Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 29
Tulostusversio
Aihe: TV hankinta ja tekniikka  (Luettu 304680 kertaa)
Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #60 : 20.10.2008 21:15 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Taas on tullut hieman tutkiskeltua telkkuja. Näin isojen hankintojen kanssa kannattaakin mietiskellä ja tutkiskella ihan rauhassa.

Toshiba on edelleen yksi parhaista vaihtoehdoista mitä on tullut vastaan, mutta Sonyn 4000 -sukupolvi on nostanut päätään ja jokerina sekä vertailupohjana LG:n 37LG6000. LG merkkinä herättää vain suuria kysymysmerkkejä, joten siinä valossa Sony olisi varma ratkaisu. Sonyn mallien vertailu on osoittautunut melko hankalaksi. 40W4000 on näemmäisesti sen tason telkkari että parempaa tuskin tarvitsisin. Hintakin on sitten sen mukainen. Huitelee jossain tuhannen ja kolmen sadan tietämillä, joka on kyllä yli budjetin. Sitten on näitä alemman tason sarjoja kuten V-sarja. Oleellisin ero on ymmärtääkseni 8 bitin paneeli 10-bittisen sijaan ja HD-virittimen puute.

Ehkä fiksuinta tässä olisi odotella ja kyttäillä kunnes 40W4000:n hinta putoaa alle kipurajan, joka on siinä tuhannen euron tietämillä. Sonyn juuri julkaisema W4500, jossa 100Hz -tekniikka, pudottaa varmaan perusnelitonnisen hintaa jossain vaiheessa.

Miten blindside olet tykänny töllöstäs?
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #61 : 22.10.2008 18:21 »
Meretseger Jäsen Viestejä: 10 Basaaripisteet: 0 Profiili
Eli siis telkkarissa on ääniulostulo, mutta se antaa vain HDMI-lähteistä peräisin olevaa signaalia?

Juh. Tai ainakaan minä en ole saanut kirveelläkään muuta kuin X360:a (joka on kiinni HDMI:llä) ulos ääniulostulon kautta. Yksikään muu laite ei pihahda, vaikka ääni menee töllöön asti oikein. DigiTV saattaisi puskea ulos, mutta sitä en testannut (en katso TV:tä lähes lainkaan).

Tuo on aika mielenkiintoista. Itsellä 42Z3030DG tms. ja mitään töllöstä johtuvia ongelmia ei ole ollut äänen suhteen. Töllöstä vedetty piuhat vahvistimeen ja asetuksista pistetty ensisijaiseksi vahvistin + telkun omat äänet nollaan. Pelikoneita kiinni hdmi:llä, scartilla ja komponentilla ja ainoana ongelmana aikoinaan nesin monoääni, jonka takia kuului ääntä vain toisesta kajarista. Uusavuton haki sopivan piuhan markantalosta ja ongelma oli sillä fiksattu. Nes muuten näyttää yllättävän hyvältä.

Telkku on muutenkin ollut harvinaisen mukava, tosin verrokkina vanha rupu, jonka aikoinaan sain isovanhemmiltani kun eivät sitä tarvinneet. Sen poishaun vaivanpalkaksi tuli vielä 100 e käteistä ja jumalan siunaus, joten mistään laatukamasta ei todellakaan voinut puhua :P. Kyllä silläkin jaksoi melkein 6 vuotta pelata, kunnes kuului melko pahaenteinen *räks* ja sen jälkeen siitä ei muuta ole kuulunutkaan.
tallennettu
Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #62 : 22.10.2008 18:37 »
blindside Jäsen Viestejä: 151 Basaaripisteet: 1 Profiili
Miten blindside olet tykänny töllöstäs?

Oikein paljon, kiitos. En oo mikään hifisti niin mitään asetuksia en ola hirveesti rukkaillut, mutta kuva tuntuu kuitenkin silmiähivelevältä kun kyseessä on HD-matsku. En nyt osaa hirveesti hehkutella kun ei voi oikein mihinkään muuhun töllöön (paitsi omaan vanhaan kuvaputkeen) verrata tuota. Hankkiessa mulla oli vaan semmonen fiilis et Sonyn Bravia tai ei mitään, eikä oo kaduttanut. Tiedä sit oisko tuosta 4500 100 Hz-ominaisuudesta käytännössä mitään hyötyä, käsittääkseni se näkyy lähinna leffoja katsellessa, ei pelatessa. Sanoisin että W4000 on edelleen mitä mainioin hankinta, varinkin kun 40" mallin hinta rupee jo olemaan tuollaista 1000e luokkaa.
"The ships hung in the sky in much the same way that bricks don't."
tallennettu
Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #63 : 22.10.2008 19:08 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tiedä sit oisko tuosta 4500 100 Hz-ominaisuudesta käytännössä mitään hyötyä, käsittääkseni se näkyy lähinna leffoja katsellessa, ei pelatessa. Sanoisin että W4000 on edelleen mitä mainioin hankinta, varinkin kun 40" mallin hinta rupee jo olemaan tuollaista 1000e luokkaa.
Joo peleissä siitä ei ilmeisesti ole kuin haittaa. 100Hz muuten on kyllä hyvinkin silmiinpistävä ominaisuus, mutta ei suoralta kädeltä osaa sanoa onko se sitten niin hieno asia. Leffoista tulee hieman videomaisia, joten osa tunnelmasta saattaa kadota.

Kannattaa muuten varmaan ainakin kokeilla TM:n suosittelemia asetuksia 46W4000 -malliin. Linkki (pdf)
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #64 : 22.10.2008 20:06 »
Teppo Holmqvist Jäsen Viestejä: 277 Basaaripisteet: 0 Profiili
Joo peleissä siitä ei ilmeisesti ole kuin haittaa. 100Hz muuten on kyllä hyvinkin silmiinpistävä ominaisuus, mutta ei suoralta kädeltä osaa sanoa onko se sitten niin hieno asia. Leffoista tulee hieman videomaisia, joten osa tunnelmasta saattaa kadota.

BTW, jos katsot elokuvia, toivottavaa on että töllössä on ns. 24 FPS tila. LCD-tekniikka on siinä mielessä ikävää, että normaalitilanteessa se ei pysty näyttämään muuta kuin 60 raamia sekunnissa. Jos lähteessä on vähemmän raameja, töllö kompensoi tätä puutetta sillä, että se lisää täyttöraameja jokaiseen sekuntiin. Tällöin kuva saattaa näyttää nopeassa liikkeessä sangen ikävältä.. Ainakin kaikista uusista Sonyista ja Toshiboista  tämä ongelma on eliminoitu sillä, että niissä on erillinen 24 FPS tila, jossa ruudulle piirretään vain ja ainoastaan DVD/HD-elokuvan tarvitsemat 24 raamia. 100 Hzn tila ei kyllä itseäni miellytä lainkaan.
tallennettu
Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #65 : 22.10.2008 21:04 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Juu 24p kuuluu niin sanottuihin must featureihin, vaikka en nyt mikään leffafriikki ehkä olekkaan. Semmoista pätevää telkkua haen, jolla sujuu pelit, perus SD-matsku kuin HD-karkkikin vaivatta, ja alle tonnin hintalapulla. Hankinta-ajankohta epämääräinen loppuvuosi 08 - alkuvuosi 09.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #66 : 22.10.2008 21:31 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Tepi, oletko nyt aivan varma tuosta 60 framen pakosta? Minä kun olen koko tämän ajan elänyt siinä luulossa, että LCD–näyttö vaihtaa pikselien värejä (muuttaa kuvaa) tasan silloin, kun on tarvis. Tietysti näytön virkistystaajuuden sallimissa rajoissa.
tallennettu
Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #67 : 22.10.2008 23:12 »
Teppo Holmqvist Jäsen Viestejä: 277 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tepi, oletko nyt aivan varma tuosta 60 framen pakosta? Minä kun olen koko tämän ajan elänyt siinä luulossa, että LCD–näyttö vaihtaa pikselien värejä (muuttaa kuvaa) tasan silloin, kun on tarvis. Tietysti näytön virkistystaajuuden sallimissa rajoissa.

No näin minulle on asia on selitetty.  Tietenkin olen voinut käsittää väärin, mutta on vaikea ymmärtää muuten miksi töllöihin sitten tarvitsisi tunkea erillinen 24 raamin tila jos raameja voisi vaihtaa vapaasti.
tallennettu
Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #68 : 23.10.2008 00:26 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Tepi, oletko nyt aivan varma tuosta 60 framen pakosta? Minä kun olen koko tämän ajan elänyt siinä luulossa, että LCD–näyttö vaihtaa pikselien värejä (muuttaa kuvaa) tasan silloin, kun on tarvis. Tietysti näytön virkistystaajuuden sallimissa rajoissa.

No näin minulle on asia on selitetty.  Tietenkin olen voinut käsittää väärin, mutta on vaikea ymmärtää muuten miksi töllöihin sitten tarvitsisi tunkea erillinen 24 raamin tila jos raameja voisi vaihtaa vapaasti.

Siis 24p kuva jaetaan 50i tai 60i kuvaksi, riippuen millä taajuudella kuva tulee ruudussa. Jos se on tarpeen. Sillä ei ole väliä kumman taajuinen itse tv on. Tai näin olen ymmärtänyt. 50i kuvassa se on helppoa kun 24p kuva vain lomitetaan ja hiukan säädetään nopeutta. 60i kuva vaatii hiukan enemmän ja osa lomituksista heitetään kahteen tai jopa kolmeen kertaan. 24p kuvatila tuo sen edun että kuva on liikkeessä luonnollisempaa ja se ei vaadi suuria kuvan muokkaustoimintoja. Näin minä olen asian käsittänyt.

En sitten tiedä mitä tuo 24p tila tarkoittaa käytännössä. Että onko se tosiaan niin että TV laskee omaa taajuuttaan 24:ään asti.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #69 : 31.10.2008 19:54 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Perskele laitoin Alien boxista ykkösen sisään ja säädin töllön asetukset THX-tutoriaalin mukaan. Leffa tietenkin näytti hyvältä, mutta sen jälkeinen Uncharted olikin melkoinen yllätys! Jos vähän liioitellaan, niin tuntui, että sahalaidatkin hävisivät pelistä ja värit ja kontrastit ovat nyt täydelliset. Olisipa aiemmin tajunnut THX:n taian.

Suosittelen.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #70 : 31.10.2008 20:04 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili
Olisipa aiemmin tajunnut THX:n taian.
What is diz THX you keep talkin' aboot?
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #71 : 31.10.2008 20:46 »
Mrum Jäsen Viestejä: 192 Basaaripisteet: 0 Profiili
Perskele laitoin Alien boxista ykkösen sisään ja säädin töllön asetukset THX-tutoriaalin mukaan. Leffa tietenkin näytti hyvältä, mutta sen jälkeinen Uncharted olikin melkoinen yllätys! Jos vähän liioitellaan, niin tuntui, että sahalaidatkin hävisivät pelistä ja värit ja kontrastit ovat nyt täydelliset. Olisipa aiemmin tajunnut THX:n taian.

Suosittelen.

LCD-telkkareiden "kuvanparannus"-ominaisuudet ja liikaterävyys saavat videopelit näyttämään juuri sahalaitaiselta oksennukselta, joten en yhtään ihmettele, että näyttää paremmalta kalibroinnin jälkeen.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #72 : 31.10.2008 21:52 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Olisipa aiemmin tajunnut THX:n taian.
What is diz THX you keep talkin' aboot?

THX


Ja olinhan mä siis leikkinyt noilla säädöillä vaikka kuinka monesti, mutta silti en päässyt itse läheskään samaan lopputulokseen kuin THX-jumalan avittamana. Varsinkin valoisuus pitää laittaa todella matalalle.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #73 : 01.11.2008 14:13 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili
Olisipa aiemmin tajunnut THX:n taian.
What is diz THX you keep talkin' aboot?

THX
No kyllä mää tuon THX:n tiedän (duh), mutta puhuit joistain THX-säädöistä, jotka liittyivät nimen omaan kuvaan eivätkä ääneen. Mistä sää sellaset repäisit?
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #74 : 01.11.2008 14:53 »
Teppo Holmqvist Jäsen Viestejä: 277 Basaaripisteet: 0 Profiili
LCD-telkkareiden "kuvanparannus"-ominaisuudet ja liikaterävyys saavat videopelit näyttämään juuri sahalaitaiselta oksennukselta, joten en yhtään ihmettele, että näyttää paremmalta kalibroinnin jälkeen.

Todellakin. Kuvanparannus optiot ovat suurin piirtein TV-maailman suurin saatana, ja jokaisen kannattaa oikeasti kytkeä ne pois, ja tehdä töllölle kalibraatio. Tuo THX-kalibraatio on ihan hyvä, mutta jostakin syystä sitä ei ole painettu suurimpaan osaan PAL DVD-levyistä.

No kyllä mää tuon THX:n tiedän (duh), mutta puhuit joistain THX-säädöistä, jotka liittyivät nimen omaan kuvaan eivätkä ääneen. Mistä sää sellaset repäisit?

THX-logolla varustetuissa NTSC DVD:issä on jenkkilässä mukana erillinen kalibraatiofilmi kuvaa varten. Kuten jo ylempänä totesin, sitä ei yleensä löydy elokuvan PAL-versiosta.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #75 : 01.11.2008 16:04 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili PAL Alien lootasta löytyy. 19.95€ edelleen jossain Anttiloissa.

Ehkä myös Star Wars lootasta.


Ja kyllä, varmaan 90% sahalaidoista hävisi Unchartedista. Muissa peleissä en ole niihin kiinnittänyt huomiota pahemmin. Tesmasin kaikki muutkin pelit ja helvetin hyvältä kyllä nyt näyttää.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #76 : 01.11.2008 16:39 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili Kyllä pitäisi jokaisesta Star Wars Ep1-6 DVD:stä löytyä THX kalibrointi. Yhteen kalibrointiruutuun tarvitsisi kyllä jotkut THX-certified sinisävylasit että saa säädettyä mutta kyllä ilman sitäkin säätöä pärjää. :lol:
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #77 : 01.11.2008 16:41 »
Teppo Holmqvist Jäsen Viestejä: 277 Basaaripisteet: 0 Profiili
Kyllä pitäisi jokaisesta Star Wars Ep1-6 DVD:stä löytyä THX kalibrointi. Yhteen kalibrointiruutuun tarvitsisi kyllä jotkut THX-certified sinisävylasit että saa säädettyä mutta kyllä ilman sitäkin säätöä pärjää. :lol:

Minun kiekoiltani ei löydy. Ne ovat tosin tätä julkaisusarjaa jossa on sekä uusi että alkuperäinen versio.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #78 : 01.11.2008 19:03 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Joo se vanha mustavalkoinen trilogialoota.

EDIT: Hommatkaa se Alien boxi. On muutenkin 100x hintansa väärti.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #79 : 04.11.2008 22:27 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Tuon takia televisioiden vertaileminen marketeissa on PETOLLISTA. Lähes televisio kuin televisio suoltaa uudenkarheana tehdassäädöissään pihalle täysin katselukelvotonta kuvaa. Omakin Sony näytti liikkeessä kovin vaatimattomalta. Demottiinhan sitä tosin väkisin venytetyllä voice-kanavan 250 x 220 pikselin roskalähetyksellä, mutta silti.

Kotiolosuhteissa, hyvin säädettynä ja hyvällä kuvalähteellä telkkarini antama kuva on todella komean näköistä

Heti kun uuden television kuorii pehmusteistaan tulisi suorittaa kalibrointi. Jos ei levyjä löydy, on netti täynnä erilaisia säätöihin tarkoitettuja sivuja. Eli kunhan läppärin/tietsikan saa telkkuun kiinni, voi säädöt tehdä silläkin tavoin.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #80 : 05.11.2008 00:41 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Kotiolosuhteissa, hyvin säädettynä ja hyvällä kuvalähteellä telkkarini antama kuva on todella komean näköistä

Mulla sama telsu ku sulla. Sony KDF-50E200 siis. Tässä 1,5v kyseisen TV:n omistajana ollut ja alan olla jo liian hifisti, sillä monet asiat häiritsevät tuossa. Suurin ongelma on varmaan ruudun helmeily. Näkyy erittäin hyvin valkoista vasten. Valkoinen ei ole ihan puhtaan valkoista, vaan sellaista helmeilevää. Hyvin ärsyttävää, etenkin Mirror's Edgessä. Musta on tietenkin mitä on, noinkin vanha telkka kun on. Elokuvissa TV:n suoltama kuva ei häiritse niin pahasti kuin joissain peleissä. 50" ja HD-Ready ei ole sittenkään ole ihan hyvä yhdistelmä. Joissain peleissä sahalaitaisuus riipii silmiäni. Tosin eilen pelasin (2vuotta vanhaa!) Gearsia ja ei siinä mitään sahalaitoja ole. Sama esim. PS3:n Ratchetissa. Eli ei kaikkea voi TV:nkään piikkiin pistää.

Inttiin tammikuussa, sieltä palatessani ensi vuoden lopulla (jos pääsee 9kk:lla) ensimmäinen suuri ostos on TV. Odotan jo innolla sitä valinan vaikeutta ja hetkeä kun saa FullHD:ta puskevan tölsyn tohon eteeni.  8)
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #81 : 05.11.2008 16:31 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Elokuvissa TV:n suoltama kuva ei häiritse niin pahasti kuin joissain peleissä. 50" ja HD-Ready ei ole sittenkään ole ihan hyvä yhdistelmä. Joissain peleissä sahalaitaisuus riipii silmiäni. Tosin eilen pelasin (2vuotta vanhaa!) Gearsia ja ei siinä mitään sahalaitoja ole. Sama esim. PS3:n Ratchetissa. Eli ei kaikkea voi TV:nkään piikkiin pistää.

Inttiin tammikuussa, sieltä palatessani ensi vuoden lopulla (jos pääsee 9kk:lla) ensimmäinen suuri ostos on TV. Odotan jo innolla sitä valinan vaikeutta ja hetkeä kun saa FullHD:ta puskevan tölsyn tohon eteeni.  8)
Eipä tuo Full HD niitä sahalaitoja peleistä poista, varsinkin kun hyvin pieni osa niistä tukee aitoa 1080p -tilaa. Enemmän sahalaidattomuuteen vaikuttaa anti aliasing. Itse tutkailen Full HD:tä ihan puhtaasti Blu-ray -leffoja silmälläpitäen.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #82 : 05.11.2008 18:04 »
Teppo Holmqvist Jäsen Viestejä: 277 Basaaripisteet: 0 Profiili
Eipä tuo Full HD niitä sahalaitoja peleistä poista, varsinkin kun hyvin pieni osa niistä tukee aitoa 1080p -tilaa.

Juu. FullHD on lähinnä riesa pelejä pelatessa, koska 99 prosenttia ajasta kuva joudutaan skaalaamaan ylös 1080p:hen 720p:stä. Se on pikselimääräisesti jopa isompi skaalaus kuin kuvan muuttaminen 480p:stä 720p:hen, ja luonnollisesti korostaa pelissä olevia sahalaitoja. Tosin sekin kannattaa muista, että 720p:n laajakuvaa on sinänsä helpompi upskaalata kuin 480p:tä, koska pikselit menevät aina tasan. 
tallennettu
Vs: Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #83 : 22.12.2008 00:27 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Tuo on kyllä suurimpia kusetuksia tuo HDTV-hype. Se on yksinkertaisesti huonompi kuin SDTV tavallisten TV-lähetysten katsomisessa. Ja kun todella moni tässä maailmassa ei tarvitse TV:tä pelaamiseen tai elokuvien katselemiseen.
Tuollaista kirjoittelin reilu vuosi sitten. Mielipiteeni oli muuttunut tässä ajan mittaan positiivisemmaksi. Täälläkin on kehuttu HDTV:n tasoa ihan SD-lähetyksissäkin, ja onhan siitä muualtakin kuullut että "kyllä se hyvä HDTV hoitaa homman paremmin kuin normi kuvaputki".

Tänään sitten tuli isukille hommattua HDTV. Alunperin etsin hyvin huokea hintaista ja LG:n LG3000 -malli tuntui tarpeeksi hyvältä ja todella halvalta. Ongelmana oli sitten että mistä sellaisen saa. No käytännössä sitä ei saanut mistään. Sitten tuli kova miettiminen mikä olisi seuraava malli ja hinta taso. Mutta lopulta monien testivoittojen ja tuttujenkin kehun vuoksi, tuli otettua kunnon malli: Sony 32W4000. Onhan HD-virittimetkin valmiiksi. Joo kova pomppu hinnassa kun alun perin oli about 500€:n malli hakusessa ja sitten pomppas 1000€:oon. Tarkasti hinta oli 988€.

Innostuneena ja hiukan pelätenkin lyötiin sitten uusi HDTV seinään ja alettiin testailemaan. Pelko tuli siitä koska en ole erityisen vakuuttavaa SD-kuvaa missään HDTV:ssä oikein nähnyt muiden vakuutteluista huolimatta. En ainakaan mitään mikä olisi vanhan kuvaputki Philipsin kuvalle pärjännyt. Ja lopulta...pettymys kyllä tuli. Käytännön totuus vain on että HDTV ei pärjää normi kuvaputki TV:lle SD-lähetyksissä. Yleisesti kuva on HDTV:ssä vain joko rakeista tai sumeaa. Tämä on tietysti lähetyksestäkin kiinni aika paljon. Esim. katselin tuossa MI3:n, joka oli jo ihan katsottavaa tasoa eikä se häirinnyt, vaikka ehkä pienen plussan olisi voinut kuvaputkelle tässäkin antaa. Mutta mitä tahansa muuta melkein katsoikaan, kuva HDTV:ssä oli selvästi huonompi kuin kuvaputkessa.

Aluksi ajattelin että asetusten säädöillä kuva paranee ja kyllähän sen hiukan paranikin. Mutta kuvaputken tasolle asetusten viilaus ei kuvaa tuonut. Se mikä pistää tämän pettymyksen melkein *itutuksen puolelle on se että TV kuitenkin maksoi sen 988€, eikä kuva silti ole niin hyvä kuin kuvaputken, jonka olisi voinut löytää kirpputorilta. No käytännössä hinta oli reilu 900€ kun sai kortinlukijan kaupanpäälle.

Lisä huomautuksena hiukan pistää mietityttämään miksi ihmeessä infonappi on kaukosäätimen aivan vasemmassa ylänurkassa? Mikä ihmeen idea se on? Epäkäytännöllisyyden huipentuma. Tämän lisäksi XMB on oikeasti kankea. En oikein tiedä mistä tästäkin kuulleeni kehut tulee. Se on hidas ja todella monta klikkausta vaativa. Esim. mikä siinä on ideana että kun sen aukaisee siinä on ensimmäisenä kanavavalikko? Jos menen sinne asetuksiin, en kai kanavia halua selata?! Haluan katsoa/säätää asetuksia. Jotka on muuten kaukaisimmassa nurkassa.

Eli näin. Pettymys ei voi muuta sanoa. Ja jos tämä on sieltä HDTV -laitteista keskitasoa parempi, niin pitkä matka on kyllä vielä edessä. Täytyy nyt miettiä pitäisikö viedä koko laite takaisin liikkeeseen, vai hyväksyä ja totutella tähän. En nimittäin uskalla edes ajatella minkälainen kuva on sitten niissä 500€:n vehkeissä...tosin eipä taida olla laissa edes pykälää että laitteilla pitäisi olla palautusoikeus. Veikon Koneesta ostettu ja sielä ei mielestäi palautusoikeutta ole...eli tästä saa aika surullisen jutun vielä.

Ainoat kehut on että onhan siinä nyt se HD-viritin ja DVD-toistoon voi olla ihan tyytyväinen. Sitä katselee ihan mielellään.

Eli pidemmälti siirryn takaisin vanhaan mielipiteeseeni: HDTV:llä TV-lähetykset ovat huonolaatuisempia kuin kuvaputkitelevisiolla.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Re: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #84 : 22.12.2008 11:27 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ainoat kehut on että onhan siinä nyt se HD-viritin ja DVD-toistoon voi olla ihan tyytyväinen. Sitä katselee ihan mielellään.
Yllättävää sinänsä, koska DVD nyt pystyy puskemaan ihan hyvää kuvaa TV:lle, toisin kuin normaalit kaapeli- sekä antennisignaalit.

HDTV:llä TV-lähetykset ovat huonolaatuisempia kuin kuvaputkitelevisiolla.
Sensaatio-uutinen: TAIVAS ON EDELLEEN SININEN!
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #85 : 22.12.2008 11:47 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Itsekkin koin hieman järkytystä puolitoista vuotta sitten kun porukat ostivat suht laadukkaan Sonyn. Silloin taisi tulla jotkin lätkäkisat, joten ensivaikutelmat olivat melko karseat. Oli pakko ladata jotain testi HD-materiaalia ruudulle, jotta hankinta tuntuisi edes jotenkin perustellulta.

Nyrkkisääntöhän on että HDTV:stä on hyötyä vasta teräväpiirtomateriaalia toistettaessa. Tosin Wiin ja DVD:n SD-kuva näyttävät myös hieman paremmilta HDTV:ssä.

Täällä mennään vielä 90-luvun tyyliin 28" laajakuvaputkella. Kuva on kyllä erinomainen, mutta kokoa haluaisi jo lisää. Tässä on hyvillä mielin tullut seurattua 40W4000 hintaseurantaa. Tällä hetkellä saa alle tonnilla.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #86 : 22.12.2008 12:10 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Täällä mennään vielä 90-luvun tyyliin 28" laajakuvaputkella. Kuva on kyllä erinomainen, mutta kokoa haluaisi jo lisää. Tässä on hyvillä mielin tullut seurattua 40W4000 hintaseurantaa. Tällä hetkellä saa alle tonnilla.
Isälläkin oli käytössä 28" kuvaputki, joka olisi muuten kelvannutkin, mutta värit ovat alkaneet haalistumaan niin pahasti, että uuden TV:n osto on ollut jo kauan mielessä.

Katselin tuossa juuri Transformersin DVD:ltä ja siinä meno näytti jo aika hyvältä. Yksi positiivinen yllätys muuten TV:ssä on, joka eilen jäi mainitsematta ja nyt tuossa transformersissa erityisesti tuli esille. Liiketoisto on yllättävän hyvää. Ei nyt 100hz HDTV:lle pärjää, mutta joskus olen nähnyt todella karmeaa liiketoistoa joissain esittely HDTV:ssä, joten siitä varsinkaan en odottanut suuria. Mutta siihen voi olla ihan tyytyväinen. Ainakin kun on SD-signaali tai DVD lähteenä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #87 : 22.12.2008 14:29 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Lopeta Heinz se teeveen tölläys viimeinkin ja siirry HD-leffoihin ja peleihin. Vittu mitä elämää jos pitää maksaa tonni siitä, että saa katsoa paskempaa kuvaa kuin ukin telkkarilla  :lol: :lol: :lol:
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #88 : 22.12.2008 14:51 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Plasma ftw. Erinomainen kuva niin DVD-levyissä, tv-ohjelmissa kuin Wii-peleissäkin.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: TV hankinta ja tekniikka « Vastaus #89 : 22.12.2008 14:56 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili LCD toimii myös Wiin ja devujen kanssa vallan mainiosti.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 29
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines