Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24
Tulostusversio
Aihe: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen  (Luettu 251644 kertaa)
Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #600 : 09.04.2015 17:21 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 779 Basaaripisteet: 6 Profiili


Jos Galaxy S 6:sta meinaa hommailla, en ehkä ite ottais sitä Edge -versiota. Lukeman mukaan melko gimmick feature eikä tuo oikeaa lisäarvoa.


Ei se tuokaan mitään. Pelkästään sen takia ostan, että ne reunat tuntuu hyvältä. Niitä voi sivellä sormilla ja perseellä. Vähän kuin Wii U:n levyjen reunat.
tallennettu
Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #601 : 09.04.2015 18:43 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili


Jos Galaxy S 6:sta meinaa hommailla, en ehkä ite ottais sitä Edge -versiota. Lukeman mukaan melko gimmick feature eikä tuo oikeaa lisäarvoa.


Niitä voi sivellä sormilla ja perseellä.
Toki, jos tollasta käyttötarvetta löytyy. :D
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #602 : 12.04.2015 21:16 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Ajattelin hakea huomenna Chromecastin haltuun. Lähinnä HBO Nordicin (GoT:in) takia, mutta nykyään tuolla tekee paljon muutakin kivaa, mm koko android-puhelimen voi peilata telkkuun ja PC:n chromen tabin peilaaminenkin pitäisi onnistua. Vielä kun ruutu ja katsomo saisi suunnitteilla olevat natiivit aplikaatiot pihalle, niin eipä tarvitsisi enää liittää konetta telkuun piuhalla.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #603 : 13.04.2015 15:53 »
Kubs Jäsen Viestejä: 493 Basaaripisteet: 1 Profiili
Ajattelin hakea huomenna Chromecastin haltuun. Lähinnä HBO Nordicin (GoT:in) takia, mutta nykyään tuolla tekee paljon muutakin kivaa, mm koko android-puhelimen voi peilata telkkuun ja PC:n chromen tabin peilaaminenkin pitäisi onnistua. Vielä kun ruutu ja katsomo saisi suunnitteilla olevat natiivit aplikaatiot pihalle, niin eipä tarvitsisi enää liittää konetta telkuun piuhalla.

Toimiikohan Chromecast jos sen laittaa suoraan vahvariin kiinni?
tallennettu
Re: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #604 : 13.04.2015 16:08 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 948 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Toimiikohan Chromecast jos sen laittaa suoraan vahvariin kiinni?

Eiköhän sen pitäisi toimia. Se signaalihan menee sitten vahvarista telkkariin.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #605 : 14.04.2015 15:53 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Ajattelin just duunipäivän jälkeen testailla. Kiinnostaisi mahdollisuus Spotify:tä käytellä tuolla, ilman tietokoneen tai television käynnistämistä. Ilmeisesti joku epävirallinen klientti pitäisi olla olemassa.

Toimii kyllä kuin unelma tuo tikku. Natiivit apit toimii tietenkin parhaiten, mutta myös kännykän ja chrome-selaimen peilaus yllättävän hyvin.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #606 : 14.04.2015 19:16 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili
Toimiikohan Chromecast jos sen laittaa suoraan vahvariin kiinni?
Toimiihan se. Tai siis en ole testannut, mutta en keksi syytä miksi ei toimisi. Kyseessä kuitenkin HDMI portti mihin se laitetaan, eli Chromecast ohjaa porttiin samanlaista HDMI signaalia kuin mikä tahansa laitte. En tosin tiedä mitä HDMI versiota Chromecast käyttää, mutta veikkaisin että toimii taaksepäin yhteensopivasti, joten siitäkään tuskin tulee ongelmaa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #607 : 02.05.2015 14:47 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Kolmisen viikkoa takana elämää Galaxy S6:n kanssa, joten lienee aika rustata vähän mietteitä. Tämä on rehellinen mielipiteeni. Apple-lasit on nyt jätetty pöytälaatikkoon.

Kädessä tuo tuntuu todella laadukkaalta ja jämäkältä. Alumiinin ja lasin kanssa ei voi mennä pieleen. Pidin tästä yhdistelmästä jo iPhone 4:ssä. En tosin muista iPhonen tuntuneen niin liukkaalta kädessä, mutta se oli toisaalta pienempi ja ote oli jämäkämpi. Pari kertaa on tuo Galaxy S6 lipsahtanut kädestä, mutta onneksi sohvalla tai sängyllä. Ennemmin tai myöhemmin se putoaa väärään aikaan, joten jonkinlainen suojakuori pitää pian hankkia. Mutta sellaisen löytäminen ei olekaan niin helppoa. Applen puhelimille on niin paljon enemmän valikoimaa kuorille niin netissä kuin kivijalkamyymälöissä. Tähän vaikuttanee se, että puhelimen design pysyy kuitenkin samanlaisena kahden peräkkäisen laitteen ollessa lippulaivana, kun taas Samsung ja käytännössä kaikki muutkin Android-valmistajat tuovat markkinoille joka vuosi mitoiltaan ja designiltaan uuden puhelimen.

Näyttö tuossa on ihan törkeän hyvä, mutta onkohan se liiankin hyvä? Onko tarkkuudessa lähdetty typerään speksikisaan muiden valmistajien kanssa akkukeston kustannuksella. Edes iPhone 5S:n mutanttiresoluutiolla ei näe pikseleitä, joten pidän hieman turhana näin tarkan näytön laittamista puhelimeen. Se on melkeinpä liian tarkka, sillä hyvin monet verkkosivut näyttävät rumalta mössöltä. Kamera vaikuttaa kyllä todella hyvältä. En ole vielä leikkinyt sen kanssa kunnolla, mutta näkee sen jo heti, että hyviä kuvia tulee. 4K-videoitakin saa kuvattua, mutta en tunne ketään, jolla olisi näyttölaitetta niiden katseluun, joten vaihdoin kuvanlaadun suosiolla 1080p-tarkkuuteen. On ollut myös vaikeaa löytää oikealla tarkkuudella olevia minua miellyttäviä taustakuvia. Mutta eiköhän tuo aikanaan löydy.

Näytöstä vielä sen verran, että minulla on ollut suuria ongelmia sen kosketustarkkuuden kanssa. Facebookissa ja Instagramissa sen huomaa parhaiten, sillä useammin osun väärään kuin oikeaan kohtaan. Facebookissa esimerkiksi voi näkyä samassa päivityksessä sijainti, kenen kanssa on ollut jne. Jos henkilöitä on useampi, näyttää sovellus, että XXX oli henkilön YYY ja 4 muuta kanssa. Klikatessani tätä 4 muuta, osun mukamas lähes aina väärään. Tätä ongelmaa ei ikinä ollut iPhonen kanssa. Tietysti joskus vahingossa painoin väärin, mutta Galaxy S6:n kanssa ongelma toistuu, vaikka yritän osua sormella oikein tarkkaan. Pitää avopuolison Galaxy S4:n kanssa kokeilla, onko vika siinäkin. Olen huomannut samaa vikaa muissakin sovelluksissa, joten joko puhelimessani on vikaa tai sitten Androidissa kosketuksen tunnistus toimii iPhonea heikommin.

Ensimmäiset pari viikkoa puhelin toimi oikein sulavasti, mutta tällä viikolla on ruvennut näkymään todella ärsyttävää hidastelua. Parhaiten tämän huomaa Chromessa, kun verkkosivun vierityksessä on todella häiritsevää lagia. Välillä sovelluksesa poistuttaessa kestää 2-3 sekuntia, ennen kuin kuvakkeet lataantuvat kotinäytölle. Tätä on esiintynyt, vaikka auki on ollut vain muutama sovellus ja viitisen välilehteä. Puhelimen tiedoista olen katsonut, että RAM on ollut kaikki käytössä. Tänään kuitenkin luin uutisen, jonka mukaan Galaxy S6:ssa on joku RAM-bugi. Toivottavasti korjaavat pian. Androidin ja iPhonen toimintatavoissa on kyllä eroa, sillä iPhone toimii täysin sulavasti 1gigan keskusmuistilla. Avopuolisollani oli pakkomielle päästä sulkemaan avoimena olevia sovelluksiani, joita saattoi olla jopa 40. Hän ollut aina Android-käyttäjä, joten oli ilmeisesti vaikea uskoa, että puhelin toimii ihan yhtä sulavasti oli auki sitten 4 tai 40 sovellusta. Minulle ei ole väliä, ettei iPhone toimi todellisella moniajolla, sillä sovellusta vaihdettaessa se "herää horroksesta" niin nopeasti, ettei käyttäjä sitä huomaakaan. Ja muutama vuosi sitten iOS:ään päivitettiin tuki tarvittaville taustaprosesseille, jolloin ei koko sovelluksen tarvitse olla taustalla auki.

Olen myös huomannut sovellusten kaatuvan todella usein. Joka päivä saan 2-3 kertaa ilmoituksen, jonkun sovelluksen kaatumisesta, joka pitää ärsyttävästi noteerata OK-klikkauksella, tai lähettää tietoja Googlelle. 90% kaatumisista sattuu Googlen omille sovelluksille. Mail ja Maps ne yleisimmät.

No entäpä se muokattavuus? Paljonhan siitä on puhuttu ja kehuja on sadellut, mutta täytyy sanoa, että olen pettynyt. Launchereita kokeilin heti ja tämä onkin se paras osuus muokattavuudessa. Valinnanvaraa löytyy. Päädyin itse Novaan. Mutta paljon kehutuista widgeteistä en ole juurikaan iloa saanut. En ole oikein keksinyt, mitään käyttöä niille ja tulokset hakusanoille "best android widgets" ei ole tuottanut mitään pakkosaadatuo!!-fiiliksiä. Yritin myös vaihtaa LED-valon värejä haluamakseni, jotta näkisin heti, mikä sovellus on saanut ilmoituksia, mutta tämäpäs ei käynytkään ellen roottaisi puhelinta. Nyt pitää tyytyä Samsungin ennalta määräämiin väreihin. Ja jos pitää ryhtyä roottaamaan, niin onko se niin erilaista kuin, että Jailbreakilla saa iPhonen monet rajoitukset poistettua.......

Sormenjälkiskannerille iso peukku ylös. Toimii huomattavasti paremmin kuin iPhone 5S:n, jonka toimintavarmuus on varmaankin siinä 80%:ssa. Galaxy S6 toimii varmaan jopa 95% tarkkuudella. Tämä on kyllä ominaisuus ja toimintavarmuus, josta en haluaisi luopua. Android ei vaan taida sisältää rajapintaa tuolle skannerille, sillä ei tuolla tee toistaiseksi muuta kuin avaa puhelimen, kun taas iPhonelle tuli todella paljon skanneria tukevia sovelluksia. Kiva ominaisuus Dropboxissa ja vastaavissa, jotka haluaa varmuuden vuoksi pitää salasanan takana suojassa.

Jo tämä kolme viikkoa osoitti, että iPhone on enemmän mun juttu. Kaduttaako Galaxy S6:n hankinta? Ehkä vähän, mutta on tämä varmasti ihan hyvää vaihtelua. Apple on tunnettu siitä, että iOS on saanut monia Androidista tuttuja ominaisuuksia jopa vuosia myöhemmin, mutta Galaxy S6:n perusteella antaisin luotettavuuspisteet iPhonelle. Ei ero ole sentään kuin yöllä ja päivällä, mutta riittävä minun mielestäni. Ja onhan Tim Cookin Apple muuttumassa Jobsin vastaavaa avoimemmaksi. Rehellisesti sanottuna, ei Androidissa ole mielestäni enää juurikaan ominaisuuksia, joista iPhone-käyttäjien kannattaisi olla kateellisia. Kyllä vuosien ajan saatiin lokaa niskaan esim. NFC-tuen puuttumisesta, mutta voiko joku Android käyttäjä tosiaan väittää sirun olleen tarpeellinen ennen näitä nyt tulossa olevia lähimaksupalveluja? Itse ainakin odotan innolla Osuuspankin Pivo-sovelluksen NFC-tukea Androidilla, joka tosin saataneen myös iPhonelle, kunhan Apple antaa kehittäjille työkalut sitä varten. Tuttuun tapaan tämä tapahtunee noin vuoden päästä ensiesittelystä, joten hyvällä lykyllä jo tänä syksynä iOS9:ssä.

Kotikonetta en ole kuitenkaan vaihtamassa Macistä Windowsiin, joten Mac + iOS-laite on edelleen kiva ja houkutteleva yhdistelmä. Toki monet asiat saa toteutettua myös Mac + Android-combolla, muttei ihan yhtä saumattomasti ja helposti. En ole kuitenkaan heti vaihtamassa pois Galaxy S6:sta (ellei joku halua ostaa  :P), joten nyt arvon Android-käyttäjät on aika kertoa, olenko jäänyt jostain oleellisesta paitsi? Mitä minun pitäisi ladata puhelimeeni tai tehdä sille? Onko roottaamatta jättäminen ihan typerää? Mistä jään paitsi? Mitä riskejä siinä on? Antakaa palaa!
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #608 : 02.05.2015 15:29 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Hehe eipä kuulosta suurelta parannukselta S5'seen. Työkaverin S5 alkoi hidastella jo muutama kuukausi ostosta mikä on niin kalliille teknologialle täysi kuolinisku. En ottaisi ilmaiseksikaan.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #609 : 02.05.2015 17:23 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Aina on ainakin Samsungissa ollut huonompi kosketustunnistus, kuin Applella. Eka kosketusnäyttölaitteeni oli iPod Touch ja eron huomasi heti, kun osti Galaxy S2:n. Enemmän virhenäppäilyjä tulee. Samaten nyt huomasi eron, kun siirtyi iPhone 6:een.

Ilmeisesti se Applen softa, joka arvaa mitä yrität näpätä vaikka osuisitkin vähän ohi, on parempi.
tallennettu
Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #610 : 22.05.2015 08:45 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili Hitto sentä että asensin Lollipopin Z1 Compactiin. Tuli siinä joitain parannuksiakin, mutta mennään ihan selvästi Windows Phone logiikkaa lähemmäs: Kaikki on pitää metsästää valikoista. Esim. ennen sai GPS:lle, mobiilidatalle, Bluetoothille jne. napin näytölle, jolla sen sai pois tai päälle yhdellä klikkauksella. No nämä on heitetty helvettiin varmaan kätevyyden vuoksi. Nyt pitää mennä ylävalikkoon, ylävalikon ylävalikkoon ja klikata ne täältä pois tai päälle. Sama juttu äänen mutelle laitossa. Ennen oli nappi josta sai yhdellä klikillä vain värinälle ja toisella täysi mute. Nyt mennään valikkoon äänen säätönapista josta saa muten, mutta sieläkään ei saa vain värinää päälle. Lievästi vituttaa tälleset ihme päätökset. En tajua miksi ominaisuuksia ja muokkausmahdollisuuksia on karsittu.

Mahtaako Applessa on tälläinen systeemi myös vai saako siinä laitettua lähes mistä tahansa on/off napin näytölle?


« Viimeksi muokattu: 22.05.2015 10:02 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #611 : 22.05.2015 09:37 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Siis mitä? Galaxy S6:ssa ainakin vedät ylhäältä alas niin aukeaa se ikkuna, josta näet ilmoitukset ja ylälaidassa on pikanapit jokaiselle toiminnolle. On wifi, mobiilidata, gps jne. Äänille on kolme valintaa: äänet päällä, toisen kerran painamalla menee tärinälle ja kolmas ottaa tärinätkin pois.

IPhoneissa muuten sama homma, mutta ilmoitukset tulee esiin ylhäältä alas vetämällä ja muut toiminnot alhaalta ylös vetämällä. Ihan yhtä kattava se ei ole, koska esim äänille on olemassa ihan fyysinen nappi laitteen kyljessä.

Molemmissa tuo toimii mistä tahansa, vaikka laite olisi lukittuna.

Ei tuota mun mielestä voi ainakaan paremmin toteuttaa. En oikein ymmärrä tuota sun "nappi näytöllä". Joku widget siis työpöydällä? Sehän vasta epäkäytännöllistä on.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #612 : 22.05.2015 10:13 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili
Siis mitä? Galaxy S6:ssa ainakin vedät ylhäältä alas niin aukeaa se ikkuna, josta näet ilmoitukset ja ylälaidassa on pikanapit jokaiselle toiminnolle. On wifi, mobiilidata, gps jne. Äänille on kolme valintaa: äänet päällä, toisen kerran painamalla menee tärinälle ja kolmas ottaa tärinätkin pois.
Nykyään pitää vetää alavalikko alas josta tulee ilmoitukset ja sitten vielä klikata yläreunaa että tulee kaikki toiminnot alas.

Ei tuota mun mielestä voi ainakaan paremmin toteuttaa. En oikein ymmärrä tuota sun "nappi näytöllä". Joku widget siis työpöydällä? Sehän vasta epäkäytännöllistä on.
En tiedä kuinka monta kuvaketta sun "työpöydällä" on, mutta mulla mahtui hienosti erilliset napit äänelle, GPS:lle, wifille, mobiilidatalle ja näytökirkkaudelle. Ja oli meinaan kätsyä. Varsinkin mutea tulee näprättyä joka päivä useamman kerran. En oikein tiedä mitä epäkäytännöllistä siinä on jos useasti käytettävän ominaisuuden saisi suoraan työpöydälle. Mun mielestä se on juuri sitä käytettävyyttä: Ei tarvitse tehdä valikkoseikkailua joka perkeleen kerta. Nyt kun toi aurinkokin on alkanut paistamaan, niin vituttaa kuinka joutuu säätämään kirkkautta aina käsin, kun ennen sen sai napista maksimi kirkkaudelle. Ai miksi ei käytä automaattista kirkkauden säätöä? Olen huomannut että se ei toimi täydellisesti ja kaiken lisäksi se vie akkuakin.

Hain äänensäätöön widgettiäkin. Ensimmäisen kun latasin, niin siinä oli fiksusti toiminnot: Ääni+värinä, vain värinä, vain ääni. Eli ei täysi mutea ollenkaan. Ei jumalauta... -_- Onko kaikki ohjelmistokehittäjät nykyään naisia tai yliopistopohjaisia kun ei tunnu olevan sitä perusinsinööriajattelua ollenkaan...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #613 : 22.05.2015 10:15 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Siis mitä? Galaxy S6:ssa ainakin vedät ylhäältä alas niin aukeaa se ikkuna, josta näet ilmoitukset ja ylälaidassa on pikanapit jokaiselle toiminnolle. On wifi, mobiilidata, gps jne. Äänille on kolme valintaa: äänet päällä, toisen kerran painamalla menee tärinälle ja kolmas ottaa tärinätkin pois.

IPhoneissa muuten sama homma, mutta ilmoitukset tulee esiin ylhäältä alas vetämällä ja muut toiminnot alhaalta ylös vetämällä. Ihan yhtä kattava se ei ole, koska esim äänille on olemassa ihan fyysinen nappi laitteen kyljessä.

Molemmissa tuo toimii mistä tahansa, vaikka laite olisi lukittuna.

Ei tuota mun mielestä voi ainakaan paremmin toteuttaa. En oikein ymmärrä tuota sun "nappi näytöllä". Joku widget siis työpöydällä? Sehän vasta epäkäytännöllistä on.

Niin, tuo kuulosti tosiaan varsin oldschoolilta lähtökohdalta. Mullakin oli HTC Desire -aikaan ääniwidgetti kotinäytöllä, kun nuo ilmoituspalkit pika-asetuksineen olivat silloin vielä lastenkengissään. Kuten Kaba sanoi, puhelimessa kuin puhelimessa on nykyään kattava valikoima toggleja suoraan yläpalkissa, ja yleensä niiden järjestystä voi vielä vaihtaa mieleisekseen, jotta saa ne eniten käytetyt framille.

Toki kyseessä on päivitys vanhaan puhelimeen, eli jos siellä on jokin asia toteutettu huonosti, niin tiedä siitä sitten. Samoin Lollipopin eka versio sai runtua siitä, että ääniprofiileista katosi äänetön kokonaan, oli vain äänet tai värinä tarjolla. Tämä on kuitenkin jo korjattu, enkä tosiaan ole aiemmin kuullut, että jossain versiossa ei nimenomaan värinäprofiilia olisi.Nykyään pitää vetää alavalikko alas josta tulee ilmoitukset ja sitten vielä klikata yläreunaa että tulee kaikki toiminnot alas.


Tämä on tosiaan täysin laitevalmistajakohtaista.

1) Joissain yhteen näkymään on mahdutettu ilmoitusten lisäksi yleisimmät widgetit ja lisää saa tarvittaessa esiin yhdellä napautuksella. Parhaimmillaan käyttäjä voi jopa vaikuttaa siihen, kuinka paljon toggleja näytetään kerralla.
2) Toisaalla taas ilmoitukset ja togglet on rinnakkain ja sivujen välillä voi swaippailla yläpalkin alasvedon jälkeen. Parhaimmillaan tämä protokolla on silloin, kun alasveto on sijaintiherkkä: oikeasta laidasta pyykäisemällä pääsee suoraan toggleihin ja vasemmasta laidasta taas ilmoituksiin. Yleisempää tableteissa kun on enemmän lääniä, mutta on nähty myös puhelimissa, esim. uusissa Honoreissa.
3) Sitten voi myös olla, että ekalla alaspyyhkäisyllä näkyy ilmoituksen ja lisäalaspyyhkäisyllä näkymä laajenee ja togglet saapuu mestoille. Muistaakseni ainakin Nexus 6 (Nexukset yleisesti?) toimii näin.

Tässä ei siis käytettävyydellisesti ole yhtä oikeaa vastausta ja on vähän tuurista kiinni, osuuko oman lempipuhelimen lähestymistapa omaan makuun.


« Viimeksi muokattu: 22.05.2015 10:21 kirjoittanut Sharkie »
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #614 : 22.05.2015 10:52 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Tähän olikin valmistajilla eri lähestymistapoja. Luulin tähänkin olevan Googlelta ohjeistukset, miten tuo valikko pitäisi toteuttaa. Oletin Heinzinkin puhelimessa olevan samanlainen valikko kuin Galaxy S6:ssa, joten ihmettelin tuota outoa tapaa kiertää työpöydän kautta, kun pyyhkäisyvalikosta tuo hoituu niin paljon nopeammin. Jos se siis olisi toteutettu paremmin. Vai onko Heinz sitä mieltä, että tuo esim. Galaxy S6:ssa käytetty toteutus on työpöydällä olevia nappeja huonompi? Tuossa vielä linkki screenshottiin. Tuollainen näkymä tulee esiin yhdellä pyyhkäisyllä. Ja sivulle vierittämällä saa tosiaan lisää pikavalintoja esiin.

I miss my iPhone...  :/
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Re: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #615 : 22.05.2015 10:53 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili
Tämä on tosiaan täysin laitevalmistajakohtaista.
Joo siis ylävalikon toiminta on valmistajakohtaista. Mutta siinä mennään jo metsään kun sinne on pakko mennä, eikä nappeja saa suoraan näytölle. Sony on tosin toteuttanut tämän extra huonosti, kun pitää aukaista ylävalikko ja ylävalikon ylävalikko, että niihin pääsee. Ei mitään järkeä.

Toinen hassu valinta on kuvakkeiden poistaminen työpöydältä. Ennen kuvaketta pidettiin pohjassa jolloin se "lähti irti" työpöydältä ja se raahattiin ruudun alareunassa olevaan roskakoriin. Tämähän oli helvetin hyvä tapa, kun tämä onnistui yhdellä kädellä helposti. Nyt Sonylla on välähtänyt ja tehnyt muutoksia muutosten vuoksi: Nyt se pitää raaha yläreunaan. Muuten tällä ei olisi väliä, mutta kun tämä ei onnistu enää yhdellä kädellä läheskään niin kätevästi kuin aikaisempi tapa, koska peukalo on aina enemmän ruudun alapuolella. Käytännössä raahaaminen ei onnistu ilman koko käden vääntämistä tai toisen käden käyttämistä, kun ennen se onnistui pelkällä peukalon liikkeellä.

Toki nämä tuntuu pieniltä ongelmilta, mutta tässä laiteviidakossa mikä nykyään on, itselle ei merkitse mikään muu niin paljon kuin käytettävyys. Jos se ei toimi, eihän laitetta halua käyttää. Täytyy nyt jonkin aikaa odotella, mutta jos muutoksia ei tule, voisi hommata uuden puhelimen syksyllä. Jos työjutut menee suunnitelmien mukaan, sieltä saisi Applen, niin voisi ehkä alkaa käyttämään sitä yleisimminkin. Vaikka vähän karsastan työ- kotipuhelimen sekoittamista. Vaihtoehtona on tietty joku ihan muu merkki. Ei vaan kiinnosta ne jotka vaatisi oman laukun kuljetukseen...

EDIT:
Vai onko Heinz sitä mieltä, että tuo esim. Galaxy S6:ssa käytetty toteutus on työpöydällä olevia nappeja huonompi?
No onhan se huonompi kun siinä joutuu kuitenkin pyyhkäisemään ruutua ja sitten painamaan mitä haluaa ja sitten ehkä vielä pyyhkäisy ruudusta takaisin. Jos työpöydällä on tilaa en ymmärrä miten tämä olisi parempi. Enemmän liikettä = huonompi.

Ja olen käyttänyt Samsung Galaxy Alphaa ja sain sen Tiedolta mukaankin kun lähdin sieltä. Mutta lähti myyntiin samantien.


« Viimeksi muokattu: 22.05.2015 11:00 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #616 : 22.05.2015 11:01 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Tähän olikin valmistajilla eri lähestymistapoja. Luulin tähänkin olevan Googlelta ohjeistukset, miten tuo valikko pitäisi toteuttaa.

Tämä on hyvin yleinen, mutta tietysti väärä olettama. Ahdistaa ihan kauheasti, kun ihmiset vertaa maagista "Androidia" iOSiin, yleensä aseenaan jokin kytäinen satasen Samsung-puhelin.

Tosiasiassa Android pitää sisällään hyvin erilaisia käyttökokemuksia ja kaikki vertailut pitäisi suorittaa eri fleivoreiden välillä. Toisin sanoen iOS ja Windows Phone ovat vertailuissa samalla viivalla puhtaan Google-Androidin, TouchWizin, EMUI:n, Color OS:n, UX 4.0:n, Xperia UI:n, Sensen ja lukuisten muiden Android-käyttöliittymien kanssa, jotka eroavat toisistaan tuntuvasti.


Vai onko Heinz sitä mieltä, että tuo esim. Galaxy S6:ssa käytetty toteutus on työpöydällä olevia nappeja huonompi?
No onhan se huonompi kun siinä joutuu kuitenkin pyyhkäisemään ruutua ja sitten painamaan mitä haluaa ja sitten ehkä vielä pyyhkäisy ruudusta takaisin. Jos työpöydällä on tilaa en ymmärrä miten tämä olisi parempi. Enemmän liikettä = huonompi.

Pointtihan on siinä, että yläpalkki on saatavilla aina. Olit siis missä tahansa sovelluksen syövereissä menossa, voit yhdellä pyyhkäisyllä vaihdella asetuksia tarpeen mukaan. Tässä vaiheessa ei ole kauhean kätevää painaa ensin kotinäppäintä, togglata sieltä tarvittavat asiat (plus itseä ahdistaisi esteettisesti ihan kauheasti täyttää päänäkymä jollain toggleilla), palata todennäköisesti useamman painalluksen avulla takaisin sovellukseen ja jatkaa hommia.

Suoraan framille asetettu widgetti voi joissain tilanteissa olla nopeampi tapa, mutta yläpalkista löytyvät togglet ovat käteviä aina, tilanteesta riippumatta.

(Toki kuulostaa siltä, että sun status bar ei ole paras mahdollinen toteutukseltaan. Mutta silti joustavampi ratkaisu kuin yhteen kiinteään sijaintiin sidotut widgetit.)


« Viimeksi muokattu: 22.05.2015 11:07 kirjoittanut Sharkie »
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #617 : 22.05.2015 11:13 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili
Pointtihan on siinä, että yläpalkki on saatavilla aina. Olit siis missä tahansa sovelluksen syövereissä menossa, voit yhdellä pyyhkäisyllä vaihdella asetuksia tarpeen mukaan. Tässä vaiheessa ei ole kauhean kätevää painaa ensin kotinäppäintä, togglata sieltä tarvittavat asiat (plus itseä ahdistaisi esteettisesti ihan kauheasti täyttää päänäkymä jollain toggleilla), palata todennäkisesti useamman painalluksen avulla takaisin sovellukseen ja jatkaa hommia.

Suoraan framille asetettu widgetti voi joissain tilanteissa olla nopeampi tapa, mutta yläpalkista löytyvät togglet ovat käteviä aina, tilanteesta riippumatta.

(Toki kuulostaa siltä, että sun status bar ei ole paras mahdollinen toteutukseltaan. Mutta silti joustavampi ratkaisu kuin yhteen kiinteään sijaintiin sidotut widgetit.)
Joo siis onhan sillä yläpalkillakin funktionsa. En niitä sieltä pois halua. Mutta jos mute nappiakin käyttää useamman kerran päivässä, ne napit vain toimivat paremmin.


Niin ja vaikka nyt tulisi ruudulle Home napilla ja painaisi haluttua nappia, takasin pääsee Androidin "viimeisin sovellus" -napilla ;) Kertoo myös jotain että tässä tavassa ei tule kuin yksi kosketus enemmän esim. Samsungin ylävalikoihin verrattuna. Ja lopulta tämä olisi tehtävissä aina yhdellä kädellä koska kaikki nämä napit saa laitettua peukalon ulottuville. Yläpalkin raahaaminen ja sieltä napin käyttö ei toimi yhtä vaivattomasti ;) No tämä nyt on hiustenhalkomista kun on tottumiskysymys ja riippuu puhelimen koostakin. Tosin Sonylla tuokin menee 50/50 kun tarvitsee vielä avata se ylävalikon ylävalikko (en vaan tajua tätä ratkaisua...).
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #618 : 22.05.2015 11:18 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Niin ja vaikka nyt tulisi ruudulle Home napilla ja painaisi haluttua nappia, takasin pääsee Androidin "viimeisin sovellus" -napilla ;) Kertoo myös jotain että tässä tavassa ei tule kuin yksi kosketus enemmän esim. Samsungin ylävalikoihin verrattuna.

Enemmän liikettä = huonompi.

;)
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #619 : 22.05.2015 11:45 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili
Niin ja vaikka nyt tulisi ruudulle Home napilla ja painaisi haluttua nappia, takasin pääsee Androidin "viimeisin sovellus" -napilla ;) Kertoo myös jotain että tässä tavassa ei tule kuin yksi kosketus enemmän esim. Samsungin ylävalikoihin verrattuna.

Enemmän liikettä = huonompi.

;)
True :)
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #620 : 22.05.2015 18:36 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Eikö Sonyn puhelimessa saa ääniprofiilimenua auki volyymipainikkeella?

Nexuxissa puhelimen sää äänettömälle varsin vaivatta. Missä tahansa näkymässä kun painaa äänenvoimakkuuspainiketta, aukeaa näkymä:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Äänenvoimakkuuden saa vielä kätevästi määrätyksi ajaksi voimaan (sitä muista kuitenkaan kytkeä takasin):

Spoileri (osoita katsoaksesi)
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #621 : 23.05.2015 10:24 »
Kubs Jäsen Viestejä: 493 Basaaripisteet: 1 Profiili Kyllä mulla ainakin aukeaa kyseinen valikko, kun painaa äänenvoimakkuus nappulaa. Puhelimena Xperia Z2 ja lollipop.
tallennettu
Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #622 : 28.05.2015 20:49 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Hyvää settiä Google I/O:ssa uudesta Android M -versiosta: https://www.youtube.com/watch?v=7V-fIGMDsmE

Edit: woot, rajaton kuva- ja videotallennuspalvelu ilmaiseksi... Löytyy vissiin jo tänään osoitteesta: https://photos.google.com/ + Android.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #623 : 10.07.2015 13:25 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 948 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW OnePlus 2:ta alkanut tulemaan enemmän infoa: http://www.gsmarena.com/oneplus_2-6902.php

5,5" näyttö
4 GB RAM
3300 mAh akku
Hinta ilmeisesti alle 450 dollaria

Tässä voisi pikkuhiljaa alkaa miettimään Lumia 925:n vaihtoa.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #624 : 10.07.2015 14:39 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Samaan syssyyn sitä odottelee myös uutta Nexus 5:sta.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #625 : 28.07.2015 11:50 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 948 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW http://www.theverge.com/2015/7/27/9051753/oneplus-2-smartphone-hands-on

OnePlus 2:n 64GB:n versio olisi hyvä vaihtoehto seuraavaksi puhelimeksi.
Lainaus
From a specs perspective, the OnePlus 2 features a 5.5-inch, 1080p screen, a Qualcomm Snapdragon 810 processor, and either 16GB of storage with 3GB of RAM or 64GB of storage with 4GB of RAM.
Ilmeisesti hinta on ~400€.
Play-Asia
tallennettu
Re: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #626 : 28.07.2015 12:09 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
http://www.theverge.com/2015/7/27/9051753/oneplus-2-smartphone-hands-on

OnePlus 2:n 64GB:n versio olisi hyvä vaihtoehto seuraavaksi puhelimeksi.
Lainaus
From a specs perspective, the OnePlus 2 features a 5.5-inch, 1080p screen, a Qualcomm Snapdragon 810 processor, and either 16GB of storage with 3GB of RAM or 64GB of storage with 4GB of RAM.
Ilmeisesti hinta on ~400€.

Joo, kyllä tuossa hinta-laatu-suhde vaikuttaisi taas olevan ihan kohdallaan. Plus OxygenOS:n kokeileminen kiinnostaisi. Duunista pyörii vaan sen verran tasaiseen testilaitteita käytössä, että en tiedä viitsiikö mihinkään puhelimeen juuri nyt satsata oikeaa rahaa.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #627 : 29.09.2015 19:12 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Kaikki viimeisimmästä mobiiliteknologiasta kiinnostuneet kääntäkää vastaanottimenne Youtubeen: https://www.youtube.com/watch?v=Jc-LEG0T_4c

Nexus 5X 379€
- snapdragon 808
- 2GB ram
- muovikuori
- 1080p reso

Nexus 6P 399€ 499€
- snapdragon 810 (versio 2.1)
- 3GB ram
- metallikuori
- 2560x1440 resoluutio


Android 6.0 Marshmallow päivitykset rollaa ensiviikosta alkaen nykyisiin Nexus -laitteisiin.

Uudet Nexus -puhelimet ennakkovarattavissa Jenkkien, UK:n, Irlannin ja Japanin Google Storessa. Muihin maihin lähiviikkojen aikana.

Mulle Nexus 6P, 1 kpl Chromecast audio, 1 kpl uus Chromecast ja Pixel C kuolattavien laitteiden listalle.


« Viimeksi muokattu: 29.09.2015 20:24 kirjoittanut migge »
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #628 : 29.09.2015 21:57 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Ikävä kyllä nuo jenkkihinnat ei käänny totutusti suoraan euroiksi. Nexus 6P maksaa siis Suomessa 649 euroa (32GB), 699 euroa (64GB) tai 799 (128 GB) euroa, mikä on ihan käsittämätön nosto noista dollarihinnoista.

LG paljastaa Nexus 5X -hinnat ja saatavuuden 9. lokakuuta Stokiksessa. Tällä logiikalla senkin voidaan kuitenkin odottaa paukuttelevan lähemmäs 500 euroa.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen « Vastaus #629 : 29.09.2015 22:34 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Joo, aika kova pettymys taas noi hinnat. Täytyy vielä seurata millaiseksi lopulliset hinnat muodostuvat esim saksan markkinoille...
www.playfire.com/migge
tallennettu
Sivuja: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines