Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 26
Tulostusversio
Aihe: Apple  (Luettu 265151 kertaa)
Apple « : 14.10.2008 21:04 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Tehdään samantien oma aihe, ettei tarvitse mölistä milloin missäkin triidissä.

Läppäritilaisuus pidetty, uudet MacBookit ja MacBook Prot julkaistiin, kuin myös uusi Cinema Display -näyttö (kyrpå, näiden piti tulla vasta ensi vuonna, rahat meni jo 24" Hazroon).

http://www.apple.com/

Sivut päivittyy sitten kun päivittyy.


Mikä minua kiinnosti, eli MacBook Pro:

- lasinen multitouch-kosketuslevy ilman mitään nappeja (saa nähdä miten toimii)

- nopeasti sulateltuna "ruma kuin lehmän perse iMac-väreillä" -ulkonäkö

- kovalevyn saa nyt helpommin vaihdettua myös MBP-malleissa, vaihtoehtona SSD-kovo

- kaksi näytönohjainta, jotka toimii rinnakkain

- DDR3-muisti

- edelleen Core 2 Duo -prossut

- ei Blu-raytä tai HDMI-ulostuloa

- mini Display Port -rahastus, joka tarvitsee adapterin jotta saa DVI-näyttöön kiinni, tulee toivottavasti koneen mukana

- alkaen 1800e

En nyt varmaan ihan heti pistä tilausta sisään, pitää sulatella ainakin ulkonäköä. Tehot on ihan jees.

The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: Apple « Vastaus #1 : 14.10.2008 22:45 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Pettymys tuo tilaisuus ainakin minulle oli, monessakin mielessä. Applen uusien kannettavien ulkonäkö muistuttaa nyt liikaa PC-vastineitaan, tässä on menty huonompaan suuntaan.

Ja on suorastaan idioottimaista, että Apple pudotti tavallisista MacBookeista kokonaan pois FireWire-liitännän! Kotivideoiden editointi kuuluu kaikille, ei vain Pro-sarjan koneita omistaville. Jokin tarina tässäkin on takana ja sen auliisti kuulisin.

Eipä tullut pienintäkään hinkua päivittää nykyistä, talvella -07 hankittua MacBookia. Varsinkin kun sen vääntö riittää mainiosti kaikkeen mitä sillä duunailen.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #2 : 27.11.2008 22:17 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Jee, sain syntymäpäivälahjaksi iPod Touchin, ja vaikuttaa varsin vekkulilta vehkeeltä - kaikki musanikin mahtui. (13 ja puoli gigaa, suurinpiirtein)  Saa suositella sovelluksia (ilmaisia mieluummin, mutta jos on tosi hyvä maksullinen niin toki :P) ja muita vinkkejä antaa. Aika nopsaa tuo muisti onkin täyttynyt, mutta eipä tässä mitään, ihan hyvin menee vielä. :)
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #3 : 30.11.2008 13:35 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Onnea Tzipolle hienon lelun saamisen johdosta  :)


Tässäpä ohjelmasuosituksia:

Palringo instant messenger: Vakaa pikaviestinsovellus, ja on ilmainen. Ei toimi (ainakaan vielä) taustalla, joten ohjelman pitää olla kokoajan esillä jotta viestejä voisi vastaanottaa. Onneksi taustalla pyörivät sovellukset tekevät tuloaan jahka Apple vapauttaa kehittäjien käyttöön kyseisen mahdollisuuden.

Facebook: naamakirjan käyttäjille kätevä sovellus. Tärkeimmät toiminnot ovat mukana. Tilan päivittäminen vaikka WiFi-yhteyden päästä on yllättävän addiktoivaa puuhaa.  :)  Ohjelma on tietysti maksuton.

Tic-tac Touch: Risti-nolla tappaa tehokkaasti tylsät hetket, ja kaverikin pääsee mukaan. Mukana myös WiFi-peli. Saa ilmaiseksi, mutta 0,99 euron versio on mainosvapaa.

Super Monkey Ball: Maksaa 5,99 euroa, mutta summalla saa tähän asti parhaan iPhone/iPod Touch -pelin. Graafisestikin varsin hienon näköinen. Kallistelu-kontrollit sopivat Monkey Balliin kuin riisipuuro jouluaattoaamuun. Oiva peli bussi- ja junamatkojen ratoksi.

Discover: ainoa ilmainen softa, jolla voi siirtää tiedostoja tietokoneelle ja toisiin iPhone/iPod Touch-laitteisiin WiFi-verkon välityksellä.

Lightsaber: Turhaahan turhempi tämä on, mutta on sitä kiva kavereille pari minuuttia demota. Eli puhelin toimii valomiekan tavoin kun sillä huitoo. Voit jopa luoda kustomoidun hahmon oman kuvasi kera ja valita miekalle sopivan värin... Aika nörttiä  ;D
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #4 : 30.11.2008 17:00 »
kas Jäsen Viestejä: 464 Basaaripisteet: 2 Profiili Ratsaanpa nyt sitten omalta Podiltani kaikki hauskimmat softat.

Jelly Car voittaa ajantapossa jokikisen muun pelin. Nykyään myös leaderboardsit. Ilmainen.

ScribbleShare on ehdoton, jos jollakin kaverillakin on iPhone, käytännössä moninpelipiirustustaulu. Loistava, jos olet kirkkoveneitä kaverien kouluvihkoihin piirtävää tyyppiä (en tunnusta!).

Chess With Friends on värkin paras Shakki.

Telkussa kertoo suomalaisten kanavien ohjelmatiedot. Pienempi kuin lehti, ja selvempi kuin telkku.com.

Brightkite:stä saattaa joskus tulla jotain jännää. On vielä betassa, johon saa kylläkin kutsun milloin vain. Näet muut lähistöllä Brightkiteä käyttävät, ja mahdollisesti tietoa ja kuvia. Voit myös chatata.

Sitten on tietysti vielä Applen Remote, jolla voi ohjailla iTunesia Wi-Fin kautta.

tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #5 : 30.11.2008 18:07 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Ostin iPhone 3G:n tuossa pari viikkoa sitten. Ihan pätevä vehjehän se on. Joitain typeryyksiä tietty löytyypi, mutta ei mitään kovin vakavaa ainakaan vielä. Paras "ominaisuus" on AppStore. Loppujen lopuks käyttiksen kuin käyttiksen tärkein ominaisuus on sen käyttäjäkunta. Paljon käyttäjiä ja vieläpä sellaisia aktiivisia käyttäjiä jotka tekee erilaisia ohjelmia ko. käyttikselle ja ko. käyttis on vahvoilla muihin verrattuna. Ja juuri tuosta syystä AppStore on parhautta. AppStoresta löytyy vinopino niin hyöty- kuin huviohjelmia. Ja itse ainakin yllätyin kuinka paljon siellä on ilmaisia laadukkaita ohjelmia/pelejä. Ja nekin ohjelmat mitkä maksaa on yleensä kohtuu halpoja, yleensä 0,79 - 6€.

Ja tietty kun jailbreakkaa iLuurin niin saatavilla olevien ohjelmien määrä nousee entisestään, eikä niitä ohjelmia rajoita Applen typerät säännöt. En tosin ole vielä jailbreakannu omaa luuria, se kun rikkoo takuun. Mikä on minusta aika naurettavaa. Ohjelmisto kun harvemmin rikkoo rautaa, joten on aika hölmöä jos joku iPhonen osa hajoaa ja joudut maksamaan koko huollon sen takia koska menit sörkkimään ohjelmistoa. :rollaus: Mutta eiköhän se tule jailbreakattua jossain vaiheessa. Lähinnä vaan ajattelin "sisäänajaa" sen siltä varalta että jos siinä sattuu olemaan vikoja heti alkuun.


Tässä parit ohjelmasuositukset meitsiltä, ilmaisia ellei toisin sanota:
Wikiamo, jos tykkää lukea Wikipediaa.
Locly, vaikuttaa pätevälle. Paikantaa sinut (tarttee siis iPhone 3G:n) ja tarjoaa sitten erilaisia hakuja joilla mm. löytää kätevästi lähistöllä olevia ravintoloita/kahviloita, kauppoja, huoltoasemia, Wikipedia artikkeleita jne. jne. Kätevä jos eksyy vieraaseen paikkakuntaan.

Pakoon3, kotimaista tekoa oleva ongelmanratkontapeli.
Labyrinth (Lite Edition), klassinen Labyrintti taskukoossa. Lite Edition on ilmainen, mutta aika helppo. En ole koko versiota pelannu
iBall3D, labyrintin kaltainen peli, mutta vähän erikoisempi.
TapDefense, vaikutti varsin hyvälle noin puolen tunnin testin jälkeen. Linnakkeen puolustusta erilaisten tornien avustuksella.

Ja tietty kaikkien aikojen paras ohjelma, Smule Ocarina. Vaatii toistaseks iPhonen, mutta tuki 2nd gen iPod Toucheille pitäis olla tulossa. Maksaa 79senttiä mikä on naurettavan vähän näin mahtavasta ohjelmasta. 8)


« Viimeksi muokattu: 04.12.2008 12:25 kirjoittanut teidon »
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #6 : 16.12.2008 12:24 »
tiong tng @ QuakeNet, IRCNet, NetGamers Jäsen Viestejä: 321 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Joulu tuli aikaisin ja kävin ostamassa uuden alumiinisen MacBookin viime perjantaina. On tuo kyllä aivan loistava läppäri, ei siitä pääse mihinkään. Viiden tunnin akkukesto, pieni koko, kestävä ulkokuori ja näytönohjain jolla voi pelata uusimpia PC-pelejä (Fallout 3, Left 4 Dead jne.)

<3
:: tiong ~ Xbox One, PS4, PS3, Wii, Xbox 360, Xbox, PS2, GC, PC, PSX, DS Lite ::
:: Gamertag: tiong fi ::
:: PSN: tiong_fi ::
:: i5 3570K, 16GB DDR3 1600MHz, HD7950 3GB ::

:: http://twitter.com/tiong_fi
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #7 : 17.12.2008 08:23 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili Kuinka hirviästi tuo maksoi? Oon ite ajatellu, että josko joskus lähi- tai kaukotulevaisuudessa ostais jonkun kannettavan laitteen ja oon ollut kovasti MacBookin kannalla. Ne vaan tuntuu olevan niin järkyttävän kalliita, käytettynäkin.
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #8 : 17.12.2008 10:10 »
tiong tng @ QuakeNet, IRCNet, NetGamers Jäsen Viestejä: 321 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Kuinka hirviästi tuo maksoi? Oon ite ajatellu, että josko joskus lähi- tai kaukotulevaisuudessa ostais jonkun kannettavan laitteen ja oon ollut kovasti MacBookin kannalla. Ne vaan tuntuu olevan niin järkyttävän kalliita, käytettynäkin.

1125 euroa opiskelija-alennuksen kanssa. Onhan tuo suhteellisen kallis mutta toisaalta PC-puolelta ei löydy vastaavaa läppäriä noilla ominaisuuksilla tuohon hintaan.
:: tiong ~ Xbox One, PS4, PS3, Wii, Xbox 360, Xbox, PS2, GC, PC, PSX, DS Lite ::
:: Gamertag: tiong fi ::
:: PSN: tiong_fi ::
:: i5 3570K, 16GB DDR3 1600MHz, HD7950 3GB ::

:: http://twitter.com/tiong_fi
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #9 : 17.12.2008 11:15 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Kuinka hirviästi tuo maksoi? Oon ite ajatellu, että josko joskus lähi- tai kaukotulevaisuudessa ostais jonkun kannettavan laitteen ja oon ollut kovasti MacBookin kannalla. Ne vaan tuntuu olevan niin järkyttävän kalliita, käytettynäkin.

1125 euroa opiskelija-alennuksen kanssa. Onhan tuo suhteellisen kallis mutta toisaalta PC-puolelta ei löydy vastaavaa läppäriä noilla ominaisuuksilla tuohon hintaan.

Niinjuu! Firewire-portti ja jopa BD-asema ovat 1200 euron läppäreissä nykyään niiiiiiiiin harvinaisia...
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #10 : 17.12.2008 11:28 »
tiong tng @ QuakeNet, IRCNet, NetGamers Jäsen Viestejä: 321 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Kuinka hirviästi tuo maksoi? Oon ite ajatellu, että josko joskus lähi- tai kaukotulevaisuudessa ostais jonkun kannettavan laitteen ja oon ollut kovasti MacBookin kannalla. Ne vaan tuntuu olevan niin järkyttävän kalliita, käytettynäkin.

1125 euroa opiskelija-alennuksen kanssa. Onhan tuo suhteellisen kallis mutta toisaalta PC-puolelta ei löydy vastaavaa läppäriä noilla ominaisuuksilla tuohon hintaan.

Niinjuu! Firewire-portti ja jopa BD-asema ovat 1200 euron läppäreissä nykyään niiiiiiiiin harvinaisia...

Firewireä en ole tarvinnut _ikinä_ ja Bluray-asema on tällä hetkellä täysin turha läppärissä, varsinkin kun en elokuvia juurikaan katsele.
:: tiong ~ Xbox One, PS4, PS3, Wii, Xbox 360, Xbox, PS2, GC, PC, PSX, DS Lite ::
:: Gamertag: tiong fi ::
:: PSN: tiong_fi ::
:: i5 3570K, 16GB DDR3 1600MHz, HD7950 3GB ::

:: http://twitter.com/tiong_fi
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #11 : 17.12.2008 21:07 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Vähän uutisia maailmalta. Apple jättäytyy tänä vuonna Macworld–tapahtumasta.

Apple on julkaissut lehdistötiedotteen, jonka mukaan se ei aio enää osallistua ensi tammikuussa järjestettävän Macworld Conference & Expo 2009:n jälkeen kyseiseen tapahtumaan. Vuodesta 1998 lähtien vuosittain järjestetty Macworld-tapahtuma on IDG World Expo -yrityksen järjestämä Mac-käyttäjille suunnattu tapahtuma, jossa Apple on perinteisesti esitellyt uusia tuotteitaan. Esimerkiksi kaksi vuotta Jobs esitteli iPhonen ja viime vuonna lanseerattiin MacBook Air.

Vetäytymispäätöksen lisäksi Apple ilmoitti, että tänä vuonna keynote-esitystä ei pidä yrityksen toimitusjohtaja Steve Jobs, vaan markkinointiosaston johtaja Philip Schiller. Yritys perustelee vetäytymispäätöstään sillä, että messut ovat entistä pienempi kanava, jolla Apple tavoittaa asiakkaansa. Applen omien kauppojen kasvanut suosio ja kotisivut tarjovat innovatiivisemman keinon tavoittaa sadat miljoonat asiakkaat ympäri maailman. MacWorldin lisäksi Apple on viime vuosina jättäytynyt pois muun muassa NAB-, Macworld New York-, Macworld Tokyo- ja Pariisin Apple Expo -tapahtumista.


Lähde: Muropaketti

Minusta tämä on sangen outoa ja perustelut tapahtumasta jättäytymiseen ontuvat. Mielestäni nettisaitillaan omien tuotteiden mainostaminen ei ole mitenkäään erityisen innovatiivista tahi saavuta läheskään yhtä paljon näkyvyyttä kuin isoilla messuilla tuotteidensa esittely. Ensinnäkin, kuka käy Applen sivuilla? Kuinka moni teistä käy Microsoftin tai Nokian sivuilla? Ei varmastikaan kovin moni kovin usein. Pääasiassa tiedot kyseisten valmistajien uusista tuotteista iskeytyvät kuluttajan tajuntaan aivan muilta kanavilta. Esimerkiksi IT–uutissivusto Muropaketista. Vasta tämän jälkeen saatetaan käydä valmistajan sivuilla katsomassa tarkempia tietoja. Toiseksi, kuinka moni uutissivusto uutisoi, kun yritys X päivittää tai lisää sisältöä nettisivuilleen? Ei yksikään. Uutissivustot ovat riippuvaisia siitä, että nämä yritykset tulevat messuille, pitävät tapahtumia ja tilaisuuksia, jossa kertovat uusista jutuistaan. Toimittajat saavat asiat tietoonsa sitä kautta. Ja me saamme tietomme toimittajilta. Ei tapahtumia, ei uutisia, vähemmän näkyvyyttä.


« Viimeksi muokattu: 17.12.2008 21:19 kirjoittanut Joel-san »
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #12 : 17.12.2008 21:24 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili
Vähän uutisia maailmalta. Apple jättäytyy tänä vuonna Macworld–tapahtumasta.

Apple on julkaissut lehdistötiedotteen, jonka mukaan se ei aio enää osallistua ensi tammikuussa järjestettävän Macworld Conference & Expo 2009:n jälkeen kyseiseen tapahtumaan. Vuodesta 1998 lähtien vuosittain järjestetty Macworld-tapahtuma on IDG World Expo -yrityksen järjestämä Mac-käyttäjille suunnattu tapahtuma, jossa Apple on perinteisesti esitellyt uusia tuotteitaan. Esimerkiksi kaksi vuotta Jobs esitteli iPhonen ja viime vuonna lanseerattiin MacBook Air.

Vetäytymispäätöksen lisäksi Apple ilmoitti, että tänä vuonna keynote-esitystä ei pidä yrityksen toimitusjohtaja Steve Jobs, vaan markkinointiosaston johtaja Philip Schiller. Yritys perustelee vetäytymispäätöstään sillä, että messut ovat entistä pienempi kanava, jolla Apple tavoittaa asiakkaansa. Applen omien kauppojen kasvanut suosio ja kotisivut tarjovat innovatiivisemman keinon tavoittaa sadat miljoonat asiakkaat ympäri maailman. MacWorldin lisäksi Apple on viime vuosina jättäytynyt pois muun muassa NAB-, Macworld New York-, Macworld Tokyo- ja Pariisin Apple Expo -tapahtumista.


Lähde: Muropaketti

Minusta tämä on sangen outoa ja perustelut tapahtumasta jättäytymiseen ontuvat. Minusta nettisaitillaan omien tuotteiden mainostaminen ei ole mitenkäään erityisen innovatiivista tahi saavuta huimasti enemmän näkyvyyttä kuin isoilla messuilla tuotteidensa esittely. Ensinnäkin, kuka käy Applen sivuilla? Kuinka moni teistä käy Microsoftin tai Nokian sivuilla? Ei varmastikaan kovin moni kovin usein. Pääasiassa tiedot kyseisten valmistajien uusista tuotteista iskeytyvät kuluttajan tajuntaan aivan muilta kanavilta. Esimerkiksi IT–uutissivusto Muropaketista. Vasta tämän jälkeen saatetaan käydä valmistajan sivuilla katsomassa tarkempia tietoja. Toiseksi, kuinka moni uutissivusto uutisoi, kun yritys X päivittää tai lisää sisältöä nettisivuilleen? Ei yksikään. Uutissivustot ovat riippuvaisia siitä, että nämä yritykset tulevat messuille, pitävät tapahtumia ja tilaisuuksia, jossa kertovat uusista jutuistaan. Toimittajat saavat asiat tietoonsa sitä kautta. Ja me saamme tietomme toimittajilta. Ei tapahtumia, ei uutisia, vähemmän näkyvyyttä.

Kyllähän Applen kotisivut pyörivät selatuimpien sivustojen kärkipäässä, joten eipä tuo minusta ainakaan tunnu täysin järjettömältä. Ja eiköhän kaikenmaailman Engadgetit ja Muropaketit suht vikkelään saa uutiset käsiinsä, kun joku fanipoika (joita on kuitenkin muutama, emme puhu nyt mistään Nokiasta, jonka mediaseksikkyys mitataan mädällä hevonsonnalla) ne äkkää päivitetyiltä sivuilta.

Ja onhan noita hiljaisia julkistuksia ollut jo iät ja ajat, mm. MacBookit julkistettiin ilman mitään tapahtumaa.

Meille nörteille asia on toki toinen, kun kaikenmaailman livefeedien seuraamisessa ja jumalaisen Steve Jobsin palvomisessa on oma hohtonsa. Toivottavasti äijä ei kuitenkaan ole sairas, kuten taas huhutaan.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #13 : 17.12.2008 21:48 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Pointtia on sinullakin, mutta pysyn edelleen kannassani. Ehkä Applen kohdalla tuotteet voivat saada riittävästi näkyvyyttä ilman tapahtumiakin, koska brändi on seksikäs ja innokaat Apple–pörriäiset käyvät nuuskimassa firman sivut kerran päivässä. Mutta aivan selvästi näkyvyyttä tulee olemaan vähemmän. Itseään on vähän huono käyttää esimerkkinä ja yleistyksen kohteena, mutta minulla ei olisi aavistustakaan esimerkiksi Applen MacBook Airista ellen olisi jossain törmännyt uutiseen siitä. Tämä uutinen pohjautui vahvasti tämänvuotiseen Macworldiin, joten on ehkä mahdollista, ettei kyseistä uutista olisi kirjoitettu lainkaan, mikäli tuote olisi julkaistu vain Applen sivuilla. Minuahan ei Apple juurikaan kiinnosta, joten en aktiivisesti tongi siitä tietoa. Ja vaikka kiinnostaisikin, minulla ei ole siltikään harmainta aavistusta Samsungin uusista tuotteista (valmistaja, jonka tuotteet kiinnostaa), koska niistä ei uutisoida missään johtuen osaltaan siitä, että tuotteista ilmoitetaan vain firman sivuilla. Tuotetietoja lukemalla ei myöskään oikein selkene, että miksi tämä tuote on niin hyvä. Parempi tulos saavutetaan, kun joku kertoo suoraan medialle ja media eteenpäin.

« Viimeksi muokattu: 17.12.2008 21:54 kirjoittanut Joel-san »
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #14 : 17.12.2008 22:14 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili
Pointtia on sinullakin, mutta pysyn edelleen kannassani. Ehkä Applen kohdalla tuotteet voivat saada riittävästi näkyvyyttä ilman tapahtumiakin, koska brändi on seksikäs ja innokaat Apple–pörriäiset käyvät nuuskimassa firman sivut kerran päivässä. Mutta aivan selvästi näkyvyyttä tulee olemaan vähemmän. Itseään on vähän huono käyttää esimerkkinä ja yleistyksen kohteena, mutta minulla ei olisi aavistustakaan esimerkiksi Applen MacBook Airista ellen olisi jossain törmännyt uutiseen siitä. Tämä uutinen pohjautui vahvasti tämänvuotiseen Macworldiin, joten on ehkä mahdollista, ettei kyseistä uutista olisi kirjoitettu lainkaan, mikäli tuote olisi julkaistu vain Applen sivuilla. Minuahan ei Apple juurikaan kiinnosta, joten en aktiivisesti tongi siitä tietoa. Ja vaikka kiinnostaisikin, minulla ei ole siltikään harmainta aavistusta Samsungin uusista tuotteista (valmistaja, jonka tuotteet kiinnostaa), koska niistä ei uutisoida missään johtuen osaltaan siitä, että tuotteista ilmoitetaan vain firman sivuilla. Tuotetietoja lukemalla ei myöskään oikein selkene, että miksi tämä tuote on niin hyvä. Parempi tulos saavutetaan, kun joku kertoo suoraan medialle ja media eteenpäin.

Unohdin kokonaan, että eihän Apple ole lainkaan riippuvainen Macworldin tapaisista tapahtumista. Esimerkiksi loppuvuoden julkistukset, syyskuun iPodit ja lokakuun MacBookit, esiteltiin omissa, tunninmittaisissa tilaisuuksissa, jonne kutsuttiin median edustajat viikkoa etukäteen.

Applen ei tarvinut tässäkään tapauksessa hypettää tuotteitaan lainkaan etukätäteen, koska me fanipojat teimme sen heidän puolestaan jo kuukausia etukäteen. MacRumorsin kaltaiset, lähestulkoon hypetystä varten perustetut sivustot pitävät innostusta yllä, kun milloin minkäkin tuotteen ikäsykli alkaa olla lopuillaan. Faniyhteisöistä syntyvät arvailut, feikit tuotekuvat ja joskus jopa oikeat vuodot valuvat seuraavaksi valtamedioiden sivuille, kuten kävi uusimpien MacBookkien ja iPodien kanssa.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #15 : 13.06.2009 01:18 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Katselin aiemmin illalla Applen esityksen Snow Leopardista ja tieto siitä, että Leopard-käyttäjät saavat SL:n melko edulliseen hintaan oli aika jees. Meikällähän kehräs pari vuotta vanhassa Mac minissä vielä Tiger. Ei siinä mitään vikaa ole, varsinkaan meikän käyttötarkoituksilla. Joitain vain Leopardilla toimivia ohjelmia on tullut vastaan, mutta sen kanssa on voinut elää. Hinku hypätä Tiikerin selästä Leopardin matkaan oli kuitenkin suurempi kuin koskaan. Leopardista en halunnut maksaa ja ware-käyttiksen asennus olisi kai jotenkin onnistunut, mutten jaksanut nähdä vaivaa. Sainkin päähäni kipaista mutsin luokse hakemassa sen Macbookin asennuslevyt. Ja kappas, Leopard asentui n. tunnissa oikein näppärästi meikän koneeseen. Nyt se imee taustalla päivitykset jonka jälkeen aloitan "uusien" ominaisuuksien tutkimisen ja opettelun. Olo on kuin pikkupojalla siinä kuuluisassa karkkikaupassa.  :)

Tässä on muuten vielä vanha versio Safari-selaimesta. Tsiisus tää on hidas. Onneksi kohta pääsee takaisin Safari 4:n kimppuun.  :lol:
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #16 : 07.08.2009 19:34 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Osui eteen niin hyväkuntoinen ja edullinen käytetty 20" iMac Core Duo, että päätin ostaa sen pois kuleksimasta.  :)  MacBookillakaan ei ole enää niin yksinäistä. iPhone kun oli sille vähän liian pieni leikkikaveri.




Sisustettukin on vähän sitten viime näkemän!  :)

Pidemmän aikaa oli ollut mielessä iMacin hankkiminen, valkoisen mallin nimenomaan. Ikäähän niillä on vähän enemmän, mutta toisaalta 2 gigan muistilla varustetussa Core Duossa on potkua aina raskaasta raw-kuvankäsittelystä 1080p-videoeditointiin. Eikä edes köhi.

Koululla on rinnakkain valkoisia ja uudenmallisia alumiini-iMaceja ja aina ne nähdessäni reagoin samalla lailla: valkoinen miellyttää silmää enemmän. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että valkoiset G5 ja Intel-Imacit ovat ulkonäöltään hienoimpia koskaan tehtyjä tietokoneita.

Aiemmin käytin Macbookia ja siinä rinnalla 22" Acerin näyttöä. En kehdannut lyödä iMacin kaveriksi tuota Aceria, koska se olisi ollut jo vähän liian ylilyötyä. Kaapissa se kuitenkin odottaa vaikkapa videoeditointi-keissejä, joissa toisen parikyttuumaisen näytön tuoma lisätila on oikeasti hyvä juttu. Kaiken kukkuraksi iMacin paneeli räjäyttää väritoiston tarkkuudessa Acerin halpis-paneelin selvin numeroin mennessään.  

Mikäs tällä kokoonpanolla mennessä: Macbookin saa sujautettua mukaan kouluun ilman vaivaa, pöytäkoneen jäädessä omalle ylväälle paikalleen nukkumaan (tai lataamaan uusinta 24-jaksoa). Joskus on myös mukavaa pitää meseä/skypeä päällä kannettavassa, samalla kun koulujutut (joita voi aina siirtää huomiseen) ja verkkosivut näkyvät pöytäkoneen näytöltä.

myös pelisuorituskyky tuli testattua ja aika innoissaan tulikin, sillä tämä on minulle ensimmäinen Mac, jossa on edes jonkinlainen näytönohjain. MacBookin Intel GMA950 on lähinnä vitsi. Olikin hienoa nähdä, että iMac pyöritti mm. Half-Life 2:ta, Doom 3:a, Colin Mcrae Rally Macia ja Haloa oikein somasti asetukset ja resot tappiin käännettyinä. Eiväthän nuo mitään uutuuspelejä olekaan, mutta satunnaisen tylsän hetken pelikoneena tämä iMac menettelee kyllä.


Snow Leopardia odotellessa! Ensi kuussa napsahtaa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #17 : 25.08.2009 18:06 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Apple sitten päätti aikaistaa Snow Leopardin julkaisua. Julkaisu tapahtuu jo tämän viikon perjantaina. Laitoin jo eilen tilaukseen, saa nähdä mikä päivä kolahtaa postilaatikkoon. Tilasin Apple Storesta, koska sieltä sen saa ilman toimituskuluja jos tilaa viimeistään torstaina. Postin kautta toimitus, joten eiköhän se noin viikossa tule sen jälkeen kun ne sen lähettää.


Ensi kuussa, ilmeisestikin toisella viikolla keskiviikkona, eli 09.09.09, Apple järjestää lehdistötilaisuuden, jonka aiheena tällä kertaa on musiikki, eli iTunes ja iPodit. iTunesista julkistettaneen sen yhdeksäs versio. Huhuilua on ollut että siinä olisi tuki Blu-Raylle ja että iPhonen ja iPod Touchin käyttäjät voisivat vihdoin ja viimein järjestellä ohjelmat koneelta käsin. iPod Touchin uusi versio on tietty varma. Siinä on melko varmasti uutena ominaisuutena kamera, ja minä veikkaisin että GPS ja digitaalikompassi lisätään myös. Muuta huhuilua tapahtumaan liittyen on ollut että Beatlesin musiikki tulisi vihdoin ja viimein myyntiin iTunes Storeen.

iPodeja ei siis kannatta juuri nyt ostaa, koska parin viikon päästä ainakin joistain iPod malleista julkistetaan päivitetyt versiot.

Ja saapa nähdä saisiko Apple tuotua iTunesin elokuva tarjonnan Suomeen asti. Microsoft ja Sonyhan tuovat elokuvien jakelupalvelunsa vielä tänä vuonna meille suomalaisille, joten olisihan se ihme jos Apple, joka kuitenkin panostaa digitaaliseen jakeluun, ei tekisi samoin.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #18 : 09.09.2009 02:39 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Kiviäkin kiinnostaa, mutta 15-tuumaiseen Macbook Prohon olisi nyt saatavilla vaihtoehtona myös matta-näyttö, joka toisin kuin glossy-näyttö, ei heijasta kaikkea päivänvalossa.

Tätä on kaivattu siitä lähtien kun se viimeinen hyvältä näyttänyt Macbook Pro -mallisto hävisi matta-vaihtoehtoineen tuon nykyisen kaksivärisen hirvityksen tieltä.

Mutta kuten Applesta tiedämme, kun jotain lisätään, niin jotain on pakko myös poistaa. Nykyään matta-vaihtoehto on maksullinen ja jostain käsittämättömästä syystä näytön kehys on pitänyt muuttaa alumiiniksi, mikä tekee koneesta entistäkin epämääräisemmän.

Koko mallisto on kokonaisuudessaankin täysin epämääräinen. Pro-malleja on lähemmäs kymmenen ja perus-Macbookkia edustaa vain se vanha muovirotisko, jota saa enää vain valkoisena. Nerokasta. 13-tuumaisiin Pro-malleihin voi varmaankin odottaa matte-vaihtoehtoa ensi vuonna.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #19 : 09.09.2009 09:32 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Applen kannettavien linjasto on tällä hetkellä tosiaan vähän epäjohdonmukainen. Luulisi sen parin vuoden aikana asettuvan. Tosin sieltähän on huhupuiden mukaan se PDA:kin tulossa joukkoon tummaan. Se sijoitetaan varmasti iPhonen ja halvimman MacBookin väliin.

Ainakin kannettaviinsa Applen tulisi tarjota ilmaisena vaihtoehtona matta-näyttö. Niitä kun raahataan mukana ja käytetään monesti sellaisissa olosuhteissa, että näytön heijastukset oikeasti haittaavat työskentelyä. Ei minulla oman MacBookini glossyn kanssa mitään valtavia ongelmia ole sinänsä ollut, mutta kyllä sen matta-näytön ottaisin mieluummin.

Pöytäkoneessa glossy on enemmän paikallaan. Värit rikastuvat ja musta tummenee ja koneen voi sijoittaa kertaheitolla niin ettei heijastuksista ole niin suurta haittaa. Tämän Core Duo -iMacin (siis matta-näytöllä) hankkimisen jälkeen tosin konetta tosi mukavaa käyttää vaikka aamuaurinko posottaisi näytölle suoraan.

Glossyt ovat ehdottomasti tavallisen tallaajan silmiin näyttävämpiä ja Applen mukaan heidän kulutajansa rakastavat niitä. Siinä syy, miksi matta on tehnyt viime vuodet kuolemaa Applen tietsikkamallistossa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #20 : 09.09.2009 20:23 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Applen iPod-keynote parhaillaan käynnissä. iTunes 9:n ominaisuudet kuulostavat tähän mennessä todella lupaavilta (mm. appsien järjestely iTunesista käsin).

Ja ai niin, iPhone OS 3.1 ladattavissa myöhemmin tänään!  ;D

Ja Steve Jobs on palannut!  8)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #21 : 09.09.2009 21:34 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili iTunes 9 vaikuttaa kyllä ihan hyvälle. Genius Mixes  ja appsien järjestely varsinkin kiinnostaa ja muu iPhonen synkronointiin liittyvä.

Aika yllättävää ettei iPod Touchiin sitten tullutkaan kameraa. Ainoat uudistukset taisi olla tehon lisäys ja uudet koot (8/32/64Gt). iPod Nano sen sijaan sai kameran ja FM-radionkin.

Ja pettymys ettei elokuvien latauspalvelun tulosta Suomeen mainittu. Kuitenkin niitä uusia elokuvien ominaisuuksia mainittiin. Aika uskomatonta jos Applella ei ole mitään välitöntä suunnitelmaa tuoda elokuvien latauspalvelua Suomeen ja muihin maihin. Microsoft kuitenkin jo parin kuukauden päästä tuomassa omaa vastinettaan Suomeen, ja Sonykin tuomassa omaansa tänne (oliko sekin vielä tänä vuonna?).


PS: iPhone OS 3.1 ulkona, iTunes 9 löytyy täältä.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #22 : 09.09.2009 21:46 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Jos Apple saisi tuon leffa/TV-sarja-vuokraamonsa tänne hyvillä hinnoilla, niin ainakin omalta kohdalla vierailut Makuuniin loppuisivat aikalailla kuin seinään ja eiköhän AppleTV:kin/Mac Mini ilmestyisi aika haipakkaa töllötason alle.

Toivotaan, että siellä kuitenkin paiskitaan duunia asioiden edistämiseksi sillä saralla.


Just lataan iTunesia. Ripeän alun jälkeen latausnopeus hyytyi 33 kt/s. Taitaa olla pari muutakin innokasta latailijaa linjoilla?  ;D
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #23 : 09.09.2009 22:00 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili iPhone OS 3.1 tuli yllätävän nopeesti, 600 - 900kt/s (kaistan max nopeus). iTunes 9 tuli mullakin alkuun ihan kivalla nopeudella, 100 - 200kt/s (iPhone OS lataantu samaan aikaan), mutta lopussa jotain n. 50kt/s. Molemmat jo asennettu, eikun leikkimään uusilla leluilla. :)

Mutta joo, jos Apple saisi tuon latauspalvelunsa tänne niin ainakin harkitsisin Apple TV:n ostoa. Mutta koska omistan jo Xbox 360, niin en tiedä onko sitten järkeä ostaa Apple TV:tä. Tietty hintataso ja sisältö vaikuttaa asiaan. Microsoftin palveluun ei ole tulossa TV-sarjoja, joten jos Apple ne onnistuu jotenkin saamaan mukaan omaan palveluunsa, niin minä olen myyty.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #24 : 09.09.2009 22:06 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Oiskohan muuten siinä mitään perää, että Apple tahallaan viivytteli iPhone 3GS-toimituksia tuon uuden 3.1 -käyttispäikän takia? Kun huhuilevat, että se tukkisi kokonaan sen unlock-aukon, jonka avulla luuri on voitu murtaa operaattorilukituksesta. Ja niin ollen kaikki tämän päivän jälkeen Applen varastoilta lähetetyt iPhonet sisältäisivät tuon uuden 3.1:n.

Jaa-a, mene ja tiedä, mutta saattaa se kuuluisa totuuden siemen piillä tuossakin.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #25 : 09.09.2009 22:20 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Oiskohan muuten siinä mitään perää, että Apple tahallaan viivytteli iPhone 3GS-toimituksia tuon uuden 3.1 -käyttispäikän takia?
Tuo on paljon mahdollista. Tällä viikollahan sen näkee. Minun veikkaus ainakin on että tällä viikolla alkaa iPhone 3GS:n tilanneiden postilaatikot kolisemaan. Tai sitten Apple on muuttanut kaikki iPhone-tuotantolinjat iPod Touch-tuotantolinjoiksi ja iPhonejen valmistuu alkaa uudelleen ens kuussa. ;) ;D


Kesti muuten ensimmäinen iPhonen varmuuskopiointi iTunes 9:llä kohtuu kauan, varmaan uuden käyttiksen (iPhone OS) syytä.

Niin, ja huhumyllyä tuosta elokuvien latauspalvelun tulosta Suomeen. Jos iTunesiin ei ole lisätty elokuvia, se kertoo Elokuvat -näkymässä ihan suomen kielellä että niitä voisi iTunes Storesta latailla... paitsi että sen alapuolella pienellä präntillä lukee "Elokuvia on saatavilla iTunes Storessa joissain maissa." En kuitenkaan muista nähneeni tuota ruutua ennen, joten toivossa on hyvä elää.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #26 : 20.10.2009 19:52 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Apple pisti ison osan mallistostaan uusiksi. iMac sai laajakuvaisen 27" LED-näytön, karvalakkimalli kasvoi 21,5 tuumaan. Mac mini koki ilmeisesti vain tehopäivityksen. Macbook, tämä valkoinen malli siis sai kokonaan uuden ulkoasun. Tässäkin käytetään Pro-perheestä tuttua unibody-kuorta, nyt ilmeisesti muovista? Konetta tuotiin muutenkin lähemmäksi isoveljiään. LED-näyttö, lasinen multi-touch trackpad ja sama tehokas akku. Kiinnostavin uutuus on ehdottomasti multi-touchiin kykenevä Magic Mouse. Hiiressä ei ole lainkaan painikkeita, koko hiiren yläosa tunnistaa kosketuksen. Lähes kaikki tutut multi-touch liikkeet toimivat myös Magic Mousessa. Vaatinee varmaan totuttelua...

Käykäähän tsekkaamassa! www.apple.fi
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #27 : 20.10.2009 21:29 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Tuo Magic Mouse on vähintäänkin mielenkiintoinen. Ajatellut jonkun Bluetooth -hiiren ostamista, ja tuo vaikuttaisi aika lupaavalle vaihtoehdolle. Mikähän sen lasersensorin tarkkuus on? Mighty Mousessahan taisi olla 400dpi, mikä on vähän liian matala. 800dpi, tai enemmän, ois hyvä. Täytyy jotain arvosteluja odotella ja kattella sitten ostaakko vai ei.   
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #28 : 20.10.2009 23:52 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Kuinkakohan nopeasti nuo rantautuvat Suomen kauppoihin asiakkaiden kokeiltavaksi? Ensi viikolla olisi asiaa Turkuun, niin voisi samalla käydä ihmettelemässä ja kuolaamassa noita koneita. 21,5" iMac himottaa kovasti, mutta kun järkeilee, minun käyttötottumuksilla en tee sillä yhtään mitään. Sen sijaan taidan ostaa nykyiseen miniini isomman kovalevyn ja neljä gigaa muistia. Kaksikin varmaan riittäisi eliminoimaan viime aikoina liian usein esillä olleen rantapallon, mutta pistetään suoraan neljä.  8)
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #29 : 22.10.2009 18:35 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Tein aika hyvät kaupat! Kävin Turussa Humacissa, eli Apple-roinaa myyvässä likkeessä tiedustelemassa muistien ja kovalevyjen hintaa. Hintataso oli hieman esim. Verkkokauppaa korkeampi ja en oikein osannut päättää ostanko muistini Humacilta. Myyjä ehdotti, että myy mulle yhden 2 gigan kannan ja antaa kaupan päälle yhden 1 gigan kamman, joka on jäänyt yli jonkun asiakkaan vaihtaessa muistit suoraan koneen oston yhteydessä. Reilu diili, koska Mac minimi ei edes ymmärrä enempää kuin 3 gigaa muistia, max 3,3. Tässä muisteja pyöritellessän huomasin, että olenkin saanut kaksi 2 gigan kampaa :p ostin myös Snow Leopardin, jonka pitäisi saada minini hyödyntämään koko 4 gigan muistikapasiteetin. Katsotaan miten käy kun pääsen illalla asentelemaan. Otin lisäksi 320 gigaisen kovin vanhan 80:n korvaajaksi. Tarkoitus hankkia tuohon koneeseen vielä digi-tv tikku, niin olkkarin mediamylly olis hyvässä kuosissa.

Älkää välittäkö typoista. Kirjoittelen iLuurilla ja sormet on ihan kohmeessa. :p
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 26
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines