Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 21 22 23 24 25 [26]
Tulostusversio
Aihe: Apple  (Luettu 278428 kertaa)
Vs: Apple « Vastaus #750 : 17.09.2021 11:20 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Omassa Honor 8:ssa on akku edelleen asiallisessa kunnossa. Ostettu 2017. Kotoa löytyy myös naisystävän iPad jostain vuodelta 2012-2014, alkuperäisellä akulla ja hyvin pärjää.

EU tasolla värkätään parhaillaan asetusta jossa vaadittaisiin puhelimiin pakolliset päivitykset viideksi vuodeksi. Mielestäni hyvä asia, tuntuu turhalta päivittää toimivia laitteita vain sen takia että tuki loppuu. Kaikki eivät kuitenkaan tarvitse uusinta rautaa taskuun.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #751 : 17.09.2021 20:34 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Harvakseltaan tulee päiviteltyä luuria tai läppäriä uudempaan. Iphone 5s oli 2013 lopulta -> 2019 kevääseen, jolloin vaihdoin sen nykyiseen 6 plussaan vai mikä lie onkaan. Eiköhän tällä vielä pari-kolme vuotta pärjää.

Macbook Pro on taasen loppuvuodelta 2014 ja tälläkin pötkii kyllä vielä pitkälle. En jotenkin pysty näkemään, että itse pystyisin samaan Windows/Android -ekosysteemeillä pelaavien vehkeiden kanssa.
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #752 : 11.11.2021 17:52 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Ei tullut minusta Minin omistajaa, vaan mukaan lähtikin 13...Pro.

Päätin vaihtaa leiriä ja hypätä Applen kelkkaan. Kävin muutamaan otteeseen hypistelemässä sekä 12 että 13 miniä ajatuksella että hankin jomman kumman, mutta kun pääsi vertailemaan vierekkäin 13 Minin 60hz näyttöä 13 Pron 120hz vastaavaan niin...kävi vanhanaikaiset. Ainakin minulle ero on todellä selkeä. Ja kun ajatuksena oli hankkia puhelin seuraavaksi 4-5 vuodeksi, niin parempi näyttö tuntui oikealta ratkaisulta.

Nyt on noin parisen viikkoa appleilua takana ja olen ollut melko tyytyväinen hankintaan. Kaikki toimii, käyttö on erittäin sulavaa enkä ole kokenut vaihdosta androidista iosiin erityisen vaikeaksi. En ole myöskään törmännyt vielä kuvagalleriaa lukuunottamatta suurempiin applemaisuuksiin jotka olisivat ärsyttäneet päivittäisessä käytössä. Kamera on edelliseen puhelimeen verrattuna varsin ärjy, mukava lisä muttei lopulta kovin oleellinen asia minulle. Itse asiassa skippasin koko kameraosion lukiessani arvosteluita luurista. Akku kestää tarvittaessa pari päivää.

Face ID:n toimivuutta arvelin etukäteen, mutta huoli osoittautui turhaksi. Luuri tunnistaa naaman hyvinkin herkästi, jopa koko kasvot peittävän moottorimaskin läpi jota joudun töissä ajoittain käyttämään. Mukava yllätys, mutta herättää samalla muutamia kysymyksiä tunnistautumisen turvallisuudesta.

Fyysiseltä kooltaan 13 Pro on liki samankokoinen kuin vanha Honor 8, suojakotelon kanssa ollaan kipurajalla. Yhtään isompi ei tarvitse olla. Ilman kuoria tämä tuntuu siltä ettei sitä uskalla käyttää  ;D. Puhelin ikään kuin keikkuu kameran varassa pöydällä, ja takakansi vaikuttaa helposti likaantuvalta. Napsautin heti tuoreeltaan puhelimen suojien sisään, ja käyttö tuntui heti turvallisemmalta. Tuli hetkellisesti ikävä vanhaa Lumia 920:aa, joka on omissa kirjoissani liki täydellinen puhelin muotoilultaan. Sopivan kokoinen eikä ulkopinnoissa näy naarmut eikä käytön jäljet.

Oikeastaan suurin murhe tällä hetkellä on vanhasta puhelimesta tuodut kuvat. Käytin siirtoon siirry IOS sovellusta, joka työnsi vanhasta luurista kaikki kuvat uuteen, sekaisin yhteen pötköön. Ja sotki aikaleimat samalla. Sinne meni kameran kuvat, whatsappin tallentamat kuvat ja videot ja vanhat honorin oletus lukitusnäyttökuvatkin.  Jos noiden perkaamiseen omiin kansioihinsa jotenkin järkevään järjestykseen on olemassa jokin konsti, kuuntelen mielelläni. Mielessä on ollut että jos vaan poistaisi kaikki mitä tulikin, ja toisi uudelleen manuaalisesti suoraan oikeille paikoilleen. Muutenkin koko kuvat sovellus tuntuu jotenkin epäloogiselta Honorin vastaavaan verrattuna, josta kaikki löytyi helposti ja loogisesti.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #753 : 07.09.2022 22:01 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Applen julkistustilaisuus. Ei iPhone 14 miniä. Lisäksi kuultiin tälläiset lentävät lauseet:

We are going big with iPhone 14, and even bigger with iPhone 14+.

iPhone 14 delivers all-day battery life.

Ja sitten vielä päälle Pro mallien Dynamic Island, uusi interaktiivinen "kilke" puhelimen yläreunassa :lol:

Nykypuhelimien näytön kosketuspinta-ala pitäisi puolittaa jollain lailla. Ehkä silloin keksittäisiin oikeita innovaatioita ja pidettäisi vain kosketukselle tarkoitetut toiminnot ruudun alaosassa ja ylä osa pyhitettäisiin silmille.

Myönnän sen että Apple huijaa "going big" lausahduksellaan, koska iPhone 14 on gsmarenan mukaan täysin saman kokoinen kuin iPhone 13. Mutta onhan taas epäkäytännöllisiä uudistuksia. Enkä oikein tajua tuota "all-day battery life" heittoakaan. Koska tämä on ollut poikkeuksellinen ominaisuus?

Mutta nyt se on virallista, Mini mallit ei vaan myy. Vaikka kuinka yritän täällä sen paremmuudesta puhua maailmalle.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #754 : 07.09.2022 22:35 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 578 Basaaripisteet: 4 Profiili Varmaan pitää tuo uusin iPhone ostaa, koska vieläkin mennään iPhone 13... 12... 11... X... 9... 8... 7... 6S Plussalla. Kyllä, seitsemän vuotta on tuossa kapistuksessa henki pihissyt, vaikka olen milloin minkäkin mallin kohdalla lupautunut päivittämään luurin.

Dynamic Island on kyllä pirun kekseliäs ajatus (ja nimi), Apple taitaa nämä paremmin kuin yksikään muu teknologiajätti - ainakin jos unohdetaan se Touch Bar MacBookeissa.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #755 : 08.09.2022 07:18 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Laittoivat sitten Mini-mallin jäihin, niin kuin ennakkotiedot sanoivat. Onneksi 12 Mini on vielä ripeä ja kaikin tavoin erinomainen puhelin. Ehkä sen tullessa tiensä päähän Apple haluaa taas kokeilla pienempää mallia, tai sitten taitettavat ovat jo todellisuutta Applellakin.

iPhone 14:n myötä halvin uusi iPhone maksaa Suomessa 1039€. Mitenköhän menee kaupaksi tänä vuonna/ensi vuonna tässä maailmantilanteessa? Tai no, jengihän ei ehkä edes näe hintaa noin, vaan kokonaissumma jaettuna 36:lla, eli vajaa 29€ kuukaudessa.

Dynamic Island hohkaa Jobsin ajan Applea – muut häivyttävät notchejaan, mutta Apple kulkee omaa tietään ja korostaa ominaisuutta. Koko juttu on kiehtova.

Monet hienot treenit nähnyt Apple Watch Series 4 kaipaisi akun suhteen jo vähän päivitystä (viides vuosi lähtee käyntiin), mutta eipä tämän vuodenkaan mallissa ole loppujen lopuksi mitään uutta "must have" -ominaisuutta minulle. Uusi WatchOS tuo neloseenkin uniseurannan ja akunsäästö-tilan, josta propsit Applelle.


« Viimeksi muokattu: 08.09.2022 07:39 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #756 : 08.09.2022 09:24 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili 1039€ puhelin ja 60hz näyttö on kyllä erikoinen ratkaisu. Nyt kun on silmä tottunut 120hz sulavuuteen niin ei ole enää paluuta entiseen. Melkein suosittelisin perusmallia aikovalle viime vuoden pro mallia.

Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #757 : 08.09.2022 13:38 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
Dynamic Island hohkaa Jobsin ajan Applea – muut häivyttävät notchejaan, mutta Apple kulkee omaa tietään ja korostaa ominaisuutta. Koko juttu on kiehtova.

No empä tiedä. Eikö Jobs ollut aina käytettävyyden, helppouden ja omien polkujen menijä. En keksi Dynamic Islandista sitä käytettävyyttä tai omaa polkua joka parantaisi kokemusta tai helpottaisi sitä. "Gimmick" sanoisi Wiin elänyt :)
Odotan innolla sitä "innovaatiota" että joku keksii puhelimen olevan laite jota pitäisi käyttää yhdellä kädellä. Itseasiassa Asuksen Zenfone 9 on vähän tähän tyyliin tehty. Ottanut esim. sivun virtanappiin omat kosketus toimintonsa. Ajatelkaa jos Dynamic Islandin saisi ylhäältä ruudun reunalle sipaisemalla virtanappia ja sitä ohjattaisiin kosketusnäytön reunasta. Tai vaikka suoraan saman muotoisesta virtanapista reunalta (saatan sorsia vasenkätisiä... ;D ). Siitä voisi olla jotain hyötyä. Mutta nyt on vain heitetty uusi nappikuvake ruudun yläreunaan, sormen ulottumattomiin. Huimaa innovointia.

Ei sillä että nyt kovin yllättynyt (tuskin kukaan muukaan) olin että Applen tuotteet ei meikää sytyttä ;D Mutta ensimmäistä kertaa menin oikeasti toiveikkaasti odottaen jotain. Eipä se mitään tuonut.


« Viimeksi muokattu: 09.09.2022 11:22 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #758 : 09.09.2022 09:11 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Oli niin uskomattoman turha versio tällä kertaa, etten keksi pienintäkään tekosyytä nähdä edes vaivaa tehdä tiedostojen siirtoa nykyisestä. Ensimmäisen kerran iPhone 7:n jälkeen skippaan uuden iPhonen ja käytin siihen varatut resurssit hakemalla Verkkokupasta suoraan eilen 12" iPad Pron. Sillä sentään voin harrastaa vaikka piirtämistä paskalla istuessa. Puhelimia vaivaa tällä hetkellä paha "myydään samaa tuotetta uusiksi" vuodesta toiseen, mutta toki ymmärrettävää ettei enää oikein tuosta vaan keksitä mitään järkevää. Apple olisi kuitenkin voinut heittää hevon kuuseen jo tuon nykyisen latausporttinsa edes, mutta ei edes sitä.

Tuli hommattua myös tuossa uusin Macbook Pro M1 Ultra ja 64gigan ram-muistilla. Neljä aiempaa Pro-mallia olleet käytännössä vain askelia huonompaan suuntaan ja nyt tuli kerrankin tunne että sai jotain uutta rautaa Applelta. Voi heittää vanhat Macbookit roskakoriin. Huikea edistys tehojen puolesta aiempiin malleihin. Laitteella pystyy jo oikeasti tekemään töitä, eikä vaan selata nettiä.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #759 : 09.09.2022 12:40 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Itellä ollut käytössä M1 Macbook Air vuoden 2020 marraskuusta. Erinomainen kone. Akkukestoa tyyliin 16-20 tuntia per täysi lataus ja tehoa on niin paljon, että yleensä voin jopa laittaa säästömoodin päälle ja silti kone tuntuu nopealta. 4K por... isot grafiikkatiedostot pyörivät ja muokkaantuvat kuin veitsi voissa ja jos haluaa välillä editoida 4K videoita, niin sekin hoituu. Kaikki tämä tietenkin erittäin alhaisella virrankulutuksella, josta alkaa siitäkin olla oikeaa hyötyä. Apple oikeasti teki jotakin merkittävää Intel --> Apple Silicon siirtymänsä kanssa. M1 Macbook oli kokonaisuutena vuoden 2020 lopussa hintalappuunsa nähden jopa liiankin hyvä diili. Hyvä niin.

Ja onneksi tarjolla on myös superammattilaisille nykyään superrautaa. Me leikkiammattilaiset tulemme vähemmällä toimeen.

Uskomatonta on myös se, että pidän vieläkin vuoden 2011 iMacia kakkoskoneenani. Sitä voi vielä oikeasti käyttääkin! Siis kyseessä on 11 vuotta vanha tietokone, herranen aika sentään!
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #760 : 09.09.2022 15:44 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Softa tuki ja sen toimivuus on kyllä sellaista mistä Google ja muut valmistajat voisi ottaa oppia Applelta. Esim. iOS16 julkaisu taitaa olla näillä näppäimillä tulossa ja vanhin puhelin johon sen saa on iPhone8 joka tuli 2017. Ja tuki vielä jatkuu ainakin siihen asti kunnes iOS17 tulee, eli todennäköisesti vuoden ainakin. Sitten kun vertaa että esim. Samsung lupaa 4 vuotta päivityksiä Galaxy s22:lle ja pohjanoteerauksena Asus Zenfone 9:lle kaksi vuotta, Apple hoitaa tämän tontin kyllä todella hyvin.

Nämä vanhat Applen tuotteet vielä toimii (yhtä Applemaisesti) kuin ennenkin. Viisi vuotta vanha Android puhelin... se on jo vanha.

Tiedän toki syyn tähän. Tuki pitäisi tulla ennen kaikkea Googlelta ja valmistajia on paljon, niin se tuo aina oman hankaluutensa peliin. Mutta silti. Naurettavaa laittaa vajaan tonnin tai yli tonnin puhelin jossa on vielä toimivaa rautaa muutaman vuoden päästä paperipainoksi.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #761 : 09.09.2022 15:55 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili https://www.macrumors.com/2022/08/31/apple-releases-ios-12-5-6/

Tietoturvapäivitys vanhoihin puhelimiin 5s mallista eteenpäin. Todellakin esimerkillistä toimintaa.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #762 : 08.12.2022 21:51 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 578 Basaaripisteet: 4 Profiili Tuli ostettua 2. genin AirPods Prot, koska... no en edes tiedä miksi, mutta ostin nyt kuitenkin, vaikka 1. genitkin jo löytyvät. Yksinkertaisesti paras ostos, mitä on tullut ikinä tehtyä, ja nämä uudet ovat vieläkin paremmat. Maailma häviää täysin ympäriltä vastamelun ansiosta (1. genin podseilla hävisi melkein), äänessä on enemmän bassoa sekä syvyyttä ja nyt volaa voi lisätä ja alentaa suoraan podia hiplailemalla. Spatial Audio on myös asia, jota ilman en enää voi elää.

Vaikea kyllä keksiä, miten näitä vois enää edes parantaa. Jokin täysin lagiton tapa siirtää ääntä Bluetoothin kautta ehkä. Täydellisessä maailmassa nämä toki olisivat huomattavasti halvemmat ja akun voisi itse vaihtaa, kun siitä mehut loppuvat.

Mutta joo, jeesustuote.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #763 : 05.06.2023 21:33 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 578 Basaaripisteet: 4 Profiili Applen VR-lasit on aika päräyttävä kamaa. Olisikohan tässä iPhonen kaltainen vallankumouksellinen tuote. Nuo kun vielä saa joku päivä langattomina niin huhhuh.

EDIT: Kaapeli menee ilmeisesti johonkin taskuun sopivaan värkkiin (iPhone?).

EDIT2: Se oli akku. Fiksua, helpompi ostaa uusi tilalle, eikä lisää härpäkkeen painoa.


« Viimeksi muokattu: 05.06.2023 21:50 kirjoittanut Scarf »
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #764 : 11.06.2023 23:40 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Sain iPhone 14 Pron tuossa jokin aika sitten ja miten tämän kamera voi olla paskempi kuin 12:sta? Applelta taas joku äärimäinen idea iskeä entistä enemmän ja enemmän digitaalista prosessointia valokuviin. Kaikki HDR-kikkailut ja muut koitin kytkeä pois päältä, mutta selvästi jokaisen valokuvan jälkeen luuri mukamas käsittelee kuvat "hienoksi". Olisi muutenkin pitänyt ottaa vain normaali 14, koska Pro-malli on kyllä melkoinen pökäle. Tuli myös pullottavista kameroista mieleen, miten ei tarvitse kovinkaan kauaksi historiassa mennä, kun Nokiaa parjattiin samanlaisesta ratkaisusta. Nyt se on toki täysin ok.  :lol:

Lisäksi hommasin uuden iPad Pro M2-mallin ja siinäkin Space Gray väri täysin pilattu. M1-versiossa se on sellainen aika tumma ja tyylikäs, mutta uusimmassa lähes hopeinen ja täysin ruma verrattuna aiempaan. Luulin ensin että olin saanut väärän mallin. Kaikki pilataan.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #765 : 11.06.2023 23:58 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 578 Basaaripisteet: 4 Profiili Itse olen tykännyt omasta 14 Pro Maxista - ilman suojausta mennään, ja aina on valtava erektio kun hyväilen vehjettä käsilläni. En oikeastaan mitään muuta pahaa sanottavaa keksi kuin juurikin tuon kameran post processing -sekoilun. Kannattaa kokeilla kehuttua Halide-kamerasovellusta, johon saa ilmaisen kokeilun.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #766 : 11.09.2023 22:11 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 578 Basaaripisteet: 4 Profiili Dustin Homesta tuli napattua MacBook Pro 16" M1 Max 32Gb 1Tb -malli parilla tonnilla suht järjettömästä alesta. Ihan hullu vehjehän tämä on kymmenen vuotta vanhan MacBook Pron jälkeen. Oikeastaan ainoa syy, miksi olisin tuon M2-mallin ostanut, on HDMI 2.1 -tuki, mutta tuonkin tuen saa nykyään M1-malleihin tällä kaapelilla. Windows-pelitkin (tai osan niistä) saa nykyään toimimaan kikkailulla, mutta eivät kuitenkaan toimi yhtä hyvin kuin natiivit pelit. MacOS Sonoma tuo myös mukanaan Game Moden, jonka pitäisi nopeuttaa Bluetooth-kaistaa, jolloin padeissa on vähemmän lagia ja AirPodsien pitäisi toimia ilman viivettä.

Enemmän fiilksiä, kunhan tällä on tullut enemmän säädettyä.

EDIT: Uusi Zelda näyttäisi toimivan RyujinX-emulaattorilla hyvin, DualSensen gyrokin pelittää ilman sen kummempaa kikkailua. Viivettä on jonkin verran, mutta ehkä tuo korjaantuu sitten Sonoman myötä. RetroArchilla HDR:ää tukevat shaderit näyttävät nekin hyvältä, vaikka näyttö kalpeneekin liikkeentoistossa OLED:lle sata-nolla.


« Viimeksi muokattu: 12.09.2023 17:32 kirjoittanut Scarf »
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 21 22 23 24 25 [26]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines