Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Ps2-pelejä testailussa
Huomasin Ps2-pelien olevan nykyään lähes ilmaisia, joten kävin ostamassa peräkärryllisen pelejä Gamestopista. Loistavan FFXII:n ja Gran Turismo 4:n ohella on tullut pelailtua myös Shadow of the Colossusta ja Icoa. Mitähän näistä osaisi sanoa... Aika hiljaista, sillä sellaista paskaa kyseiset pelit ovat. Ico on vielä jotenkin pelattava ja siinä on jopa vaihtelua jonkin verran, mutta Sotc on alusta loppuun samaa roskaa.

Kuollut pimatsu pitäisi saada henkiin, joten ei muuta kuin kiviörmyjä metsästämäään. Alkuintro on tyylikäs ja nostattaa tunnelman kattoon.  Maailma vaikuttaa ensin upealta valtavien alueiden ansiosta, mutta sitten iskee todellisuus päin kasvoja. Sehän on vain väritön ja eloton aavikko, jossa voi ratsastella sinne tänne ilman mitään tekemistä, tyhjempi kuin Zoukan lompakko. Välillä vastaan tulee Colossus joka vaikuttaa isolta ja haastavalta, mutta kuoleekin kuin kärpänen.

Siis oikeasti. Kuka ihme tätä oikein jaksaa? Puolen välin jälkeen ei ole pienintäkään motivaatiota pelata tätä roskaa loppuun. Ei juonta, ei mitään haastetta, ei mitään tekemistä, ei mitään. Kaiken kruunaa N64-tasoa oleva ruudunpäivitys. Fiilistelypelihän tämä on, josta tunnelmaa löytyy, mutta sitä nyt löytää oikeistakin peleistä. "Team Ico"on varmaan yliarvostetuin kehittäjä koskaan. Ico on korkeintaan keskinkertainen ja Sotc on pelkkä tuhnu. Jos tämä olisi tullut kaikille konsoleille aikoinaan, niin tuskin kukaan edes olisi huomannut näitä. Nyt fanipojut saivat hehkutuksillaan uskomaan, että kyseessä olisi hyväkin peli. Onneksi sentään menivät kaupaksi päin mulkkua.

--

Devil May Cry 3:sta pelailen kunnolla vasta nyt ensimmäisen kerran ja pelihän on varmaan miljoona kertaa parempi kuin nelonen. Kenttäsuunnittelu paljon parempaa, monipuolisempia vihollisia ja vaikeustasokin kohdillaan. Hirveän pitkälle en ole vielä ehtinyt pelailla, joten paha mennä tarkempia kertoilemaan, mutta hyvältä vaikuttaa.

--

Sitten koneessa on pyörinyt tämä kuuluisa Gran Turismo 4. Pelissä on niin järjetön määrä pelattavaa, että varmaan loppuelämä menee tätä porattaessa, kun aina silloin tällöin vain ehdin pelata. Kolmonen on roskaa olemattoman vauhdintunnon vuoksi, mutta tässä sitä on onneksi parannettu reippaasti. Varmaan paras autopeli, joka näyttää ja kuulostaa edelleen loistavalta. Tosin jatkuvat latausajat ottavat päähän valikoita selatessa.


TK:n tuomiot:

Ico: Roskikseen

Shadow of the Colossus: Roskikseen

DMC3: Hyllyyn

Gran Turismo 4: Hyllyyn
10 kommenttia
Frank 26.01.2009 23:40
Onhan Shadow of the Colossuksen tyhjässä pelimaailmassa jotain tähdellistäkin tekemistä, sillä ympäri pelimaailmaa on ripoteltu terveyttä ja grippiä kasvattavia hedelmiä ja liskoja. Ei muuta kuin niitä metsästämään ja kuvittelemaan, että pelaa Majora's Maskin sivutehtäviä. ;)
MasterTK 26.01.2009 21:32
Suhteellisen pieni peräkärry, jos sinne menee vain neljä peliä.

Eihän tuossa ollut vasta kuin murto-osa niistä. Lisää arvosteluita tulossa..
Xerobos 26.01.2009 18:29
"Team Ico"on varmaan yliarvostetuin kehittäjä koskaan.
Aamen.
Aivis 26.01.2009 10:36
Juuri fiiliksen takia olen varmaan SotCin pelannut jo noin 10 kertaa läpi. Siinä on jotain outoa vetovoimaa, mikä auttaa jaksamaan pelata pelin läpi aina uudelleen ja uudelleen. Normalilla kyllä aivan liian helppo, mutta Hardilla edes vähän haastavampi. Saisi kyllä olla vielä vaikeampi.

Shinta 25.01.2009 17:13
ICOa en ole itse pelannut mutta nuo muut löytyvät täältäkin hyllystä ja aika lailla samoilla linjoilla mennään. GT4 ja DMC3 ovat kiistämättömiä merkkiteoksia PS2:n valikoimassa, joille ei omissa genreissään juuri löydy varteenotettavia kilpailijoita alustasta riippumatta. Colossusta en suoraan menisi täydeksi sonnaksi sanomaan mutta itsekin kyrsiinnyin siihen, että tehdään avoin ja hieno maailma, jossa ei sitten ole mitään tekemistä tahi löydettävää. Monissa arvosteluissa peliä myös kutsuttiin "haasteelliseksi"... Noh, se haaste on jossain aika hyvin piilossa kun parin kolossin jälkeen idea on harvinaisen selvä eikä mitään hirmuisen yllättävää ole tullut vastaan sen jälkeen (tosin, peli on kesken kun ei sitä tosiaan jaksanut kuin yhden illan hakata, jossain puolessa välissä mennään). Yhden idean peli, jossa se idea on jättää pelistä pelattava pois... On se silti näyttävä ja kyllä siitä "fiilistä" irtoaa, se fiilis ei vaan mitenkään liity pelaamiseen tai siitä nauttimiseen.
Dr. Scientist 24.01.2009 20:09
No joo, onhan SotC vähän yliarvostettu, muttei missään nimessä täysi paska. Pelimaailma on kyllä minustakin tyhjyydessään aika mitäänsanomaton ja tylsä. Pelintekijät väittävät, että tyhjä maailma luo tunnelmaa, minä sanon että tekijät olivat laiskoja. Colossuksia on tosin ihan kiva metsästää, ja pelin pelaa mielellään läpi. Läpäisyn jälkeen (menee noin 5h) sitä ei kuitenkaan jaksa enää pitkään aikaan, joten mistään pitkäikäisestä pelistä ei ole kyse. Overallina ihan hauska peli muttei missään nimessä mikään maailman paras peli.
echoes 24.01.2009 19:41
ICO:lle ja SOTC:lle antamasi tuomiot selittyvät ainoastaan paskalla maulla. Nooh löytyyhän niitäkin kavereita, jotka pitävät Link To The Pastia tai Ocarina Of Timea paskoina peleinä.
Fyysinen Preesens 24.01.2009 16:13
Suhteellisen pieni peräkärry, jos sinne menee vain neljä peliä.
Ephram 24.01.2009 14:19
Mukavaa että osaat arvostaa Turismo nelosta. Ei kun viitosta odotellessa...  :)
Kraidi 24.01.2009 14:15
On totta, että SotC:in maailma on kuin tyhjä aavikko, mutta jostain syystä ainakin itselläni riitti halua tutkia se kokonaan ja kolosseja oli kiva hakata, ICO taas on lyhyt ja mielenkiintoinen peli, jonka parhaat puolet tulevat esiin vasta loppupuolella. En tiedä, ovatko ICO ja SotC yliarvostettuja, mutta ovat ne ainakin omasta mielestäni parhaimpia pelejä mitä olen koskaan pelannut...