Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Aihe: Google Wave  (Luettu 20161 kertaa)
Google Wave « : 14.11.2009 18:00 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Ajattelinpa tehdä aiheen tälle Googlen seuraavalle ihmeelle.

Google Wave on eräänlainen sähköpostin ja pikaviestimien korvaava kommunikointisovellus ja -alusta. Wavella itsellään voi siis lähettää ja vastaanottaa viestejä, kuten sähköpostillakin ja pikaviestisovelluksilla, mutta sen lisäksi sen avulla voi myös esimerkiksi editoida dokumentteja siten että monta käyttäjää voi muokata samaa viestiä yhtä aikaa ja keskustella siinä ohessa mitä sille dokumentille pitäisi vielä tehdä. Viesteihin voi myös helposti upottaa esimerkiksi Google Mapsin, säätiedon, kuvia, Youtube-videoita ja kaikenlaisia gadgetteja ja niin edelleen.

Alusta se on siinä mielessä että Wavea voi laajentaa erilaisilla lisäosilla, ja Waven voi myös upottaa esimerkiksi nettisivulle. Waven kautta pystyy erilaisten lisäosien avulla hoitamaan lähes kaiken Internetin kautta tapahtuvan kommunikoinnin yhdestä ja samasta paikasta. Esimerkiksi vaikka ylläpitää blogia, lähettää ja vastaanottaa tweettejä Twitteriin/Twitteristä ja niin päin pois - sen sijaan että tarvitsisi käydä kymmenillä sivuilla tarkistaakseen onko mitään uutta sitten viime käynnin.

Yksi Waven tärkeimmistä ominaisuuksista on se että se tulee olemaan täysin Open Source, kuten sähköpostikin, eli kuka tahansa voi laittaa oman Wave-palvelimen pystyyn.


Kannattaa katsoa joku esittelyvideo niin Waven idea ja ominaisuudet selvinnee vähän tarkemmin. Esimerkiksi Google Wave Developer Preview at Google I/O 2009, joka on vaivaiset 1h 20min pitkä, kertoo melko tarkasti mikä Wave oikein on. Jos tuo tuntuu liian pitkälle, niin Google Wave Overview pakkaa tärkeimmät jutut vajaaseen kahdeksaan minuuttiin.


Google Wave on tosin vielä jokseenkin keskeneräinen, ja tällä hetkellä mukaan pääsee vain kutsulla - jollaisen minä onnistuin saamaan eilen. Mutta sen olisi kait tarkoitus siirtyä julkiseen betaan vielä tämän vuoden puolella.Mitäs mieltä Lautalaiset on Wavesta? Vuosituhannen ylihypetetyin floppi vai paras keksintö sitten Internetin?
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #1 : 14.11.2009 19:20 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili
Mitäs mieltä Lautalaiset on Wavesta?
Jos joku antaisi kutsun, niin voisi ehkä muodostaa mielipiteen. (wink wink) Pirun lupaavalta kuulostaa kyllä, ja varsinkin lennosta kääntävä "robotti" ja saman Waven muokkaaminen useamman ihmisen toimesta vaikka samaan aikaan kuulostavat mielenkiintoisilta ominaisuuksilta
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #2 : 14.11.2009 20:01 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Nuo robotit on kyllä yksi Waven mielenkiintoisimmista ominaisuuksista. Juurikin tuo kääntäjä (joka taitaa olla rikki juuri tällä hetkellä) ja esimerkiksi valuutta- ja yksikkömuunnoksia tekevä robotti on todella käteviä silloin kun keskustelee jonkun ulkomaalaisen kanssa. Tiettyhän nuo onnistuu sähköpostillakin, mutta silloin käyttäjä joutuu copy+pasteileen tietoa sähköpostista esim. nettiselaimeen. Mutta se onkin yksi Waven hyödyistä, eli kaikki hoituu suoraan Wavessa eikä muita sovelluksia tarvita.


Kutsuja ei ole minulle vielä jaettavaksi suotu, mutta jos niitä sattuu minulle eksymään, niin ehkä niitä Lautalaisillekin sitten riittää. Mutta ainakin Hopeisen Omenan jäsenet voivat kysellä kutsuja täältä. Minä itse sain kutsun täältä, en edes tienny mistä koko foorumilla on kyse kun kutsua pyysin. :) Sieltä on tosin kutsut loppunut juuri nyt, mutta pitäkee silmällä jos Wave -kutsu kiinnostaa.   
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #3 : 14.11.2009 22:06 »
lloyf Jäsen Viestejä: 99 Basaaripisteet: 0 Profiili Itse sain eilen oman waveni kun olin kuukausi tai kaks takaperin pistäny googlelle pyyntöanomuksen ja mukana tuli 8 kutsua, mutta ne on jo menneet parempiin suihin ):

Mutta erittäin kiintoisa ja toimii jo jokseenki hyvin vaikka reiluun määrään bugeja on tullut törmättyä. Toivottavasti päästäisiin nopeasti jo kivikautisesta sähköpostista siirryttyä tähän. Sen verta lupaava laitos nimittäin on.
"That deaf, dumb and blind kid plays by sense of smell"
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #4 : 15.11.2009 03:53 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Kyseinen kuva summaa aika hyvin kokemukseni tähän asti:Kutsuisin toki ihmisiä, jos olisi millä kutsua.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #5 : 15.11.2009 11:11 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Tuo Fraeonin kuva kieltämättä osuu melko keskelle naulan kantaa. Minunkin yhteystietolistassa on lähinnä vaan pölyä ja hämähäkinseittiä.


Niin, ja en ole täysin varma tuosta "sen olisi kait tarkoitus siirtyä julkiseen betaan vielä tämän vuoden puolella." Muistelin lukeneeni jostain että Google Waveen pitäisi päästä ilman kutsua vielä myöhemmin tänä vuonna, mutta en tiedä oliko se sitten jonkun toive ajattelua vai mitä. Mutta se on kuitenkin vielä niin keskeneräisen oloinen (esim. roskakoria ei voi tyhjentää ja siinä ei ole mitään muutettavia asetuksia) että jos se tässä tilassa vapaaseen "levitykseen" päätyy, niin se saattaisi saada vähän liian paljon negatiivista huomiota osakseen. Ja Gmailihan taisi olla kolme vuotta "kutsulla sisään" -betassa. Waven beta (tai "preview", kuten sitä virallisesti kutsutaan) alkoi vasta alle kaksi kuukautta sitten.

Eli kannattanee noita kutsuja metästellä jos haluaa päästä testailemaan. Google saattaisi auttaa siinä asiassa.
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #6 : 15.11.2009 11:44 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili Vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta konseptilta; yhteisö määrää joka suhteessa sisällön. Silti ihmettelen mitä vikaa perinteisessä sähköpostissa on. Esim vaikea nähdä tilannetta jossa yrityksen sisäinen viestiliikenne toimisi waveillä tai että lähettäisin itse jonkin vähänkään virallisen viestin wavena vaikkapa työnhaun merkeissä.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #7 : 15.11.2009 16:41 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Sähköposti toimii ihan hyvin silloin kun lähetetään jotain yksittäisiä, tavallaan ilmoitusluontoisia viestejä, eli sellaisia viestejä joiden ei ole tarkoitus herättää keskustelua. Mutta sitten jos kaksi tai useampi henkilö haluaa jotain keskustelua käydä keskenään, niin Wave on siihen paljon parempi ratkaisu. Esimerkiksi aaltoihin voi lisätä henkilöitä milloin vaan, ja uudet henkilöt näkevät sen aallon kokonaisuudessaan ja voivat selata sen läpi esim. playback -ominaisuudella. Sähköpostikeskusteluun jos otetaan lisää henkilöitä mukaan, niin ne uudet henkilöt saattaa olla vähän pihalla että missä mennään.

Ja eihän Wave ole ainoastaan sähköpostin korvaaja, vaan uudenlainen tapa kommunikoida. Se sekoittaa samaan soppaan ominaisuuksia sähköpostista, pikaviestisovelluksista, foorumeista, wikistä ja ties mistä.


Ja tulipa tuosssa löydettyä uusi mielenkiintoinen ominaisuus Wavesta. Eli kun haku kenttään raapustaa "with:public", niin hakutuloksena on suuri määrä erilaisia julkisia aaltoja joihin voi kuka tahansa kirjoittaa. Tuostahan tulee ihan joku BBS-tyyppinen juttu mieleen. Ja tuon with:publicin perään voi tietty lisätä muita hakutermejä. Esim. "with:public tag:suomi" löytää joitain yleisiä suomalaisia aaltoja ja niin päin pois.

Pitäiskö laittaa julkinen Pelaajalauta -aalto pystyyn? ;D


EDIT: Hakutermejä löytyy lisää täältä. Noiden lisäksi on ainakin vielä "lang:" (esmes lang:en). Ja noiden hakutermien eteen voi laittaa miinuksen, esim. "-has:image" palauttaa aallot joissa ei ole kuvia.

Ja näppäimistöoikopolut löytyy täältä.


« Viimeksi muokattu: 15.11.2009 17:02 kirjoittanut teidon »
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #8 : 25.11.2009 18:27 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Pari kutsua tarjolla, eli kaksi nopeiten sähköpostiosoitteensa privana lähettävä saa kutsun. Prioriteetti on Laudan nykyisille jäsenille. Eli kutsun toivossa rekisteröivät saattavat jäädä ilman.


Tässä hyvä video mikä demonstroi sähköpostin ja Waven eroja:
What is Google Wave?

Tämä ei välttämättä kerro paljoa itse Wavesta, mutta hyvin tehty pätkä silti:
Pulp Wave Fiction


EDIT: Kutsut tuli ja meni.


« Viimeksi muokattu: 25.11.2009 19:05 kirjoittanut teidon »
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #9 : 25.11.2009 20:55 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Sama, eli invitejä löytyy täältäkin.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #10 : 25.11.2009 22:04 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili Onpas tämä mielenkiintoinen. Paljoa en tästä vielä tajua, mutta ainakin käyttis tuntuu Googlemaisen toimivalta. Operalla mokoma ei vielä suostu toimimaan, joten Chromella mennään.

Pääsen näköjään minäkin kutsumaan samantien jengiä mukaan.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #11 : 25.11.2009 22:19 »
kas Jäsen Viestejä: 464 Basaaripisteet: 2 Profiili Haluaako joku heittää minulle kutsun?
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #12 : 25.11.2009 22:24 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Pääsen näköjään minäkin kutsumaan samantien jengiä mukaan.
Aika erikoista että heti tulee kutsuja jaettavaksi. Kuvittelin että kutsuja saa heti vain jos saa Googlelta kutsun. Ilmeisesti toisilla vaan on parempi tuuri.

Mut joo, Waven kanssa on alussa vähän hukassa, mutta kyllähän se siitä pikku hiljaa aukeaa. Kannattaa muistaa tuo with:public niin pääsee wavettelun makuun. Ja tiettyhän sitä vois tehdä vaikka lautalaisille oman aallon, privan tai julkisen, niin vois lautalaiset sitä kautta opiskella Waven käyttöä. Nytten kun noita kutsujakin on liikenteessä noinkin paljon niin sillehän saattais jopa olla käyttöäkin?
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #13 : 25.11.2009 22:26 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Meikäläisellekin kelpaisi kutsu jos joltain liikenee. Tekisi mieli testailla tuota
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #14 : 25.11.2009 23:12 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Tuntuu kuolleena syntyneeltä idealta. Messenger on jyrännyt markkinoita paskuudestaan huolimatta jo vuosia. Erillaiset äm irc sovellukset sitten vastaavat perus datiksien kysyntään.

Eikös google jo kuopannut sen selaimenkin?
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #15 : 25.11.2009 23:20 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Eikös google jo kuopannut sen selaimenkin?

Öö. Ei? Ihan pidetty se on ja taitaa olla markkinoiden nopeimpia selaimia. Mac-käännös on työn alla.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #16 : 25.11.2009 23:21 »
Bill Duke Jäsen Viestejä: 255 Basaaripisteet: 0 Profiili Pistäkäähän tosiaan invitejä jakoon jos löytyy. Minullekin saa siis laittaa.
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #17 : 25.11.2009 23:24 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Eipä tuo minusta kuolleena syntyneeltä vaikuta. Ja jos Google Chromea tarkoitit, niin ei sitä todellakaan ole mihinkään kuopattu. Googlehan on tuomassa Chrome OSia markkinoille, joka on siis käyttöjärjestelmä jossa ei ole mitään muuta ohjelmaa kuin Chrome. Ajatellut tehdä tuostakin ketjun, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi.


EDIT: Ja jotta tää kutsujen jako pysyis jotenkin hanskassa, niin tehtäiskö vaikka niin että kutsuja haluavat lähettäis privana sähköpostiosoitteensa niille joilla niitä on jaettavana? Kutsut lähtee suoraan sähköpostiosoitteeseen, ja kun täällä on useampi jolla kutsuja on niin se ois helpompaa jos niitä pyydeltäs suoraan. Kutsujen jakajat tietty vois ilmotella kun kutsut loppuun.

Minulla ois kutsu kun ei se "kelvannutkaan" jolle sitä yritin tyrkyttää, joten privaviestiä tähän suuntaan niin lähtee yksi kutsu taas liikkeelle.

EDIT2: Tämäkin kutsu tuli ja meni.


« Viimeksi muokattu: 25.11.2009 23:38 kirjoittanut teidon »
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #18 : 25.11.2009 23:31 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili Muutamalle lautalaiselle jo laitoin kutsun. Loput pistän jäihin ja katson kelpaako ensin kaveripiirille.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #19 : 25.11.2009 23:44 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Jos jollain ylimääräistä inviteä löytyy niin pistäkääpäs minullekkin tulemaan. Ihan uteliaisuudesta voisi tuota testata.

Tosin olen kyllä hiukan skeptinen tämän suhteen ainakin tuon 8min pätkän jälkeen. Täytyy yrittää jossain vaiheessa katsoa tuo 80min pätkäkin. Mutta ongelma on lähinnä se että Wave tuntuu esittelyn pohjalta todella sekavalta niin käyttää kuin sen luoman tiedonkin osalta ja loppujen lopuksi turhalta. Mihin esimerkiksi tarvitsen "reaaliaikakeskustelua-jossa-voi-vastata-viestin-mihin-kohtaan-vaan"? Listaus viesteihin? Ei kovinkaan erikoinen tarve. Miksi muuten haluaisin kirjoittaa keskelle viestiä jotain? Eli "nykypäivän sähköposti" on minusta todella liioiteltua. Sähköpostin suurin ongelma on roskaposti eli tietoturva, ei viestin luonne tai rakenne.

Blogaajille ja/tai "twittaajille" tämä voi olla todella cool juttu. Tai vaikka joillekin ketkä tekevät haastattelu(j)a blogeihinsa. Blogi päivittyy reaaliajassa pitkin haastattelua sitä mukaa kun kirjotetaan, tai blogia voi tehdä kaksi eri henkilöä samaan aikaan, eikä tarvita tiedostojen vaihtelua ennen kuin tekstin/blogin voi julkaista.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #20 : 26.11.2009 00:00 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Mihin esimerkiksi tarvitsen "reaaliaikakeskustelua-jossa-voi-vastata-viestin-mihin-kohtaan-vaan"?
Normaalissa keskustelussa et juurikaan mihinkään, mutta Wave ei ole ainoastaan keskustelua varten, vaan se on eräänlainen ryhmätyöskentelyn apuväline. Eli ajattele vaikka tilanne jossa ryhmä koululaisia on saanut tehtäväkseen tehdä jonkun ryhmätyön, esityksen tjsp. Ne voi kirjoittaa sen jutun käyttäen Wavea, eli jokainen voi muokata sitä dokumenttia, lisätä kuvia, kaavioita jne. Mutta sitten jos joku ryhmän jäsen huomaa jotain epäilyttävää, hän voi lisätä kysymyksen keskelle sitä dokumenttia, että onko tämä asia todellakin näin, mistä tää tieto tulee. Ja se joka sen kirjoitti voi sitten vastata siihen ja kertoa mistä hän sen tiedon löysi ja niin päin pois.

Ja sitten kun se dokkari on valmis, nuo keskellä olevat keskustelut voidaan piilottaa ja se dokumentti voidaan tulostaa ilman sitä keskellä olevaa hömppää.   
tallennettu
Re: Google Wave « Vastaus #21 : 26.11.2009 08:39 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Mihin esimerkiksi tarvitsen "reaaliaikakeskustelua-jossa-voi-vastata-viestin-mihin-kohtaan-vaan"?
Normaalissa keskustelussa et juurikaan mihinkään, mutta Wave ei ole ainoastaan keskustelua varten, vaan se on eräänlainen ryhmätyöskentelyn apuväline. Eli ajattele vaikka tilanne jossa ryhmä koululaisia on saanut tehtäväkseen tehdä jonkun ryhmätyön, esityksen tjsp. Ne voi kirjoittaa sen jutun käyttäen Wavea, eli jokainen voi muokata sitä dokumenttia, lisätä kuvia, kaavioita jne. Mutta sitten jos joku ryhmän jäsen huomaa jotain epäilyttävää, hän voi lisätä kysymyksen keskelle sitä dokumenttia, että onko tämä asia todellakin näin, mistä tää tieto tulee. Ja se joka sen kirjoitti voi sitten vastata siihen ja kertoa mistä hän sen tiedon löysi ja niin päin pois.

Ja sitten kun se dokkari on valmis, nuo keskellä olevat keskustelut voidaan piilottaa ja se dokumentti voidaan tulostaa ilman sitä keskellä olevaa hömppää.   

Periaatteessa ihan näppärää, mutta kyllä docs on ajanut ihan saman asian. Ollaan vaan pidetty sivun yläosassa keskusteluosuutta, jossa päivämäärämerkintöjen kera on kätevä sanoa, mitä ikinä onkaan sanottavana. Senkin saa kuitenkin poistettua, jos haluaa dokumentin tulostaa sellaisenaan. Yleensä se ei kuitenkaan ole tarpeellista.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #22 : 26.11.2009 14:13 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili Laitetaanpa loputkin sitten jakoon. Eli kolme inviteä olisi jaossa nopeimmille. YV:llä mailiosoite jos kiinnostaa.

« Viimeksi muokattu: 26.11.2009 14:35 kirjoittanut migge »
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Re: Google Wave « Vastaus #23 : 26.11.2009 15:19 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Periaatteessa ihan näppärää, mutta kyllä docs on ajanut ihan saman asian. Ollaan vaan pidetty sivun yläosassa keskusteluosuutta, jossa päivämäärämerkintöjen kera on kätevä sanoa, mitä ikinä onkaan sanottavana. Senkin saa kuitenkin poistettua, jos haluaa dokumentin tulostaa sellaisenaan. Yleensä se ei kuitenkaan ole tarpeellista.
Käyhän se noinkin, mutta Wave helpottanee tuotakin hommaa. Eli jos Docsissa haluaa tehdä dokumentin, niin sinun pitää ensinnäkin mennä Docsiin, mikä saattaa vaatia sisäänkirjautumisen (jos et ole jo kirjautuneena). Sen jälkeen pitää luoda dokumentti, keksiä sille joku nimi ja jakaa se muiden kanssa. Ja sitten vielä hallinoida tuota keskustelua, eli mahdollisesti copy+pastea tekstinpätkiä, lisäillä aikaleimoja jne.

Wavessa taasen... Jos Wave onnistuu syrjäyttämään sähköpostin, kuten vahvasti näyttää, sinä käytät Wavea joka päivä jo muutenkin, eli erillistä sisäänkirjautumista tuskin tarvitaan. Uuden dokumentin luonti tapahtuu kuten minkä tahansa muunkin aallon luonti New Wave -napin painamisella. Muut henkilöt voi lisätä vetämällä ja pudottamalla, tai jos on liikaa kontakteja, niin siinä on kätevä hakutoiminto jolla voi etsiä haluamansa henkilön ja henkilö lisätään aaltoon nimeä klikkaamalla. Tämän jälkeen keskustelun ja muun voi tehdä suoraan Waven tarjoamilla apukeinoilla, eli tekstin keskelle voi lisätä kysymyksen yksinkertaisesti tuplaklikkaamalla sitä sanaa jonka perään haluaa kysymyksen lisätä ja niin edelleen.


Eli yksi Waven tärkeistä ominaisuuksista on, että se helpottaa ja tehostaa ihmisten elämää, kuten tietokoneiden pitäisikin tehdä. Tietty kaikki se mitä Wavella voidaan tehdä, voidaan tehdä jo olemassa olevilla ohjelmilla. Mutta niitä käytettäessä joutuu aika usein käyttämään useampaa kuin yhtä ohjelmaa, ja näiden ohjelmien välinen "kommunikointi" usein vaatii käyttäjän toimia, eli copy+pastea, tiedostojen tallentamista ja avaamista tai muuta sellaista.

Toinen Waven tärkeä ominaisuus on, että kaikki tapahtuu saman katon alla. Eli käyttäjän ei tartte palloiluttaa tietoja/tiedostoja eri ohjelmien välillä tai kirjautua useisiin eri palveluihin tai muuta vastaavaa.


Ei Wave tietenkään ihan kaikkeen pysty, mutta on siinä kuitenkin ominaisuuksia jotka helpottaa ja tehostaa työskentelyä, ja varsinkin lisäosat ja robotit helpottaa ja tehostaa työskentelyä (ja kommunikointia) entisestään. Tietty Wave on tällä hetkellä vielä keskeneräinen, eli ominaisuuksia puuttuu ja niin edelleen. Esimerkiksi sellainen perusasia kuin sähköpostin lähettäminen/vastaanottaminen ei ole vielä mahdollista.
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #24 : 26.11.2009 15:33 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili
Toinen Waven tärkeä ominaisuus on, että kaikki tapahtuu saman katon alla. Eli käyttäjän ei tartte palloiluttaa tietoja/tiedostoja eri ohjelmien välillä tai kirjautua useisiin eri palveluihin tai muuta vastaavaa.

Tämä on kyllä ehdoton Waven vahvuus. Palveluintegraatioita ja suoranaista tiedon aggregaatiota on jo nyt havaittavissa. Pahoin kuitenkin pelkään että massoille tuo käyttöliittymä on vain hieman liian sekava ja tekninen, jotta tuosta mitään internetin uutta vallankumousta tulisi. Onhan nuo hakulausekkeet ihan loogisia, mutta vaikea kuvitella että tuota tuollaisessa muodossa käyttäisi muut kuin vähän enemmän uuteen tekniikkaan perehtyneet. Saa nähdä kuinka palvelua selkeytetään ja helppokäyttöistetään kun se tuodaan avoimeen jakeluun.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Re: Google Wave « Vastaus #25 : 27.11.2009 10:37 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
Jos Wave onnistuu syrjäyttämään sähköpostin, kuten vahvasti näyttää

No tämä on kyllä jo aika optimistista veikkailua :) Wave ei ole edistynyt edes yleiseen betaan vielä :) En todellakaan näe että tavallinen "tyhmä" tallaaja oppisi noin vaan käyttämään Wavea. Ja kun ajatellaan että lähes jokaisella firmalla on vähintäänkin palaute mahdollisuus sähköpostilla ja todella monella ihan bisnestä sen kautta, niin sähköposti ei ole häviämässä mihinkään vielä pitkään aikaan vain sen vuoksi että google keksi "nykyajan sähköpostin". Toimiiko wavessa edes "kertakäyttöinen" yhteyden pito? Pitääkö kaikki viestin vastaanottajat aina lisätä kontakteihin?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Google Wave « Vastaus #26 : 27.11.2009 10:39 »
Bill Duke Jäsen Viestejä: 255 Basaaripisteet: 0 Profiili Kun itse laudalta sain inviteä niin pistetään jakoon. Muutama invite olisi jaossa.
tallennettu
Vs: Re: Google Wave « Vastaus #27 : 27.11.2009 11:14 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Jos Wave onnistuu syrjäyttämään sähköpostin, kuten vahvasti näyttää
No tämä on kyllä jo aika optimistista veikkailua :) Wave ei ole edistynyt edes yleiseen betaan vielä :)
No joo, hyvä pointti.

En todellakaan näe että tavallinen "tyhmä" tallaaja oppisi noin vaan käyttämään Wavea.
Tyhmän tallaajan ei tarvitse osata muuta kuin painaa New Wave -nappia, kirjoittaa viesti ja valita yksi tai useampi vastaanottaja. Se ei eroa sähköpostin lähettämistä muulla tapaa kuin, että sähköpostissa noiden lisäksi pitää täyttää vielä aihe -kenttä. Aaltoihin vastaaminen tapahtuu samoin kuin sähköpostissa, eli Reply -napilla (muitakin vaihtoehtoja toki on, mutta ei niitä tarvitse käyttää).

Ja kun ajatellaan että lähes jokaisella firmalla on vähintäänkin palaute mahdollisuus sähköpostilla ja todella monella ihan bisnestä sen kautta, niin sähköposti ei ole häviämässä mihinkään vielä pitkään aikaan vain sen vuoksi että google keksi "nykyajan sähköpostin".
Samat hommat onnistunee myös Wavella? Ja ei se sähköposti tietenkään mihinkään katoa sinä päivänä kun sana "beta" poistuu "Waven" perästä. Mutta jos vielä 50 vuoden päästä käytetään sähköpostia... Sähköposti taitaa olla niitä vanhimpia standardeja mitä nykyajan tietokoneissa käytetään. Sähköpostihan keksittiin yli 40 vuotta sitten. Kaikki muut standardit kehittyy tai korvataan muilla, joten ei se sähköpostikaan ikuisuuksiin kestä.

Toimiiko wavessa edes "kertakäyttöinen" yhteyden pito? Pitääkö kaikki viestin vastaanottajat aina lisätä kontakteihin?
Ainakin henkilöitä lisätessä voi kirjoittaa ihan Wave-osoitteen siihen hakukenttään, joten uskoisin että siihen voi myös kirjoittaa tuntemattoman henkilön osoitteen. En sitten tiedä että lisääntyykö se automaattisesti yhteystietoihin. Mutta Wavella on vielä matkaa ennen kuin sen nimen perässä oleva "preview" muuttuu "betaksi", puhumattakaan että se "beta" siitä katoaisi.
tallennettu
Re: Google Wave « Vastaus #28 : 27.11.2009 12:34 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Samat hommat onnistunee myös Wavella? Ja ei se sähköposti tietenkään mihinkään katoa sinä päivänä kun sana "beta" poistuu "Waven" perästä. Mutta jos vielä 50 vuoden päästä käytetään sähköpostia... Sähköposti taitaa olla niitä vanhimpia standardeja mitä nykyajan tietokoneissa käytetään. Sähköpostihan keksittiin yli 40 vuotta sitten. Kaikki muut standardit kehittyy tai korvataan muilla, joten ei se sähköpostikaan ikuisuuksiin kestä.

Qwerty-näppis vienee kyllä iän puolesta voiton(mites se oli, jostain 1800-luvun kirjoituskoneista peräisin?). Ja siinä se pointti on muutenkin, että tämän tyyppisten standardien syrjäyttäminen on pirun vaikeaa. Asioiden parantaminen vähän ei riitä, jos ihmiset ovat tottuneet vanhaan siinä määrin ettei uutta oikein tule edes ajatelleeksi. Tulee se vanha kysymys ehjän korjaamisesta eteen.

Kokeilematta on paha mennä tarkemmin sanomaan, mutta kyllä minustakin Wave kuulostaa ihan hyvältä. Nimenomaan siis useamman ihmisen sähköpostikeskustelu-hässäkän ja dokumenttien editoinnin simppelöittämisen puolesta. Ottaen kuitenkin huomioon normi-sähköpostin vahvan aseman, ja vaikkapa sen, kuinka vieras käsite Google Docs edelleen on monille ihmisille, puhutaan varmasti vuosista, ellei kymmenistä, ennen kuin tämä on jotakuinkin laajassa käytössä. Jos siis Google Wave ylipäätänsä lopulta päätyy olemaan "se uusi juttu".


EDIT. Kappas, aika samanikäisiä ne - maili ja qwerty - sitten loppuun olivatkin. Väistin muurin.


« Viimeksi muokattu: 27.11.2009 12:40 kirjoittanut Sharkie »
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: Google Wave « Vastaus #29 : 27.11.2009 17:25 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Qwerty-näppis vienee kyllä iän puolesta voiton(mites se oli, jostain 1800-luvun kirjoituskoneista peräisin?). Ja siinä se pointti on muutenkin, että tämän tyyppisten standardien syrjäyttäminen on pirun vaikeaa. Asioiden parantaminen vähän ei riitä, jos ihmiset ovat tottuneet vanhaan siinä määrin ettei uutta oikein tule edes ajatelleeksi. Tulee se vanha kysymys ehjän korjaamisesta eteen.
Qwerty kieltämättä pääsi unohtumaan. Näppäimistö-layoutin muuttaminen on tosin sinänsä hankalaa että siinä ei riitä ohjelmallinen muutos, vaan se (tavallaan) vaatii uuden näppäimistön. Toinen ongelma on että vaikka sinulla olisikin esimerkiksi herra Dvorakin kehittämää layouttia käyttävä näppäimistö, sinun kavereilla, työpaikalla, koulussa, kirjastossa ja muissa julkisissa paikoissa tuskin sellaista on, edes vaihtoehtona. Ei minulla kokemusta ole, mutta veikkaisin että Qwerty -näppiksen ja Dvorak -näppiksen välillä hyppiminen saattaisi olla jokseenkin sekavaa.

Wave taasen on vain nettisivu, eli jos vaikka menet kirjastossa Internetiin, voit yhtä hyvin mennä wave.google.comiin kuin gmail.comiin. Eikä sähköpostin ja Waven rinnakkain käyttö ole millään tapaa sekavaa tai hankalaa, siirtymävaihetta ajatellen. Ne on vain kaksi eri ohjelmaa/nettisivua lukuisten muiden ohella joista jompi kumpi jää enemmin tai myöhemmin pois. Myöskin Wavella on paljon enemmän annettavaa sähköpostiin verrattuna kuin Dvorakilla Qwertyyn verrattuna. Ja lisäksi Wavella on paljon enemmän momenttia kuin Dvorakilla, mikä on erittäin tärkeä asia kun jotain vanhaa halutaan vaihtaa uuteen. Jos kellään ei ole intoa vaihtaa, tai vaihtoa jopa suuresti vastustetaan, niin eihän se vaihto silloin tapahdu.


Ottaen kuitenkin huomioon normi-sähköpostin vahvan aseman, ja vaikkapa sen, kuinka vieras käsite Google Docs edelleen on monille ihmisille, puhutaan varmasti vuosista, ellei kymmenistä, ennen kuin tämä on jotakuinkin laajassa käytössä. Jos siis Google Wave ylipäätänsä lopulta päätyy olemaan "se uusi juttu".
Jep, ei se siirtyminen Waveen todellakaan yhdessä päivässä tule tapahtumaan, ja tietenkin sekin on mahdollista että Wave syystä tai toisesta floppaa. Ja joka tapauksessa Waven maailman valloitus voi alkaa vasta parin vuoden päästä. Se on tällä hetkellä vasta Preview -vaiheessa, mikä on tässä tapauksessa suunnilleen sama kuin Alpha. Saa nähdä siirtyiskö se jo ensi vuoden aikana Betaan, ja missä vaiheessa Wave-tilejä voi alkaa tekemään ilman kutsua. Ja tietenkin yrityksillä on merkittävä vaikutus siihen että korvaako Wave sähköpostin, eikä yrityksillä varmaan ole hirveemmin intoa vaihtaa toimivaa ja vakaata sähköpostijärjestelmää järjestelmään jonka perässä kiikkuu sana Beta.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että tietokonemaailmassa jotkut muutokset tapahtuu todella nopeasti. Esimerkiksi 80-luvulla termit AT ja ISA oli hyvin tuttuja, mutta ne katosi tyystin 90-luvun aikana (AT:n perään tuli X, mutta ei ne siitä huolimatta yhteensopivia ole). 90-luvulla tuli joku AGP, mutta missä se nyt on? Google (hakukone) ja Youtube tuli ja löi ittensä läpi hyvin nopeasti. Ja tietenkin erilaisia yhteisöpalveluita on tullut, hehkutettu kuinka niitä tullaan käyttämään vuosia, mutta vähän ajan päästä tullut toinen palvelu jyräsi vanhan eikä kukaan enää muista vanhaa.


Yksi ihan ehdoton asia Waveen siirtymisessä on tuki sähköpostille. Jos sähköpostien lähettäminen ja vastaanottaminen ei ole vakio-ominaisuus Wavessa, siihen siirtyminen tulee kestämään todella kauan, tai se ei tapahdu koskaan. Mutta tietenkin Waven kyky aggregoida tietoa eri lähteistä mahdollistaa esimerkiksi sen, että Wave voi toimia sähköpostiohjelmana. Eli Wave -tiliä luotaessa käyttäjältä voitaisiin kysyä, että haluaako hän liittää sähköpostiosoitteen tai pari tähän Wave-tiliin, ja jos käyttäjä vastaa myöntävästi häneltä kysytään sähköpostitilin tiedot. Tämän jälkeen Wave hakisi käyttäjän sähköpostit tasaisin väliajoin, ja niihin vastaaminen onnistuisi tietenkin suoraan Wavesta. Tämä yksistään madaltaa rimaa Waveen siirtymisessä, mutta ongelmana on edelleen että miten keskustelu vaikkapa kahden Wave-käyttäjän ja kahden sähköpostia käyttävän henkilön välillä tapahtuu. Ja entä jos soppaan halutaan lisätä kolmas sähköpostin käyttäjä kun keskustelua on käyty jo kymmenien viestien verran?

Waven ja sähköpostin on kuitenkin ehdottomasti toimittava yhdessä, ja niiden tulisi toimia hyvin ja järkevästi käyttäjän näkövinkkelistä. Muutoin siirtymä sähköpostista Waveen saattaa kestää todella kauan.
tallennettu
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines