:15 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Juu hinta oli näköjään sama. Vierat ovat pyhä graali juurikin siksi, että ne ovat niissä testeissä menestyneet. Input lag on omassa Vierassani tietääkseni alhaisin mitä LCD telkuista löytyy. Ja mistä olet kuullut, että herzimäärää voisi vaihtaa? Uutta tietoa minulle jos se on totta.

Eikä tuo Panasonic ole plasma.

EDIT: Ja jos tuossa on IPS paneeli, kuten vähän ounastelen, pieksää se Philipsin 10-0 pelaamisen kannalta.
Katos tosiaan ei olekkaan plasma :) Jotenkin aina vain ajattelee plasmaa kun on Panasonic kyseessä :)

Input lagissa riittää minulle alle 20 aivan hyvin. IPS -paneeli on kyllä ilmeisesti parhaimmista mitä on, mutta ymmärtääkseni tuossa Philipsissä on myös ihan ok paneeli. Sharpin UV2A.
Hertzi määrät tai niiden vaikutus mielestäni liittyvät aika pitkälti tuohon liikkeenparannus tekniikoihin. Joitahan voi säätää vapaasti. Ja liikkeenparannustekniikathan tekevät kuvasta "oudon/hassun". Lisäksi joka TV:ssähän on tuo 24p1080 tila, joka käytännössä tarkoittaa että ruudun taajuus vaihtuu. Eikö?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #193 : 08.10.2010 11:36 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Se on aina juhlallinen hetki saada uusi televisio, onnea siis hankinnan puolesta  :) Raportoi fiiliksiä, kun pääset leikkimään uudella lelulla.


Meikän LG:n PS3000-plasma on osoittautunut vuoden aikana loistohankinnaksi. Se toimittaa hyvää kuvaa kaikessa missä sitä käytän: leffoissa, peleissä, macbookin lisäruutuna, kotimaan digi-tv lähetyksissä. Edelliseen telkkuuni, joka oli 42" lg lcd, kyllästyin nopeasti. Nykyinen onkin ihan eri maata ja vielä vuodenkin jälkeen se saa aika-ajoin ihmettelemään ääneen vibranttia ja komealla mustalla siunattua kuvaa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #194 : 08.10.2010 11:42 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili
Meikän LG:n PS3000-plasma on osoittautunut vuoden aikana loistohankinnaksi. Se toimittaa hyvää kuvaa kaikessa missä sitä käytän: leffoissa, peleissä, macbookin lisäruutuna, kotimaan digi-tv lähetyksissä. Edelliseen telkkuuni, joka oli 42" lg lcd, kyllästyin nopeasti. Nykyinen onkin ihan eri maata ja vielä vuodenkin jälkeen se saa aika-ajoin ihmettelemään ääneen vibranttia ja komealla mustalla siunattua kuvaa.

Itsekin olen ollut tyytyväinen vielä kahdenkin vuoden jälkeen omaan KDL 40W4000 Braviaan. Ei ole tarvista vaihtaa vielä pitkään aikaan, jos se vaan kunnossa kestää. En vain tahdo pistää rahaa kiinni telkkariin vuoden välein.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #195 : 08.10.2010 12:15 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Katos tosiaan ei olekkaan plasma :) Jotenkin aina vain ajattelee plasmaa kun on Panasonic kyseessä :)

Input lagissa riittää minulle alle 20 aivan hyvin. IPS -paneeli on kyllä ilmeisesti parhaimmista mitä on, mutta ymmärtääkseni tuossa Philipsissä on myös ihan ok paneeli. Sharpin UV2A.

Niin samakai tuo on, kunhan ehdotin hieman itseäni miellyttävämpää vaihtoehtoa.

Lainaus
Hertzi määrät tai niiden vaikutus mielestäni liittyvät aika pitkälti tuohon liikkeenparannus tekniikoihin. Joitahan voi säätää vapaasti. Ja liikkeenparannustekniikathan tekevät kuvasta "oudon/hassun". Lisäksi joka TV:ssähän on tuo 24p1080 tila, joka käytännössä tarkoittaa että ruudun taajuus vaihtuu. Eikö?

Niin tämähän riippuu täysin mallista ja valmistajasta. Jotkut (Panasonic) antavat kattavat valikot, joilla säädellä kaikkea ja useimmat (Sony/Samppa) eivät kauheasti päästä käyttäjää räpläämään asetuksia. Usein ne asetukset on myös nimetty kaikenmaailman taikapikseleiksi ja sienihuuruiksi, mikä voi aiheuttaa hämäännystä.

Jos sinulla on 24p source, kuva vaihtuu aina 24 kertaa sekunnissa. Mutta 100hz moodi jokatapauksessa päivittyy sen sata kertaa sekunnissa ja luo ne ylimääräiset kummituskuvat sinne väliin. Eli se "halpis" look on aina läsnä, jos moodia ei voi muutella. Toivotaan, että sinun mallissasi se onnistuu.

Sillä suhteella on myös väliä, eli 24p lähteelle parasta olisi kertoa tuo 24 jollakin tasaluvulla. Esimerkiksi 72hz olisi 24x3 ja silloin mitään nykimistä ei pitäisi esiintyä.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #196 : 08.10.2010 12:56 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Niin tämähän riippuu täysin mallista ja valmistajasta. Jotkut (Panasonic) antavat kattavat valikot, joilla säädellä kaikkea ja useimmat (Sony/Samppa) eivät kauheasti päästä käyttäjää räpläämään asetuksia. Usein ne asetukset on myös nimetty kaikenmaailman taikapikseleiksi ja sienihuuruiksi, mikä voi aiheuttaa hämäännystä.

Jos sinulla on 24p source, kuva vaihtuu aina 24 kertaa sekunnissa. Mutta 100hz moodi jokatapauksessa päivittyy sen sata kertaa sekunnissa ja luo ne ylimääräiset kummituskuvat sinne väliin. Eli se "halpis" look on aina läsnä, jos moodia ei voi muutella. Toivotaan, että sinun mallissasi se onnistuu.

Sillä suhteella on myös väliä, eli 24p lähteelle parasta olisi kertoa tuo 24 jollakin tasaluvulla. Esimerkiksi 72hz olisi 24x3 ja silloin mitään nykimistä ei pitäisi esiintyä.
Kyllä useimmissa saa mielestäni valita kuinka paljon tai minkälaista kuvan parannusta käyttää. Tässä 5605:ssa on 8kpl "Pixel Plus HD" valintaa: HD Natural Motion, 100 Hz Clear
LCD (oli 4 tasoa, joista yksi off), Advanced sharpness, Dynamic contrast, Dynamic backlight, MPEG artefact reduction, Colour enhancement ja Gamma. Ja joo nämä ovat juurikin sitä markkinointia kuinka kuvaa saa "paremmaksi", mutta nuo kaksi ensimmäistä saa ymmärtääkseni kokonaan pois päältä halutessaan. Noiden ominaisuuksien todellista hyötyä tai haittaa ei oikein saa selville kuin kokeilemalla. Siksi onkin hyvä että Gigantissa on tuo 30pv palautusoikeus.

Ymmärtääkseni useassa "100hz" tv:ssä onkin käytännössä 96Hz paneeli että se menee tasan tuohon 24p lähteeseen. En kyllä mistään saanut tietoa mahtaako tässä olla sellaista...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #197 : 08.10.2010 13:04 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Joo eipä tuo mitenkään paskalta vaikuta. Dynamic contrast ja backlight tosin vituttivat itseäni suunnattomasti edellisessä telkussa... siis elokuvan aikana näet selvästi, että kuvan valaistus muuttuu pienellä viiveellä ja se ei koskaan näytä hyvältä. Toivottavasti ne saa pois päältä tuossa mallissa, tai tulet joskus vielä katumaan ostostasi.

Sharpin paneelit ovat yleensä nopeita, eli pitäisi soveltua pelaamiseenkin.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #198 : 08.10.2010 13:11 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Dynamic contrast ja backlight tosin vituttivat itseäni suunnattomasti edellisessä telkussa... siis elokuvan aikana näet selvästi, että kuvan valaistus muuttuu pienellä viiveellä ja se ei koskaan näytä hyvältä. Toivottavasti ne saa pois päältä tuossa mallissa, tai tulet joskus vielä katumaan ostostasi.
Tuota ei tullu muuten tarkastettua mistään. Jotenkin oletin että ne saa tietenkin pois päältä. Takavuosina muistan kun puhetta oli paljon siitä että kuva "pumppaa" kontrastiaan ja valoisuutta. Ja luulin että nämä olisivat jo vakio-ominaisuuksia. Toivottavasti en nyt luullut väärin.. :)
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #199 : 08.10.2010 13:17 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Dynamic contrast ja backlight tosin vituttivat itseäni suunnattomasti edellisessä telkussa... siis elokuvan aikana näet selvästi, että kuvan valaistus muuttuu pienellä viiveellä ja se ei koskaan näytä hyvältä. Toivottavasti ne saa pois päältä tuossa mallissa, tai tulet joskus vielä katumaan ostostasi.
Tuota ei tullu muuten tarkastettua mistään. Jotenkin oletin että ne saa tietenkin pois päältä. Takavuosina muistan kun puhetta oli paljon siitä että kuva "pumppaa" kontrastiaan ja valoisuutta. Ja luulin että nämä olisivat jo vakio-ominaisuuksia. Toivottavasti en nyt luullut väärin.. :)

Joo koskaan ei kannata olettaa, että mikään toimii kuten järki sanoisi näissä asioissa :b
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #200 : 08.10.2010 14:28 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Television osto on mullakin lähiaikoina edessä, mutta vähän halvempaa ja pienikokoisempaa ratkaisua haen. Oiskohan tämmöinen 32" Panasonic TX-L32C2 mistään kotoisin? Tuotteen kotisivujen mukaan siinä pitäisi olla nimenomaan tuollainen ips-paneeli, mutta onkohan tuossa mallissa sitten jotain sudenkuoppia, joita kannattaisi välttää?
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #201 : 08.10.2010 14:37 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Mitä meinasit teeveestä töllöttää?

Minulla on tuo sama malli, mutta fullhd versiona. Se on poistuvaa mallia ja ihanteellisten ominaisuuksien takia sen hinta on vain noussut julkaisusta lähtien... itse löysin vielä yhden paikallisesta Mustasta Pörssistä ja jouduin pulittamaan sikahinnan siitä.

Tuo IPS paneeli siis mahdollistaa laajan katselukulman. Siitä on hyötyä jos pelailet ja katselet leffoja muiden ihmisten kanssa tai katselukulma jostain muusta syystä vaihtelee. Siinä on myös todella vähän sitä input lagia, eli pelaamiseen soveltuu kuin nakki pyllyyn.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #202 : 08.10.2010 14:38 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Täälläkin suunnitellaan telkkarin vaihtoa. Edelleen porskutellaan yli kolme ja puoli vuotta sitten ostetulla Sonyn taustaprojulla. Muuten voisinkin sietää sitä, mutta ylälaitaan on ilmestynyt ruma sinisen, vihreä ja punaisen sävyjä sisältävä raita. Prismamatriisi tai joku on leviämässä, jos DVDPlazan väkeä on uskominen. Ei tuo häiritse kuin kirkkaissa kohtauksissa. Eikä sitä muutenkaan tule pelatessa huomattua kun silmät tapittavat lähinnä ruudun keskelle. Mutta kun tietää, että se on siellä..

Vaatimukseni täyttävät 46" tai isommat telkut ovat vähissä, varsinkaan kun ei tekisi mieli sijoittaa isoja rahoja. Joku LG:n 47" LCD on käynyt mielessä. JimmsPC myisi tuon importattua mallia reilulla 700€:lla. Pitääkö tässä hitto vie taipua 42" telkkariin? 8" pudotus vaikuttaa pahalta, kyllähän siihen varmaan nopeasti tottuisi. Kuun lopulla pitäisi tehdä päätös..
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #203 : 08.10.2010 14:52 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili
Mitä meinasit teeveestä töllöttää?
Pelaaminen taitaa olla se tärkein käyttötarkoitus eli ihan kelvolliselta kuulostaa tuo televisio. Dvd-leffoja katselen silloin tällöin ja televisiota harvoin.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #204 : 08.10.2010 14:53 »
tetsuo ...I think. Jäsen Viestejä: 369 Basaaripisteet: 2 Profiili Päivitän 28 tuuman laajakuva putkitelkkuni sitten, kun saan satavarmuudella input lagittoman telsun. Näitä Guitar Hero/Rock Band muovisoittimia kun omistan eri valmistajilta. Lagi vaihtelee soittimien välillä, mikä tarkoittaa sitä, että lagia ei saa olla yhtään, jos aikoo edes jotenkin mielekkään kokemuksen koko bändinä soittaessa. Isompi telkku ois kyllä ihan kiva, Rock Band kolmosessa kun ruudulla voi olla yhtäaikaa 4 highwayta vierekkäin. Pelit ja vermeet mukaan silloin kun telkkukauppaan lähtee, sillä kai se selviää.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #205 : 08.10.2010 15:00 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Musapeleissähän on kalibrointisysteemit tuota varten. Hyvin on toiminut.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #206 : 08.10.2010 15:04 »
tetsuo ...I think. Jäsen Viestejä: 369 Basaaripisteet: 2 Profiili Kalibroinnit löytyy juu, mutta jos lagi vaihtelee soittimien välillä, ei kalibroinnista ole paljon hyötyä. Eri asia olisi jos pelaisi soolona. Bändinä lagia tulee pakosti jollekin soittimelle.
tallennettu
Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #207 : 08.10.2010 15:16 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Kalibroinnit löytyy juu, mutta jos lagi vaihtelee soittimien välillä, ei kalibroinnista ole paljon hyötyä. Eri asia olisi jos pelaisi soolona. Bändinä lagia tulee pakosti jollekin soittimelle.

Miksi olen ihan varma että jossain on noita soittimia säädelty kutakin erikseen moninpeliä varten...? Ainakin se olisi fiksu optio, mutta olenko muka nähnyt unta?
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #208 : 08.10.2010 15:21 »
tetsuo ...I think. Jäsen Viestejä: 369 Basaaripisteet: 2 Profiili
Kalibroinnit löytyy juu, mutta jos lagi vaihtelee soittimien välillä, ei kalibroinnista ole paljon hyötyä. Eri asia olisi jos pelaisi soolona. Bändinä lagia tulee pakosti jollekin soittimelle.

Miksi olen ihan varma että jossain on noita soittimia säädelty kutakin erikseen moninpeliä varten...? Ainakin se olisi fiksu optio, mutta olenko muka nähnyt unta?

Ois kyllä tosissaa fiksu veto. Mikään peli ei ole tämmöistä vielä tarjonnut :/
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #209 : 11.10.2010 15:44 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Itse taas menin tilaamaan tuon Heinzin viestissäkin mainitun Samsungin LE40C535-mallin alkuviikosta (myöskin Gigantista... toimitusta odottelen edelleen) kun löysin ostajan vanhalle telkulleni (LG 32LC46). Sain pari vuotta vanhasta halpistelkusta vielä 200e, ihan hyvä diili. Tuon Philipsin input lagista oli hiukan ristiriitaisia tietoja joten päädyin varmaan ja hiukan halvempaan valintaan. Jossain vaiheessa mietin myös Panasonicin TX-P42G20:tä, mutta en raaskinut ihan 900 euroa upottaa telkkariin kuitenkaan.

Eiköhän tolla pärjää ihan hyvin siihen asti kunnes 3D-telkkarit alkavat olemaan hiukan järkevimmissä hinnoissa.
Jokos tiong on saanut Samsunginsa? Mietin että minkälaiset on ensi fiilikset?

Itse kuumeisesti vielä odottelen telkkua...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 29
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines