Pelaajalauta

Yleinen => Laitteet, rauta ja ohjelmistot => Aiheen aloitti: Ephram - 15.06.2012 13:55Otsikko: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Ephram - 15.06.2012 13:55
Täppäreistä ennustettiin aikoinaan tulevan kova juttu. Niin niistä tulikin, mutta toistaiseksi vain yksi valmistaja on päässyt ns. kuorimaan kermoja kakun päältä.

Samsung, Acer ja muut ovat jääneet tablettiensa kanssa kauas Applen taakse, jonka iPadit ovat hallinneet täppäri-markkinoita sitten kevään 2010.


Mutta nyt, tulossa saattaa olla muutos, kun Microsoftin huhutaan esittelevän ensi maanantaina oman tablettinsa.

http://www.iltalehti.fi/digi/2012061515711380_du.shtml

Lainaus
Microsoftin otaksutaan esittelevän ensimmäisen Windows 8 -käyttöjärjestelmällä toimivan tabletin ensi maanantaina Hollywoodissa.

Kyse olisi selkeä vastaus Applen iPadille, joka tällä hetkellä hallitsee tablettimarkkinoita.

Maanantainen tapahtuma on pidetty erittäin salaisena, sillä medialle ei ole ilmoitettu edes sen tapahtumapaikkaa. Kyse on joka tapauksessa luultavasti isosta tuotelanseerauksesta.

Huhujen mukaan laitteen valmistaja olisi Microsoft. Näin ollen kyseessä ei olisi vielä odotettu Nokia-tabletti.

Microsoftin edellinen yritys tablet-markkinoille jäi pahasti torsoksi. Silloin yhtiö julkaisi tablet-tietokoneen, jota ohjattiin stylus-kynällä.


Tässä aiheessa seurataan muiden kuin Applen tablettien kehittymistä ja sitä, miten ne onnistuvat laittamaan kapuloita iPadin rattaisiin.

Ja vielä: näetkö tabletit vain turhina leluina vaiko oikeasti hyödyllisinä kommunikaatio/luomisvälineinä? Oman kantani olenki tuonut jo ilmi: Tablet on syrjäyttänyt kotikäytössäni kaikki muut laitteet ja käytän sitä mieluiten useimpiin juttuihin, mitä internetissä teen.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: MasterTK - 15.06.2012 13:58
Paskaa kaikki. Vaihtoehtoinen laite nettiselailuun ja satunnaiseen pelailuun matkoilla, mutta ei noilla korvata oikeaa tietokonetta jos konetta käyttää vähänkään muuhun.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Ephram - 15.06.2012 14:06
Paskaa kaikki. Vaihtoehtoinen laite nettiselailuun ja satunnaiseen pelailuun matkoilla, mutta ei noilla korvata tietokonetta jos konetta käyttää vähänkään muuhun.

Mä maksan laskut, käsittelen ns. kotikirjaston kuvat iPhotolla, editoin videoita iMoviella, hoidan 90% sähköposteista, luen pdf:t ja digitaaliset kirjat, teen muistinpanot luennoilla/töissä, luonnostelen mm. graafisen suunnittelun keissejä, Skypetän.

Ei huonosti turhakkeelta.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Fraeon - 15.06.2012 15:03
Microsoftilta ei ole tulossa varteenotettavaa kilpailijaa ihan heti. Windows 8 on, mitä itse olen testiversioita pyöritellyt, kaikin puolin huono välimallin kompromissi pöytäkoneen ja tabletin käyttöjärjestelmästä. Vähän niin kuin Android nykyisellään, paitsi että Android sentään onnistuu olemaan hyvä kännykäyttis. Win 8 ei edes onnistu siellä pääalueellaan.

Seuraava Zune sieltä on tulossa.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: migge - 15.06.2012 17:39
Tabletit ovat kyllä houkuttelevia tuotteita, mutta läppärin ja kännykän väliin se ei oikein mahdu. Radikaali ratkaisu on tietenkin korvata koko läppäri tabletilla, mutta ei varmasti sovi kaikille.

Kehitys kuitenkin kehittyy. Mielessä on Windows -pohjainen läppäri, jonka näppäimistön saisi tarvittaessa irti ja laitetta voisi sitten käyttää tabletin tavoin. Oikeasti PC -tasoinen laite ja hinta tuhannen euron luokkaa - niin siinä mun seuraava tietokone. Asus on tässä mielessä ollut edelläkävijä tässä kehityssuunnassa: http://www.asus.com/Tablet/ Toivottavasti myös muilta valmistajilta alkaa tulemaan enemmän vastaavia laitteita, kun tekniikka alkaa olemaan kypsää.

Varmaan jossain vaiheessa tulee hommattua joku muutaman sadan euron Android -tabletti, jota käytän kuvien katselemiseen ja letkeään sohvasurffailuun.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Ephram - 16.06.2012 10:46
Maanantaista tulee mielenkiintoinen päivä. Tässä vähän lisää ennakkoasetelmia:

http://www.tietokone.fi/uutiset/lahteet_microsoft_on_tehnyt_salaa_oman_tabletin


Lainaus
Kahden uutispalvelun mukaan Microsoft on kaikessa hiljaisuudessa rakentanut oman tablet-laitteen. Microsoftin oma Windows 8 -tabletti esiteltäisiin jo maanantaina. Tavoite olisi kilpailla kunnolla Applen iPadin kanssa, mutta hanke sisältäisi myös selviä riskejä.

Microsoft pitää maanantaina tilaisuuden, jossa se lupaa tekevänsä "merkittävän" julkistuksen. The Wrap -sivusto ja Wall Street Journalin AllThingsD-blogi ovat kumpikin saaneet sisäpiirin tietoa yhtiön suunnitelmista.

Lähteiden mukaan Microsoft olisi itse lähtenyt mukaan tablet-laitteiden valmistukseen. Laitteen käyttöjärjestelmä olisi Windows RT, eli Windows 8:n ARM-prosessorille tarkoitettu versio.

Kunnon laite – vaan millä hinnalla

Lähteet kertovat, että Microsoft on päättänyt taistella Applen iPadia vastaan sen omilla keinoilla. Applen keskeisiä periaatteita on se, että laitteiden ohjelmistot ja rautapuoli tulee molemmat kehittää itse. Vain näin taataan raudan ja ohjelmistojen todellinen yhteensopivuus.

Ongelma on se, että Microsoft on perinteisesti myynyt ohjelmistoja muiden laitevalmistajien kautta. Yhtiön siirtyminen tablet-valmistukseen voisi vaarantaa suhteet näihin valmistajiin.

Jos Microsoftin olisi tosiaan valmistanut oman tablet-laitteensa, se olisi isku myös Nokialle. Aiemmin Nokia on kertonut, että se aikoo julkaista oman tablet-laitteen. Kyseessä olisi ennakkotietojen mukaan juuri Windows RT -tabletti, joka siis kilpailisi suoraan Microsoftin tuotteen kanssa.


Microsoftilla naureskeltiin aikoinaan iPadille ja epäiltiin sen mahdollisuuksia muiden kuin todellisten Apple-fanien suhteen.

Mutta mikä tulee olemaan se valtti, jolla Microsoft erottuu iPadista? Monipuolisempi käyttis voisi olla tietty yksi, sillä yhä löytyy paljon ihmisiä joiden silmiin iOS on liian rajoittunut kun ei sisällä edes tiedostonhallintaa.

Apple onnistuu tekemään komponenttien suhteen niin hyviä diilejä, että hinnalla kilpailu tulee olemaan äärimmäisen vaikeaa jos haluaa speksien puolesta päästä edes lähelle edullisinta iPadia. 1280x800 näyttö ei enää riitä mihinkään.

Mutta kuten sanottua, maanantaita mielenkiinnolla odotellessa.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: migge - 29.06.2012 12:05
199$ Googlen Nexus 7 oli kyllä omalle kohdalle ehdottomasti se kiinnostavin julkistus kuluvalta I/O -tapahtumalta. Tegra 3 -tabletti tässä hintaluokassa on jotain ennenkuulumatonta. Ainut mikä ei ehkä täysin omaan makuhermoon osu on tuo näytön koko. Olisin mielummin maksanut muutaman kympin enemmän kymmentuumaisesta tabletista. Silti, niin houkutteleva kokonaisuus että voi olla että tulee ostettua pari herätteenä, kun Suomen julkaisu lähenee.

http://www.theverge.com/2012/6/29/3125396/google-nexus-7-review


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Kubs - 29.06.2012 12:29
Nexus 7 vaikuttaa kyllä todella vastustamattomalta, varsinkin tuohon hintaan. Toivottavasti Suomen hintakin on tuo 200€. Ei ole vissiin ilmoitettu mitään ajankohtaa milloin olisi Suomeen tulossa?


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: migge - 29.06.2012 12:35
Verkkiksen listoilta jo löytyy, mutta mitään vahvistusta ei tosiaan vielä ole ajankohdasta. Ainakin Briteissä laite on varattavissa 169£ hintaan, joten hinta ainakin tuossa pysyi. Jaksan siis uskoa että 199€ on mahdollista Suomessakin.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Ephram - 30.06.2012 12:54
Tulee tuo Nexus kyllä vauhdittamaan Android-täpyköiden myyntiä melkoisesti. Google on painanut hinnan niin alas, ettei se tee edes voittoa tuolla laitteella. Hntaluokka on sikäli hyvä, että Nexus voi olla 200 euron hintaisissa Tableteissa kukkona tunkiolla, kun iPad hallitsee about 500-700 luokkaa ja Microsoftin uusi Surface tulee osumaan sinne tonnin pintaan.

Jos Applelta tulee se huhuttu 7" iPad, saa Nexus kunnon kilpailijan, vaikka se olisikin 50-100 euroa tyyriimpi.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: migge - 30.06.2012 13:14
iPad hallitsee varmasti myynneissä tuota hintaluokkaa, mutta ei käy kieltäminen etteikö esimerkiksi Asuksen puolen tonnin tabit olisi varteenotettavia vaihtoehtoja.

Jännä miten tuolla muutamalla tuumalla saadaan hintaa pudotettua näinkin suuresti - seitsemän tuuman tabletista maksaa melkein puolet kymppituumaisesta. Pätee myös Samsungin tableteissa, jolla kyseisissä kokoluokissa laitteita on. Olisin kyllä mielelläni nähnyt Googlelta 299€ 10" tabletin.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: JasuPoju - 27.11.2012 13:38
Pitkästä aikaa kirjoitan tänne. Haluaisin siis kysyä neuvoa ja mielipiteitä muutamasta androidtabletista. Eli olen ajatellut ostaa täppärin ja kovasti kallistumassa androidien puoleen. Pääkäyttötarkoituksena olisi kone, jolla selviäisi reissussa nettiselailusta, sähköposteista ja leffojen ja sarjojen katselusta. Mahdollisesti jotain kouluhommiakin voisin laitteella tehdä. Olen 3-4 laitteen vaiheilla eli Samusung tab 2 7 vs Samsung tab 2 10.1 vs Nexus 7? Vielä villikorttina olen harkinnut Applen iPad Miniä.

Budjetti on n. 400€. Kysyisinkin, että millaisia kokemuksia noista laitteista ja onko jotain muita laitesuosituksia. Vähän tuo näytön koko aiheuttaa päänvaivaa. Toisaalta 7" olisi kätevämpi ja kannettavampi mutta pystyykö sillä lukemaan esim pdf:iä ja selamaan nettiä näppärästi?

Kiitän jo etukäteen.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: migge - 27.11.2012 16:47
Pitkästä aikaa kirjoitan tänne. Haluaisin siis kysyä neuvoa ja mielipiteitä muutamasta androidtabletista.
Suosittelen odottamaan Nexus 10 eurooppaan rantautumista - näin ainakin itse teen. Veikkaisin että alkuvuodesta tulee myyntiin.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: JasuPoju - 27.11.2012 21:25
Pitkästä aikaa kirjoitan tänne. Haluaisin siis kysyä neuvoa ja mielipiteitä muutamasta androidtabletista.
Suosittelen odottamaan Nexus 10 eurooppaan rantautumista - näin ainakin itse teen. Veikkaisin että alkuvuodesta tulee myyntiin.
Sitä itsekin ajattelin vielä noiden lisäksi harkita. Vaikuttaa todella lupaavalta. Onko missään ollut arvioita hinnasta ja onko tuo julkaisupäivä kuinka "educated guess"?


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: migge - 16.02.2013 12:34
Nexus 10:n hankinta alkaa olemaan tässä liipasimella. 485€ posteineen:

http://www.handtec.co.uk/samsung-nexus-10-wifi-tablet-16gb-android-4-2-jelly-bean.html?___SID=U

Neuvottelen vielä itseni kanssa...


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: zoukka - 16.02.2013 12:39
Joko android tableteille on appeja?


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: migge - 16.02.2013 12:50
Joko android tableteille on appeja?
Ei siinä määrin kuin iPadeille, mutta parempi tilanne on kuin vuosi sitten.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: zoukka - 16.02.2013 12:58
Mietin vaan, kun ipadin käyttökin väheni loppujen lopuksi vain nettiselaimeksi, vaikka "siistejä" appeja kyllä löytyi ja muutama pelikin. Että kannattaa varautua vastaavaan tilanteeseen, ellei ole sellaista tyyppiä, joka jaksaa jotain rumpukoneita nakutella päivät pitkät tabletillaan.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: migge - 16.02.2013 13:08
Mietin vaan, kun ipadin käyttökin väheni loppujen lopuksi vain nettiselaimeksi, vaikka "siistejä" appeja kyllä löytyi ja muutama pelikin. Että kannattaa varautua vastaavaan tilanteeseen, ellei ole sellaista tyyppiä, joka jaksaa jotain rumpukoneita nakutella päivät pitkät tabletillaan.
Heh, joo ei tule rumpukonekäyttöön. Lähinnä just nettiselaimeksi, kuvankatselulaitteeksi sekä kontentin striimaamiseen.


PS. Laitoin Nexuksen tulemaan.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: MasterTK - 16.02.2013 13:25
Mietin vaan, kun ipadin käyttökin väheni loppujen lopuksi vain nettiselaimeksi, vaikka "siistejä" appeja kyllä löytyi ja muutama pelikin. Että kannattaa varautua vastaavaan tilanteeseen, ellei ole sellaista tyyppiä, joka jaksaa jotain rumpukoneita nakutella päivät pitkät tabletillaan.

Ainahan se menee vaan siihen, koska vain kourallinen appeja on edes aavistuksen hyödyllisiä. Ne muutamat järkevät löytyvät joka alustalle, joten niiden takia ei ainakaan kannata alustaansa valita. En muista edes milloin olisin jotain appstoresta ladannut, koska ei siellä ole mitään järkevää. 90% sovelluksista on toistensa kopioita tai täysin surkeita viritelmiä.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: migge - 19.03.2013 10:14
Nyt on tullut kuukauden päivät käytettyä Nexus 10:ä. Täytyy myöntää että ihan kätevä laite on kyseessä. Kätevä yksinkertaisuudessaan ja helppokäyttöisyydessään - ei niin kätevä jos käyttötilanne on vaativampi. Vaativampia tilanteita varten joutuu sitten käynnistämään läppäriä.

Nexus 10 näyttö on parasta luokkaa tämän hetken tabletmarkkinoilla. Tästä hyötyy etenkin valokuvia katseltaessa. Vihdoinkin sitä pääsee näkemään kunnolla millaisia kuvia sitä on tullut otettua järkkärillä (läppärin näyttö on varsin vaatimaton). Tablettia pitää mielummin pystysuunnassa, jolloin netin selaaminen mielekkäämpää ja virtuaalinen näppäimistö sopivamman kokoinen. Videot ja kuvat tulee ainoastaan katsottua vaakana.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Android-laitteissa on tunnetusti kohtalainen USB -tuki. Sääli vain että microUSB:n antovirta ei oikein riitä käyttämääni AirDAC:n lähettimeen. Spotify -käyttö on siis toistaiseksi vielä PC:n läpi. Muut USB -laitteet toimivat ongelmitta, kuten hiiret, näppäimistöt ja pleikkariohjaimet.

Rakenteeltaan tämä on varsin miellyttävä. Ulkopinta on jännän kumimaista muovia. Tabi pysyy siis hyvin kädessä. Takakanteen olisi toivonut vähän enemmän jämäkkyyttä - kotelo vähän naksuu kun sitä painelee keskeltä.

Kaikenkaikkiaan olen hankintaan ihan tyytyväinen. Nexus -laitteen omistaja sitä pääsee aina tuoreeltaan ihmettelemään uusimpia Androidin ominaisuuksia ja tablettina laite karsii yllättävänkin paljon PC:n ääressä istumista.Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: JayeizH - 03.04.2013 09:20
Hiukan on alkanut tabletti mietityttämään. Puhelimen vaihto olisi ajankohtainen tuossa kuukauden tai parin päästä, mutta aloin miettimään pitäisikö hommata samantien tabletti. Puhelin kuitenkin hoitaa hommansa ihan ok, pelit ja sovellukset vaan tuntuu kyykyttävän puhelimen ja akun. Joten kun sovellusten takia puhelimen hommaisin, niin ei voi olla miettimättä pitäisikö tämän vuoksi hankkia tabletti.

Suurin epäkohta tässä taitaa olla tabletin suorituskyky. Ilmeisesti halvinta ei kannata ostaa, koska tilttailu ja töksähtely on perseestä, mutta vituttaa maksaa 500-600€ tabletista joka on vuoden päästä auttamattomasti vanha. Joten, mitäs mieltä porukka on, vanheneeko hyväkin tabletti vuodessa? Tuntuu että tällä puolella kuitenkin mennään aika harppauksin tekniikassa ja lyhyessä ajassa. Onko siis mitään järkeä ostaa sitä 500-600€:n tablettia?

Tai kuinka porukalla on kestänyt tabletit? Voiko sillä heittää vesilintua vuoden päästä? Siis senkin vuoksi että tehot ei riitä enää.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: MasterTK - 03.04.2013 12:23
No, ainakaan Ipadien kohdalla ei ole tapahtunut mitään harppauksia viimeiseen viiteen vuoteen ja muillakin malleilla lähinnä sen takia, kun monen muun valmistajan ensimmäiset mallit olivat niin huonoja. Minulla on ollut jo monta vuotta Ipad2 ja eipä ole esiintynyt pienintäkään tarvetta vaihtaa sitä uudempaan. Laite ja ne muutamat käyttökelpoiset sovellukset toimivat suurimman osan ajasta juuri niin kuin pitääkin.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Kabanossi - 03.04.2013 12:37
No, ainakaan Ipadien kohdalla ei ole tapahtunut mitään harppauksia viimeiseen viiteen vuoteen ja muillakin malleilla lähinnä sen takia, kun monen muun valmistajan ensimmäiset mallit olivat niin huonoja. Minulla on ollut jo monta vuotta Ipad2 ja eipä ole esiintynyt pienintäkään tarvetta vaihtaa sitä uudempaan. Laite ja ne muutamat käyttökelpoiset sovellukset toimivat suurimman osan ajasta juuri niin kuin pitääkin.

Juu, eikös iPad 2 ole yhtä tehokas kuin melko tuore iPad mini ja ensimmäinen Retina iPad? Tuossa oli kai vähän tehokkaampi näyttis, mutta sen tehot menevät korkeampaan resoon. Suorituskykymittauksissa päästiin iPad 2:n tasolle. Android-leirissäkin kannataa välttää ne halvimmat roskat ja sijoittaa about saman verran kuin iPadit maksavat. Olen kaverin jotain halpis-Androidia käyttänyt ja siitä on kyllä käyttömukavuus kaukana...


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: JayeizH - 03.04.2013 13:07
Siis rauta ei ole kehittynyt juuri yhtään ja uutta mallia esitellään vähintään kerran vuodessa ;D Heitetään vaan uusi hintalappu. No okei, onhan niissä näytöt parantunut. Kuluttajaa oikein hellitään taas.


Otsikko: Re: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: despo - 03.04.2013 13:09
No, ainakaan Ipadien kohdalla ei ole tapahtunut mitään harppauksia viimeiseen viiteen vuoteen ja muillakin malleilla lähinnä sen takia, kun monen muun valmistajan ensimmäiset mallit olivat niin huonoja. Minulla on ollut jo monta vuotta Ipad2 ja eipä ole esiintynyt pienintäkään tarvetta vaihtaa sitä uudempaan. Laite ja ne muutamat käyttökelpoiset sovellukset toimivat suurimman osan ajasta juuri niin kuin pitääkin.

iPad 3 täällä ja yhä erittäin tyytyväinen. En oikeastaan näe yhtään mitään syytä päivittää moneen vuoteen, koska tehoa riittää käyttötarkoitukseen nähden yllin kyllin ja näyttö on ihan pirun hyvä jo tälläisenään. Todennäköisesti ostan uuden vasta kun tämä hajoaa.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Kabanossi - 03.04.2013 13:24
Siis rauta ei ole kehittynyt juuri yhtään ja uutta mallia esitellään vähintään kerran vuodessa ;D Heitetään vaan uusi hintalappu. No okei, onhan niissä näytöt parantunut. Kuluttajaa oikein hellitään taas.

Siis on tuo tuorein iPad tehokkaampi.

iPad 2 (2011), prossuna A5 --> iPad Retina (2012), prossuna A5X, näyttis tehokkaampi, mutta tehot menivät korkeamman reson pyörittämiseen --> iPad Retina 2nd gen (2012), prossuna A6X, koko paketti tehokkaampi

iPad minissä sama prossu kuin pari vuotta vanhassa iPad 2:ssa. Prossua on kai kylläkin kutistettu, eli syö vähemmän virtaa.

Onhan noissa kaikkea muuta tietysti päivitetty. Ja jos uusilla päivityksillä ei tee mitään, niin ainahan voi ostaa vanhan mallin pilkkahintaan.

Kaverilla on tuo eka Retina iPad, kuten despollakin. Toimii kuten pitääkin. Ei tahmaile, ei hidastele tai tilttaile. Ihan rohkeasti vaan kauppaan testailemaan. Monet esittelyssä olevat iPadit on tungettu täyteen erilaista softaa, niin saa käsityksen, miten muu kuin selailu onnistuu. Android-tabletteja on tosi vähän näkynyt testattavana. Jossain Gigantin megastoressa oli jotain, mutta iso osa niistäkin oli jostain syystä sammutettuna. IPadeja löytää melkein jo lähi-Siwastakin.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: MasterTK - 03.04.2013 13:49
Siis rauta ei ole kehittynyt juuri yhtään ja uutta mallia esitellään vähintään kerran vuodessa ;D Heitetään vaan uusi hintalappu. No okei, onhan niissä näytöt parantunut. Kuluttajaa oikein hellitään taas.

Siis rauta kyllä kehittyy ja ainahan tehoja tulee muka lisää, mutta tietyn pisteen jälkeen sillä ei ole mitään merkitystä. Samsung puskee uusia supermalleja kännyköistäänkin jatkuvasti markkinoille, joissa on tehoja enemmän kuin monen koti-PC:ssä, mutta S3 ja S4 ovat lopulta hyvin marginaalisia päivityksiä jopa "ikivanhaan" S2:eenkin verrattuna. S3:ssakin enemmän kuin tarpeeksi tehoja mihin tahansa.

Itse käytettävyys ja ominaisuudet parantuvat lähinnä marginaalisesti ja muutokset ovat luokkaa "pyöretä reunat ja aavistuksen kirkkaampi näyttö". En sillä että syyttäisin yrityksiä, sillä en itsekään keksi juuri mitään ominaisuuksia mitä ei olisi jo survottu padeihin ja kännyköhin. Niissä on jo kaikkea.

Menet vaan ja ostat jonkun Ipadin tai paremman pään android-tabletin, niin pärjäät sillä vuosia. Kun kyse on elektroniikkalaitteista, niin "odota muutama kuukausi kun julkaistaan laite x ja malli x" -periaate on aivan turhaa, kun uusia laitteita tulee koko ajan lisää ja kaikki vanhenee hetkessä joka tapauksessa.Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Ephram - 16.10.2014 09:53
http://youtu.be/uw8kl7810T0?t=1h47m9s

Kutcherille jäänyt Jobsin rooli päälle!  ;D


Luin kyllä aiemmin, että äijä on jossakin roolissa Lenovolla, mutta en käsittänyt heti sitä, että Ashtonhan se siellä ihan suunnittelee vakavissaan näitä laitteita. Tiemmä.


Otsikko: Re: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Sharkie - 16.10.2014 11:17
http://youtu.be/uw8kl7810T0?t=1h47m9s

Kutcherille jäänyt Jobsin rooli päälle!  ;D


Luin kyllä aiemmin, että äijä on jossakin roolissa Lenovolla, mutta en käsittänyt heti sitä, että Ashtonhan se siellä ihan suunnittelee vakavissaan näitä laitteita. Tiemmä.

Joo, kirjoittelin sivuduunissa uutista noista tableteista (http://mobiili.fi/2014/10/10/lenovo-julkisti-uudet-yoga-tabletit-tarjolla-seka-windows-etta-android-versioita-useassa-koossa/) viime viikolla.

Uuden Yogan Pro-versio on kohtalaisen räävi paketti, sillä tablettiin on työnnetty Pico-projektori valkokangasmomentteja varten. :lol: Kaikkea on oltava.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: migge - 16.10.2014 17:57
Joo, kirjoittelin sivuduunissa uutista noista tableteista (http://mobiili.fi/2014/10/10/lenovo-julkisti-uudet-yoga-tabletit-tarjolla-seka-windows-etta-android-versioita-useassa-koossa/) viime viikolla.
Ai oot tuolla toimittelemassa. Hyvää settii!


Otsikko: Re: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Sharkie - 17.10.2014 01:14
Joo, kirjoittelin sivuduunissa uutista noista tableteista (http://mobiili.fi/2014/10/10/lenovo-julkisti-uudet-yoga-tabletit-tarjolla-seka-windows-etta-android-versioita-useassa-koossa/) viime viikolla.
Ai oot tuolla toimittelemassa. Hyvää settii!

Tattis! Joo, tuli haettua tuonne viime keväänä kesätöitä etsiessä, ja homma natsasi sen verran hyvin, että teen toimittajan duunia nyt vähän pidempäänkin. Paljon tehty töitä tässä viime kuukausina - ja tullaan vielä tekemään - saitin rakenteen järkevöittämiseksi ja toiminnan elävöittämiseksi. Kannattaa ehdottomasti kurkata useamminkin, jos/kun mobiilimaailman tapahtumat kiinnostavat. :)


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Kabanossi - 18.11.2014 13:17
http://n1.nokia.com

Nokia palaa laitevalmistajaksi. Tavallaan. Ilmeisesti yhtiö alkaa lisensoimaan Nokia-nimeä. Tuo N1-tabletti olisi joidenkin kommenttien perusteella Foxconnin käsialaa? Enivei, ihan mielenkiintoinen. Toivottavasti saa tuulta alleen. Heitin joskus, että jos Nokialta tulee high-end Android-puhelin, niin kaupat tulee. Nyt ollaan jo askel lähempänä...


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: migge - 18.11.2014 14:18
http://n1.nokia.com

Nokia palaa laitevalmistajaksi. Tavallaan. Ilmeisesti yhtiö alkaa lisensoimaan Nokia-nimeä. Tuo N1-tabletti olisi joidenkin kommenttien perusteella Foxconnin käsialaa? Enivei, ihan mielenkiintoinen. Toivottavasti saa tuulta alleen. Heitin joskus, että jos Nokialta tulee high-end Android-puhelin, niin kaupat tulee. Nyt ollaan jo askel lähempänä...
Lollipop ja USB type-C kivoja juttuja tuossa, mutta.... ei Googlen Play Servicesiä, joten yhtä tyhjän kanssa.


Otsikko: Re: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 18.11.2014 14:31
Lollipop ja USB type-C kivoja juttuja tuossa, mutta.... ei Googlen Play Servicesiä, joten yhtä tyhjän kanssa.

Eiköhän tuo äkkiä haxoroida ja saa cyanogenmodit toimimaan. Sitten se on ainakin softaltaan muiden Androidien tasolla. Raudasta en tiedä, mutta Lumiat ovat vaikuttaneet laadukkailta.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Kabanossi - 18.11.2014 15:07
ei Googlen Play Servicesiä, joten yhtä tyhjän kanssa.

Nojoo... Mistä tämä tieto?


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: migge - 18.11.2014 15:15
ei Googlen Play Servicesiä, joten yhtä tyhjän kanssa.

Nojoo... Mistä tämä tieto?
Toistaiseksi ollaan mutun puolella, mutta Nokian linjaahan tuo mukailisi. http://blog.androidsuomi.fi/2014/11/nokia-julkaisi-n1-android-tabletin/

Eiköhän tuo äkkiä haxoroida ja saa cyanogenmodit toimimaan. Sitten se on ainakin softaltaan muiden Androidien tasolla. Raudasta en tiedä, mutta Lumiat ovat vaikuttaneet laadukkailta.
Juu toki, mutta mua ei ainakaan kiinnosta laite mikä pitää fläshätä uudellee että siitä sais käyttökelpoisen.


Otsikko: Re: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 18.11.2014 15:19
Juu toki, mutta mua ei ainakaan kiinnosta laite mikä pitää fläshätä uudellee että siitä sais käyttökelpoisen.

Toki. Tosin Nokian Z-launcher tulee myös Google Play storeen muille android-laitteille, joten mutulta sanoisin että Google Play toimii tuossa.


Otsikko: Vs: Re: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Kabanossi - 18.11.2014 15:51
Toki. Tosin Nokian Z-launcher tulee myös Google Play storeen muille android-laitteille, joten mutulta sanoisin että Google Play toimii tuossa.

Tämän takia vähän epäilinkin miggen heittoa. Olisihan tuo kuolleena syntyvä laite ilman pääsyä Googlen palveluihin.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: JayeizH - 18.11.2014 22:22
Tuumat on ok, erittäin ok. Mutta miksi ihmeessä 4:3 näyttö? Todella outo valinta, mielestäni. Onko tuollaisia edes markkinoilla? Resoluutio on kyllä erittäin jees, mutta itsellä saattaa harkinta kaatua tuohon näytön koko suhteeseen. No, jos laite on muuten priimaa ja hinta kohdallaan, niin tuskimpa se siinä enää haittaa.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: migge - 18.11.2014 22:30
Tuumat on ok, erittäin ok. Mutta miksi ihmeessä 4:3 näyttö? Todella outo valinta, mielestäni. Onko tuollaisia edes markkinoilla?
Nexus 9 ja iPadit taitaa olla myös.


Otsikko: Re: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Sharkie - 19.11.2014 11:11
Slush aka Viralliset Tablettipäivät toivat mukanaan myös Jolla-taulun.

http://mobiili.fi/2014/11/19/jolla-slush/


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: ZepKi - 07.09.2015 19:46
Nexus 9 julkkareista näyttäisi olevan jo melkein vuosi, onkos tässä ajassa kerennyt tulemaan kovempia tabeja markkinoille? Sony xperia z4 liian tyyris, nexuksen kun repii netistä jo kolmensadan pintaan. Niin ja siis ihan opiskelun ohelle käyttöön pitäisi tabletti saada.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Scarf - 06.10.2015 19:35
http://www.youtube.com/watch?v=XVfOe5mFbAE

Ohhoh, sieltäpä tuli mielenkiintoinen värkki Microsoftilta. Surface Prot ovat kiinnostaneet jo pitkään, mutta tämä Surface Book menee kyllä hankintalistalle, jos arvostelut ovat suotuisia, eikä suomihinta ole ihan tähtitieteellinen. Näyttää paljon lupaavammalta kuin iPad Pro, josta puuttuu paitsi kunnon näppis, niin myös kunnon käyttöjärjestelmä (iOS vs OS X).


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: zoukka - 06.10.2015 19:40
Sama ostaa macbook.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Scarf - 06.10.2015 20:14
Sama ostaa macbook.

Ei mun Macbook Prosta ainakaan saa tablettia, eikä siinä ole kosketusnäyttöä.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Sarkoni - 05.02.2016 12:16
Aatoksissain on ottaa harppaus kohti nykyaikaa ja hankkia itselleni tabletti. Jos oikein osaan ennustaa, niin ensisijainen käyttötarkoitus sillä olisi olla muistiinpanoväline - leffat sun muut katselen ihan kotikoneelta, mutta koska tätä 17" konetta ei viitsisi kaikkialla mukana raahata, niin ajattelin hommata ihan oikean kannettavan (tämä nykyinen kone on lähinnä "siirrettävä").

Kysymys kuuluukin, että minkäslaiset ovat noiden tablettien kirjoitusominaisuudet? Romaaneja ei ole tarkoitus kirjoitella, vaan tosiaan vähän tiiviimpiä juttuja. Entäs näytön koko; onko 10" mukavampi kirjoitettava, vai onko 7" vielä riittävän hyvä?

Ja koska laite tulee pitkältikin sekundaariseen käyttöön, niin ihan jonkin paskan vekottimen ajattelin hankkia, tyyliin Acer Iconia/Asus ZenPad - vai onko tämä aivan tyhmää?


Otsikko: Re: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Sharkie - 05.02.2016 12:25
Aatoksissain on ottaa harppaus kohti nykyaikaa ja hankkia itselleni tabletti. Jos oikein osaan ennustaa, niin ensisijainen käyttötarkoitus sillä olisi olla muistiinpanoväline - leffat sun muut katselen ihan kotikoneelta, mutta koska tätä 17" konetta ei viitsisi kaikkialla mukana raahata, niin ajattelin hommata ihan oikean kannettavan (tämä nykyinen kone on lähinnä "siirrettävä").

Kysymys kuuluukin, että minkäslaiset ovat noiden tablettien kirjoitusominaisuudet? Romaaneja ei ole tarkoitus kirjoitella, vaan tosiaan vähän tiiviimpiä juttuja. Entäs näytön koko; onko 10" mukavampi kirjoitettava, vai onko 7" vielä riittävän hyvä?

Ja koska laite tulee pitkältikin sekundaariseen käyttöön, niin ihan jonkin paskan vekottimen ajattelin hankkia, tyyliin Acer Iconia/Asus ZenPad - vai onko tämä aivan tyhmää?

Joo, ei tuohon käyttöön kannata useiden satasten laitetta hommata. Mulla on esimerkiksi ZenPadeista aika paljon kokemusta, ja ne ovat kyllä hinta-laatu-suhteeltaan hyvää kamaa.

Itse laittaisin kirjoitteluun varmaan sen kymppituumaisen, on ehdottomasti miellyttävämpää kuin 7-8-tuumaisen. Toisaalta tuo Asuksen semiuusi ZenPad S 8.0 on aika ihana, jos haluaa vähän enemmän panostaa. Toki tärkeintä lienee, että laitteelle on saatavana okei lisänäppis. Niillä on parhaimmillaan varsin hyvä kirjoittaa, eli sopiva löytynee kyllä kun vähän kaivelee.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Sarkoni - 05.02.2016 16:29
Höhhöö, tulipa poistettua matkaan tuommonen paskele, kuin Eletra (http://www.expert.fi/Tuotteet/Tietokoneet/Tablet-Tietokoneet/Eletra-TVE9603I#descriptiontab). Ihan jeessiltä vaikuttaa, mutta jotenkin nyt tunnen itseni idiootiksi, joten auttakaas:

Siihen kun siis piti luoda Microsoft-tili heti alkuun ja vaikka minulla nyt joku vanha xbox-tili onkin olemassa, niin teinpä uuden, mallia omanimi@windows.com. Ja jotta käytännössä mitkään sovellukset toimisivat, niin tämä tili pitää vahvistaa. Sähköpostiin on siis lähetetty koodi, joka pitää syöttää tiettyyn kenttään ja sitten homma lähtee rullaamaan.

Ongelma vaan on siinä, ETTEN PÄÄSE SINNE HEVONVITUN SÄHKÖPOSTIINKAAN ILMAN SITÄ KOODIA. Kuinka siis saan noudettua sähköpostistani koodin jolla saan sen sähköpostin toimimaan, jotta saan sieltä koodin,  jotta saan sähköpostin toimimaan?

Saatana kun vapisuttaa.

[E] Niin ja sehän minua kummastutti tiliä luodessa, että kun piti sähköpostiosoitetta valita niin siinä kentässä luki harmaalla värillä "@example.com" ja kun minä en paremmin tiennyt, niin kirjottelin siihen tuon windowsin. Pitiköhän siihen laittaa jotakin muuta?

[e2] Jaa ei vissiin muuta. Outlookiksi kun vaihtoi osoitteen lopun, niin tuntus toimivan.


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: migge - 21.03.2021 11:01
Android -tabletit ovat tunnetusti jäljessä omenalaitteista, etenkin softan puolesta. Tuli silti hommattua karanteenitylsyyksissä Samsungin Galaxy Tab S7+ mediahubiksi ja sohvasurffailuun. 12.4 tuuman näyttö ei tee tästä mitenkään erityisen kompaktia laitetta, mutta ohut se on. Mukana tuleva S Pen on oikeasti toimiva - esim nopeisiin muistiinpanoihin, mutta myös ihan piirtämiseen. Samsungin nettikaupasta kaupanpäälle saatu keyboard cover täydentää kokemusta läppäriin päin, kunhan se jälkitoimituksena saapuu. Ja sen myötä tulee tämä otettua myös duunikäyttöön kakkoslaitteeksi.

Ainakin tämä Dex vaikuttaa yllättävänkin pätevältä:

(https://www.pelaajalauta.fi/files/15/Screenshot_20210321-103756_Spotify.jpg)


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: Gba - 21.03.2021 11:55
Pitkään olen tuota edellistä versiota S6:sta katsellut. Siinä kun on super AMOLED näyttö vs S7:n ripulitason LCD. Tämä järkyttävä heikennys pudotti S7:n samantien listoilta, mutta ilmeisesti Samsung ymmärsi virheensä ja tuossa S7+:ssa on sitten näyttöautisteille sopivaa palikkaa laitettu sisään. Järkiperusteita ei ostolle ole, mutta uudet lelut on aina uusia leluja. Voihan sillä kynällä muokata jotain kuvaa/videota useamman tunnin ja sitten postata sen paskalaatuisena someen.  :)


Otsikko: Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad)
Kirjoitti: migge - 21.03.2021 12:44
Joo tässä on super amoled ja 120Hz mikä on kyllä oikein kiva tän kokosessa näytössä. Mitään järkiperusteita tämmösille ei tosiaan ole. Melkein alko kaduttaa tilauksen perään, mutta nyt kun sai tämän käsiin ni sekin tunne kaikkosi.