Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 [2] 3
Tulostusversio
Aihe: Nettiliittymät ja mokkulat  (Luettu 45595 kertaa)
Vs: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #30 : 18.04.2012 18:27 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Mokkulat ovat kyllä karmivinta paskaa mitä on ikinä keksitty. Faija otti tuollaisen joskus ja joutuu nyt maksamaan vielä vuoden sitä sopimusta, vaikka otti kuidun käyttöön jo aikoja sitten.

Itsellä on onneksi Hoasin kautta 100mb letku, 7.5e/kk. Melkein itkettää kun katsoo jotain ~10mb/s torrenttien latausnopeuksia ja miettii aikaa jolloin kituutti alle megaisella.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #31 : 19.04.2012 08:28 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili Mokkulat on kyllä tosiaan aika turhake ykkösliittymänä. Asuin joku vuosi sitten ihan kaupungin keskustassa ja ajattelinpa vaihtaa mokkulaan. Myyjä vakuutteli, että toimii hyvin kun keskustassa kerran ollaan. No kappas vaan, eipä toiminut mokkula sisällä juuri ollenkaan. Parveke oli ainoa paikka missä toimi oikein hyvin. Kyllähän se kesällä menee, mutta talvella tuppaa tulemaan kylmä. Kyllähän siinä hermo meni, soitto heti Soneralle ja kyllä siellä oltiin ihan ymmärtäväisiä, että vaihdetaan vaan takaisiin laajakaistaan. Jouduin kuitenkin sen kaksi vuotta maksamaan mokkulan kuukausihinnan ennen kuin pääsin eroon siitä kokonaan. Kahden vuoden sopimukset on kyllä joskus niin ärsyttäviä.

Nyt en kyllä enää mokkulaa ykkösliittymää ottaisi, matkalla se on ihan kätevä mutta silloin voi lainata onneksi siskolta mokkulaa.
030906 | 190308
tallennettu
Re: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #32 : 08.07.2012 11:52 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Onkos kukaan huomannut nyt lähipäivinä Elisan/Saunalahden liittymissä pätkintää torrenttien osalta? Itse huomasin tuossa kun japanilaiset lonkeropornot lauloi, että lataus nopeus nousee tappiin 5 minuutiksi ja sitten putoaa nollaan 5-10 minuutiksi ja sama jatkuu. Myös muu netin käyttö loppuu tuon 5-10 minuutin ajaksi.

Onkohan Elisa/Saunalahti alkanut rajoittamaan P2P-liikennettä vai kenties jotain muuta häikkää?E: Saattoi johtua paskasta reitittimestä. Resetoin ja säädin asetukset uudelleen niin näyttää toimivan.


« Viimeksi muokattu: 08.07.2012 14:35 kirjoittanut Rocky_Balboa »
Play-Asia
tallennettu
Vs: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #33 : 08.08.2012 22:12 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Ihme paskaa kun Turkuun ei saa millään ihan normaalia ADSL-yhteyttä ilman jotain IPTV-pakettia. En katsele muutenkaan telkkaria mutta pakko tuollainen oli ottaa kun muuten joutuisi tyytymään kaapeliyhteyteen. Ne on vähän liian epävarmoja, että uskaltaisi sellaisen ottaa. No 39€ kuussa 24 megaisesta netistä digiboxin kera on kuitenkin halvempi mitä 10 megainen oli Salossa. Ja tuohon sai vielä MTV3-kanavapaketin pariksi kuukaudeksi kokeiluun. Pääsee vormulatkin näkemään hoodeenä. Saa nähdä onko niin makian näköistä, että joutuu oikein tilaamaan tuon paketin kokeilujakson päätyttyä.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #34 : 08.08.2012 23:21 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
Ihme paskaa kun Turkuun ei saa millään ihan normaalia ADSL-yhteyttä ilman jotain IPTV-pakettia. En katsele muutenkaan telkkaria mutta pakko tuollainen oli ottaa kun muuten joutuisi tyytymään kaapeliyhteyteen. Ne on vähän liian epävarmoja, että uskaltaisi sellaisen ottaa. No 39€ kuussa 24 megaisesta netistä digiboxin kera on kuitenkin halvempi mitä 10 megainen oli Salossa. Ja tuohon sai vielä MTV3-kanavapaketin pariksi kuukaudeksi kokeiluun. Pääsee vormulatkin näkemään hoodeenä. Saa nähdä onko niin makian näköistä, että joutuu oikein tilaamaan tuon paketin kokeilujakson päätyttyä.

Ei niissä kaapeliyhteyksissä mitään sen epävarmempaa ole kuin ADSL:ssäkään. Riippuu tietysti paljon palveluntarjoajastakin, mutta tekniikassa ei sinänsä ole mitään vikaa. Ja linjojen ainakin pitäisi pysyä pystyssä, kun samassa langassa menee TV -lähetyksetkin niin tulee aika nopeasti palaute ryöppy jos jokin ei toimi.  Laitteisto tietty on eri kuin TV -linjassa. Lisäksi jos on vähän vanhempi talo, todennäköisesti talon kaapeli on paremmassa kunnossa kuin talon kupari. Ainoa mikä voi olla on se että TV ottaa häiriötä jos jakaja on huono. Mutta kun TV:tä et kerran paljon katsele niin tästä tuskin tulisi ongelmaa.

Ota vaan se kaapeli jos vielä voit vaihtaa ;)
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #35 : 08.08.2012 23:28 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Kavereilla on todella ailahtelevasti toiminut. Eipä tämä nyt peruskäytössä varmaan haittaa mutta kun lähinnä nettipelejä varten hommasin tuon kiinteän yhteyden ja kavereilla on yhteydet pätkineet todella ärsyttävästi. Harvoin netti on kokonaan poikki mutta sekunninkin katkos ja Live-yhteys katkeaa. Muistaakseni siellä on laitteistoakin käyty vaihtamassa mutta eipä ole auttanut. Asiakaspalvelija selitti mulle, että ADSL ei myöskään ole niin herkkä ruuhkapiikeille kun jokaiselle asunnolle on varattu oma linja (jotenkin noin se meni...). Jos talossa on todella monella kaapeli niin yhteys kärsii kun porukka on samaan aikaan linjalla. En tiedä puhuiko totta.  :)
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #36 : 09.08.2012 08:03 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
Kavereilla on todella ailahtelevasti toiminut. Eipä tämä nyt peruskäytössä varmaan haittaa mutta kun lähinnä nettipelejä varten hommasin tuon kiinteän yhteyden ja kavereilla on yhteydet pätkineet todella ärsyttävästi. Harvoin netti on kokonaan poikki mutta sekunninkin katkos ja Live-yhteys katkeaa. Muistaakseni siellä on laitteistoakin käyty vaihtamassa mutta eipä ole auttanut. Asiakaspalvelija selitti mulle, että ADSL ei myöskään ole niin herkkä ruuhkapiikeille kun jokaiselle asunnolle on varattu oma linja (jotenkin noin se meni...). Jos talossa on todella monella kaapeli niin yhteys kärsii kun porukka on samaan aikaan linjalla. En tiedä puhuiko totta.  :)
Joo no se on kyllä paskamaista jos yhteys katkeilee satunnaisesti. Silloin sitä ei tietty kannata ottaa.

Asiakaspalvelija puhui tietyllä tavalla totta. Yhteys jaetaan usealle kyllä. Mutta niin jaetaan ADSL:kin. Erot tulee siinä kuinka paljon taloon annetaan kaistaa. Jos taloon tulee kuitulinja on kaista jo aivan eri tasolla ja varmasti riittää useammalle. Kupari yhteys on vähän eri juttu. Jos palveluntarjoajan konesali on suht lähellä (oliko alle 100m) saadaan kuparilla gigabittien yhteyksiä. Mutta jos on kauempana (kilometrejä) yhteysnopeus laskee aika nopeasti. 10km kohdalla ollaan muistaakseni jo 10Mbit/s maksimi nopeudessa. Kaapeliyhteys riippuu siitä kuinka paljon kaapelissa on vapaata kaistaa TV kanavien lisäksi. Eli kuinka monta "datakanavaa" voidaan antaa yhteydelle. Yksi kaapeli yhteyden kanava taisi olla jotain 55Mbit/s.

Eli riippuu vähän mistä roikkuu :) Mutta jos on kuullut että palveluntarjoajan kaapeliyhteys pätkii, voi ADSL olla silloin parempi tai varmempi vaihtoehto...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #37 : 10.04.2013 13:10 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW DNA Welho toi kuun alussa uudet nettiliittymät saataville ja niinpä omakin liittymä päivittyi 40 megaisesta 100/10-liittymään. Kuukausimaksu pysyi samana. Tai itseasiassa kuusi ensimmäistä kuukautta maksaa minulle vain 9,90 €/kk, koska tein kahden vuoden määräaikaisen sopimuksen. Welhon tyytyväinen asiakas jo vuodesta 2005, joten mikä ettei.

Todella jees.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #38 : 03.10.2014 22:14 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili Menee vain osittain ketjun aiheen alle mutta menkööt, kun ei kännykkäliittymille ole omaa ketjua ja noissa suurimmat erot tulevat kuitenkin netin toimivuudessa. Onko ihmisillä millaisia kokemuksia Sonerasta? Mieluusti vähän laajemmallakin skaalalla kuin vain pääkaupunkiseutua. Heillä olisi tarjouksessa liittymä rajattomalla puhella, viesteillä sekä 150mb/s netillä (50gt/kk datakatto) hintaan 17e/kk 24 kuukauden sopimuksella 18-25-vuotiaille (avaamisen hetkellä, muille 20e/kk).

Jos kyseessä olisi DNA tai Saunalahti (alla kirjoittamastani huolimatta) voisin ottaa tuon suoraan, mutta Soneraa kohtaan olen todella varautunut. Enkä vähiten periaatteellisista syistä kuten datakaton käytöstä. Olkootkin, että 50 gigaa tuskin puhelimella saisin täyteen koskaan. Toisekseen tuntuu, että nimenomaan Sonerasta kuulee kaikista eniten huonoja kokemuksia.

Tällä hetkellä on käytössä Saunalahti, joka on viime aikoina toiminut välillä hyvinkin epätasaisesti. Ei ihan niin pahasti mitä joillain mutta kuitenkin pari kertaa esimerkiksi netti on kadonnut kokonaan hetkeksi kesken bussimatkan. Lisäksi tuntuu, että vähänkään isommat väkimassat kyykyttävät verkon täysin, ihan sama missä päin Suomea ollaan. Viimeeksi eilen Jyväskylässä Kauppakadun Appron aikaan (5000 opiskelijaa keskustan alueella). Kesällä juhannuksena parin kolmen kilometrin päässä juhlittava Nummirock tappoi netin kokonaan (ei ainakaan yhtä pahasti aiempina vuosina) siinä missä tyttöystävän isän Sonera toimi ihan nätisti, joskin ehkä hieman hitaasti. Viimeinen niitti ärsytykseen tuli tänään junamatkalla, jossa netti ei toiminut nimeksikään oikeastaan koko matkalla. Ymmärrän, että nopea liikkuminen ja suhteellisen täysi juna ovat hankala yhdistelmä, mutta ei tuo aikaisemmin sentään näin huonosti ole toiminut. Tampereella pysähtyneenäkään sai hädin tuskin Pelaajalautaa auki.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #39 : 04.10.2014 00:19 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Saunalahdella on ollut ongelmia mobiiliverkon kanssa tässä jo parisen viikkoa. Itse en heitä vielä pyyhettä kehään, vaikka kohta kyllä tekisi mieli. Suurin syy on ehkä se että hyvää vaihtoehto ei ole. Soneralla on juurikin datakatto, jota ei yksinkertaisesti tueta jo periaatteesta. Datan siirrossa se kuitenkin menee niin että tämän päivän käytännössä rajaton on huomisen standardi. Eli Soneralle on selvä ei meikäläiseltä.
DNAn huono puoli on taas se että kuuluvuus on perseestä. Kai se kaupungissa kuuluu, mutta kuulee aika usein kun faija valittelee pienemmän kunnan taksin hommassa että maksukorttien käyttö on perseestä kun yhdistys (tms.) on tehnyt sopimuksen DNAn kanssa maksupäätteiden datanlähetyksestä ja se ei kuulu läheskään joka puolella. Joten maksukorttia ei voi käyttää läheskään joka reissulla.

Eli ainoa järkevä taitaa olla juurikin Saunalahti tällä hetkellä. En ole varma onko Tele Finlandille tullut jo datakatto. Sehän toimii Soneran verkossa joka on ymmärtääkseni varsin toimiva.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #40 : 04.10.2014 01:07 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili DNA:n kuuluvuudesta saa kuulla moitteita vähän väliä, mutta mulla se toimi 2004-2013 ilman mitään suurempia moitteita, ihan sama missä korvessa sitä sattui olemaan. Joskus ollut suomalaista verkon toimivuutta vähän ikävä, kun nykyinen Vodafone lopettaa toimimisen suunnilleen 50km kaupungin ulkopuolella...

Eikä datakatto ole niin pelottava, miltä se kuulostaa. Oletteko edes koskaan mitanneet/seuranneet, kuinka paljon luuri käyttää dataa per kuukausi? Lumian data sense näyttää 10.9 - 4.10 allekirjoittaneen saldoksi 253mb mobiilidataa, ja 750mb wifiä. Fair enough, en juurikaan katsele esim videoita puhelimella, mutta siitä huolimatta joku 50 gigaa per kuukausi luulisi riittävän melko vaativaankin käyttöön.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #41 : 04.10.2014 09:18 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
Eikä datakatto ole niin pelottava, miltä se kuulostaa. Oletteko edes koskaan mitanneet/seuranneet, kuinka paljon luuri käyttää dataa per kuukausi?

Siis ideahan olikin tämä: "Soneralla on juurikin datakatto, jota ei yksinkertaisesti tueta jo periaatteesta. Datan siirrossa se kuitenkin menee niin että tämän päivän käytännössä rajaton on huomisen standardi".
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #42 : 04.10.2014 09:44 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Mä olen ollut about 16 vuotta Soneran asiakas (eli jo silloin, kun vielä vanhemmat makselivat kännykkälaskun).

Yhtiön palveluun olen ollut pääosin tyytyväinen, kuuluvuuksiin erittäin tyytyväinen. Käyttökatkoksia tällä ajalla ei ole sattunut juuri ollenkaan (sellaisia, jotka minä olisin huomannut).

Vaihdoin juuri muutama päivä sitten tuohon Lantun mainitsemaan Jätti-pakettiin ja onhan se vallan mainio diili, varsinkin mobiilidatan puolesta. Soneran 4G antaa PK-seudulla hyvissä mestoissa yli sadan megan nopeuksia (jos päätelaitteen antenneissa riittää potkua) ja yleensä huonoimmillaankin pyöritään 10 megan latausnopeuksissa. 50 gigaa riittää itselleni loistavasti datasiirron puolesta, sillä edellinen raja oli 10 gigaa eikä sekään paukkunut koskaan. Nyt voi vaikka katsoa sitä Netlixiäkin paljon enemmän reissun päällä jos haluaa.VVO teki muuten tänä vuonna DNA Welhon kanssa diilin, jonka ansiosta yhtiön asukkaat saavat huomattavasti halvemmalla liittymät. Kesällä aktivoin tämän, jolloin sain palkinnoksi 6kk 100 megan liittymän ilmaiseksi (kesä-joulukuu). Vuodenvaihteessa aktivoituu sitten 350M hintaan 19,90€ kuukaudessa! Linux-torrentit latautuu aika haipakkaa  ;D


« Viimeksi muokattu: 04.10.2014 10:12 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #43 : 04.10.2014 12:21 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Soneraan myös tyytyväinen. Turussa asun ja Salo, Pori sekä Hämeenlinna useimmin käydyt paikat ja kaikissa noissa Sonera pesee avokin Saunalahden. Todella harvassa enää paikat, jossa Sonera ei 3G:tä löydä. Ne jossa ei löydä, niin ei kyllä Saunalahtikaan. 4G alkaa myös olla jo yleinen näky.

Tuota datakattoa vastaan olen myös ollut, mutta ei mulla täyty edes 10gigaa. Maksan nyt tuon saman 17€ 1200 viestistä, 1000 minuutista ja 20 megan netistä. Täytän keväällä 26, joten päivitän liittymäni varmaankin tuohon jättiin vielä kun saan X-alennuksenkin, niin on taas pariksi vuodeksi edullinen liittymä. Voisin ihan hyvin pudottaa nuo minuutit ja viestit pois, mutta dataa painottava liittymä on ikävä kyllä kalliimpi.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Re: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #44 : 12.10.2014 19:31 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Muuton yhteydessä tuli vaihdettua DNA Welhon 100/10 megaiseen ja on kyllä ollut alusta saakka vähän ihme säätöä. Netti jumittaa välillä, vaikka asetukset on kunnossa (eli IP flood detection pois päältä). Dropbox ei suostu enään toimimaan, koska ilmeisesti tuo modeemin (Cisco EPC3825) palomuurijoku blokkaa sen. Tai en tiedä onko palomuuri vai mikä, koska DNA:n pojat olivat ihan ihmeissään. Periaatteessa tiedän mitkä portit pitäisi avata, mutta en ole saanut vielä onnistumaan. Eilen huomasin saman ongelman kun yritettiin katsoa PS4:lla Netflixia. Sain kyllä avattua palvelun uudestaan käyttöön mutta striimaaminen ei onnistunutkaan. Arvasin, että taas tuo modeemi kusee jotain ja sain avattua onneksi portit PS4:lle niin, että rupesi toimimaan Netflix. Periaatteessa sama pitäisi kai auttaa tuohon Dropbox-ongelmaankin, mutta herjaa kun yritän syöttää asetuksia sisään PC:n osalta.

Netflixissä ihmetystä on aiheuttanut se, että ei aluksi suostunut antamaan kuin 480p kuvaa, vaikka PS4 oli johdolla kiinni modeemissa. Kokeilin sitten ihan huvikseni laittaa PS4 wifin jatkoksi (joka pudotti arvioidun yhteysnopeuden melkein puoleen) ja heti rupesi Netflix toistamaan Super HD:sta. Ei mitään järkeä..

Niinkuin mitä vittua? Kukaan muu joutunut tappelemaan tuon Ciscon paskamodeemin kanssa?
tallennettu
Vs: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #45 : 12.10.2014 20:27 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Sama modeemi ollut käytössä pari vuotta eikä ole ollut koskaan ongelmia sen kanssa. En ole edes avannut mitään portteja ja silti kaikki palvelut ovat toimineet hyvin. Erikoista, olen ollut siinä uskossa että kyseessä on suht laadukas motikka.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #46 : 12.10.2014 21:10 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Sama modeemi ollut käytössä pari vuotta eikä ole ollut koskaan ongelmia sen kanssa. En ole edes avannut mitään portteja ja silti kaikki palvelut ovat toimineet hyvin. Erikoista, olen ollut siinä uskossa että kyseessä on suht laadukas motikka.

Joo näin oletinkin. Cisco pitäisi käsittääkseni olla ihan hyvä. Joku tässä kuitenkin mättää. Itse asiassa nyt Netflix toimii ilman porttien availujakin, mikä on vähän outoa.  Huomasin myös, että modeemissa oli väärä aika asetettuna, mutta sen korjaaminen ei ainakaan tuohon Dropboxiin auttanut.
tallennettu
Vs: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #47 : 12.10.2014 21:38 »
Kubs Jäsen Viestejä: 493 Basaaripisteet: 1 Profiili Mulla on kanssa sama ollut jokusen vuoden käytössä ja ei ole ongelmia ollut yhtään. Onkohan itse laitteessa vikaa, jos kävisit vaihtamassa toiseen?
tallennettu
Re: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #48 : 12.10.2014 21:52 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Voisi tosiaan vaihtaa, jos kellään ei ole mitään ratkaisua asiaan.
tallennettu
Vs: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #49 : 13.10.2014 00:27 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Resetoi nyt ensin ennen kun lähdet vaihtamaan. Ja toinen on että ottaa modeemin oman palomuurin pois päältä jos siinä sellainen on. Ei ole mikään välttämätön mielestäni vaikka turvallisuutta lisäävä kyllä.

Tuntuu että siinä langallisessa olisi jokin yhteyden priorisointi käytössä, mutta paha sanoa varmaksi, koska se kuulostaa hiukan hassulta.

Siihen miksi epin sama laite toimii paremmin, voi olla syynä eri firmware. Uudemmassa on uusia "parempia" ominaisuuksia jotka parantavat tietoturvaa, joka sitten blokkaa yhteyksiä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #50 : 13.10.2014 00:37 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Resetoitu on monta kertaa. Samoin tuota "palomuuria" tms. olen yrittänyt etsiä asetuksista mutta ei mainita halaistua sanaa. Samaten DNA:lla ei tiedetty mitään. Eli en ole satavarma että onko sellaista.

Joku siellä kuitenkin blokkaa jotain, koska nämä ongelmat alkoi tasan silloin kun vaihdettiin modeemia/liittymää.
tallennettu
Re: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #51 : 13.10.2014 08:52 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Resetoitu on monta kertaa. Samoin tuota "palomuuria" tms. olen yrittänyt etsiä asetuksista mutta ei mainita halaistua sanaa. Samaten DNA:lla ei tiedetty mitään. Eli en ole satavarma että onko sellaista.

Joku siellä kuitenkin blokkaa jotain, koska nämä ongelmat alkoi tasan silloin kun vaihdettiin modeemia/liittymää.

Laita modeemi siltaavaksi, jos sittenkään ei toimi niin joko yhteydessä tai laitteessa on oltava vikaa.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #52 : 13.10.2014 10:03 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
Laita modeemi siltaavaksi, jos sittenkään ei toimi niin joko yhteydessä tai laitteessa on oltava vikaa.

Jeps. Tämä on seuraava askel.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #53 : 13.10.2014 10:34 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Siltaavaksi laitettu. Olen kokeillut tuota aiemminkin, mutta sen jälkeen en enään päässyt käsiksi asetuksiin, joten resetoin aina tuon jälkeen. Mutta selvitin, että tuo hallinnointisivu onkin siltaavassa eri, joten ei ole tuotakaan ongelmaa enään.

Mutta siis, ei auta tuohon Dropboxiin. Sanoo edelleen, että ei saa yhteyttä/kone ei ole yhteydessä nettiin. Ei tajua mikä tuossa blokkaa ja mitä...  :???:


Edit:
Ainakin Netflix toistaa nyt myös 1080p kuvaa, vaikka bufferoi kyllä ihan pirun kauan tuossa SD-laadussa. Kauemmin, kuin jos olisi wifi:llä..


« Viimeksi muokattu: 13.10.2014 10:42 kirjoittanut despire »
tallennettu
Re: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #54 : 13.10.2014 10:52 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Siltaavaksi laitettu. Olen kokeillut tuota aiemminkin, mutta sen jälkeen en enään päässyt käsiksi asetuksiin, joten resetoin aina tuon jälkeen. Mutta selvitin, että tuo hallinnointisivu onkin siltaavassa eri, joten ei ole tuotakaan ongelmaa enään.

Mutta siis, ei auta tuohon Dropboxiin. Sanoo edelleen, että ei saa yhteyttä/kone ei ole yhteydessä nettiin. Ei tajua mikä tuossa blokkaa ja mitä...  :???:


Edit:
Ainakin Netflix toistaa nyt myös 1080p kuvaa, vaikka bufferoi kyllä ihan pirun kauan tuossa SD-laadussa. Kauemmin, kuin jos olisi wifi:llä..

Kuulostaa sitten, että ei voi olla asetuksissa vikaa. Siltaavana ei nimittäin pitäisi olla juurikaan mitään esteitä <Päätelaite - Modeemi - Internet> akselilla. Kokeile sitä dropboxia vielä mobiiliverkkossa esim kännykkä hotspottina. Jos sillä ei toimi niin sitten on koneessa vika, muutoin voit hyvin mielin valittaa operaattorille, että jokin mättää yhteydessä.
Play-Asia
tallennettu
Re: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #55 : 13.10.2014 11:19 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Tuota kännykän jakoa olikin pitänyt kokeilla.

Kokeilin ja ei toiminut Dropbox eli ilmeisesti väärää puuta on haukuttu tässä. Ongelmat kuitenkin alkoivat tasan muuton aikaan, eli jos netissä/modeemissa ei ole vikaa niin sitten sen täytyy liittyä jotenkin siihen kun muutin oman käyttäjätilini vanhasta koneestani muijan koneelle. Tai siis tuo nyt tulee ekana mieleen, koska ennen toimi molemmilla hyvin ja nyt ei kummallakaan. Kellonaikakin on koneessa oikein, kun sellainen voi yleensä aiheuttaa tuon "ei saada yhteyttä" -ongelman ilmeisesti.

Palomuurin pois päältä ottaminenkaan ei auta, joten en usko että Mac itsessään mitenkään estää tuota yhteyttä. Joku muu tässä nyt häikkää..


Edit:
Räpläsin vielä vähän lisää noita modeemin asetuksia, kun eivät olleet ihan optimaaliset kanavien ym. suhteen. Ehkä tuo pätkiminenkin nyt loppuu..


« Viimeksi muokattu: 13.10.2014 11:29 kirjoittanut despire »
tallennettu
Re: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #56 : 14.10.2014 21:24 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Yritin tänään päästä PS3:lla nettiin, muttei päässyt. Ilmeisesti ei herunut DNA:lta IP:tä, koska raja oli kai 5 laitetta. No laitoin sitten reitittimen takaisin router-tilaan ja rupesi toimimaan. Mutta sittenpä ei toiminut Netflix enään PS4:lla. Siltaus-tilaan laittamalla homma korjaantui. Mutta nyt ei varmaan pääse enään Ps3:lla verkkoon (onneksi ei ole niin tarvettakaan).

Just just...
tallennettu
Re: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #57 : 10.12.2014 08:22 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Elisa + kaapeliliittymä = paskaa

Ensimmäinen modeemi (Pace C2300) boottasi itsensä kerran 1-2 tunnissa ja haki yhteyttä tämän jälkeen 2-10 minuuttia. Sain toisen tilalle, mutta samaa paskaa eli lienee jokin tyyppivika. Lisäksi itse modeemista ei tosiaan voi säätää mitään muuta kuin WLAN:n SSID:n ja salasanan.

Eilen sain tilalle Ciscon EPC3825 modeemin. Aluksi vaikutti mahtavalta, kun asetuksiakin pääsi säätämään, mutta sitten kävi ilmi että paketteja katoaa koko ajan ja modeemissa on sen lisäksi 4 vuotta vanha firmware. Pitää tänään taas ties kuinka monetta kertaa soittaa Elisan asiakaspalveluun ja yrittää saada päivitystä tuohon. Automaattisesti ei ainakaan päivittynyt.

Melkein alkaa tekemään mieli sitä Soneran 8/1 megaista mitä tarjosivat aluksi.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #58 : 10.12.2014 11:28 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Eilen vilahti DNS virhe PS3:lla kun lopetin BD-elokuvan katsomisen. Olisiko ollut yhteyksissä jotain.... Saunalahden ADSL käytössä. En tiedä onko kaapeli ja ADSL yhteyksissä sama DNS. Voi hyvinkin olla.

Palvelun tarjoajien modeemeja ei ikinä kannata käyttää jos haluaa jotenkin hallita yhteyttään. Mullekin sielä tuli joku helvetin leveä modeemi jossa oli ominaisuuksia ja portteja niin perkeleesti, mutta kaikki hallinta piti tehdä Saunalahden sivuston kautta. Heitin kaappiin ja otin oman käyttöön. En ole kaivannut. Tosin nyt pitäisi löytää uusi modeemi vanhan tilalle niiden modeemin kaappausten takia.

Kävi muuten toiseenkin kertaan saman juttu, modeemissa oli muuttu DNS jonnekkin ihan muuhun kuin Elisan DNS:ksi. Nollasin modeemin niin ongelma hävisi, mutta kun aloin käymään saitteja läpi missä oli tullut käytyä, niin mistään ei hyökkäystä modeemiin tullut (DNS ei muuttunut). Todella hämmentävää... Kyrsii kun en tiedä mistä se tulee. Modeemikin on silloin tällöin kiinni, joten Elisa heittää uuden IP:n modeemille aika ajoin, joten mistään "IP:n listoille päätymisestä" tuskin on kyse. Paitsi jos kyse on Elisan verkosta...koko verkko on jossain listoilla... Hitto paljonkohan naapurustossa on kaapattuja modeemeja joissa DNS ohjaa jonnekkin Intian serverille...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Nettiliittymät ja mokkulat « Vastaus #59 : 10.12.2014 11:52 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Eilen vilahti DNS virhe PS3:lla kun lopetin BD-elokuvan katsomisen. Olisiko ollut yhteyksissä jotain.... Saunalahden ADSL käytössä. En tiedä onko kaapeli ja ADSL yhteyksissä sama DNS. Voi hyvinkin olla.

Palvelun tarjoajien modeemeja ei ikinä kannata käyttää jos haluaa jotenkin hallita yhteyttään. Mullekin sielä tuli joku helvetin leveä modeemi jossa oli ominaisuuksia ja portteja niin perkeleesti, mutta kaikki hallinta piti tehdä Saunalahden sivuston kautta. Heitin kaappiin ja otin oman käyttöön. En ole kaivannut. Tosin nyt pitäisi löytää uusi modeemi vanhan tilalle niiden modeemin kaappausten takia.

Kävi muuten toiseenkin kertaan saman juttu, modeemissa oli muuttu DNS jonnekkin ihan muuhun kuin Elisan DNS:ksi. Nollasin modeemin niin ongelma hävisi, mutta kun aloin käymään saitteja läpi missä oli tullut käytyä, niin mistään ei hyökkäystä modeemiin tullut (DNS ei muuttunut). Todella hämmentävää... Kyrsii kun en tiedä mistä se tulee. Modeemikin on silloin tällöin kiinni, joten Elisa heittää uuden IP:n modeemille aika ajoin, joten mistään "IP:n listoille päätymisestä" tuskin on kyse. Paitsi jos kyse on Elisan verkosta...koko verkko on jossain listoilla... Hitto paljonkohan naapurustossa on kaapattuja modeemeja joissa DNS ohjaa jonnekkin Intian serverille...

Joo, pitäisi hommata oma modeemi, mutta nuo kaapelimodeemit tuntuu olevan harvinaisempia ja vähänkään järkevämpi kustantaa heti 100+ euroa. Työnpuolesta pääsen katsomaan erään IT-tarvikkeiden maahantuojan valikoimia ja sielläkään ei ollut yhtään kaapelimodeemia myynnissä.

Tietääkseni Saunalahdella ja Elisalla on pari eri DNS osoitetta, mutta voi olla että meillä on samat käytössä. Jos nyt oikein muistan niin kaapelimodeemini käytti näitä: 193.229.0.40 ja 193.229.0.42

Elisan keskusteluista kävi ilmi, että firmware päivitykset kyseiselle modeemille on jäissä kun edellisessä versiossa oli häikkää. Toivottavasti saavat sen nopeasti jakoon niin voisi kokeilla siltaavaa modeemia + oma reititin komboa.
Play-Asia
tallennettu
Sivuja: 1 [2] 3
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines