Pelaajalauta

Yleinen => Laitteet, rauta ja ohjelmistot => Aiheen aloitti: Rocky_Balboa - 21.10.2011 11:07Otsikko: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 21.10.2011 11:07
Toivottavasti tästä ei ole ketjua. En jaksanut etsiä.

Elisa/Saunalahti, Dna/Welho, Sonera ja onko jotain muita? Mikä on paras?

Itse olen käyttänyt aika pitkään DNA:n laajakaistaa ja se on toiminut vaihtelevasti. Välillä on ollu ongelmia, mutta tukeen soittamalla ne ovat yleensä ratkenneet. Torrentit on saanu laulaa ja ei ole tullut mitään valituksia tai keinotekoista hidastamista. Nyt uuteen kämppään muuttaessa pitää vaihtaa, kun jostakin syystä sinne ei DNA:n yhteyttä saa. Eli onko kenelläkään kokemuksia Saunalahden tai Soneran laajakaistoista. Sonerasta on huono kuva jo valmiiksi, mutta ehkä se ei ole enää ajankohtainen? Laajakaistassa on itselle tärkeintä se, että saan warettaa TV-sarjat rauhassa, joten minulle kelpaa erittäin torrent-ystävällinen laajakaista.

Mitäs muut? Kokemuksia?

Mokkulasta sen verran, että DNA:n mokkula ei vakuuttanut. Ei saanut useinkaan 3G-yhteyttä tai parempaa.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Doinkki - 21.10.2011 11:37
No Soneran mokkulat nyt ovat poikkeuksetta suoraan persereiän syövereistä kotoisin. 24kk kokemuksella voin kertoa.

Nyt on Saunalahden 10M/1M wlanilla käytössä ja diiliin kuulunut mokkula. Mokkula toimii hyvin ja ero Soneraan on valtava. Laajakaista on ollut ihan jees, mitä nyt wlan pätkii satunnaisesti? Pitäisi kait verkkopiuhalla testata joskus, että pätkiikö myös silloin.


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 21.10.2011 11:39
Itsellä oli Welhon diilissä tulleen Ciscon kanssa myös WLAN-ongelmia. taitaa olla vain huonolaatuisia vehkeitä. Langallisena toimii ihan jees ja WLAN toimii bridged only modessa myös ok. Pitänee varmaan Saunalahti laittaa tuohon seuraavaan kämppään.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Ephram - 21.10.2011 11:46
Welhon asiakas olen ollut vuodesta 2005 ja erittäin tyytyväinen sekä asiakaspalveluun että liittymien laatuun. Nykyisin käytössä 40M, mutta loppuvuodesta ajattelin päivittää 110M-liittymään.

iPhone on minulla periaatteessa mokkulakäytössä soneran liittymällä silloin kun jaan sen 3G-yhteyden muihin laitteisiin. Ja voin allekirjoittaa sen, että mokkulakäytössä Soneran liittymä on, varsinkin pääkaupunkiseudun ulkopuolella, vähän heikko. Saunalahti/Elisa tarjoaa paljon paremman kattavuuden ja yleensä myös nopeudet.


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 03.11.2011 16:35
DNA:n mokkula on kyllä nopea kunhan sattuu olemaan oikealla alueella. Täällä Espoossa pääsi aamulla n. 17 megan nopeuksiin ja nyt ruuhka-aikaan 8 megaa.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Taist0 - 03.11.2011 20:05
DNA:n 3g verkko taitaa olla se kaikista nopein, HS-nopeuksilla yleensä se maksimi mitä sopimuksessa luvattu, tosin ei mikään kovin kattava verkko esim, haja-asutusalueilla. Tällä hetkellä käytössä on Saunalahden tuplalaajakaista ja siinä tuo mokkulan nopeus jää vähän DNA:sta, mutta ei merkittävästi.


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 20.11.2011 13:04
Elisa on joutunut blockaamaan piratebayn käyttäjiltään. Itse en enää pääse sivulle. Mites muilla?

E: Tai sitten PB on muuten vain down, mutta tuosta blockkaamisestakin oli juttua, että sen pitäisi tulla 18.11. voimaan.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Ephram - 20.11.2011 13:13
PB alhaalla myös täällä, käytössä Welhon liittymä.

Kuulin, että Elisa on moneen otteeseen saanut kehotteita blockata PB, mutta en muista että operaattori olisi lähtenyt tätä vielä toteuttamaan. Onko jossain verkkomediassa ollut juttua, että Elisa on tosiaan tehnyt perjantaina tuollaisen eston?


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 20.11.2011 13:47
Tässä juttu oikeuden päätöksestä:
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2011/10/26/karajaoikeus_maarasi_elisan_estamaan_paasy_the_pirate_bayhin

Tässä myös lisää, jossa mainittiin myös tuo 18.11. pvm. En tiedä sitten onko Elisan valitus korkeampaan oikeuteen lykännyt asiaa.
http://torrentfreak.com/finnish-isp-ordered-to-block-the-pirate-bay-111026/


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Scarf - 20.11.2011 14:28
Mulla kyllä toimii. Tosin oli vielä hetki sitten alhaalla.

Onko kenelläkään heittää mitään hyvää vaihtoehtosaittia vastaisuuden varalle? Torrentz ja isoHunt on ainakin ihan kelpoja.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Ephram - 25.11.2011 11:20
Sonera ja DNA oikeuteen Pirate Bayn takia (http://www.iltasanomat.fi/digi/sonera-ja-dna-oikeuteen-pirate-bayn-takia/art-1288430836511.html)


Elisakin aikoo valittaa hovioikeuteen tuosta aiemmasta päätöksestä. Saapa nähdä miten tämä vääntö päättyy. Oikeasti PB:tä käyttävät toki kiertävät tuon eston muutamissa minuuteissa, joten eiköhän se todellisuudessa karsi pois vain sellaiset satunnaiset käyttäjät, jotka eivät tietokoneensa kanssa ole niin taitavia.

Ja täytyy muistaa, että vaikka PB:lle pääsy estyisi, internetissä on silti "muutama" muukin paikka, joka tarjoaa vastaavanlaisia palveluja. Keskimmäisenä ehkä googlen tapainen torrent-hakukone, joka hakee hakusanalla tuloksia kaikista suurista torrent-palveluista.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Ephram - 09.01.2012 12:23
http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/nyt-se-tapahtui-operaattori-blokkasi-pirate-bayn-suomessa

Elisa ja Saunalahti blokkaavat siis tästä päivästä eteenpäin kasan torrent-sivustoja. Kielto astuu tod.näk myöhemmin voimaan myös muiden operaattoreiden kohdalla.

Aika harvaa tämä kuitenkin tulee estämään, ottaen huomioon kuinka helppoa tuon eston kiertäminen on.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Vin - 09.01.2012 13:41
En ole kertaakaan ladannut mitään Pirate baysta, enkä mistään muustakaan vastaavasta palvelusta. En edes osaisi. Musiikin kuuntelen radiosta ja spotifylle menee 5€ kuussa, joitakin levyjäkin ostelen, pelit ja leffat ostan hyllyyn jos tahdon. Tv-sarjoja en seuraa.

Kaveripiirissä saa aina ihmettelyä osakseen kun sanoo ettei laitaile musiikia/leffoja netistä.


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Lanttu - 09.01.2012 14:51
Eihän tuossa estossa ole päätä eikä häntää. Estosta ei voida puhua edes "estona", niin helppo se on kiertää. Aito estäminen vaatisi operaattoreilta järjettömät määrät työtä ja rikkoisi varmasti sananvapauden lisäksi jo yksityisyydensuojaakin.

Nykyinen "estohan" on hyvin helppo kiertää proxyillä tai anonymousen (http://anonymouse.org/anonwww.html) kaltaisilla palveluilla. Helpointa silti korvata on orgit, comit tai vastaavat ee:llä ja käyttää osoitetta http://thepiratebay.ee/ jota ei kaikessa viisaudessa estetty. :rollaus:


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Partajeesus - 09.01.2012 16:19
Joka asiallahan on kaksi puolta. Esim minä olen nyt parin viikon aikana ostanut viisi blu-ray leffaa joita en todellakaan olisi ostanut jollen ensin olisi niitä aikoinaan warettanut, katsonut ja tykännyt niin paljon, että halusin ne orkkiksena hyllyyn.
Pelkän trailerin perusteella en osta mitään. Varsinkin viimiset pari vuotta törmännyt paljon leffoihin joissa on ollut hyvä traileri, mutta leffa on ollut paska tai sitten ollut paska traileri ja leffa on ollutkin perkeleen hyvä. Jolloin se myös aika usein päätyy hyllyyn kunhan hinta tipahtaa siihen 5-9 euroon.

Hyvä esimerkki on scott pilgrim vs the world. En ollut kuullut leffasta mitään ja sain tietää siitä ekaa kertaa kun pelit lehdessä oli juttu siitä -> katsoin trailerin -> waretin -> katsoin kaksi kertaa -> vuokrasin hd version xboxin marketplacelta ja taas katsoin pari kertaa -> ostin blu-rayn kun hinta oli 8e.

Kuka tuossa muka menetti ja mitä minun waretuksen takia.

Toinen hyvä esimerkki on star wreck: in the pirkinning. Leffanhan sai alunperinkin täysin laillisesti torrentilla ilmaiseksi ja silti se myi hyvin. Minullakin molemmat versiot leffasta sekä soundtrack.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Gba - 09.01.2012 16:36
Niinpä, samalla kun muusikot ja ohjaajat ulisevat levy ja leffamyynneistä, unohdetaan nettimyynnin räjähdysmäinen nousu. Monet artistit eivät edes tulisi ikinä tunnetuiksi ilman youtubea ja muita nettikanavia, vaan jäisivät keppikerjäläisiksi perinteisellä levymyynnillä.Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Partajeesus - 09.01.2012 16:52
Pakko taas mainita myös nämä spotifyt ja muut jotka käytännössä ei eroa mitenkään warettamisesta. Siitä vaan tulee hyvä mieli kun käytetään laillista palvelua vaikka eihän se artisti siitäkään mitään saa. Tai saa joitakin senttejä ja siinä se. Hyvä esimerkki taas nokian musakauppa johon minulle tuli edellisen luurin mukana vuoden lisenssi. Katotaampas: 12 744 biisiä jotka vie 61.9 gt. Luurin hinnassa oli pelkästään tuon takia kyllä 100e enemmän hintaa, mutta ei varmasti artistit saaneet mitään noista latauksista, mutta hei se oli laillista kuitenkin.

Nokiakin varmaan tajusi virheensä sillä enää ei voi ostaa esim vuoden lisenssiä edes erikseen vaan pakko maksaa joka albumista se n.10e tai enemmänkin. Itsehän olisin voinut vaikka maksaa sen 100e toisesta vuodesta sillä tuolta oli niin helppo bongata uusia bändejä.


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: despo - 09.01.2012 16:58
Eipä artistit muutenkaan mistään levymyynneistä juuri mitään rahoja saa. Ne tulot tehdään keikkailemalla, kun levyrahat menee pääosin ihan muualle.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Gba - 09.01.2012 17:00
No juu, mutta onhan tuo Spotify artisteille vain paikka mainostaa musiikkiaan, ei siten eroa juuri mitenkään warettamisesta ansionmenetyksinä.

En tiedä onko Spotifyn rojaltienjako politiikka muuttunut sittemmin, mutta ainakin alussa asia oli näin: Lady Gaga tienasi miljoonasta Spotify-soitosta 112 euroa (http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Lady+Gaga+tienasi+miljoonasta+Spotify-soitosta+112+euroa/1135250958565)


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Vin - 09.01.2012 17:01
Spotify ei ole paljon parempi, se on lähinnä laillista warettamista, mutta mieluummin käytän sitä kuin lataisin musiikin suoraan jostain pirate bayn kaltaiselta sivustolta. Tykkään spotifyssä siitä että sieltä on helppo etsiä uutta musiikkia mitä ei ole ennen kuullut ja tuo vitonen kuussa ei ole paha hinta. Ja olen itsekin ostellut levyjä spotifyn/youtuben perusteella.

Warettamisessa ärsyttää lähinnä ihmisten asenne musiikkia/pelejä/elokuvia kohtaan. Kaikki pitäisi olla ilmaista, ja warettaa voi koska siitä ei jää kiinni. Mua ei ainakaan yhtään haitannut ne ylisuuret rangaistukset mitä jotkut musiikin yms jakelijat saivat aikanaan. Tämä elisan blokkaus nyt tuntuu vähän typerältä koska siitä ei ole mitään hyötyä, päinvastoin.


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: despo - 09.01.2012 17:24
Jos omasta warekäyttäytymisestä kertoisi sen verran, että lähinnä tulee latailtua leffoja ja sarjoja. Kuten Partajeesus sanoikin, niin warettamalla voi helposti selvittää onko joku tuntematon leffa hyvä. Usein tulee ensin ladattua leffa ja sitten jos tykkään, niin ostan yleensä leffan hyllyyn. Seuraavaksi taidan ostaa Driven, jahka julkaisevat blu-raylle ja sen katsoin wareversiona kun en leffaan kerennyt.

Sarjojen kohdalla taas kotimainen televisio on yleensä niin pahasti jäljessä ja kun katson lähinnä vain jenkkisarjoja, niin menisi vähän vaikeaksi. Nytkin Nelonen näyttää Californicationin 4. kautta, kun jenkeissä alkoi viides. Lisäksi Bonesia tulee katsottua satunnaisesti ja sitä ei nyt taida Suomessa tulla ollenkaan. Toisekseen tykkään katsoa jaksot omalla ajalla silloin kun huvittaa, eli yleensä joskus aamupäivällä kun olen yksin himassa.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: teidon - 09.01.2012 18:19
Jossakin oli artikkeli siitä kuinka paljon artisti saa biisien myynnistä eri levityskanavissa. Spotifyssä pitää biisiä kuunnella satoja kertoja (saattoi olla jotain yli tuhat kertaa) että artisti saa siitä yhtä paljon rahaa kuin, jos biisi ostettaisiin CD-albumina. iTunesin mukaan en ole kuunnellut mitään biisiä edes 200:ta kertaa, vaikka iTunes-kirjastoni onkin jo muutaman vuoden ikäinen. Joten Spotify ei tosiaankaan ole kovin kannattavaa artisteille.


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 09.01.2012 19:03
Nuorempana tuli waretettua enemmän. Nykyään tulee waretettua eniten TV-sarjoja. Niitä kun ei aina niin helpolla Suomessa näe tai sitten pitää odotella puoli vuotta, että joku kanava alkaa sitä näyttämään. Silloinkin pitää olla tiukasti vahtimassa, että milloin ja miltä kanavalta se sarja tulee.

Onko Suomessa muuten mitään järkevää Netflixin tyyppistä palvelua, jossa olisi oikeasti hieman tuoreempaa matskua järkihintaan?


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Partajeesus - 09.01.2012 19:11
Enää ei tarvita edes proxya. Pojilla uusi osoite taas http://malaysiabay.org/  ;D Koska nuo päättäjät oppii ettei tuota voi estää.  Lisäksi pitää ihmetellä jos oikeasti muka ulosottovirasto on tuosta päättänyt kuten iltiksen uutisessa lukee. Siis mitä vittua jollain ulosottovirastolla on tekemistä tuon kanssa.

"Ulosottoviranomainen määräsi Elisan blokkaamaan verkostaan pääsyn lähes 40 domainiin ja ip-osoitteeseen. "


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Ephram - 09.01.2012 19:15
Piraatit tekivät jo ensimmäisen vastahyökkäyksensä (http://www.taloussanomat.fi/informaatioteknologia/2012/01/09/hyokkays-kaatoi-piraattijahtaajien-sivut-tama-on-vasta-alkua/201220562/12)

"Tämä on vasta alkua".


Niin juu, TV-sarjojahan se meikäkin melkeinpä vaan PB:stä napsii. En vaan jaksa odottaa vuotta uusia jaksoja. Elokuvia en lataa melkein koskaan, ne vuokraan mielelläni tai katson teatterissa.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: migge - 09.01.2012 20:11
Piratebayta en käytä ja nykyaikainen järjestäytynyt piraattitoiminta on mielestäni ihme pelleilyä ja ajanhaaskausta. Silti PB:n blokkaus paskinta paskaa vähään aikaan. Nyt kun vähänkään tietoteknisesti valveutuneet ihmiset tuonne kuitenkin pääsevät, on selkeästi ollut tarkoituksena vain hieman hillitä ihmisten warettamista. Ei siis totaalista sensuuria, enemmänkin keskisormi tavalliselle tallaajalle.

Sitten jos jenkkien SOPA saa nostetta siipien alle, nähdään mitä internetsensuuri oikeasti voi tarkoittaa.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Partajeesus - 09.01.2012 20:20
Eikös tuo SOPA paska ollut juuri sitä, ettei tubeenkaan voisi enää uppia gameplay pätkiä? Muutenkin on tuo tuben sensuuri jo perseestä. Muutama päivä sitten selasin videoitani ja useammassa luki "näyttäminen estetty joissakin maissa" ja johtuu varmasti vaan musiikista jota videossa on käytetty. Ihan kuin siitä olisi muka jotain haittaa, että joku kuulee pikkasen scars on broadwayta samalla kun ajan rc autolla rataa ympäri. Joku saattaisi jopa ostaa bändin levyn tuon ansiosta.


Otsikko: Vs: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: teidon - 09.01.2012 20:45
Eikös tuo SOPA paska ollut juuri sitä, ettei tubeenkaan voisi enää uppia gameplay pätkiä? Muutenkin on tuo tuben sensuuri jo perseestä. Muutama päivä sitten selasin videoitani ja useammassa luki "näyttäminen estetty joissakin maissa" ja johtuu varmasti vaan musiikista jota videossa on käytetty. Ihan kuin siitä olisi muka jotain haittaa, että joku kuulee pikkasen scars on broadwayta samalla kun ajan rc autolla rataa ympäri. Joku saattaisi jopa ostaa bändin levyn tuon ansiosta.
SOPA tarkoittaa suunnilleen sitä, että palveluntarjoajien on pidettävä huoli siitä ettei niiden palveluissa levitetä laitonta materiaalia. Nykyinen (järkevä) käytäntö on, että jos oikeudenhaltija huomaa jollain sivulla (YouTube, ym.) levitettävän jotain niiden omistamaa materiaalia, niin palveluntarjoajan on poistettava kyseinen materiaali oikeudenhaltijan pyynnöstä kohtuullisen ajan sisällä. SOPA kääntäisi tuon päälaelleen. Oikeudenhaltioiden ei tarvitse esittää pyyntöjä, vaan ne voi lähettää sakkolappuja palveluntarjoajien suuntaan sitä mukaan kun löytävät loukkaavaa materiaalia. Mitään "poistakaa X ajassa, tai..." ei tarvita.


Onko Suomessa muuten mitään järkevää Netflixin tyyppistä palvelua, jossa olisi oikeasti hieman tuoreempaa matskua järkihintaan?
Ei taida mitään kuukausihinnoittelulla varustettua palvelua olla, mutta elokuvakohtaisella hinnoittelulla toimii ainakin iTunes Store, Voddler ja Xboxin Zune Marketplace. Ainakin iTunes Storeen elokuvat taitaa tulla niin pian kuin ne vaan pääsee normaaliin DVD-myyntiin/vuokraukseen Suomessa. Hinnoittelun järkevyydestä en sitten tiedä, mutta kai se suunnilleen samalla tasolla on kuin fyysisissä elokuvien vuokrauspalveluissa. TV-sarjoja ei tosin noihin vuokrauspalveluihin kannata odottaa.


Ja tuo PirateBay juttu taas osoittaa Suomen päätöksentekijöiden tietotekniikkatietämyksen. Alle 24h ja "esto" on kierretty (+proxyt).


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Vin - 18.04.2012 17:29
Alkaa pikkuhiljaa kaduttamaan että menin ottamaan tuon DNA:n liikkuvan laajakaistan. Mokkula on johdolla kiinni koneessa ja netti ja verkkopelit (bf3) toimii suht hyvin, mutta ps3:lla pelailu meinaa tökkiä. NHL12 on varsinkin osoittautunut takkuilevaksi. Speedtestillä pääsee vaihtelevasti 3-7 megan nopeuksiin. 14 päivän kokeiluaika on tietenkin jo ummessa, en sinä aikana muistanut/viitsinyt kokeilla pelaamista muutamaa black ops-matsia enempää. Omaa typeryyttä toisinsanoen, kun en koeajalla testannut yhteyksiä riittävästi ja valitsin tuon netin vähän hätäisesti nykyiseen kämppään muuttaessa (jonne ei jostain syystä saa dna:lta lankanettiä).

Entisessä kämpässä ja kotikaupungissa asuessaan ei tarvinnut paljoa murehtia netin kanssa. Paikallisen operaattorin netti oli halvatun kallis nopeuteensa nähden mutta 2006-2012 välisenä aikana netti taisi olla poikki kerran tai kaksi.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Kabanossi - 18.04.2012 17:43
Mä en ikinä ottais mitään mobiililaajakaistaa ykkösliittymäksi. En tunne varmaan yhtään ihmistä, joka voisi sanoa olevansa tyytyväinen sellaiseen. Riippuu toki käytöstä mutta jos käyttö on suht aktiivista ja ainoa syy valita mobiililiittymä kiinteän sijaan on hinta niin jättäisin hankkimatta. Äitikin tuli vihdoin järkiinsä miehensä kanssa ja purkivat tuon Saunalahden mobiililaajakaistan kun ei se ikinä toiminut. Kuitu tilalle ja johan toimii. Eikä se hieman korkeampi hinta ole paha korvaus siitä, että homma tosiaan toimii. Täällä Salossakin on pirun kalliit ADSL-liittymät kun SSP on ainoa palveluntarjoaja. Maksan 10 megaisesta 45 kuukaudessa kun Turussa kaverit saavat 24 megaisen 10-15 euroa halvemmalla. Mutta ainakin toimii niin kuin pitää ja ei tarvitse konetta käynnistäessa yhdistää vielä erikseen nettiinkin + mitä muita huonoja puolia nyt vielä onkaan.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Gba - 18.04.2012 18:27
Mokkulat ovat kyllä karmivinta paskaa mitä on ikinä keksitty. Faija otti tuollaisen joskus ja joutuu nyt maksamaan vielä vuoden sitä sopimusta, vaikka otti kuidun käyttöön jo aikoja sitten.

Itsellä on onneksi Hoasin kautta 100mb letku, 7.5e/kk. Melkein itkettää kun katsoo jotain ~10mb/s torrenttien latausnopeuksia ja miettii aikaa jolloin kituutti alle megaisella.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Minna - 19.04.2012 08:28
Mokkulat on kyllä tosiaan aika turhake ykkösliittymänä. Asuin joku vuosi sitten ihan kaupungin keskustassa ja ajattelinpa vaihtaa mokkulaan. Myyjä vakuutteli, että toimii hyvin kun keskustassa kerran ollaan. No kappas vaan, eipä toiminut mokkula sisällä juuri ollenkaan. Parveke oli ainoa paikka missä toimi oikein hyvin. Kyllähän se kesällä menee, mutta talvella tuppaa tulemaan kylmä. Kyllähän siinä hermo meni, soitto heti Soneralle ja kyllä siellä oltiin ihan ymmärtäväisiä, että vaihdetaan vaan takaisiin laajakaistaan. Jouduin kuitenkin sen kaksi vuotta maksamaan mokkulan kuukausihinnan ennen kuin pääsin eroon siitä kokonaan. Kahden vuoden sopimukset on kyllä joskus niin ärsyttäviä.

Nyt en kyllä enää mokkulaa ykkösliittymää ottaisi, matkalla se on ihan kätevä mutta silloin voi lainata onneksi siskolta mokkulaa.


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 08.07.2012 11:52
Onkos kukaan huomannut nyt lähipäivinä Elisan/Saunalahden liittymissä pätkintää torrenttien osalta? Itse huomasin tuossa kun japanilaiset lonkeropornot lauloi, että lataus nopeus nousee tappiin 5 minuutiksi ja sitten putoaa nollaan 5-10 minuutiksi ja sama jatkuu. Myös muu netin käyttö loppuu tuon 5-10 minuutin ajaksi.

Onkohan Elisa/Saunalahti alkanut rajoittamaan P2P-liikennettä vai kenties jotain muuta häikkää?

(https://www.pelaajalauta.fi/files/7/netti.PNG)


E: Saattoi johtua paskasta reitittimestä. Resetoin ja säädin asetukset uudelleen niin näyttää toimivan.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Kabanossi - 08.08.2012 22:12
Ihme paskaa kun Turkuun ei saa millään ihan normaalia ADSL-yhteyttä ilman jotain IPTV-pakettia. En katsele muutenkaan telkkaria mutta pakko tuollainen oli ottaa kun muuten joutuisi tyytymään kaapeliyhteyteen. Ne on vähän liian epävarmoja, että uskaltaisi sellaisen ottaa. No 39€ kuussa 24 megaisesta netistä digiboxin kera on kuitenkin halvempi mitä 10 megainen oli Salossa. Ja tuohon sai vielä MTV3-kanavapaketin pariksi kuukaudeksi kokeiluun. Pääsee vormulatkin näkemään hoodeenä. Saa nähdä onko niin makian näköistä, että joutuu oikein tilaamaan tuon paketin kokeilujakson päätyttyä.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: JayeizH - 08.08.2012 23:21
Ihme paskaa kun Turkuun ei saa millään ihan normaalia ADSL-yhteyttä ilman jotain IPTV-pakettia. En katsele muutenkaan telkkaria mutta pakko tuollainen oli ottaa kun muuten joutuisi tyytymään kaapeliyhteyteen. Ne on vähän liian epävarmoja, että uskaltaisi sellaisen ottaa. No 39€ kuussa 24 megaisesta netistä digiboxin kera on kuitenkin halvempi mitä 10 megainen oli Salossa. Ja tuohon sai vielä MTV3-kanavapaketin pariksi kuukaudeksi kokeiluun. Pääsee vormulatkin näkemään hoodeenä. Saa nähdä onko niin makian näköistä, että joutuu oikein tilaamaan tuon paketin kokeilujakson päätyttyä.

Ei niissä kaapeliyhteyksissä mitään sen epävarmempaa ole kuin ADSL:ssäkään. Riippuu tietysti paljon palveluntarjoajastakin, mutta tekniikassa ei sinänsä ole mitään vikaa. Ja linjojen ainakin pitäisi pysyä pystyssä, kun samassa langassa menee TV -lähetyksetkin niin tulee aika nopeasti palaute ryöppy jos jokin ei toimi.  Laitteisto tietty on eri kuin TV -linjassa. Lisäksi jos on vähän vanhempi talo, todennäköisesti talon kaapeli on paremmassa kunnossa kuin talon kupari. Ainoa mikä voi olla on se että TV ottaa häiriötä jos jakaja on huono. Mutta kun TV:tä et kerran paljon katsele niin tästä tuskin tulisi ongelmaa.

Ota vaan se kaapeli jos vielä voit vaihtaa ;)


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Kabanossi - 08.08.2012 23:28
Kavereilla on todella ailahtelevasti toiminut. Eipä tämä nyt peruskäytössä varmaan haittaa mutta kun lähinnä nettipelejä varten hommasin tuon kiinteän yhteyden ja kavereilla on yhteydet pätkineet todella ärsyttävästi. Harvoin netti on kokonaan poikki mutta sekunninkin katkos ja Live-yhteys katkeaa. Muistaakseni siellä on laitteistoakin käyty vaihtamassa mutta eipä ole auttanut. Asiakaspalvelija selitti mulle, että ADSL ei myöskään ole niin herkkä ruuhkapiikeille kun jokaiselle asunnolle on varattu oma linja (jotenkin noin se meni...). Jos talossa on todella monella kaapeli niin yhteys kärsii kun porukka on samaan aikaan linjalla. En tiedä puhuiko totta.  :)


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: JayeizH - 09.08.2012 08:03
Kavereilla on todella ailahtelevasti toiminut. Eipä tämä nyt peruskäytössä varmaan haittaa mutta kun lähinnä nettipelejä varten hommasin tuon kiinteän yhteyden ja kavereilla on yhteydet pätkineet todella ärsyttävästi. Harvoin netti on kokonaan poikki mutta sekunninkin katkos ja Live-yhteys katkeaa. Muistaakseni siellä on laitteistoakin käyty vaihtamassa mutta eipä ole auttanut. Asiakaspalvelija selitti mulle, että ADSL ei myöskään ole niin herkkä ruuhkapiikeille kun jokaiselle asunnolle on varattu oma linja (jotenkin noin se meni...). Jos talossa on todella monella kaapeli niin yhteys kärsii kun porukka on samaan aikaan linjalla. En tiedä puhuiko totta.  :)
Joo no se on kyllä paskamaista jos yhteys katkeilee satunnaisesti. Silloin sitä ei tietty kannata ottaa.

Asiakaspalvelija puhui tietyllä tavalla totta. Yhteys jaetaan usealle kyllä. Mutta niin jaetaan ADSL:kin. Erot tulee siinä kuinka paljon taloon annetaan kaistaa. Jos taloon tulee kuitulinja on kaista jo aivan eri tasolla ja varmasti riittää useammalle. Kupari yhteys on vähän eri juttu. Jos palveluntarjoajan konesali on suht lähellä (oliko alle 100m) saadaan kuparilla gigabittien yhteyksiä. Mutta jos on kauempana (kilometrejä) yhteysnopeus laskee aika nopeasti. 10km kohdalla ollaan muistaakseni jo 10Mbit/s maksimi nopeudessa. Kaapeliyhteys riippuu siitä kuinka paljon kaapelissa on vapaata kaistaa TV kanavien lisäksi. Eli kuinka monta "datakanavaa" voidaan antaa yhteydelle. Yksi kaapeli yhteyden kanava taisi olla jotain 55Mbit/s.

Eli riippuu vähän mistä roikkuu :) Mutta jos on kuullut että palveluntarjoajan kaapeliyhteys pätkii, voi ADSL olla silloin parempi tai varmempi vaihtoehto...


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Ephram - 10.04.2013 13:10
DNA Welho toi kuun alussa uudet nettiliittymät saataville ja niinpä omakin liittymä päivittyi 40 megaisesta 100/10-liittymään. Kuukausimaksu pysyi samana. Tai itseasiassa kuusi ensimmäistä kuukautta maksaa minulle vain 9,90 €/kk, koska tein kahden vuoden määräaikaisen sopimuksen. Welhon tyytyväinen asiakas jo vuodesta 2005, joten mikä ettei.

Todella jees.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Lanttu - 03.10.2014 22:14
Menee vain osittain ketjun aiheen alle mutta menkööt, kun ei kännykkäliittymille ole omaa ketjua ja noissa suurimmat erot tulevat kuitenkin netin toimivuudessa. Onko ihmisillä millaisia kokemuksia Sonerasta? Mieluusti vähän laajemmallakin skaalalla kuin vain pääkaupunkiseutua. Heillä olisi tarjouksessa liittymä rajattomalla puhella, viesteillä sekä 150mb/s netillä (50gt/kk datakatto) hintaan 17e/kk (https://kauppa.sonera.fi/yksityisille/tarjooma/liittymat.aspx?PlanTable=open&Kampanja=SoneraX&Plan=Jatti) 24 kuukauden sopimuksella 18-25-vuotiaille (avaamisen hetkellä, muille 20e/kk).

Jos kyseessä olisi DNA tai Saunalahti (alla kirjoittamastani huolimatta) voisin ottaa tuon suoraan, mutta Soneraa kohtaan olen todella varautunut. Enkä vähiten periaatteellisista syistä kuten datakaton käytöstä. Olkootkin, että 50 gigaa tuskin puhelimella saisin täyteen koskaan. Toisekseen tuntuu, että nimenomaan Sonerasta kuulee kaikista eniten huonoja kokemuksia.

Tällä hetkellä on käytössä Saunalahti, joka on viime aikoina toiminut välillä hyvinkin epätasaisesti. Ei ihan niin pahasti mitä joillain (http://murobbs.plaza.fi/yleista-keskustelua/1150938-3g-4g-maissa-koko-helvetin-suomen-alueella-ja-adsl-kaapeli-ja-ja-kaikki.html) mutta kuitenkin pari kertaa esimerkiksi netti on kadonnut kokonaan hetkeksi kesken bussimatkan. Lisäksi tuntuu, että vähänkään isommat väkimassat kyykyttävät verkon täysin, ihan sama missä päin Suomea ollaan. Viimeeksi eilen Jyväskylässä Kauppakadun Appron aikaan (5000 opiskelijaa keskustan alueella). Kesällä juhannuksena parin kolmen kilometrin päässä juhlittava Nummirock tappoi netin kokonaan (ei ainakaan yhtä pahasti aiempina vuosina) siinä missä tyttöystävän isän Sonera toimi ihan nätisti, joskin ehkä hieman hitaasti. Viimeinen niitti ärsytykseen tuli tänään junamatkalla, jossa netti ei toiminut nimeksikään oikeastaan koko matkalla. Ymmärrän, että nopea liikkuminen ja suhteellisen täysi juna ovat hankala yhdistelmä, mutta ei tuo aikaisemmin sentään näin huonosti ole toiminut. Tampereella pysähtyneenäkään sai hädin tuskin Pelaajalautaa auki.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: JayeizH - 04.10.2014 00:19
Saunalahdella on ollut ongelmia mobiiliverkon kanssa tässä jo parisen viikkoa. Itse en heitä vielä pyyhettä kehään, vaikka kohta kyllä tekisi mieli. Suurin syy on ehkä se että hyvää vaihtoehto ei ole. Soneralla on juurikin datakatto, jota ei yksinkertaisesti tueta jo periaatteesta. Datan siirrossa se kuitenkin menee niin että tämän päivän käytännössä rajaton on huomisen standardi. Eli Soneralle on selvä ei meikäläiseltä.
DNAn huono puoli on taas se että kuuluvuus on perseestä. Kai se kaupungissa kuuluu, mutta kuulee aika usein kun faija valittelee pienemmän kunnan taksin hommassa että maksukorttien käyttö on perseestä kun yhdistys (tms.) on tehnyt sopimuksen DNAn kanssa maksupäätteiden datanlähetyksestä ja se ei kuulu läheskään joka puolella. Joten maksukorttia ei voi käyttää läheskään joka reissulla.

Eli ainoa järkevä taitaa olla juurikin Saunalahti tällä hetkellä. En ole varma onko Tele Finlandille tullut jo datakatto. Sehän toimii Soneran verkossa joka on ymmärtääkseni varsin toimiva.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Vin - 04.10.2014 01:07
DNA:n kuuluvuudesta saa kuulla moitteita vähän väliä, mutta mulla se toimi 2004-2013 ilman mitään suurempia moitteita, ihan sama missä korvessa sitä sattui olemaan. Joskus ollut suomalaista verkon toimivuutta vähän ikävä, kun nykyinen Vodafone lopettaa toimimisen suunnilleen 50km kaupungin ulkopuolella...

Eikä datakatto ole niin pelottava, miltä se kuulostaa. Oletteko edes koskaan mitanneet/seuranneet, kuinka paljon luuri käyttää dataa per kuukausi? Lumian data sense näyttää 10.9 - 4.10 allekirjoittaneen saldoksi 253mb mobiilidataa, ja 750mb wifiä. Fair enough, en juurikaan katsele esim videoita puhelimella, mutta siitä huolimatta joku 50 gigaa per kuukausi luulisi riittävän melko vaativaankin käyttöön.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: JayeizH - 04.10.2014 09:18
Eikä datakatto ole niin pelottava, miltä se kuulostaa. Oletteko edes koskaan mitanneet/seuranneet, kuinka paljon luuri käyttää dataa per kuukausi?

Siis ideahan olikin tämä: "Soneralla on juurikin datakatto, jota ei yksinkertaisesti tueta jo periaatteesta. Datan siirrossa se kuitenkin menee niin että tämän päivän käytännössä rajaton on huomisen standardi".


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Ephram - 04.10.2014 09:44
Mä olen ollut about 16 vuotta Soneran asiakas (eli jo silloin, kun vielä vanhemmat makselivat kännykkälaskun).

Yhtiön palveluun olen ollut pääosin tyytyväinen, kuuluvuuksiin erittäin tyytyväinen. Käyttökatkoksia tällä ajalla ei ole sattunut juuri ollenkaan (sellaisia, jotka minä olisin huomannut).

Vaihdoin juuri muutama päivä sitten tuohon Lantun mainitsemaan Jätti-pakettiin ja onhan se vallan mainio diili, varsinkin mobiilidatan puolesta. Soneran 4G antaa PK-seudulla hyvissä mestoissa yli sadan megan nopeuksia (jos päätelaitteen antenneissa riittää potkua) ja yleensä huonoimmillaankin pyöritään 10 megan latausnopeuksissa. 50 gigaa riittää itselleni loistavasti datasiirron puolesta, sillä edellinen raja oli 10 gigaa eikä sekään paukkunut koskaan. Nyt voi vaikka katsoa sitä Netlixiäkin paljon enemmän reissun päällä jos haluaa.VVO teki muuten tänä vuonna DNA Welhon kanssa diilin, jonka ansiosta yhtiön asukkaat saavat huomattavasti halvemmalla liittymät. Kesällä aktivoin tämän, jolloin sain palkinnoksi 6kk 100 megan liittymän ilmaiseksi (kesä-joulukuu). Vuodenvaihteessa aktivoituu sitten 350M hintaan 19,90€ kuukaudessa! Linux-torrentit latautuu aika haipakkaa  ;D


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Kabanossi - 04.10.2014 12:21
Soneraan myös tyytyväinen. Turussa asun ja Salo, Pori sekä Hämeenlinna useimmin käydyt paikat ja kaikissa noissa Sonera pesee avokin Saunalahden. Todella harvassa enää paikat, jossa Sonera ei 3G:tä löydä. Ne jossa ei löydä, niin ei kyllä Saunalahtikaan. 4G alkaa myös olla jo yleinen näky.

Tuota datakattoa vastaan olen myös ollut, mutta ei mulla täyty edes 10gigaa. Maksan nyt tuon saman 17€ 1200 viestistä, 1000 minuutista ja 20 megan netistä. Täytän keväällä 26, joten päivitän liittymäni varmaankin tuohon jättiin vielä kun saan X-alennuksenkin, niin on taas pariksi vuodeksi edullinen liittymä. Voisin ihan hyvin pudottaa nuo minuutit ja viestit pois, mutta dataa painottava liittymä on ikävä kyllä kalliimpi.


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: despo - 12.10.2014 19:31
Muuton yhteydessä tuli vaihdettua DNA Welhon 100/10 megaiseen ja on kyllä ollut alusta saakka vähän ihme säätöä. Netti jumittaa välillä, vaikka asetukset on kunnossa (eli IP flood detection pois päältä). Dropbox ei suostu enään toimimaan, koska ilmeisesti tuo modeemin (Cisco EPC3825) palomuurijoku blokkaa sen. Tai en tiedä onko palomuuri vai mikä, koska DNA:n pojat olivat ihan ihmeissään. Periaatteessa tiedän mitkä portit pitäisi avata, mutta en ole saanut vielä onnistumaan. Eilen huomasin saman ongelman kun yritettiin katsoa PS4:lla Netflixia. Sain kyllä avattua palvelun uudestaan käyttöön mutta striimaaminen ei onnistunutkaan. Arvasin, että taas tuo modeemi kusee jotain ja sain avattua onneksi portit PS4:lle niin, että rupesi toimimaan Netflix. Periaatteessa sama pitäisi kai auttaa tuohon Dropbox-ongelmaankin, mutta herjaa kun yritän syöttää asetuksia sisään PC:n osalta.

Netflixissä ihmetystä on aiheuttanut se, että ei aluksi suostunut antamaan kuin 480p kuvaa, vaikka PS4 oli johdolla kiinni modeemissa. Kokeilin sitten ihan huvikseni laittaa PS4 wifin jatkoksi (joka pudotti arvioidun yhteysnopeuden melkein puoleen) ja heti rupesi Netflix toistamaan Super HD:sta. Ei mitään järkeä..

Niinkuin mitä vittua? Kukaan muu joutunut tappelemaan tuon Ciscon paskamodeemin kanssa?


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Ephram - 12.10.2014 20:27
Sama modeemi ollut käytössä pari vuotta eikä ole ollut koskaan ongelmia sen kanssa. En ole edes avannut mitään portteja ja silti kaikki palvelut ovat toimineet hyvin. Erikoista, olen ollut siinä uskossa että kyseessä on suht laadukas motikka.


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: despo - 12.10.2014 21:10
Sama modeemi ollut käytössä pari vuotta eikä ole ollut koskaan ongelmia sen kanssa. En ole edes avannut mitään portteja ja silti kaikki palvelut ovat toimineet hyvin. Erikoista, olen ollut siinä uskossa että kyseessä on suht laadukas motikka.

Joo näin oletinkin. Cisco pitäisi käsittääkseni olla ihan hyvä. Joku tässä kuitenkin mättää. Itse asiassa nyt Netflix toimii ilman porttien availujakin, mikä on vähän outoa.  Huomasin myös, että modeemissa oli väärä aika asetettuna, mutta sen korjaaminen ei ainakaan tuohon Dropboxiin auttanut.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Kubs - 12.10.2014 21:38
Mulla on kanssa sama ollut jokusen vuoden käytössä ja ei ole ongelmia ollut yhtään. Onkohan itse laitteessa vikaa, jos kävisit vaihtamassa toiseen?


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: despo - 12.10.2014 21:52
Voisi tosiaan vaihtaa, jos kellään ei ole mitään ratkaisua asiaan.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: JayeizH - 13.10.2014 00:27
Resetoi nyt ensin ennen kun lähdet vaihtamaan. Ja toinen on että ottaa modeemin oman palomuurin pois päältä jos siinä sellainen on. Ei ole mikään välttämätön mielestäni vaikka turvallisuutta lisäävä kyllä.

Tuntuu että siinä langallisessa olisi jokin yhteyden priorisointi käytössä, mutta paha sanoa varmaksi, koska se kuulostaa hiukan hassulta.

Siihen miksi epin sama laite toimii paremmin, voi olla syynä eri firmware. Uudemmassa on uusia "parempia" ominaisuuksia jotka parantavat tietoturvaa, joka sitten blokkaa yhteyksiä.


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: despo - 13.10.2014 00:37
Resetoitu on monta kertaa. Samoin tuota "palomuuria" tms. olen yrittänyt etsiä asetuksista mutta ei mainita halaistua sanaa. Samaten DNA:lla ei tiedetty mitään. Eli en ole satavarma että onko sellaista.

Joku siellä kuitenkin blokkaa jotain, koska nämä ongelmat alkoi tasan silloin kun vaihdettiin modeemia/liittymää.


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 13.10.2014 08:52
Resetoitu on monta kertaa. Samoin tuota "palomuuria" tms. olen yrittänyt etsiä asetuksista mutta ei mainita halaistua sanaa. Samaten DNA:lla ei tiedetty mitään. Eli en ole satavarma että onko sellaista.

Joku siellä kuitenkin blokkaa jotain, koska nämä ongelmat alkoi tasan silloin kun vaihdettiin modeemia/liittymää.

Laita modeemi siltaavaksi, jos sittenkään ei toimi niin joko yhteydessä tai laitteessa on oltava vikaa.


Otsikko: Vs: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: JayeizH - 13.10.2014 10:03
Laita modeemi siltaavaksi, jos sittenkään ei toimi niin joko yhteydessä tai laitteessa on oltava vikaa.

Jeps. Tämä on seuraava askel.


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: despo - 13.10.2014 10:34
Siltaavaksi laitettu. Olen kokeillut tuota aiemminkin, mutta sen jälkeen en enään päässyt käsiksi asetuksiin, joten resetoin aina tuon jälkeen. Mutta selvitin, että tuo hallinnointisivu onkin siltaavassa eri, joten ei ole tuotakaan ongelmaa enään.

Mutta siis, ei auta tuohon Dropboxiin. Sanoo edelleen, että ei saa yhteyttä/kone ei ole yhteydessä nettiin. Ei tajua mikä tuossa blokkaa ja mitä...  :???:


Edit:
Ainakin Netflix toistaa nyt myös 1080p kuvaa, vaikka bufferoi kyllä ihan pirun kauan tuossa SD-laadussa. Kauemmin, kuin jos olisi wifi:llä..


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 13.10.2014 10:52
Siltaavaksi laitettu. Olen kokeillut tuota aiemminkin, mutta sen jälkeen en enään päässyt käsiksi asetuksiin, joten resetoin aina tuon jälkeen. Mutta selvitin, että tuo hallinnointisivu onkin siltaavassa eri, joten ei ole tuotakaan ongelmaa enään.

Mutta siis, ei auta tuohon Dropboxiin. Sanoo edelleen, että ei saa yhteyttä/kone ei ole yhteydessä nettiin. Ei tajua mikä tuossa blokkaa ja mitä...  :???:


Edit:
Ainakin Netflix toistaa nyt myös 1080p kuvaa, vaikka bufferoi kyllä ihan pirun kauan tuossa SD-laadussa. Kauemmin, kuin jos olisi wifi:llä..

Kuulostaa sitten, että ei voi olla asetuksissa vikaa. Siltaavana ei nimittäin pitäisi olla juurikaan mitään esteitä <Päätelaite - Modeemi - Internet> akselilla. Kokeile sitä dropboxia vielä mobiiliverkkossa esim kännykkä hotspottina. Jos sillä ei toimi niin sitten on koneessa vika, muutoin voit hyvin mielin valittaa operaattorille, että jokin mättää yhteydessä.


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: despo - 13.10.2014 11:19
Tuota kännykän jakoa olikin pitänyt kokeilla.

Kokeilin ja ei toiminut Dropbox eli ilmeisesti väärää puuta on haukuttu tässä. Ongelmat kuitenkin alkoivat tasan muuton aikaan, eli jos netissä/modeemissa ei ole vikaa niin sitten sen täytyy liittyä jotenkin siihen kun muutin oman käyttäjätilini vanhasta koneestani muijan koneelle. Tai siis tuo nyt tulee ekana mieleen, koska ennen toimi molemmilla hyvin ja nyt ei kummallakaan. Kellonaikakin on koneessa oikein, kun sellainen voi yleensä aiheuttaa tuon "ei saada yhteyttä" -ongelman ilmeisesti.

Palomuurin pois päältä ottaminenkaan ei auta, joten en usko että Mac itsessään mitenkään estää tuota yhteyttä. Joku muu tässä nyt häikkää..


Edit:
Räpläsin vielä vähän lisää noita modeemin asetuksia, kun eivät olleet ihan optimaaliset kanavien ym. suhteen. Ehkä tuo pätkiminenkin nyt loppuu..


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: despo - 14.10.2014 21:24
Yritin tänään päästä PS3:lla nettiin, muttei päässyt. Ilmeisesti ei herunut DNA:lta IP:tä, koska raja oli kai 5 laitetta. No laitoin sitten reitittimen takaisin router-tilaan ja rupesi toimimaan. Mutta sittenpä ei toiminut Netflix enään PS4:lla. Siltaus-tilaan laittamalla homma korjaantui. Mutta nyt ei varmaan pääse enään Ps3:lla verkkoon (onneksi ei ole niin tarvettakaan).

Just just...


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 10.12.2014 08:22
Elisa + kaapeliliittymä = paskaa

Ensimmäinen modeemi (Pace C2300) boottasi itsensä kerran 1-2 tunnissa ja haki yhteyttä tämän jälkeen 2-10 minuuttia. Sain toisen tilalle, mutta samaa paskaa eli lienee jokin tyyppivika. Lisäksi itse modeemista ei tosiaan voi säätää mitään muuta kuin WLAN:n SSID:n ja salasanan.

Eilen sain tilalle Ciscon EPC3825 modeemin. Aluksi vaikutti mahtavalta, kun asetuksiakin pääsi säätämään, mutta sitten kävi ilmi että paketteja katoaa koko ajan ja modeemissa on sen lisäksi 4 vuotta vanha firmware. Pitää tänään taas ties kuinka monetta kertaa soittaa Elisan asiakaspalveluun ja yrittää saada päivitystä tuohon. Automaattisesti ei ainakaan päivittynyt.

Melkein alkaa tekemään mieli sitä Soneran 8/1 megaista mitä tarjosivat aluksi.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: JayeizH - 10.12.2014 11:28
Eilen vilahti DNS virhe PS3:lla kun lopetin BD-elokuvan katsomisen. Olisiko ollut yhteyksissä jotain.... Saunalahden ADSL käytössä. En tiedä onko kaapeli ja ADSL yhteyksissä sama DNS. Voi hyvinkin olla.

Palvelun tarjoajien modeemeja ei ikinä kannata käyttää jos haluaa jotenkin hallita yhteyttään. Mullekin sielä tuli joku helvetin leveä modeemi jossa oli ominaisuuksia ja portteja niin perkeleesti, mutta kaikki hallinta piti tehdä Saunalahden sivuston kautta. Heitin kaappiin ja otin oman käyttöön. En ole kaivannut. Tosin nyt pitäisi löytää uusi modeemi vanhan tilalle niiden modeemin kaappausten takia.

Kävi muuten toiseenkin kertaan saman juttu, modeemissa oli muuttu DNS jonnekkin ihan muuhun kuin Elisan DNS:ksi. Nollasin modeemin niin ongelma hävisi, mutta kun aloin käymään saitteja läpi missä oli tullut käytyä, niin mistään ei hyökkäystä modeemiin tullut (DNS ei muuttunut). Todella hämmentävää... Kyrsii kun en tiedä mistä se tulee. Modeemikin on silloin tällöin kiinni, joten Elisa heittää uuden IP:n modeemille aika ajoin, joten mistään "IP:n listoille päätymisestä" tuskin on kyse. Paitsi jos kyse on Elisan verkosta...koko verkko on jossain listoilla... Hitto paljonkohan naapurustossa on kaapattuja modeemeja joissa DNS ohjaa jonnekkin Intian serverille...


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 10.12.2014 11:52
Eilen vilahti DNS virhe PS3:lla kun lopetin BD-elokuvan katsomisen. Olisiko ollut yhteyksissä jotain.... Saunalahden ADSL käytössä. En tiedä onko kaapeli ja ADSL yhteyksissä sama DNS. Voi hyvinkin olla.

Palvelun tarjoajien modeemeja ei ikinä kannata käyttää jos haluaa jotenkin hallita yhteyttään. Mullekin sielä tuli joku helvetin leveä modeemi jossa oli ominaisuuksia ja portteja niin perkeleesti, mutta kaikki hallinta piti tehdä Saunalahden sivuston kautta. Heitin kaappiin ja otin oman käyttöön. En ole kaivannut. Tosin nyt pitäisi löytää uusi modeemi vanhan tilalle niiden modeemin kaappausten takia.

Kävi muuten toiseenkin kertaan saman juttu, modeemissa oli muuttu DNS jonnekkin ihan muuhun kuin Elisan DNS:ksi. Nollasin modeemin niin ongelma hävisi, mutta kun aloin käymään saitteja läpi missä oli tullut käytyä, niin mistään ei hyökkäystä modeemiin tullut (DNS ei muuttunut). Todella hämmentävää... Kyrsii kun en tiedä mistä se tulee. Modeemikin on silloin tällöin kiinni, joten Elisa heittää uuden IP:n modeemille aika ajoin, joten mistään "IP:n listoille päätymisestä" tuskin on kyse. Paitsi jos kyse on Elisan verkosta...koko verkko on jossain listoilla... Hitto paljonkohan naapurustossa on kaapattuja modeemeja joissa DNS ohjaa jonnekkin Intian serverille...

Joo, pitäisi hommata oma modeemi, mutta nuo kaapelimodeemit tuntuu olevan harvinaisempia ja vähänkään järkevämpi kustantaa heti 100+ euroa. Työnpuolesta pääsen katsomaan erään IT-tarvikkeiden maahantuojan valikoimia ja sielläkään ei ollut yhtään kaapelimodeemia myynnissä.

Tietääkseni Saunalahdella ja Elisalla on pari eri DNS osoitetta, mutta voi olla että meillä on samat käytössä. Jos nyt oikein muistan niin kaapelimodeemini käytti näitä: 193.229.0.40 ja 193.229.0.42

Elisan keskusteluista kävi ilmi, että firmware päivitykset kyseiselle modeemille on jäissä kun edellisessä versiossa oli häikkää. Toivottavasti saavat sen nopeasti jakoon niin voisi kokeilla siltaavaa modeemia + oma reititin komboa.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Kubs - 10.12.2014 12:00
Mikäs nyt on, kun eilisestä lähtien monet nettisivut valittaneet, että dns haku epäonnistui ja sivustolle ei pääse? DNA tarjoaa ja Ciscon purkki löytyy.


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: despo - 10.12.2014 12:01
Mikäs nyt on, kun eilisestä lähtien monet nettisivut valittaneet, että dns haku epäonnistui ja sivustolle ei pääse? DNA tarjoaa ja Ciscon purkki löytyy.

Vähän samaa vikaa itseasiassa täälläkin päässä.

Chrome mussuttaa, että sivua ei löydy koska DNS haku epäonnistui.


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Sharkie - 10.12.2014 12:05
Mikäs nyt on, kun eilisestä lähtien monet nettisivut valittaneet, että dns haku epäonnistui ja sivustolle ei pääse? DNA tarjoaa ja Ciscon purkki löytyy.

Vähän samaa vikaa itseasiassa täälläkin päässä.

Wat, just hajoilin tuossa kun joillekin selvästi olemassa oleville saiteille (esim. acer.fi) ei pääse. Firefox herjailee, että palvelinta ei löytynyt.

Onko Internet nyt rikki?


Otsikko: Vs: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Kubs - 10.12.2014 12:08
Mikäs nyt on, kun eilisestä lähtien monet nettisivut valittaneet, että dns haku epäonnistui ja sivustolle ei pääse? DNA tarjoaa ja Ciscon purkki löytyy.

Vähän samaa vikaa itseasiassa täälläkin päässä.

Wat, just hajoilin tuossa kun joillekin selvästi olemassa oleville saiteille (esim. acer.fi) ei pääse. Firefox herjailee, että palvelinta ei löytynyt.

Onko Internet nyt rikki?

Näyttää olevan. :) Kokeilin käynnistellä modeemia uudelleenkin, mutta ei siitä apua ollut.


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 10.12.2014 12:17
Onkos teillä kaikilla DNA-liittymä?


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: despo - 10.12.2014 12:19
Mulla on ja sama Ciscon modeemi, kuin mistä täällä on löpisty.


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Sharkie - 10.12.2014 12:21
Joo, DNA:n laajakaista löytyy. WLAN-purkkina tosin toimii Asuksen laatumalli.

EDIT. Nyt oli sit samaan syssyyn tullut mailia, että PS+ ei onnistunut uusimaan itseään, enkä näköjään pääse Storeen (selaimella ainakaan) uusimaan tilausta. Lopunajan merkit.

EDIT2. Aiemmin kyykännyt acer.fi toimii nyt, mutta vielä on sarja saitteja, joille ei pääse. Suurin osa toimii kuitenkin normaalisti. Toistaiseksi en ole tehnyt mitään buuttauksia tai reitittimen asetusten kurkkimista, vaan tehnyt vain havaintoja tässä työhommien lomassa. En löydä logiikkaa.

EDIT3. Mjaa, nyt toimii sitten jo kaikki, missä olen yrittänyt käydä. Logiikka edelleen hukassa, mutta nähtävästi Internetin tulevaisuus on toistaiseksi turvattu. :lol:

EDIT4. https://twitter.com/DNA_Palvelu/status/542627558316343296


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: JayeizH - 10.12.2014 18:45
Joku on tietty taas käyttäny kaivinkonetta ja katkassu parit kaapelit. Elisallahan kävi näin viime kuun lopussa. Ongelmaksi tuli varmistuskaapelin sijoitus: Varmistuskaapeli ja pääyhteyskaapeli oli samassa ojassa. Joten kun toinen kauhastiin ylös, tuli toinenkin. Ups...


Otsikko: Re: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: despo - 21.06.2021 20:51
Mikäs on tilanne nykyaikana mobiililaajakaistojen kohdalla vs. perinteinen laajakaista? Riittääkö joku 300 megainen 5G-modeemi kodin ainoaksi nettiliittymäksi, vai onko piuha edelleen ainoa oikea, jos käyttö on lähinnä netin selaamista ja suoratoistoa eikä mitään köntän pelaamista?

Toki aika tärkeässä roolissa tässä on varmaan, että valitsee oikean palveluntarjoajan, jolla on vahvin verkko alueella?


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: Vin - 21.06.2021 21:56
Mulla oli joskus vuodenvaihteessa testissä Elisan 5G liittymä vähän aikaa. Oli nopeampi kuin vanha liittymä, mutta nopeus  heilahteli aika paljon vaikka asutaan n. 50-100 metrin päässä tolpasta. Ei jatkoon, ei tuntunut sen rahan arvoiselta.


Otsikko: Vs: Nettiliittymät ja mokkulat
Kirjoitti: JayeizH - 21.06.2021 22:14
Mulla on se 1GBit/s lanka ja töistä... olikohan 300MBit/s 4G. No ainakin 100Mbit/s. Enkä lankaliittymästä luovu. 4G vain tuntuu olevan hyvin altin monellekin häiriölle. Nopeus ailahtelee, joskus pätkii ja joskus lakkaa toimimasta. Toki laitteistolla on oma osansa, mutta ei se syy auta siihen kun se osuu omalle kohdalle. Ennen olen käyttänyt puhelimen kautta 4G yhteyksiä, mutta nyt otin ihan modeemin tätä varten, mutta ei se auttanut ollenkaan.

5G:stä on sen verran vähän käytännön kokemuksia, että en uskalla sanoa olisiko siinä parempi tilanne. Teoriassa ainakin on, koska sehän on rakennettu suhteellisen varmaksi verkoksi. Mutta se myös vaatii sen hyvän yhteyden tukiasemaan. 5G taajuudet on niin korkeita jo että se ei vain kanna pitkälle. Lisäantennilla varustautuisin ainakin ja vielä kysyisin onko mahdollisuudet purkaa kauppa jos ei jää tietystä nopeudesta. Operaattorien kriteerit kun tuntuu olevan hyvinkin vaihtelevia ja tulkinnan varaisia, milloin saatu tuote vastaa ostettua.

Mutta joo, yhteenvetona, 4G:tä en ainakaan ottaisi, 5G ehkä jos tukiasema on tarpeeksi lähellä.
Näissä ei siis ole edes se nopeus varmuus mikä itseä mietityttää, vaan se että se yleensäkkin toimii. Elisalta saatua bulkkimodeemia 4G:lle saa bootata kerran viikossa vähintään tiltin takia. Pikainen korjaus ja onhan sitä nyt lopulta tullu työhommissa käytettyä, mutta kyrsiihän se joka kerta hiukkasen. Tosin viikonloppupaikkaan olen huomenna varmaan menossa ostamaan 4G modeemia, koska siellä 50Mbit/s DNA mokkula joka ei toimi kunnolla pelkällä kännykällä. Eli kyllä meikäkin sellasen "mökille" kelpuuttaa.

Mutta siltikään en voi olla hehkuttamatta kuinka hienoa on kun piuha pistää koneeseen 900MBit/s 8) Aina.