Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2 3 4
Tulostusversio
Aihe: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään?  (Luettu 44164 kertaa)
HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « : 31.12.2007 13:52 »
Japshumwaa Jäsen Viestejä: 104 Basaaripisteet: 0 Profiili Popkeskustelun puolella on aihe ostoksille, mutta päätin aloittaa uuden aiheen, jossa sopii jakaa mielipiteitä lähinnä laitteistosta ja tekniikasta. Minulla on luonnollisesti oma lehmä ojassa.

Olen vielä tähän asti pysynyt erossa HD-touhuista, koska kahden formaatin tilanteesta ei ole kuluttajan kannalta mitään hyötyä. Leffojen HD DVD- ja BR-julkaisut näyttävät olleen tähän asti täysin identtisiä sekä sisällön että laadun puolesta. Ainoa ero on valikoimassa.

Mutta niinhän siinä kävi, että aika tarkalleen seitsemän vuotta erinomaisesti palvellut Pioneerin DVD-soitin päätti hajoittaa lukupäänsä viikonloppuna. Viimeiseksi levyksi mitä vanha sotaratsu suostui näyttämään jäi Futurama: Bender's Big Score. Etenemisvaihtoehtoja on nyt käytännössä kaksi: 1) uuden dvd-soittimen hankkiminen (vanhan korjaaminen ei kannata koska uusia saa jo muutamalla kympillä) tai 2) siirtyminen mystiseen HD-aikaan. Jälkimmäinen vaihtoehto kiinnostaa nyt "pakon" edessä.

Järkihintaisia blu-ray soittimia ei markkinoilla ole vieläkään. PS3 ei tule kysymykseen koska pelipuoli ei kiinnosta ja vielä tärkeämpänä laitteen dvd-puolta ei kaiketi saa aluekoodittomaksi (välttämättömyys minulle).

HD DVD:n puolella valikoima rajoittuu oikeastaan Toshibaan. HD-EP3x-mallit on luokassaan laadukkaita, mutta itseäni kiinnostaa popkeskustelun parjauksesta huolimatta "paska" HD-E1. E1:n saa firmwarella aluekoodittomaksi dvd:n osalta, tämä ei (ainakaan vielä) onnistu EP3x-malleissa. Skaalauksen ongelmia tuskin tulisin huomaamaan koska televisioni ei ole fullhd:tä nähnytkään kuin korkeintaan kaupan varastossa ja kokoluokkakin on mallia "pienempi kuin futiskenttä". Uusilla firmwareilla soittimen tilanne on kuitenkin kokoajan paranemassa. 249€ hinta viidellä myyntiin päätyvällä levyllä kuulostaa ihan houkuttelevalta. Jos HD DVD sattuisi tulevaisuudessa voittamaan formaattisodan niin 200€ laitteen korvaa mielummin uudemmalla mallilla kuin sen jo vanhentuneen 500€ laitteen. Vastaavasti jos sodassa tulee selkään niin tappio ei tunnu niin suurelta. Kahden formaatin tilanne tulee luultavasti jatkumaan vielä pitkään joten liikaa ei tarvitse spekuloida.

Nyt toivoisinkin omakohtaisia(!) kokemuksia HD DVD-soittimista mikäli sellainen löytyy. Erilaisilta hifi- ja kotiteatteri-foorumeilta olen tilannetta jo ehditty tutkimaan. Saa myös ehdotella eri soittimia ja muuten vain jauhaa aiheesta. Mikä on hyvää/huonoa missäkin ja miltä tulevaisuus näyttää?
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #1 : 31.12.2007 14:08 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Molemmat formaatit ovat kasvattaneet myyntilukemiaan siinä määrin, että kisailu tulee jatkumaan. Se fakta, että Blu-Ray on tällä hetkellä niskan päällä, ei ole merkityksellinen, koska levyjen myyntiluvut ovat vielä niin minimaalisia. Sitten kun se oikea massa lähtee liikkeelle ja valitsee puolensa, alkaa tapahtua.

Blu-Raylla on tietty etuna PS3, joka hinnan laskiessa saa aina vain isompaa jalansijaa markkinoilta. Pieni kotimaamme ei HD-formaattien taistelua ratkaise, mutta Suomi on ollut aina viimeiset 10 vuotta pelikonsolien osalta Sony-maa, joka näkyy konkreettisesti markettien suurempana Blu-Ray valikoimana. Myös Makuuniin tulevaisuudessa on tulossa enemmän sinisiä kuin punaisia levyjä.

Molempien formaattien omistajalle riittää elokuvia, siitä ei ole pelkoa. Studiot voisivat sodan ratkaista, ryhtymällä puolueettomasta puolueelliseksi. Spekulaatiot ovat viemässä Warneria Blu-Rayn tukijaksi, joka sinällään olisi valtava isku HD-DVD:lle. Sillä kun on jo nykyisellään vähemmän tukijoita kuin sinisillä.


HD-E1 lienee hyvä peli avata teräväpiirron aikakausi. Ensimmäiseksi HD-soittimeksi ja oikeanlaisissa olosuhteissa, yhdessä 5 ilmaisen leffan kanssa, se on hyvä diili. Ja uskon, että se sopii topicin aloittajalle.


EDIT:

Raporttien mukaan juuri julkaistu, uusin firmware-päivitys olisi korjannut HD-E1:n 720p-ongelman! Eli se ei enää oikaisisi 540p:n kautta alaspäin skaalattaessa, vaan hoitaisi homman kuten hyvän soittimen kuuluukin. Jos tämä on totta, kyseisen laitteen hankinta alkoi kiinnostaa kovasti!« Viimeksi muokattu: 31.12.2007 17:29 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #2 : 31.12.2007 18:13 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili Michael Bay väittää Microsoftin tahallaan sotkevan teräväpiirtosotaa.
http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/12102.cfm
Väite tuntuu vielä aika kaukaa haetulta, mutta voisihan se tulevaisuudessa kuulostaa järkevämmältä jos ihmisilla on 24 megaset nettiyhteydet. Harmittaa kun tuo Transformers ei tullut blue-ray:na, kun se olisi ollut yksi ostamisen arvoinen elokuva PS3:lleni ja olihan se tavallaan pieni isku Blue-ray:lle, kun onhan elokuvan lipputulotkin maailmanlaajuisesti yli 700 miljoonaa.
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #3 : 31.12.2007 18:16 »
tuhis Vieras HD DVD on pahasta. Bluray kaikinpuolin parempi.

Tukekaa sitä ja tulevaisuutta!
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #4 : 31.12.2007 18:54 »
Kubs Jäsen Viestejä: 493 Basaaripisteet: 1 Profiili
HD DVD on pahasta. Bluray kaikinpuolin parempi.

Tukekaa sitä ja tulevaisuutta!

Miten se on pahempi? Perusteluja, kiitos.
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #5 : 01.01.2008 11:37 »
tuhis Vieras
HD DVD on pahasta. Bluray kaikinpuolin parempi.

Tukekaa sitä ja tulevaisuutta!

Miten se on pahempi? Perusteluja, kiitos.

Ai? Jokuko ei oikeasti tiedä.

No, perustellaanpas

1. Bluräylle menee melkein tuplasti rojua verrattuna HD DVD:hen
2. Bluräyllä olevat leffat ovat ~kolmanneksen komeampia

Tulevaisuudenkuvista voidaan aina venkoilla, mutta Bluräyllä taitaa olla suurempi elokuvastudioitten tuki kuin HD DVD:llä
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #6 : 01.01.2008 12:28 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 578 Basaaripisteet: 4 Profiili
HD DVD on pahasta. Bluray kaikinpuolin parempi.

Tukekaa sitä ja tulevaisuutta!

Miten se on pahempi? Perusteluja, kiitos.

Ai? Jokuko ei oikeasti tiedä.

No, perustellaanpas

1. Bluräylle menee melkein tuplasti rojua verrattuna HD DVD:hen
2. Bluräyllä olevat leffat ovat ~kolmanneksen komeampia

Tulevaisuudenkuvista voidaan aina venkoilla, mutta Bluräyllä taitaa olla suurempi elokuvastudioitten tuki kuin HD DVD:llä

Eh, kakkoskohta ei pidä paikkaansa. Oikealla käännöksellä leffat ovat identtisen näköisiä formaatista riippumatta.

Miksi (myös) HD-DVD?

1. Enemmän hyviä leffoja (Universal/Paramount pieksee Sony/Disneyn mennen tullen)
2. Aluevapaus
3. Kilpailun takia HD-DVD-soittimien ja- leffojen hinnat ovat pohjamudissa

Sota ei ole ratkeamassa vielä pitkiin aikoihin, jos koskaan, vaikka Bly-ray myisikin "tuplasti enemmän" tällä hetkellä. Sitten kun Jenkeissä saa sadalla dollarilla HD-DVD-soittimen Wallmartista viidellä leffalla, voidaan puhua käännekohdista. PS3:n hinta ei ole mihinkään laskemassa. Muiden alueiden myynneillä ei nyt sitten olekaan tämän asian kanssa mitään tekemistä.

EDIT: Niin ja alkuperäispostaajalle: osta jenkki-Blu-ray -soitin tai import-PS3, jos kallistut Blu-rayn puolelle. Suomihintoja on ihan turha maksaa saati kärsiä lisäodottelusta. Aluevapaiden Region A -julkaisujen määräkin on viime aikoina vähentynyt huomattavasti.


« Viimeksi muokattu: 01.01.2008 12:49 kirjoittanut Scarf »
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #7 : 01.01.2008 13:56 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Näin ensimmäisen Hd-devu & BluRay -mainoksen(Harry Potter -dvd:llä), ja repesin. Totta joo, mitenpä mainostat uuden formun huikeaa kuvanlaatua vanhan formaatin avuilla, ja niinpä tuloksena oli hirveä läjä hypeä.

It makes this [insert tulitikun sytyttäminen] sound like this [insert helvetillinen räjähdys]!!!11

Hillityistä draamaelokuvistasi tulee siis Hollywood-toimintaa. Hail tekniikka!
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #8 : 01.01.2008 14:17 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Itse ostan leffani pääosin kotimaan kaupoista, sillä yksi keräämistäni rajaava asia on suomitekstit. Vaikka itse ymmärtäisinkin leffat, niin lähes poikkeuksetta ne mukaan haluan.  Eikä se tunnu itseasiassa pahalta maksaa +20 € jostain sellaisesta leffasta, josta tietää saavansa keräilyä kestävän version, jonka tulee katsomaan vuosien varrella monen monta kertaa.  Sitäpaitsi, tämän vuoden aikana hintakehitys lienee niin positiivista, että näemme 15 € alelaareja Blu-Ray ja HD-DVD -leffoille.

Ja miten tyhmältä se kuulostaa, haluan näyttää Anttiloille, Prismoille ja Giganteille, että ostajia teräväpiirrolle löytyy. Yksi mies ei siihen vielä pysty, vaan toimin yhteistyössä muiden teräväpiirtomuurahaisten kanssa. Näiden otusten työ tuo lisää teräväpiirtoa kotimaan kivijalkakauppoihin ja pudottaa niiden hintoja.


Se seikka, että Blu-Raylle mahtuu puolet enemmän dataa, on todennäköisesti merkityksellinen vain erityisen pitkien elokuvien kanssa. Puhumme juurikin esim. Lord the Ringsien, niiden Extended editionien pituuksista. Sinisten levyjen videon bitrate (eli kuinka vähän videota on pakattu) on toki suuremman levykapasiteetin ansiosta suurempi, mutta ainakaan vielä se ei ole tuonut eroja esiin sellaisissa tapauksissa, jossa sama leffa on julkaistu sekä Blulle että HD-DVD:lle.

Bitrate ei ole loppujen lopuksi liian merkityksellinen asia. Amerikan serkkujen lähettämät 720p-jaksot TV-sarjoista ovat aika hienoa katsottavaa, vaikka niitä on pakattu hullun lailla. Toki äärimmäisen tehokkaalla koodekilla, mutta silti.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #9 : 01.01.2008 19:05 »
tuhis Vieras
Eh, kakkoskohta ei pidä paikkaansa. Oikealla käännöksellä leffat ovat identtisen näköisiä formaatista riippumatta.

Hmm... sekö siis ei merkitse mitään että Bluräy toistaa 1080p ja HD DVD 720?

Näin maalaisjärjellä ajateltuna luulisi että merkitsee kun onhan tuossa Blräyssä 360 riviä daattaa enemmän.
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #10 : 01.01.2008 19:09 »
Xerobos Jäsen Viestejä: 336 Basaaripisteet: 0 Profiili
Hmm... sekö siis ei merkitse mitään että Bluräy toistaa 1080p ja HD DVD 720?
Mistäs tuo tieto on peräisin?

Minä olen ainakin elänyt siinä uskossa, että kyllä HD DVD toistaa 1080p resoa.
(Killzone 2:ssa) "Seiniä ja sillankaiteita pitkin pomppiessa tuli tosin enemmän mieleen Mirror's Edgen pelaaminen kuin karskin toimintapelin"
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #11 : 01.01.2008 19:17 »
tuhis Vieras
Hmm... sekö siis ei merkitse mitään että Bluräy toistaa 1080p ja HD DVD 720?
Mistäs tuo tieto on peräisin?

Minä olen ainakin elänyt siinä uskossa, että kyllä HD DVD toistaa 1080p resoa.

Eikös se ole lomitettua se HD DVD:n 1080? Vai onko nyt faktat aivan sekaisin.
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #12 : 01.01.2008 19:20 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 578 Basaaripisteet: 4 Profiili Ihan samalla tavalla tukee 1080p:tä kuin Blu-raykin.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #13 : 01.01.2008 19:21 »
tuhis Vieras Ööö

jaa...
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #14 : 01.01.2008 19:37 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Eh, kakkoskohta ei pidä paikkaansa. Oikealla käännöksellä leffat ovat identtisen näköisiä formaatista riippumatta.

Lisäksi HD-DVD-puolella specsit ovat tarkemmin määritelty. Tämä tarkoittaa sitä, että kokonaisuudessaan julkaisujen laadun pitäisi olla parempi. Myös HD-DVD:n käyttämä Advanced Content -rajapinta on tällä hetkellä vielä blurayn BD-Javaa edellä. Ja mikä tärkeintä, ostaessasi HD-DVD-elokuvan, sinun ei tarvitse katsoa paskalla vanhalla MPEG2-codecilla pakattua videota. Tosin eiköhän kohta myös kaikki bluray-leffatkin ole pakattu jollakin paremmalla codekilla.
Play-Asia
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #15 : 01.01.2008 19:44 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW MPEG2-ajat alkavat (onneksi) olla Blu-Rayn leirissä taakse jäänyttä elämää.

Extrojen ja valikoiden suhteen HD-DVD on tosiaan vielä edellä. Siellä puolella koko käyttökokemus on tällä hetkellä "next genimpi". Jännää nähdä, kurooko Sony tässä asiassa punaista leiriä tämän vuoden aikana kiinni.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #16 : 02.01.2008 07:52 »
tuhis Vieras Enpä kyllä rehellisesti sanottuna tiennyt että kumpikin tuottaa yhtä hyvää kuvaa elokuva-yhteyksissä. Aina ajatellut että kun tuota 720p:tä toitotetaan HD DVD:n yhteydessä, on saavutettu 1080p sitten skaalattua/lomitettua.

Muuttaa aika paljon ja PS3:n puolesta liputtaa ainoastaa MGS4. Jos tulevalla CESillä Billis ilmoittaa Xpoksista jossa on sisäänrakennettu HD DVD -soitin, niin joutuu kyllä oikeasti painimaan asian kanssa.
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #17 : 02.01.2008 11:38 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Enpä kyllä rehellisesti sanottuna tiennyt että kumpikin tuottaa yhtä hyvää kuvaa elokuva-yhteyksissä. Aina ajatellut että kun tuota 720p:tä toitotetaan HD DVD:n yhteydessä, on saavutettu 1080p sitten skaalattua/lomitettua.

Muuttaa aika paljon ja PS3:n puolesta liputtaa ainoastaa MGS4. Jos tulevalla CESillä Billis ilmoittaa Xpoksista jossa on sisäänrakennettu HD DVD -soitin, niin joutuu kyllä oikeasti painimaan asian kanssa.

Itse asiassa Xbox 360 Ultimatesta on huhuja liikkeellä. Sisäänrakennettu HD DVD, 320gigan kovo, IPTV jne. Ensi syksy kuulemma mahdollinen julkaisuaika.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #18 : 02.01.2008 17:52 »
Tiger Jäsen Viestejä: 81 Basaaripisteet: 0 Profiili Parantuvatko Blu-Ray ja HD-DVD elokuvien kuvanlaatu vielä paremmaksi?
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #19 : 04.01.2008 23:44 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 578 Basaaripisteet: 4 Profiili Game Over.

Outo sattuma, että peruin HD-DVD-soittimen tilauksen juuri eilen. :P

Noh, eipä tässä mitään. 12 HD-DVD-leffaa menee Huutoon samantien kun Amazonista saapuvat, ja hommaan Region A Blu-ray-soittimen.

Turha HD-DVD:tä on tukea, kun tilanne on tämä.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #20 : 05.01.2008 00:19 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Game Over.

Outo sattuma, että peruin HD-DVD-soittimen tilauksen juuri eilen. :P

Noh, eipä tässä mitään. 12 HD-DVD-leffaa menee Huutoon samantien kun Amazonista saapuvat, ja hommaan Region A Blu-ray-soittimen.

Turha HD-DVD:tä on tukea, kun tilanne on tämä.

Ohhoh sentään!

Mutta tyytyväinen olen, paristakin syystä.

a) Blu-Ray on teknisesti parempi formaatti kuin HD-DVD, aivan kuten Beta-Max oli VHS-nauhoihin nähden. Paremman pitäisi jäädä eloon, näin ei aina käy.

b) Olen veikannut oikein. Minulla on PS3, ja sille jo 7 Blu-Ray-leffaa. Kokoelman alku.


Jos olisin jouluna ostanut HD-DVD-pyörittimen, niin nyt kaduttaisi.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #21 : 05.01.2008 00:30 »
Kubs Jäsen Viestejä: 493 Basaaripisteet: 1 Profiili Niin se taitaa mennä BR pyörittimen ostoon. Tosin vasta vuoden loppuun taitaa mennä.. silloin hinnatkin jo varmaan suht alhaalla.
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #22 : 05.01.2008 00:44 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
a) Blu-Ray on teknisesti parempi formaatti kuin HD-DVD
Jos meinaat, että BD:llä on enemmän tilaa niin silloin olet oikeassa. Muuten se onkin sitten jäljessä.

Ihan sama se on loppujen lopuksi kumpi voittaa, varsinkin minulle kun en ole vielä kumpaakaan panostanut. En usko, että kumpikaan on kuitenkaan vielä pariin vuoteen kokonaan luovuttamassa. Siinä mielessä tämä on jo kuluttajan kannalta mennyt perseelleen.
Play-Asia
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #23 : 05.01.2008 00:49 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
a) Blu-Ray on teknisesti parempi formaatti kuin HD-DVD
Jos meinaat, että BD:llä on enemmän tilaa niin silloin olet oikeassa. Muuten se onkin sitten jäljessä.

Ihan sama se on loppujen lopuksi kumpi voittaa, varsinkin minulle kun en ole vielä kumpaakaan panostanut. En usko, että kumpikaan on kuitenkaan vielä pariin vuoteen kokonaan luovuttamassa. Siinä mielessä tämä on jo kuluttajan kannalta mennyt perseelleen.

Kyllä, juuri sitä meinaan. Blu-Ray Disc on teknisesti parempi formaatti tilaetunsa takia.

Kaikki se, minkä takia HD-DVD on tietyissä jutuissa VIELÄ edellä, rakennetaan tulevaisuudessa ja paremmin myös Blu-Ray-levyihin.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #24 : 05.01.2008 01:08 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Kyllä, juuri sitä meinaan. Blu-Ray Disc on teknisesti parempi formaatti tilaetunsa takia.
Toisaalta siitä tilaedusta ei juurikaan ole hyötyä. Tälläkin hetkellä leffoihin mahtuu mukaan pakkaamattomat ääniraidat ja tila ei siltikään ole vielä lopussa. Lisäksi koko ajan puskevat lisää kerroksia levyille, joten se tila ei tule kummastakaan loppumaan.

BD-Java ei teknisesti kai edes pysty ottamaan kaikessa kiinni HD-DVD:n vastaavaa. En nyt mikään rane61 ole näiden juttujen kanssa, mutta mitä olen näistä joskus lukenut tai kuullut, niin HD-DVD:n systeemin pitäisi olla huomattavasti parempi. Bluray on vieläkin keskeneräinen formaatti niin soittimien kuin softankin osalta, joten kuluttajan kannalta HD-DVD olisi parempi vaihtoehto. Valmiimpi ja halvempi. Nyt ostettu HD-DVD soitin pötkisi pidemmälle kuin nyt ostettu bluray-soitin. Pleikkarissa on tietty se hyvä puoli, että se on suhteellisen helppo päivittää.

Mutta jos nyt pitäisi jompi kumpi ostaa niin pakko se olisi HD-DVD ostaa. Sille on Serenity. My Sassy Girl ja A Bittersweet Life voisivat vielä kääntää kelkan, mutta kun kumpaakaan ei ole vielä HD:na julkaistu (tietääkseni). Vuoden päästä aikasintaan tulee hommattua jompi kumpi laite. Tai molemmat.
Play-Asia
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #25 : 05.01.2008 01:57 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Ja Blu-rayllä on BD+, mikä ei sekään oikein hotsita hankkimaan Blu-ray-soitinta.

Noh, ei mulla mitään pakottavaa tarvetta ole katsella HD-leffoja, joten katotaan sota loppuun ensin.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #26 : 05.01.2008 11:13 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Itse ostin 360:n HD-DVD soittimen kun sain ostettua sen tukkuhintaan ja päälle vielä se viiden leffan tarjous. Ei siinä montaa euroa jäänyt itse soittimen hinnaksi, joten pitihän se poistaa, vaikka epävarma tilanne sodassa olikin.

Warner Brosin siirtyminen tietää kyllä lopun alkua, mutta eipä tuo haittaa, ostelen sitten alelaarit tyhjäksi HD-DVD:eista. ;) Mutta ennen sitä nautin vielä ekslusiivista leffoista, tällä hetkellä Star Trekit ja Indiana Jonesit eivät BluRaylle ole tulossa. Kristallikallo saattaa myydä soittimia paljonkin...


Tosin helppohan tässä on olla, kun PlayStation 3:n omistaja käytännössä jo olen, pari BluRay leffaakin jo löytyy. Ostan leffat sille mille ne helpoiten/halviten saa.
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #27 : 05.01.2008 11:56 »
Japshumwaa Jäsen Viestejä: 104 Basaaripisteet: 0 Profiili Tuo Warnerin päätös tarkoitti minulle sitä että HD-läpysköitä ei ole tulossa tähän talouteen ihan lähiaikoina. Sitten kun markkinoilta löytyy 300 eurolla aluekoodittomia (tai a+b) blu-ray-soittimia niin asian voi pistää uudelleen harkintaan. Uusi aluekooditon DVD-soitin vaan hankintaan niin homma jatkuu. Saapahan keskittyä jatkossakin pelkästään sisältöön eikä pääosanesittäjän näppylöiden laskemiseen.


Indiana Jonesit eivät BluRaylle ole tulossa.

Vaikka Indiana Jonesit ovatkin Paramountin (eli tällä hetkellä HD DVD:n) leffoja niin siitä huolimatta Spielberg saa puskea leffansa tasan sille formaatille mille haluaa ja mies tykkää Blu-raystä. Eikä Lucaskaan ole haluamassa leffojaan heikommin myyvälle formaatille.
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #28 : 05.01.2008 15:20 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili

Vaikka Indiana Jonesit ovatkin Paramountin (eli tällä hetkellä HD DVD:n) leffoja niin siitä huolimatta Spielberg saa puskea leffansa tasan sille formaatille mille haluaa ja mies tykkää Blu-raystä. Eikä Lucaskaan ole haluamassa leffojaan heikommin myyvälle formaatille.


Ja jos Blu-ray nyt selväksi voittajaksi päätyy niin väkisinhän entiset HD-lehvat ilmestyvät blu-raylle. Hieman viivettä tuossa kyllä olisi :)
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Re: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? « Vastaus #29 : 06.01.2008 20:01 »
Kubs Jäsen Viestejä: 493 Basaaripisteet: 1 Profiili
Lainaus
Variety-lehden saamien tietojen mukaan myös New Line Cinema jättää HD DVD -laivan. Aiemmin studio ilmoitti julkaisevansa teräväpiirtoelokuvia sekä Blu-ray- että HD DVD -levyillä. Tuolloin New Line Cinema tosin ilmoitti osan HD DVD -julkaisuista tulevan myöhemmin markkinoille kuin vastaavat Blu-ray-julkaisut, koska HD DVD -elokuvien kanssa ei voi käyttää aluekoodeja, joilla voidaan rajata elokuvien markkinointialuetta. Asiasta tiedotetaan todennäköisesti tarkemmin huomenna alkavilla CES-messuilla.

Lisää nauloja arkkuun.
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3 4
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines