Pelaajalauta

Yleinen => Laitteet, rauta ja ohjelmistot => Aiheen aloitti: karwakamu - 02.06.2011 19:50Otsikko: Kysymys Neo Geon joystickin mikrokytkimestä
Kirjoitti: karwakamu - 02.06.2011 19:50
Sanotaan heti suoraan, etten tajua MVS:n toiminnasta paljoakaan. Satuin vain saamaan huuto.netistä kohtuuhintaisen konsolin ryyditettynä muutamalla pelillä.

Tuossa pelaillessa huomasin, että kulmittain liikkuminen ei aina onnistunut halutulla tavalla ja mahdolliseksi syyksi mieleen tuli rappeutuva mikrokytkin, joista on varoiteltu. Kuitenki pienen googlailun jälkeen näyttäisi että keppiin liitetään vain 4 mikrokytkintä. Itse arvelin sen tarkoittavan, että jos kulmittain liikkuminen ei toimi, pitäisi ylös tai sivulle ohjatessakin olla vikaa.

Eli onko näin? En jaksaisi turhaan alkaa vaihtamaan osia tuohon, kun syy voi olla pelaajan omassa kädettömyydessä ja paranoiassa.


Otsikko: Vs: Kysymys Neo Geon joystickin mikrokytkimestä
Kirjoitti: Joel-san - 02.06.2011 20:48
Kulmissa ei ole omia mikrokytkimiä. Esimerkiksi ylävasemalle joystickin vääntäminen painaa vasemman puoleisen ja yläkytkimen päälle. Se tulkitaan kulmaan painamiseksi. Joystickeissä on pohjassa pyöritettävä muovinen rinkula, jolla voidaan estää ja sallia kulmiin painaminen. Ns. 4/8-way restrictor plate. Ehkä se on 4-way -asennossa, jolloin kulmaan painaminen toimii tsägällä joskus?


Otsikko: Vs: Kysymys Neo Geon joystickin mikrokytkimestä
Kirjoitti: karwakamu - 02.06.2011 20:56
Ehkä se on 4-way -asennossa, jolloin kulmaan painaminen toimii tsägällä joskus?
Täytyypä tarkistaa, vaikka luulisin muun pelikokemuksen perusteella sen olevan 8-way asennossa. Ainoastaan tuossa Shock Trooperissa yläoikella liikkuminen tuntui hankalalta. Muutenki olis hommana avata tuo, kun 2. pelaajan D-napin kytkin pitää vaihtaa. Mahtaakohan näin palikalta jätkältä onnistua tuon kattominen?