Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 19 20 21 22 23 [24] 25 26
Tulostusversio
Aihe: Apple  (Luettu 275019 kertaa)
Vs: Apple « Vastaus #690 : 02.04.2019 13:11 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Aktia ja Danske tiedottivat tänään, että siirtyvät tukemaan Apple Payta. Aktia heti ja Danske myöhemmin tänä vuonna. Hyvä uutinen Applen käyttäjille, jotka eivät halua Nordean asiakkaaksi. Varmaan 99% maksuista lokakuun 2017 jälkeen olen suorittanut puhelimella tai kellolla. Tuo puuttuva prosentti on paikoista, jotka eivät jostain syystä tue lähimaksua lainkaan.

Vielä kun Suomessa saataisiin tämä Siirto/Mobile Pay taisto päättymään ja keskityttäisiin siihen oikeasti parempaan Siirtoon, niin olisi maksamisen asiat aika hyvin. Ruotsissa tuo taistelu päättyi Swishin voittoon, joka vastaa suomalaista Siirtoa.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Re: Apple « Vastaus #691 : 02.04.2019 13:41 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Vielä kun Suomessa saataisiin tämä Siirto/Mobile Pay taisto päättymään ja keskityttäisiin siihen oikeasti parempaan Siirtoon, niin olisi maksamisen asiat aika hyvin. Ruotsissa tuo taistelu päättyi Swishin voittoon, joka vastaa suomalaista Siirtoa.

Ihan mielenkiintoinen pointti, en nimittäin muista koskaan kuulleeni, että joku olisi ehdottanut takaisinmaksutavaksi Siirtoa. Toisin sanoen, omien piirien perusteella voisi tilanteen päätellä olevan mallia betamax - teknisesti (nähtävästi) parempi, mutta kriittiinen massa auttamatta puuttuu.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: Apple « Vastaus #692 : 02.04.2019 14:03 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Ihan mielenkiintoinen pointti, en nimittäin muista koskaan kuulleeni, että joku olisi ehdottanut takaisinmaksutavaksi Siirtoa. Toisin sanoen, omien piirien perusteella voisi tilanteen päätellä olevan mallia betamax - teknisesti (nähtävästi) parempi, mutta kriittiinen massa auttamatta puuttuu.

Ikävän vähällä käytöllä tuo kyllä on. Pankeista mukana enää Nordea ja Osuuspankki, kun S-Pankki siirtyi täysin tukemaan Mobile Payta, mikä oli kyllä käyttäjälle huono ratkaisu. Mitä nyt sivusta lukenut keskustelua, niin ei S-Pankkia kyllä ole kiitelty tästä ratkaisusta. Danske on kertonut Siirtoon siirtymisen olevan vakavassa harkinnassa.

Rahaa kyllä liikkuu Siirrolla Nordean ja OP:n markkinaosuudesta johtuen. Ilmeisesti aika tasoissa ollaan Mobile Payn kanssa. Omassa lähipiirissä suosin kyllä Siirtoa, jos vastaanottajalla/maksajalla vain on sitä tukeva pankki.

Ja jos jollekin on Siirron ja Mobile Payn erot epäselviä, niin Siirrolla rahaa siirtyy heti, myös yöllä ja viikonloppuisin. Mobile Paylla perjantaina tehty siirto ja on pahimmassa tapauksessa vastaanottajalla vasta maanantaina. Dansken asiakkaille raha tulee kai nopeammin. Periaatteessa normaalin tilisiirron aikatauluja voi käyttää miettiessään, koska raha on perillä. Noin muuten aika samanlainen toteutus käyttäjän näkökulmasta.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #693 : 15.10.2020 01:09 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili Nyt on pakko myöntää, iPhone 12 mini, Apple iski aika kovan pöytään. Pieni, ominaisuudet samat kuin isommissa, tukevan näköinen,... taistelu tätä vastaan tulee olemaan vaikeaa. Hintakaan ei ole niin mieletön, mitä voisi Applelta odottaa.
Miinuksia on kaksi: 3,5mm liittimen puute, joka ei nyt ole ohittamaton deal breaker. Toinen on 60Hz näyttö. 120Hz näyttö on ominaisuus jonka pitäisi olla jokaisessa huippumallissa. Tämä on ihan oikea miinus. Tiedä sitten oliko akkukesto syynä sille että sitä ei otettu mukaan.
Siitä tuleekin suurin kysymys: Kuinka akku riittää. Normi malleissa varmaan ihan ok, mutta minissä on pienempi akku, joten riittääkö kuinka pitkälle... Teoreettiset luvut on ihan lupaavia, mutta tätä ei ilman testejä vaan tiedä.

Mutta... hyvin mielenkiintoista. Ja varsin lupaavaa. Ainoa latistava ominaisuus on 60Hz näyttö. Ja se että se on Apple. Kyrsii kun kukaan, siis KUKAAN android valmistaja ei halua tehdä tälläistä puhelinta. Työpuhelimeksi tämä on varma valinta. En vain muista kuinka kauan tästä on kun tuli nykyinen hankittua. Täytyy varmaan laittaa ensi viikolla IT:lle viestiä saanko minin heti kun tulee hyllyyn.
Henk. koht. puhelimeksi... saa nähdä. Pidän yksinkertaisesti puhtaasta Androidista enemmän. Vaikka onhan mini muuten varsin cool, myönnän.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #694 : 15.10.2020 07:03 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Mini herätti kyllä kiinnostuksen. iPhoneni levisi käsiin jokin aika sitten, ja olen siitä asti käyttänyt halpis-Androidia. Olen vähän väsähtänyt tähän trendiin, että jokaisen kännykän pitää olla hirveän kokoinen monoliitti. Ihmisille voisi antaa vaihtoehtoja ominaisuuksia karsimatta ja sen Apple Minin kanssa tekee. Puhelimen designkin sukeltaa siihen aikakauteen, kun Apple oli Jobsin johdolla vielä tarunhohtoinen.

Kun on käyttänyt kuusituumaista puhelinta, tuntuu joku 4S/5 käsissä taivaallisen hyvältä. Tai itseasiassa kädessä, koska puhelinta voi normikokoinen henkilö oikeasti käyttää yhdellä kädellä! Siinä innovaatiota kerrakseen.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #695 : 15.10.2020 07:56 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Mini lähti seuraavaksi luuriksi. Aika pitkään tolla iphone kasilla pärjäs, mut suojalasi hajos hiljattain ja alkaahan tää jo vähän hidastella. Akkukin ois pitäny huoltaa jo aikaa sitten.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #696 : 15.10.2020 09:18 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Täältä kanssa ääni pienemmille puhelimille, mielellään kaikkiin hintaluokkiin.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Re: Apple « Vastaus #697 : 15.10.2020 09:45 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Tuo puhelinkokopolitiikka on kyllä mielenkiintoinen aihe. Näitä kannanottoja näkee tasaiseen tahtiin foorumeilla, ja joskus ihan valtamediassakin, että ahdistaa porskuttaa tyyliin iPhone 4:llä edelleen, kun ei ole pieniä puhelimia enää markkinoilla. Näitä kaipaaville iPhone 12 on varmasti todella kova juttu. Toki Android-maailmassakin on nähty silloin tällöin suht. kompakteja tapauksia, kuten HeinZinkin tarpeisiin joskus harkittu Galaxy S10e, mutta fakta silti on, että aidosti pientä puhelinta ei viime vuosina ole huippuspekseillä oikein saanut.

Mistä päästäänkin siihen, että jokin syyhän tähän täytyy olla. Jos kansan syvät rivit olisi raha kourassa odottamassa, niin kyllähän noita joku tekisi, sillä korporaatiot ei jätä ilmaista rahaa poimimatta periaatteesta. Ei voi oikein päätellä muuta kuin sitä, että jostain syystä miniversiot ei vaan myy tarpeeksi. Eli joko niille ei ole kysyntää ylipäätään, tai sitten niihin ei ainakaan kannata laittaa viimeisimpiä speksejä, koska hinta nousee niche-kohdeyleisölle liian kovaksi, tai jotain. Oma äitinikin, joka on aina rokannut pikkupuhelimia, sanoi vasta, että joo kyllä iso ruutu pitää laittaa, kun ei näe enää pieneltä ruudulta. Eli siinä meni sekin osa myyntipotentiaalista.

Itse olen aika maltillisesti kasvattanut tuota puhelimen kokoa, ja yli kuuden tuuman en tällä hetkellä kauhean mielelläni mene. Siinä tuntuisi olevan sweet spot omaan makuun sille, että mediaa on mukava nauttia, mutta yhden käden käyttö on silti vaivatonta. Ja mullahan on yksikätistä heiluttelua varmaan 90 pinnaa puhelimen käytöstä. Veikkaan, että tässä vaiheessa 5,4-tuumainen tuntuisi jo liian pieneltä, vaikka toki iloa saisi varmasti ketteryydestä.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #698 : 15.10.2020 12:37 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili Luulen että tämä on markkinoiden tilasta kiinni. Viime vuosiin asti idea on ollut siinä että aina saa isomman näytön. Oliko viime vuonna kun tuli trendiksi että puhelimen koko etupinta on pelkkää näyttöä. Tästä on enää hankala pistää paremmaksi. Tähän asti oli siis helppo markkinoida isommalla koolla jne. Tämän vuoksi luulen että Sonykaan ei aikoinaan menestynyt huumaavan hyvin pienillä Compact malleillaan, koska se pienuus ei ollut "in". Nyt kaikilla on iso näyttö eikä sitä käytännössä enää saa isommaksi. Osaisiko kansa vihdoin ajatella käytännön mukavuutta eikä markkinointia?

Mielenkiinnolla odotan kuinka iPhone 12 mini menestyy. Eilen illalla tuli katsottua muutamia reaktioita ja ne olivat yllättävän innostuneita juuri ministä. Ihmettelin kuinka iso juttu se oli kun Sony on teki näitä jo vuosia sitten ilman että kukaan oikeasti kiinnitti niihin huomiota. Mutta se oli juurikin se trendi silloin, koolla on väliä ja isompi on parempi. Jos mini menestyy, Android malleistakin alkaa varmasti löytymään mini malleja. Ja siis iPhone 12 mini ei ole mini vain nimeltään vaan se on oikeasti pieni malli. Meikällä on nyt Sonyn Xperia XZ Compact joka oli about 129mm ja suositeltu (ja väliin jätetty) S10e oli jotain 142-143mm. IPhone 12 mini in n. 131mm. Se on juuri niin mini kuin minin kuuluukin olla. Myönnän kyllä, että about 124mm koko etupinta näytöllä olisi meikäläisen yhden käden kokoon parempi (pienet kädet, eikä niitä oikein osaa käyttääkään :/ ), mutta nykyinenkin menee suht kivuttomasti. Mutta pointti on se, että sieltä voi tulla oikeita mini malleja jos iPhone 12 mini menestyy. Tämä oikeastaan jopa kannustaa odottamaan tulevia Android malleja. Sonylta tuskin tulee heti Compatia kun ovat menneet 21:9 malleihin (joista isoimmat menee jo vähän naurettavaksi, vaikka sinänsä komeita ovatkin), mutta jos jostain muulta puhtaan Androidin käyttäjistä tulee mini malli, I'm there.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #699 : 15.10.2020 21:05 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Puhelimen suurempi koko mahdollistaa suuremman akun joka taas mahdollistaa suuremman tehon ja vaikka tuon 120Hz näytön virkistystaajuuden vielä suht järkevällä akun kestolla. Jos siis joku vielä ihmettelee miksei huippumallit ilmesty pienikokoisina.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #700 : 15.10.2020 21:58 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili Tuo 120Hz näytön ymmärrän akun kulutuksen osalta. Snapdragonit taas tuskin niin paljoa vaikuttaa kokonaistilanteeseen, mutta se mikä vie virtaa varmasti on kamerat. Vähintään kolme kameraa on varmasti aivan eri tasolla kulutuksen kanssa, kuin 3 vuotta sitten tuleen mallin yksi kamera. Olisi kyllä mielenkiintoista kuulla minkä kokoinen akku iPhone 12 minissä on.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #701 : 16.10.2020 09:03 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Optimoinnin puutetta, jos pienempää akkua ei saada kestämään edes yhtä päivää. Useimmat meistä lataavat kuitenkin puhelimensa joka aamu/yö.

Minkä värisenä aiotte Minin ottaa? Sininen on tämän vuoden todennäköinen hittiväri uutuudenviehätyksen takia, mutta alan kallistumaan itse valkoisen kannalle. Toimiva valinta siinä mielessä, että piilottaa sormenjälkiä ja on aika nättikin tuossa kompaktissa kuoressa. Otin viimeksi puhelimeni valkoisena, kun ostin 4S:n vuonna 2011...
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Re: Apple « Vastaus #702 : 17.10.2020 12:38 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tuo puhelinkokopolitiikka on kyllä mielenkiintoinen aihe. Näitä kannanottoja näkee tasaiseen tahtiin foorumeilla, ja joskus ihan valtamediassakin, että ahdistaa porskuttaa tyyliin iPhone 4:llä edelleen, kun ei ole pieniä puhelimia enää markkinoilla. Näitä kaipaaville iPhone 12 on varmasti todella kova juttu. Toki Android-maailmassakin on nähty silloin tällöin suht. kompakteja tapauksia, kuten HeinZinkin tarpeisiin joskus harkittu Galaxy S10e, mutta fakta silti on, että aidosti pientä puhelinta ei viime vuosina ole huippuspekseillä oikein saanut.

Mistä päästäänkin siihen, että jokin syyhän tähän täytyy olla. Jos kansan syvät rivit olisi raha kourassa odottamassa, niin kyllähän noita joku tekisi, sillä korporaatiot ei jätä ilmaista rahaa poimimatta periaatteesta. Ei voi oikein päätellä muuta kuin sitä, että jostain syystä miniversiot ei vaan myy tarpeeksi. Eli joko niille ei ole kysyntää ylipäätään, tai sitten niihin ei ainakaan kannata laittaa viimeisimpiä speksejä, koska hinta nousee niche-kohdeyleisölle liian kovaksi, tai jotain. Oma äitinikin, joka on aina rokannut pikkupuhelimia, sanoi vasta, että joo kyllä iso ruutu pitää laittaa, kun ei näe enää pieneltä ruudulta. Eli siinä meni sekin osa myyntipotentiaalista.

Itse olen aika maltillisesti kasvattanut tuota puhelimen kokoa, ja yli kuuden tuuman en tällä hetkellä kauhean mielelläni mene. Siinä tuntuisi olevan sweet spot omaan makuun sille, että mediaa on mukava nauttia, mutta yhden käden käyttö on silti vaivatonta. Ja mullahan on yksikätistä heiluttelua varmaan 90 pinnaa puhelimen käytöstä. Veikkaan, että tässä vaiheessa 5,4-tuumainen tuntuisi jo liian pieneltä, vaikka toki iloa saisi varmasti ketteryydestä.

Ylipäätään tuo puhelimen päivittämisen frekrenssi on noussut. Aikaisemmin mentiin vuosia samalla luurilla ja nyt vaihdetaan käytännössä älypuhelin uuteen samanlaiseen. Juuri kävin tästä kaverin kanssa hyvän keskustelun. Hänellä oli noin reilu vuoden vanha luuri ja aikoi nyt päivittää uusimpiin malleihin. Kysyin syytä ja vastaus oli perinteinen "parempi malli". Kysyin tarvitseeko hän tämän uuden mallin ominaisuuksia yhtään missään asiassa mitä puhelimellaan tekee, hetken väittelyn jälkeen todettiin ettei tarvitse, vaan edelliselläkin mallilla se whatssap viestin kirjoittaminen  ja netin selaaminen sujuu hyvin, sekä kaikki ohjelmat pelaa edelleen. Tässä piilee myös ehkä yksi syy sille miksi niitä kompakteja puhelimia ei myydä valtavia määriä -> ihminen haluaa kumminkin sen suuremman ja "paremman" kun voi tehdä valinnan. Itsekin huomasin kun firman puolesta saisin iPhone 12, että joo voisihan nykyisen androidin vaihtaa siihen läpällä. Hyvin nopeasti olin jo päättänyt ettei 12 riitä, vaan pitää olla 12 Pro ja siitä alle 5 sekuntia ja päätös oli jo 12 Pro Max, koska miksi ei.

Applelle täytyy nostaa hattua miten se luo ihmisille tarpeen vaihtaa luuria, vaikka juuri olisi tonni poltettu edelliseen. Nyt ei saa edes laturia ja kuulokkeita mukaan, koska maailma pelastuu (ja oikea syy on osakkeenomistajan voiton kasvattaminen, kun voi myydä erikseen lisätarvikkeina nämä).

Ei sillä, saattaa hyvinkin olla että itsekin olen statuskilpailun uhri ja nappaan tuon 12 Pro Maxin itselleni. Ihan kokeilun vuoksi voisi vaihtaa Appleen. Piti tämä jo tehdä 11 kohdalla, mutta silloin nykyinen Androidini oli aivan bränikkä. Nykypäivänä firmat onneksi on tajunneet sen, että kannattaa tarjota työsuhde-etuina asioita joita orjat muutenkin ostaisivat, kuten kuntosalijäsenyydet, viihdepalvelut ja puhelimet. Firma saa iskettyä menot vähennyksiin ja orja saa tuotteet -50% edullisemmin suurten volyymien ja yrityksen kautta ostamisen ansiosta.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #703 : 17.10.2020 12:49 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Sitten on meitä, jotka ennen vaihtoivat puhelinta melkeinpä joka vuosi, mutta mulla on edelleen iPhone X, joka on vuodelta 2017. Enkä ajatellut tänäkään vuonna vaihtaa uudempaan. X tuntuu Face ID:n ja eleohjauksen vuoksi edelleen modernilta, eikä tätä seuraavissa malleissa ole tullut muuta kuin tehoa ja parempia kameroita. Tämä iPhone X toimii edelleen ihan hemmetin ripeästä, joten käyttäminen ei vituta. Vaihdetaan sitten kun puhelimen käyttö alkaa tulla mun ja haluamani tekemisen väliin. Niin kauan on hyvä, kun puhelimen olemassaoloa, tai sen rajoituksia ei huomaa.

Työpuhelimena mulla on vuotta uudempi iPhone Xr, joka ei edes tunnu nopeammalta. Se on mun mielestä jopa huonompi puhelin LCD-näyttönsä vuoksi.


« Viimeksi muokattu: 17.10.2020 12:58 kirjoittanut Kabanossi »
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #704 : 17.10.2020 13:01 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili
Työpuhelimena mulla on vuotta uudempi iPhone Xr, joka ei edes tunnu nopeammalta. Se on mun mielestä jopa huonompi puhelin LCD-näyttönsä vuoksi.

Joo, kyllä se iPhone X on edelleen paras malli. Alkuun oli buginen paska, mutta saivat korjattua softabugit. Selvästi tyylikkäin ulkoasultaan, kiitos hienon (ja kalliin) lasitaustansa, sekä oled-näytön takia. Tehoa on teoriatasolla hiukan vähemmän, mutta kuitenkin niin paljon ettei uudemmalla mallilla ole mitään eroa käytönnössä. Apple siirtyi takalasityylistä pois uudemmissa malleissa, koska sen korjaaminen oli tuhottoman kallista, mikä on sääli. Se on vaan niin leso. Uudet mallit näyttävät ja tuntuvat paljon bulsummilta.

Tyttärelle ostan tuon uuden minin joululahjaksi ja itselle tulee uusi iPhone 12 lähiaikoina. Nähtäväksi jää, jaksanko vaan ottaa sitä käyttöön, vai pitäydynkö edelleen X:ssä. iPhone 11 oli niin ruma, että toimii lähinnä varaluurina joskus.

Sinällään nämä puhelinpäivitykset alkavat olla niin marginaalisia, että ihan sama mitä puhelinta käyttää.
tallennettu
Vs: Re: Apple « Vastaus #705 : 17.10.2020 16:05 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili
Tässä piilee myös ehkä yksi syy sille miksi niitä kompakteja puhelimia ei myydä valtavia määriä -> ihminen haluaa kumminkin sen suuremman ja "paremman" kun voi tehdä valinnan. Itsekin huomasin kun firman puolesta saisin iPhone 12, että joo voisihan nykyisen androidin vaihtaa siihen läpällä. Hyvin nopeasti olin jo päättänyt ettei 12 riitä, vaan pitää olla 12 Pro ja siitä alle 5 sekuntia ja päätös oli jo 12 Pro Max, koska miksi ei.
Hassua tuo koon merkitys. Onhan sillä sinänsä merkitystä, kun monet olisivat silloin vain yrpiä, mutta onhan se pitkälti pitkälti mielikuvaa ja markkinointia. Toki Minin ja Pro Maxin välillä on eroja, mutta niin on hintaakin. Jossain vaiheessa jotkut Android valmistajat vain päättivät että isompi on parempi ja sitä tyrkytettiin, yli käytännöllisyyden ja se tuntuu pitävän pintansa edelleen.
Minin ja Pro Maxin erot:
Pro Max  Mini
228g      135g
6,7"       5,4"
458ppi   476ppi
6GB       4GB    (RAM)
3cam     2cam
80h       50h    (musiikin toistoaika)
1220€   780€

Pointti ei oikeastaan ole edes nuo erot, vaan sen koon ihannointi. Se on isompi, otan sen, koska se on parempi. Kukaan ei pysähdy miettimään onko se minulle parempi. Kysymys on vaikea tehdä kun kukaan valmistaja ei halua kenenkään esittävän kyseistä kysymystä. Koska varsinkin jos on työpuhelin, Pro Maxilla ei ole muuta käytännön funktiota kuin näyttää Applen logoa isommalta laatalta. Tosin, myönnän jos puhelinta käyttää monipuolisemmin töihin, silloin isompi näyttö on perusteltua. Silloin tilalla on oikeasti merkitystä. Tosin silloinkaan Pro Max ei ole paras puhelin. Jos siis on vain koko mielessä. Jos haluaa myös tietoturvaa puhelimeen, silloin Apple on perusteltu.


Olen katsonut viime päivinä muutaman Simon Sinekin luento pätkän Youtubesta. Niistä saa jotenkin järkeä varsinkin puhelinbisnekseen. Henkilökohtaisesti tai omaan kuluttajakuvaa ajatellen pidän sitä paskapuheena. En siis selkeästi kuulu niihin lokeroihin mistä mies puhuu. Mutta se tuo kyllä järkeä maailman kuvaan menestyneistä tuotteista ja menestyneestä markkinoinnista.
Käytännössä mies sanoo että pitää mennä asiakkaalle merkitsevät mielikuvat edellä. Ei lyödä riviä speksejä ja sanota että "Sä tarviit tän.", vaan lähdetään mielikuvista asioista jotka asiakas omaa omaksi, jonka jälkeen mennään tuotteeseen. Applen tuoma mielikuva ja brandi on kova. Kovempi kuin Sonyn puhelimissa.  Isolla ruudulla taas on helppo ruokkia mielikuvia. Näkee enemmän, näkee paremmin, on komeempi, kiiltääkin niin helvetin hienosti ja se iso logo takana, ah. Kynttilät riviin, omena keskelle ja kumartamaan. Kukaan ei näytä sen taskun syvyyttä missä sitä pidetään, tai kuinka paljon se vie akkua, tai sitä että sitä käytetään aina kahdella kädellä, tai Applen tapauksessa mikä on Applen yhteensopivuus muiden kanssa. Mielikuva on synnytetty, sitten kehiin yksityiskohtia. Totuus tosin on, että useimmat Applen ostajat ovat jo päättäneet ensi hetken jälkeen että "Mä haluun ton.", eikä speksejä edes tarvita. Tarvitsee vain sanat uusi iPhone. Nytkin iPhone 12 esittelyssä, ensin käytiin läpi kuinka iPhone 11 on ollut myydyin, sitä käytetään joka paikassa, koko ajan ja silloin voi tehdä vaikka ja mitä ja nyt tulee uusi iPhone joka vie sellasen hypyn että oksat pois. Fanit on myyneet autonsa tässä vaiheessa koska ajatus on että se maksaa vähintään 1500€. Sitten tuodaan speksit ja loppuun mallit hinta käyrän alemmasta päästä. Shut up and take my money.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #706 : 17.10.2020 16:33 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://www.zdnet.com/article/heres-an-interesting-chart-iphone-unit-sales-have-been-declining-steadily-for-five-years/

iPhonen myyntiluvut ovat itsesiassa laskeneet vuosi vuodelta. Apple kuitenkin tahkoaa edelleen tuotteella hyvin rahaa, kiitos alan suurimpien katteiden. Nykyään käyttäjien päivityssyklit tuppaavat olemaan tosiaan paljon pidempiä, koska uusiin puhelimiin tehdyt uudistukset ovat tekemällä tehtyjä eivätkä juuri vaikuta peruskäyttäjän käyttökokemukseen. Esimerkiksi "40% nopeampi" voi tarkoittaa, että Instagram aukeaa 0,2 sekuntia sutjakammin kuin ennen. Jos sitäkään. Jopa 5 vuotta 6S pärjää edelleen nopeustesteissä hyvin.

Ja on tullut kyllä itsekin huomattua, miten hyvin jopa sadan euron puhelimet toimivat nykyään. Se on ollut yllätys, eräänlainen shokki jopa. Voisin ihan hyvin käyttää tällaista, jos en olisi niin syvällä Applen ekosysteemissä kellon ja Macin kanssa. Vähän jo kävikin mielessä, että mitä jos sitä sittenkin hommaisi tähän kylkeen Fitbitin ja PC:n, mutta vanhoista tottumuksista on kovin vaikeaa päästä eroon.


« Viimeksi muokattu: 17.10.2020 16:42 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #707 : 19.10.2020 07:40 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://forums.macrumors.com/threads/official-bezel-and-notch-measurements.2261182/

Hieman yllättävää, että Minissä on pienimmät bezelit kaikista 2020-iPhoneista. Onneksi Apple ei keinotekoisesti tehnyt tässä eroja kalliimpien eduksi. Luulin niin, koska Apple keskitti "vähemmän reunoja, enemmän näyttöä" -mainontansa Pro-sarjan malleihin.

Askartelin pahvista dummyn Minin mittasuhteissa. On kyllä hyvän kokoinen, muttei överin pieni. Ainakaan dummyn perusteella. Vaikuttaa hyvältä kompromissilta näytön ja puhelimen fyysisen koon suhteen.

Eiköhän se valkoinen ole: https://www.hotspot3d.com/#compare/apple-iphone-12-mini-white/apple-iphone-12-mini-blue


« Viimeksi muokattu: 19.10.2020 07:47 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #708 : 29.10.2020 00:38 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Tuli tänään noudettua oma iPhone 12. Piti vähän aikaa pähkäillä normaalin ja Pro-version välillä, mutta päädyin normaaliin lähinnä värin takia. Pro-versiosta ei ollut valkoista saatavilla tämän vuoden puolelle kuin korkeintaan pieniä määriä, enkä jaksanut jäädä odottelemaan. Loistava puhelin, mutta jotenkin sääli miten teknologiakehitys junnaa paikoillaan. Ei oikein ole enää mitään uutta ja hienoa. Kyseessä on käytännössä ihan sama luuri kuin pari aiempaa mallia, mutta tällä kertaa ei tule laturia eikä kuulokkeita mukana. Ei sillä, että Applen kuulokkeisiin koskisin tikullakaan, mutta onhan se silti aika läppä. :lol:

Suurin plussa oikeastaan, että viimein tajusivat palata takaisin ylivertaiseen iPhone 5-muotoiluunsa, jossa on paljon enemmän särmää kuin pyöreäreunaisissa malleissa. Nyt pöydällä makaa 12, 11, X ja iphone 8... Oikeastaan tuo kasikin edelleen aivan täydellisesti toimiva peli. Ehkä vois muutamaksi vuodeksi lakata ostamasta mitään puhelimia, ennen kuin oikeasti tulee jotain uutta.

Tuli myös tässä vähän aikaa sitten uusi Macbook Pro taloon, joissa samaa kehityksen pysähtymistä ollut jo paljon pidempään. Tai oikeastaan menneet huonompaan suuntaan muutaman kerran. Nyt uusimmassa versiossa sitten viimein palattu takaisin siihen vanhemman tyyliseen näppäimistöön. Eihän tuo aiempi Macbookki käynyt takuuhuollossa kuin kolmesti sen takia. Muutenkin jumitteli randomilla milloin mistäkin syystä. Saa nähdä millainen pommi tämä uudempi malli on. Eniten ottaa päähän käyttöliittymä, joka alkaa näyttämään suorastaan vanhanaikaiselta. Eikö olisi jo aika uudistaa kerralla koko roska? Macbookit ovat täysin ylihintaisia tuotteita, joihin ei jakseta enää kunnolla panostaa, mutta minkäs teet, kun kilpailijat eivät saa aikaiseksi mitään kilpailua. Suurin osa muovisia romuja tai jotain uskomattoman rumia peliläppäreitä.

Pitäisi varmaan yrittää tehdä tuosta viime vuoden läppäristä joku dualbootti windows-versio, että saisi edes jonkinlaiseen pelikäyttöön. En ole ikinä ennen kokeillut, mutta ilmeisesti pitäisi pelittää aika hyvin.


« Viimeksi muokattu: 29.10.2020 00:44 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #709 : 29.10.2020 07:58 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Maailman ensimmäinen oikea iPhone 12 Mini hands on (alkuperäinen poistettiin tubesta nopeasti, joten tämäkin saattaa lähteä pian).Puhelimen koko vaikuttaa täydelliseltä. En ole nykytilanteessa edes käynyt liikkeessä kokeilemassa iPhone 12:n käsituntumaa tai tsekkaamassa värejä, mutta kyllä tuo video minut valkoisessa yhä pitää.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #710 : 06.11.2020 15:09 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ennakkotilaukset alkoivat nyt kolmelta. Meni DNA:lle tilaus sisään valkoisesta 128 gb:n Ministä. Saapa nähdä, miten saavat niitä liikkeelle ensi viikolla.

Ensimmäiset isot hands onit pamahti verkkoon hiljattain, ja puhelin vaikuttaa kyllä kaikin tavoin odottamisen arvoiselta.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #711 : 14.11.2020 05:32 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Sain kuin sainkin iPhone 12 minin eilen. Jokunen tunti kertyi jo käyttöaikaakin, jonka perusteella voi lätkäistä ensifiilikset pöytään.

Kuulkaas... Apple on nyt tehnyt jotain speciaalia meille muurahaisille. Todella. Tämä tuntuu niin iHanalta handussa jälkeen kaiken maailman läskipuhelimien, jotka tuhosivat dinosaurukset tippuessaan maapallolle. Kun tätä käyttää vähän aikaa ja ottaa sen jälkeen päälle kuusituumaista käteen, fiilis on lähinnä koominen. Minin eduksi. Puhelin voisi omaan makuun olla jopa n. 0,2-0,3"" pienempikin, jotta Control Centerin saisi vedettyä alas yhdellä kädellä käytettäessä ilman venkoilua, joka omilla teinitytön kätösillä on nyt vielä tarpeellista tuossa käyttöskenaariossa.

Mutta ei tämä koko kaikille sovi. Pääasia, että nyt on kunnon vaihtoehto niille, jotka haluavat pienemmän mallin, joka ei toiminnoiltaan juuri jää parhaasta millään osa-alueella. Akkukestosta en tosin osaa vielä yhden illan perusteella sanoa mitään. Arvostelut toki tehtiin 5G:n näkökulmasta, eli tilanne 4G:llä on tietenkin tosiasiallisesti akun kannalta paljon parempi.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #712 : 19.11.2020 08:56 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Sain eilen oman Minin ja ei voi muuta sanoa kuin, että mitä helvettiä ihmiset, jotka ostaa joka vuosi uuden puhelimen on poltellu? Vaihdoin siis kivikautisen iPhone seiskan tähän ja ainoa merkittävä ero viiden sukupolven hypyssä on pieni parannus sovellusten nopeuteen ja parempi kamera. Molemmat toki hyviä parannuksia, mutta voin vain kuvitella miten pieni hyppy joku iphone 8 tai X on ollut, kun tämäkään ei tunnu paljon miltään. Asiaa tietenkin korostaa se, että puhelimet ovat melkein saman kokoisia, mikä on siis vain hyvä asia.

Kasvojentunnistus on hyvä systeemi, mutta touch ID-napin puuttuminen on selkeä miinus. Haptista nappia on paljon helpompi ja mukavampi painaa, kuin swaippailla ruutua. Control panel on myös jouduttu siirtämään oikeaan yläkulmaan, jonne ei välttämättä aina yhdellä kädellä yllä.

Form factor on hyvä. 5S tais olla paras iphone muotoilultaan ja on hienoa, että tämä on applellakin tajuttu. Toki välissä saatiin kärsiä vuosia huonommasta designista, mutta sen maksoivat muut kuin minä.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #713 : 20.11.2020 06:19 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Touch ID:tä on kaivannut nyt pandemian aikaan, kun kasvomaski päässä kasvojentunnistus ei tietenkään toimi. Noin muutoin Applen tekniikka tässä on niin idioottivarman ripeää, että lukosta avautuminen on käytännössä välitön sen jälkeen, kun puhelimen herättää.

Mini on mainio laite, ja tuntuu itselleni kahta paremmalta kun vaihdoin pois isommista laitteista. iPhone 6 Plussan myötä niihin päädyin. Hauskaa on se, että Minissä on melkein yhtä suuri näyttö kuin Plussassa, mutta rakenne on niin siro, että välillä joutuu tuplatarkistamaan ottiko puhelimen taskuun vai ei.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #714 : 19.03.2021 07:57 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Apple Pay saapui vihdoin myös Osuuspankin asiakkaille. Yrittivät pitkään rakentaa omaa maksujärjestelmäänsä (Apple ottaa jokaisesta maksusta oman siivunsa), mutta joutuivat lopulta OP:ssakin taipumaan Isolle Pahalle Applelle. Pari, kolme vuotta myöhässä olivat kun vertaa moniin muihin pankkeihin.

Kasvomaskit tuovat toki yhden ylimääräisen vaiheen (salasanan syöttämisen) maksamiseen, mutta onhan se silti kätevää. Käyn yleensä Lidlissä, siellä on helppoa skannata ensin kantis-app ja sen jälkeen maksaa puhelimella. Lompsan kaivaminen jää kokonaan pois ja näin olemme jälleen askeleen lähempänä Wall-E-leffassa nähtyä laiskaläskien maailmaa.  8)

EDIT: Watchilla maksaessa salasanaa ei ilmeisesti edes tarvitse syöttää, sillä se syötetään aina ranteeseen laittaminen jälkeen eikä kello kysy sitä uudestaan ellei sitä ota pois ranteesta. En ole vielä kokeillut maksamista kellolla ollenkaan. Saisipa tuon Lidlin skannattavan etuohjelmankin Watchiin!


« Viimeksi muokattu: 19.03.2021 08:17 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #715 : 20.03.2021 00:38 »
CronoX KettuPRKL Jäsen Viestejä: 61 Basaaripisteet: 0 Profiili Kelloll tosiaan onnistuu maksut maski naamalla :) Ja nythän tuoreimmassa 14.5 betassa luuri aukeaa myös FaceId:lla, jos se tunnistaa maskin kasvoilla ja sulla on kello ranteessa avattuna. Ihanaa.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #716 : 20.03.2021 20:49 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Apple Pay saapui vihdoin myös Osuuspankin asiakkaille. Yrittivät pitkään rakentaa omaa maksujärjestelmäänsä (Apple ottaa jokaisesta maksusta oman siivunsa), mutta joutuivat lopulta OP:ssakin taipumaan Isolle Pahalle Applelle. Pari, kolme vuotta myöhässä olivat kun vertaa moniin muihin pankkeihin.

Kasvomaskit tuovat toki yhden ylimääräisen vaiheen (salasanan syöttämisen) maksamiseen, mutta onhan se silti kätevää. Käyn yleensä Lidlissä, siellä on helppoa skannata ensin kantis-app ja sen jälkeen maksaa puhelimella. Lompsan kaivaminen jää kokonaan pois ja näin olemme jälleen askeleen lähempänä Wall-E-leffassa nähtyä laiskaläskien maailmaa.  8)

EDIT: Watchilla maksaessa salasanaa ei ilmeisesti edes tarvitse syöttää, sillä se syötetään aina ranteeseen laittaminen jälkeen eikä kello kysy sitä uudestaan ellei sitä ota pois ranteesta. En ole vielä kokeillut maksamista kellolla ollenkaan. Saisipa tuon Lidlin skannattavan etuohjelmankin Watchiin!


Hetkonen, eikö Applen puhelimissa ja Apple Payssa ole sormenjälkitunnistinta? Androidilla tuo menee Google Paylla kyllä maski päässä helposti myös. Google Payhin saa myös kaikki kanta-asiakaskortit, tietenkin myös Lidlin. Jännä miten kivikaudella Apple vielä on, rip Steve Jobsin markkinajohtajuus innovaatioissa.  ;D
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #717 : 20.03.2021 21:03 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Apple ei ole käyttänyt sormenjälkitunnistimia puhelimissaan sen jälkeen, kun se sisällytti Face ID:n laitteisiinsa.

Jos omistaa vanhemman iPhonen, niin sillä kai Apple Pay toimii sormenjälkitunnistimella?
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #718 : 22.03.2021 09:35 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili
Apple ei ole käyttänyt sormenjälkitunnistimia puhelimissaan sen jälkeen, kun se sisällytti Face ID:n laitteisiinsa.
No voi vittu.... Tekee hyvää kun joutuu käyttämään autentikointi softassa sormenjäljen sijasta koodia. Hyvä Apple, hyvä...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #719 : 22.03.2021 11:19 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Apple ei ole käyttänyt sormenjälkitunnistimia puhelimissaan sen jälkeen, kun se sisällytti Face ID:n laitteisiinsa.
No voi vittu.... Tekee hyvää kun joutuu käyttämään autentikointi softassa sormenjäljen sijasta koodia. Hyvä Apple, hyvä...

Maskiaikakaudella Face ID ei tosiaan pääse loistamaan. Aikaa ennen koronaa Face ID > Touch ID. Tosin Applenkin huhutaan tuovan sormenjälkitunnistuksen näytön alle. Joidenkin huhujen mukaan Face ID kuitenkin jäisi rinnalle, mitä toivon itsekin. Molemmille on paikkansa, mutta enemmän pidän Face ID:stä. Puhelin taskusta ja kasvojen eteen, ja ennen kuin huomaatkaan, on lukitus jo auennut.

Ja jos jollekin oli epäselvää, Face ID:llä voi tehdä ihan kaiken saman kuin sormenjälkitunnistuksella. Lukituksen avaus, pankkisovellukset jne jne. Android-puolella kasvojentunnistus pohjautuu ymmärtääkseni valtaosassa, ellei jokaisessa tapauksessa ihan eri tekniikkaan, minkä vuoksi sillä ei kai ole esim. pankkisovelluksia saanut auki.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Sivuja: 1 ... 19 20 21 22 23 [24] 25 26
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines