Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21
Tulostusversio
Aihe: Kysy/vastaa raudasta  (Luettu 197494 kertaa)
Re: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #540 : 24.02.2014 12:18 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 869 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Jos uutta ostat niin pysy kaukana Epsonin tulostimista. Tiedä sitten sattuiko itselleni vain huono malli, vai oliko vika käyttäjässä, mutta entisen printterin kanssa oli ongelmia enemmän kuin tarpeeksi. Vaikka tulostelin pelkästään mustavalko tulosteita, niin värikasetteja sai ostella jatkuvasti, eikä niin hidasta konetta ollut olemassakaan mitä tuo oli. Isäukon halpiscanon teki vähintään yhtä hyvää jälkeä kuin oma epson, mutta noin 100 kertaa nopeammin ja helpommin.
Jep oma Epson syö mustetta enemmän kuin MasterTK puuroa. Kunhan saa tulostimelle enemmän tilaa, niin pitää ostaa joku monitoimi-laser.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #541 : 24.02.2014 13:11 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 614 Basaaripisteet: 2 Profiili
Vähän kaikenlaista on jo kokeiltu. Erilaisia reset-koodeja, kasettien irrottamista ja "printer headin" tms. putsaamista. Jotain siellä on kuitenkin ilmeisesti paskana, koska lopetti toiminnan kesken printtauksen. Edellinen tuloste näytti vielä ihan hyvältä, eli tuskin siellä mikään tukossakaan on.
...
Kysymys lienee siis, että kenelläkään ollut vastaavaa ongelmaa tai tietää enemmän näistä masiinoista? Onhan tuolla tosin jo ikää ja eihän nuo enään mitään kestä..
Siis testasitko uutta väripatruunaa? Veikkaisin että kyse on ihan tästä. Jos kyse olisi että jotain tulostuu mutta väärin (sotkua, raitaa, merkkejä jne.) tai laite pitäisi meteliä, voisin veikata rautavikaa tai ohjelmisto vikaa. Mutta kun mustetta ei tule, niin voisi kuvitella että patruuna "pamahti". Varsinkin kun kyseessä on mustaväri, joka tulee siitä yhdestä patruunasta. Eli suosittelen testaamaan ensin uutta patruunaa. Tai jos sattuu olemaan vanha tallella, niin voihan silläkin testata.

Jos nyt kaipaat jotain uutta tulostinta, niin Canonin kaksi patruunaiset on edullisia ja asiansa ajavia. Juuri ostin äidille joulun tienoilla Canonin MG3500, tai jotain, en muista, ja ajaa asiansa mainiosti. Valokuvatkin on varsin hyviä. Itsellä on MP495 ja toimii pirun hyvin.

Ainoa mitä en suosittele on HP. Näiden kanssa menee hermo. Yritystulostimiakin kun on tullut jonkin verran asennettua, näiden asentaminen tuo niin usein jotain ihme taitelua että kiristää väkisin jossain vaiheessa. Ja se asennus kestää ja kestää ja kestää. Peruskotitulostimista isällä on joku....Photosmart...8840..tms. Aivan paska. Ihan arpaa toimiiko väripatruunat vai ei. Joskus toimii ja joskus ei. Sitten kun ottaa pari kertaa pois ja takasin tai käynnistelee uudestaan toimii ok.

Itsellä on Canon ja sitä suosittelen aina kaikille. Se tekee kaiken mitä tarvii luotettavasti ja kiitettävästi.EDIT: Siis myönnän että voisihan se rautavikakin olla, mutta tämä tarkoittaisi että käskyt mustasta väristä ei menisi ollenkaan läpi, joka tarkoittaisi että jotain on kärähtänyt tai katkennut. Joka tuntuu aika oudolta tulostimelle. Tämä siis omaa pähkäilyä, eihän näistä ikinä tiedä ja eihän se mikään suurin ihme olisi jos se vika raudasta löytyisi.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #542 : 24.02.2014 15:43 »
despo Jäsen Viestejä: 5 293 Basaaripisteet: 9 Profiili Canon kelpaisi kyllä hyvin, mutta pitäisi vain löytää malli, joka ei maksa yli satasta JA johon saisi noita edullisempia musteita Ebaysta. Valmistajan omia musteita en enään rupea ostamaan, jos vaan pystyy siltä välttymään.

Miten mustekasetti "pamahtaa"?

Itse asiassa kokeilin äsken vaihtaa tuon isomman mustan kasetin toiseen, joka on Canonin oma (tosin käytetty). Ei näytä auttavan.

Edit:
Onkos tuo Brother mistään kotoisin merkkinä? Verkkiksestä saisi 80€ hintaan ja näkyy olevan noita edullisempiakin musteita saatavilla. Amazonillakin ihan hyvät arviot.

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/6101/dqsqc/Brother-DCP-J132W-monitoimimustesuihkutulostin


« Viimeksi muokattu: 24.02.2014 16:43 kirjoittanut despire »
tallennettu
Re: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #543 : 24.02.2014 16:51 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 869 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Edit:
Onkos tuo Brother mistään kotoisin merkkinä? Verkkiksestä saisi 80€ hintaan ja näkyy olevan noita edullisempiakin musteita saatavilla. Amazonillakin ihan hyvät arviot.

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/6101/dqsqc/Brother-DCP-J132W-monitoimimustesuihkutulostin
Äidille hommasin Brotherin Laserin ja se on toiminut pirun hyvin. Luulisin, että muistesuihkut toimivat myös ihan hyvin.
Play-Asia
tallennettu
Re: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #544 : 24.02.2014 17:08 »
despo Jäsen Viestejä: 5 293 Basaaripisteet: 9 Profiili Varmaan tuo Brother tulee hankittua, kun on oikeastaan ainoa malli joka sopii vaatimuksiin. Gigantti/Verkkis/Anttila selattu läpi ja esim. Canonin uusiin malleihin ei saa kunnolla noita edullisempia musteita. HP on ilmeisesti jöötiä ja Epson vielä enemmän itsestään hajoavien koneiden takia.
tallennettu
Vs: Re: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #545 : 24.02.2014 20:22 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 614 Basaaripisteet: 2 Profiili
Canon kelpaisi kyllä hyvin, mutta pitäisi vain löytää malli, joka ei maksa yli satasta JA johon saisi noita edullisempia musteita Ebaysta. Valmistajan omia musteita en enään rupea ostamaan, jos vaan pystyy siltä välttymään.
MX-sarja Canonilta. Varmasti ajaa asiansa. Huonoin asia Canon alle 100€:n tulostimissa on hitaus ja ääni. Vehkeet koluaa ja koluaa ja lämmittelee itseään kuin suurempaankin hommaan ja mustavalkotekstin tulostus kestää silti useita sekunteja. Nämä on kaikki ymmärtääkseni kaksi patruunaisia ja hinta yleensä näiden hinta pyörii 20-25€:n paikkeilla (en tosin tarkistanut). Tietty jos se tuntuu kalliilta eikä Ebaysta löydy samaa, niin sittenhän perustelu on selkeä.

Miten mustekasetti "pamahtaa"?
Siis tarkoitin että on rikki :)

Itse asiassa kokeilin äsken vaihtaa tuon isomman mustan kasetin toiseen, joka on Canonin oma (tosin käytetty). Ei näytä auttavan.
Tosi jännä juttu kyllä. Ei ole mitään tuon tyylistä tullut ikinä vastaan. No täytyy pistää meriitteihin että tämäkin on kuultu ;D
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #546 : 24.02.2014 22:12 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Tehdäänpä ”yllätyshyökkäys” tähän ketjuun.

Tuo mustan värin tulostumattomuus voi hyvin johtua tulostuspään tukkeutumisesta. Jos siinä tulostimessa on näyttö, niin jostain sieltä valikoista löytyy tulostuspään puhdistus (muissa tulostimissa voi ajureista metästää ko. toimintoa). Ajaa tuon puhdistuksen muutaman kerran ja tulostaa sitten testitulosteen (löytynee samasta valikosta kuin puhdistaminenkin). Jos tuo saa jotain parannusta aikaiseksi, eli jotkut täplät "aukeaa", niin on mahdollisuus saada tulostin vielä toimimaan. Tulostuspään puhdistusta voi ajella muutaman kerran (saattaa ylikuumentua) mutta jos se ei 10-20 kerran jälkeen kokonaan aukea niin tuskin se siitä sillä virkoaa.

Monessa tulostimessa on jonkinlainen (salainen) maintenance menu josta löytyy monenlaisia jänniä toimintoja, kuten vaikka tuotan normipuhdistusohjelmaa tehokkaampia ohjelmia. Tehokkain on jonkinlainen print head initialization, jota käytetään kun tulostimeen asennetaan uusi tulostuspää. Sen tarkoitus on täyttää letkut ja tulostuspää musteella.

Jos tuokaan ei auta, niin laita tulostin tulostamaan jotain ja kun tulostin ottaa paperin sisään ja liikauttaa tulostinpäätä, niin kiskaset virtajohdon irti. Sitten luukut auki, että näet tulostinpään ja kostutat jonkun kangasrätin sopivaan puhdistusaineeseen ja tunget sen paperin ja tulostinpään väliin. Voit guugletella clogged print head cleaning sopivan puhdistusaineen selvittämiseen tai laiskuuden iskiessä käyttää hanakuumaa vettä. Anna vaikuttaa jonkin aikaa, mutta älä anna rätin kuivua tai ne loputkin värit on tukossa.

Jos tuo ei auta niin paikallinen kaatopaikka ottaa vastaan hajonneita tulostimia. (Tietty jos olet kiintynyt tulostimeesi, voit vaihtaa tulostinpään, mutta sen järjellisyyttä voi jokainen arvioida itse)


Syy sille miksi mustan tekstin tulostaminen "kuluttaa" värejä on se, että tulostinpää täytyy aina silloin tällöin puhdistaa tai se tukkeutuu. Jotkut tulostimet myös saattaa käyttää värejä mustan, varsinkin harmaasävyjen, tulostamiseen. Jos tulostin valittaa värien puutteesta voi jotkut tulostimet saada tulostamaan tekstiä pelkän mustan musteen voimilla tekemällä sopivat valinnat tulostusdialogissa. Google auttaa. Sama asetus tietty pakottaa tulostimen käyttämään pelkkää mustaa vaikka värejä olisi tarjolla. Ja kannattaa myös huomata, että jos värikasetit on kauan tyhjänä niin siihen on turha enää tarjota täyttä kasettia tukkeutumisen takia.

Niin, ja tulostimet pitää kirjaa tehdyistä puhdistuksista ja kun niitä on tarpeeksi ei tulostin enää suostu tulostamaan. Jotkut tulostimet ystävällisesti lopettaa tulostamisen vaikka sieni, johon puhdistamiseen käytetty muste päätyy, olisi puoliksi täynnä. Tuon laskurin voi yleensä resetoida mainitusta maintenance menusta.


Ja mitä eri tulostinvalmistajiin tulee niin minun mielestä ihan sama minkä arpakupongin ostaa. Sama mahdollisuus saada roskaa kaatopaikan täytteeksi.

Ja halppismusteita saa kyllä suunnilleen kaikkiin tunnettujen valmistajien tulostimiin. Jos ei Amazonista tai muusta kuuluisasta kaupasta niin sitten jostain erikoiskaupasta. Kokeilee vaikka guuglata: site:co.uk printer ink.
tallennettu
Vs: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #547 : 24.02.2014 22:18 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 743 Basaaripisteet: 6 Profiili Suosiolla vaan roskikseen koko romu ja uusi joku vajaan satasen romu tilalle. Sitä taas käyttää sen aikaa kun se toimii ja taas ostaa uuden. Olen tullut siihen tulokseen, että tulostimien kanssa ei kannata yrittää järkeillä mitään. Ne ovat yksinkertaisesti surkeimpia elektroniikkalaitteita mitä on olemassa ja niiden kanssa tappeluun ei kannata uhrata aikaa.

Itseltä tulostin lakkasi toimimasta kokonaan koska keltainen lähes upouusi värikasetti lakkasi vain toimimasta yhtäkkiä. Ei saanut tulostettua enää mitään helkkari vie sen takia. Ei edes mustavalkoista. Alkuperäinen kasetti olisi maksanut 30e, joten ostin halvinta paskaa mitä netistä löytyi parilla eurolla. Nyt se herjaa välillä että hommaa virallinen epsonin värikasetti, mutta ei paljon kiinnosta. Pääasia että toimii sen verran mitä toimii.

Ei ne tulostimet parane hintansa myötä. Olen tapellut vuosikausia 30 000e tulostin"ratkaisujen" kanssa lukemattomia kertoja samanlaisia romuja kaikki.
tallennettu
Vs: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #548 : 24.02.2014 22:51 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 041 Basaaripisteet: 14 Profiili Jep, halvin mahdollinen tulostin jossa on vuoden tai parin takuu ja sitten vaan uutta tilalle kun räjähtää. Jokaisessa firmassakin tämä tiedetään.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #549 : 31.03.2014 04:53 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 325 Basaaripisteet: 1 Profiili Tuli ostettua uusi hiiri läppärille, kun halusin isomman hiiren tuon tulitikkurasian kokoisen halpis Logitechin tilalle. En ole koskaan jaksanut hifistellä hiirien kanssa, enkä sen vuoksi tehnyt sen kummempia taustatutkimuksia, vaan painelin kauppaan vertailemaan vaihtoehtoja. Logitech oli luonnollisesti ykkösvaihtoehto, ja päädyinkin varsin nopeasti G500s-pelihiireen. Suht sopiva omaan apinan kouraan, ja sopivasti lisänappeja pelejä varten. Myös langallisuus oli ensisijainen vaihtoehto, vaikka langattomuus reissussa näppärämpi olisikin.

Kotona nappasin hiiren koneeseen kiinni, ja yritin ensi töikseni ladata Logitechin sivuilta Logitech Gaming Softwaren, jotta hiirtä pääsisi säätelemään hieman tarkemmin. Vaan eipä löytynyt tukea Win 8.1:lle ollenkaan, ja mitä asiaa googlettelin niin ilmeisesti 8.1 käyttäjillä on ollut hiirten kanssa ongelmia muutenkin. En kyllä osannut odottaa 8.1 tuen puuttumista Logitechin kokoiselta firmalta.

Eli käytössä on nyt peruspätevä hiiri jota en saa kuitenkaan säädeltyä muulla kuin Windowsin omilla säädöillä  :/

Onkos tähän nyt olemassa mitään pirkkaniksiä jolla tuon LGS:n saisi koneelle?
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #550 : 02.04.2014 17:02 »
Bill Duke Jäsen Viestejä: 255 Basaaripisteet: 0 Profiili Minulla on Logitechin G500-hiiri ja Win8.1. Gaming softwaren versio näyttää olevan 8.51.5 joka toimii ongelmitta. En tiedä ovatko sitten jotenkin onnistuneet kämmäämään tuon s-version yhteensopivuuden.
tallennettu
Vs: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #551 : 15.04.2014 06:26 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 325 Basaaripisteet: 1 Profiili Sain kuin sainkin tuon LGS:n menemään koneelle, mikä lie oli ensimmäisellä kerralla vikana.

Kysymys näistä kannettavien näytönohjaimista:

Omassa Toshiban (Satellite L50-A) kannettavassa on sekä Nvidian GeForce GT740M näyttis, että myös joku Intelin HD Graphics 4600 integroitu näytönohjain. Miten noiden pitäisi oikeasti toimia keskenään? Oman ymmärryksen mukaan Intelin näyttiksen tulisi olla ensisijainen näyttis, kun koneella tehdään kevyempiä töitä, ja vähän isompaa tappia graafiseen hanuriinsa vaativat pelit sun muut käyttäisivät sitten tuota Nvidian näyttistä? Ajatuksena ihan hyvä, mutta kun kone ei vain suostu toimimaan noin, vaan Intelin paske tuntuu hyrräävän päällä koko ajan. Eikä Nvidian asetuksilla tunnu olevan minkäänlaista virkaa, ihan sama mitä sinne ruksii, ei muutosta. Myöskään mistään virransäästöstä ei ole kyse.

Nuo ongelmat alkoivat kun ostin Just Cause 2:n steamista (oli alennuksessa, no comments), ja koetin saada peliä toimimaan. Toimihan se Intelin näyttikselläkin, mutta fps tippui jonnekin 25 hujakoille. Steamin foorumilta löytyi kuitenkin apua, ja latailin ohjeiden mukaisesti Nvidia Inspector-ohjelman, jolla pystyi pakottamaan Nvidian toimimaan haluamiensa ohjelmien kanssa. Tuo temppu auttoi selvästi jotenkin, fps hyppäsi 60 tietämille, mutta pelin benchmark väitti silti pelin käyttävän Intelin näyttistä. Samaten dxdiag väittää aina koneen käyttävän Inteliä.

Olisi mukava tietää, kuinka raskaita pelejä tällä nyt pystyisi pelaamaan, ja että kuinka tuo kahden näyttiksen systeemi oikein toimii. Saako tuota Nvidiaa jollain tapaa varmasti pakotettua päälle?
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #552 : 15.04.2014 14:51 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili
Saako tuota Nvidiaa jollain tapaa varmasti pakotettua päälle?
Disabloimalla Intelin paskeen.  :lol:
Ei vaan. nVidialla on Optimus-teknologiansa, jonka pitäisi hoitaa Intelin integroidun grafiikkapiirin ja nVidian GPU:n yhteistyö automaattisesti.
http://www.nvidia.com/object/optimus_technology.html
tallennettu
Vs: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #553 : 15.04.2014 18:35 »
LeFwee Jäsen Viestejä: 160 Basaaripisteet: 0 Profiili
Sain kuin sainkin tuon LGS:n menemään koneelle, mikä lie oli ensimmäisellä kerralla vikana.

Kysymys näistä kannettavien näytönohjaimista:

Omassa Toshiban (Satellite L50-A) kannettavassa on sekä Nvidian GeForce GT740M näyttis, että myös joku Intelin HD Graphics 4600 integroitu näytönohjain. Miten noiden pitäisi oikeasti toimia keskenään? Oman ymmärryksen mukaan Intelin näyttiksen tulisi olla ensisijainen näyttis, kun koneella tehdään kevyempiä töitä, ja vähän isompaa tappia graafiseen hanuriinsa vaativat pelit sun muut käyttäisivät sitten tuota Nvidian näyttistä? Ajatuksena ihan hyvä, mutta kun kone ei vain suostu toimimaan noin, vaan Intelin paske tuntuu hyrräävän päällä koko ajan. Eikä Nvidian asetuksilla tunnu olevan minkäänlaista virkaa, ihan sama mitä sinne ruksii, ei muutosta. Myöskään mistään virransäästöstä ei ole kyse.

Nuo ongelmat alkoivat kun ostin Just Cause 2:n steamista (oli alennuksessa, no comments), ja koetin saada peliä toimimaan. Toimihan se Intelin näyttikselläkin, mutta fps tippui jonnekin 25 hujakoille. Steamin foorumilta löytyi kuitenkin apua, ja latailin ohjeiden mukaisesti Nvidia Inspector-ohjelman, jolla pystyi pakottamaan Nvidian toimimaan haluamiensa ohjelmien kanssa. Tuo temppu auttoi selvästi jotenkin, fps hyppäsi 60 tietämille, mutta pelin benchmark väitti silti pelin käyttävän Intelin näyttistä. Samaten dxdiag väittää aina koneen käyttävän Inteliä.

Olisi mukava tietää, kuinka raskaita pelejä tällä nyt pystyisi pelaamaan, ja että kuinka tuo kahden näyttiksen systeemi oikein toimii. Saako tuota Nvidiaa jollain tapaa varmasti pakotettua päälle?


Nvidia ohjauspaneelin kautta voi erikseen valita kumpaa GPU:ta mikäkin sovellus käyttää. Yleensä kyllä tuo Optimus osaa valita sen käytettävän näytönohjaimen oikein, mutta tuota kautta sen voi varmistaa ja tarvittaessa vaihtaa itse.

Pelien benchmarkit näyttää aina välillä, että olisi integroitu grafiikka käytössä, mutta todellakin tuolta nvidian ohjauspaneelin kautta pystyy chekkaamaan mitä GPU:ta sovellus käyttää ilman että tarvitsee mitään 3rd party crapwareja latailla koneelle...

Ja kyllä tuolla 740M:llä pystyy jo aika hyvinkin pelailemaan kun oma 660M pyörittää esim. Battlefieldiä ja jopa ARMA:kin suht nätisti.
tallennettu
Vs: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #554 : 22.04.2014 14:49 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 743 Basaaripisteet: 6 Profiili Pistin tilaukseen Dellin 27" UltraSharp U2713HM IPS-monitorin, kun lyhyen testailun jälkeen vaikutti hemmetin pätevältä vehkeeltä edulliseen hintaansa (Jimmssisä vähän päälle 500e) nähden. Ulkoisesti niin perus kuin olla ja voi, mutta näyttöhän se tärkein on. Ainakin arvostelut ovat olleet ihan hyviä:

http://www.anandtech.com/show/6308/dell-u2713hm-unbeatable-performance-out-of-the-box

Millä kaikilla letkuilla tuohon 2560x1440 resoon pääsee? Displayport-HDMI -letkulla varmaan ainakin, mutta onko DVI tai VGA -letkujen resot rajattu 1080p tarkkuuteen?
tallennettu
Vs: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #555 : 22.04.2014 15:27 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 506 Basaaripisteet: 4 Profiili
Pistin tilaukseen Dellin 27" UltraSharp U2713HM IPS-monitorin, kun lyhyen testailun jälkeen vaikutti hemmetin pätevältä vehkeeltä edulliseen hintaansa (Jimmssisä vähän päälle 500e) nähden. Ulkoisesti niin perus kuin olla ja voi, mutta näyttöhän se tärkein on. Ainakin arvostelut ovat olleet ihan hyviä:

http://www.anandtech.com/show/6308/dell-u2713hm-unbeatable-performance-out-of-the-box

Millä kaikilla letkuilla tuohon 2560x1440 resoon pääsee? Displayport-HDMI -letkulla varmaan ainakin, mutta onko DVI tai VGA -letkujen resot rajattu 1080p tarkkuuteen?

Heitä Dell helvettiin ja tilaa Eizo. Dellit ovat halpoja, mutta kärsivät laatuongelmista. Olen itsekin tässä tutkaillut viime kuukaudet 27" WQHD-näyttöä MacBookin kaveriksi ja olen päätynyt tuohon. Pistän varmaan tämän viikon aikana tilaukseen. Tässä ketjussa on ihan hyviä perusteluja, miksi Eizo on paras vaihtoehto tässä hintaluokassa.

Eizon suurimmat edut ovat sen takuuaika (5 vuotta) ja (japanilainen) laatu sekä se, että paneeli on "glow free", eli musta on mustaa eikä valovuotoa tapahdu. Eizo on ilmeisesti ainoa valovuodoton, alle tonnin 27-tuumainen näyttö markkinoilla, jos ei lasketa hirveitä korealaisia halpispaskoja, jotka näyttävät leluilta.

HDMI ei ymmärtääkseni tue 2560x1440-resoluutiota (EDIT: ei vaan kyllähän HDMI tukee jopa 4K-resoluutiota, mutta virkistystaajuus taitaa tippua) ja DVI-kaapelinkin täytyy olla dual link -mallia.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #556 : 22.04.2014 15:34 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 614 Basaaripisteet: 2 Profiili Periaatteessa VGA:llakin kai pääsee niin kovaan resoon kuin letkun ja näytönohjaimen specsit taipuu. Eli itse liittimestä se ei kai ole kiinni. Eli itse letkusta ja näytönohjaimesta riippuen. Laatuhan on kuitenkin huonompaa, koska VGAssa signaali menee analogisena, toisin kuin uudemmissa.

DVI (tai DVI-D) on taas kai pidemmälti sama kuin HDMI, mutta DVI:ssä ei liiku ääntä, joten DVI:llä pääsee ymmärtääkseni samoihin lukuihin kuin HDMI:llä. DVI:stäkin on tosin erilaisia malleja, joten täytyy katsoa minkälaisen mallin ottaa. Mutta DVI-D dual link kantaa varmaan kaiken mitä HDMI:kin.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #557 : 22.04.2014 16:15 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 743 Basaaripisteet: 6 Profiili
Pistin tilaukseen Dellin 27" UltraSharp U2713HM IPS-monitorin, kun lyhyen testailun jälkeen vaikutti hemmetin pätevältä vehkeeltä edulliseen hintaansa (Jimmssisä vähän päälle 500e) nähden. Ulkoisesti niin perus kuin olla ja voi, mutta näyttöhän se tärkein on. Ainakin arvostelut ovat olleet ihan hyviä:

http://www.anandtech.com/show/6308/dell-u2713hm-unbeatable-performance-out-of-the-box

Millä kaikilla letkuilla tuohon 2560x1440 resoon pääsee? Displayport-HDMI -letkulla varmaan ainakin, mutta onko DVI tai VGA -letkujen resot rajattu 1080p tarkkuuteen?

Heitä Dell helvettiin ja tilaa Eizo. Dellit ovat halpoja, mutta kärsivät laatuongelmista. Olen itsekin tässä tutkaillut viime kuukaudet 27" WQHD-näyttöä MacBookin kaveriksi ja olen päätynyt tuohon. Pistän varmaan tämän viikon aikana tilaukseen. Tässä ketjussa on ihan hyviä perusteluja, miksi Eizo on paras vaihtoehto tässä hintaluokassa.

Eizon suurimmat edut ovat sen takuuaika (5 vuotta) ja (japanilainen) laatu sekä se, että paneeli on "glow free", eli musta on mustaa eikä valovuotoa tapahdu. Eizo on ilmeisesti ainoa valovuodoton, alle tonnin 27-tuumainen näyttö markkinoilla, jos ei lasketa hirveitä korealaisia halpispaskoja, jotka näyttävät leluilta.

HDMI ei ymmärtääkseni tue 2560x1440-resoluutiota (EDIT: ei vaan kyllähän HDMI tukee jopa 4K-resoluutiota, mutta virkistystaajuus taitaa tippua) ja DVI-kaapelinkin täytyy olla dual link -mallia.

Mielenkiintoista. Vielä ehtisi peruuttaa ja vaihtaa tuohon, mutta erot tuntuvat olevan loppupeleissä aika pieniä + onhan tuo silti melkein 150e vielä kalliimpikin. Toki tuolla foorumilla suositeltiin tuota Eizoa ja tuotiin selvästi esiin laatuongelmat, mutta toisaalta parilta muulta löytyi useitakin Dellin suuntaan kallistuneita, tai tyyliin "ihan sama kumman ostat, kun molemmat hintaansa nähden niin hyviä". Tuo Dell on takuuvarmasti hyvä, kun sitä olen kaverilla päässyt testailemaan, mutta jos lähes samalla hinnalla saa vähän parempaa, niin toki sellaisen mieluummin otan.

Aika vähän löytyy juttua tuosta netistä tuosta Eizosta, tosin se nyt ei kerro vielä mitään. Aiemmasta Panasonicin plasmas telkusta en löytänyt mitään mistään, kun sarjanumerot ovat aina joka maassa mitä sattuu, mutta oli paras ostos ikinä.

Jurppii kyllä että myyjät ei koskaan tiedä mistään mitään, ihan sama miten hc-nörttishoppihomopc-puljun myyjä olisi. Kaikki pitää selvittää itse.
tallennettu
Vs: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #558 : 22.04.2014 16:36 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 506 Basaaripisteet: 4 Profiili
Pistin tilaukseen Dellin 27" UltraSharp U2713HM IPS-monitorin, kun lyhyen testailun jälkeen vaikutti hemmetin pätevältä vehkeeltä edulliseen hintaansa (Jimmssisä vähän päälle 500e) nähden. Ulkoisesti niin perus kuin olla ja voi, mutta näyttöhän se tärkein on. Ainakin arvostelut ovat olleet ihan hyviä:

http://www.anandtech.com/show/6308/dell-u2713hm-unbeatable-performance-out-of-the-box

Millä kaikilla letkuilla tuohon 2560x1440 resoon pääsee? Displayport-HDMI -letkulla varmaan ainakin, mutta onko DVI tai VGA -letkujen resot rajattu 1080p tarkkuuteen?

Heitä Dell helvettiin ja tilaa Eizo. Dellit ovat halpoja, mutta kärsivät laatuongelmista. Olen itsekin tässä tutkaillut viime kuukaudet 27" WQHD-näyttöä MacBookin kaveriksi ja olen päätynyt tuohon. Pistän varmaan tämän viikon aikana tilaukseen. Tässä ketjussa on ihan hyviä perusteluja, miksi Eizo on paras vaihtoehto tässä hintaluokassa.

Eizon suurimmat edut ovat sen takuuaika (5 vuotta) ja (japanilainen) laatu sekä se, että paneeli on "glow free", eli musta on mustaa eikä valovuotoa tapahdu. Eizo on ilmeisesti ainoa valovuodoton, alle tonnin 27-tuumainen näyttö markkinoilla, jos ei lasketa hirveitä korealaisia halpispaskoja, jotka näyttävät leluilta.

HDMI ei ymmärtääkseni tue 2560x1440-resoluutiota (EDIT: ei vaan kyllähän HDMI tukee jopa 4K-resoluutiota, mutta virkistystaajuus taitaa tippua) ja DVI-kaapelinkin täytyy olla dual link -mallia.

Mielenkiintoista. Vielä ehtisi peruuttaa ja vaihtaa tuohon, mutta erot tuntuvat olevan loppupeleissä aika pieniä + onhan tuo silti melkein 150e vielä kalliimpikin. Toki tuolla foorumilla suositeltiin tuota Eizoa ja tuotiin selvästi esiin laatuongelmat, mutta toisaalta parilta muulta löytyi useitakin Dellin suuntaan kallistuneita, tai tyyliin "ihan sama kumman ostat, kun molemmat hintaansa nähden niin hyviä". Tuo Dell on takuuvarmasti hyvä, kun sitä olen kaverilla päässyt testailemaan, mutta jos lähes samalla hinnalla saa vähän parempaa, niin toki sellaisen mieluummin otan.

Aika vähän löytyy juttua tuosta netistä tuosta Eizosta, tosin se nyt ei kerro vielä mitään. Aiemmasta Panasonicin plasmas telkusta en löytänyt mitään mistään, kun sarjanumerot ovat aina joka maassa mitä sattuu, mutta oli paras ostos ikinä.

Jurppii kyllä että myyjät ei koskaan tiedä mistään mitään, ihan sama miten hc-nörttishoppihomopc-puljun myyjä olisi. Kaikki pitää selvittää itse.

Eizon kohdalla tiedät varmasti mitä saat, kun taas Dellin kanssa voi joutua pitkäänkin vaihtorumbaan, ennen kuin saa paneelin, jossa ei ole vikoja (joita ei tosin välttämättä edes huomaa, jos ei tiedä mitä etsiä - ignorance is bliss). Saat myös mielenrauhan 5 vuodeksi eteenpäin. Toki Dellilläkin on pitkä takuuaika (3 vuotta?) ja huolto pelaa erinomaisesti. Mielestäni se ylimääräinen 150e on kuitenkin aika pieni hinta tuotteesta, jota tulee käytettyä useitakin tunteja päivässä seuraavan +5 vuoden ajan.

Tässä vielä PRADin (arvostetuin monitoreja arvosteleva sivusto) vertailu ko. näyttöjen välillä:

Dell | Eizo

Eizon arvostelua ei ole käännetty englanniksi, mutta +/- taulukon pystyy järkeilemään, kun vertaa sarakkeita englanninkieliseen Dell-arvosteluun.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #559 : 25.06.2014 23:09 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Nonniin elikkä meikällä on suht uusi kone ja huomasin sen vähän hidastelevan kun käytän nettiä. Tänään sattumalta huomasin, että kone ei hidastele lähellekään yhtä paljon kun otan virtapiuhan pois ja annan mennä pelkällä akulla. Voiko tämä olla edes mahdollista? Kokeilin useita kertoja ja tulos oli aina sama: kone toimii huomattavasti sutjakammin kun se ei ole kytketty virtapiuhaan. Mitäs ihmettä?  :???:
tallennettu
Re: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #560 : 25.06.2014 23:35 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 869 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Nonniin elikkä meikällä on suht uusi kone ja huomasin sen vähän hidastelevan kun käytän nettiä. Tänään sattumalta huomasin, että kone ei hidastele lähellekään yhtä paljon kun otan virtapiuhan pois ja annan mennä pelkällä akulla. Voiko tämä olla edes mahdollista? Kokeilin useita kertoja ja tulos oli aina sama: kone toimii huomattavasti sutjakammin kun se ei ole kytketty virtapiuhaan. Mitäs ihmettä?  :???:

Tarkistitko Power Planin? Ei mitään järkeä, että defaulttina olisi niin että virtapiuhalla säästää virtaa, mutta kannattaa tarkistaa.
Control Panel -> Power Options
Play-Asia
tallennettu
Vs: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #561 : 26.06.2014 20:37 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Eipä oikein toikaan jeesannut. Jostain foorumeilta luin, että viallisella virtalähteellä voi olla vaikutusta suorituskykyyn. Pitää testailla jollain toisella virtalähteellä vielä, mutta aika helvetin hämärältä vaikuttaa tämä ongelma.
tallennettu
Vs: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #562 : 23.09.2014 13:27 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Mistä niitä tulostimen mustepatruunoita kannattaa tilailla kusetuksilta ja ongelmilta välttyäkseen?
N
tallennettu
Vs: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #563 : 23.09.2014 14:15 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 743 Basaaripisteet: 6 Profiili Finkink.comista olen viime aikoina tilaillut niitä halpoja 3rd-party musteita. Toimitus on ollut supernopeaa ja toimineet moitteetta, vaikka toki tulostin jaksaa välillä muistuttaa, että olenko varma että haluan käyttää muiden kuin Epsonin musteita.
tallennettu
Re: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #564 : 23.09.2014 14:25 »
despo Jäsen Viestejä: 5 293 Basaaripisteet: 9 Profiili
Mistä niitä tulostimen mustepatruunoita kannattaa tilailla kusetuksilta ja ongelmilta välttyäkseen?

Itse olen tilannut britti-Ebaysta (tai Amazonin kautta).
tallennettu
Re: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #565 : 21.10.2014 20:45 »
despo Jäsen Viestejä: 5 293 Basaaripisteet: 9 Profiili Aika jännää tää iMaciin lisämuistin ostaminen.

Ostin koneeseen 2011 4Gb lisää DDR3:sta, jonka jälkeen muistia oli yhteensä 8Gb. Ostin tänään yhden 4Gb kamman lisää täsmälleen samaa muistia (sama tuote edelleen myynnissä Verkkiksessä). Kone käyntiin ja kaatuu muutaman minuutin jälkeen. Muutaman kerran kokeilin ja jopa safe modessa kaatuu hetken kuluttua ja boottaa itsensä. Ajattelin ensin, että muisti on rikki mutta iilmeisesti muisti ei sitten sovikaan, koska tälläistä puhetta on tuolla Verkkiksen tuotesivun kysy/vastaa-palstalla. Vähän tässä vaan kummaksuttaa se, että muistin pitäisi olla täsmälleen samaa kuin aiemminkin. Ilmeisesti ei kuitenkaan sitten ole tai jotain..

Tietääko joku, että mistä saisi järkihintaan takuuvarmasti toimivaa muistia tuohon 2010 i3 iMaciin?
tallennettu
Vs: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #566 : 07.02.2016 23:57 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 510 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Viime aikoina on PC:n hankinta ruvennut mietityttämään. Konsolipelaajana minut on pitänyt tähän asti kaverit. Suurin osa kavereista on aina pelannut konsoleilla eikä halukkuutta siirtyä PC-maailmaan ole ollut, mikä ei ole ollut ongelma mulle. Ja koska konsoleita on taloudessa aina ollut, olen ihan hyvin voinut pelata multiplattarit niillä. Onhan PC:llä aina ollut pelejä, joita olen halunnut pelata, mutta ihan hyvin olen näinkin pärjännyt.

Nykyään kaveripiirimme ei käytännössä enää ollenkaan pelaa Xbox Livessä ja/tai PSN:ssä. Syynä tietenkin muuttuneet elämäntilanteet eikä muutosta "parempaan" ole varmaan ihan heti tulossa. Koulun, töiden ja muiden kiireiden ansiosta ei sitä aikaa ole enää ihan samalla tavalla pelaamiselle, mutta jollain aikavälillä voisi PC:n kasaaminen olla hyvinkin mahdollista. Kallistahan siitä tulee, mutta on käynyt mielessä kustannusten jakaminen pidemmälle aikavälille. Mitä rautaa voisi siis ostaa jo valmiiksi, eikä haittaisi vaikka koneen kasaaminen venyisikin vuoden tai vaikkapa kahden päähän? Kotelo ja virtalähde tulee mieleen sekä tietysti näppis ja hiiri. Kaikki muu taitaa aika lailla ottaa sen kokoisia harppauksia tasaisin väliajoin, että ns. varastoon ostaminen ei vaan ole järkevää. Tarkoitus on mennä ihan all-in, eli ihan uusinta uutta näytönohjainta ja prossua ajattelin sitten aikanaan, sillä myönnän silmäkarkin kiinnostavan.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #567 : 08.02.2016 00:35 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 966 Basaaripisteet: 1 Profiili Pistä rahaa säästöön säännöllisesti ja osta kaikki kerralla. Ainoastaan kopassa ja powerissa on minkäänlaista itua, eikä noistakaan poweria kannata turhaan ostaa nurkkaan lojumaan. Laatuvehkeet tuppaavat kestämään (myin vanhan koneeni kaverille, joka kertoi syksyllä virtalähteen tuulettimen mahdollisesti kaipaavan vaihtamista, jikää vehkeellä tuolloin jo yli 8 vuotta) mutta miksi silti turhaan "tehokasta" takuuaikaa lyhentämään. Näppäimistö ja hiiressä vähän sama juttu. Ei pitäisi olla ongelmaa, mutta jos jotain sattuisikin tapahtumaan takuuajan sisällä, on kiva, jos se takuu on oikeasti vielä voimassa.

Sitten, kun lopulliseen ostamiseen on enää pari kolme kuukautta voi alkaa jo hyvillä mielin ostelemaan, jos tulee hyviä tarjouksia eteen. Muutoin tuolloinkin kannattaa odotella siihen lopulliseen ostohetkeen. Palautukset/vaihdotkin on paljon helpompi hoitaa välittömästi, jos huono tuuri käy viallisen kappaleen kanssa.

Riippuen siitä kuinka ronsia tavaraa haluaa ostaa, kannattaa harkita myös Mini-ITX-koppaa. Ei tuo ihan konsoleiden pienuuteen yllä, mutta kompaktimpi paketti on yllättävän kiva asia. Itse kokosin nykyisen koneeni täysin uusista osista Node 304-koppaan enkä ole katunut valintaani päivääkään. Mitään kompromisseja en joutunut komponenttien kohdalla tekemään, vaan sisällä on ihan täysmittainen näytönohjain ja prosessori hyvällä tuulettimella varustettuna. WiFikin löytyy suoraan emolevystä, jonka ansiosta siirtely ympäri taloa on toiminut helposti. Vain 3,5 tuuman isompi varastokiintolevy puuttuu, koska halusin siirtyä täysin SSD-aikaan. Itse asiassa juuri muutama tunti sitten asensin toisen 500 gigaisen vanhan kaveriksi.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #568 : 08.02.2016 00:42 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili
Viime aikoina on PC:n hankinta ruvennut mietityttämään. Konsolipelaajana minut on pitänyt tähän asti kaverit. Suurin osa kavereista on aina pelannut konsoleilla eikä halukkuutta siirtyä PC-maailmaan ole ollut, mikä ei ole ollut ongelma mulle. Ja koska konsoleita on taloudessa aina ollut, olen ihan hyvin voinut pelata multiplattarit niillä. Onhan PC:llä aina ollut pelejä, joita olen halunnut pelata, mutta ihan hyvin olen näinkin pärjännyt.

Nykyään kaveripiirimme ei käytännössä enää ollenkaan pelaa Xbox Livessä ja/tai PSN:ssä. Syynä tietenkin muuttuneet elämäntilanteet eikä muutosta "parempaan" ole varmaan ihan heti tulossa. Koulun, töiden ja muiden kiireiden ansiosta ei sitä aikaa ole enää ihan samalla tavalla pelaamiselle, mutta jollain aikavälillä voisi PC:n kasaaminen olla hyvinkin mahdollista. Kallistahan siitä tulee, mutta on käynyt mielessä kustannusten jakaminen pidemmälle aikavälille. Mitä rautaa voisi siis ostaa jo valmiiksi, eikä haittaisi vaikka koneen kasaaminen venyisikin vuoden tai vaikkapa kahden päähän? Kotelo ja virtalähde tulee mieleen sekä tietysti näppis ja hiiri. Kaikki muu taitaa aika lailla ottaa sen kokoisia harppauksia tasaisin väliajoin, että ns. varastoon ostaminen ei vaan ole järkevää. Tarkoitus on mennä ihan all-in, eli ihan uusinta uutta näytönohjainta ja prossua ajattelin sitten aikanaan, sillä myönnän silmäkarkin kiinnostavan.
Varmempia pitkän aikavälin hankintoja ovat esim. kotelo, virtalähde, näppäimistö, hiiri, bluray-asema, erillinen äänikortti, kuulokkeet ja kaiuttimet. Kaikki noista eivät tietenkään ole pakollisia hankintoja. Komponenttien hinta myös laskee aina ajan kanssa, niin en näe tuollaisessa asteittaisessa ostelussa juuri järkeä.

Kesällä/syksyllä on tulossa markkinoille niin nVidialta kuin AMD:ltä 14/16nm prosessilla valmistetut uuden sukupolven näytönohjainpiirit. Harppaus suorituskyvyssä ja tehokkuudessa pitäisi olla huomattava. Tähän päälle vielä tehokkaammat uudet HBM2- ja GDDRX5-muistipiirit, ja DirectX 12- ja Vulkan-kehitysrajapintojen tuomat edut, niin elämme todella mielenkiintoisia aikoja.
Lisäksi loppuvuodesta pitäisi alkaa tulla markkinoille 10-bitin paneelilla varustettuja HDR-kykyisiä monitoreja. Näitä kannattaa odottaa. Lisäksi kannattaa sijoittaa GSync/Freesync-tuen sisältävään monitoriin, riippuen tietysti kumman valmistajan näytönohjain koneeseen päätyy. Ideaalimaailmassa nVidia alkaisi tukea Freesyncciä, mutta lähes monopoliasemassa ollessaan tätä on aika turha edes toivoa.

Prosessoreissa suorituskyvyn kehitys pelien suhteen on ollut olematonta jo useamman vuoden. Esimerkiksi Intelin vuoden 2011 alussa ilmestyneet i7-2500K ja -2600K ovat edelleen täysin riittäviä lähes kaikkiin skenaarioihin PC-pelaamisen suhteen. Intel onkin vast'ikään ilmoittanut, että prosessorien suoritustehot eivät tule merkittävästi kasvamaan lähivuosina, kehityksen tapahtuessa enemmänkin uusina ominaisuuksina ja pihimpänä virrankulutuksena.

Itsellä on myös aikeissa rakentaa uusi mylly kunhan uuden sukupolven näyttikset ja HDR-monitorit saapuvat markkinoille. Tämän hetken kone on 2012 alussa kasattu HD7970, i7-2600K, 16GB DDR3 -paketti, joka pelittää vielä ihan mukavasti medium/high-asetuksilla 1080p. Prosessori kuitenkin prakaa aika ajoin aiheuttaen kaatumisia, luultavasti koska se on pyörinyt ensiasennuksesta lähtien ylikellotettuna. En tosin tätä settiä kootessani olisi voinut uskoa että paketin suorituskyky tulee pysymään näin monta vuotta näin hyvänä. Silloiseen reilun tonnin hintaan aivan älytön vastine rahalle.
tallennettu
Vs: Kysy/vastaa raudasta « Vastaus #569 : 08.02.2016 01:13 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 510 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Aivan, tuo takuuasia ei tullutkaan mieleen. Hyvä huomio.

Valmiiksi ostamisen pointti kai oli lähinnä se, että kun on alkuun päästy niin tulee vietyä "projekti" loppuun saakka. Olisihan sitä rahaa ostaa uusi kone vaikka heti, mutta se raha on muuhun tarkoitettu. Mulla on tapana pitää rahaa eri tileillä eri tarkoituksiin. Viime aikoina on tullut säästettyä vain matka-, asunto- ja sijoitustilille. Kaikki nykyisen polven konsolit, kotiteatteri, telkkari ja läppäri jo löytyvätkin, joten tuon tyylisiin ostoksiin ei ole tullut laitettua rahaa sivuun vähään aikaan. Kaipa tässä täytyy ruveta maltillisesti säästämään siihen koneeseenkin sitten. Laitan ihan suosiolla tähtäimen puolentoista tai kahden vuoden päähän. Pitää nyt opiskella ahkerasti, että on ensi vuonna vähemmän kursseja.  :P

Millaiseen budjettiin tässä pitäisi varautua? Jätetään laskuista pois näyttö, hiiri ja näppis. Tarkoituksena olisi tosiaan ihan huippukone kasata. Parasta mitä Nvidialla ja Intelillä on tarjota, hinta- ja laatusuhde kuitenkin ottaen huomioon. Jos hinta pomppaa merkittävästi, mutta hyöty jää kuitenkin suht pieneksi, niin antaa olla. Ei nyt siis ihan kirjaimellisesti tarvitse parasta olla. Uutta rautaa tulee tietysti tarjolle, mutta eiköhän huippunäyttis maksa ensi vuonna saman verran kuin tänäänkin, malli tietysti vaan on vaihtunut paremmaksi.

Kauhean isoa kovalevyä en tarvitse, sillä Mac pysyy edelleen mediakoneena. Tapana ei ole myöskään pitää asennettuna pelejä, joita en pelaa. On mulla ehkä 1-2 peliä, joita pelaan kuukausia, mutta sellaiset viikossa läpäistyt pelit poistan heti. Ei ole PS4:n 500gigan kovalevyn kanssa ollut ongelmia, eikä tule. 500gigaa riittänee siis PC:lläkin ja SSD:tä tietysti. SSD-levyjen hinnat kai tulevat ihan hyvää vauhtia alas, joten jos saan kahden vuoden kuluttua teran samaan hintaan kuin puoli teraa tänään, niin voin varmuuden vuoksi sen tilavamman levyn valita.

Ei varmaan 1000€ riitä?
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Sivuja: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines