Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Suuri akkukeskustelu  (Luettu 14331 kertaa)
Suuri akkukeskustelu « : 21.05.2011 17:56 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Erilaisia akuilla toimivia laitteita on nykyään sen verran paljon, että ehkä akkuihin liittyvä ketju olisi paikallaan. Eli keskustelua akuista, ladattavista paristoista, mukana kulkevista virtalähteistä ja muusta aiheeseen liittyvästä.

-------------------------------------------------

Aloitetaan vaikka litiumakuista (Li-Ion, Li-Po) joita käytetään nykyään melkein kaikissa mukana kulkevissa laitteissa. 90-luvulla, kun kännykät yleistyivät, ihmisten mieliin iskostettiin tietyt akkujen käyttöohjeet. Nuo ohjeet oli, ja ovat edelleenkin hyviä kun kyseessä on nikkeliakku (NiMH, NiCD), mutta litiumakkuihin sovellettaessa niistä on vain haittaa. Nikkeli- ja litiumakkujen ainoa yhteinen piirre on se, että molemmat on.. akkuja.

Litiumakkujen käyttö:
- Unohda kaikki mitä olet oppinut nikkeliakkujen lataamisesta, käytöstä ja muusta.
- Uuden litiumakun voi ottaa heti käyttöön.
- Litiumakun ei kannata antaa purkautua tarpeettoman paljon, koska litiumakun elinikä lyhenee mitä enemmän akku purkautuu. Lataa siis usein.
- Litiumakkuja ei tarvitse ladata täyteen. Itse asiassa on parempi olla lataamatta litiumakkua täyteen, koska se lyhentää akun elinikää.
- Vältä, jos mahdollista, litiumakun varastoimista, käyttöä ja lataamista yli huoneenlämpöisessä paikassa. Korkea lämpötila lyhentää litiumakun elinikää.
- Varastoi litiumakut mahdollisimman viileässä paikassa, siten että niiden varaustaso on noin 40-50%. Tämä minimoi eliniän lyhenemisen varastoinnin aikana.
- Tarpeeksi pitkään käyttämättömänä oleva litiumakku purkautuu niin paljon, ettei se enää lataannu.


Monissa laitteissa käytetään niin sanottua älykästä litiumakkua. Älykkään akun yleensä tunnistaa siitä, että laite ilmoittaa akun tason prosentteina palkkien sijaan. Älykkään akun akkuindikaattori saattaa käytön myötä muuttua epätarkaksi, jolloin sen voi halutessaan kalibroida. Kalibrointi tapahtuu eri tavoin laitteesta riippuen, joten kalibrointitapa pitää selvittää laitekohtaisesti. Kalibrointia ei kuitenkaan kannatta tehdä turhan usein, koska se rasittaa akkua (kalibrointiin yleensä sisältyy akun tyhjentäminen ja täyteen lataaminen). Suositus on kolmen kuukauden tai 40:n osittaisen latauksen välein, kumpi tulee ensin täyteen.


Hyvä tietolähde akkuihin liittyen: Battery University

-------------------------------------------------

Ja jatketaanpa vielä ladattavilla paristoilla.

Ladattavat paristot voi jakaa suunnilleen kahteen kategoriaan: normaalit ja ns. Ready to Use -paristot. Normaalit pystyy varaamaan enemmän virtaa kuin Ready to Use -tyyppiset, mutte niiden itsepurkautuminen on nopeampaa, eli ne tyhjenee vaikkei niitä käyttäisikään. Ready to Use -paristot sen sijaan säilyttää varauksen paljon kauemmin.

Yhtenä ladattavien paristojen ongelmista on pidetty juuri sitä, että ne ei pidä varaustaan, mutta nykyajan Ready to Use -paristot korjaa tuon ongelman aika tehokkaasti. Paristojahan tarvitsee aika moni laite, joten siinä saattaa pidemmällä aika välillä säästyä penni tai toinenkin jos jättää kertakäyttöiset paristot kaupan hyllylle ja ostaa sen sijaan muutaman ladattavan pariston + laturin.

Yksi tunnetuimmista ja suosituimmista Ready to Use -paristoista on Sanyo Eneloop. Eneloopista on tässä jossain välissä tullut uusi malli markkinoille, ja Sanyo lupaa, että kolmen vuoden varastoinnin jälkeen niissä pitäisi olla vielä 75% varauksesta jäljellä (vanhoissa Eneloopeissa 85% vuoden jälkeen). Eli niitä voi käyttää suunnilleen kaikissa laitteissa näppäimistöistä ja peliohjaimista kaukosäätimiin ja kelloihin.

Sanyo julkaisi myös uuden XX powered by eneloop Technology -nimeä kantavan ladattavan pariston. Niiden kapasiteetti on 2500mAh (2000mAh normaaleissa Eneloopeissa) ja vuoden varastoinnin jälkeen niissä pitäisi olla 75% varauksesta jäljellä. Varteen otettava vaihtoehto enemmän virtaa vaativiin laitteisiin.
tallennettu
Vs: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #1 : 30.05.2011 14:28 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Viime viikolla kun tuli oltua matkalla tuli akkua ladattua vähän miten sattu, eli 30-40 välissä lataukseen ja ennen 100% pois. Parina yönä taisi tulla ladattua 100% täyteen, mutta varaus oli aina päälle 30%. Lauantai iltana latasin jostain 5%:sta jonnekkin yli 95% paikkeille. Sain latauksen tehtyä yöhän mennessä, joten känny jäi päälle päydälle ilman virta piuhaa. Aamulla akkun tila oli reilu 70% paikkeilla. Ilman käyttöä, idlessä koko yö, about 25% akusta. Varmistin vielä prosesseja niin ei ollut mitään ihmeellistä käynnissä ja muistia oli ok. Joten en nyt ihan mene allekirjoittamaan tuota "hyvissä ajoin lataukseen, ennen 100% pois". Tämä akku sekoaa ainakin tästä aika nopeasti ja täysin. Normaalisti yön (7-9h) idle kulutus on siis ihan prosenttien luokkaa, sanoisiko 5-9%.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #2 : 30.05.2011 14:35 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Ikävä vanhoja Nokia 3410 aikoja. Akun kun latasi maanantaina niin seuraavan kerran se tarvitsi ladata vasta lauantaina tai sunnuntaina.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #3 : 30.05.2011 14:37 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Normaalisti yön (7-9h) idle kulutus on siis ihan prosenttien luokkaa, sanoisiko 5-9%.

Mitä helvettiä? Mitä se sun luuri touhuaa yöllä? Mulla menee korkeintaan prosentti jos sitäkään yön aikana. Ja tuo on jo melkein pari vuotta vanha puhelin.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #4 : 30.05.2011 14:50 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Viime viikolla kun tuli oltua matkalla tuli akkua ladattua vähän miten sattu, eli 30-40 välissä lataukseen ja ennen 100% pois. Parina yönä taisi tulla ladattua 100% täyteen, mutta varaus oli aina päälle 30%. Lauantai iltana latasin jostain 5%:sta jonnekkin yli 95% paikkeille. Sain latauksen tehtyä yöhän mennessä, joten känny jäi päälle päydälle ilman virta piuhaa. Aamulla akkun tila oli reilu 70% paikkeilla. Ilman käyttöä, idlessä koko yö, about 25% akusta. Varmistin vielä prosesseja niin ei ollut mitään ihmeellistä käynnissä ja muistia oli ok. Joten en nyt ihan mene allekirjoittamaan tuota "hyvissä ajoin lataukseen, ennen 100% pois". Tämä akku sekoaa ainakin tästä aika nopeasti ja täysin. Normaalisti yön (7-9h) idle kulutus on siis ihan prosenttien luokkaa, sanoisiko 5-9%.
Tuollaiset yllättävät akun kulumiset saattaa johtua muistakin syistä kuin siitä miten akun lataa. Esim. taustalla olevat ohjelmat voi sekoilla tai taustalla olevat ohjelmat saattaa hakea verkosta tietoa mikä jostain syystä vie normaalia enemmän virtaa (palvelin sekoilee, yhteys sekoilee). Itsellä iPhonella akku lyhenee 3-4% yössä, mutta sen jälkeen kun moniajo tuli iOSiin niin silloin tällöin akkua on mennyt yön aikana 20% tai jopa enemmänkin ilman mitään järkevää syytä.

Mutta toki on mahdollista, että jotkut akut saattaa sekoilla jos niitä latailee satunnaisesti. Kannattaa testailla ja tutkia.
tallennettu
Vs: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #5 : 30.05.2011 14:50 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
Normaalisti yön (7-9h) idle kulutus on siis ihan prosenttien luokkaa, sanoisiko 5-9%.

Mitä helvettiä? Mitä se sun luuri touhuaa yöllä? Mulla menee korkeintaan prosentti jos sitäkään yön aikana. Ja tuo on jo melkein pari vuotta vanha puhelin.
Sielä on Sonyn paskat taustalla. Sielä tulee päivitys yritystä tms. Kun katsot aamulla mitä softia on muistissa voi lista olla aika huumaava. Facebook, Lets Golf, mediapalvelin, galleria, ja vaikka mitä. Paskinta tässä on että näitä ei saa millään pois. Oman veikkauksen mukaan puhelin hakee itse automaattisesti softapäivityksiä ja tietoturvan vuoksi näitä ei saa pois päältä. Esim. facebookista olen ottanut kaikki synkronointi ja päivitysasetukset pois, mutta silti se vaan automaattisesti sinne käynnissä olevien ohjelmien joukkoon ilmestyy. Voi kyse olla jostain muustakin tietty, mutta itse veikkaan että kyse on vain softa päivityksistä, kun sielä voi olla oikeasti ihan mikä softa vaan. Tämän vuoksi olen miettinyt että voisi tämän Sonyn oman softan ottaa pois ja laittaa jonkun muun. Akkukesto olisi varmasti ihan toiselta planeetalta.

EDIT: yöllä en pidä ikinä verkkoyhteyttä päällä. Oikeastaan muutenkin aika harvoin koska se vie turhaan sitä virtaa. Vaikka ei kyllä ole tullu mittailtua kuinka paljon se akkua kuluttaa....


« Viimeksi muokattu: 30.05.2011 14:56 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #6 : 30.05.2011 15:18 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
EDIT: yöllä en pidä ikinä verkkoyhteyttä päällä. Oikeastaan muutenkin aika harvoin koska se vie turhaan sitä virtaa. Vaikka ei kyllä ole tullu mittailtua kuinka paljon se akkua kuluttaa....
Eli onko siis sekä mobiilidata että wlan pois päältä? Entä 3G? Aika tehokkaasti ne taustaohjelmat sitten sitä virtaa syö, jos ilman verkon rasittamisia lähtee lähes kymmenys yön aikana. Minun kapula sentään hakee sähköposteja tasaisin väliajoin, minkä pitäisi olla suurin akkusyöppö yön aikana.
tallennettu
Vs: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #7 : 30.05.2011 16:11 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
EDIT: yöllä en pidä ikinä verkkoyhteyttä päällä. Oikeastaan muutenkin aika harvoin koska se vie turhaan sitä virtaa. Vaikka ei kyllä ole tullu mittailtua kuinka paljon se akkua kuluttaa....
Eli onko siis sekä mobiilidata että wlan pois päältä? Entä 3G? Aika tehokkaasti ne taustaohjelmat sitten sitä virtaa syö, jos ilman verkon rasittamisia lähtee lähes kymmenys yön aikana. Minun kapula sentään hakee sähköposteja tasaisin väliajoin, minkä pitäisi olla suurin akkusyöppö yön aikana.

Mitään verkkoyhteyttä ei ole päällä. Aloin nyt epäilemään omia sanojani että oliko kulutus noin kovaa yössä...mutta kyllä se 5% ainakin pyörii muistini mukaan...se nyt ei tietysti sano vielä mitään. Täytyy tutkia lisää.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #8 : 30.05.2011 16:24 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili Meikäläisen luurin (ihan kohtuu peruspuhelin) akku yhdessä vaiheessa teki sitä, että se tyhjeni yön aikana tyystin. Illalla nukkumaanmennessä täysi akku, aamulla känny sammunut, kun akku loppunut. Teki näin monesti. Kerran kävi niin, että  jos en olisi sattunut itekseni aamulla heräämään, olisi tullut nukuttua vaan, eikä kello olisi soinut ja olisin myöhästynyt aamuvuorosta. Onneksi "sisäinen kello" toimii. Pitkään tämän jälkeen pidin kännyn piuhan perässä yön, ettei vaan tilttaa yöllä ja tule nukuttua pommiin. Nyt se on taas toiminut ihan hyvin. Ja sama akku kyseessä.

Mutta kiitos lithium-akun vinkeistä. Enpä tiennyt nuitakaan kaikkia.
030906 | 190308
tallennettu
Vs: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #9 : 30.05.2011 22:44 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Vittumaista kun näissä älypuhelimissa on aina akku loppu. Todellinen ongelmahan tosin on se että noita (micro?) usb-piuhia ei joka nurkassa pyöri, eivät ole vielä niin yleisiä. Edellistä Samsungin halpispuhelinta kun tarvitsi ladata about kerran kahdessa viikossa niin jokaöinen lataus tuntuu pöljältä. Ja kun se laturi ei ole koskaan mukana...
tallennettu
Vs: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #10 : 30.05.2011 23:02 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Mulla ei ole loppunut iPhone 4:stä vielä ollenkaan virta kesken käytön ns. luonnollisesti. Joskus toki käytän akun loppuun ihan kalibroinnin takia. Lataan sen about kolme kertaa viikossa, ei kovin paha rasti.

Toki se saisi olla olla vielä kestävämpi, mutta kyllä olen tullut nykyisellä toimeen ilman ärsyyntymistä.


iPadin akkukesto sen sijaan on jotain jäätävää. Laite on kokoajan valmiustilassa ja käyttöä tulee 1-2 tuntia per päivä. Silti tarvitsee ladata vain kerran viikossa!
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #11 : 31.05.2011 09:22 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
Vittumaista kun näissä älypuhelimissa on aina akku loppu. Todellinen ongelmahan tosin on se että noita (micro?) usb-piuhia ei joka nurkassa pyöri, eivät ole vielä niin yleisiä. Edellistä Samsungin halpispuhelinta kun tarvitsi ladata about kerran kahdessa viikossa niin jokaöinen lataus tuntuu pöljältä. Ja kun se laturi ei ole koskaan mukana...

Kyllä näitä kaupasta saa melkein joka liikkeesta. Totta kai näissäkin voi olla jonkinlainen "statuslisä". Prismassa piuha oli nimetty tyyliin "Mobile cord" tms. ja hinta oli mukavat 16,90€. Ihan helvetin suolanen hinta. Itse ostin juuri Class Ohlsonilta hintaan 8,90€ kahden metrin johdon, joka oli sekin aika pirus suolanen hinta ja aivan turhan pitkä. Mutta oli pakko hankinta juuri sillä minuutilla niin oli siis taivuttava. Mutta kyllähän noita joka atk-liikkeestä pitäisi saada muutaman euron hintaan.
Meni muuten viime yönä akkua about 6%. Eli aika oli 8-9h. Eli ei nyt 10% kuitenkaan menty, mutta muutama prosentti kuitenkin. Ja alkoi hiukan kyrsimään taas kun katselin app killerin päälä olevia softia. Ei ollut kuin kaksi perus softaa, eli akun prosentteina ilmoittava softa ja itse app killer. Silti muistia oli vapaana vain 117MB kun normi määrä olisi lähempänä 200MB. Ei vittu voi kuin ihmetellä mikä helvetti sielä taustalla pyörii ympyrää. Täähän alkaa kuulostamaan pahemmalta kuin Windows.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #12 : 31.05.2011 10:50 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Vittumaista kun näissä älypuhelimissa on aina akku loppu. Todellinen ongelmahan tosin on se että noita (micro?) usb-piuhia ei joka nurkassa pyöri, eivät ole vielä niin yleisiä. Edellistä Samsungin halpispuhelinta kun tarvitsi ladata about kerran kahdessa viikossa niin jokaöinen lataus tuntuu pöljältä. Ja kun se laturi ei ole koskaan mukana...
Eipä noita peruskapuloita tosiaan kovin tiuhaan tarvitse ladata, mutta eipä niillä sitten paljoa teekkään. Älykapulat sentään korvaa hätätapauksessa jopa tietokoneen. Eikä kannettavissa tietokoneissakaan akut niin hirveän kauaa kestä. Prosessointiteho vaatii virtaa.

Mutta noita johtoja tosiaan voi ostaa suunnilleen kaikista atk-kaupoista. Selvittää vain mitkä USB-päät johdossa on. iPhonen käyttäjien kannattaa hommata latauspiuhat esim. Deal Extremestä. Kustantavat siellä pari hassua euroa (ei toim. kuluja) kun Applen virallinen kaapeli kustantaa parikymmentä hassua euroa. Ja varmaan tuolta Deal Extremestä löytyy muitakin piuhoja pilkkahintaan.

USB-latureitakin löytyy vähän joka puolelta, jos niistä sattuu pulaa olemaan. Ja noita USB-latureitahan on nykyään jos minkä sorttisia: pistorasiaan, autoon ja erilaisia mukana kulkevia.


Ja alkoi hiukan kyrsimään taas kun katselin app killerin päälä olevia softia. Ei ollut kuin kaksi perus softaa, eli akun prosentteina ilmoittava softa ja itse app killer. Silti muistia oli vapaana vain 117MB kun normi määrä olisi lähempänä 200MB. Ei vittu voi kuin ihmetellä mikä helvetti sielä taustalla pyörii ympyrää. Täähän alkaa kuulostamaan pahemmalta kuin Windows.
Noita app killereitä ei kannatta käyttää prosessien tappamiseen, varsinkaan Android 2.3:ssa. Joidenkin prosessien tappaminen kun saattaa aiheuttaa niiden välittömän uudelleen käynnistämisen ja se syö akkua.

Mutta tietty niillä voi tutkia mitä prosesseja on käynnissä ja niin päin pois. Kannattaa tosin huomata, että muistissa oleva ohjelma ei välttämättä syö virtaa. Fiksut käyttöjärjestelmät pitää muistin täytenä jotta laitteen käyttäminen olisi mahdollisimman nopeaa. Esim. muistissa olevan ohjelman käynnistäminen on paljon nopeampaa, ja syö todennäköisesti vähemmän virtaa, kuin sen lataaminen levyltä.

Mutta, jos Androidille on ohjelma joka osaa kertoa prosessien prosessorin käytön ja käytetyn prosessoriajan (olipas hauska lause), niin sillä voisi yrittää selvittää, mikä sitä virtaa syö.
tallennettu
Vs: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #13 : 31.05.2011 11:52 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Tarkoitinkin tolla piuhajutulla lähinnä sitä, että noita micro-usb piuhoja ei useimmista talouksista löydy toisin kuin esim mini-usb piuhoja. Joten kotoa kauemmas liikkuessa usein akku pääsee loppumaan, kun on paljon kavereita ja paikkoja joissa niitä piuhoja ei oo. Ei sitä omaa laturia kuitenkaan muista aina ottaa mukaan. Eli siis en tarkoittanut sitä etteikö noita piuhoja kaupasta saisi, vaan lähinnä sitä että niitä ei jokaisesta nurkasta ja lipastonpohjalta löydy.
tallennettu
Re: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #14 : 31.05.2011 13:30 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW

Tuossa on oman Galaxyn viimeisin akkukesto. Tuo sama tilastosysteemi pitäisi löytyä kaikista Android 2.3 parhauksista.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #15 : 03.06.2011 15:41 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Ompa muuten taas. Otin task killerin pois päältä. Viime yönä latasin. Yöllä heräsin 02:20 vai oliko 02:40 ja otin latauksen pois kun oli akku täynnä. Nyt akku tila näyttää 99%. Uskomatonta kuinka paljon tuo task killeri vie tuota akkua. Myönnän, tuota en olisi uskonut. Ilmeisesti taustalla olevista ohjelmista ei tarvitse välittää. Nytkin on käynnissä maps, market, liveware, setup guide ja media server ilman että olen käyttänyt puhelinta yhtään. Mutta, ei kai siinä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #16 : 03.06.2011 17:33 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Jep, Android manageroi ja optimoi taustalla pyöriviä ohjelmia ja resurssien käyttöä erittäin aktiivisesti. Ainoastaan siinä tapauksessa, että joku ohjelma huonon koodauksen vuoksi käyttäisi tehoja tarpeettomasti, voisi noista killereistä olla apua. Muuten elämänlaatu paranee huomattavasti, kun relaa itse ja antaa puhelimen huolehtia softistaan.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #17 : 04.06.2011 10:05 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Nyt tuli taas aivan päinvastainen kokemus. Akku 19% illalla 00:30 aikaan. Ajattelin että hyvin jaksaa aamuun, ja kun ei pistoke laturia ole mukana (unohtu) menin levollisesti nukkumaan enkä ladannut akkua. Varmuuden vuoksi vielä suljin task killerillä kaikki softat jos sielä joku olisi jäänyt pyörimään ympyrää. Aamulla heräsin hyvin ennen 9:00. Akku täysin tyhjä.

Tää akkujen maailma on oikeasti aivan naurettava. Vai sanoisiko että tämä "parhauden" maailma. Vai pitäisikö vaan käyttää yleisesti termiä älypuhelimien maailma. Kun akku menee alle 30% voi siis periaatteessa tapahtua ihan mitä vain. Onhan tämä kokonaisuudessaan hyvä vehje, mutta parhaudesta kaukana.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #18 : 04.06.2011 20:56 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Varmuuden vuoksi vielä suljin task killerillä kaikki softat jos sielä joku olisi jäänyt pyörimään ympyrää.

Me ei siis vieläkään opittu mitään? Todennäköisesti puhelin on tästä johtuen itsekseen käynnistellyt joitain pakollisia kikkareita uudelleen, kuluttaen useita pinnoja saman tien. Toisaalta, on mullakin joskus sammunut puhelin yllättäen, vaikka arvio akusta näytti vielä kymmentä prossaa. Se ei ole eksaktia tiedettä, ja siksi se akku onkin silloin tällöin hyvä kuluttaa ihan tyhjäksi.

Eniveis, tarkkaile nyt sitä puhelimesi toimintaa useampi päivä normikäytössä, ja ennen kaikkea unohda - ja vaikka poista - kaikki killerisoftat.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #19 : 28.09.2012 19:43 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW


Testailin miten akku kestää kun jättää turhan näpertelyn vähälle. Ihan hyvin näyttäisi kestävän. 1,5 tuntia käyttöä ja lähes 8 tuntia idleä ja vain 11% kului akusta. Tuo käyttö on lähinnä musan kuuntelua ja pientä selailua 3G:llä. Mobiilidata oli siis päällä kuten myös wifi. GPS ja bluetooth pois, samoin kielsin puhelinta synkkailemasta mitään 3G:n yli. Tämä siis 14kk vanhalla iPhone 4:llä.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #20 : 21.10.2012 09:03 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW


Retina-iPad repii iOS6:lla aika maagista akkukestoa: 24 tuntia käyttöä ja melkein viikko valmiusaikaa! Tästä valtaosa oli tavallista surffailua kaikki herkut päällä, näytön kirkkaus suunnilleen puolivälissä. Jostain syystä kutos käyttiksellä akkukesto on parempi. Yleensä versionumeron vaihtuessa on tapahtunut askel huonompaan suuntaan.

Se on kyllä mahtavaa, että aktiivisesti laitetta käyttäessä sitä tarvitsee käyttää laturin nokassa suunnilleen viikon välein.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #21 : 12.12.2013 21:24 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili http://yle.fi/uutiset/kuningaskuluttaja_samsungin_alkuperaisosa_paljastui_piraatiksi/6982291

Mitäs paskaa...?  :lol:

Lainaus
Sekä Intepas että Samsung vahvistivat Kuningaskuluttajalle että Intepas on Samsungin tuotteiden virallinen jakelija.  Samsung siis totesi virallisen partnerinsa myymät kännykkäakut väärennöksiksi.

Samsung ei halunnut vastata Kuningaskuluttajan tarkentaviin kysymyksiin, vaan antoi lausunnon:

"Samsung on ottanut asian vakavasti. Kannustamme asiakkaitamme käyttämään Samsungin virallisten tavarantoimittajien valmistamia akkuja, jotta mahdolliset turvallisuusongelmat vältetään. Jatkamme asian selvittämistä ja teemme kaiken mahdollisen tilanteen parantamiseksi."
Voice of The World.
tallennettu
Re: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #22 : 13.12.2013 09:27 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Samsung on kyllä akkuongelmiensa ja niiden käsittelyn kanssa aivan pihalla.

Tässä esimerkki Kanadasta: http://www.businessinsider.com/samsung-galaxy-s4-caught-on-fire-2013-12
Play-Asia
tallennettu
Vs: Suuri akkukeskustelu « Vastaus #23 : 13.12.2013 14:47 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Sen siitä saa kun ostaa halpiskamaa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines