Pelaajalauta

Yleinen => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Melfice_ - 29.06.2007 23:06



Otsikko: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 29.06.2007 23:06
Jumalauta, olisko nyt jo aika aloittaa pieni yhteiskunnallinen keskustelu eikä vertailla vaan käyttäjien suosimia limpparimakuja?

Kaikki video- ja tietokonepelaajat ovat 15-20 -vuotiaita Serious Samia ja Counter Strikea räiskiviä asefanaatikkoja, joten hyvä aihe näin alkuun olisi vaikkapa asevelvollisuus ja kaikki siihen liittyvä. Zoukka, Joel ja Sharkie voivat sitten heinäkuun koitettua tänne purkamaan omaa turhautumistaan ja vuodattamaan huikeita sankaritarinoitaan alokkaiden taisteluharjoituksista.

Siviilipalvelus
Asevelvollisuus, siviilipalvelus ja totaalikieltäytyminen hiipivät mieleeni, kun huomasin että kesäduunipaikallani -eräs nimeltämainitsematon psykiatrinen sairaala- on siviilipalvelusta suorittava nuori mies. Ihan leppoisa äijä, mutta selvä vätys. Hänen tehtäviinsä kuuluu kahvin keittäminen hoitajille, papereiden ja roskapussien kantaminen eri paikkoihin sairaalassa sekä vastaavat luottamustehtävät. Töissä hän on perinteisesti kasista neljään, ei tietenkään viikonloppuisin tai pyhäpäivinä. Älkää nyt käsittäkö väärin, mua ei haittaa pätkääkään jos joku menee vakaumuksensa vuoksi sivariin. Pari kaveriani on siviilipalveluksen suorittanutkin, totaaleja en tunne lainkaan. Siinä vaiheessa mä alan nähdä punaista ja flippailla kun Amnesty International, Aseistakieltäytyjäliitto ja muut puunhalaajakeskittymät vaativat "rangaistusluontoisen" siviilipalveluksen lyhentämistä kuuteen kuukauteen, mikä on siis varusmiespalveluksen vähimmäismitta ja miehistön eli yleisin palvelusaika. Erikoiskoulutushan kestää 9 tai 12 kuukautta ja johtajakoulutus 12 kuukautta. Kantansa nämä järjestöt perustelevat seuraavalla tavalla:

Lainaus
Palveluksen kokonaiskesto määrittää ajan, jonka palvelusta suorittava on poissa työelämästä ja opiskelusta, ja on näin ollen ainoa objektiivinen mittari siviili- ja varusmiespalveluksen välillä. Palveluksen suorittamisen "kokonaisrasittavuus" ja tosiasiallinen sisältö vaihtelevat palvelusmuotojen sisällä niin paljon, että muunlaiset "rasittavuusvertailut" palvelusmuotojen välillä ovat mahdottomia ja tarkoitushakuisia. Tällaiset julkisuudessa ja muualla silloin tällöin esitetyt "rasittavuusvertailut" eivät perustu myöskään minkäänlaisiin selvityksiin ja ovat näin ollen lähinnä mielipiteen luontoisia. Ylläsanotuin perusteella Aseistakieltäytyjäliiton näkemyksen mukaan ei ole perusteita sille, miksi siviilipalvelusajan tulisi olla pidempi kuin yleisin varusmiesten palvelusaika (180 vrk).

Sillä siis ei ole mitään väliä että armeijassa ollaan aika vitusti enemmän kiinni kuin sivarissa, josta pääsee tosiaan neljältä himaan. Nämä eivät ole vertailtavissa, vai olisko kyse kuitenkin siitä että valitaan ainoastaan ne faktat jotka tukevat omaa mielipidettä? Lisäksi haluaisin mainita että vaikka yleisin palvelusaika on 6kk niin aika suuri osa suorittaa kuitenkin pidemmän palvelusajan.

Case Jussi Hermaja
Jussi Hermaja, 22-vuotias jyväskyläläinen historianopiskelija, pakeni Suomesta vuonna 2001 Belgiaan hakeakseen sieltä poliittista turvapaikkaa. Hermaja oli aiemmin kieltäytynyt sekä ase- että siviilipalveluksesta eli totaalikieltäytyjä ja täten tuomittu vankilaan 197 vuorokaudeksi. Kuinka Hermaja perusteli toimintansa?

Lainaus
Jussi Hermaja kieltäytyi marraskuussa 1999 siviilipalveluksesta, koska se on hänen mielestään rangaistuksenomainen järjestelmä. Hän ei usko aseisiin ja armeijoihin perustuvaan turvallisuuteen. Hermajan mukaan Suomen valtiolla ei ole oikeutta tuomita häntä vankeuteen mielipiteen perusteella.

Jumalauta, mä en usko fysiikan lakeihin ja uskon että kuu on tehty juustosta, en mä silti voi toimia ihan oman pääni mukaan. Se, ettei yksityishenkilö usko armeijoihin perustuvaan turvallisuuteen ei muuta tosiasioita miksikään. Hermaja ei vaan ymmärrä ettei häntä tuomittu tuon mielipiteen takia, vaan sen takia että hän kieltäytyi sekä ase- että siviilipalveluksesta. Hänhän olisi voinut suorittaa kumman tahansa ja olla ihan mitä tahansa mieltä, koska Suomessa on mielipidevapaus. Myös yleensä fiksu Amnesty International on lyönyt kirveensä pahasti kiveen;
Lainaus
Kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Amnesty International vaatii suomalaisten totaalikieltäytyjien vapauttamista. Amnesty on vuoden 1999 syksystä alkaen tunnustanut jo 22 suomalaista vangittua totaalikieltäytyjää kansainvälisiksi mielipidevangeiksi. Amnestyn viimeisimmän ihmisoikeusraportin (tammikuu-huhtikuu 2001) mukaan Euroopan Unionin ainoat Amnestyn tunnustamat mielipidevangit ovat Suomessa.

Belgian korkein hallinto-oikeus ei myöntänyt Hermajalle turvapaikkaa. Suomi ei ole pyytänyt Belgiaa palauttamaan Hermajaa. Ilmeisesti Jussi Hermaja asuu edelleenkin Belgiassa ja toimii Gentissä sijaitsevan kasvisravintolan osuuskunnassa.

Miksi mua kiinnostaa pätkääkään jonkun Jussi Hermajan kaltaisen omahyväisen kusipään toiminta, saati sitten häipyminen Suomesta? Better there than here, eh?
Siksi että on mielestäni todella ylimielistä vittuilua oikeasti paskoista oloista tuleville turvapaikanhakijoille että jyväskyläläinen pullamössöopiskelija saapuu Belgiaan itkemään ja vaatimaan itselleen poliittista turvapaikkaa sen takia ettei hän voi suorittaa asevelvollisuuttaan tai istua vankilassa. Kaikki nämä voi oikeasti hoitaa helposti. Saatana, miten toi jätkä voi verrata itseään Burman sotilasjuntasta kärsiviin ihmisiin, Darfurin pakolaisiin tai Kiinan riistämiin tiibetiläisiin? Samalla sitten rasitetaan oikeusjärjestelmää valittamalla joka ikiseen oikeustasoon, kulutetaan resursseja ja oikeasti turvapaikkaa tarvitsevat ihmiset viruvat jonoissa odottamassa.

(http://www.peacenews.info/media/news/image.php?id=56)

Fuck you, Jussi Hermaja.

Lisää vuodatusta aihepiiristä myöhemmin. Pistän tähän loppuun pari kuvaa kyykyttääkseni modeemikansaa. Lisäksi aseet aiheuttavat minulle erektion.

(http://www.versandhaus-schneider.de/images/1001086g.jpg)

(http://guns.connect.fi/gow/kyczvz38.jpg)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Ephram - 29.06.2007 23:17
Jep, tottahan tuo pitkälti on: siviilipalveluksen liiallinen lyhentäminen olisi armeijan suorittaville (ja kaikkihan sen melkein suorittavat) todella epäreilu temppu. Sivari kestää nykyisellään sen 13kk, maksimissaan tuosta voisi napsaista ehkä kuukauden tai pari pois. Jos kuudella kuukaudella mentäisiin, sivarit päästettäisiin aivan liian helpolla.

EN ole käynyt vielä armeijaa.

Tämä on varsin klassinen kiistelyn aihe. Uutta siviilipalveluslakiahan ollaan valmistelemassa, joten keskustelu on kyllä hyvin ajoitettu. Saas nähdä mitä eduskunnassa päättävät. Ymmärtääkseni pientä painetta siviilipalveluksen lyhentämiseen on ilmassa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Networx - 29.06.2007 23:31
Tulipas oikein liikuttunut olo.
Itse en osaa yhtään arvostaa ihmisiä ketkä menevät sivariin.Ai miksi en?
Mitä vitun hyötyä Suomelle on nuorista ketä osaa pyyhkiä vanhusten perseet
puhtaaks??Ei mitään.

Tai tapaukset aseet ei kiinnosta.Ymmärrän ettei kaikkia voi aseet kiinnostaa ja eikä siinä
mitään pahaa olekkaan mutta jos ja kun tulee sota niin kyseiset hemmot eivät tiedä mitä tehdä...
Annat heille (Sivarit/kieltäytyjät) rynkyt niin he tunkevat sen ahteriinsa ja uivat ruotsiin.

Ps.Olispa Suomen puolustusvoimilla AK:t käytössä!


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Ephram - 29.06.2007 23:36
Mitä vitun hyötyä Suomelle on nuorista ketä osaa pyyhkiä vanhusten perseet
puhtaaks??Ei mitään.
Huvittava urbaani legenda, joka yhä jatkaa elämistään.

Nykyään sivareille on tarjolla varsin monipuolisia ja palkitseviakin tehtäviä: virastomestari, valtion alaisuudessa toimivan julkaisun apulaistoimittaja, mikrotukihenkilö, tärkeiden tutkimusten tallentaja & raportoija. Jos omaa sopivan koulutuksen, on saadusta työkokemuksesta varmasti paljon hyötyä jatkossa.

Suhtaudun moneen asiaan fanaattisesti, mutta asevelvollisuus ei ole yksi niistä. Yritän nähdä molempien hyvät ja huonot puolet.  :)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: sleepy - 29.06.2007 23:37
Jos kuudella kuukaudella mentäisiin, sivarit päästettäisiin aivan liian helpolla.

No, niin. En tiedä helpolla päästämisestä, mutta minusta 12 + koulutusjakso oli varsin sopiva aika sivariksi. Kauemminkin olisin melkein voinut olla, mutta kai minulla kävi tuuria, että löysin sen verran mukavan paikan, jossa mieluusti kävi töissä.

Koulutusjakso tuntuu kyllä aivan turhaan käytetyltä ajalta, jonka aikana voitasiin tehdä paaaaljon enemmän. Ihan pari luentoa jaksolla olivat jotain asian tapaista, muut olivat täyttä diipadaapaa ja yksi luento oli periaatteessa yksi vitsi. Onneksi sentään ainakin pari jaksoa vuodesta keskitetään esimerkiksi öljyn torjuntaan. Hieman harmittaa itseasiassa, että valitsin ihan tavallisen koulutusjakson. . .

Lainaus
Mitä vitun hyötyä Suomelle on nuorista ketä osaa pyyhkiä vanhusten perseet
puhtaaks??Ei mitään.

Hemmetti, ei minulle tälläistä taitoa opetettu. . .

Lainaus
Annat heille (Sivarit/kieltäytyjät) rynkyt niin he tunkevat sen ahteriinsa ja uivat ruotsiin.

Mutta tämä toki opetettiin!


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Suurvisiiri - 29.06.2007 23:38
Melficen kanssa olen hyvin pitkälti samaa mieltä. Siviilipalveluksen suorittamisessa ei ole mitään vikaa, jos oikeasti vakaumus ei salli asepalvelusta. Sivarin lyhentäminenkin on OK, kunhan se suoritetaan järkevästi, eikä noilla järjettömillä perusteilla.

Ei minulla mitään totaalikieltäyjiäkään vastaan ole, mutta turhaa heidän elämöintinsä on. Jos ei tartu aseeseen, tekee sitten sen sijaan jotain muuta yhteiskunnalle hyödyllistä eikä perseile missään Belgiassa valittamassa kun äitin luota viedään synkkään armeijaan. Amnestyn meininki totaalikieltäytyjien kanssa pisti sen verran sapettamaan, että poistin samointein viiden euron kuukausittaisen avustuksenikin järjestöltä. Mieluummin annan senkin SPR:lle.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 29.06.2007 23:42
Ps.Olispa Suomen puolustusvoimilla AK:t käytössä!
Suomen armeijan käyttämä RK on AK–variantti. Eihän se nyt ihan 47 ole, mutta melkein.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: despo - 29.06.2007 23:46
Laiskuuttani en jaksa hirveää stooria kirjoittaa, kun ei siitä mitään selvää kuitenkaan saisi. Itse asiassa Kurpitsa-Jafar tuossa edellä osui hämmästyttävän lähelle omaa kantaani ja oikeastaan kaikki muutkin tässä ketjussa.

Hitto, että repesin tuolle "YLEINEN TAKTISUUS"- jutulle tuossa otsikossa...  ;D

Lisänä mainittakoon, että RK-95 vie AK:ta 6-0.

(http://tietokannat.mil.fi/kalustoesittely/media/1113200271_IMG_7465.jpg)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 29.06.2007 23:51
Kyllä kyllä, Joelilla näyttää tosiaan olevan nippelitieto kunnossa jo etukäteen. RK-62 on valmistettu AK-47:n pohjalta, taitaa olla hieman käyttövarmempi. Pakko kyllä myöntää ettei sillä yhtä klassisiin terroristifiiliksiin pääse. RK-95:a en päässyt edes koskemaan koko asepalvelukseni aikana, taittoperäinen 62 mulla kyllä oli.

Olis ehkä syytä mainita tässä vaiheessa etten ole mikään militantti kusipää. En mennyt kertausharjoituksiin viime kesänä. Työkiireet.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Networx - 29.06.2007 23:55
Ps.Olispa Suomen puolustusvoimilla AK:t käytössä!
Suomen armeijan käyttämä RK on AK–variantti. Eihän se nyt ihan 47 ole, mutta melkein.
Heh. Melkein ei aina riitä


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Faiska - 29.06.2007 23:58
En kyllä itsekään taju, että miksi jotkut aseistakieltäytyjät ei tajua mennä vaan suosiolla sivariin vaan rupeaa vinettämään turhia ja menee sitten vankilaan, jossa saa varmasti kuulla vittuilua.

Itselläkin alkaa tuo armeija tuossa reilun viikon päästä ja tällä hetkellä on semmonen fiilis että sama sinne on mennä vaikka vituttaakin. Mutta kyllä siellä varmasti vähän saa kuntoa ja reipastuu. Ja saa nämä juuret revittyä irti perseestä.

Ps.Olispa Suomen puolustusvoimilla AK:t käytössä!
Suomen armeijan käyttämä RK on AK–variantti. Eihän se nyt ihan 47 ole, mutta melkein.

Ottakaapa MGS2:ssa AK esille ja soittakaa Pliskinille. Kuulette asiaa Suomesta ja siltä minä ainakin tämän asian opin. Valmethan niitä valmistaa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Networx - 30.06.2007 00:02
Kyllä kyllä, Joelilla näyttää tosiaan olevan nippelitieto kunnossa jo etukäteen. RK-62 on valmistettu AK-47:n pohjalta, taitaa olla hieman käyttövarmempi. Pakko kyllä myöntää ettei sillä yhtä klassisiin teroristifiiliksiin pääse. RK-95:a en pääsyt edes koskemaan koko asepalvelukseni kanssa, taittoperäinen 62 mulla kyllä oli.

Olis ehkä syytä mainita tässä vaiheessa etten ole mikään militantti kusipää. En mennyt kertausharjoituksiin viime kesänä. Työkiireet.

Itse olen hieman sotahullu...ehkä?
Ei mekään päästy käyttämään AK:ta kuin vesistöharjoituksissa ja ikävä kyllä niillä ei olisi edes pystynyt ampumaan vaikka olisi ollut pateja.Oli siinä kyllä fiilistä hiukan.No mutta tuli sitä kuitenkin aikas paljon aseiden kanssa leikittyä(6 eri asetta)*RannJV*


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Networx - 30.06.2007 00:13
En kyllä itsekään taju, että miksi jotkut aseistakieltäytyjät ei tajua mennä vaan suosiolla sivariin vaan rupeaa vinettämään turhia ja menee sitten vankilaan, jossa saa varmasti kuulla vittuilua.

Itselläkin alkaa tuo armeija tuossa reilun viikon päästä ja tällä hetkellä on semmonen fiilis että sama sinne on mennä vaikka vituttaakin. Mutta kyllä siellä varmasti vähän saa kuntoa ja reipastuu. Ja saa nämä juuret revittyä irti perseestä.

Minnepäin olet menossa suorittamaan palvelusta??
Tärkein mitä pitää muistaa ainakin alokas aikana on että jättää kaiken miettimisen alikessuille.
Tekee mitä pyydetään ja se että jokapäivä oppii uutta.Kun sitten kun rupeaa vituttamaan niin
kannattaa miettiä mitä isiesi isät tai heidän isät tekivät joskus että saamme elää vapaasti ja puhua
omaa suomen kieltämme.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 30.06.2007 00:24
Aaah hyvä aihe vaan saanko aivoni tekstikenttään? Kokeillaan!

Juuri Alejandro Jodorowski (oikea nero. Ei mikään leikkiälykkö) kamaa/haastatteluita katseltuani on jännä kirjoittaa tästä asiasta, varsinkin kun Jodo on vakaasti sitä mieltä, että jos kaksi ihmistä voi tehdä vilpittömän rauhan keskenään niin koko maailmakin voi. Sodatkin voidaan siis ihmisläheisesti lopettaa. Henkilökohtaisesti olen aina ollut sodanvastainen ja inhoan suuresti (ei mitään henkilökohtaista) näitä ase/sota-hulluja kusipäitä jotka eivät oikein sovi sivistyneeseen yhteiskuntaan, joka pyrkii tekemään meistä ihmisiä nussivien, syövien, tappavien ja paskovien eläinten sijaan. Ja ylläri ylläri mitä sitten syntyy kun näitä militaristeja kerääntyy yhteen. Pum pum... (joo olisi pitänyt postata tähän väliin kuva ydinräjähdyksestä)

Niin asiasta kolmanteen vaikka itse inhoankin armeijaa ja kaikkea sitä mitä se edustaa, niin menen silti sinne hikoilemaan. Siksi lähinnä, että en ole "absolutisti", eli vaikka en hyväksykään armeijaa niin se, että minä olen siellä ei pahenna maailmaa koska en minä niitä armeijassa opittuja taitoja aio koskaan hyödyntää. Menen sinne emotionaaliset suojakilvet päällä kuntoilemaan puoleksi vuodeksi. Kukaties jotain kivoja ihmisiäkin tuntemaan.

Toki tämä on mahdollista siksi, että minulla on "vapaan" ajattelun ja henkisen aidattomuuden luksus jota esimerkiksi sodan aikana ei olisi. Silloin menisin rintamalle muiden mukana ja ehkä jäisin johonkin poteroon. Onneksi ei tarvitse. Tavallaan tämä keskustelukin on täysin turha, sillä "valitseminen" ei olisi kuitenkaan oikeissa olosuhteissa mahdollista. Mutta ei mikään keskustelu ole turhaa joten kivaahan tämä on!


Mitä tapaus Jussiin tulee niin ei kiinnosta. Jos hänen piti mielenterveyden säilyttääkseen karata Belgioihin niin siitä vaan. Mikä minä olen tuomitsemaan hänen tekojansa sen isommin. Samalla tavalla mua vituttaa vanhempien elättämät pullamössöprinssit joiden suurin kamppailu elämässä tulee olemaan vanhempien kuolema ja siitä toipuminen perintöhuvilalla ja rahallisen perinnön tuhlailu.


Ja niinhän se on, että kun sotaa ei ole niin sotaa pitää leikkiä. Oli se sitten mielikuvituksessa, painttis-kentällä tai videopeleissä. Absurdia unelmoida jostakin josta jokainen sen kokenut haluaa päästä irti kaikin keinoin ja kuolemaansa asti. Ehkä siitä pitäis jotain vaaria ottaa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Turilas - 30.06.2007 00:29
Huoh, että mua ärsyttää nää keskustelut, kun jotkut tulevat heti laukomaan noita aivopierujaan. No nytpä saatte lukea sivarista, jonka palvelus alkaa koulutusjaksolla ylihuomenna. Mulla ei ole mitään aseita vastaan. Päinvastoin, olis ihan kiva päästä paukuttelemaan ja armeija oli mulle ihan oikea vaihtoehto. Mä mietin kuitenkin hyötynäkökohtia: armeija, josta hyöty tulee valtiolle vasta tulevaisuudessa, jos ollenkaan, vai siviilipalvelus, josta hyvinvointiyhteiskunta nappaa hyödyn samantien. Mulla on myös sen verran hyvä itsetunto, ettei mun pidä todistella muille "miehuuttani" menemällä armeijaan. Päädyin siis siviilipalvelukseen. Totaalikieltäytymistä vastustan. Laissa on säädetty miehille velvollisuus ja se on hoidettava kunnialla alta pois.

Pyydän tässä välissä, jaksakaa lukea, vaikka pitkä teksti tuleekin. :)

Sivareissa on vätyksiä, jotka yrittävät päästä mahdollisimman vähällä, mutta väittääkö joku tosissaan, ettei intissä muka ole? Jotkut alisuoriutuvat testeissä, etteivät vaan joutuisi johtajakoulutukseen ja kuulemma intinkin voi oikeilla taktiikoilla päästä aika vähällä. Musta tuntuu, että ne jotka eniten huutelevat isänmaata Suomi-leijona kaulassa ja haukkuvat sivareita, ovat niitä, jotka ensimmäisenä pötkisivät rintamalla karkuun.

Sivarit joutuvat sodan aikana armeijan harmaisiin. Tätä vastustetaan aivan syystäkin, mutta minä liittyisin puolustusvoimiin vapaaehtoisesti, jos maanpuolustus sitä vaatisi.

Siviilipalvelusaika on tällä hetkellä kuukauden liian pitkä. 12 kuukautta olisi sopiva. 13. kuukausi on puhdasta vittuilua ja rangaistus, sillä se voi vaikeuttaa merkittävästi opiskelujen aloittamista.

Tässä esimerkki aivopierusta:

"Mitä vitun hyötyä Suomelle on nuorista ketä osaa pyyhkiä vanhusten perseet
puhtaaks??Ei mitään."

Hyvinvointiyhteiskunnan tarjoamia palveluita ajetaan kiihtyvällä tahdilla alas. Eikö sinun mielestäsi ole Suomelle mitään hyötyä miehistä, jotka lähes ilmaiseksi hoitavat valtion laitoksissa hommia, joihin ei palkata kunnon työntekijöitä? Eikö esimerkiksi vanhainkodissa työskentelvästä sivarista ole mitään hyötyä, jos hän muun työn ohessa pitää seuraa vanhoille ihmisille ja näin heitä virempänä? Olisko kivaa jos nämä ikäihmiset nukkuisivat omassa sonnassaan, kun ei olisi edes sitä sivaria vaihtamassa vaippoja? Mietipä TARKASTI uudelleen, mitä päästit näppäimistöstäsi äsken.

Nämä keskusteluthan menevät yleensä niin, että sivari latoo tällaisen älyttömän romaanin hyviä perusteluja, ja joku huutaa siihen, että "mummojen perseitä pyyhitte". Kertookohan tuo jotain sivareiden ja sivarin vastustajien välisestä sivistystason erosta?

Sivarit ovat suuria arjen sankareita myös kaiken sen paskan takia, jota heidän niskaansa heitetään. Arvatkaapa oliko kivaa kuunnella omalta papalta sitä paskaa, mitä hän laukoi sen jälkeen, kun ilmoitin valinnastani hänelle? Ja ei, hän ei ole veteraani. Veteraanit ymmärtävät yleensä sodan merkityksen niin hyvin, että heillä riittää ymmärrystä myös siviilipalvelukselle ja aseistakieltäytyjille. Siviilipalvelushan ei ole mitään vittuilua veteraaneille. Itse kunnioitan veteraaneja sydämeni kyllyydestä.

Oma siviilipalveluspaikkani on koulutusjakson jälkeen näkövammaisten koululla. Toimenkuvaan kuuluu oppilaiden avustaminen luokissa ja muutenkin, kerhojen vetäminen iltapäivisin, koulun iltakierrot sekä pienimuotoiset oppilaskuljetukset. Turhaa työtäkö?

Tiivistettynä: Perusteluni siviilipalvelukselle ovat isänmaallisia.
Ja loppuun myös pyyntö: Älkää yleistäkö! (Tämä siis "mummojen perseiden pyyhkintää" -tyypeille)

Ja tämä oli paikoin hieman provokatiivinen kiihkeimpiä sivarin vastustajia kohtaan. En vaan pysty pysymään kylmänä, kun joudun lukemaan tuota perseidenpyyhkimis -schaibaa.

Muok: Ja vielä: Siviilipalvelus esimerkiksi vanhainkodissa voi olla psyykkisesti paljon rasittavampaa kuin intti.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Ephram - 30.06.2007 00:46
Sanaa sivari ympäröi kyllä tavaton negatiivisuuden ilmapiiri.

- Sivari on hopo
- Jos mainitsee baarissa olevansa sivari.. aijai mikä moka...
- Vanhemmat ja koko suku häpeää silmät päästään
- Naiset haluavat tosimiehen, eivät sivaria. Sivarin tarvitsee valehdella olevansa armeijan käynyt jos mielii joskus naimisiin.
- Sivarit ovat pilviveikkoja

Jostain luin, että vuosittain n. 3000 ihmistä valitsee kuitenkin tämän vaihtoehdon armeijalle. Ja luku on ymmärtääkseni vielä kasvamaan päin.


Armeijan suorittaminen on ylvästä. Se on velvollisuus, jonka jokaisen miehen täytyy luovia läpi. Juurikin MIEHEN.



Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Tuulisti - 30.06.2007 00:47
Tähän aiheeseen en koske enää kymmenen metrin tikullakaan...(eli olen siis oppinut jotain.) Varsinkaan netissä ei voi keskustella sellaisten ihmisten kanssa, jotkas puhuvat tunteella asioista jotka pitäisi puhua järjellä.

Nimim. Minulta ei Suomi odota mitään?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Koo - 30.06.2007 00:48
Minulle aivan yks hailee mihin kukin menee. Itse tod. näköisesti armeijaan. Sivarikaan ei ole poissuljettu. Kerään Venäläistä/CCCP militariaa, harrastan airsoftia, pelaan välillä FPS:iä, olen siis sotahullu militaristihomo ja kaikenlisäksi ISÄM MAAM pettäjä. Ei vaan, ei, en ole militaristi.
Hyväksyn siis kaikki vaihtoehdot. Hyväksyn siis myös totaalikieltäytymisen. Aina jaksa kyllä naurattaa nämä ''Nössöt menee sivariin'' jutut. Kamoon, ehkä ne yhteiskunta paineet on kumminkin kovemmat sivariin menejille, ja hommatkin mahdollisesti haastavampia.
Ja btw, on se RK-62 nykymittapuulla jo aika kakka-ase.



Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Networx - 30.06.2007 00:49
Järkevää tekstiä Zoukalta.
Tosiaan palveluksen aikana tapaa uusia ihmisiä eli saa uusia kontakteja ja se jos mikä helpottaa palvelusajan kestämistä.Olen ylpeä jos Zoukkaa ei kiinnosta pätkääkään koko toiminta mutta menee silti palvelukseen.

Koska uskon että tulet saamaan hyviä muistoja joille on mukava naureskella jälkeenpäin.

Tapaus Turilas...

Hyvinvointiyhteiskunnan tarjoamia palveluita ajetaan kiihtyvällä tahdilla alas. Eikö sinun mielestäsi ole Suomelle mitään hyötyä miehistä, jotka lähes ilmaiseksi hoitavat valtion laitoksissa hommia, joihin ei palkata kunnon työntekijöitä? Eikö esimerkiksi vanhainkodissa työskentelvästä sivarista ole mitään hyötyä, jos hän muun työn ohessa pitää seuraa vanhoille ihmisille ja näin heitä virempänä? Olisko kivaa jos nämä ikäihmiset nukkuisivat omassa sonnassaan, kun ei olisi edes sitä sivaria vaihtamassa vaippoja? Mietipä TARKASTI uudelleen, mitä päästit näppäimistöstäsi äsken.

Voit päästä karkuun puolustusvoimia sivarilla mutta kyseistä hommaa et tule koskaan tekemään työksesi.Joten turha sun on mulle selitellä sivareitten työn tärkeyttä.
Mun silmissä olet 0.Ja luuletko että nykypäivän porvareilla on muuta mielessä kuin perinnöt??
että se niistä vanhuksista.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Ephram - 30.06.2007 00:50
Nimim. Minulta ei Suomi odota mitään?

Voidaan vetää tähän triidiin keskustelua aiheesta "kyllä miesten pitää mennä armeijaan kun naistenkin on synnytettävä lapsia"  ;D

 ;)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Turilas - 30.06.2007 01:02
Tapaus Turilas...

Voit päästä karkuun puolustusvoimia sivarilla mutta kyseistä hommaa et tule koskaan tekemään työksesi.Joten turha sun on mulle selitellä sivareitten työn tärkeyttä.
Mun silmissä olet 0.Ja luuletko että nykypäivän porvareilla on muuta mielessä kuin perinnöt??
että se niistä vanhuksista.
Luitkohan nyt, mitä mä kirjotin? Mä en nimittäin mene armeijaa "karkuun" enkä ole aseistakieltäytyjä. Jos kriisi tai sota tulee, olen valmis armeijan koulutukseen, sillä kyllä niitä sotilaita sodankin aikana koulutetaan. Tällä hetkellä se ei tunnu kovin ajankohtaiselta. Kuka väittää pokalla, että tässä ois lähiaikoina Karjalan kannasta puolustettava? Ja mitä noilla nykypäivän porvareilla meinasit? Ja sillä että se niistä vanhuksista? Nekö saa sun puolesta jättää niihin omiin eritteisiinsä makaamaan?

Mä en ymmärrä, miten jollain voi olla niin kielteinen asenne siviilipalvelukseen, ettei voi ymmärtää edes tota mun asennetta, eli en ole aseistakieltäytyjä ja olen valmis puolustamaan maata tarvittaessa, JA teen lisäksi vielä siviilipalvelusmiehen työn, joka ei sitten ilmeisesti ole missään tapauksessa hyödyllistä.

Ai niin, ja pidetään sitten tää mahdollinen vihamielisyys meidän välillä tässä ketjussa. :) No hard feelings.

Muok: Ja se, että mä oon sun silmissä 0, ei merkkaa mulle yhtään mitään. Enemmän merkkaa ne iloiset lasten kasvot, jotka näen, kun pidän heille maalipallokerhoa ensi syksynä


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 30.06.2007 01:06

Nimim. Minulta ei Suomi odota mitään?

Niin nimenomaan sun pitää tuottaa sitä tykinruokaa.

Ja mitäs NetWorx aikoo sitten vanhana tehdä ? Seivästää itsensä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Networx - 30.06.2007 01:08
Nimim. Minulta ei Suomi odota mitään?

Voidaan vetää tähän triidiin keskustelua aiheesta "kyllä miesten pitää mennä armeijaan kun naistenkin on synnytettävä lapsia"  ;D

 ;)

 :)Aikas hyvä! Sivari=Abortti?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Networx - 30.06.2007 01:13

Nimim. Minulta ei Suomi odota mitään?

Niin nimenomaan sun pitää tuottaa sitä tykinruokaa.

Ja mitäs NetWorx aikoo sitten vanhana tehdä ? Seivästää itsensä.

Sovitaan vaikka niin.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 30.06.2007 01:16

Nimim. Minulta ei Suomi odota mitään?

Niin nimenomaan sun pitää tuottaa sitä tykinruokaa.

Ja mitäs NetWorx aikoo sitten vanhana tehdä ? Seivästää itsensä.

Sovitaan vaikka niin.

Eikun oikeesti.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Networx - 30.06.2007 01:20
Tapaus Turilas...

Voit päästä karkuun puolustusvoimia sivarilla mutta kyseistä hommaa et tule koskaan tekemään työksesi.Joten turha sun on mulle selitellä sivareitten työn tärkeyttä.
Mun silmissä olet 0.Ja luuletko että nykypäivän porvareilla on muuta mielessä kuin perinnöt??
että se niistä vanhuksista.
Luitkohan nyt, mitä mä kirjotin? Mä en nimittäin mene armeijaa "karkuun" enkä ole aseistakieltäytyjä. Jos kriisi tai sota tulee, olen valmis armeijan koulutukseen, sillä kyllä niitä sotilaita sodankin aikana koulutetaan. Tällä hetkellä se ei tunnu kovin ajankohtaiselta. Kuka väittää pokalla, että tässä ois lähiaikoina Karjalan kannasta puolustettava? Ja mitä noilla nykypäivän porvareilla meinasit? Ja sillä että se niistä vanhuksista? Nekö saa sun puolesta jättää niihin omiin eritteisiinsä makaamaan?

Mä en ymmärrä, miten jollain voi olla niin kielteinen asenne siviilipalvelukseen, ettei voi ymmärtää edes tota mun asennetta, eli en ole aseistakieltäytyjä ja olen valmis puolustamaan maata tarvittaessa, JA teen lisäksi vielä siviilipalvelusmiehen työn, joka ei sitten ilmeisesti ole missään tapauksessa hyödyllistä.

Ai niin, ja pidetään sitten tää mahdollinen vihamielisyys meidän välillä tässä ketjussa. :) No hard feelings.

Muok: Ja se, että mä oon sun silmissä 0, ei merkkaa mulle yhtään mitään. Enemmän merkkaa ne iloiset lasten kasvot, jotka näen, kun pidän heille maalipallokerhoa ensi syksynä

Luin kyllä viestisi ja hyvin luinkin.Jos minulla on vahvat mielipiteet niin sille ei voi mitään.
Jos 1940 Suomessa olisi ollut yhtä paljon siviilipalveluksen suorittaneita kuin nyt on. Niin olisi Suomi tällä hetkellä kokonaan ryssien hallussa.Mutta onneksi ei ollut nimittäin menetimme vaan about 10% ryssille.

Ja Zoukka en halua haastaa riitaa.Jos haluat tietää mitä teen "Vanhana" niin tule kysymään 40 vuoden päästä.Tuskin elän edes silloin koska lääkkeiden voimalla eläminen on mielestäni sairainta mitä maailmasta löytyy.Se on tietyllä tavalla kiduttamista mielestäni ja sitä en itselleni halua.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Turilas - 30.06.2007 01:23
Sepä se onkin. Maailma ja ajat nääs muuttuvat ja niin myös jalkaväkiarmeijan tarve.

Heh, huomasin, että sleepyllä on oikea asenne. :lol: Kunpa minäkin pystyisin tuohon, mutta kun aina pitää aloittaa suu vaahdossa selittäminen... Oliko sulla missään vaiheessa tätä vaihetta vai ootko aina ottanu noin rennosti?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 30.06.2007 01:25
Networx, muokkaa edellistä viestiä, jos tulee jotain lisättävää. Tuplapostaukset ei ole kivoja.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: sleepy - 30.06.2007 01:42
Oliko sulla missään vaiheessa tätä vaihetta vai ootko aina ottanu noin rennosti?

Kai tässä aika löysin rantein on otettu. En itse ole missään vaiheessa saanut sitä kuuluisaa kakkaa niskaani, joten ihan mielenkiinnolla sitä lukee esimerkiksi Networxin tekstiä, kai.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Tuulisti - 30.06.2007 11:04
Voidaan vetää tähän triidiin keskustelua aiheesta "kyllä miesten pitää mennä armeijaan kun naistenkin on synnytettävä lapsia"  ;D
Pitää tässä varmaan odotella postia valtiolta... Kai sieltä joku kirje tulee jossa kerrotaan mikä kiintiö minun tulee täyttää.

Kukahan tämän homman muuten tulee kanssani alullepanemaan?  Onneksi kaupungissa on paljon sivareita, vaikka ne MIEHET ovat metsässä puolustamassa isänmaata. ;)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Aivis - 30.06.2007 11:50
Tämä yleinen "Armeija tekee miehen" -asenne on kyllä todella naiivia, josta pitäisi päästä eroon jo ala-asteen jälkeen (ei mitään henkilökohtaista kenellekkään). Toki armeijaan meneminen on ehkä "miehekkäämpää", kuin sivari, mutta tämäkin riippuu asenteesta. Kyllä sivarissakin tarvitaan kestävyyttä, niin fyysistä kuin henkistäkin. Tosimiehillähän vasta onkin sitä munaa mennä sivariin, kaiken tämän "nössöt menee sivariin" -yleisasenteesta huolimatta, kun taas armeijahan on se matalin aita. Nykyäänhän armeijassa jotkut jopa lihovat muutaman kilon, mutta tästä voi tietysti syyttää vain itseään, koska kyllä armeijassakin sitä kuntoa ja kestävyyttä tarvitaan edes vähäisen. Vankilaan meneminen vaatii varmaan sitä "oikeaa" miehuutta (enkä puhu nyt sen rasittavuudesta), ei sinne kuka tahansa pilipalipoika mene.

(http://www.kehitysvammaliitto.fi/files/kvl/ketju/armeija2.jpgi)


Isänmaata puolustamassa. (joku random kuva netistä)

Itse olen ajatellut meneväni armeijaan, vielä on vähäisen aikaa kyllä miettiä. Kunnioitan niitä, jotka "uskaltavat" mennä sivariin kaikesta paskasta huolimatta, mitä kaadetaan niskaan. Ei armeija paha valinta ole, mutta se, että sinne mennään vaan "kasvamaan mieheksi" jne. on aika huono syy.

Katsokaas mieheksi ei tulla, mieheksi synnytään.

........

Kaikki tämä on kuitenkin vain minun omaa mielipidettäni, ei sen vakavampaa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Ephram - 30.06.2007 11:59
Mielestäni kutsunnoissa tulisi tuoda nykyistä enemmän myös niitä vaihtoehtoja esille. Minun kutsunnoistani on nyt aikaa jo vuosia, mutta siellä ei todellakaan taidettu kuin ohimennen mainita siviilipalvelus. Olisi silloin halunnut tietää siitä enemmänkin.

Tuo olisi tarpeen, sillä liian monilla on sivarista täysin vääränlainen kuva. Ja etenkin niistä työtehtävistä joita on mahdollista tehdä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Faiska - 30.06.2007 12:00
En kyllä itsekään taju, että miksi jotkut aseistakieltäytyjät ei tajua mennä vaan suosiolla sivariin vaan rupeaa vinettämään turhia ja menee sitten vankilaan, jossa saa varmasti kuulla vittuilua.

Itselläkin alkaa tuo armeija tuossa reilun viikon päästä ja tällä hetkellä on semmonen fiilis että sama sinne on mennä vaikka vituttaakin. Mutta kyllä siellä varmasti vähän saa kuntoa ja reipastuu. Ja saa nämä juuret revittyä irti perseestä.

Minnepäin olet menossa suorittamaan palvelusta??
Tärkein mitä pitää muistaa ainakin alokas aikana on että jättää kaiken miettimisen alikessuille.

Tämä topikki ns. räjähti.

Tuonne Kainuun Prikaatille menen hillumaan. Ja eihän siellä armeijassa tartte paljoa miettia kun tekee vaan sen mitä sanotaa.



Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: MunkkiPossu - 30.06.2007 14:54
Täytynee itsekin avata suuta. Mitä enemmän armeijaa, sen tarpeellisuutta ja sen toimintaa olen miettinyt viimeisten kuukausien aikana, sitä järjettömämmältä siellä käyminen kuulostaa. Ensimmäiset ajatukset ja epäilyt tulivat nimenomaan kutsunnoissa, siis sellaiset ihan vakavammat ajatukset. Jos tosissaan väitetään, että armeijassa opetellaan nauttimaan luonnosta ja toimimaan yhdessä ja muuta tällaista paskaa, niin jotain on vialla. Tottahan toki siellä oppii varmasti toimimaan ryhmässä ja oppii paljon asioita ja ehkä saa uusia ystäviäkin, mutta siltikin ei voinut kuin repeillä joillekin asioille mitä kutsunnoissa sanottiinkaan. Sanottiinpa myös, että armeijassa on hauskaa! Ja tosiaan ne sivariasiat sivuutettiin täysin. Juuri sitä samaa perseenpyyhkimis ennakkoluuloa viljeltiin - Ensin puhutaan monta tuntia kunnon armeijasta ja miten hieno juttu se on... ja sitten on tietysti sivari.

Networxin kaltaiset usein alkavat puhumaan, että mitä olisikaan tapahtunut jos veteraanit olisivat valinneet sivarin - todennäköisesti asiat olisivatkin hyvin toisin siinä tapauksessa, mutta kuten sanotaan "silloin oli silloin ja nyt on nyt". Samanlaista uhkaa Venäjästä ja sellaista tarvetta armeijalle ei vain yksinkertaisesti ole tänäpäivänä Suomelle. Eiköhän ajatuskanta ja yleinen asenne sivareita kohtaan parissa sukupolvessa muutu jos Suomen tilanne jatkuu samanlaisena eikä varsinaista uhkaa Suomea kohtaan ole. Nykyisin kun onkin muotia lähteä ulkomaille sotimaan kun kotimaassa ei sodittavaa löydy. Isänmaan puolestakaan en kuolisi, mutta vielä vähemmän vieraan maan puolesta. Oikeastaan vähän samat ajatukset kuin Turilaalla, ihan fiksuja vetoja ja mietteitä löytyy mieheltä. Mietin oikeastaan sitäkin, että tuo sivarin kannatuksen nousu on ihan hyvä merkki siitä, että ehkä tämän päivän nuorissa on entistä vähemmän niitä "koti, uskonto, isänmaa"-ajattelija idareita, ja ehkä nykynuoret ovat alkaneet ajatella onko oikeesti järkeä käydä armeijassa ja mennä leikkisotimaan vai käydä sivari. Aina on hyvä kyseenalaistaa asioita ja miettiä niiden järkevyyttä. Avarakatseisuutta ja avoimmuutta tarvittaisiin lisää tässä maailmassa niin ei sodittaisi niin saatanasti... Tai sitten nykynuoret ovat vain saamattomia nössöjä joista ei ole mihinkään...

Ja ei, en mene sivariin, menen armeijaan Kontiorantaan tammikuussa... En mene sinne mielelläni, ja tiedän etten tule siitä pitämään, mutta menen kuitenkin niin avoimella mielellä sinne kuin pystyn.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Fraeon - 30.06.2007 18:32
Joo hei, ihmiset, ei sitä Networxia kannata ottaa tosissaan. Sen postien pääsisältö tähän mennessä on ollut vain tyyliin "mulla on nyt tää mielipide, enkä nyt viitsis katsoa faktoja" ja "en halua haastaa riitaa, mutta haista vittu".

Mitä omaan asevelvollisuuteen tulee, pistin lykäten. Näin jälkikäteen se oli erittäin huono veto ja menen varmaan hoitamaan sen alta pois aiempaa suunniteltua aikasemmin. Otan sen ehdottomasti vaivattovimman reitin. Menen siis inttiin ja katson mitä tulee. Mitään varsinaisia vakaumuksia ei taustalla satu olemaan enkä oikein viitsi uskoa niitä, jotka syyttää armeijaa omasta laiskuudestaan, orastavasta alkoholismista tai ties mistä. Mutta the nähdään, thanon ma.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Networx - 01.07.2007 02:15
Ainakin olet lukenut viestini.10 pistettä ja vapaa valintainen merkki.
Ps.Ei ampiainen pistä jollei sitä ärsytä.Eiks je!


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: TseiTsei - 01.07.2007 13:47
Ja ei, en mene sivariin, menen armeijaan Kontiorantaan tammikuussa... En mene sinne mielelläni, ja tiedän etten tule siitä pitämään, mutta menen kuitenkin niin avoimella mielellä sinne kuin pystyn.

Gona Beach on ihan mukava paikka. Välillä hajotti melkoisesti, mutta kyllä siellä sen puoli vuotta viihdyin aivan mainiosti. Sotinpuro tulee varmasti tutuksi - toivottavasti talvella ei ole hirveästi niitä -40 asteen leirikelejä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: MunkkiPossu - 01.07.2007 15:01
Ja ei, en mene sivariin, menen armeijaan Kontiorantaan tammikuussa... En mene sinne mielelläni, ja tiedän etten tule siitä pitämään, mutta menen kuitenkin niin avoimella mielellä sinne kuin pystyn.

Gona Beach on ihan mukava paikka. Välillä hajotti melkoisesti, mutta kyllä siellä sen puoli vuotta viihdyin aivan mainiosti. Sotinpuro tulee varmasti tutuksi - toivottavasti talvella ei ole hirveästi niitä -40 asteen leirikelejä.

Hyvä kuulla :D Ei sinne hirveästi omia kavereita mene ja vähän valitsinkin sen randomilla listalta, en kuitenkaan Vekarajärvelle halunnut lähteä kun on kuullut siitä paikasta niin paljon paskaa, vaikka suurin osa kavereista meneekin sinne. Puolella vuodella koetan itsekin päästä ja taistelen siitä kaikin keinoin etten pidempään joudu olemaan. Ja jos viime talveen on katsomista niin ehkä ensi talvi olisi jotain samansuuntaista, I hope...


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 02.07.2007 00:27
Nämä keskusteluthan menevät yleensä niin, että sivari latoo tällaisen älyttömän romaanin hyviä perusteluja, ja joku huutaa siihen, että "mummojen perseitä pyyhitte". Kertookohan tuo jotain sivareiden ja sivarin vastustajien välisestä sivistystason erosta?

--


Ja loppuun myös pyyntö: Älkää yleistäkö!

BUSTED!

Vankilaan meneminen vaatii varmaan sitä "oikeaa" miehuutta (enkä puhu nyt sen rasittavuudesta), ei sinne kuka tahansa pilipalipoika mene.
Itseasiassa totaalit menevät avovankilaan elleivät törttöile. Avovankilasta voi käydä päivällä töissä tai opiskelemassa, vapaa-aika vietetään valvotussa rakennuksessa. Ei kaltereita, ei aitoja, ei pelkoa suihkuraiskauksesta.
(Jos laitoit ton kuvan sen takia että siinä on jotain hauskaa niin ota se pois. Se on Kehitysvammaliiton sivuilta.)


Tottahan toki siellä oppii varmasti toimimaan ryhmässä ja oppii paljon asioita ja ehkä saa uusia ystäviäkin, mutta siltikin ei voinut kuin repeillä joillekin asioille mitä kutsunnoissa sanottiinkaan. Sanottiinpa myös, että armeijassa on hauskaa!
Mulla oli armeijassa ajoittain oikein hauskaa.







Älkää nyt pilatko hei tätä keskustelua, mä näin oikeasti vaivaa ton aloitusviestin kanssa. Lisää kannanottoja, perusteluja ja järkeä!


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Weap - 02.07.2007 15:02
Saapumiserä II/07 ilmottautuu.

Parolannumelle olisi tarkoitus lähteä ensi maanantaina, ja hieman rupeaa jo hajottamaan kyseinen ajatus.

Vuoden pesti periaatteessa kävisi hyvin, koska opiskelut alkavat kuitenkin ensi vuoden heinäkuussa näillä näkymin (pääsykokeiden tulokset tulevat tosin vasta tämän viikon lopussa, joten jää nähtäväksi). Voi olla, että ääni kellossa muuttuu kun paikalle pääsee, ja haluaa mahdollisimman nopeasti pois.

Tässä treadissa voidaan ilmeisesti vaihtaa kuulumisia intin ajaltakin, ilmeisesti täällä on kohtalotovereita.

----

Totaalikieltäytyjien asenne on kyllä niin naiivi, etten vastaavaa asennevammaa tähän hätään keksi. Jos haluaa kieltäytyä aseista, on siviilipalvelus sitä varten. Säälittävää norkoilla yhteiskunnan varoilla avovankilassa, joka vastaa lähinnä lomakotia, kun samalla voisi tehdä jotain hyödyllistä yhteiskunnan hyväksi säilyttäen samalla omat periaatteet. Ongelma onkin, että oma laiskuus/saamattomuus/itsekkyys verhoillaan henkilökohtaisten vakaumusten asuun.

Sivareita jopa ymmärrän, mutta täytyy toivoa, että kyseinen instituutio säilyy sen 13kk pituisena,  vaikka naurettavaa humanitaarista profiloitumista tavoittelevat poliitikot (kuka se demarinainen nyt olikaan?) pyrkivät pituutta alentamaan. On kuitenkin eri asia käydä normaalisti päivätyössä 8h/d kuin olla intissä sen 24h/d. Mahdollisuudet vapaa-aikaan/itsensä toteuttamiseen ovat niin erilaiset.

---

Aiheesta toiseen, kuuntelin tuossa viime yönä räppäri Iso H:n ajatuksia armeijasta/yhteiskunnassa, ja miehen ajatukset olivat niin kaukana tosielämästä, että assosiaatio uhmaiässä kapinoivaan lapseen oli varsin osuva.

H:n mielestä armeija tulisi lakkauttaa, koska jos _kaikki_ maat lopettaisivat armeijansa, ei olisi sotia. (Älä viitsi iso H, onko näin?) Mies ei tosin anna vastausta sille miten käy jos _vain_ Suomi lakkauttaa asevelvollisuusjärjestelmänsä, ilmeisesti se ei ole edes mahdollinen skenaario. Vuosituhansien saatossa kehittyneet kansallisvaltiotkin tulisi samassa rytäkässä lakkauttaa silmänräpäyksessä.

En tiedä mitä tähänsä sanoisi, mutta naurattaa todella ajatus siitä, että joku todella moisten ideologioiden kautta jaksaa kapinoida "systeemiä" (muotisana anarkistien keskuudessa) vastaan. Paradoksaalista onkin, että mies tekee itsekin leipänsä juuri kyseisen systeemin mahdollistamana.

Lähes suora lainaus: "Mun mielest kaikkien ei pitäis mennä tähä oravanpyörään, et käy töis ja intis ja näin. Mun mielest porukan pitäs tehä just siit mitä tykkää. Et jos haluaa surffata ni reissaa Australiaan surffaan ja elää niin."

Voi helvetti... Ideologiat ovat ihanan helppoja. Valitettavasti jos kukaan ei enää kävisi töissä/ylläpitäisi taloutta, ei sinne Austarliaan voisi matkustaa.

Verenpaine kohoaa kummasti, kun kuuntelee/lukee näiden maailmanparantajien juttuja, jotka ovat niin kaukana todellisuudesta, että naurattaa.

E: Ja maininta vielä Melficen tasokkaalle aloituspostaukselle.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 02.07.2007 15:22
Asenteiltani olen varmaankin melkoinen väliinputoaja, eli monesta taatusti munaton julli. Seuraavassa miksi:

Ensin asevelvollisuudesta, ja -palveluksesta yleensä. Minulla ei asenteellisesti ole mitään asepalvelusta vastaan, muttei myöskään sivareita vastaan. Jokainen valitsee oman tiensä, omin syinsä. Itkekööt ne itsensä öisin uneen, joiden mielestä omat tai toisen syyt ovat perseestä. Itse menen inttiin koska, noh, siitä selviää puolessa vuodessa. Otan palvelusaikani kokemuksena, ikäänkuin lupana leikkiä sotaa, enkä toivottavasti näinollen hajoa sinne. Nopsaan se lopulta menee kuitenkin. Minkäänlaista erikoishinkua minulla ei silti inttiin ole, ja käymättä jäisi mikäli ei olisi pakko.

Entäpä miksi jäisi käymättä? En tunne sitä tarpeelliseksi, sillä sotaanhan tässä ei olla menossa, mihinkään ilmansuuntaan. Tuskin edes, vaikka NATO joku päivä tappaisi oletetun puolueettomuutemme ulkopoliittisissa kiistakysymyksissä, kuten monet pelkäävät(ei tästä enempää juuri nyt). Tästä päästäänkin sujuvasti asevelvollisuuden tarpeellisuuteen, tai kuten tulemme huomaamaan, sen puutteeseen. Bottom line lienee selvä: jos ei sotaa näkyvissä, hervoton asevarustelu ei vaikuta järkevältä. Suomen kokoiseksi valtioksi meillä on pirun jyhkeät puolustusvoimat, mikä on tavallaan ymmärrettävää, koska juuri pienuutensa vuoksi oikeassa sotatilanteessa Suomen kaltainen valtio olisi vahvasti alakynnessä(ja on läpi historian ollutkin). Nykytilanne ei kuitenkaan anna syytä moiseen. Eihän maailma sotavapaa ole, mutta täällä Euroopan perukoilla ei ole hätää kädessä eikä housuissa. Lisäksi jaksan edelleen epäillä heikkomotivaatioisen asevelvollisuus-armeijan ylivertaisuutta vaikkapa nyt palkka-armeijaan nähden, kun sotatilanteessa kaikki kynnelle kykenevät koulutettaisiin kuitenkin, sivareista lähtien. Tällaisenaan armeijamme on ylilentoineen ja marsseineen lähinnä ohjelmantäytettä mummoille. Niin paljoa en edes minä tähän maailmaan luota, että lakkauttaisin armeijan täysin. Esihistoriallinen asevelvollisuus vain joutaisi mäkeen. Samoin liikenisi pienilläkin leikkauksilla melkoisia summia rahaa puolustusvoimien budjeteista muihin, pardon me, tärkeämpiin kohteisiin.

Tässä on tietty sanottava sekin, että omista asenteistani huolimatta kaikki kunnia sotiemme veteraaneille siitä, että tänä päivänä ollaan missä ollaan. Nykytilanne vain on eri. Sotaisaan historiaan kaikissa toimissa tukeutuminen on hieman kuin Raamatun ottaminen sanasta sanaan totena käskyineen kaikkineen vielä nykyäänkin.

Lienee hyvä muistaa, ettei muutosta saada aikaan ainakaan menneisyydessä elämällä ja elämää pelkäämällä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Masi - 02.07.2007 17:18
Jos ideolegeista puhutaan niin niiden mukaan voi elää,ihminen on yksilö loppujen lopuksi.Ideologia tappamattomuudesta on hyvä.Tietysti ihminen valitsee minkä palveluksen käy,minua ei haitannut siviilipalvelus ja sen kesto.Valtion järjestystä ei yksi ihminen muuta eikä maailman,jos siis et valitse sivaria tai armeijaa,menet vankilaan.Joku puhui,että utopistiset ideologiat ovat kaukana todellisuudesta,mutta samaa voisi sanoa sodasta joka on kaukana tämänhetkisestä "tosielämästä".Valinnat eivät haittaa kun ei sodita,ehkä ihmiset alkavat siitä kuitenkin urputtamaan kun teet valintasi,mutta se on vain urputtamista.Totaalikieltäyjät valitsevat oman reittinsä.Jokainen tekee omanlaisensa valinnat,en minä tiedä oletko laiska paska tai kovaa työtä tekevä työläinen.Ei minua kiinnosta se niin paljon,että pitäisi vaivata päätä haukkumisella ja kliseisillä "minä tiedän mitä te ootte" pohdinnoilla.Sinä tiedät mitä olet.

Eri asia on jos sitten tulee sota,mitä ihmiset valitsevat sodassa?.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Turilas - 02.07.2007 21:10
Nämä keskusteluthan menevät yleensä niin, että sivari latoo tällaisen älyttömän romaanin hyviä perusteluja, ja joku huutaa siihen, että "mummojen perseitä pyyhitte". Kertookohan tuo jotain sivareiden ja sivarin vastustajien välisestä sivistystason erosta?

--


Ja loppuun myös pyyntö: Älkää yleistäkö!

BUSTED!
Hitto, en löytänyt tähän sitä gifiä, missä Miles Edgeworth jäätyy. ;D


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Ilezki - 02.07.2007 23:47
Asevelvollisuusjärjestelmä on minulle pelkkiä kapuloita yhteiskunnallisessakin rattaassa, koko järjestelmän voisi puolestani kokonaan unohtaa samaan luokkaan kuin vaarin vanhat sotajutut, kauas pois ja irti tästä ajasta. Kyseessä on nykyään lähinnä muinaisjäänne ajalta, jolloin oli kansainvälisellä tasolla muotia ja ehkä painostustakin masinoida kansallisarmeija "oman maan" puolustamiseksi. Toisen maailmansodan aikoihin se on ehkä ollutkin ihan hyvä veto, sillä emme nykyään elä Suomen Sosialistisessa Kansantasavallassa. Ajan myötä kuitenkin sodankäynti kaikkine osapuolineen on kokenut murroksen, enää ei jäyheällä korpisoturilla ole samanlaista painoarvoa kuin joskus aikanaan.

Armeijalla tahi puolustusvoimilla on silti aina tarvetta, "Maassa on aina armeija, jos se ei ole oma, niin sitten se on jonkun muun maan", mutta tämä tarve käsittääkseni kyllä hoituisi ihan suoraan palkka-armeijallakin tai asevelvollisuuden vapaaehtoistamisella. Lähinnä muutenki nykyään koko systeemi tuntuu toimivan Määrä yli Laadun-periaatteella ja luottaa vähän liikaakin massan pelotteeseen. Olisin heti valmis raapimaan muutaman prosentin lisää veroistani siihen, että kyseinen muutos tapahtuisi. Kutsunnat voisi vielä säilyttää pakollisena tapahtumana, mutta sen jälkeisestä kohtalostaan pitäisi saada päättää vapaasti. Samantien unohdetaan hömppäpuheet puolueettomuudesta ja liitytään tämän ainaisen vänkäämisen sijaan jo sinne NATOon :)

Siviilipalvelushan nykyään todellakin on lähinnä rangastuksenomainen systeemi, lähtien jo yhteiskunnallisista asenteista, puhumattakaan sen kestosta. Minun puolestani sen pituudesta voitaisiin samantien sorvata se kuukausi pois. On aivan turha selitellä toisten mustikoiden syömisestä tai omasta laiskuudesta, yhteiskunnalle voi maksaa takaisin muutenkin kuin ryynäämällä mättäitä kuin metsäsika. Itseasiassa se on jo vitsi itsessään, että juurikin tuota käytetään armeijan oikeutuksena, kun käytännössä se kuitenkin on nimenomaan Sakke Sivari jonka panos oikeasti näkyy jossain muuallakin kun panostehtaan palkkaliuskassa.

Totaalihan on ihan tietoinen valinta, ja näin jälkeenpäin ajateltuna sitä olisi voinut oikeasti harkitakkin. Parhaat päivärahat ja taattu puoli vuotta, ei paha diili. Tästäkin kuulin vasta jälkeenpäin, kutsunnoissa kun lähinnä suitsutettiin armeija maasta taivaaseen ja kuitattiin sivari ja totaali yhteensä kahdella virkkeellä.

Ja nyt kun viimeistään olen leimautunut kukaties miksi lie hipiksi ja maailmanparantelijaksi, voisin vähän valoitella omaa palvelushistoriaani. Itsehän siis kävin puoli vuotta valtion leivissä kierähtämässä Vekaranjärvellä viime kesänä, se kun sattui lähin paikka tätä kotikuntaani olevan. Ihan yleisestä aidan mataluudesta johtuen sille tielle ryhdyin, kun ei varsinaisesti mikään ideologia sitä estänytkään, ja tarttuipa tuolta reissulta sitten loppupeleissä vielä viestikilloilta myönnetty mitali (tai ansiolevyke, viralliselta termiltään) kaapin perälle pölyttymään, "ansiokkaasta palveluksesta". Loppupeleissä noista sotaleikeistä ei jäänyt kuitenkaan käteen kuin turhia taitoja, puoli vuotta hukattua aikaani ja vahvistunut usko kyseisen systeemin aivan toivottomaan ikääntymiseen. Kuitenkin, jos sitä vastaan ei voi taistella, voi siitä tehdä ainakin mahdollisimman helppoa, ja myönnän että olihan siellä ihan mukavaa ajoittain. Ei mitenkään sen takia että nauttisin sodan leikkimisestä, vaan lähinnä siksi että en ollut ainoa joka siellä hajoili. Paska homma, mutta tulipahan tehtyä.  ;)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: despo - 03.07.2007 00:02
Tuli tuossa mieleen yksi asia, josta ei täällä ole vielä puhuttu. Eli armeijan mahdollinen hyödyllisyys työmarkkinoilla. Seuraava teksti ei ole minun oma mielipiteeni, joten älkää nyt missään nimessä loukkaantuko. On vain tullut asia vastaan kerran jos useammankin.

Oletetaan, että menet työhaastatteluun. Suurin osa haastattelijoista on varmasti keski-ikäisiä tai vanhempia miehiä. Tämän ikäisillä miehillä on yleensä varsin yksipuolinen näkemys tästäkin asiasta. Armeijassa tehdään miehiä ja siellä käyneet ovat kaikin puolin kyvykkäistä. Sitten taas nämä sivarit ja varsinkin totaalikieltäytyjät ovat saamattomia luusereita jotka eivät armeijassa pärjää. Voisi siis olettaa, että kyseisen ikäluokan herrat palkkaavat mieluummin intin käyneen hepun kuin sivarin.

Laitetaan hieman esimerkkiä. Isäni meni jokin vuosi takaperin työhaastatteluun ja haastattelija kysyi häneltä, oliko hän käynyt armeijaa ja jos oli, mikä oli sotilasarvo. Isäni sitten kysy, että onko sillä muka jotain väliä. Tähän haastattelija vastasi, että hänelle on.

Sanon edelleenkin, että tämä ei ole minun mielipiteeni mutta tältäkin kantilta asiaa voisi ajatella.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 03.07.2007 00:19
EDIT: Tostahan on ollut puhetta kauan. Mun muistaakseni työhaastattelussa ei saa kysyä oletko käynyt armeijan vai sivarin. Sen sijaan saa kysyä onko asevelvollisuus suoritettu. Mutta kyllähän sitä painotetaan että esim. RUK olis kova sana työmarkkinoilla, tiedä sitten...



Tuli muuten mieleeni, että mä - reserviläisliiton palkitsema sotilaspoliisivänrikki - olen todennäköisesti pyyhkinyt enemmän vanhusten perseitä kuin kukaan muu Pelaajalaudalla, joten unohdetaan ne sivaristereotypiat.

Ilezkin avattua aiheen voitaisiin siirtyä puimaan sitä otsikonkin mainostamaa "asevelvollisuus vs. palkka-armeija" -aihetta. Itse en oikein näe palkka-armeijaa sopivana vaihtoehtona Suomelle. Meillä kun on poikkeuksellisen vähän asukkaita suhteutettuna valtion pinta-alaan ja  paljon maarajaa naapurivaltioiden kanssa. Lisäksi palkka-armeija yleensä vetää puoleensa ns. heikompaa sotilasmateriaalia kuin asevelvollisuusjärjestelmä, jossa jokaisen siviiliammatti ja -osaaminen on tärkeä lisäarvo. Tarkennettuna; Jenkeillä on maailman tuhovoimaisimmat aseet ja tankit, mutta niistä ei saada kaikkea irti koska useimmat armeijaan värväytyvät sotilaat ovat saapastakin tyhmempää white trash trailer park -jengiä.
Joudun kyllä myöntämään että näiden vaihtoehtojen valtiollisista kustannuksista mä olen ihan kuulopuheiden varasssa, joku voisi kaivaa tänne jotain statistiikkaa siitä kuinka paljon kalliimmaksi / halvemmaksi uskottavan puolustuksen järjestäminen palkka-armeijalla tulisi nykyiseen järjestelmään verrattuna.


Aika usein kuulee myös sanottavan että koko armeija voitais muuttaa vapaaehtoiseksi, kyllä sinne menijöitä riittäisi vapaaehtoisuudesta huolimatta. Ihan mielenkiintoinen väite. Ikävä kyllä se on niin kauan täyttä roskaa ennen kuin joku antaa mulle relevantteja perusteluja.

(http://www.nndb.com/people/736/000095451/Mexiko45.jpg)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 03.07.2007 17:00
Mikä on tarpeeksi ? Tai siis oikeastaan sanooko Suomen armeija tänä päivänä muutakin kuin päivää jos isänmaata vaikkapa Venäjä uhittelee ?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 04.07.2007 12:10
Tuli tuossa mieleen yksi asia, josta ei täällä ole vielä puhuttu. Eli armeijan mahdollinen hyödyllisyys työmarkkinoilla.
Niin, kuten Melfice sanoi, ei mitään sotilasarvoja taida saada enää kysellä, eivätkä ne virallisesti saisi vaikuttaa rekrytointiin. Silti, varmaa on että asepalveluksen suorittamisella on väliä ja se vaikuttaa tietyissä tapauksissa. Näinä päivinä se vaan voi olla huonokin juttu, jos oikea heppu sattuu sinne tiskin taakse, joten asialla laskelmoiminen ei lienee sen arvoista.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Ephram - 05.07.2007 13:02
Tietääkseni työnantaja saa kysyä onko asepalvelus suoritettu, mutta sitä ei saa kysyä miten se on suoritettu.  Tätä sääntöä tunnutaan melko paljonkin tosin rikkovan.

Naisiltakaan ei saa kysyä ovatko he aikeissa perustaa lähiaikoina perheen tai esim. raskaudesta.

Onhan se totta, että sivariudella on aika monessa työpaikassa negatiivinen sävy. Paitsi miten on jos sivarin aikana suoritetut työtehtävät ovat olleet samankaltaisia kuin haettavassa työtehtävässä? Silloin 1 vuoden työkokemus on varmasti vain etu.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 05.07.2007 21:50
Kyllä intin käymisellä saa helpommin duunia, kuin sivariin menemällä. Ainakin omasta kokemuksesta voin sanoa, että kun mainitsee palveluspaikan prikaatilleen ja kouluslinjalleen, niin sanovat monesti miltei suoraan, että tervetuloa. Näin ainakin duuneissa joihin ei kummempia koulutuksia tarvita. Pari kaveria jotka sivariin menivät, eivät päässeet samaan mestaan duuniin minne pari muuta kaveria haki ja jotka sanoivat menevänsä inttiin. Eihän sitä tietenkään syyksi sanottu, mutta voipi miltei arvata.


Nykyään kyllä tuntuu, että jos haluaa inttiin mennä yli 6kk:ksi, niin sitä saakin perustella enemmän kuin sivaria. Tänäänkin duunissa eräs nainen kysyä omia inttiaikeita ja vastasin että "varmaan lyhyimmän kaavan mukaan". Nainen siihen "no se on fiksua!".

Itsellä ei ole halua 12kk:n pestiin, mutta silti näen armeijan erittäinkin tarpeellisena henkivakuutuksena Suomelle ja kyllä sinne pitää miltei se koko ikäluokka saada tai saadaan puhua venäjää lähivuosisatoina. Eli inttiin menen, mutta muut saa mennä sivariin, en sitä sinänsä tuomitse.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 06.07.2007 11:45
Nykyään kyllä tuntuu, että jos haluaa inttiin mennä yli 6kk:ksi, niin sitä saakin perustella enemmän kuin sivaria. Tänäänkin duunissa eräs nainen kysyä omia inttiaikeita ja vastasin että "varmaan lyhyimmän kaavan mukaan". Nainen siihen "no se on fiksua!".

Jännää. Mulla taas on pappa nimenomaan sitä mieltä, että aliupseerikouluun tietty. Muilla läheisillä ei kuitenkaan tunnu olevan sen kummempia mielipiteitä asiasta, mikä helpottaa. Ei tule liikaa pettymyksiä, kun julli kotiutuu jo jouluna.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Turilas - 06.07.2007 18:33
Nyt on viikko koulutusjaksoa mennyt Lapinjärvellä ja eihän siitä oikein ole mitään hyötyä, kuten arvelinkin. Joitain luentoja, mutta eivät ne mielestäni mitenkään valmista minua työpalvelukseen. Onneksi koulutusjakso ei tosiaan ole sivarin pääpointti, vaan nimenomaan se työpalvelus. Koulutusjaksostahan tulee kuitenkin ihan erilainen ensi vuonna, kun sivareita aletaan kouluttaa jonkinlaisiin väestönsuojatehtäviin. Käsittämätöntä, ettei päättäjillä ole aiemmin ollut poliittista halua uudistaa siviilipalvelusta edes koulutusjakson sisällön osalta.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Ephram - 06.07.2007 18:40
Oon kuullu, että sivareilla ois siellä koulutusjaksolla sellainen "me tiedetään paremmin, me ollaan erityisiä" -meininki päälle. Näin niinkuin kärjistäen. Sivarius on kuitenkin pienen piirin juttu. Se luo varmasti senkin takia tuollaista tunnelmaa ympärilleen.

Senhän takia tuollainen jakso on ihan jees, että sivarit pääsevät kohtaamaan toisensa ja vaihtamaan asioista mielipiteitä, sen kuukauden ajaksi. Loppuaika tehdään sitten rennolla otteella duunia.  :)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Tuulisti - 06.07.2007 19:56
Oon kuullu, että sivareilla ois siellä koulutusjaksolla sellainen "me tiedetään paremmin, me ollaan erityisiä" -meininki päälle. Näin niinkuin kärjistäen. Sivarius on kuitenkin pienen piirin juttu. Se luo varmasti senkin takia tuollaista tunnelmaa ympärilleen.
Jossain taisi olla sellaista informaatiota, että sivarit pääset huomattavasti todennäköisemmin yliopistoon kuin armeijan käyneet. Tuskin se varsinaisesti sivariudesta johtuu, eli ilmeisesti muutenkin akateemiset henkilöt ovat todennäköisemmin sivareita.

Luin tänään työpaikallani tulleita työhakemuksia. Tulin siihen tulokseen, että erityisesti vanhemmat ja ei-akateemisesti koulutetut korostivat hakemuksissaan sotilasarvoa, mainitsivat suorituspaikan ja -ajan jne. Kaippa tuolla joskus voi merkitystä olla juurikin varasto-, raksa- ja muissa "äijähommissa". Sen sijaan en usko, että armeijan "johtajakoulutus" on kovin suureksi avuksi haettassa esim. modernien kauppaa käyvien yritysten johtotehtäviin, niissä kun johtaminen perustuu hieman erilaisiin lähtökohtiin kuin armeijassa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Turilas - 07.07.2007 01:08
EDIT: Tostahan on ollut puhetta kauan. Mun muistaakseni työhaastattelussa ei saa kysyä oletko käynyt armeijan vai sivarin. Sen sijaan saa kysyä onko asevelvollisuus suoritettu. Mutta kyllähän sitä painotetaan että esim. RUK olis kova sana työmarkkinoilla, tiedä sitten...
Jep, luennolla tätä asiaa käsiteltiin. Lain mukaan ei saa kysyä armeijan suorittamisesta, mutta asevelvollisuuden kyllä. Silti haastattelija voi saattaa haastateltavan pahaan saumaan kysymällä tuota armeijan käyntiä. Jos ei suostu vastaamaan -> "joo tämä taitaa sitten olla tässä".

Mietittiin myös, että voiko tuohon kysymykseen sitten antaa erheellisen vastauksen ilman seuraamuksia, jos valehtelu tulee myöhemmin ilmi. Normaalistihan valehtelu työhaastattelussa taitaa oikeuttaa työsopimuksen purkamisen, mutta tuossa tilanteessa, kun kysymys on laiton, se ei voi myöskään olla osa työhaastattelua. Tällöin mielestäni valehtelu laittomaan kysymykseen ei kaiken järjen mukaan oikeuta työsopimuksen purkamista, sillä kyseessä ei ole valehtelu työhaastattelussa.

Ei sillä, että valehtelu oikein olisi, mutta kun ei ole tuon kysyminenkään.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Scarf - 07.07.2007 01:29
Noniin, maanantaina armeijan leiviin, joten kertokaapas jotain käytännön vinkkejä.

Mitä teen tai jätän tekemättä, että pääsen veke sen 6 kuukauden jälkeen?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Japshumwaa - 07.07.2007 02:18
Noniin, maanantaina armeijan leiviin, joten kertokaapas jotain käytännön vinkkejä.

Mitä teen tai jätän tekemättä, että pääsen veke sen 6 kuukauden jälkeen?

Vedä oma henkilökohtainen "camouflage" päälle heti kun astut portista sisään eli ole huomaamaton. Älä ole ensimmäisten tai viimeisten joukossa, heidät muistetaan. Jotkut alisuorittavat kunto-, pälli- ja ampumataitotestit tarkoituksella, mutta mielestäni se ei ole välttämätöntä. Kukin tyylillään. Toki peruskauden testit voi vetää miten sattuu kun kaikki kuitenkin uusitaan viimeistään parilla viimeisellä viikolla, jolloin voi sitten napsia parhaat pisteet lappuihin. Johtamistaidon testin (tai millä nimellä se nyt kulkeekin) kanssa kannattaa miettiä mitä tekee. Jotkut ravaavat hakemassa milloin mitäkin vapautuksia vks:sta, mutta omasta mielestäni se on täysin perseestä.

P-kauden aikana sinulta tullaan luultavasti useaan kertaan kysymään omista toiveista. Sama ja tiukka linja kannattaa pitää aina oli kyseessä sitten komppanian päällikön virallisempi haastattelu tai alijohtajan utelut morttileirin viimeisenä yönä kello 04:47 kun juuri ja juuri pysyt hereillä yövartiossa. On täysin yksikkökohtaista kuinka varusmiehen omia mielipiteitä huomioidaan, mutta omassa yksikössäni ehkä n. 95% pääsi sinne minne halusi. Pari kaveria joutui menemään pidemmän kaavan mukaan mitä olisi halunnut. P-kauden jälkeen ei sitten tarvitse mitään ihmeempiä säätöjä miettiä. Omasta kokemuksesta voin sanoa että kun tekee sen mitä käsketään, ei enempää eikä vähempää, niin pärjää helvetin hienosti.

Jos asiat eivät ole täysin muuttuneet viiden vuoden aikana niin 3-4 ensimmäistä viikkoa on perseestä. Alijohtajat intoilevat kun viimeinkin pääsevät pomottamaan uusia alokkaita, mutta viimeistään p-kauden jälkeen (6-8 vk) homma rauhoittuu. Paljon taas riippuu palveluspaikasta ja yksiköstä, mutta jos sattuu pääsemään hyvään porukkaan niin loppuaika onkin pääpiirteittäin helvetin hauskaa puuhaa. Ihan oikeasti!


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 08.07.2007 14:21
Kuudella kuukaudella pääsystä en osaa sanoa mitään, mutta yleisenä vinkkinä voin sanoa kaikille Pelaajalaudalta armeijaan lähteville että älkää välittäkö alkujärkytyksestä. Itse olin kolme vuotta sitten todella hämilläni ensimmäiset päivät ja olin ihan varma että sen oli pakko olla jotain kieroutunutta huumoria kun me marssimme M62-maastopuvuissa ne lippalakit päässä ympäri kasarmialuetta. Näky oli kuin suoraan jostain Uuno Turhapurosta. Palvelus kesti tietysti aamukuudesta ilta yhdeksään joten suihkuun ehdin ensimmäisen kerran keskiviikkona eli toisena varsinaisena palveluspäivänä hiljaisuuden jälkeen useimpien nukkuessa.

Äkkiä sitä oppii talon tavoille ja tietää milloin kannattaa toimia ja milloin ei. Suhtautukaa hommaan alusta asti terveellä huumorilla ja muistakaa että useimmat niistä kusipäisistä naama punaisena huutavista alikersanteista ovat todellisuudessä toistaitoisia idiootteja.

(http://www.mil.fi/maavoimat/joukot/porpr/images/kuvat/tela.jpg)

Telamiinaa maahan niinku olis jo!


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Kubs - 09.07.2007 18:24
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2007/07/542551 (http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2007/07/542551)

Puolustusvoimat viisinkertaistaa kertausharjoitukset ensi vuonna. Kertauskutsun saa ensi vuonna 25 000 reserviläistä, kun tänä ja viime vuonna määrä on ollut vain 5000. Puolustusvoimat pyrkii pitämään säästöjen takia alamaissa olleet kertausmäärät korkealla myös tulevaisuudessa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Ephram - 09.07.2007 18:31
Tuosta uutisesta tulikin mieleen se, että (mahdollisen) uuden sivarilain yhdessä pykälässä asetettaisiin myös sivareille kertausharjoitukset  ;D


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: IPlayer - 13.07.2007 16:40
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2007/07/542551 (http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2007/07/542551)

Puolustusvoimat viisinkertaistaa kertausharjoitukset ensi vuonna. Kertauskutsun saa ensi vuonna 25 000 reserviläistä, kun tänä ja viime vuonna määrä on ollut vain 5000. Puolustusvoimat pyrkii pitämään säästöjen takia alamaissa olleet kertausmäärät korkealla myös tulevaisuudessa.

Arrh, itseänihän ei pahemmin hotsittaisi joutua jo heti ensi (?) kesänä takaisin, kun juuri siitä firmasta pääsin eroon. Ja luulin että vähän pidemmäksikin aikaa. Juuri siviiliin päässeenä alikersanttina (ja täten vuoden kärsineenä, tosin itsepä valitsin) tosin lupailivat minulle, että alijohtajat ja reservinvänrikit saisivat huomattavasti enemmän kertausta.

Muistaisin lukeneeni Varusmies ´05-läpyskästä, että lähtökohtaisesti johtajilla kertauspäiviä kertyisi 100 vuorokautta, erikoistehtäviin kouluttautuneilla (9kk miehet) ~70 vuorokautta sekä 6 kk miehet 40 vuorokautta. Tosin helpostihan nuo on todellisuudessa vältettävissä, esim. duunin takia.

Tämän mukaan itselläni siis tiedossa lähtökohtaisesti 100 x 5 lisää vuorokausia intissä :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

...Juuh, taidanpa hakea niitä töitä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Networx - 17.07.2007 00:47
Mielestäni on vain hyvä että kertauksien määrä kasvaa ja nuoret saadaan kertauksiin.
(http://cache.deadspin.com/sports/fatmcdonaldskis.jpg)

Tuleva alokas vm.2014!!!Mitä köhän sopii odottaa...30metriä hölkkää ja
sydänkohtaus=)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Doinkki - 17.07.2007 16:28
Lainaus käyttäjältä: Networx
Tuleva alokas vm.2014!!!

Ai, että viisivuotinen on silloin asevelvollinen?  :???: :???:

Tämäkin olisi uskottavampaa:

(http://www.santatelevision.com/images/santa%20claus.jpg)

Alokas vuonna 2034.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Networx - 17.07.2007 20:17
Lainaus käyttäjältä: Networx
Tuleva alokas vm.2014!!!

Ai, että viisivuotinen on silloin asevelvollinen?  :???: :???:

Tämäkin olisi uskottavampaa:

(http://www.santatelevision.com/images/santa%20claus.jpg)

Alokas vuonna 2034.

Kaveri on 11v


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 17.07.2007 21:57
No niin urpot, takaisin asiaan.

Kuka pelaajalaudan korpisotureista palaa ensimmäisenä maitojunalla? Veikkauksia kehiin!

(http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/39298000/jpg/_39298206_jihad_203.jpg)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Bill Duke - 18.07.2007 14:20
Jokohan sitä nyt lopulta joutuu kertaamaan. Viisi vuotta sitten lupailivat, että kahden ja neljän vuoden päästä olisi kertausharjoitukset. Eipä ole kuulunut.
No eipä siinä mitään vaikka kutsu tulisikin. Mielellään sinne lähtee kun pääsee näkemään vanhoja kavereita.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 05.08.2007 17:05
Mulla on kyllä ihan kivaa Porin Prikaatin 1. jääkärikomppaniassa. Meistä koulitaan valmiusjoukkoja, joten nakkia riittää pureskeltavaksi kokonaisuudessaan 362 päivän ajaksi. Nyt vissiin jäljellä 334 päivää. En ole mitenkään aktiivisesti rustaillut jäljellä olevia päiviä kasarmin vessoihin, koska jollain lailla jopa viihdyn intissä. Meininki on toki tarkkaa ja sääntöjä paljon, mutta minua ainakin mielyttää toiminnan tehokkuus ja yhdenmukaisuus. Tuvan keskeistä inside–läppää kehittyy myös uskomatonta tahtia. Tupakavereiksikin sattui tulemaan ihan hyviä tyyppejä, joskin ajoittain käy kyllästyttämään heidän taistelulajeista intoilu. Tuvassa ei nyt varsinaisesti Pelaajalauta–kaliiberin pelaajia ole, mutta kyllä jokainen on selkeästi paljon pelannut ja monesta pelistä voi näin ollen virittää keskustelua.

Intin suosikkipuuhiini lukeutuvat rynnäkkökiväärillä ampuminen (RK 95 on paras) ja sulkeisharjoitukset. Jälkimmäisestä on moni eri mieltä, mutta minusta liikkuminen samassa tahdissa yhtenä kurinalaisena joukkona on hienoa. Eniten perseestä ovat aamuherätykset ja välittömästi sitä seuraavat aamutoimet kuten joku helvetin aamukuntoilu, mutta heti näiden jälkeen loppupäivä sujuukin mukavammissa merkeissä.

Nyt istuskelen tässä lomavermeet päällä odotellen ajan kulumista. Kohta taas garnisonissa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 05.08.2007 18:31
Hyvä että joku viihtyy. Mulla fiilikset on aina kuin vankilassa joskin onhan tämä helpottanut ensimmäisiltä viikoilta. Morttien yö oli vitutusta aamusta iltaan ja nukuin sinä yönä tunnin. Vittumaisinta jääkärissä on tetsaaminen metsässä täysvarustuksessa. Maanpäällistä helvettiä nääs. Tupakaverit ovat kaikkia jotain kehonrakentajia ja metsästäjiä joten henkinen yksinolo on taattu. En ole digitaalisesta viihteestä saanut vielä yhtään keskustelua aikaan enkä omista corollaa. No sivaripaikkoja olen jo alkanut etsimään ja Limingan taidekoulu kiinnostaa helvetisti.

Sulkeiset ovat minustakin kivoja varsinkin kun aseotteet ja marssiminen ovat niin toddler kamaa, että on hauska nauraa ukoille joilta se ei luonnistu. Suunnistaminen ja ampumaradat ovat myös mukavan rentoa menoa. Vapaa-ajan vähyys (noin viisi tuntia viikossa) vituttaa ja unenpuute sekä iltapalan puute vituttavat myös. Fyysisesti jopa jääkärihommat eivät tunnu kovin pahoilta, mutta henkinen rappeuma on jo alkanut.

Täältä on päästävä pois.


EDIT: Missä nä Sharkie palvelet ??


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: ~Sidekick~ - 05.08.2007 19:36
Hyvä että joku viihtyy. Mulla fiilikset on aina kuin vankilassa joskin onhan tämä helpottanut ensimmäisiltä viikoilta. Morttien yö oli vitutusta aamusta iltaan ja nukuin sinä yönä tunnin. Vittumaisinta jääkärissä on tetsaaminen metsässä täysvarustuksessa. Maanpäällistä helvettiä nääs. Tupakaverit ovat kaikkia jotain kehonrakentajia ja metsästäjiä joten henkinen yksinolo on taattu. En ole digitaalisesta viihteestä saanut vielä yhtään keskustelua aikaan enkä omista corollaa. No sivaripaikkoja olen jo alkanut etsimään ja Limingan taidekoulu kiinnostaa helvetisti.

Sulkeiset ovat minustakin kivoja varsinkin kun aseotteet ja marssiminen ovat niin toddler kamaa, että on hauska nauraa ukoille joilta se ei luonnistu. Suunnistaminen ja ampumaradat ovat myös mukavan rentoa menoa. Vapaa-ajan vähyys (noin viisi tuntia viikossa) vituttaa ja unenpuute sekä iltapalan puute vituttavat myös. Fyysisesti jopa jääkärihommat eivät tunnu kovin pahoilta, mutta henkinen rappeuma on jo alkanut.

Täältä on päästävä pois.


EDIT: Missä nä Sharkie palvelet ??

Olikos se Kainuun Prikaatin 1. JK missä palvelet? Mihin joukkueeseen passitettiin? Kuka on kouluttajana? Lapinkoski, Sahinoja?  ;D

Samainen komppania oli nimittäin itselläkin kun maata "puolustin".  ;D

Vaikka luultavasti vähän kotiinpäin vedetään, niin kyllä tuo kyseinen komppania on monien mielestä yksi raskaimmista mitä Kainuun Prikaatista löytyy. Paljon toki fyysinen rasittavuus riippuu siitä joutuuko kovakuntoisten 1. joukkueeseen tai sitte huonokuntoisten 4. joukkueseen. Itse olin kolmosjoukkueessa silloin aikoinaan ja se oli suht helppo homma fyysisyyden kannalta.

Kyllä jos tuossa kuukauden tai kahden jälkeen alkaa hajottaa, niin ei se loppuaika helppoa tule olemaan. Tuo P-kausi on niin pientä verrattuna tulevaan.  ;)  J-kaudella vasta se vitutuksen kliimaksi pamahtaa, kun ainakin itsellä siinä kahden kuukauden aikana leireilyä muistaakseni oli noin 5 tai 6 viikkoa.  ;)

Vittumaisin ja yksinoikeudella jääkäräiden ja pioneereiden oleva JäPi- leiri oli se kaikkein pahin mitä tuona aikana armeijalla oli tarjota. Se oli aikalailla yhtä helvettiä. Tosin oli leiri mikä tahansa, niin se leirin "pahuus" riippuu lähes täysin siitä minkälaista säätä leireillä pitää. Nämä kesän puolella olevat leirit on helppo homma verrattuna loppuvuoden leireihin, kun ne vesi- ja räntäkelit alkavat. Siinä vaiheessa ne 6-8 tunnin tetsaamis sessiot metsässä on jotakuinkin lähinnä helvettiä mitä vastaan on elämässä tullut.

On tuossa 1.JK: ssa hyvätkin puolensa. Sieltä löytyy koko prikaatin paras kouluttaja Ylil Prättälä, joka teki palvelusajasta paljon siedettävämmän. Ja kun kaikki tuo on ohi, niin ei ainakaan tarvi häpeillä kun kysytään missä komppaniassa itse on palvellut. Toisin kuin viesti- ja tykkimiehet.  ;)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 05.08.2007 20:44
EDIT: Missä nä Sharkie palvelet ??
Pohjois-Suomen Viestipataljoona, 2. Viestikomppania. Kasarmi viidellä siis, ihan siinä Sotkun vieressä. Jännää ettei vieläkään olla törmätty, edes Sotkussa tahi ruokailussa(missä työ tietenkin voitte käydä ihan eri aikaankin).

Ei armeijassa niin kamalaa ole kuin voisi kuvitella, mutta en minä siellä olostani paljoa nautikaan. Ampuminen on ihan veikeää hommaa, tetsaus perseestä(polvet ei kestä konttamisia tahi ryömimisiä laisinkaan, mutta mitään varsinaista vaivaa mistä valittaa AV:lla ei myöskään ole, joten fuck), ruokailut selkeästi päivien kohokohtia ja alikessut paljolti varsin hyviä tyyppejä, samoin kuin tupakaverit. Niiden kanssa huulen nakkelu on kyllä se elementti, joka pitää pään kasassa parhaiten. Eniten mua silti rassaa intissä se, että aina väsyttää. Vaikka yleensä saakin nukkua sen reilut seitsemän tuntia, ei se kaiken sen tekemisen ja omien hullujen univaatimusten keskellä tunnu riittävän mihinkään. Parikymmentä minuuttia tyhjää -> lattialle nokosille. Sama efekti tietty jok'ikisellä oppitunnilla(ei sentään lattialle).

Alkuviikko ja morttileiri oli kyllä yyberperseestä. Miksi? Koska Kajaanissa sataa aina. Se on jotain ihan uskomatonta. Vaikka jumalauta paistaisi aurinko pilvettömältä taivaalta, sataa silti. Ja jo kahden päivän leirin jälkeen jokainen vaatekappale on läpimärkä, tetsauksen ja miinankaivuun vuoksi paskaa on joka paikassa, väsyttää, palelee ja pakissa kasvaa sammalta. Viikon leiriä samoissa fiilareissa en halua edes ajatella. Toisaalta taas, olihan se pirun hienoa päästä sieltä viimein takaisin kassulle. Se fiilis lämmitti kyllä, vaikkei siltikään tuntunut kaiken sen vitutuksen arvoiselta. Ja ei olisi kyllä uskonut, että joskus olisi iloinenkin sen kasarmin näkemisestä. ;)

Toivotaan ja rukoillaan puolen vuoden palvelusta, jo ihan senkin takia, että kevätkaudella on siviilimaailmassa työ- ja muita asioita, jotka vaativat läsnäoloani, mutta ultimately, piisaa mulle puoli vuotta muutenkin. Kaikki nämä syyt olen sanonut luutnantille haastattelussa - samoin kuin muille asiasta tiedustelleille - ja nyt sitten odotellaan yrittävätkö ne mua AUKkiin silti. Hanttiin tulen laittamaan, mikäli näin.

Voisin turinoida enemmänkin, mutta lomakyyti odottaa. Takaisin arkeen. Onneksi viikko tulee tosin olemaan lyhyehkö, kun perjantaina on vala ja pois pääsee jo kolmen jälkeen. Lomaa odotellessa. :)



Peeäs. Ainiin, ensiviikolla onkin sitten luvassa hellettä. Vaikka sade onkin hajottanut viimeaikoina, niin tuskinpa sulkeisissa on hienoa 27 asteen lämmössäkään. Kajaani - äärimmäisyyksien tyyssija?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: AK-87 - 06.08.2007 00:06
Ja kun kaikki tuo on ohi, niin ei ainakaan tarvi häpeillä kun kysytään missä komppaniassa itse on palvellut. Toisin kuin viesti- ja tykkimiehet.  ;)

Eipä aleta siellä!
Ei tarvinnu sentään mihinkään jäpille osallistua...  ;D

Ja sitäpaitsi aina se tykkimies jäksterin voittaa, kaikkihan sen tietää... 8)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: TseiTsei - 06.08.2007 09:59
Onneksi viikko tulee tosin olemaan lyhyehkö, kun perjantaina on vala ja pois pääsee jo kolmen jälkeen.

Jos sääennustukset pitävät paikkansa (n. +30 ja aurinkoista loppuviikoksi), niin tulee erittäin mukava vala. Takin alle ei kannata laittaa edes t-paitaa ja nahkahansikaspakko on helkkarin mukava juttu tuollaisessa helteessä ;D. Veikkaan, että ainakin muutama pyörtyy.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Faiska - 10.08.2007 17:41
EDIT: Missä nä Sharkie palvelet ??
Pohjois-Suomen Viestipataljoona, 2. Viestikomppania. Kasarmi viidellä siis, ihan siinä Sotkun vieressä. Jännää ettei vieläkään olla törmätty, edes Sotkussa tahi ruokailussa(missä työ tietenkin voitte käydä ihan eri aikaankin).

Ei armeijassa niin kamalaa ole kuin voisi kuvitella, mutta en minä siellä olostani paljoa nautikaan. Ampuminen on ihan veikeää hommaa, tetsaus perseestä(polvet ei kestä konttamisia tahi ryömimisiä laisinkaan, mutta mitään varsinaista vaivaa mistä valittaa AV:lla ei myöskään ole, joten fuck), ruokailut selkeästi päivien kohokohtia ja alikessut paljolti varsin hyviä tyyppejä, samoin kuin tupakaverit. Niiden kanssa huulen nakkelu on kyllä se elementti, joka pitää pään kasassa parhaiten. Eniten mua silti rassaa intissä se, että aina väsyttää. Vaikka yleensä saakin nukkua sen reilut seitsemän tuntia, ei se kaiken sen tekemisen ja omien hullujen univaatimusten keskellä tunnu riittävän mihinkään. Parikymmentä minuuttia tyhjää -> lattialle nokosille. Sama efekti tietty jok'ikisellä oppitunnilla(ei sentään lattialle).

Alkuviikko ja morttileiri oli kyllä yyberperseestä. Miksi? Koska Kajaanissa sataa aina. Se on jotain ihan uskomatonta. Vaikka jumalauta paistaisi aurinko pilvettömältä taivaalta, sataa silti. Ja jo kahden päivän leirin jälkeen jokainen vaatekappale on läpimärkä, tetsauksen ja miinankaivuun vuoksi paskaa on joka paikassa, väsyttää, palelee ja pakissa kasvaa sammalta. Viikon leiriä samoissa fiilareissa en halua edes ajatella. Toisaalta taas, olihan se pirun hienoa päästä sieltä viimein takaisin kassulle. Se fiilis lämmitti kyllä, vaikkei siltikään tuntunut kaiken sen vitutuksen arvoiselta. Ja ei olisi kyllä uskonut, että joskus olisi iloinenkin sen kasarmin näkemisestä. ;)

Toivotaan ja rukoillaan puolen vuoden palvelusta, jo ihan senkin takia, että kevätkaudella on siviilimaailmassa työ- ja muita asioita, jotka vaativat läsnäoloani, mutta ultimately, piisaa mulle puoli vuotta muutenkin. Kaikki nämä syyt olen sanonut luutnantille haastattelussa - samoin kuin muille asiasta tiedustelleille - ja nyt sitten odotellaan yrittävätkö ne mua AUKkiin silti. Hanttiin tulen laittamaan, mikäli näin.

Voisin turinoida enemmänkin, mutta lomakyyti odottaa. Takaisin arkeen. Onneksi viikko tulee tosin olemaan lyhyehkö, kun perjantaina on vala ja pois pääsee jo kolmen jälkeen. Lomaa odotellessa. :)

Ei avauduta!

Itse olen tuolla 1VK:n puolella ja fiiliksen on olleet melko samanlaiset kuin sulla. Meillä on ihan ylimukava tupa se auttaa kestämistä paljon. Kuulin huhuja että meidän tuvan takia pidetään ensiviikolla rättisulkeiset kun meillä on tapana perseillä aika paljon. Viime illalla kun kaikki oli ihan täpinöissä loman alkamisen takia huudeltiin käytävään "Komppania" ja katsottiin ketkä juoksee ovelle.

Tetsaus on rankinta muuten on aika lepposta. Tällä viikolla rankin päivä oli kun käytiin 20km:n pyörämarssi ja sitten suorilta tetsaamaan, mutta muuten viikko oli tosi lepponen. Sulkeisissa vaan oli ihan vitun kuuma ja taisi joku jätkä pyörtyäkkin. Ja pyörämarssissa paskinta oli kun piti olla 30-asteen helteellä takki ja hanskat päällä. Onneksi nyt valapäivänä vähän viileni ilma ja siinä aamulla hieman sateli.

Ensiviikko hajottaa, koska silloin alkaa armoton tetsaus ja viikonloppuna mennään Vuosangan ampumaleirille ja poletaan sieltä n. 80km takaisin.

Toivottavasti ei tarvi olla kuin puoli vuotta.

Ps: Räjähti! Räjähti!


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 11.08.2007 14:12
Ensiviikko hajottaa, koska silloin alkaa armoton tetsaus ja viikonloppuna mennään Vuosangan ampumaleirille ja poletaan sieltä n. 80km takaisin.

Samma här. Tämä viikko oli rasitusasteeltaan "palauttava", ja sen huomasi. Kevyttä johtaja- ja aseenkäsittelyrastien kiertoa, futista, venyttelyjä, tietty valaa varten sulkeisia(ja hiki virtaa) ja, noh, parin tunnin päiväunia aina silloin tällöin. Näin sen pitäisikin mennä. Ensiviikko tietty on sitten jotain mallia "überraskas", ja tuo pyörämarssi Vuosangasta kruunaa kaiken. Ja sitten tietty se toinen viikko heti perään. Ikävästi ehtinyt viime viikkoina tottua siihen, että kotiin pääsee joka viikonloppu.

Mullahan kävi lisäksi sellainen munkki, että pyörän penkistä on kiristysruuvit paskana, joten se flengaa ihan miten sattuu etu-taka-suunnassa. Ja koskapa penkki on sen mallinen, että siinä istutaan nimenomaan takapainoisesti, eikä mun penkki sitä kestä, niin olen jo parit ampumaratareissut polkenut penkin terävä kärki perseessä. Miellyttävää? Hell-fucking-no. Pakko selvittää, löytyykö valtiolta varoja heittää mulle parit uudet mutterit.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 11.08.2007 15:40
Lainaus
Vaikka luultavasti vähän kotiinpäin vedetään, niin kyllä tuo kyseinen komppania on monien mielestä yksi raskaimmista mitä Kainuun Prikaatista löytyy. Paljon toki fyysinen rasittavuus riippuu siitä joutuuko kovakuntoisten 1. joukkueeseen tai sitte huonokuntoisten 4. joukkueseen. Itse olin kolmosjoukkueessa silloin aikoinaan ja se oli suht helppo homma fyysisyyden kannalta.

Kuntojaottelua ei ainakaan meidän saapumiserässä taida edes olla. Itse olen neljännen joukkueen kolmannessa ryhmässä ja siellä on kaksi komppanian kovakuntoisinta tyyppiä. Oikeita ramboja.

Itse olen nyt virallisesti zombie, sillä sivariin en aikataulujen ja jatko-opintojen takia voi mennä. Jumissa siis saatana koko prikaatin vittumaisimmassa joukkueessa. Joku saatanan kosminen ironia iski kun pasifisti-zoukka joutui terminaattori-ryhmään. Kuvaa kyllä elämääni muutenkin aika hyvin kuten joku boardi-parta voi ehkä muistaa. Viimeinen valo tunnelin päässä on siirto viestiin, mutta se on joku 2% mahdollisuus. Lomat ei maistu miltään kun tietää, että ylihuomenna taas ryömitään eikä nukuta.

Perjantaina muilla oli vala niin 1 JK oli ampumassa 13 tuntia putkeen. Ei vapaa-aikaa. Eikä naurattanut sekään paska 30 asteen helteessä.

Eräs elämäni suurimmista koetuksistahan tämä tulee olemaan ei siitä ole epäilystäkään. Seuraava pysäkki on joko totaalinen hajoaminen ja hullun-paperit tai tammikuussa elämäni paras päivä kun TJ on nolla. Tai sitten se ärkoon piippu.



Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 11.08.2007 15:54
No eipäs hajoilla. Muistaakseni jokainen armeijassa ollut on aina ollut siinä kovimman komppanian kovimmassa joukkueessa. Aselajiylpeys on ihan kiva juttu mutta ei niitä juttuja jaksa kuunnella kukaan. Lisäksi haluaisin masentaa jokaista jo etukäteen sanomalla että vuoden te siellä kuitenkin olette.

Yksi armeijan hienoimmista asioista on tornarit. Joko seuraavat tornarit on kuultu?
- Suksisulkeiset komppanian katolla (klassikko)
- Vääpeli vaatii MuKessa hiljaisuutta ampumalla pistoolilla kattoon
- Ylenemiskiellossa oleva mulkku skappari
- Coopper-testissä varuskunnan ennätyksen NASSE PÄÄSSÄ tekevä luutnantti (klassikko)
- Leirillä vahingossa juotu hyvätuli
- Puukolla telttakankaan läpi asemiin lähteminen
- Suohon piiloutunut skappari, joka hengittää kaasumännän suojaputken kautta(!!!)

(http://sivuraide.org/pasi/Mina/tj0.jpg)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 11.08.2007 16:48
Lainaus
Yksi armeijan hienoimmista asioista on tornarit. Joko seuraavat tornarit on kuultu?
- Suksisulkeiset komppanian katolla (klassikko)
- Vääpeli vaatii MuKessa hiljaisuutta ampumalla pistoolilla kattoon
- Ylenemiskiellossa oleva mulkku skappari
- Coopper-testissä varuskunnan ennätyksen NASSE PÄÄSSÄ tekevä luutnantti (klassikko)
- Leirillä vahingossa juotu hyvätuli
- Puukolla telttakankaan läpi asemiin lähteminen
- Suohon piiloutunut skappari, joka hengittää kaasumännän suojaputken kautta(!!!)

Nevah hööd. Mutta älkää nyt väärin käsittäkö, vaikka täällä hiki tuleekin niin mun henk koht hajoamiset ovat 99% henkisiä tapauksia. Eihän mikään tetsaaminen ole mitään rankametsään tai metsän istutukseen verrattuna. No univelka ehkä pahimpana tapauksena näin fyysisesti.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Scarf - 11.08.2007 19:05
Samaa paskaa se on joka paikassa.

Säkylässä viestipuolella oli juuri ampumaleiri, jonka puolustus- ja hyökkäysammunnat kessin ja kranujen kanssa häröilyn kanssa kestivät yhteensä sen +12 tuntia, jonka jälkeen seuraavalle päivälle tarkoitettu 20 kilometrin marssi Säkylän hiekkahelvetissä (vieläkin räin hiekkaa) vedettiin samaan putkeen ilman mitään taukoja. Kassulla oltiin yöllä kahden maissa.

Leirin ensimmäisen päivän (ampumataidon testi) jälkeisenä yönä en itse nukkunut kuin sen tunnin, joten hereillä koko 45 tunnin putkesta olin 44 tuntia. Kassulla saatiin perjantaina nukkua kolme tuntia. Nyt poen jälleen kerran flunssaa. Kolmatta kertaa. Kolmansilla lomilla.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 11.08.2007 23:13
- Coopper-testissä varuskunnan ennätyksen NASSE PÄÄSSÄ tekevä luutnantti (klassikko)
Tämän minäkin olin jopa kuullut. Taisi sillä olla täysi suojavarustus muutenkin.

Parasta on silti se kuuluisa jarru, jota MUKE ruokiinsa laittaa pitääkseen himokkaat soltut ja kertasinkonsa kurissa. :lol: Herättänyt varsin paljon keskustelua meidänkin tuvassa, ja on jo kehittynyt hupaisaksi insideriksi, kun joku ilmoittaa mitä hulluimmassa tilanteessa jarrunsa pettäneen. Ja sitten kikatellaan. Lisäksi legenda tuntuu muuttavan muotoaan läpi vuosikymmenten, sillä isoveljen aikana jarrua oli vain jälkiruokakiisselissä, nyt jo kaikissa ruoissa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: migge - 12.08.2007 19:12
- Suohon piiloutunut skappari, joka hengittää kaasumännän suojaputken kautta(!!!)

Tuon olen ainoastaan kuullut ja sitten tuon Sharkien mainitseman jarrun.

Sitten on näitä kun ollaan oma elämä lopetettu sulkeisissa ampumalla rynkyllä itseään suuhun.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: AK-87 - 12.08.2007 19:49
- Ylenemiskiellossa oleva mulkku skappari
- Puukolla telttakankaan läpi asemiin lähteminen

Nuopa muistuu itselleni mieleen...ja taisi tuohon jälkimmäiseen olla lisänä, että oli saanut vieläpä köllin siitä hyvästä...

Ensiviikko hajottaa, koska silloin alkaa armoton tetsaus ja viikonloppuna mennään Vuosangan ampumaleirille ja poletaan sieltä n. 80km takaisin.

Samma här. Tämä viikko oli rasitusasteeltaan "palauttava", ja sen huomasi. Ensiviikko tietty on sitten jotain mallia "überraskas", ja tuo pyörämarssi Vuosangasta kruunaa kaiken.

Heheh...olenpa iloinen, että meikäläiset ei pyörää nähtykkään...


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 12.08.2007 20:28
Paah, mä en polkenu pyörällä muualle kuin syömään tai sotkuun. ;)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 12.08.2007 21:10
Ensiviikko hajottaa, koska silloin alkaa armoton tetsaus ja viikonloppuna mennään Vuosangan ampumaleirille ja poletaan sieltä n. 80km takaisin.

Samma här. Tämä viikko oli rasitusasteeltaan "palauttava", ja sen huomasi. Ensiviikko tietty on sitten jotain mallia "überraskas", ja tuo pyörämarssi Vuosangasta kruunaa kaiken.

Heheh...olenpa iloinen, että meikäläiset ei pyörää nähtykkään...

Niinno, itse taas arvostan sitä, etten hyvin suurella todennäköisyydellä joudu koskemaan suksiin kertaakaan(olettaen että palvelus jää puolikkaaseen).


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Faiska - 12.08.2007 21:24
Parasta pyörämarssissa oli se että meillä piti olla takki ja nahkahanskat päällä 30 asteen helteellä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: AK-87 - 13.08.2007 12:28
Niinno, itse taas arvostan sitä, etten hyvin suurella todennäköisyydellä joudu koskemaan suksiin kertaakaan(olettaen että palvelus jää puolikkaaseen).

Niin no...miten sen nyt ottaa, eipä tuota pahemmin tullut suksia käytettyä kuin P-kaudella, ja silloinkin suhteellisen harvoin. Eikä nekään hiihtoreissut mitään pahoja olleet...ennemmin sitä suksella meni, kuin jalkaisin.
Mutta...autothan ne on liikkumista varten... ;)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 13.08.2007 12:58
Mutta...autothan ne on liikkumista varten... ;)
Autot on vemppoja varten.

ViestiMiehen Tapa Liikkua. :lol:


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 15.08.2007 18:34
Parasta pyörämarssissa oli se että meillä piti olla takki ja nahkahanskat päällä 30 asteen helteellä.

Eikö tetsareita, sirpaleliivejä ja kypärää ?  :lol:


Millä mä pääsen sinne viestiin :(


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: IPlayer - 15.08.2007 19:07
Millä mä pääsen sinne viestiin :(

Tjaa, yleensä nämä siirrot voi pistää alulle ihan vaan konsultoiden järkevästi yksikön kapun kanssa. Ei ne mahdollisuudet välttämättä kovin huonot ole, jos sanoo järkevät syyt suoraan. Ja huom, mitä pikemmin sen parempi. E-kauden häämöttäessä se ei välttämättä ole enää mahdollista. Oman johtajakauden alussa tuli omaan tupaan alokas joka halusi spolleksi (tykistöstä). Sanoin, että suoraan vaan päällikön pakeille.

Nyt se jätkä on spollena siellä. ;)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 18.08.2007 09:46
Ampumaleiri oli Scarfin tapaan minullakin viime viikonloppuna, mutta meillä kyllä meni 1. JK:ssa jutut huomattavasti paremmin nappiin. Ainoa murhe oli, kun joukkueeni (Foxtrot) telttapaikan valinnut kuljettaja oli taas perseillyt jotain ja olimme majoittuneet 2. JK:n alueelle. Siinä yöllä pimeässä sitten piti räjäyttää teltat ja kamppeet kasaan ja pykätä ne uudelleen muutaman sadan metrin päähän. Ei sentään kuitenkaan tällä kertaa majoituttu suohon kuten ekalla leirillä, jonka iloisesti vemppasin kuumeessa kassulla.

Leirin jälkeen eli tällä viikolla homma pyörähti käyntiin taistelijantutkinnolla ja tiistaina oli myös johtajatehtävärata. Kai ne ihan OK meni. En ehtinyt katsomaan kokonaispisteitäni yhteenvetolapusta, johon piti nimi sutaista. Pitää petrata kuitenkin hieman AUKissa sitten, joka alkaa välittömästi P–kauden jälkeen. Täytimme myös hakupaperit mille linjalle haluamme sijoittua. Oma top kolmoseni oli:

1. Viestijoukkue
2. Tulenjohtue
3. Jääkärilinja

Toivottavasti pääsen pisteilläni viestiin. Kuulemma hakijoita sinne oli tavallista enemmän. Johtunee osittain siitä, ettei tänä vuonna kouluteta valmiusjoukoissa pioneereja.

Ensi viikolla tiedossa löysäilyä ampumaradoilla taulun paikkaajana, josta saimme esimakua eilen ja toissapäivänä. Jotain ampumakisoja meneillään. Perjantaina sotilasvala.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 18.08.2007 19:32
Itse vältin AUK:in vemppaamalla taistelijan perustutkinnossa melkein kaikki rastit ja löysäilemällä kuntsarissa. Haastattelussa myös valehtelin, että mulla on jo tammikuulle opiskelupaikkakin ;)

Tammikuu tuntuu kyllä vielä saavuttamattomalta, mutta kaipa se joskus koittaa. Ja elämä sen mukana jälleen. JA OPISKELU!


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Faiska - 24.08.2007 20:13
Eilen kävin Kapteenin haastattelussa ja TJ 133 on nyt varmistettu. Pelkäsin jo aukkiin joutumista kun olin sinne jo esivalittunakin.

Vuosangan leiri oli ihan kiva vaikka aamulla hajotti ihan yli paljon. Ja alkoi kyllä olemaan ikävä omaa punkkaa ja suihkua. Taisteluammunta oli yllättävän kivaa varsinkin poteroammunta, jossa meille annettiin kovia piippuun ja sitten vaan räikytimme menemään kohti esille tulevia maalitauluja.

Ei se 80km:n pyörämarssikaan niin paha ollut. Matka oli suurimmaksi osaksi melko tasaista ja helposti poljettavaa. Jalat vaan meinas pettää ja jatkuva flunssa haittasi. Ja vauhti on matelua ja matka kestikin noin 10 tuntia.

Ja ennen leiriä ollut taistelijan perustutkintokin oli niin lepiä ettei jätkeä. Suoritat viiden minuutin rastin jonka jälkeen jonotat sen puoli tuntia.

Mutta on se helmee päästä kahden viikon jälkeen taas kotiin ottamaan lepiä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Scarf - 24.08.2007 21:29
Joo-o, jouduin sitten lääkintämieheksi päivä ennen valaa. Vittu että vituttaa niin vitusti.

Valaoppitunnin alussa alettiin sattumanvaraisesti repimään porukkaa spolleiksi ja lämäreiksi, lämäreiden kohdalla luokka jaettiin ylioppilaihin ja loppuihin, itse menen luonnollisesti ylioppilaiden puolelle. Sitten joukosta valitaan sattumanvaraisesti viisi alokasta, jotka pakotetaan haastatteluun. Ilmaisen selvästi ja moneen kertaan, että en todellakaan ole menossa. Joudun lämäriksi.

Hetki sitten olin vielä varma 6kk:n viestimies. Eli silmänräpäyksessä 3kk lisäpalvelusta paikassa, jonka vanhoillisia ja uppiniskaisia tapoja inhoan päivä päivältä enemmän.


Sivari vaikuttaa kutkuttavan hyvältä vaihtoehdolta tällä hetkellä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 24.08.2007 22:47
Jes! Tämä oli hyvä viikko. Alkuviikko olimme leiriytyneenä ampuratojen läheisyydessä toimien ampumakisojen toimitsijoina. Saimme toiminnastamme hyvää palautetta. Keskiviikkona palasimme kasarmille ja saimme kuulla, että ilmoitustauluille on ilmestynyt nippu, jossa lukee, mihin AUKiin kukin on päässyt. Kipin kapin listaa katsomaan ja ilokseni huomasin päässeeni viestijoukkueeseen. Echo– ja Foxtrot–joukkueet ovat olleet kyllä P–kauden parhaimpia joukkueita ja sen näkee siitä, kuinka paljon kummastakin joukkueista on päässyt porukkaa linjoille, jonne otetaan vain vähän porukkaa. Minunkin tuvasta neljä pääsi viestiin ja kaksi kivenkoviksi tiedustelijoiksi. Sen sijaan A–, B–, C– ja D–joukkueen äijistä suurin osa päätyi jääkärilinjalle. Viikon kruunasi tänään sotilasvala. Kaikki sujui ihan OK. Laulut ja valan vannominen onnistuivat erityisen hyvin. Nyt valalomaa maanantaihin saakka.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 25.08.2007 00:31
VALA-ASENTO
(http://www.ilmavoimat.fi/filebank/3281-vala.jpg)


Ei sitten Scarf muuta kuin metsään mittaamaan rektaalilämpöä movettajilta!


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 25.08.2007 18:01
Elä tsemppaa, ota vemppaa.

Täälläkin on perjantaista asti ollut 6kk palvelus confirmed. Tiukille kyllä veti, kun kaikkien varsinaisten haastattelujen jälkeen yksikkömme varapäällikkö veteli vielä hihasta tuolla Vuosangassa, ja pyysi perustelemaan että miksi en halua AUKiin. Sillä oli kuulemma pari "pätevää mutta halutonta" harkinnan alla. Sen ilmiselvän(en halua, tahdo, pysty enkä kestä) lisäksi perustelin miehistö-kaipuutani keväisellä teatterityöskentelyllä ja muilla tanssijutuilla. Koko viikon jännitti ihan pirusti, että uskoiko se, ja melkoinen kivi vierähti sydämeltä kun en nimeäni valittujen listasta perjantaina löytänyt. Mukavaa, että tämä järjestyi näin, ilman että tarvitsi perseillä itsensä sieltä ulos.

Vuosangassa oli mullakin ihan mukavaa. Ilmat hellivät kerrankin, ja ammunnat olivat pääosin veikeää touhua, syöksyillä kovat piipussa pusikkoihin räimimään. Iltanuotsikalla oli fiilistä, ja unikin maistui teltassa todella hyvin. Totta puhuen liiankin, sillä unta näillä leireillä jää selkeästi eniten kaipaamaan. Minua väsyttää päivästä toiseen kassulla, saati sitten kun leirillä on mahdollisuus maksimissaan reilun neljän tunnin uniin. Ensimmäisenä yönä olin kipinässä 4-5, toisena taas 3-4, ja kumpanakaan kertana ei enää ollut järkeä alkaa uudestaan nukkumaan, kun herätys on kuitenkin puolen tunnin sisään kipsun loppumisesta.

Myöskin pyörämarssi sujui nopsaan, kunhan alkuhatutuksesta selvisi, ja kasarmillepääsy iltahämärissä oli varsin hienoa. Suihkuun ja nukkumaan. <3

Ensiviikolla olisi sitten p-kauden lopuksi yksikönvaihto, joko 1.VK:hon tai EK:hon. Vähän se harmittaa, sillä sekä kouluttajissa että johtajissa on meillä pirun asiallista porukkaa, eikä uusien tuttavuuksien tapoihin juuri nyt hirveästi kiinnostaisi tutustua. Vaan eiköhän se siitä, ja todennäköisesti osa alikessuistakin siirtyy mukana.

Kohti tammikuuta.


Peeäs. Näinkös mie sua zoukka tuossa alkuviikosta kirjastossa? Alkaa naamamuisti tehdä tepposia tuossa lyhyiden hiusten maassa. Ja vielä kun olit mennyt torstaista koneaikaasi aikaistamaan, niin en silloinkaan päässyt itse teosta yhyttämään. ;)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Faiska - 25.08.2007 19:00
Ensiviikolla olisi sitten p-kauden lopuksi yksikönvaihto, joko 1.VK:hon tai EK:hon. Vähän se harmittaa, sillä sekä kouluttajissa että johtajissa on meillä pirun asiallista porukkaa, eikä uusien tuttavuuksien tapoihin juuri nyt hirveästi kiinnostaisi tutustua. Vaan eiköhän se siitä, ja todennäköisesti osa alikessuistakin siirtyy mukana.

1 vk:ssa on rennot kouluttajat. Parilla alikessulla on kusta päässä, mutta varsinkin kokelaat on tosi mukavia. Vittumaisin alikessu on saanut lempinimekseen Predator.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 30.08.2007 18:53
Jees aukin vältin ja pääsin TULENJOHTOMIEHEKSI/viestimieheksi tulenjohtopartioon. Ilokseni sain kuulla, että tämä poppoo ei enää neljään kuukauteen pahemmin mudissa ryönää. Yliluti tosin sanoi, että minä saan kuulemma tämän jälkeen "rankaista itseäni" ja kokeilla rajojani oikein kunnolla :(

No mikään ei voi olla nurmiporaa pahempaa joten ehkä se neljä kuukautta vielä kestetään. Saatan silti hypätä marraskuussa maitojunalla sivariin jos vain päästävät ja hyvä paikka löytyy. Yksi päivä inttiä = kaksi päivää sivaria :P


Maanpäällinen helvettihän tämä edelleen on ja kuten Scarf jo mainitsikin niin saatanan epälooginen ja vanhoillinen myös. Mätäpaise Suomen sivistysvaltiossa.

EDIT: Niin ja kuntsarin ammuin tietenkin ATT:ssä. Eihän sitä merkkiä kehtaa pitää erkkikään puvussa, mutta se loma oli JEES. Ja vihaan vielä sitä vitun RK:ta.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Kratos - 30.08.2007 19:15
Maanpäällinen helvettihän tämä edelleen on ja kuten Scarf jo mainitsikin niin saatanan epälooginen ja vanhoillinen myös. Mätäpaise Suomen sivistysvaltiossa.

Käymättä sama. Totaalisen uudistuksen tarpeessa. Itse toki todennäköisesti tulevaisuudessa sen käyn, koska niin pääsee helpoimmalla, tämän jälkeen tosin luovun sotilaspassistani heti. Tai sitten käyn suoraan sivarin, joka tosin on rangaistuksenomainen pituutensa takia.

Mitä ekaa sivua lueskelin hieman, niin patrioottista porukkaa täällä.  :???:


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 30.08.2007 19:48
Maanantaina alkaa AUK ja jo huomenna muutto viestikomppanian tiloihin. Lomaa piti olla tämä viikonloppu, mutta eipäs olekaan, koska meillä on suuri ”tarve” opetella jälleen rynnäkkökiväärin, käsikranaatin ja kevyen kertasingon käyttöä koko viikonlopun ajan. Minä, kun luulin, että ne piti jo osata, kun taistelijantutkintokin on jo ollut. 1. JK:hon jääkärilinjalle jäävät sen sijaan menevätkin viettämään lomaa. Jassoo.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 31.08.2007 04:13
Mitä ekaa sivua lueskelin hieman, niin patrioottista porukkaa täällä.  :???:
Huomenna olen selvin päin ja kerron kuinka patrioottinen olen. Sitä ennen laitan panssarivaunun kuvan:
(http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Bilder/Panzerspah/ADGZ-2.jpg)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Ephram - 31.08.2007 08:33
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200708316528669_uu.shtml


Varsin mielenkiintoista. Ruotsissahan on tällä hetkellä käytössä "valikoiva asevelvollisuus", jossa oikeasti motivoituneet otetaan armeijan harmaisiin.  Olisi mielenkiintoista nähdä Suomen reaktiot jos Ruotsi pudottaa asevelvollisuuden kokonaan pois.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: JayeizH - 31.08.2007 08:37
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200708316528669_uu.shtml


Varsin mielenkiintoista. Ruotsissahan on tällä hetkellä käytössä "valikoiva asevelvollisuus", jossa oikeasti motivoituneet otetaan armeijan harmaisiin.  Olisi mielenkiintoista nähdä Suomen reaktiot jos Ruotsi pudottaa asevelvollisuuden kokonaan pois.

Eikös se ole täysin arpapeliä? Eli ne jotka inttiin Ruotsissa joutuvat, se on vain "paska säkä".


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Turilas - 31.08.2007 18:15
Kyllä siellä kai katotaan sellaisia seikkoja kuin opinnot, perhetilanne, työura yms. eikä ihan arvalla porukkaa armeijaan heitetä. Eli jos on sellainen elämäntilanne, ettei armeija oikein sovi kuvioihin, otetaan sinne joku muu.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 31.08.2007 19:53
Voi vittu... Elämäni aikana ei varmaan koskaan ole vituttanut näin paljon kuin nyt. Siirryttiin tänään viesti-AUKiin. Meille oltiin kerrottu, että meistä valmiusjoukkohepuista piti muodostaa oma viestijoukkue, jolla on oma 1. JK:sta tuttu kouluttaja ja johtaja.

No ei helvetissä, meidät sekoitettiin muiden kansallisen puolen viestivässyköiden kanssa sekaisin. Nämä jätkät eivät osaa edes marssia, saatana. Helvetti, kun minulle ei napsahda oppilasjohtajan nakkia kertaakaan koko AUKin aikana. Kyllä puntit tutisisi silloin ja ruodutkin särmäisi.

Meno muutenkin aivan naurettavaa löysäilyä. Järjestäytyessä kävellään, muotoja ei osata täyttää oikein ja movettajia oikein paijataan päähän. ”Jos ette jaksa juosta pihakolmion ympäri, niin menkää vemppamuotoon vaan.” Voi jumalauta, pihakolmion ympäri juokseminen piti olla rangaistus paskasta toiminnasta.

Jos meistä kunnon jätkistä olisi tehty se oma joukkue, me olisimme pyyhkineet lattiaa muilla joukkueilla. Nyt on vaikea päästä loistamaan tai ylipäänsä suoriutua mistään mallikkaasti, kun joukkue täynnä näitä riippakiviä. Pahiten tässä kuitenkin vituttaa se, että meitä kusetettiin täysin ja lupaukset jäi lunastamatta. Kyllä nyt on ikävä takaisin 1. JK:hon.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Faiska - 31.08.2007 21:15
Ynseä TJ 126.

P-kausi takana ja viestihommat edessä. Eilen otimme koko oman kaapin sisuksen kantoon ja vaihdettiin tuvat. Itse olen meidän tuvan ainoa 1.vk:n heebo(jes). Aluksi oli vähän orpo olo, mutta ihan rentojahan nuo tupakaveritkin oli. Muutenkin tuntui, että armeija olisi alkanut alusta, koska heput ja uudet alikessut on ihan tuntemattomia. Ja kuri oli muutenkin entistä rankempaa(väliaikaista toivottavasti). Ja 2 vk:ssa on varmaan ollut vähän rankempi kuri, koska tuntuu siltä koko ajan että muut sykkii ja itse yritän vain pysyä siinä sykkeessä mukana.

Sekin vähän jänskättää kun viestihommista on annettu aika vähän infoa, että mitä sitä sitten oikein tehdään.

http://tj.ryttyla.com/ (http://tj.ryttyla.com/)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 01.09.2007 12:17
Voi vittu... Elämäni aikana ei varmaan koskaan ole vituttanut näin paljon kuin nyt. Siirryttiin tänään viesti-AUKiin. Meille oltiin kerrottu, että meistä valmiusjoukkohepuista piti muodostaa oma viestijoukkue, jolla on oma 1. JK:sta tuttu kouluttaja ja johtaja.

No ei helvetissä, meidät sekoitettiin muiden kansallisen puolen viestivässyköiden kanssa sekaisin. Nämä jätkät eivät osaa edes marssia, saatana. Helvetti, kun minulle ei napsahda oppilasjohtajan nakkia kertaakaan koko AUKin aikana. Kyllä puntit tutisisi silloin ja ruodutkin särmäisi.
Niin että 2.VK:hon siirryit. Sano kavereille terveisiä. ;D

Tuota, taatusti meno on leppoisampaa kuin jossain jäkkipesäkkeessä. Ja muutenkin tavat vaihtelevat yksiköittäin varsin paljon. Meillä kävellään järjestäytyessä, juostaan ojennettaessa, ja näin edespäin. Itse koin vähän samoja fiiliksiä 1.VK:hon siirtymisestä. Pinkka-punkkia niillä ei ole suunnilleen koskaan(en valita), jäpittäessä äijät nojaa sänkyihin ja ottaa suunnilleen nokosia ja muuta sellaista. Lisäksi stressaa se, että yksikössä on noin miljoona alikessua, joita pitäisi nyt sitten alkaa opettelemaan. Ja koksut päälle. Koko homma suunnilleen alusta. Onneksi omiakin johtajia tuli vino pino mukana, niin on jotain pohjaa.

Siitähän tässä kuitenkin on kyse, että oma maa mansikka. Tough luck. Nyt on korpisotureidenkin opeteltava sopeutumista. ;)


Muutto oli kyllä kokemus sinänsä. Koko Puolustusvoimien tarjoama maallinen omaisuus kerralla selkään ja pihalle. Täkyvarustus sanan varsinaisessa merkityksessä. Hyvä kun jaksoi portaat kolmanteen kerrokseen kivuta.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Faiska - 01.09.2007 14:19
Missä tuvassa Sharkie on?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 01.09.2007 18:53
Siitähän tässä kuitenkin on kyse, että oma maa mansikka. Tough luck. Nyt on korpisotureidenkin opeteltava sopeutumista. ;)
Ei tässä mistään sopeutumisesta ole kyse. Ei tarvitse sopeutua, kun voi olla ihan nollat taulussa tällä kurilla. Vituttaa vain, että me emme tule siis mitä ilmeisimmin saamaan minkäänlaista kansainvälistä koulutusta koko AUKin aikana, josta meille oltiin puhuttu. Muut pienemmät, mutta silti merkittävät vitutuksen aiheet olenkin jo luetellut.

Niin ja minä en siis palvele missään Kajaanissa. Säkylässä on vain yksi VK.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 02.09.2007 15:23
Niin ja minä en siis palvele missään Kajaanissa. Säkylässä on vain yksi VK.

Tämänhän minä itse asiassa tiesinkin, mutta ei jostain syystä käynyt mielen vieressäkään. Armeija siis tosiaan tappaa aivot ja ajattelukyvyn...

Vaan Säkylä selittäneekin paremmin sen vituttavan löysäilyn.

Missä tuvassa Sharkie on?

Heh, aioinpa viestisi luettuani kysäistä ihan samaa. Tupa 11.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 02.09.2007 22:15
Joel-san, mä ehdotan että sä pyrit pääsemään Haminaan reserviupseerikoulutukseen. Siellä saa ryynätä, särmätä ja kokeilla rajojaan oikein olan takaa ja muutkin oppilaat ovat hyvin motivoituneita. Bonuksena mainittakoon kyydit helikopterilla ja rynnäkköpanssarivaunulla.

Vaikutuksista KV-koulutukseen en osaa juuri mitään sanoa kun en itse palvellut Säkylässä, mutta ainakin eräs hyvä ystäväni lähti Säkylästä Haminan tulenjohtolinjalle, palasi kurssilta yksikön primuksena ja pääsi korkean tason hommiin RDF-joukkoihin. Loppusota Liettuassa ja muuta mukavaa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Faiska - 02.09.2007 22:25
Heh, aioinpa viestisi luettuani kysäistä ihan samaa. Tupa 11.

Juu. Eli meikäläinen on se yksinäinen 1. vk:n heppu. Saatan jo erään henkilön sukunimen perusteella arvata kuka se Sharkie on. Ihan kiva nähdä livenä muitakin pelaajalaudan heppuja.

Maanantai iltana tulee taas hajoaminen, kun pitää mennä takaisin ja seuraava viikonloppu kiinni. Mutta ensiviikon ohjelma oli onneksi aika helppo ja e-kauden myötä koulutuskin muuttuu.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: tiong - 03.09.2007 14:20
Tänään oli sitten kutsunnat. Alkuun sama kutsunta-info kuin jo viime viikolla ja sen perään sitten reilu 4h jonossa seisomista.

Nooh, pääsin kuitenkin sinne minne halusin eli
KarLsto II/08

Olipas hyvä etten joutunut minnekään Kajaaniin. Nyt ehtii käymään iltalomillakin kotona kun matkaa palveluspaikalle on alle 30km.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 20.09.2007 22:58
Oho. Sain tänään postia puolustusvoimilta: "Teidät on kutsuttu vapaaehtoiseen kertauharjoitukseen 19.-21. 10." Hieman yllättävää. Kun näin kirjeen lähettäjän oletin välittömästi että siellä olisi nyt se kirje jossa mut siirretään sotilaspoliiseista lääkintäjoukkoihin. Periaatteessa olisi kyllä mukava mennä tapaamaan vanhoja ystäviä joita en ole nähnyt kuin satunnaisesti palveluksesta vapautumisen jälkeen, ampuminen ja sotaleikit ei vaan oikein tässä vaiheessa enään nappaa. What to do?

Outoa. Pääsin intistä heinäkuussa 2005 ja tätä pv:n järjestämää vapaaehtoista kertausviikonloppua ennen mut on kutsuttu jo kertaalleen tavallisiin kertausharjoituksiin ja kertaalleen maanpuolustusjärjestön vapaaehtoisiin kertausharjoituksiin. Jos mä tällä tahdilla kävisin näissä niin Tarja ylentäisi mut kolmen vuoden kuluttua luutnantiksi.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: despo - 20.09.2007 23:05
Tänään oli sitten kutsunnat. Alkuun sama kutsunta-info kuin jo viime viikolla ja sen perään sitten reilu 4h jonossa seisomista.

Nooh, pääsin kuitenkin sinne minne halusin eli
KarLsto II/08

Olipas hyvä etten joutunut minnekään Kajaaniin. Nyt ehtii käymään iltalomillakin kotona kun matkaa palveluspaikalle on alle 30km.

Viittitkös joku ystävällinen sielu nopeasti heittää, mitäs kaikkea muuta kutsunnoissa oikein tehdään niiden haastattelujen lisäksi? Kuntotestiä luvassa?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: voEtto - 20.09.2007 23:11
Viittitkös joku ystävällinen sielu nopeasti heittää, mitäs kaikkea muuta kutsunnoissa oikein tehdään niiden haastattelujen lisäksi? Kuntotestiä luvassa?

Vuosi sitten ainakin myö vain istuttiin koko päivä, juotiin kahvia, kuunneltiin puheita, katottiin Pelastakaa sotamies Hytönen -sarjaa ja jonotettiin lääkärille ja haastatteluihi. Lääkärintarkastus kesti 2min, haastattelut toisen samanlaisen.

Tikkakoski kutsuu ensi kesänä \o/


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: despo - 20.09.2007 23:16
Meikäläiselläkin koittaa tosiaan kutsunnat tuossa marraskuussa. Ihan vielä ei ole selkeää kuvaa, minne sitä pyytäisi pääsevänsä, joten tuli mieleen että voisihan sitä kysyä täälläkin. Helsingissä siis asun, ihan Ivaloon saakka en viitsisis raahautua...

Suositelkaas jotakin varuskuntaa tai vaihtoehtoisesti kertokaa paikat, mitä kannattaa välttää viimeiseen asti. Kertokaa hyviä ja huonoja puolia jos jaksatte.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Frank - 21.09.2007 00:52
Minulla oli kutsunnat viime marraskuussa ja hieman ikävin mielin sinne lähdin. Tuomio oli b-mieheys Santahaminassa kesällä -08.

Tuolla paikalla ei minulle niin hirveästi ollut väliä, kun ei armeija todellakaan ole minulle elämää suurempi asia. Mutta toisaalta tuo passaa oikein hyvin, sillä asustan tällä hetkellä Helsingissä. Välimatka ei siis tule olemaan kovinkaan suuri. Jos siis armeijaan päätän mennä.

Mikäänhän ei ole vielä varmaa, sillä vastustan sotaa ja armeijaa. Minulla on myös polvilumpion chondromalacia, jonka takia sain b-paperit. Kutsuntalääkäri käski minun käydä ortopedillä tuon vuoksi ja sanoi, että jos ortopedi on sitä mieltä, että minulle kannattaisi antaa c-paperit, minä saan ne. Vapautus rauhan aikana on vielä mahdollista saavuttaa.

Pitääkin piakkoin varata aika ortopedille... :rollaus:


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 21.09.2007 08:18
Mikäänhän ei ole vielä varmaa, sillä vastustan sotaa
Aika harvassa taitavat olla ne ihmiset jotka kannattavat sotaa, rattijuoppoutta tai pedofiliaa.

Polven rustovammat on kyllä sellasia ettei niiden takia tosiaan välttämättä kannata armeijaan mennä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 23.09.2007 16:44
Jep, eritoten polvi- ja selkävaivat ne ottaa vakavasti näissä ympyröissä. Ja asia on ehdottomasti parempi hoitaa kuntoon edeltäkäsin. Inttiin mentyään onkin jo vähän vaikeampi saada buranapusseja sylkevää hoitsua ottamaan asiaa vakavasti. Inttikaverini oli ainakin kuukauden ellei pari vempalla ja 600-burana-kuurilla polven rasitusvamman takia, kun veksissä halusivat "tarkkailla tilannetta vielä hetkisen ennen toimenpiteitä". Onneksi julli pääsi kirjuriksi, eikä liikunnan paljous enää tuota ongelmia...


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Faiska - 23.09.2007 17:35
Kannattaa vaan ottaa ne c-paperit vaikka väkisellä. Voit sitten käyttää ajan johonkin hyödylliseen esim. opiskeluun tai työhön. Ei sinne paskaan kannata mennä.

Itsellä on nyt ollut koko viikonlopun kuume ja meen varmaan heti huomenna veksiin.

Ja vähän on alkanut tuo sivarikin mielessä pyöriä... :rollaus:


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Frank - 23.09.2007 20:06
Kannattaa vaan ottaa ne c-paperit vaikka väkisellä. Voit sitten käyttää ajan johonkin hyödylliseen esim. opiskeluun tai työhön. Ei sinne paskaan kannata mennä.
Jep. Olen ajatellutkin mennä ortopedin puheille vasta sitten, kun polviin sattuu älyttömästi viikon verran.  :lol: Mielestäni armeija on kuitenkin aika turha juttu yksilön kannalta. En saisi siitä juuri mitään ja menettäisin paljon. Koulutuskin pitenisi vielä vuodella (ketuttaa, kun menin lukion neloselle).


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 24.09.2007 19:51
Siviilipalvelus.

Päätös oli vaikea kuin Gradius yhdellä elämällä, mutta nyt olen kassulla rötväämässä ja odottamassa, että joku skappari palaisi leiriltä käsittelemään pois pääsyni. Sukuhan pistää minut tästä pannaan ja kavereiden "kaveruus" punnitaan, mutta en todellakaan ala vaarantamaan mielenterveyttäni ryhmäpaineen ja sosiaalisten jääsiltojen takia. Maailma saa haistaa vitut jos tämä alentaa ihmisarvoani.

Kirjoittelen joku ilta intistä pienen tietopaketin "zoukan silmin", jonka pitäisi kyllä vastata monelle empivälle, että mitä siellä touhutaan ja mitä paikkoja/linjoja kannattaa välttää. Vaikka helvetti tämä onkin niin miekat ovat aina kaksiteräisiä (heh) ja kolmen kuukauden ryönäyksestä on ollut hyötyäkin.

Osaan arvostaa elämääni enemmän.
Fyysinen kuormajuhtakunto on kasvanut huimasti.
Pohkeet ovat kasvaneet kaksinkertaisiksi.
Junnaavan ja monotonisen työn sietokyky nousi nollasta viiteen prosenttiin :lol:
Ehkä voin jopa baarissakin alkaa käymään, sillä kyllä kymmenen amista 24/7 lisää sietokykyä jonkinverran.


jne... huonoja puolia lähinnä vanhat kunnon masennukset pitkästä aikaa ja muut simputukset, kiusaamiset sekä tappamisen harjoittelun aiheuttamat omantunnon tuskat. Aika monena yönä olen intissä herännyt laittamaan tetsareita päälle siinä kolmelta aamulla ja herännyt jostain nurkasta/pöydältä. Pahinta on lomilla herätä "aave-herätykseen" puoli kuudelta :???:




Mutta joo jostakinhan sen muutoksen pitää alkaa, eli elekää saatanassa opettako vanhaa ja toimivaa sivari on homoille propagandaa pennuillenne. Ei siitä mitään hyvää seuraa. Niin ja Melfice haista jo etukäteen paska :lol:


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: migge - 24.09.2007 20:02
Siviilipalvelus.

Päätös oli vaikea kuin Gradius yhdellä elämällä, mutta nyt olen kassulla rötväämässä ja odottamassa, että joku skappari palaisi leiriltä käsittelemään pois pääsyni. Sukuhan pistää minut tästä pannaan ja kavereiden "kaveruus" punnitaan, mutta en todellakaan ala vaarantamaan mielenterveyttäni ryhmäpaineen ja sosiaalisten jääsiltojen takia. Maailma saa haistaa vitut jos tämä alentaa ihmisarvoani.


Itse ainakin nostan hattua ratkaisullesi. Ei varmasti mikään helppo teko, mutta tärkeintä on tosiaan kuunnella itseään. Armeijalla ja kunniallakaan ei ole oikeasti mitään tekemistä toistensa kanssa. Itse en ollut tippaakaan ylpeä siitä että suoritin asepalvelukseni loppuun asti. Olin vain suunnattoman iloinen kun se oli ohi.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: MasterTK - 24.09.2007 20:23
Samaa mieltä miggen kanssa. Kunnia on kyllä viimeinen asia, jonka vuoksi armeija kannattaa suorittaa. Armeija ei todellakaan tee pojasta miestä, vaan paremminkin päin vastoin. Itsestä tuntui siellä suorastaan lapselliselta pelleilyltä koko touhu. Myöskin peloittelut kaikesta "sivari ei saa töitä jne." ovat vanhentunutta sontaa. Intin suorittaminen ei vaikuta mihinkään ja johtajakoulutuskin vain äärimmäisen vähän harvoilla aloilla. Ketä oikeasti kiinnostaa, että onko joku homo rypenyt jossain helevetin suossa puolisen vuotta? Hyvä kuntokoulu se on niille, jotka eivät muuten osaa liikuntaa harrastaa, mutta enpä oikein muuta sanottavaa keksi sen puolesta. Hyviä muistoja ja kavereita sieltä saa varmasti, mutta niitä saa varmasti myös muualtakin.

Itse en oikeastaan ole kummankaan vaihtoehdon puolella, sillä molemmat paskat pitäisi vaihtaa vapaaehtoiseksi.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Ephram - 24.09.2007 20:31
Zoukka, ei kannata kuunnella kenenkään shitin jauhantaa koskien päätöstäsi. Se on omasi ja se on tärkein juttu. 

Toivottavasti löydät hyvän ja antoisan paikan jossa suorittaa siviilipalvelus. Parhaimmassa tapauksessahan siitä on oikeasti hyötyä myös siviilielämän puolella, työelämässä etenkin.  :)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 24.09.2007 20:43
Mutta joo jostakinhan sen muutoksen pitää alkaa, eli elekää saatanassa opettako vanhaa ja toimivaa sivari on homoille propagandaa pennuillenne. Ei siitä mitään hyvää seuraa. Niin ja Melfice haista jo etukäteen paska :lol:
No eihän tässä elämässä kannata mitään sellaista vapaaehtoista tehdä minkä kokee vastenmieliseksi. Ainakaan puolen vuoden mittakaavassa.

Kyllä mä muistan myös hajoilleeni armeijassa usein. Henkilökohtaisella tasolla mun on silti vaikea ymmärtää sitä että jotkut kokevat Suomen asevelvollisarmeijan niin raskaana että mielenterveys alkaa prakailla. No, meitä on moneen junaan.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: migge - 24.09.2007 20:55
Kyllä mä muistan myös hajoilleeni armeijassa usein. Henkilökohtaisella tasolla mun on silti vaikea ymmärtää sitä että jotkut kokevat Suomen asevelvollisarmeijan niin raskaana että mielenterveys alkaa prakailla. No, meitä on moneen junaan.
Kannattaakin mielummin ajatella asioita hieman laajemmin kuin henkilökohtaisella tasolla. Meitä nimenomaan kun on moneen junaan. Joidenkin persoonaan ei esimerkiksi sovi alentua käskyjen alaiseksi. Itse selvisin tästä nojaamalla huumoriin. Pilailin skappareiden kustannuksella aina kun siihen oli mahdollisuus ja usein myös omassa mielessäni. Kaikkiin tämmöiset keinot eivät kuitenkaan tepsi, silloin voi oma mielenterveys olla ihan oikeasti kovilla, kun minkäänlaista omaa tilaa ei löydy.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Frank - 24.09.2007 21:17
Joidenkin persoonaan ei esimerkiksi sovi alentua käskyjen alaiseksi.
Kuten esimerkiksi minun. ;D
En ole mikään johtohahmo, mutten pidä siitä, jos minua käsketään. Siinä onkin yksi syy, miksen nykyisenkaltaisesta armeijajärjestelmästä pidä. Miksi ihmeessä pitää käskeä toista menemään joko armeijaan, sivariin tai vankilaan? Miksei nuo voisi yhtä hyvin olla vapaaehtoisia ratkaisuja?

Aivan varmasti on niitä, jotka armeijaan oikeasti mielellään tahtoisivat. Yksikin kaverini suunnittelee armeijasta uraa itselleen. Ylimääräiset mitään-osaamattomat pullamössöt (minä mukaanlukien) vain hidastavat oikeasti kiinnostuneita koulutuksessa. Ja samalla valtion budjetista menee täysin hukkaan rahaa. Mitä se muka hyödyttää, jos tällainen Frank laitetaan metsään leikkimään sotaa? Mitään en kuitenkaan opi, koska halua siihen ei ole. Sodassa olisi pelkkä kiviriippa.

Zoukka, teet miehen työn! Minä olen kavereiden aikana täysin vapaasti puhunut sivarista hyvänä vaihtoehtona, mutta minun kaveriporukassani on sivariin menijöitä todella monta. Kaksi suorittaa sitä paraikaa. Ei ole siis ollut pelkoa saada paheksuvia mielipiteitä.
Sukulaisille taas on ollut helpompi selittää tuota polvivammani avulla, joten olen saanut ymmärtäviä mielipiteitä jopa sodassa mukanaolleilta mummoiltani. Äidin ja siskon kanssa taas keskustelu on ollut vapaampaa, etenkin kun siskoni on armeijajärjestelmästä ainakin osittain samaa mieltä kanssani.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Mr.Universum - 24.09.2007 21:21
Itse en oikeastaan ole kummankaan vaihtoehdon puolella, sillä molemmat paskat pitäisi vaihtaa vapaaehtoiseksi.

Indeed. Taidan itse kuitenkin käydä intin kun se aika koittaa. Toivottavasti selviää kuudella tai edes yhdeksällä kuukaudella. Kaverille kävi paskaisesti. Teki valintakokeet päin persettä ja joutui silti johtajakoulutukseen. Samaan aikaan kasarmilla kaksi patrioottia valittelivat melkein kyynelet silmissä, kun eivät päässeet palvelemaan isänmaata 12 kuukaudeksi.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 24.09.2007 22:02
Jospa nyt päästäisiin pitkästä aikaa keskustelemaan tässäkin aiheessa jostain muusta kuin Pelaajalaudan entisten ja nykyisten asevelvollisten kokemuksista puolustusvoimien taikamaailmassa.

Miksi ihmeessä pitää käskeä toista menemään joko armeijaan, sivariin tai vankilaan? Miksei nuo voisi yhtä hyvin olla vapaaehtoisia ratkaisuja?

Aivan varmasti on niitä, jotka armeijaan oikeasti mielellään tahtoisivat. Yksikin kaverini suunnittelee armeijasta uraa itselleen.

Piti kaivautua aina toiselle sivulle asti ennen kuin löysin oman kantani asiaan;

Aika usein kuulee myös sanottavan että koko armeija voitais muuttaa vapaaehtoiseksi, kyllä sinne menijöitä riittäisi vapaaehtoisuudesta huolimatta. Ihan mielenkiintoinen väite. Ikävä kyllä se on niin kauan täyttä roskaa ennen kuin joku antaa mulle relevantteja perusteluja.
Kaipaisin siis jonkinlaista luetattavaa tilasto- tai tutkimustietoa enkä pelkkää mutua. Oma fiilikseni on se että uskottavaan maanpuolustukseen ei saataisi riittävästi osallistujia vapaaehtoisella asevelvollisuudella. Sen verran suurista tulonmenetyksistä / opiskelujen viivästymisistä puhutaan kuitenkin useiden kohdalla.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Qtulhu - 24.09.2007 22:20
Onnea zoukalle valitsemallaan tiellä, ei varmasti ollut helppo päätös. Itselläkin intissä ollessa kävi muutamien hektisimpien hetkien aikaan mielessä sivariin vaihto, mutta en sitten vaihtanut. P-kausi oli perseestä, mutta sitten alko helpottaa ja siihen menoon alko tottua. Toki j-kauden useat metsäleirit (mm. yhtymäharjotus ja loppusota) vitutti, mutta leirejäkin oli siihen mennessä oppinut kestämään paremmin kun mitä vertaa p-kauden leireihin. Tottahan sitä poispääsyä odotti kuin kuuta nousevaa josta päästäänkiin aiheeseen tj-0. ;D Tuona päivänä on ainakin 4 hetkeä joilloin fiilis on katossa. Ensinnäkin herääminen ja tajuaminen, että inttiaamuja ei enää ole, seuraavana sitten kun saa heittää inttivaatteet vauhtisäkkiin ja siviilit päälle, kolmantena sotilaspassin saanti ja tajuaminen, että tästä ne viimiset minuutit täällä alkaa. Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä portista ulos ajaminen/käveleminen ja tajuaminen, että tänne ei tartte palata. Se on fiilis aika saatanan korkealla tuolla hetkellä.
Mutta sitä ennen, aamuja pojat. ;)
PS. Missäs zoukka palvelit?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Frank - 24.09.2007 22:22
Oma fiilikseni on se että uskottavaan maanpuolustukseen ei saataisi riittävästi osallistujia vapaaehtoisella asevelvollisuudella. Sen verran suurista tulonmenetyksistä / opiskelujen viivästymsistä puhutaan kuitenkin useiden kohdalla.
Kyllä voisi riittääkin, jos nykyisen armeijajärjestelmän tilalle perustetaan palkka-armeija. Ja kun matkitaan vielä enemmän jenkkejä antamalla sotilaille kaikenlaisia etuuksia (varusmiesalennukset kaupoissa, jonkinasteiset verohelpotukset jne.), aika varmasti moni valitsisi armeijan käymisen.
Ja vaikken tästä ideasta niin pidäkään, niin media voisi luoda armeijasta positiivisen ja ylinationalistisen kuvan, jonka käymisen palkitsee ihmisen niin henkisesti kuin fyysisesti. Minua oikeasti sapettaa kaikenlainen propaganda, mutta median valta on niin kova, että se pystyy jo vaalien alla ohjailemaan lukijoitaan äänestämään, miten media itse tahtoo. Tästä on muuten tehty tutkimuksiakin, joissa tämä on todistettu (viime eduskuntavaaleistakin).

Lisäksi voidaan miettiä sitä, kuinka paljon suomesta löytyy yltiönationalisteja ja Perussuomalaisten kannattajia. Monelle armeija on oikeasti statuskysymys ja ylpeilyn aihe. Minulla ei ole esittää mitään tilastotietoa tästä, mutta ei sitä tarvitse ymmärtääkseen, että 5,2 miljoonan ihmisen joukkoon mahtuu jos minkälaista tallustajaa. Eikä kukaan todellakaan ole yksin aatteittensa kanssa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: sleepy - 24.09.2007 23:04
Oma fiilikseni on se että uskottavaan maanpuolustukseen ei saataisi riittävästi osallistujia vapaaehtoisella asevelvollisuudella. Sen verran suurista tulonmenetyksistä / opiskelujen viivästymisistä puhutaan kuitenkin useiden kohdalla.

Minua kiinnostaisi tietää minkä kokoinen se uskottava maanpuolustus olisi. Ei minulla mitään numeroita ole tiedossa, mutta tuntuisi vähän siltä, että armeijaan menevien lukumäärä kuitenkin on hirmu iso, varsinkin verrattuna Suomen kokoon ja asukaslukuun ja tuntuisi siltä, että tätä lukua voisi kyllä aika helposti pienentää.

Mutta vapaaehtoinen armeija taitaisi kyllä karsia sinne menevien lukumäärää jo liian paljon. Ja Suomessa on hoidettu terveydenhuolto ja sellaiset sen verran hyvin, että Frankin ehdottamia etuuksia olisi aika vähän. Tuskin kukaan armeijaan lähtisi kaupasta saatavien alennusten takia?


Olenko muuten ainoa, jota ihmetyttää miten vähän asevelvollisuuteen perustuvaa fiktiota Suomessa on? Elokuvat tai kirjat jotka jotenkin armeijaankin liittyvät, ovat kaikki jotain talvisotaan tai vastaaviin juttuihin perustuvia, jotain Pelastakaa Sotamies Hytöstä  ja Körmyä lukuunottamatta. Oikeasti, joku sit-com inttimiehestä, sivarista ja totaalista samassa kämpässä olisi aivan loistava!


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: AK-87 - 24.09.2007 23:16
tj-0. ;D Tuona päivänä on ainakin 4 hetkeä joilloin fiilis on katossa. Ensinnäkin herääminen ja tajuaminen, että inttiaamuja ei enää ole, seuraavana sitten kun saa heittää inttivaatteet vauhtisäkkiin ja siviilit päälle, kolmantena sotilaspassin saanti ja tajuaminen, että tästä ne viimiset minuutit täällä alkaa. Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä portista ulos ajaminen/käveleminen ja tajuaminen, että tänne ei tartte palata. Se on fiilis aika saatanan korkealla tuolla hetkellä.

Tämä on kyllä totta...se ainut aamu jolloin ei kyrsinyt yhtään...
Mutta kyllähän se vain on, että armeija ei todellakaan sovi kaikille ja monesti kyllä oltiin itsekin jo miettimässä, että mitä hemmettiä minä siellä metsässä napotan vartiossa keskellä yötä...varsinkin kun tiesi, ettei sieltä ketään tule.
Mutta onneksi tupakaverit ja leireillä sitten koko ryhmä oli sen verta loistava(t), että sen 6kk siellä jaksoi olla.

Mutta, hatunnostot tosiaan zoukalle ratkaisustaan, eipä siellä tosiaan kannata olla jos siellä ei millään tasolla viihdy.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Frank - 24.09.2007 23:36
Mutta vapaaehtoinen armeija taitaisi kyllä karsia sinne menevien lukumäärää jo liian paljon. Ja Suomessa on hoidettu terveydenhuolto ja sellaiset sen verran hyvin, että Frankin ehdottamia etuuksia olisi aika vähän. Tuskin kukaan armeijaan lähtisi kaupasta saatavien alennusten takia?
Meh, Suomen suurin sota-uhka on Venäjä, eikä Suomen nykyisetkään joukot riittäisi idän suurelle armeijalle. Ja jos mietitään muita mahdollisia uhkia, niitä olisivat pitkän matkan joukkotuhoaseiden valtiot, ja niiden kanssa käytävissä sodissa Suomi olisi jo historiaa. Mikään EU-maa ei voi Suomeen hyökätä, koska se ei ole EU:n takia mahdollista. Jos pohjoinen rajanaapurimme Norja hyökkäisi NATOn avulla Suomeen, EU:ssa tultaisiin aika varmasti Suomen puolelle, sillä nekin ovat NATO-maita, jotka eivät voi hyökätä toiseen EU-maahan. Venäjä on ainoa realistinen vaihtoehto sotakumppaniksi, ja sitä vastaan on vähän paha lähteä sotaan.

Ja ei välttämättä lähtisi pelkkien kauppa-alennusten takia, mutta kun heitetään soossiin verohelpotukset ja kova palkka, vapaaehtoisia ilmoittautuisi varmasti useita.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 25.09.2007 14:31
Minua kiinnostaisi tietää minkä kokoinen se uskottava maanpuolustus olisi. Ei minulla mitään numeroita ole tiedossa, mutta tuntuisi vähän siltä, että armeijaan menevien lukumäärä kuitenkin on hirmu iso, varsinkin verrattuna Suomen kokoon ja asukaslukuun ja tuntuisi siltä, että tätä lukua voisi kyllä aika helposti pienentää.
Suomen kolme suurinta turvallisuushaastetta ovat Venäjä, Venäjä ja Venäjä. Epävakaa epädemokraattinen valtio jonka kanssa meillä on pitkä maaraja. Eihän Suomen armeijalla tietystikään ole yksin mitään mahdollisuutta estää koko Venäjän armeijaa miehittämästä maata, mutta puolustus perustuukin siihen että hyökkääjälle aiheutetaan niin suhteettoman suuria tappioita ettei eteneminen ole järkevää. Toisaalta, juurihan puolustusvoimien komentaja amiraali Kaskeala (jonka kanssa olen muuten suorittanut yhtä harjoitustehtävää, mutta se on ihan toinen tarina) ilmoitti reserviläisarmeijan pienentämisestä määrärahojen puutteen ja siitä johtuvan vaillinnaisen varustuksen takia.

Lainaus
Olenko muuten ainoa, jota ihmetyttää miten vähän asevelvollisuuteen perustuvaa fiktiota Suomessa on? Elokuvat tai kirjat jotka jotenkin armeijaankin liittyvät, ovat kaikki jotain talvisotaan tai vastaaviin juttuihin perustuvia, jotain Pelastakaa Sotamies Hytöstä  ja Körmyä lukuunottamatta. Oikeasti, joku sit-com inttimiehestä, sivarista ja totaalista samassa kämpässä olisi aivan loistava!
Tämän veikkaisin johtuvan siitä että Suomella on vielä aika kipeitä muistoja toisen maailmansodan ajalta eikä sotahuumori ainakaan vielä elossa oleville sotaveteraaneille hirveän hyvin putoaisi. Ei sillä että he ohjelman kohderyhmässä olisivatkaan.



... ja kovapalkkainen  palkka-armeija verohelpotuksineen, joopa joo...

EDIT: En mä halua leimautua miksikään leijonakoru kaulassa möykkääväksi nationalistiksi joka haikailee Aunuksen retkien perään, mutta satun vaan tietämään aika paljon näistä asioista.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Andy-O - 25.09.2007 16:26
Minua kiinnostaisi tietää minkä kokoinen se uskottava maanpuolustus olisi. Ei minulla mitään numeroita ole tiedossa, mutta tuntuisi vähän siltä, että armeijaan menevien lukumäärä kuitenkin on hirmu iso, varsinkin verrattuna Suomen kokoon ja asukaslukuun ja tuntuisi siltä, että tätä lukua voisi kyllä aika helposti pienentää.

Jos en nyt aivan väärin muista niin vuonna 2010 joka viides eurooppalainen armeijan käynyt mies tulee olemaan suomalainen. En paljoa maanpuolustuksesta mitään tajua mutta näin pieneltä valtiolta se kuulostaa kyllä kohtuuttomalta määrältä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Faiska - 28.09.2007 21:14
Itseäni tällä hetkellä vituttaa ihan vitusti koko paska!!!!!E"Q4q532w n<6s zsy6 s dsd

Olin viime viikon kuumeessa ja armeijassa olo masensi silloin niin paljon että olin jo sivariin hypätä (vaikka en muuta tehnytkään kuin nukuin ja söin. Mutta sitten kun olo parani alkoi saada vähän lisää virtaa ja taas jaksaa jonkin verran. Nyt on kyllä taas semmoset fiilikset että sivariin mieleni halajaaaasasdasdasasd. Tänään oli kokeet viestiasioista joista en tajua puoliakaan, koska olen ollut kaksi viikkoa ITKK-koulutuksessa tai sairaana. Ja ensiviikkolla on Itkk leiri ja sitten sitä seuraavalla viestileiri. JES!

Mutta ei siinä mitään pitää vaan purra hammasta ja sykähdellä.

EDIT: Se on kyllä intissä ärsytys kun ei riitä aika enää harrastuksille. Esim. omalla kohdalla 3D-mallinnus projekteille ei ole enää aikaa ja ohjelmistojen käyttö alkaa pikkuhiljaa unohtua ja intin jälkeen täytyy taas opetella. Ja sitäkin taitoa tarvitsen todennäköisesti tulevaisuudessa työskennellessä. Siinä mielessä sivari olisis kyllä ehdoton.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 29.09.2007 14:09
Join us! (mee...)

Intin lopetus oli kyllä mulle oikea veto. Elämä siviilissä on rahattomanakin jo ruusuilla tanssia kun päivät menee piirrellessä, kaupungilla kierrellessä (taidetalot, divarit jne) sekä urheillessa ja tietenkin kamujen kanssa aikaa viettäen. On jotenkin niin sairaan hienoa herätä aamulla auringon paisteeseen ja tietää, ettei ole jumalaton kiire tekemään aivotonta paskaa ja kuuntelemaan jokapäivästä vittuiluamme (aamen). Nyt vaan pitää säästää rahat maalaus-vehkeisiin  ja muihin härpäkkeisiin ja alkaa harjoittelemaan kunnolla sitä mikä intissä jäi kesken...

Niin ja joku vitun kliseinen 100-tunnin RPG kiinnostaisi myös näin kolmen kuukauden tauon jälkeen :)

PS: Jalat menee muuten intissä ihan vituiksi varsinkin tulenjohto hommissa. Lihasmassaa kyllä saa, mutta jalat on kuin  norsulla ja venyttelyn puutteesta jatkuvasti kipeinä ja kramppaamassa. Juuri juoksin kaverin luo kuutisen kilsaa ja jumittaa aivan kympillä pohkeet ja takareidet >:(



Nyt vain joku hyvä sivaripaikka haltuun ja elämä hymyilee!


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 29.09.2007 14:58
Lomat on jo melkein hälyttävästi mun kohdalla sellaista katkeransuolaista kalkkia, joka vaan muistuttaa siitä, kuinka hienoa normaali elämä on. Sen parin päivän välähdyksen pitäisi auttaa jaksamaan jälleen yksi viikko, mutta nyt se jättää vain järkyttävän kaipuun seuraavaa kohtaan. Olo on kuin nistillä, joka saa piikkiä vain kerran viikossa(eikä aina sitäkään). Ja kuitenkaan ei vaihtaisi näitä lomia poiskaan mistään hinnasta. Ärsyttävän kaksijakoinen ja ahdistava olo.

Pääasiassa viimeviikot ovat kuitenkin menneet nopeasti, kun tekeminen on paljolti(siinä määrin kuin se nyt on mahdollista) ollut mielekästä, ja kotiin on päässyt joka viikonloppu. Vielä pari kolme viikkoa seuraavaan kinekseen, joten kai näistä ajoista pitäisi lopulta kuitenkin nauttia. Ja nautinkin. Kunhan vain osaa ajaa nuo mieltä kalvavat "äiti en tahdo mennä takaisin" -ajatukset vittuun. Vaatii ajoittain pientä psyykkausta.

Mitään en kuitenkaan odota niin paljoa intin jälkeen kuin töihin pääsemistä. Kyllä, kuulitte oikein. Oulun Kaupunginteatterissa jatkuu nyt jo syksyllä Risto Räppääjä -tanssimusikaalispektaakkelin näytökset, joihin hyppään takaisin heti kunhan kotiudun. Lisäksi melko varma tanssinopettajan pesti odottaa paikallisessa tanssikoulussa. Muutamaa teatterinäytöstä olisi myös tarkoitus tehdä jo nyt syksyllä, koska tuuraajani ei pysty kaikkia tekemään(eikä toista ole) ja teatteri johto kirjoittaakin yksikköni päällikölle kirjelmän aiheesta muutamaa ylimääräistä lomapäivää koskien. Omat HL- ja KL-lomat eivät millään tule riittämään näihin, joten normaalia kautta lomien anominen ei ainakaan vielä tule kysymykseen. Tilanne on hieman erikoislaatuinen, joten saa nyt nähdä mitä kapteeni tähän sanoo. Eritoten kun pari näytöstä on loppuvuoden leirien päällä...



Hihhih, järkyttävän rönsyilevää ajatuksenjuoksua muuten. Juuri tällaiset hetket, jolloin on aikaa ajatella, ovat pahoja inttiaikana. Niin kauan kuin tekemistä riittää, ei omia fiiliksiä, kaipuita ynnä muita piruja kerkeä ajattelemaan. Kunhan pysähdyt, alkaa hajottamaan. "Jo huomenna takaisin." "Vielä 97 päivää." "Vittu niitä lopun leirejä." Pakko lähteäkin tästä toimiin, eikä jäädä murehtimaan taas seuraavaa viikkoa ja ITKK-leiriä(joka on todennäköisesti varsin mielenkiintoista shittiä, kunhan Jumala soisi sen verran ettei taivaalta koko neljää päivää sada paskaa).

Näillä eväillä jatketaan. Koittais parhaansa mukaan pitää positiivista mieltä päällä ajottaisesta hajotuksesta huolimatta. Pääsinpähän sentään puolella vuodella, ja tammikuussa elämä maistuu taas hunajalle. Eikä se niin paskaa ole nytkään. Onpahan jotain, mistä kertoa lapsilleen(muutahan elämässäni ei ole tapahtunut ;)) Huumorilla sitä on tähänkin asti tultu.

Enää 97 aamua. :lol: Kelaperse kuittaa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 30.09.2007 17:58
Joel-san, mä ehdotan että sä pyrit pääsemään Haminaan reserviupseerikoulutukseen. Siellä saa ryynätä, särmätä ja kokeilla rajojaan oikein olan takaa ja muutkin oppilaat ovat hyvin motivoituneita. Bonuksena mainittakoon kyydit helikopterilla ja rynnäkköpanssarivaunulla.
Joo. Olin AUKin alusta lähtien kahden vaiheilla, että mennäkö RUKiin vai ei. Olin nimittäin kuullut tornaria, että upseerina on astetta vaikeampaa päästä rauhanturvatehtäviin. Eilen luutnantti Mäkinen sitten päättikin asian puolestani, kun tuli maininneeksi ampumaradoilla, että ensi viikolla teiltä kysytään RUK–halukkuuksia ja sitten sanoi, että KV–heppujen kannattaa miettiä tarkkaan, koska viestiupseerille voi olla vähänlaisesti reserviläistehtäviä. Samalla menee mahdollisuudet mennä rauhanturvatehtäviin jääkärinä. Aliupseereina kelpaamme katos vielä viestijääkäreiksi. Eli RUKiin en ole siis menossa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Scarf - 28.10.2007 18:27
Mitenkäs helppoa se sivariin vaihto oikein on tässä vaiheessa palvelusta?

Olen niin korviani myöten täynnä tuota tyhjänpäiväistä paskaa, jota olisi vielä yli 150 päivää kärsittävänä, että olen lähdössä helvettiin mahdollisimman nopeasti.

Jotain vinkkejä, zoukka?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 28.10.2007 18:38
Mitenkäs helppoa se sivariin vaihto oikein on tässä vaiheessa palvelusta?

Olen niin korviani myöten täynnä tuota tyhjänpäiväistä paskaa, jota olisi vielä yli 150 päivää kärsittävänä, että olen lähdössä helvettiin mahdollisimman nopeasti.

Jotain vinkkejä, zoukka?

Kohtalaisen helppoa kunhan langat pitää käsissään. Eli heti kun vain ilmoitat, että haluan sivariin niin pääset saman päivänä pois ja olet ikäänkuin et olisi ollutkaan. Sitten joskus viikkojen päästä tulee esikunnasta ilmoitus, että olet nyt siviilipalvelusmies ja blaadiblaa. Sitten alkaakin (tai voithan aloittaa jo nyt kyselemään) sivaripaikan etsiminen. Ja heti kun se lappu tulee sulle niin kirjoita kirje Sivarikeskukseen, että haet johonkin koulutusleirin aloituspaikkaan. Itse hain tuohon marraskuulle, mutta tuskin enää pääsen. Eli todennäköisesti aloitan sen leirin Tammikuussa.

Koska palvelet 9 kuukautta niin siitä 12 kuukaudesta vähennetään päiviä 1.5 kertoimella tietääkseni. Eli ei tarvitse koko vuotta palvella.

Jospa noilla alkuun. Jos päätät sieltä perseestä lähteä niin sitten vain yksikköupseerin/kouluttajan puheille ja varusteita luovuttamaan. Saattavat yrittää selittää jotain, että mene kuraattorille juttelemaan, mutta sanot vain, että kävin jo. Se kuraattori on varuskunnissa joku niin läppä käytäntö, sillä se käytännössä vain neuvoo kestämään palveluksen loppuun. Meidänkin kuris oli joku vitun majuri  :lol:


Vituttas nyt olla jäpi-leirillä kaksi viikkoa ;)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Scarf - 28.10.2007 18:53
Eli sivariin vaihtamiseen ei liity luokanmuutoskokous?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 28.10.2007 18:57
Eli sivariin vaihtamiseen ei liity luokanmuutoskokous?

Neverhöörd.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Scarf - 28.10.2007 18:59
Siis se, että mennään joidenkin isokihojen eteen selittämään omasta tilanteesta, ja he sitten päättävät tippuuko B:n, C:n tai E:n paperit. Tai jotain. En tiedä sivariinvaihtokäytännöstä, kun ei ole kukaan tupalainen vähään aikaan sinne vaihtanut.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 28.10.2007 19:03
Siis se, että mennään joidenkin isokihojen eteen selittämään omasta tilanteesta, ja he sitten päättävät tippuuko B:n, C:n tai E:n paperit. Tai jotain. En tiedä sivariinvaihtokäytännöstä, kun ei ole kukaan tupalainen vähään aikaan sinne vaihtanut.

No ei tosiaan tarvinnut. Sanoin kapteenille, että haluan täältä vittuun ja mies vastasi, että asia selvä ja löi hakemuksen käteen. Täytin sen ja löin yksikköupseerille joka täytti oman osuutensa. Sitten odottelin yhden yön noin viiden muun äijän kanssa kasarmilla, sillä muut lähtivät leirille ja seuraavana päivänä yksikköupseeri saapui katsomaan, että palautan/huollan varusteet ja tarkisti aseen. Sitten sain käteeni lapun, että olet vapautettu palveluksesta ja kävelin takki auki kotiin :)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Faiska - 28.10.2007 19:12
Lainaus
Koska palvelet 9 kuukautta niin siitä 12 kuukaudesta vähennetään päiviä 1.5 kertoimella tietääkseni. Eli ei tarvitse koko vuotta palvella.

Eikö se sivari ole 13 kuukautta vai onko se muuttunut?

Ensiviikolla otan rennosti sillä lähden keskiviikkoiltana lomille ja palaan vasta sunnuntai-iltana. Mutta ei jumala kyllä se sitten hajottaa kun loman jälkeen mennään heti leirille ja mahdolliseen ginekseen. Ja sitten taas seuraavalla viikolla leirille ja sitä rataa... :rollaus:


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 28.10.2007 19:17
12 kuukautta + se koulutusleiri.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Qtulhu - 28.10.2007 19:45
Lainaus
Koska palvelet 9 kuukautta niin siitä 12 kuukaudesta vähennetään päiviä 1.5 kertoimella tietääkseni. Eli ei tarvitse koko vuotta palvella.

Eikö se sivari ole 13 kuukautta vai onko se muuttunut?

Ensiviikolla otan rennosti sillä lähden keskiviikkoiltana lomille ja palaan vasta sunnuntai-iltana. Mutta ei jumala kyllä se sitten hajottaa kun loman jälkeen mennään heti leirille ja mahdolliseen ginekseen. Ja sitten taas seuraavalla viikolla leirille ja sitä rataa... :rollaus:
J-kausi alkaa teillä ja joka viikkoset leirit. Paitsi prikaatin yhtymäharjotuksen ja loppusodan välissä on leiritön viikko vai olikohan peräti 2 viikkoa. Mutta kunhan loppusota on ohi, niin loppuaika on täysin löpiä, mitä nyt käytte ampumassa viimiset ATT:t. Kannattaa muuten säästää paljon lomia joulun ja uudenvuoden väliin. Itse olin viime joulun ja uuden vuoden aikana 13 päivän lomilla (ei muuten hajottanut palaaminen siltä lomalta, kun oli vaan 4 päivää palvelusta jäljellä ;) ).


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Qtulhu - 28.10.2007 19:50
Eli sivariin vaihtamiseen ei liity luokanmuutoskokous?
Luokanmuutoskokoukseen mennään vain jos joku paikka on hajonnut, niin, että palvelus estyy joksikin aikaa tai kokonaan, ei siksi, että vaihtaa sivariin.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 28.10.2007 20:20
Itsehän poltin jo kaikki lomapäiväni, kun pitää tässä loppuvuoden aikana käydä pariin otteeseen teatterilla töissä. Tavallaan painavasta syystä johtuen olenkin sitten lomilla mm. loppusodan aikana pari päivä. Beat that. ;D

Samapa tuo, vaikkei jouluajalle sitten anottavia lomia riitä. Silloin on aamuja jäljellä eniveis niin vähän, että pari päivää kassulla silloin tällöin on yks kakkelin hailee.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 04.11.2007 12:34
Tupla: miksi tyytyä yhteen?


Huomenna on sitten aika kokeilla intin terveydenhuoltojärjestelmän toimivuutta suhteessa koulutuksen laatuun. Napsahti ihan tehokas lentsu tähän viikonlopulle, ja ainakin eilen illalla kuumetta oli melkein 38 astetta. Nyt vaan tuntuu ikävästi - kyllä, ikävästi - siltä, ettei kuumetta enää ole, vaikka olo on silti hirveä. Mikäli tilanne on sama huomenna, jolloin olisi tarkoitus lähteä Vuosankaan ampumaleirille, niin fuck. Ellei kuumetta ole, saa terkkarilta enintään vemppaa(ja kilokaupalla Buranaa), mikä taas on yks kullin luikaus leiriolosuhteissa. Sinne joutuu kuitenkin, ja toiminnassa on mukana kuitenkin. VP:tä pitäisi saada, ja mieluiten viikoksi osastolle, että saisi oikeasti parantua. Tässä kondiksessa leirille lähtemisessä ei ole minkäänlaista järjen hiventä. Vaan kukas minua uskoo?

Joko ihmeparantuminen, tai kunnolla takapakkia. Nämä välitilataudit ovat paskaa. Saa nähdä painunko vastaanotolle onneani koettamaan, vai nielenkö räkää ja koitan selvitä hengissä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Qtulhu - 04.11.2007 16:47
Tupla: miksi tyytyä yhteen?


Huomenna on sitten aika kokeilla intin terveydenhuoltojärjestelmän toimivuutta suhteessa koulutuksen laatuun. Napsahti ihan tehokas lentsu tähän viikonlopulle, ja ainakin eilen illalla kuumetta oli melkein 38 astetta. Nyt vaan tuntuu ikävästi - kyllä, ikävästi - siltä, ettei kuumetta enää ole, vaikka olo on silti hirveä. Mikäli tilanne on sama huomenna, jolloin olisi tarkoitus lähteä Vuosankaan ampumaleirille, niin fuck. Ellei kuumetta ole, saa terkkarilta enintään vemppaa(ja kilokaupalla Buranaa), mikä taas on yks kullin luikaus leiriolosuhteissa. Sinne joutuu kuitenkin, ja toiminnassa on mukana kuitenkin. VP:tä pitäisi saada, ja mieluiten viikoksi osastolle, että saisi oikeasti parantua. Tässä kondiksessa leirille lähtemisessä ei ole minkäänlaista järjen hiventä. Vaan kukas minua uskoo?

Joko ihmeparantuminen, tai kunnolla takapakkia. Nämä välitilataudit ovat paskaa. Saa nähdä painunko vastaanotolle onneani koettamaan, vai nielenkö räkää ja koitan selvitä hengissä.
Intissä rajana on vissiin 37,5 (vai olikohan se 38), että ottavatko osatolle vai ei. Jos on kuumetta vähemmän, mutta kumminkin on, niin saat vp:tä, mutta lepäät yksikössä, jos enemmän, niin osastolle lepäämään. Jos taas kuumetta ei ole, niin riippuen tilanteesta saat joko vmtl:ää tai kp:ta. Jos kuumetta ei ole, mutta olo on yhä paska, niin väritä tarinaa sen verran, että saat vmtl:ää, niin ei tartte leirillä rehkiä, mutta sinne toki joudut (toisaalta on mukavaa katsoa sivusta kun muut tetsaa ;) ). VP:tä jos saat, niin saat rötvätä yksikössä. Viime vuonna intissä ollessani iski kuume ennen yhden leirin alkua, aamun takia sitä ei ollut paljon, mutta sen verran, että sain vp:tä ja rötväsin yksikössä kun muut lähti leirille. Kaikki riippuu sun huomisesta olostas, aamulla voi tuntua kohtuulliselta, mutta illalla voi yhä iskeä kuume. Leirillä toki pääsee pois. Jos kuumetta ei tänään enää ole, niin huomenna oot varmaan jo aika hyvässä kondiksessä, mitä nyt leirille lähtö voi vituttaa tavallista enemmän.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Faiska - 04.11.2007 17:22
vitun paskaa koko vitun paska


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 04.11.2007 17:54
Intissä rajana on vissiin 37,5 (vai olikohan se 38), että ottavatko osatolle vai ei. Jos on kuumetta vähemmän, mutta kumminkin on, niin saat vp:tä, mutta lepäät yksikössä, jos enemmän, niin osastolle lepäämään. Jos taas kuumetta ei ole, niin riippuen tilanteesta saat joko vmtl:ää tai kp:ta. Jos kuumetta ei ole, mutta olo on yhä paska, niin väritä tarinaa sen verran, että saat vmtl:ää, niin ei tartte leirillä rehkiä, mutta sinne toki joudut (toisaalta on mukavaa katsoa sivusta kun muut tetsaa ;) ). VP:tä jos saat, niin saat rötvätä yksikössä. Viime vuonna intissä ollessani iski kuume ennen yhden leirin alkua, aamun takia sitä ei ollut paljon, mutta sen verran, että sain vp:tä ja rötväsin yksikössä kun muut lähti leirille. Kaikki riippuu sun huomisesta olostas, aamulla voi tuntua kohtuulliselta, mutta illalla voi yhä iskeä kuume. Leirillä toki pääsee pois. Jos kuumetta ei tänään enää ole, niin huomenna oot varmaan jo aika hyvässä kondiksessä, mitä nyt leirille lähtö voi vituttaa tavallista enemmän.
Niin, samapa se mulle olisi pyörinkö yksikössä vai osastolla, kunhan ei tarvitsisi luonnon helmaan kipeänä lähteä. Varsinkin kun kevyemmät vapautukset ei näillä meidän leireillä hirveästi lämmitä, sillä viestiyhteyksiä pidetään suurin osa ajasta yllä jopa tällä ampumaleirillä. Homman rasitus ei siis aseman perustamista lukuun ottamatta ole fyysistä, vaan perustuu tunnin parin uniin per vuorokausi. Sitä paetaan tuskin pelkällä vempalla. Toisaalta taas ihan turhan takia ei jaksaisi koittaa movettaa itseään ulos leiriltä, sillä varsinkin kovalla KESsillä ampuminen kiinnostaisi.

Vaan huomennahan se pitää fiiliksen mukaan katsella. Tänään on kuitenkin sen verran siedettävä ollut olo(kuumetta en esim. ole edes jaksanut mitata), että mahdollisesti lähdenkin leirille ihan normaalisti. Pitää sieltä hankkiutua av:lle heti jos kondis huononee.

vitun paskaa koko vitun paska

Niin, pahoja nuo pitkät lomat, kun takaisin tuleminen sattuu aina vaan enemmän. ;) Sama hajota.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Faiska - 04.11.2007 18:07
Lainaus
Niin, pahoja nuo pitkät lomat, kun takaisin tuleminen sattuu aina vaan enemmän. Wink Sama hajota.

Eniten kyrsii kun viikonloppu on kiinni ja kummatkin viikot sitten leirillä.  :(

Itsellekkin on nyt pieni flunssa puhjennut, mutta ei ole vielä mahiksia saada vp:tä. Jojä olisi kyllä kiva viettää punkan pohjalla.

EDIT: Pitäisi vielä tänään muistaa pakata  :lol:


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 04.11.2007 18:17
varsinkin kovalla KESsillä ampuminen kiinnostaisi.
Veikkaan että kolmannes kovan KES:in ampujista saa haavan nenäänsä kun potku on vähän muuta kuin harjoitustavaralla, kannattaa ehdottomasti tsekata minkä näköistä jengiä sieltä ampumapaikalta tulee takaisin.

Armeijassa sairastaminen on kyllä perseestä, itseäni harmittaa että sekä kotihoito että maaginen Tilkka viehättävine hoitajineen jäivät kokematta.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: migge - 04.11.2007 18:25
Veikkaan että kolmannes kovan KES:in ampujista saa haavan nenäänsä kun potku on vähän muuta kuin harjoitustavaralla, kannattaa ehdottomasti tsekata minkä näköistä jengiä sieltä ampumapaikalta tulee takaisin.
Ei tuon pitäisi paljoa edes potkaista, sinko on kuitenkin avoin takaa. Pari kaveria pääsi intissä tuolla tussauttamaan ja sanoivat että ei pahasti nykässy edes. Taaksepäin suuntautuneet lieskat ovat kyllä vaikutavat.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Scarf - 17.11.2007 21:01
Ohi on 131.

Sivariin vaihdoin pitkän pohdinnan jälkeen. Loppuyhteenveto: lämärinhommat ovat yhtä tyhjän kanssa, ajanhukkaa, josta ei ole mitään hyötyä kenellekään, vähiten tälle yhteiskunnalle. Kaikki opittava opittiin P-kauden ja lämärikurssin aikana, loput kuusi kuukautta ovat turhia veksipäivystyksiä (ja ihanan turhia viikonloppukineksiä joka kolmas viikko + vkonlopun yli venyviä leirejä ja valmiuksia, joista lämäreitä ei suinkaan voi vapauttaa), pakkashajotuksia tyhjänpäiväisillä "näin kasaat teltan, uudestaan, uudestaan ja uudestaan" -leireillä ja yleistä lonnimista.

Näin jälkikäteen väitän, että jopa nautin P-kaudesta, kun joutui oikeasti tekemään jotain, ja eli vielä siinä luulossa, että homma saadaan pakettiin kuudessa kuukaudessa - ajassa, joka on järjellinen koulutukseen, oli se sitten mitä tahansa.

Mutta nyt töitä ja sitten sivariin, jonka ohella voi jopa nauttia elämästä, eikä ummistaa silmiään kaikelta siltä ikivanhalta, sukupolvelta toiselle valuvalta paskalta, jossa pitäisi tarpoa, koska Flambergin Jaskakin tarpoi. Paska valuu aina alaspäin, joo, mutta mitä jos lapioitaisiinkin se pellolle ja yritettäisiin kasvattaa siitä jotain hyödyllistä.

Ainoa asia, jota jään kaipaamaan, ovat mahtavat tupakaverit ja kanssalämärit, kiitos teille!


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 15.12.2007 22:12
Jee jee! Tiistaina käynnistyy AUKin viimeinen jämäviikko. Palautellaan kurssikirjoja, joita kukaan tuskin on ensimmäistä lukua pidemmälle lukenut, käydään saunassa, ylennytään alikersanteiksi ja, mikä parasta, muutetaan vihdoin ja viimein takaisin sinne jo tarunhohtoiseksi muodostuneeseen 1. JK:hon. Jes jes! Joululomille lähdetään jo torstaina eikä tulla takaisin ennen kuin uuden vuoden jälkeen. Lomien jälkeen alkaakin mielenkiintoisemmat kuviot, kun käynnistyy varsinainen FRDF–koulutus P–kaudelta tuttujen kaverien kanssa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Doinkki - 15.12.2007 22:52
Voi vittu. 23 päivää ja sitten olis mentävä. : /

Ketään muita nyt Vekaralle lähdössä?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: tuhis - 16.12.2007 00:40
Vekara oli hyvä mesta. Ainoa huono puoli on se, että se on melko syrjässä ja kyydit kannattaa sopia ja setviä ajoissa ennen lomia sun muita. Sieltä saa kaiken mitä varusmies tarvitsee ja suosittelenkin kirjastoa ja kuntosalin käyttöä. Kumpikin maksavat itsensä takaisin eri tavoin.

Välttäkää sotilaskodin pullia ja makeita - leirisuklaat on eri juttu. Älkää opetelko tupakoimaan jos ette jo polta - armeijjassa kun on kiire odottamaan, niin melko moni alkoi körssittämään koska muutkin vetelivät taukotupakkaa ja Vekaralla oli tupakkapaikkoja ~2000 tietämillä taatusti enemmän kuin laki sallii.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: IPlayer - 16.12.2007 01:53
Kyllä, Vekaranjärvi oli iso ja aika ns. laadukas varuskunta, sillä siellä ei tosiaan pulaa vapaa-ajan aktiviteeteistä ollut. Tosin itse käytin lähinnä juuri sotilaskodin kahvilaa munkkien muodossa. ;D  Röökaamaan en kuitenkaan sortunut koko vuoden aikana.

Ja kaikille ketkä nyt ovat inttiin menossa. Ei se armeija omasta mielestä tosiaan mikään kamala paikka ole, kunhan meininkiin tottuu ja sen sisäistää parin-kolmen viikon aikana. Se on se alkujärkytys/kulttuurishokki, jonka jälkeen homma alkaa tuntua aika nopeasti arkiselta. Ekat viikot on todennäköisesti melko hektisiä koulutuksen suhteen (voisitteko tervehtiä oikealla kädellä?), mutta sitten helpottaa jo aika lailla. Mitä nyt leirit korpeaa aina yhtä ihanasti.


Jee jee! Tiistaina käynnistyy AUKin viimeinen jämäviikko. Palautellaan kurssikirjoja, joita kukaan tuskin on ensimmäistä lukua pidemmälle lukenut, käydään saunassa, ylennytään alikersanteiksi ja, mikä parasta, muutetaan vihdoin ja viimein takaisin sinne jo tarunhohtoiseksi muodostuneeseen 1. JK:hon. Jes jes! Joululomille lähdetään jo torstaina eikä tulla takaisin ennen kuin uuden vuoden jälkeen. Lomien jälkeen alkaakin mielenkiintoisemmat kuviot, kun käynnistyy varsinainen FRDF–koulutus P–kaudelta tuttujen kaverien kanssa.

On sullakin ja lomat. Viime vuonna oma joululomani kesti tasan neljä päivää (enemmän oli haussa, mutta kun ei niin ei) ja uusivuosi kinkussa valmiudessa.  8)

Niin ja onnittelut tulevalle alikessulle.

Saatteksi. (http://youtube.com/watch?v=m7UVRlyH36A) Omistettu I/08:lle.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: 6puu - 16.12.2007 17:05
Voi vittu. 23 päivää ja sitten olis mentävä. : /

Ketään muita nyt Vekaralle lähdössä?

Minä. Aselajista ei mitään tietoa, kun eivät kutsunnoissakaan mitään kysyneet.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Kubs - 16.12.2007 17:14
Upinniemeen pitäis tammikuussa mennä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 18.12.2007 13:27
On nakkeja, ja sitten on nakkeja. Tämä lienee se jälkimmäinen. Jäi meinaan loppusota neljään päivään, enkä edes vempannut. ;D Sen sijaan kävin lomilla kesken leirin pari päivää(työ velvoittaa), ja kun tulin takaisin kassulle kävi ilmi, etteivät kantapirut nähneet meikäläisen kuljettamista takaisin rovalle kannattavaksi. Rentoudun siis täällä. Housea on kulunut jo melkein tuotantokaudellinen, eikä nukkuakaan enää oikein jaksa, kun sitä on niin paljon harrastanut. Harmittavaa tässä on se, että näin joulun allakin nämä sotilaskodin herkut laulavat seireenisointujaan vastustamattomasti. Joku saa vierittää mut lomille perjantaina...


...oh well, ei kai pitäisi valittaa. Vielä pari päivää auvoa, ja sitten huoltamaan joukkojen saapuessa. TJ17. Vähiin käy ennen kuin loppuu.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 24.12.2007 20:55
Voi vittu. 23 päivää ja sitten olis mentävä. : /

Ketään muita nyt Vekaralle lähdössä?

Minä. Aselajista ei mitään tietoa, kun eivät kutsunnoissakaan mitään kysyneet.

Meikäkin sinne menossa. Tuliko teille muuten ne laput ajoissa, joissa kehoitettiin ilmaisemaan kiinnostuksensa koulutushaaroihin netissä millin sivuilla? Itelle tuli 20 päivää ennen intin alkua ja vähintään 3vko ennen intin alkua pitäisi ilmoittaa halukkuutensa mihin nyt sitten haluaakaan. Tosin kyllähän ne jo kutsunnoissa kyseli ja silloin kuskiksi halusin ja pistivätkin, paska homma tässä on se, että nyt vasta sain tietää että toinen vaihe B-kortista olisi pitänyt suorittaa ennen tuota. Saa nähdä onko se sitten este C-kortin suorittamiselle, jos on niin kait sitä 6kk hommaan pyritään.

Rynnäkköpanssarivaunukuskiksikin olisi ollut kiinnostusta, vaikka se onkin vuoden nakki, mutta kun lähettivät paperit myöhässä niin saa olla prkl. Eivät varmaan enää hirveästi kysele siellä paikan päällä minne haluaa?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 24.12.2007 21:25
Lainaus
Eivät varmaan enää hirveästi kysele siellä paikan päällä minne haluaa?

No eivät. Sen nakin minkä saat, niin myös pidät.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Faiska - 24.12.2007 22:50
Juu... Mitäs tässä? Tj 11 ja joululomilla. Viimeinenkin leiri ohi ja kassulla käydään vaan houltamassa ja palauttamassa kamoja. Sielläkään ei ole enää mitään kuria kun ketään ei vaan kiinnosta. Tästä hetkestä on kyllä haaveiltu Rovalla vartiossa istuessa ja maston pystytyksissä.

Sanoisin että varsin nopeasti vilahti tämä puoli vuotta, mutta onhan siinä intissä kyllä kestämistä. Varsinkin loppupuolella alkaa tulla jo kunnolla hajoamisia. Ei muuta kuin koittakaa kestää ne ketkä sinne on nyt menossa ja nauttikaa niistä alun kassupäivistä, koska loppupäässä olette vaan metässä.



Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Doinkki - 07.01.2008 08:34
Juna lähtee Kouvolaan klo. 11:09. Pakko myöntää että tässä vaiheessa alkaa jo snadisti jänskättää.

Palaillaan asiaan joskus.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 07.01.2008 08:35
Juna lähtee Kouvolaan klo. 11:09. Pakko myöntää että tässä vaiheessa alkaa jo snadisti jänskättää.

Palaillaan asiaan joskus.

Muistakaa, että maitojuna kulkee joka päivä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 07.01.2008 12:29
Ohi on 180.

Näin jälkikäteen on loppuunsa aika jännä koittaa arvioida viimeistä puolta vuotta, sillä sen kylmän armeijakriittisen ajattelun sumentaa ilmiö, jota kaverini kutsui "inttiromantiikaksi". Tiedättehän, ajatukset kuten: "No eihän se niin kamalaa ollut." tai "Hiton hyviä tyyppejä ne kaikki." Kyllä, intti on perseestä. Mutta samalla se on ihan oikeasti kasvattava kokemus, monella saralla, ja nyt ainakin hetken osaa taatusti arvostaa näitä normaalielämän ihanuuksia. Ja ennen kaikkea se on Kokemus, josta riittää (naisia taatusti kyllästyttävää) louskutettavaa äijien kanssa täältä ikuisuuteen.

Mukava puoli armeijassa on myös se, kuinka helposti siellä kiintyy ihmisiin, kun kaikki on alusta asti aivan yhtä kusessa ja kaikkia vituttaa. Tupakaverien kanssa leukailu on aina sitä parasta lääkettä. Ja vaikka useimmat näistä huipputyypeistä haihtuvat satavarmasti palveluksen loputtua sellaisiksi moikataan kun tavataan -kavereiksi, niin on siellä joukossa ainakin mulla pari sellaista duudsonia, joiden kanssa pidetään varmasti yhteyttä. Toisaalta homma toimii toisinkin päin, ja tietty ihmistyyppi ottaa intissä päähään melkeinpä pelottavasti, vaikka ei yleensä ole tapana ärsyyntyä oikein kehenkään. Toleranssi on ihan nollassa ihmisiin, jotka eivät syystä tai toisesta kiinnosta, ja tietysti näitäkin joutuu silti katsomaan tunnista tuntiin ja päivästä toiseen. Siviilissä pääsee edes pakoon, jos jonkun pärstä ärsyttää.

On selvää, etten olisi lähtenyt, ellei olisi ollut pakko. Ja vaikka tämä reissu on auttanut ymmärtämään sitä koneistoa, joka puolustusvoimien takana pyörii(kyllä, mä olen vähän vaikutusaltis), niin siltikään en ole vakuuttunut sen tarpeellisuudesta tänä päivänä. Eniten varmaan kertoo se, etten edes nyt osaa ajatella viimeistä puolta vuotta sotakoulutuksena. Kaikkea muuta se oli, mutta en minä siellä sotaa varten ollut valmistautumassa. Ja siinä putoaa pikkasen asevelvollisuudelta pohja.

-----------------------------

Uusille alokkaille saatteeksi kaksi isoa asiaa, joihin kannattaa varautua henkisesti:

1. Henkilökohtainen aseenne(omani ristin muuten Tiinaksi) on aina tiellä. Siitä ei ole mitään muuta kuin haittaa, ja niinpä se yleensä lojuu jotain puuta vasten, jonne se taas on helppo unohtaa. Ja siitähän se riemu repeää...

2. Leireillä vartiopaikat perustetaan poikkeuksetta jollekin muulle aikavyöhykkeelle, jossa meidän ulottuvuutemme puolen tunnin aikana kuluu vajaat viisi minuuttia. On edelleenkin täysin käsittämätöntä, miten pelkkä tuntikin väijyssä voi tuntua niiiiiiiiiiiiiiiiiiin pitkältä. Saati sitten kahden tai (hrrrr) kolmen tunnin nakit... Mielummin katson kun ruoho kasvaa.

Huumorilla siitä selviää. Trust me.


Peeäs. Oli muuten sotilaspassissa sekä kenttäkelpoisuus että yleisarvostelu tyydyttäviä. Niin just. Jos ei kerran kelpaa, niin haistakoot paskan. :lol:


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 07.01.2008 19:39
Hei sotasankari, 180 = leikki-intti.




Lasken jo sekunteja sivarien kyyneliin.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 08.01.2008 08:13
Hei sotasankari, 180 = leikki-intti.




Lasken jo sekunteja sivarien kyyneliin.

Eikun Suomi-intti = leikki-intti.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Tuulisti - 08.01.2008 08:19
Eikun Suomi-intti = leikki-intti.
Uskaltaakohan sitä kysyä, mikä on sitten sellainen Oikea (ja hieno?) intti?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 08.01.2008 08:34
Eikun Suomi-intti = leikki-intti.
Uskaltaakohan sitä kysyä, mikä on sitten sellainen Oikea (ja hieno?) intti?

Ethän nyt odota, että minulla on jotain oikeaa tietoa väitteeni tueksi ?

Nauratti vain tuo Melficen kuittailu. Ja jos miehistellä haluaa niin tutustu vaikkapa venäjän armeijaan ja kuolleiden alokkaiden määrään rauhan aikana.

EDIT: Rauha ja rauha...


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Tuulisti - 08.01.2008 08:50
Eikun Suomi-intti = leikki-intti.
Uskaltaakohan sitä kysyä, mikä on sitten sellainen Oikea (ja hieno?) intti?

Ethän nyt odota, että minulla on jotain oikeaa tietoa väitteeni tueksi ?

Nauratti vain tuo Melficen kuittailu. Ja jos miehistellä haluaa niin tutustu vaikkapa venäjän armeijaan ja kuolleiden alokkaiden määrään rauhan aikana.

EDIT: Rauha ja rauha...
Joopa joo, enemmän me kaksi samassa veneessä ollaan. Minun mielestäni tyyppi joka oikein vapaaehtoisesti viettää armeijassa kauemmin kuin pakollisen ajan on hieman epäilyttävä. Jos ei muuten, niin siksi että jokaisella luulisi elämässään olevan muutakin tekemistä?

Mutta en vain tykkää ajatuksesta, että paikat joissa armeija on (vielä?) hullumpaa touhua olisivat jotkin "oikeampia" saati "hienompia".


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 08.01.2008 12:42
Niin, mitäs sitä pidempään roikkumaan, jos samat asiat oppii jo puolessa vuodessa.

Sori Mel, ei "perusteellisuuskaan" tietty ole pahasta. :lol:


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: migge - 08.01.2008 13:02
Ai se oli leikki-intti minkä mä kävin. Noh, ihan hyvä että vältti sitten sen oikean intin.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 08.01.2008 13:05
Aika huonosti menee kun mä kävin puolet leikki-intistä ja ilmeisesti mun sivarikin on leikki-sivari kun se kestää vaan 7 kuukautta! Ei mene lujaa ei :rollaus:


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 08.01.2008 17:52
Hei sotasankari, 180 = leikki-intti.




(color=white)Lasken jo sekunteja sivarien kyyneliin.(/color)

Uskaltaakohan sitä kysyä, mikä on sitten sellainen Oikea (ja hieno?) intti?

Ai se oli leikki-intti minkä mä kävin. Noh, ihan hyvä että vältti sitten sen oikean intin.

Aika huonosti menee kun mä kävin puolet leikki-intistä ja ilmeisesti mun sivarikin on leikki-sivari kun se kestää vaan 7 kuukautta! Ei mene lujaa ei :rollaus:

Ei huono saldo 18 tunnissa, mutta ehkä se oli liian obvious target.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Scarf - 08.01.2008 18:18
Hei sotasankari, 180 = leikki-intti.




(color=white)Lasken jo sekunteja sivarien kyyneliin.(/color)

Uskaltaakohan sitä kysyä, mikä on sitten sellainen Oikea (ja hieno?) intti?

Ai se oli leikki-intti minkä mä kävin. Noh, ihan hyvä että vältti sitten sen oikean intin.

Aika huonosti menee kun mä kävin puolet leikki-intistä ja ilmeisesti mun sivarikin on leikki-sivari kun se kestää vaan 7 kuukautta! Ei mene lujaa ei :rollaus:

Ei huono saldo 18 tunnissa, mutta ehkä se oli liian obvious target.

Wau, eli typerän kommenttisi koko pointti oli päästä esittelemään tuota hulvatonta valkoisella boldattua lausettasi!

Missäköhän päin tämä meidän herra egorambo on intin mahtanut käydä? Äläkä nyt Jeesus sentään sano, että olit oikein ALIKERSANTTI!

Intin mukavuus on täysin riippuvainen siitä, missä palvelee, keiden kanssa ja kuinka vammaisten yksilöiden alaisuudessa. Joten pidä sinä se iso turpasi kiinni, jos olet sattunut pääsemään helpolla, ja päässyt palvelemaan paikkaan, jossa ympärilläsi on fiksua porukkaa. Niin ei todellakaan ole jokaisessa komppaniassa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Tuulisti - 08.01.2008 19:54
Uskaltaakohan sitä kysyä, mikä on sitten sellainen Oikea (ja hieno?) intti?
Ei huono saldo 18 tunnissa, mutta ehkä se oli liian obvious target.
Nyt ei kyllä oikein osunnut tai uponnut, kun tämä sivari ei edes kommentoinut sinun möläytystäsi.

Aika nolo jätkä olet, Mel. Mutta voit sitten niitä natsojasi halailla ja muistella elämäsi kulta-aikaa jos aikuisena alkaa ahdistaa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 09.01.2008 21:17
Missäköhän päin tämä meidän herra egorambo on intin mahtanut käydä? Äläkä nyt Jeesus sentään sano, että olit oikein ALIKERSANTTI!

--Joten pidä sinä se iso turpasi kiinni--

Älä nyt viitsi vähätellä vanhaa. En muuten ymmärtänytkään osuneeni näin arkaan paikkaan.

Vakavasti puhuen tarkoitukseni oli tuoda perspektiiviä Sharkien kommentteihin; kannattaa muistaa että vaikka 180 tuntuu raskaalta niin jotkut ovat vielä tuplasti enemmän, ja 60 vuoden takaisia palvelusaikoja tähän ei edes kannata vetää mukaan.

Mitää tulee valkoisella kirjoitettuun loppukommenttiin, niin olin kohtalaisen varma että joku älähtää; anti-armeija-aktiivit ovat melkein yhtä helposti provosoitavissa kuin leijonakoru kaulassa uhoavat patriootit. Ajattelin silti että todellinen kantani asvelvollisuuden suorittamiseen olisi tullut esimerkiksi tässä keskustelussa niin monta kertaa selväksi että kukaan ei ottaisi kommenttiani noin haudanvakavasti. Olin väärässä.

Voi voi, olen natsoja halaileva nolo jätkä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: migge - 09.01.2008 21:53
Vakavasti puhuen tarkoitukseni oli tuoda perspektiiviä Sharkien kommentteihin; kannattaa muistaa että vaikka 180 tuntuu raskaalta niin jotkut ovat vielä tuplasti enemmän, ja 60 vuoden takaisia palvelusaikoja tähän ei edes kannata vetää mukaan.
Kaikki on suhteellista. Vaikka johtakoulutus olisikin raskaampi, ei se muuta sitä tosiasiaa etteikö perusjääkärin puoli vuotta voisi olla raskas.

Muutenkin Sharkie vain kommentoi omaa palvelusaikaansa, eikä edes päivitellyt sen raskautta. Onko tämä jotenkin kiellettyä miehistöltä?

Myönnä nyt kerrankin pois, kommenttisi oli melko tökerö.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 09.01.2008 22:45
Oh come on, eihän tosta tökeröä saa millään. Enkä mennyt edes henkilökohtaisuuksiin. Sharkie kuuluu keskustelupalstan huumorintajuisiin, joka on aika selkeä vähemmistö.
(http://www.johnsonsbaby.com/images/products/product_47.jpg)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 10.01.2008 08:36
Luuletko tosiaan, että joku provosoitui siksi, että heidän isänmaan palveluaan olisi vähätelty ?

Sinullehan tässä on naureskeltu.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Turilas - 10.01.2008 10:06
Hmm, oonkohan mä tyhmä tai sitten vaan sen verran viisas, että en ymmärrä, miksi sivareiden olisi pitänyt provosoitua tuosta leikki-inttijutusta. :???:


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Ephram - 10.01.2008 11:15
On sivareita ja sitten on...

(http://www.heikniemi.net/ruotukaki/stereotyyppi/perussivari.gif)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 10.01.2008 11:19
...stereotypioita ?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Frank - 10.01.2008 14:59
On sivareita ja sitten on...

(http://www.heikniemi.net/ruotukaki/stereotyyppi/perussivari.gif)

Miten nämä muuttavat yhtään mitenkään tilannetta? Eivät ole armeijaa käyneetkään, joten "leikki-intti" ei varmaan häiritse muuten kuin valtion kassan ehtymisen kannalta.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: 6puu - 26.01.2008 14:54
B-miehen paperit taitaa tulla, sillä selkä ei kestä minkään painavan kantamista. Isällä ja sisaruksilla on ollut heikkorakenteinen selkäranka ja sama näyttää periytyneen meikäläisellekin. Silleen aika hajottavaa että tällä viikolla oli kolme päivää vemppaa ja meinasin tukehtua tylsyyteen, kun palvelusaikana ei saa edes musiikkia kuunnella. Täytyy katsella ensi viikon taisteluharjoituksien aikana et miten selkä kestää ja mennä avolle jos näyttää siltä että ei kestä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 26.01.2008 15:59
Saahan sitä palvelusajalla tehdä mitä haluaa, kunhan ei jää kiinni. Kuka huomaa jos sulla on napit korvissa peiton alla(siis jos oli vapautuksia)?

Itsellä 3vko takana ja eilen päästiin ekoille lomille. Ihan lepiä homma on ollut, vaikkakin ekoina päivinä jatkuva jonottaminen vitutti ihan saatanasti. Hiihtämäänkin päästiin/jouduttiin. Viestiin jouduttiin, vaikka kuljuun hain. No sama se, rentoon tupaan pääsin.

Flunssassa ollaan oltu jo 2vko, mutta Buranaa vaan naamariin. Ei paljon lääkäreitä kiinnostanut, kun aamulla ei kuumetta ollut, vaikka illalla olisi ollutkin.






Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: 6puu - 27.01.2008 13:40
Saahan sitä palvelusajalla tehdä mitä haluaa, kunhan ei jää kiinni. Kuka huomaa jos sulla on napit korvissa peiton alla(siis jos oli vapautuksia)?

VMTL:ää oli, mutta kokelaat tuli silti valittamaan.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: JayeizH - 28.01.2008 16:38
Katsoimpahan tännekkin keskusteluun pitkään aikaan. Yllättävästi porukalla on intistä mielipiteitä. Sitä oikeasti pidetään siis "joinain" nykyäänkin.

180pv inttiä voi tietysti sanoa helpommaksi tai ehkä jopa "leikki-intiksi". Ei sillä että arvostaisin sitä mitenkään enemmän että henkilöä on ollut vuoden intissä. Tai edes intissä. Minusta se on leikkiä koko reissu. Juostaan rykyt kädessä, seisotaan rynkyt kädessä, istutaan rynkyt kädessä, ollaan "korpossa" rynkyt kädessä, nukutaan rynkyt kädessä. Muussa tapauksessa puhutaan pornosta. Perusjannulla siis. No joo ei nyt ihan noin mutta melkein. Siis totuudet kun intissä ovat että sinun pitää AINA tietää missä rynkkysi on ja missä tilassa, sekä se että missään ei ole pornoa niin helposti käsillä ilman nettiä kuin intissä.
Totta kai on sitten vielä ikuiset totuudet että mitä kovempaa huudat sitä parempi ja mitä enemmän juokset toisten huutaessa sitä paremmin pärjäät. Minulta katosi hohto siihen aika nopeasti.

Olihan sielä tietysti ihan ok hetkiäkin, mutta kyllä se pidemmälti vaan *itutti. Siksi 180pv on minusta selvästi helpompi kuin 360pv koska siinä on puolet vähemmän sitä *itutusta. Joka aamu kun heräsi ensimmäisenä tuli mieleen että: "voi *ittu!". Tämän yksi kohtalotovereistani ilmaisikin ääneen joka ikinen aamu (en oikeasti usko että juurikaan liioittelen) viimeisen puolivuotta.

Jos nyt ei joku tajunnut niin minä vietin sielä loukossa vuoden. Ilman ylennyksiä, edes korpraaliksi. Eli voi sanoa että en juurikaan yrittänyt. Totta osaltaan tämäkin. Hoidin pidemmälti tarkoituksella asiat niin että pääsisin mahdollisimman helpolla. "Pidemmälti" kommentti siitä koska tuskin olisin kironnut vaikka AUKkiin olisinkin päässyt/joutunut. Sielä olisin varmasti kironnut. Tosin muutosta perusaamuun tuskin olisi tullut. Samaa kiroamista.

En saanut koko paikasta oikeastaan mitään. Toki uusia tuttuja jne. mutta empä voisi sanoa että en uusiin ihmisiin olisi tutustunut intin ulkopuolella. Opin kirjoilemaan kuin peikko. Opin välttämään töitä, ja pidemmälti minusta tuli siinä (ikävä kyllä) aika hyvä (=muut lähti leirille, minä pelasin Civ3:n pari kertaa läpi saman viikon aikana kassulla). Ja kaikki nämä tavat ovat jääneet siviiliin. Niin tosiaan ja sainhan sielä selkänikin kipeäksi ja siitä asti on tabuja vedetty.

Eli minulle on aivan sama onko intti leikkiä vai ei. Turhaa se pidemmälti on ja todellinen "miehuus" siitä touhusta on kadonnut jo aikaa sitten. Nykyään sielä vaan kiroillaan ja huudetaan.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 28.01.2008 16:57
Lainaus
Joka aamu kun heräsi ensimmäisenä tuli mieleen että: "voi *ittu!". Tämän yksi kohtalotovereistani ilmaisikin ääneen joka ikinen aamu (en oikeasti usko että juurikaan liioittelen) viimeisen puolivuotta.


Heha. Mun tuvassa oli kansa samanlainen jannu ja tulihan sitä itsekkin manailtua siinä kirpeän 5:30 herätyksen kohdalla. Mutta joka ikinen ilta kun mentiin nukkumaan niin vieruskaveri sanoi, että "Ja TAAS on yksi päivä takana". Se nauratti joka vitun ilta.



Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: AK-87 - 28.01.2008 18:13
Tuttuja tuntemuksia kyllä...oppihan siellä nukkumaan, joka välissä, milloin ei palvelusta ollut, siinäpä sen paikan anti.
Kyllä, kuten moni tietääkin, olen se 180 päivän vätys, vaan entäpä sitten. Kyllä mulle riittää, että minä ne leirit ym. koulutukset kertaalleen käyn, ei tosiaankaan huvittanut niitä enää toistamiseen kokea.

Tietysti itseni varmaan passaa siinä mielessä olla hiljaa, että helpollahan minä siellä pääsin, mitä nyt tylsyys iski turhankin monta kertaa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: 6puu - 08.02.2008 20:16
B-mies meikäläisestä leivottiin. Selästä löytyi skolioosi, joka on parin vuoden aikana sinne tullut kun varusmiestarkastuksessa pari vuotta sitten ei havaittu mitään. Että silleen, meikä ei pahemmin pysty taisteluvarustusta kanniskelemaan, joten taisteluharjoitukset taidan seurata sivusta. Jatkosta ei vielä mitään tietoa, mutta vänrikki sanoi että kirjurille olisi tarvetta, että sellainen minusta sitten varmaan tehdään.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 08.02.2008 21:02
Jees, itse pistin kirjurin kolmos vaihtoehdoksi. Ihan mikä vain käy, kunhan 180:n päivän päästä pääsee pois.

Tänään oli vala, viestimieheksi nimittivät.

Nyt viunaa naamariin.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: tuhis - 08.02.2008 21:34
Minäkin kelaperse. On se vaan autuutta.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 08.02.2008 23:51
VMTK:n TOS-asiamies (työ, opinto ja sosiaali) se vasta autuutta olikin. Siihen ei edes B-miehiä otettu.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 09.02.2008 01:18
(http://img155.imageshack.us/img155/8821/daaaef9.jpg)


VMTK:n TOS-asiamies (työ, opinto ja sosiaali) se vasta autuutta olikin. Siihen ei edes B-miehiä otettu.



Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 09.02.2008 01:45
Tuli muuten intin aikana huimat kaksi yötä vietettyä metsässä. Eikä tarvinut edes vempata.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Rignel - 09.02.2008 09:46
Morttileiri oli tällä viikolla. Silloin vitutti, mutta näin jälkeenpäin se olikin ihan hiton siistiä. Kummaa. Nyt on paikat aika paskana.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 09.02.2008 12:16
Ei tuolla intissä mikään vituta niin paljoa, kuin hiihtäminen. Santiksen vässykät eivät varmaan joudu hiihtämään ikinä, mutta vekaralla hiihdetään siinä missä muut marssivat. Omat sukset on vuodelta -86, sillon on varmaan viimeksi voideltukin. Valehtelematta 30cm paksu lumipaakku oli parhaillaan siinä suksen pohjassa. Ensin "hiihdät" 100m, sitten putsaat sukset, sitten "hiihdät" toiset 100m ja kiinnität siteet uusiksi. Toista tämä parikymmentä kertaa ja alkaa jo tulla ikävä kovapanoksia. Ei naurata edes jälkeenpäin. Nyt on selkä ihan paskana. :)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: 6puu - 09.02.2008 13:06
Tänään oli vala, viestimieheksi nimittivät.

Meikäläisestä tehtiin tykkimies. Ei kuitenkaan mihinkään kenttätykistöön vaan ihan ilmantorjuntaan.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 09.02.2008 16:38
Kyllä kesän saapumiserä on se ainoa ja oikea. Suksilla kävin puolen vuoden aikana loppuvuoden leireillä kerran, ja silloinkin omaksi huviksi, kun oli nätti päivä eikä mitään tekemistä.


Tämä se onkin tosimiesten hommaa tämä "kuka pääsi helpoimmalla" -trashtalk. :lol:


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: 6puu - 10.02.2008 13:00
Meikäläinen taas tykkäsi hiihdosta. Viime viikolla käytiin vetämässä Ankkalampea 3,5 tuntia ympäri. Viimeksi olin hiihtänyt ala-asteella, mutta hyvin meni silti. Sukset jos olisi olleet paremmat, niin olisi ollut vielä kivempaa. :D


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 10.02.2008 14:44
6puu, oliko teillä tetsarit, rynkyt ja sipulisäkit niskassa? Kyllä meilläkin oli hauskaa ilman niitä, kun suksifutista pelattiin.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: migge - 10.02.2008 15:34
Heh, santiksen vässykät. Mitä olen "kaksjiikoosta" kuullut niin en itse ihan noin sanoisi. Tai no jo ihan senkin perusteella ettei ole omakohtaista kokemusta. (HelITR)

Niin ja hiihdettiin ainakin hyrylässä. Mieluusti olisin valkealla hangella hiihtänyt kun piti hiekoitetulla ja loskaisella asfaltilla "hiihtää".


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: tetsuo - 10.02.2008 15:50
Niin ja hiihdettiin ainakin hyrylässä. Mieluusti olisin valkealla hangella hiihtänyt kun piti hiekoitetulla ja loskaisella asfaltilla "hiihtää".
Selvisihän sekin mysteeri että miksi niissä suksissa on aina sitä pitoa niin reippaasti.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: tuhis - 10.02.2008 16:18
En osaa sanoa että onko se vitsi nyt ylläpitokustannuksia silmälläpitäen kuinka järkevää että suksia hajotetaan tahallaan, kun meilläkin ensimmäinen hiihto taisi olla reipas hiihto (kävely) lumettomassa metsässä talvivarusteissa auringonpaisteessa.

Tosin, varmaan olisi nuo sukset ainoat asiat mitkä ydinsodasta selviäisivät, että kai sitä voi hyvillämielin hupsutella.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 10.02.2008 18:17
Heh, santiksen vässykät. Mitä olen "kaksjiikoosta" kuullut niin en itse ihan noin sanoisi. Tai no jo ihan senkin perusteella ettei ole omakohtaista kokemusta. (HelITR)

Niin ja hiihdettiin ainakin hyrylässä. Mieluusti olisin valkealla hangella hiihtänyt kun piti hiekoitetulla ja loskaisella asfaltilla "hiihtää".

Hei tuo oli vain leikkimielistä vittuilua. Olisin itsekin mieluimmin santiksessa. ;D

Ihan perseestä se hiihtäminen täälläkin on. Toivottavasti lumet sulaa nopeasti.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Stavros - 10.02.2008 23:02
Itse olin viime viikolla kertaamassa Vekaranjärvellä. Oli mukavaa käydä fiilistelemässä pitkästä aikaa. Olen siis saapumiserää II/02, tykkimies, HelItR:n käynyt. Pääosan ajasta ammuimme kovaspanoammuntoja "Sergeillä". Kyllä me niitä kranaatteja sitten taivaalle ammuttiinkin niin maan perkuleesti. Varmaan enemmän kuin inttiaikana yhteensä. Mutta toisaalta senhän takia me sinne oltiin tultukin. Ja kyllä me pari konetta sentään saatiin ammuttua alaskin. Ihan hyvä saldo, kun normaalisti tuolla tykillä ei osu mihinkään. Kaiken kaikkiaan mukava reissu ja tuli sitä tiennattuakin kolme hunttia. Ihan mukavasti työttömälle opiskelijalle. Saa nähdä milloin joutuu uudestaan kertaamaan, kun vihjailivat siihen suuntaan, että meille olisi jo jotain suunnitteilla.

Kyllä muuten vähän ihmetytti, kun alokkaat lähtivät hiihtämään pelkät smurffiasut päällään. Pakkasta kumminkin oli jokunen aste. Mutta sehän taitaa olla sitä tyypillistä inttiä. Kuten sekin, kun joku liukastuu niin huudetaan "ei ollut lupa kaatua!".  :rollaus:

Kuva meidän Sergeistä vielä loppuun (salaa otettu, kun ammuntojen aikana kuvaaminen oli kieletty).  8)

(http://img115.imageshack.us/img115/8846/p1310013md4.jpg)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: 6puu - 11.02.2008 10:59
6puu, oliko teillä tetsarit, rynkyt ja sipulisäkit niskassa? Kyllä meilläkin oli hauskaa ilman niitä, kun suksifutista pelattiin.

Joo, ei ollut, eikä todennäköisesti tule olemaankaan, ainakaan minulla.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 11.02.2008 11:21
Tetsarit, sirpat, rynkky, viestikamat ja kela. Oli tällaisella ruipelolla vähän sulattelemista nuo päällä juostessa. Pyörän selässä vielä pahempi.

Paljonkohan noista tulee kiloissa? Ihan vitusti jokatapauksessa.

Tosin tulenjohtomieskurssin jälkeen olisin ollut "tulenjohtomies" enkä viestimies, joten radiota ei ainakaan olisi tarvinnut roudata.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 11.02.2008 11:26
Tosin tulenjohtomieskurssin jälkeen olisin ollut "tulenjohtomies" enkä viestimies, joten radiota ei ainakaan olisi tarvinnut roudata.

Minustakin piti alunperin tulla tulenjohtomies. Sitten kun luti niitä valitsi, niin en kuulemma kelvannut ja laittoi minut ihan perusrynkkymieheksi. Onneksi kävi näin, sillä sitten VMTK:n TOS-haussa olin vasta toisella varasijalla TOS:ksi. Kaksi edellä olevaa dudea olivatkin tulenjohdosta, mutta koska siellä oli niin vähän porukkaa niin ei poikia voitu päästää TOS:n unelmavirkaan. Sen sijaan tämä rynkkymies pääsi.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: KOSHIRRO - 13.02.2008 02:02
Kuusi kuukautta pioneerina vekaralla. Kyllä se intti oikeestaan on vaan sellaista naurettavaa pelleilyä jossa ei todellakaan tehdä pojista miehiä.

On muuten lottovoitto saada keuhkokuume ennen jotain leiriä. Viikko osastolla ja viikko kotona oli mukavaa aikaa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 13.02.2008 08:25
Tosin tulenjohtomieskurssin jälkeen olisin ollut "tulenjohtomies" enkä viestimies, joten radiota ei ainakaan olisi tarvinnut roudata.

Minustakin piti alunperin tulla tulenjohtomies. Sitten kun luti niitä valitsi, niin en kuulemma kelvannut ja laittoi minut ihan perusrynkkymieheksi. Onneksi kävi näin, sillä sitten VMTK:n TOS-haussa olin vasta toisella varasijalla TOS:ksi. Kaksi edellä olevaa dudea olivatkin tulenjohdosta, mutta koska siellä oli niin vähän porukkaa niin ei poikia voitu päästää TOS:n unelmavirkaan. Sen sijaan tämä rynkkymies pääsi.

"Et kelvannut" ? Olen siis virallisesti parempi kuin sä, vaikka maitojuna kutsuikin :lol:


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 13.02.2008 10:49
"Et kelvannut" ? Olen siis virallisesti parempi kuin sä, vaikka maitojuna kutsuikin :lol:

Ilmeisesti sillä lutilla oli jotain mua vastaan. Syyksi hän sanoi, että en kelpaa silmälasien takia. Hauskinta siinä oli se, että jonossa minua edellä oleva dude pääsi tulenjohtoon pullonpohjalaseineen.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 13.02.2008 11:20
"Et kelvannut" ? Olen siis virallisesti parempi kuin sä, vaikka maitojuna kutsuikin :lol:

Ilmeisesti sillä lutilla oli jotain mua vastaan. Syyksi hän sanoi, että en kelpaa silmälasien takia. Hauskinta siinä oli se, että jonossa minua edellä oleva dude pääsi tulenjohtoon pullonpohjalaseineen.

Jaa no löytyihän noita mulkkuja täältäkin. Yksikin aikoi ihan minun kuisaksi suositella mua aukkiin, vaikka aina sanoin, että en vitussa mene. No eipä loppujenlopuksi ollut silläkään mitään väliä.

Mutta kiitä persettäsi, ettet joutunut tulenjohtopartioon, sillä se homma on käytännössä vain kuormajuhdan pesti. Välillä tosin saa sentään maalailla maaleja ja datailla sanlalla :x


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: AK-87 - 13.02.2008 11:43
On muuten lottovoitto saada keuhkokuume ennen jotain leiriä. Viikko osastolla ja viikko kotona oli mukavaa aikaa.

Tai ennen koko intin raskainta testiä, jossa muut talsi montakohankymmentä kilometriä olikaan kahden päivän aikana, yöpyen maastossa. Itseppä sitten makailin osastolla sen kaksiviikkoa ;D


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 13.02.2008 11:55
Mutta kiitä persettäsi, ettet joutunut tulenjohtopartioon, sillä se homma on käytännössä vain kuormajuhdan pesti. Välillä tosin saa sentään maalailla maaleja ja datailla sanlalla :x
Joo ja kuten tossa sanoin, en olisi päässyt sinne VMTK:lle, jos olisivat ottaneet minut tulenjohtoon.

On muuten lottovoitto saada keuhkokuume ennen jotain leiriä. Viikko osastolla ja viikko kotona oli mukavaa aikaa.
Morttileiri meni sopivasti osastolla kuumeessa maaten ja GBA:a pelailen. Tylsää siellä kyllä oli, mutta ei siellä leirilläkään kuulemma mukavaa ollut. :)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 13.02.2008 19:04
On muuten lottovoitto saada keuhkokuume ennen jotain leiriä. Viikko osastolla ja viikko kotona oli mukavaa aikaa.
Morttileiri meni sopivasti osastolla kuumeessa maaten ja GBA:a pelailen. Tylsää siellä kyllä oli, mutta ei siellä leirilläkään kuulemma mukavaa ollut. :)
Taiteellisten ei tarvitse edes sairastua, terveisin nimimerkki "loppusodassa neljä päivää". Kävin pari päivää lomilla teatteritöiden takia(jo tästäkin kaikki olivat pirun hämmästyneitä), ja kukaan ei sitten lopulta jaksanut siirtää mua takaisin sinne metsään Rovalle, joten viimeiset viitisen päivää kassulla suljetussa yksikössä. Grillille puolen yön maissa ja pirunmoisia housemaratoneita.

Booyaka!  ;D


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 13.02.2008 19:42
Taiteellisten ei tarvitse edes sairastua, terveisin nimimerkki "loppusodassa neljä päivää". Kävin pari päivää lomilla teatteritöiden takia(jo tästäkin kaikki olivat pirun hämmästyneitä), ja kukaan ei sitten lopulta jaksanut siirtää mua takaisin sinne metsään Rovalle, joten viimeiset viitisen päivää kassulla suljetussa yksikössä. Grillille puolen yön maissa ja pirunmoisia housemaratoneita.

Booyaka!  ;D

Heh. Pistän paremmaksi. Loppusodassa 0 päivää. Oli niin "kova kiire järkätä" varusmiehille konserttia ettei voinut ehtiä loppusotaan leikkimään. Todellisuudessa katseltiin VMTK:n toimistolla videotykillä leffoja, pelattiin boxia ja muuta mukavaa. VMTK:n toimisto oli sopivasti sotkun kellarissa, joten ei ollut myöskään pitkä matka munkkikahville.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: AK-87 - 13.02.2008 22:09
Taiteellisten ei tarvitse edes sairastua, terveisin nimimerkki "loppusodassa neljä päivää". Kävin pari päivää lomilla teatteritöiden takia(jo tästäkin kaikki olivat pirun hämmästyneitä), ja kukaan ei sitten lopulta jaksanut siirtää mua takaisin sinne metsään Rovalle, joten viimeiset viitisen päivää kassulla suljetussa yksikössä. Grillille puolen yön maissa ja pirunmoisia housemaratoneita.

Booyaka!  ;D

Heh. Pistän paremmaksi. Loppusodassa 0 päivää. Oli niin "kova kiire järkätä" varusmiehille konserttia ettei voinut ehtiä loppusotaan leikkimään. Todellisuudessa katseltiin VMTK:n toimistolla videotykillä leffoja, pelattiin boxia ja muuta mukavaa. VMTK:n toimisto oli sopivasti sotkun kellarissa, joten ei ollut myöskään pitkä matka munkkikahville.

Paha tuota nollaa päivää mennä rikkomaan, mutta sanottakoon nyt että Tj-VPtri viestijaokseen kuuluvana loppusota oli kokonaisuudessaan 5 päivää, josta kaksi ensimmäistä (ja meidän tapauksessa viimeinen päivä) vaan maattiin. Kahtena ensimmäisenä siis oli se hyökkäysvaihe, jolloin vain tykit ammuskelivat, ja myö ei tehty mitään ;)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Scarf - 14.02.2008 10:48
Varusmies kuoli kesken Cooperin testin (http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1488232).

Voin hyvin kuvitella taustatilanteen: se perinteinen inttiflunssa jyllänyt jo viikkoja, "Ne jotka eivät osallistu, juoksevat viikonloppuna!" -ja "Alle 2000m juosseet juoksevat myöhemmin uudelleen!" -uhkailut ennen juoksua, veksistä päivä vmtl:ää ja pari buranaa - ei kuumetta, paskantärkeä päivystysvuoro aamuyöstä ja parin tunnin yöunet, ym. kivaa.


Itse olin yhteensä kaksi kuukautta puolikuntoisena (flunssa-kuume-nielurisantulehdus-poskiontelontulehdus -kierrätystä), ja vapautuksia taisi olla yhteensä kolme päivää + viikko osastolla, josta suoraan leirille ja lämäreitten evakuointiharjoituksiin (parin muun puolikuntoisen kaverin kanssa yritettiin selittää alikeille tilannettamme, mutta eiväthän ne homot mitään kuuntele). Silti osallistuin kaikille leireille ja liikuntakoulutuksiin, koska ilmassa oli aina pelko rästimisestä.


Olen siis oikeastaan enemmänkin yllättynyt siitä, että näitä kuolemantapauksia on ollut näinkin vähän.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Ephram - 14.02.2008 11:05
Äärimmäisen ikäviä tuollaiset tapaukset.  :(


Onneksi ei sentään Venäjän kaltaista meininkiä ole, kun siellähän menehtyi pelkästään viime vuonna yli  400 varusmiestä...


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 14.02.2008 11:10
Jossain välissä venäjän armeijan sallittu kuolleisuusmäärä oli noin 10% kaikista varusmiehistä. Se kun ylittyi niin alettiin toppuuttelemaan.

Eipä ollut mullakaan yhtään vemipäivää koko palvelusaikana ja pariin otteeseen sai taudissa hytistä makuupussissa. Mutta niin siellä hytisi jokatoinen ukko. Saipahan ainakin melkoisen vastustuskyvyn vaivojensa palkaksi. Ei ole intin jälkeen edes nuhaa ollut.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Faiska - 14.02.2008 21:59
Välillä tosin saa sentään maalailla maaleja ja datailla sanlalla :x

Meillä oli sentään keskussanomalaite aka. "kösseli". Se oli poijjaat kuule semmoonen vehe että ihan itkettää kun sitä muistelee...


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 15.02.2008 16:14
Meillä oli sentään keskussanomalaite aka. "kösseli". Se oli poijjaat kuule semmoonen vehe että ihan itkettää kun sitä muistelee...
Jännää, kun mua taas meinaa naurattaa. Ja tuskin se siitä johtuu, että sitä teidän touskausta sai vain katsella sivusta ja nukkua omat päivystykset... ;)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 27.02.2008 20:20
Jeh. Maanantaista lähtien on ollut 1. JK:n viestijoukkueella (meillä) asutuskeskustaistelua eli aketusta. Helvetin siistiä ja piristävää vaihtelua kurssikauden viestikurssin jälkeen. Viestilaitteet me kyllä osataan ja ollaankin varmaan ihan kohta opiskeltu koko Puolustuvoimien viestikalusto läpi. Taistelukoulutusta ei puolestaan ole ollut ollenkaan tarpeeksi, joten se on nyt tämän J–kauden aiheena. VK:ssa leireilläkin vedettiin vaan kaapelia mettään tai konffattiin vipan laitteistoa, mukaan lukien kösseliä.

Tänään harjoittelimme aketuksen käytännön temppuja sellaisessa isossa kaksikerroksisessa talossa. Yksi ryhmä hyökkäsi, toinen ja kolmas seurasi. Toisen kerroksen päällä oli tasanne, josta seuraajat seurasivat, mitä alhaalla tapahtuu. Osa ylimääräisistä miehistä oli maalimiehinä eli terroristeina. Tarkoituksena oli vallata rakennus ja eliminoida viholliset. Hyökkäyksen jälkeen vaihdoimme osia. Aseina oli RK:t paukkupatruunoilla ja käsikranaatteja simuloi tulenosoituspanokset. Koko iltapäivä aketettiin putkeen. Porukka otti mukaan kännykänsä ja muutaman kameran, joilla kuvattiin tasanteelta alhaalla tapahtuvaa toimintaa. Pistäisin yhden clipin, mutta file on turhan iso. Pitää koittaa viikonloppuna pakata sitä vähän. Lohdutukseksi kuva minusta, the urban warfighterista (http://kapsi.fi/~joposti/lets_do_the_ake.jpg).


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Faiska - 27.02.2008 22:13
Damn! Oispa meilläkin ollu tommosta...

Teittekö te niitä viestiyhteyksiä yvi-tyyliin tekasta tekaan, vai oliko teillä jotkut muut systeemit? Leireillä meinasi aina palaa vähän pinna niiden viestitekojen kanssa kun ei mikään tuntunut toimivan kunnolla. Kösseliyhteydet varsinkin oli aina tukossa ja yleensä ongelman sai ratkaistua heiluttamalla jotain random piuhaan tekan seinästä. Kösseli RLZ!"""""#E!E#!"#!


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 27.02.2008 22:34
Meikästä taas nuo eri viestijärjestelmien rajapintasäädöt oli aina parhautta(esimerkiksi meiltä tekasta paseihin taikka alville), kun kumpikaan joukko ei taatusti tiedä hevon kassiakaan siitä, minkälaiset vehkeet vasta-aseman kavereilla on(intissä tämä pätee kaikkeen). "Ai, teillä olikin kaikki liitännät sisäpuolella, siellä takimmaisessa seinässä. Njoo, nostetaan sitten tämä koko kela sisään. Pidätte ovet auki ja silleen..."

Hieno laitos.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Faiska - 27.02.2008 23:12
Oli aina lohduttavaa muistaa että siellä vasta-asemalla on ihan yhtä pihalla heput kuin omallakin....


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 28.02.2008 18:27
Spolleilla oli luonnollisesti myös aika paljon asutuskeskustaisteluharjoitusta. Ehdottomasti hauskinta oli se keikka RUK:issa kun tehtiin rynnäkkö pimeään rakennukseen yöllä ja jengi oli teippaillut taskulamput kiinni piipunvarteen. J-kaudella sitten tehtiin ekskursio Santahaminan "kaupunkisimulaattoriin" joka ei kyllä lopulta ollut niin hieno kun olisi osannut odottaa. Siellä parasta olivat köysilaskeutumisharjoitukset, ikkunoista sisään hyppimiset etc. Täytyy myöntää että jopa itseäni pelotti ennen lipalta tehtävää helikopterihyppyä.

(http://tuuliajolla.org/kuvat/Sisaeaen2.jpg)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 01.03.2008 01:47
Teittekö te niitä viestiyhteyksiä yvi-tyyliin tekasta tekaan, vai oliko teillä jotkut muut systeemit? Leireillä meinasi aina palaa vähän pinna niiden viestitekojen kanssa kun ei mikään tuntunut toimivan kunnolla. Kösseliyhteydet varsinkin oli aina tukossa ja yleensä ongelman sai ratkaistua heiluttamalla jotain random piuhaan tekan seinästä. Kösseli RLZ!"""""#E!E#!"#!
Mikä on teka? Joku viestikontti vai? Ei meillä mitään kontteja ollut VK:ssa. Erilaisia paseja vaan. Vipoja, epoja ja kopia. AUK–linja hoiteli nuo vipat ja esikuntalinja (eli viestimiehet) epat. Yleensä yhteydet toimi ihan hyvin vipojen välillä. Se laitteisto koulutettiin meille todella huolella.

Viimeisillä leireillä osa porukasta laitettiin muihin hommiin kuten kopalle tai telejoukkueeseen. Itse jouduin telemieheksi. No sai siinä nukkua enemmän kuin vipa-asemalla, jossa oli öisin päivystämistä, poterovartiointia ja vielä kipinävuorotkin. Tele huolehti öisin vain omasta kamiinasta, kun kopan porukka piti vartiota.

Kurssikaudella tutustuimme alvikontteihin, koska niitä käytetään rauhanturvaamisoperaatioissa. Niistä ei nyt oikein muuta sanottavaa ole kuin, että jos ne saa toimimaan, paras olla koskematta mihinkään enää. Minusta vipojen YVI2–kalusto oli paljon varmatoimisempaa ja viat oli helpompi löytää.

EDIT: Teka on näköjään telakuorma-auto.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Rignel - 01.03.2008 18:01
Tykkimiehenä ollaan nyt oltu viikko, ja säämieskurssille valittu. Pari päivää ollaan rötvätty aivan täysin, kun mitään tekemistä ei ole ollut. Vasta tänään oli ensimmäinen oppitunti ja siinäkin vai esiteltiin jotain häröjuttuja sääjaoksien vahvuuksista tms. Luvassa on 4 viikon tiivis kurssi, joten ei ole kovin paljoa aikaa olla cujalla asioista.

Ei helvetti, morttikaudella olin Tulenjohto- ja Tiedustelupatterissa parin hullun vänskän runnutettavana. Kyllä tuntuu säämiehen elämä parin ekan päivän osalta aika löysältä. Samassa talossa asuu myös spollekurssilaiset, ja siinä missä he lähtevät ekstraruntuaamulenkille, me vasta pyyhitään hiekkoja silmistä. :rollaus:


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: 6puu - 01.03.2008 18:54
Ja löysäilylinja vaan jatkuu. Maanantaina olisi edessä muutto Mikkeliin maavoimien esikuntaan esikuntalähetin hommia tekemään. Alikessu tämän kuultuaan sanoi, että "voi jumalauta mitä suklaahommia!" Ei siinä mitään, leirit, pakkiruokailut, tetsailut yms. jää väliin.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 01.03.2008 22:05
Tässä (http://jgw.fi/aketusta.avi) se videopätkä, minkä lupasin. Siinä siis vasemmalla huoneessa yksi terroristi, jota ryhmä yrittää saada päiviltä. Tukipartio pitää silmällä huoneen yhtä ovea ja kärkipartio menee sisään toisesta. Harmi, että kärkipartio keilasi tuossa huoneen vyöryttämisessä jääden turhan pitkään hengailemaan kranaatin räjähdyksen jälkeen oven ulkopuolelle.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 02.03.2008 11:45
Wohoo! Nyt on 6kk:n nakki varma. Aukiin yrittivät maanitella, muka liian hyvät paperit miehistöön ja vertaisten/kouluttajien arvioiden mukaan selvää johtaja-ainesta. Meinasivat miltei pakottaa, mutta tiukan linjan pidin ja uhkailin sivarilla. Toimi.

Arvatkaa kuka puhaltelee nollia 4.7?  ;D



Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Rignel - 08.03.2008 08:56
Wohoo! Nyt on 6kk:n nakki varma. Aukiin yrittivät maanitella, muka liian hyvät paperit miehistöön ja vertaisten/kouluttajien arvioiden mukaan selvää johtaja-ainesta. Meinasivat miltei pakottaa, mutta tiukan linjan pidin ja uhkailin sivarilla. Toimi.

Arvatkaa kuka puhaltelee nollia 4.7?  ;D


Aika sluiba miäs. Olen kyllä nähnyt, kuinka monella on mieli muuttunut alokasaikana noista jutuista. Olin itsekin NIIN 180 aamun mies, mutta aamuja kilahtikin 270 että hups vain.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Anaconda - 16.03.2008 14:02
Vaikka olenkin aseintoilija ja jotkut ihme luolamiesgeenit painaa taustalla ja armeijan on ihan pakko päästä, niin olen silti sitä mieltä, että asevelvollisuus sotii yksilönvapautta vastaan. Se on valtion kohdistama vaade ihmisen yksityisyyttä kohtaan, ja valtio tekee ainutlaatuisesta ihmisestä omaisuuttaan vaatimalla tämän palvelukseensa vähintään kuudeksi kuukaudeksi, tai häkki heilahtaa. Mielestäni tämä on vastenmielistä enkä näe siinä mitään positiivista. Muutenkin Suomen armeija ei kiinnosta sitten tippaakaan. Onneksi olen kaksoiskansalainen ja pääsen suorittamaan armeijan yhdessä maailman parhaimmista armeijoista. Rämpikää te täällä loskassa suksilla ja unelmoikaa NH-90:stänne.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Rignel - 16.03.2008 16:45
Vaikka olenkin aseintoilija ja jotkut ihme luolamiesgeenit painaa taustalla ja armeijan on ihan pakko päästä...

...

...Suomen armeija ei kiinnosta sitten tippaakaan.

Havaitsenko ristitriitaisuuksia? OBJECTION!


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Kabanossi - 16.03.2008 16:47
Vaikka olenkin aseintoilija ja jotkut ihme luolamiesgeenit painaa taustalla ja armeijan on ihan pakko päästä...

...

...Suomen armeija ei kiinnosta sitten tippaakaan.

Havaitsenko ristitriitaisuuksia? OBJECTION!

Hän puhui kaksoiskansalaisuudesta. Eli suorittaa asepalveluksen jossain muussa maassa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Rignel - 16.03.2008 16:53
Vaikka olenkin aseintoilija ja jotkut ihme luolamiesgeenit painaa taustalla ja armeijan on ihan pakko päästä...

...

...Suomen armeija ei kiinnosta sitten tippaakaan.

Havaitsenko ristitriitaisuuksia? OBJECTION!

Hän puhui kaksoiskansalaisuudesta. Eli suorittaa asepalveluksen jossain muussa maassa.
Ai. Sisälukutaito taantuu täällä missä olen juuri tällä hetkellä.

Mutta tosiaan siitä loskassa rämpimisestä? Ei päde minuun, sillä olen säämies. Säämiehenä olo tarkoittaa sitä, että leireillä päästetään pari palloa ilmaan ja katsellaan niitä puolisen tuntia riippuen pilvisyydestä. Ei muuta. Kasarmilla taas säämiehenä olo tarkoittaa sitä, että katsotaan säätilanne pari kertaa päivässä ja pelataan pleikkaria loppupäivä. 

Talven saapumiserää kun olen, niin säämiesaika levittyy siinä kesän päälle. Meillä on sääasemalla pallogrilli, että silleen. :P


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Kabanossi - 16.03.2008 17:11
Musta tulee isona säämies.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: tombbi - 16.03.2008 22:57
Noniin, nyt kaivataan vinkkejä... Elikkäs miten tämän sodanleikkimisen saa ohi 180 päivässä? Mitä tuota varusmies 2008 kirjasta selailin, niin melkein kaikki koulutukset ovat 270 tai 362 päiväisiä...


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: KOSHIRRO - 16.03.2008 23:11
Noniin, nyt kaivataan vinkkejä... Elikkäs miten tämän sodanleikkimisen saa ohi 180 päivässä? Mitä tuota varusmies 2008 kirjasta selailin, niin melkein kaikki koulutukset ovat 270 tai 362 päiväisiä...

Josset halua aukkiin joutua...Ole mahdollisimman passiivinen äläkä tee mitään mikä kiinnittäisi kouluttajien huomion posiitiivisessa mielessä. Ei kuitenkaan kannata alkaa perseilemään tai ne pistää sut sinne ihan vaan vittuilun vuoksi. Niin ja jossain vaiheessa tulee sellainen testi missä mitataan johtamistaidot. Tässä testissä kannattaa olla vaan mahdollisimman hiljaa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: tombbi - 17.03.2008 17:39
Noniin, nyt kaivataan vinkkejä... Elikkäs miten tämän sodanleikkimisen saa ohi 180 päivässä? Mitä tuota varusmies 2008 kirjasta selailin, niin melkein kaikki koulutukset ovat 270 tai 362 päiväisiä...

Josset halua aukkiin joutua...Ole mahdollisimman passiivinen äläkä tee mitään mikä kiinnittäisi kouluttajien huomion posiitiivisessa mielessä. Ei kuitenkaan kannata alkaa perseilemään tai ne pistää sut sinne ihan vaan vittuilun vuoksi. Niin ja jossain vaiheessa tulee sellainen testi missä mitataan johtamistaidot. Tässä testissä kannattaa olla vaan mahdollisimman hiljaa.

Näillä eväillä suunnittelemaan tulevaisuutta! Kiitos ;D


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Rignel - 17.03.2008 18:04
Noniin, nyt kaivataan vinkkejä... Elikkäs miten tämän sodanleikkimisen saa ohi 180 päivässä? Mitä tuota varusmies 2008 kirjasta selailin, niin melkein kaikki koulutukset ovat 270 tai 362 päiväisiä...

Josset halua aukkiin joutua...Ole mahdollisimman passiivinen äläkä tee mitään mikä kiinnittäisi kouluttajien huomion posiitiivisessa mielessä. Ei kuitenkaan kannata alkaa perseilemään tai ne pistää sut sinne ihan vaan vittuilun vuoksi. Niin ja jossain vaiheessa tulee sellainen testi missä mitataan johtamistaidot. Tässä testissä kannattaa olla vaan mahdollisimman hiljaa.

Näillä eväillä suunnittelemaan tulevaisuutta! Kiitos ;D

Muista tosin se seikka, että lyhin palvelusaika ei aina ole se helpoin.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 24.03.2008 15:42
Wohoo! Nyt on 6kk:n nakki varma. Aukiin yrittivät maanitella, muka liian hyvät paperit miehistöön ja vertaisten/kouluttajien arvioiden mukaan selvää johtaja-ainesta. Meinasivat miltei pakottaa, mutta tiukan linjan pidin ja uhkailin sivarilla. Toimi.

Arvatkaa kuka puhaltelee nollia 4.7?  ;D


Aika sluiba miäs. Olen kyllä nähnyt, kuinka monella on mieli muuttunut alokasaikana noista jutuista. Olin itsekin NIIN 180 aamun mies, mutta aamuja kilahtikin 270 että hups vain.

Eikös 270 ole se kaikkein turhin vaihtoehto? Miehistön 180 päivää ja RUK on ainakin omasta mielestäni ne joihin kannattaa pyrkiä(itseä ei "johtaja"-koulutus kiinnosta). Eihän tämä puolen vuoden nakki ole se helpoin, mutta ainakin kavereita jotka ovat 270 valinneet ovat sitä katuneet. Pelkkää sluibailua esimerkiksi kuskina ja silti menee se 3kk enemmän kuin muilla.

Itsellä vielä se 102 päivää jäljellä, eli miltei puolet käyty. Rankin osuus vielä edessä, mutta ainakin kotiutuu lämpimien kelien koittaessa ja pääsee ottamaan biniä terassille tai jonnekin etelän rannoille.





Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: KOSHIRRO - 24.03.2008 15:48
Itsellä vielä se 102 päivää jäljellä, eli miltei puolet käyty. Rankin osuus vielä edessä, mutta ainakin kotiutuu lämpimien kelien koittaessa ja pääsee ottamaan biniä terassille tai jonnekin etelän rannoille.

Kyllä musta oli ainakin mukava kotiutua muiden jäädessä pakkaseen  ;D


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: kep - 24.03.2008 17:43
Itsellä vielä se 102 päivää jäljellä, eli miltei puolet käyty. Rankin osuus vielä edessä, mutta ainakin kotiutuu lämpimien kelien koittaessa ja pääsee ottamaan biniä terassille tai jonnekin etelän rannoille.

Kyllä musta oli ainakin mukava kotiutua muiden jäädessä pakkaseen  ;D
Sata-nolla minun mielestäni ainakin parempi kotiutua kesällä kuin talvella. Puolen vuoden miehenä I/07-erästä kotiutuneena oli kyllä herkkua se intin loppuaikakin viimeisen metsäkeikan jälkeen. Makoiltiin vain perseillämme ja kulutettiin päiviä pois pelaamalla ulkona esimerkiksi sählyä ja futista. Sitten kotiutumispäivänä fiilis oli kaksin verroin mahtava kun pääsi ruuvaamaan nollia AUK:uun jääneille.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 24.03.2008 18:01
On se näin parempi. Tosin ihan sama talvella tai kesällä. Elämä on niin lyhyt ettei sitä intissä kannata kuluttaa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Frank - 09.04.2008 21:38
Kävin sitten tänään vihdoin ortopedillä kysymässä hänen mielipidettään siitä, kannattaako minun osallistua armeijaan polvieni kanssa. En uskonut sitä silloin, mutta C-paperit tuli. En muuten ole ikinä ennen ollut näin onnellinen ja huojentunut. Nyt voinkin sitten hyvillä mielin keskittyä jatko-opiskelupaikan hakuun, kesätöiden hommaamiseen ja kesämatkan suunnitteluun. Ei tarvitse lähteä heinäkuussa leikkimään sotaa. :D


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: despo - 09.04.2008 21:44
Kävin sitten tänään vihdoin ortopedillä kysymässä hänen mielipidettään siitä, kannattaako minun osallistua armeijaan polvieni kanssa. En uskonut sitä silloin, mutta C-paperit tuli. En muuten ole ikinä ennen ollut näin onnellinen ja huojentunut. Nyt voinkin sitten hyvillä mielin keskittyä jatko-opiskelupaikan hakuun, kesätöiden hommaamiseen ja kesämatkan suunnitteluun. Ei tarvitse lähteä heinäkuussa leikkimään sotaa. :D

Pitäisi itsekin harkita reissua ortopedille, sillä vähän on häikkää oikeassa polvessa. En yritä mitenkään intistä laistaa, mutta olisi ihan kiva saada jotain tarkennusta asiaan. Ollut jo monta vuotta, mutta eivät nuo normaalit lääkärit ole siitä osanneet sanoa juuta eikä jaata, saati sitten suositella jotain toimea. Normaalisti tuon polven kanssa ei ole ongelmia, normaalisti pelaa ja silleen, mutta uskon että intin aikana ongelmia saattaisi hyvinkin tulla.

CFrank, et viitsisi kertoa mikä siinä sinun polvessasi on vikana? Ties vaikka olisi meillä sama ongelma...


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Frank - 09.04.2008 22:31
CFrank, et viitsisi kertoa mikä siinä sinun polvessasi on vikana? Ties vaikka olisi meillä sama ongelma...
Diagnoosin mukaan chondromalacia patellae, eli polvirustot on epätasaiset. Tämä ortopedi tosin kiinnitti huomiotaan enemmänkin polvieni heikkouteen ja päätti ihmeen nopeasti antaa C:t. En olisi uskonut, mutta ihan älyttömän hyvin kyllä meni.

Kannattaa kyllä käydä ortopedillä. Minä en ainakaan tahtoisi mennä riskeeraamaan polviani armeijaan.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: tombbi - 10.04.2008 00:20
Polvi on paska paikka rikkoa... Ite odottelen täsä, että saisi nuo koulutapaturmapaperit kuntoon, että pääsee tutkituttamaan kunnon lääkärille. Koululääkäri kun meinasi, ettei siinä mitään vikaa ole..

Ja lisäillääs sen verran vielä, ettei täysin OTksi mene. Tääläkin kun tuo intti alkaa pääle puskea, niin pitää tarkistaa mikä vika siinä polvessa on, ennen kun menee armeijaan rikkomaan sitä lisää.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 10.04.2008 00:32
Kaikilla tuntuu olevan polvet paskana. :???:



Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: rinturi - 10.04.2008 12:42
Kaikilla tuntuu olevan polvet paskana. :???:



Hyvä syy pelata videopelejä ja katsoa animea.

EDIT: Sit vielä pari hymiötä perään ettei kukaan ota hernettä nenään.  ;D ;D ;D :lol: :lol: :lol: 8) 8) :P :rollaus: :) ;) Konsolifinistä opittua.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Azu - 10.04.2008 13:02

EDIT: Sit vielä pari hymiötä perään ettei kukaan ota hernettä nenään.  ;D ;D ;D :lol: :lol: :lol: 8) 8) :P :rollaus: :) ;) Konsolifinistä opittua.
<3 <3 <3 Elitismi <3  <3 <3


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 10.04.2008 13:30
Lainaus
<3 <3 <3 Elitismi <3  <3 <3

On väistämätön paha  :lol: :( >:( :P

"polvillaan Nintendon edessä."

(http://img209.imageshack.us/img209/9316/nma3kopiohv2.jpg)



Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 11.04.2008 10:58
Häh, mä en nyt taas ymmärrä sanan "elitismi" käyttöä tässä yhteydessä. Varmaan joku internetjuttu.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 11.04.2008 11:08
Häh, mä en nyt taas ymmärrä sanan "elitismi" käyttöä tässä yhteydessä. Varmaan joku internetjuttu.

Varmaan liittyi konsolifiniin enemmänkin kuin polviin ja vässyköihin? Vai etkö ymmärtänyt nimenomaan sitä? No sehän menee niin, että ne on kateellisia kun Pelaajalaudalla puhutaan asiaa (joskus) ja Pelaajalauta on kateellinen niille, kun Konsolifinissä spämmätään enemmän viestejä minuutissa kuin täällä vuodessa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 14.04.2008 18:42
Huomenna alkaa sitten THE barettimarssi. Meikäläinen vieläpä ryhmänjohtajana. Matkalla on kuusi rastia, joilla esim. perustetaan VCP (vehicle check point) tai OPT (observation post temporary). Marsittavaa matkaa tulee varmaan sellaiset 45 km. Mukana kannetaan sovellettua täyspakkausta eli reppu on oman maun ja tarpeiden mukaan pakattu, kuten kuuluukiin. Marssi kestää kaksi päivää ja niitten välisenä yönä nukutaan teltoissa. Marssin suoritettuamme baretin hopeinen kokardi vaihtuu kultaiseen.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Faiska - 14.04.2008 18:58
Hajoa siihen...


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 19.06.2008 20:44
Perkele. Nyt tulee vähän rehellistä tiliä. Tänään oli toiset kersanttiylennykset. Ja meikäläinen jäi taas uupumaan ylennettyjen listalta. Meidän joukkueesta oli ehdolla 4 minä mukaanlukien. Kaksi valittiin. Minua oli suositeltu joukkueeni kokelaiden toimesta. Myös oma ryhmäni oli ilmaissut kokelaille, että haluaisivat minulle kessun nappulat. Kys. suositus on kyllä uskomaton työvoitto ja erittäin mairitteleva myönnytys, kun me olemme kaikki vertaisia ja kaikki periaatteessa tappelevat kolmannesta väkäsestä. Hommia olen painanut erittäin tunnollisesti ja olen omastakin mielestä ehdottomasti ansainnut ylennyksen. Ainoa asia, mitä minulla ei ole ylennettyihin verrattuna, on näkyvä ja karismaattinen persoona. En myöskään ole pitänyt itsestäni erityisesti meteliä. No, ensi viikolla teen sen, mitä parhaiten osaan eli asioiden puimisen. Menen kouluttajani puheille ja kysyn, että kuinka monta ylennystä on vielä tiedossa kotiuttamisen yhteydessä ja otan sitä kautta minun ylennyksen puheeksi. Kouluttajalla on kyllä tiedossa, että olen noheva ja ehdotettujen listallakin, mutta haluanpa varmistaa sen ylennyksen, jottei joku viime tingassa pääse kiilaamaan väliin. Tämä nimittäin vaikuttaa suoraan sotilasuraani, jota olen nyt tosissani aloittamassa. Syksyllä alkaa Kosovon rotaatiokoulutus, jonka jälkeen itse toimialueelle vuodeksi tai puoleksi. Sillä, onko alikersantti vai kersantti, on suuri vaikutus siihen, minkälaisen tehtävän operaatiossa saa hoidettavakseen. Haluan vastuullisen johtamistehtävän, joita ei juuri alikräkätille heru. Vuoden verran nollaus Kosovossa viestimies vitosena ei kiinnosta yhtään.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: tuhis - 19.06.2008 20:53
Kannattaa olla rento, mutta täytyy sitä itsestään ääntäkin pitää. Vähänkin kun osoittaa väränkaltaista vakavuutta niin se tuntuu olevan merkki siitä että ei korpraalia korkeammaksi ole asiaa. Joka on minusta pelkästään hyvä asia. Eipä ole erityisen pahaa sanottavaa kenestäkään, mutta kaikkea paskaa ei onnistuta siivilöimään ja meilläkin oli joku nukkavieru lestaadiolaisnysverö joka sitten räksytti mielipuolisena kun oli ränkkiä. Onneksi vammaisimmat tyypit jäivät ilman yhtäkään ylenemistä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: tiong - 20.07.2008 20:18
Eka viikonloppuvapaa vetelee viimeisiään ja kohta pitäisi startata takaisin kohti kasarmia. Ensimmäiset pari viikkoa menivät loppujen lopuksi yllättävän nopeasti vaikka arviolta noin 60% ajasta käytettiin odotteluun.

Aikamoista pelleilyähän tuo touhu on, ei siitä mihinkään pääse. Välillä homma sujuu hyvinkin helposti mutta välillä touhussa ei ole mitään järkeä. Onneksi alikessujen joukosta ei löydy kuin yksi valittajatyyppi ja heti kun "ryhmänjohtajien vanhimman" vuoro vaihtui toiselle alikessulle loppui huutaminen ja valittaminen iltavahvareissa kuin seinään. Melkoinen Rennostohan tuo paikka tuntuisi olevan - heti ensimmäisen viikon keskiviikkona päästiin jo sotkuunkin :lol:. Huomenna tosin lähdetään ensimmäiselle leirille joka kestää torstaihin asti. Lauantaina taas sitten myöhästyneelle viikonloppuvapaalle (maanantai on sitten HL-päivä kaikilla).

Eniten huolestuttaa nyt oman pään kestäminen - merkkejä hajoamisesta on jo ilmassa. Unettomuutta, satunnaista ahdistusta ja stressiä on jo nyt ilmennyt. Mitään tämmöisiä oireita siviilissä ei ole koskaan ollut. Lääkärille kävin jo kerran valittamassa ja olisi jo E-luokkaa tarjonnut. Kohteliaasti kieltäydyin ja pääsin kuraattorin juttusille, joka aikoi käydä komppanian päällikön juttusilla ja ehdottamassa mua 6kk hommiin. Unilääkkeillä saa nukutuksi ihan hyvin mutta en kyllä todellakaan ajatellut rueta niitä napsimaan jatkuvasti. Jos tilanne tästä leirin aikana pahenee niin pitää mennä uusiksi lääkärin juttusille ja kysyä mahdollisuutta C-luokkaan. Motivaatiotahan minulla ei ole -- sivariin olisin mennyt takuuvarmasti mikäli hommasta olisi selvinnyt puolella vuodella. Tarkoituksena on nimittäin päästä opiskelemaan ASAP. Reservinkieltäytyminen on sellainen juttu jonka teen aika varmasti heti kotiutumisen jälkeen. Sotimaan en todellakaan aikonut mennä vaikka sellainen tilanne tulisikin joskus elämässä eteen.

Mutta joo, eiköhän tässä ollut tarpeeksi avautumista - toivottavasti homma lähtee sujumaan. Kassua kohti, mars!


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 20.07.2008 23:05
Paskaa se tulee olemaan alusta asti, mutta alku on itseasiassa pahin. P-kauden jälkeen kun hommaan on jo rutinoitunut ja koulutukseen tulee mielenkiintoisempia asioita homma alkaa maistumaan enemmän. Kyllähän siellä kaikilla, paitsi mielisairailla on se 24h kokovartalovitutus, mutta sopivan rennolla asenteella kaikesta selviää.

Iltavapailla pää täyteen, leireillä viinaa, vapaa-ajalla sodea, liikuntaa, leffoja ja pelailua.

Äläkä laske niitä aamuja!


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: tiong - 22.07.2008 15:59
No eihän tuosta mitään tullut kun heti parin tunnin päästä alkoi hajottamaan oikein kunnolla tuolla leirillä. Ei muuta kuin suoraan komppanian päällikön puheille leirillä ja autokyydillä takaisin kasarmiin. Eilinen ilta meni löysäillessä ja tänään sitten pitkällisen lääkärin odottamisen jälkeen kamat äkkiä kasaan ja pihalle mars mars. Samaan aikaan tänään lopetti myös yksi tupakaveri jolla astma vaivasi niin pahasti ettei pystynyt tekemään oikeastaan mitään. Ehti kokeilla parin viikon aikana jo varmaan melkein kymmentä erilaista lääkettä tuloksetta. C-luokkaanhan hän olisi ehdottomasti kuulunut mutta lääkäri ei sellaista lappua suostunut hänelle kirjoittamaan. Olisi kyllä halunnut jatkaa mikäli olisi vain pystynyt. Alun perin hänestä olisi pitänyt tulla B-mies kutsunnoissa mutta oli halunnut itse A-luokkaan. Nyt lääkäri ei suostunut laittamaan edes B-luokkaan. Ihme touhua.

Itselläni on nyt tiedossa siis ainakin kaksi vuotta vapautusta diagnoosilla "sopeutumishäiriö ja muu psykososiaalinen ongelma". Jossain välissä pitää mennä jonkun asiantuntevamman lääkärin juttusille ja sanoa suoraan että takaisin en ole menossa. Jos ei onnistu niin sitten haen lisää lykkäystä ja etsin jonkun toisen lääkärin. Viimeisenä vaihtoehtona on sitten tietenkin aina se siviilipalvelus, mutta se tuntuu kyllä hiukan rangaistuksenomaiselta.

Toisaalta kun positiivisesti ajattelee niin oli hyvä että hajoaminen sattui tähän alkuun -- nyt voin aloittaa heti syyskuussa opiskelut TKK:lla ja aikaistaa muuttoa Espooseen muutamalla kuukaudella. Tällä hetkellä ainakin ihan positiivinen fiilis.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 22.07.2008 18:56
Lainaus
Tällä hetkellä ainakin ihan positiivinen fiilis.

Ensimmäiseen sivaripäivään asti. Tervetuloa kerhoon...


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Turilas - 22.07.2008 22:27
Älä zoukka pelottele sivarilla. :lol: Sivari on ihan jees, varsinkin, jos löytää hyvän palveluspaikan. Mä sain helvetin hyvää työkokemusta hienossa työyhteisössä vuoden verran. Vielä kun siitä viitsisi mainita jossain työhaastattelussa, mutta todennäköisesti työnantaja kuulisi asian näin: "Olin siviilipalveluksessa blaa blaa (Seuraava hakija kiitos...) plää blöö päläpälä". No, todennäköisesti ei enää noin, paitsi joka toisessa työpaikassa.

Nyt sivarin jälkeen naurattaa oma asenne siviilipalveluksen vastustukseen ja vastustajiin vuosi sitten. Oma viestini ykkössivullakin on melko hauskaa paatosta. Paljon rennommin osaa suhtautua sivaristatukseen, eikä sitä todellakaan jaksa enää millään tavoin puolustella. Enkä toisaalta tunne tarvettakaan. Niin sitä ihminen vaan voi kasvaa vuodessa...


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 22.07.2008 22:40
No ei sivarissa mitään hirveää ole, ellei joudu paskaan paikkaan, mutta kyllä välillä tuntui, että intti olisi ollut jopa lepimpi mesta viettää se puoli vuotta. Harva sivari kuitenkaan saa mitenkään haastavia tai kehittäviä hommia. No jälkeenpäin ei tietenkään tunnu missään, mutta oli se välillä aika helvetin puuduttavaa aikaa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Koo - 22.07.2008 22:51
Nii, kyllä niillä sivareillaki on aina se hajotus naamalla :lol: Semmosii flegmaattisii lötköjä aina.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Scarf - 22.07.2008 23:19
Nii, kyllä niillä sivareillaki on aina se hajotus naamalla :lol: Semmosii flegmaattisii lötköjä aina.

Aijaa, mua ei ole hajottanut yhtenäkään päivänä (tai no ehkä siellä turhassa koulutusjaksossa, jossa lötköiltiin koko ajan), vaikka teen välillä ihan suht raskastakin fyysistä työtä 8h päivässä ulkosalla.

Kyllä ne omat intissä vietetyt 4½ kuukautta olivat niin turhanpäivästä pelleilyä tähän verrattuna. Vitutusta aamusta iltaan.

Mutta olisin kyllä kuitenkin ollut kiitollinen 6kk peruspestistä. On se kuitenkin niin lyhyt aika loppujen lopuksi, että menee heittämällä hyvässä seurassa, jos sellaista on tupaan suotu. Sitten on tietenkin ne prikaatti- ja komppaniakohtaiset erot, eli on aika sattumankauppaa, onko se palvelus vittumaista vai vähemmän vittumaista.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Turilas - 23.07.2008 00:01
Harva sivari kuitenkaan saa mitenkään haastavia tai kehittäviä hommia.
Monestihan se taitaa olla sitä vahtimestarin duunia, mikä kyllä toisaalta voi olla ihan kehittävääkin. Mä olin koulutusjaksolla vokt-ryhmässä ja ohjaaja sanoi, että vaikka sivari olisi vokt-koulutuksen saanut ja kouluun pääsisi töihin, saattaa käydä niin, että reksi laittaa hänet tekemään sitä vaksin työtä, koska he kulujen maksajana saavat itse päättää, mihin työhön sivari laitetaan. Eihän väkivaltaongelmien konkreettinen torjunta voi olla yhtä tärkeää kuin vakituisen vahtimestarin apupoikana juokseminen.

Mulla oli kyllä riittävään haasteellista työtä, sillä jos palkkatyössä olisin ollut, työnimikkeeni olisi voinut olla koulunkäyntiavustaja -opettaja -hoitaja -vapaa-ajanohjaaja -autonkuljettaja -vahtimestari -vartija. 8)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Kubs - 23.07.2008 11:49
Mullakin alkais sivari enskuun loppupuolella. Koulutusjakso ei paljon nappaa, mutta odotan, että töihin pääsee. Tiedossa on ihan mukava työpaikka ja eiköhän se aika mene nopsaan siellä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 23.07.2008 12:16
Mitä venettä, se koulutusjaksohan oli parasta ikinä. Saunottiin, löhöiltiin, pelattiin videopelejä, juopoteltiin ja aina välillä istuttiin kuuntelemassa ihan mielenkiintoisiakin esitelmiä eri aiheista. Tosin yleensä kuulijoiden reaktiot olivat itse esitystä mielenkiintoisempia.

Nukuinkin siellä paremmin kuin ikinä missään, tiedä sitten miksi.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: sleepy - 23.07.2008 12:47
Mitä venettä, se koulutusjaksohan oli parasta ikinä.

Jep. Jo yksinään siinä neljän hengen kämpässä missä leirin olin, oli älyttömän hauskaa. Pääsin kuuntelemaan Serbialaista heviä, opin miten pelataan rugbya ja pelattiin Midtown Madnessiä kannettavalla koneella, joka juuri ja juuri jaksoi pyörittää peliä. Ja vastakkaisessa huoneessa katseltiin Ghost Dog. Ja kokoajan annettiin älyttömän hyvää ruokaa!

Tosin talvella en Lapinjärvelle menisi ja eihän tuosta kuukaudesta oikeastaan mitään hyödyllistä käteen jäänyt.

Ja Creature from the Black Lagoon on yllättävän hyvä flipperi.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Turilas - 23.07.2008 15:39
Koulutusjaksolla viihtyminen taitaa riippua vain ja ainoastaan siitä, sattuuko olemaan hyvää porukkaa mukana. Mun jaksolla oli hienoja ihmisiä ja siksi ainoastaan matkat sinne vitutti (Lapinjärvi - Helsinki - Jyväskylä - Vihtavuori). Hanhen karaoke-illat oli parhaita. Samaten koulutusjakso vastaan legioonalaiset + henkilökunta -jalkapallomatsi. Voitettiin 15 - 1 ja esiinnyttiin myös Ajankohtaisessa kakkosessa. :lol:


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Doinkki - 27.07.2008 03:31
Tonttukerho TJ 67

Itsehän en ole kuluneen puolen vuoden aikana hajonnut inttiin kuin kerran. Sekin tapahtui kun lomat poltettiin tuntia ennen lomatarkastusta ja gines venähti 4 viikon mittaiseksi.  :P

Muutoin ei ole ollut tähän mennessä yhtään paskempi reissu; mielenkiintoista hommaa ollut vähän väliä, törmännyt moneen tosi hyvään tyyppiin, ja haukkakin on kasvanut kivasti. 


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Kubs - 01.09.2008 15:32
Viikko Lapinjärvellä vietetty ja huomen aamulla pitäisi takas mennä. Ihan mukava paikka kaikinpuolin. Kouluttajat ovat kanssa mukavaa porukkaa ja vitsailevat paljon, välillä tuntuu ettei luennoilla meinaa mitään asiaa tulla, mutta minua tuo nyt ei haittaa.  :)

Iltaisin meinaa välillä olla vähän tylsää, mutta kohtuu nopeesti siellä aika menee.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Doinkki - 18.01.2009 17:32
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Varusmies+ampui+itsens%C3%A4+Niinisalossa/1135242829347

Ei se intti nyt noin paha paikka ollut.

Tietysti jos taustalla painaa jokin muu niin tarjoaahan se RK oivan ratkaisumallin.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 18.01.2009 18:42
Onneksi ei alkanut listimään ketään muita. Omana aikana yksi uhkaili ja hänet potkittiin samantien ulos. Kyseinen kaveri piestiin levyiksi joitakin viikkoja myöhemmin helsinkiläisessä ravintolassa. Ei kannata uhkailla.

Tuskin on intti ollut syynä tuohon itsariin, mutta ratkaisun se on tarjonnut.



Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 19.01.2009 11:02
Tuskinpa on päätynyt itsemurhaan intissä vietetyn viikon takia. Väittäisinkin, että jo ennestään itsemurhaa haluavalle ihmiselle intti on mainio paikka päättää elämänsä. Jokainen saa oman aseensa ja ampumaradalla on helppo laittaa se yksi luoti taskuun myöhempää käyttöä varten. Joidenkin mielenlaatuun intti ei myöskään millään sovi, joten voi syntyä hetkellinen illuusio elämän täydellisestä kamaluudesta ja lohduttomuudesta. Ei tule niitä harhalaukauksia sitten itsemurhaustilanteessa siellä kuivaushuoneen nurkassa, kun kaikki tuntuu 100% paskalta. Ryhmänjohtajakin vaan käskee eikä äiti anna iltahalia.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 19.01.2009 16:56
Hehe, on se hauskaa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Kabanossi - 23.01.2009 21:33
Ekat pari viikkoa inttiä takana ja fiilis yllättävän positiivinen.  :) Välillä tietty vituttaa ja tulee varmasti jatkossakin vituttamaan, mutta helvetin hyvät tupakaverit auttaa oikeasti jaksamaan. Kolme tyyppiä lopetti jo ja yksi niistä oli todella ärsyttävä, muuta jannut aivan huippuja. RK:lla ampuminen on ihan vitun makeeta. 88 pongoa sain kaks kertaa putkeen. Kohdistuslaulaukset meni päin vittua, mutta tähtäintensiirron jälkeen paukkui kympit ja ysit. Pari seiskaa vaan pilas mahikset kiitettävään tulokseen.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: echoes - 24.01.2009 12:05
Paskaahan se on ja kyllä tuosta RK:lla ampumisesta hohtokin häviää nopeasti. Viimeistään rupeaa siinä vaiheessa vituttamaan kun kinkut napsahtavat yhtäkkiä perjantaina, seuraavalla viikolla paska leiri edessä ja TJ:kään ei näytä vähenevän yhtään.

Eipä silti paljon uusia frendejä siellä saa ja muistettavia kokemuksia. Itellä rupeaa käymään aamut senverran vähiin pikkuhiljaa, että vitutuskin rupeaa jo laskemaan. Gonahtaneena on kiva olla.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Riepu - 04.03.2009 19:49
Ja nythän se sekoilu alkaa pikkuhiljaa käynnistyä. Sain nyt viimein lääkärintarkastuksen kutsuntoja varten alta pois, ja hieman yllättäen minua ei taidettu rankata B:ksi vaan A:ksi. Astma kun vaivaapi ja muutama muukin häiriöntekijä toki historiassa vaanii minua vielä tänäkin päivänä, joten odotin suosilla astetta alempaa luokitusta, kun eräs tuttavakin repäisi viime vuonna todella yllättävän C:n.

No mutta ei kai A- ja B-lössin hommelit eroa armeijassa kauheasti...eihän?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 04.03.2009 20:36
Usko pois olet paljon mieluimmin A-mies, kuin bemari. Kaveri itki itselleen B:n paperit ja hihkui ilosta pari viikkoa. Loput intistä menikin PSP:tä pelatessa ja paskanakkeja hoidellessa. Eli suomeksi helvetin tylsää tulee olemaan sun varusmiespalvelu. Ei ollut kaverikaan enää hyppinyt ilosta, kun oli kuurannut kasarmia 4kk ja toiminut leireillä 12h/päivä kipinämikkona. Olisi halunnut kunnon hommiin takaisin, mutta ei päästetty.

Se 6kk menee paljon nopeammin jos saa tehdä siellä jotain. Kyllä kaikki meetwurstitkin pysyivät menossa mukana, joten tuskinpa lievä astma haittaa. Toki jos äityy pahaksi, niin vapautuksen tulet saamaan samantien.


edit:

voit saada ne B:n paprut myös siellä intissä, kun alussa on paljon tarkemmat tarkastukset, kuin mitä ennen inttiä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: despo - 04.03.2009 20:45
Usko pois olet paljon mieluimmin A-mies, kuin bemari. Kaveri itki itselleen B:n paperit ja hihkui ilosta pari viikkoa. Loput intistä menikin PSP:tä pelatessa ja paskanakkeja hoidellessa. Eli suomeksi helvetin tylsää tulee olemaan sun varusmiespalvelu. Ei ollut kaverikaan enää hyppinyt ilosta, kun oli kuurannut kasarmia 4kk ja toiminut leireillä 12h/päivä kipinämikkona. Olisi halunnut kunnon hommiin takaisin, mutta ei päästetty.

Se 6kk menee paljon nopeammin jos saa tehdä siellä jotain. Kyllä kaikki meetwurstitkin pysyivät menossa mukana, joten tuskinpa lievä astma haittaa. Toki jos äityy pahaksi, niin vapautuksen tulet saamaan samantien.

On tässä nyt tullut kelattua, että kun itsellänikin on tuota rasitusastmaa, että miten on jos saa intistä "vapautuksen" sen vuoksi. Itsellä on nyt A:n paperit enkä B/C:n papruja ajatellut ruveta itkemään, ainakaan Gba:n kommentin jälkeen. Ihan oikeasti kiinnostaisi käydä intti kokemuksen vuoksi, vaikka puolisen vuotta elämästäni vaatiikiin.

Eli jos terveysongelmat äityvät pahaksi, niin annetaanko sitten ihan C:n paperit vai tuupataanko sivariin loppuajaksi? Ei millään pahalla sivareita kohtaan, mutta en ole menossa missään tapauksessa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 04.03.2009 20:52
Vapautuksen saat tai pääset B-mieheksi. Monesti saa päättää itse. Tai ainakin meillä oli yksi jannu joka oli jonkin aikaa B:nä ja sitten lopulta kunto petti ja lähti vapautuksen kera, mutta olisi voinut lähteä jo ensimmäisenä päivänä. Hänellä oli myöskin rasitusastma

Sivariin sua ei laiteta se on varma homma(armeijan kapiaiset vihaa sivaria, kannattaa mainita AUK-haastattelussa halunsa sivariin, niin pääsee 6kk:lla, heh) . Jokaiselle löytyy jotain hommaa armeijassa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Scarf - 04.03.2009 22:56
Sivariin sua ei laiteta se on varma homma(armeijan kapiaiset vihaa sivaria, kannattaa mainita AUK-haastattelussa halunsa sivariin, niin pääsee 6kk:lla, heh) . Jokaiselle löytyy jotain hommaa armeijassa.

No ei se aina ihan noin mene. Kun minut pakotettiin lämärihaastatteluun, sanoin niin haastattelun hoitaneille kenttäsairaanhoitajille kuin myös myöhemmin yksikköupseerille, että jos lämäriksi joudun, niin lähden sivariin samantien. Ei tehonnut.

Tosin lämäriksi nyt ei kukaan vapaaehtoisesti haluakaan (verrattavissa B-mieheen pidemmällä palvelusajalla ja jatkuvilla kineksillä), joten AUKista pääsee livistämään varmasti helpommin.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: JayeizH - 04.03.2009 23:18
Se 6kk menee paljon nopeammin jos saa tehdä siellä jotain. Kyllä kaikki meetwurstitkin pysyivät menossa mukana, joten tuskinpa lievä astma haittaa. Toki jos äityy pahaksi, niin vapautuksen tulet saamaan samantien.
Pah. Saahan sielä "sykkiäkkin" jos tykkää, mutta intissä oikeasti alkaa arvostamaan nukkumista ja ihan olemista. Voi vain olla eikä tarvitse tehdä jotain loppujen lopuksi tylsää hommaa. "Tylsyys" on tietysti näkökulmassakin kiinni ja kyllähän siitäkin jotkut tykkää...Mutta minä sain aivan tarpeeksi "sykkimisestä" ja "pätemisestä" "mosakaudella". Eli muutamana ensimmäisenä kuukautena. Sen jälkeen valittiin joitain ns. suuntautumisia josta minä ampaisin toimistoon. Hiljasta oli, hyvin rutiini pitoista, PC:llä tuli pelattua enemmän kuin kukaan uskoisi ja kirjoja tuli luettua. Mutta aika ei sen hitaammin mennyt kuin toisillakaan, ehkä jopa nopeammin. Enkä sentään sanonut lähes joka aamu ensimmäisenä "voi vittu" kuten eräs toinen komppanjastani (ihan oikeasti, tämä oli lähes joka aamu sama juttu). Lisäksi sain hiukan toistakin näkemystä koko touhuun kun oli enemmän järjestämässä kaikkea kuin osallistumassa siihen mitä järjestettiin.

Olihan tässäkin se kääntöpuoli. Intissä tosiaan oppi laiskaksi ja todellisen "uuno turhapuro asenteen". Eli tehdään töitä ettei tarvitse tehdä töitä. Ja tulihan sielä (pysyvästi) 10kg lisää painoakin. Ja juu, se oli sitä "löysempää" massaa. Mutta en kyllä kadu. En ole oikein ikinä ollut sen "miehisen pätemisen" perään mistä intissä on tehty melkein taidetta. Olihan sielä fiksujakin kavereita, eli en tarkoita että kaikki alikessut tms. olivat samanlaisia. Mutta olihan sielä aika paljon niitä "kovia jätkiä".


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 05.03.2009 02:20

No ei se aina ihan noin mene. Kun minut pakotettiin lämärihaastatteluun, sanoin niin haastattelun hoitaneille kenttäsairaanhoitajille kuin myös myöhemmin yksikköupseerille, että jos lämäriksi joudun, niin lähden sivariin samantien. Ei tehonnut.

Tosin lämäriksi nyt ei kukaan vapaaehtoisesti haluakaan (verrattavissa B-mieheen pidemmällä palvelusajalla ja jatkuvilla kineksillä), joten AUKista pääsee livistämään varmasti helpommin.

Joo, jätkällä oli huonoa tuuria. Itsellä tehosi uhkailu, tosin olin myös todella halukas juuri tiettyyn 6kk tehtävään. Meillähän pakotettiin 2/3 alokkaista AUK:hon. Joten viestiin ei kannata mennä, jos aukin haluaa välttää. Tosin eipä tuota itse saa valita, en itsekään hakenut viestiin.

JayeizH, itseäkin vitutti p-kausi(paskinta intissä), kuten myös muutkin kuukaudet, mutta kyllä se aika meni paljon nopeammin leireillä ja viestikoulutuksessa(e-kausi), kuin j-kaudella makoillessa tuvassa. Toki sitä ainaista nukkumista oppi arvostamaan ja ikinä ei napannut leirille lähteä, mutta varsinkin kesällä metsässä oli ihan jees tunnelma.

Itselläkin oli toimisto yksi hakuvaihtoehdoista(kuten 99%:lla miehistöstä), mutta meillä vain bemarit pääsivät niihin hommiin. Vaikka sitten jouduin raskaimpiin miehistön hommiin mitä oli tarjolla, niin en kyllä kadu. Homma oli fyysistä(juoksemista), mutta ainakin aika kului ja kunto pysyi hyvänä. Eniten vitutti juuri nämä wannabe johtavat joille oli noussut kusi hattuun, joita meidänkin joukkueessa muutama kappale oli.

Kadu en, mutta toista kertaa en menisi. Uudet mosat hajotkaa aamuihinne;D





Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 05.03.2009 17:53
Kertauskutsu, taas. Jo toinen pakollinen sen jälkeen kun heinäkuussa 2005 lähdin reserviin. Lisäksi on tullut kaksi kutsua viikonlopun mittaiseen vapaaehtoiskertaukseen. Yhdessäkään en ole käynyt enkä tälläkään kertaa ole menossa. Johtaako tämä uuteen sodan ajan sijoitukseen muiden vässyköiden pariin, joudunko puolustusvoimien mustalle listalle?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Bill Duke - 06.03.2009 08:48
Mullekkin tuli kertauskutsu, heti kerralla kaksi kappaletta. Reservissä olen ollut vuodesta 2002 ja kutsu on ensimmäinen. Mukava mennä käymään pitkästä aikaa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Kabanossi - 07.03.2009 15:05
Buahah. Perjantaina siirryttiin Upinniemestä Play Del Pansioon, Turkuun. Laivakokiksi vei tie ja TJ 215 atm. So far vaikuttaa ihan unelmapestiltä. Reilusta paristakymmenestä olen yksi niistä harvoista joilla on keittiötaustaa ja lähes kaikki sotilaallinen pelleily on unohdettu. Ruokalaan mennään kyllä muodossa syömään, mutta tahtimarssin ja puhekiellon voi unohtaa. Eikä ketään kiinnosta jos kylmänä aamuna kaulus on nostettu ylös. Herätykset ovat rentoja, kunhan tiettyyn aikaan ollaan pihalla varustus päällä, joka ei enää ole mikään superruma maastopuku, vaan huomattavasti rennompi meritaisteluasu. Hiljaisuus alkaa kyllä kymmeneltä, mutta kaikki istuivat messissä yli puolen yön katsomassa leffaa. En oikeasti näin vitun laiskana kaverina voisi keksiä parempaa palveluspaikkaa itselleni. Nykyisten kokkien siirtyessä reserviin huhtikuun alussa, jaetaan meidätkin aluksille. Sormet ristissä, että pääsis johonkin rennolle botskille.  :)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: 720 - 07.03.2009 21:36
Kutsuntapaperit tuli.

Outo olo, ensimmäistä kertaa todella tajusin että se täysi-ikäisyys kolkuttelee ovelle.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 07.03.2009 22:09
Kutsuntapaperit tuli.

Outo olo, ensimmäistä kertaa todella tajusin että se täysi-ikäisyys kolkuttelee ovelle.
Eikös kutsunnat ole vasta elokuusta lähtien? Milloinkohan meikäläisen postilaatikkoon kolahtaa..


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Ilkimys - 08.03.2009 02:03
Kutsuntapaperit tuli.

Outo olo, ensimmäistä kertaa todella tajusin että se täysi-ikäisyys kolkuttelee ovelle.
Samoin.. Vittumaista että mulla on 11.11 kutsunnat ja synttärit on 8.11.. en oo menossa, koulu käydään eka kunnolla.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Tush - 08.03.2009 02:05
Kivasti ei ole tullu mitään lappuja vaikka kaikki tutut on saaneet lappuja :D


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Anders Helevete - 08.03.2009 03:19
Hihhei, itsekin sain lappuset tuossa viime viikolla. Vituttaa...


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 08.03.2009 12:58
 ;D

Perus krapula menossa, mutta näiden juttujen jälkeen tuli hyvä mieli. Kiva muistella niitä pakkasia vartioidessa tyhjää metsää ja itikoiden määrää kesällä, kun hikisenä tuli jostain tehtävästä suoraan vartioon. Sitä jatkuvaa odottelua ja muuta pään hajottavaa toimintaa.

Kiva että muutkin saa kokea saman, jälkeenpäin on aina kiva muistella noita.



Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 08.03.2009 13:06
Kutsuntapaperit tuli.

Outo olo, ensimmäistä kertaa todella tajusin että se täysi-ikäisyys kolkuttelee ovelle.
Samoin.. Vittumaista että mulla on 11.11 kutsunnat ja synttärit on 8.11.. en oo menossa, koulu käydään eka kunnolla.
Siis mitä? Et ole armeijaan menossa vai et mene kutsuntoihin? Kutsunnathan on palkaton vapaapäivä töistä (ja koulusta), eikä kutsunnoista oikeastaan voi jäädä pois. Tai muuten tulee maija oven taakse..


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 08.03.2009 13:22
Kiva että muutkin saa kokea saman...

Paskin puoli intissä on se tieto, etteivät kaikki todellakaan sitä koe :(


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 11.03.2009 14:09
Tänään tuli kutsuntapaperit.. Alkoi yhtäkkiä ajattelemaan itseä armeijan vaatteissa.  :lol:


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Kabanossi - 11.03.2009 17:23
Tänään tuli kutsuntapaperit.. Alkoi yhtäkkiä ajattelemaan itseä armeijan vaatteissa.  :lol:

Samaa mietin itekin joskus. Ei se oo niin paha kun ympärillä on satoja muita samoissa kuteissa. Eikä se kaupungillakaan herätä huomiota. Paitsi laivaston lomapuku.  ;)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Stavros - 08.05.2009 23:19
Varusmiehille hankitaan konsolipelejä kuntoiluun (http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Varusmiehille+hankitaan+konsolipelej%C3%A4+kuntoiluun/1135245812799) ;D :rollaus:


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Bill Duke - 09.05.2009 11:26
Samoin.. Vittumaista että mulla on 11.11 kutsunnat ja synttärit on 8.11.. en oo menossa, koulu käydään eka kunnolla.
[/quote]

Hahaha ai kun on synttärit melkeen samaan aikaan? :D Synttärit... Joo-o. Jää vaan pois kutsunnoista.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: despo - 10.07.2009 17:44
Varusmiesten juoksulenkit lopetetaan, tilalle sauvakävelyä (http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1709329)

Maanantaista lähtien meikäkin hiihtää ilman suksia ympäri Santahaminaa  :)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 10.07.2009 18:00
Kajaanissahan sykittiin sauvoilla jo vuosia sitten. Eri mukavaa hommaa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: migge - 10.07.2009 18:51
Sama homma. Sauvakävelyä harrastettiin armeijassa jo vuonna 2004. Sauvoissa oli kivat maastokuvionnit.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: JayeizH - 10.07.2009 19:24
Ei jumalauta...Vuonna 2002 ei sauvoja näkynyt kuin suksien kanssa. Taisteluvarustus päälle ja maastoon. Jos ei jaksanut niin sitten huudettiin jaksamaan ja ennen ei lopetettu kunnes oltiin perillä tai kipujen vuoksi ei voinut kävellä. Kyllä muuten vitutti.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 10.07.2009 21:54
Pistän vielä paremmaksi. Ei sauvakävelty eikä hiihdetty. Tuskin edes pyörää käytettiin. Homman nimi oli täyspakkaus ja jalkamarssi. Jos ei täyspakkaus, niin ainakin taisteluvarustus muuten ja syöksyen eteenpäin.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 11.07.2009 01:00
Meillä taas pyöräiltiin pääasiassa, mikä lienee kesän saapumiserälle ominaista. Varsinkin yksiköissä, joissa golgatanmarsseihin ei panosteta ihan niin paljoa, vaikka patikoitiin sitä meilläkin. Suksilla kävin kerran, ja silloinkin huvikseni, kun oli leirillä luppoaikaa. Sanoisin, ettei sauvakävelyyn ole hirveästi eroa, kun lankuillakin joutuu kuitenkin kävelemään. :lol:


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 11.07.2009 09:58
Niin ei meillä tuo sauvominen vähentänyt yhtään ainoaa perus marssia tai pyörälenkkiä. Se oli katsokaas tarkoitettu palauttavaksi liikunnaksi.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: JayeizH - 11.07.2009 10:43
Myönnän kyllä että täysivarustuksessa marssiminen oli minulla vähissä. En muista olisiko näin käynyt vain kerran. Eli sinänsä olin kyllä aika onnekas. Pyöräretkiä tehtiin kesällä useinkin, mutta onneksi kesään ei muistaakseni mahtunut kuin yksi 80km lenkki. Parin kymmenen kilometrin taisteluvarustus kävelyitä tulikin sitten enemmän...


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 11.07.2009 13:20
Kiva että muutkin saa kokea saman...

Paskin puoli intissä on se tieto, etteivät kaikki todellakaan sitä koe :(

 :(


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 11.07.2009 14:45
Ite tykkäsin taas varusteet niskassa marssimisesta(kesällä). Enemmän vitutti hiihtäminen(marssiminen laudat jalassa) tai pyöräileminen(ylämäet talutat, suoralla taiteilet 10cm paksussa hienossahiekassa) varusteet tarakalla ja rynkky hakkaamassa polvia.

Meidän komppaniassa ei sauvakävelty, mutta viereisessä komppaniassa näin tehtiin. Suksisauvoilla.  ;D


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: despo - 12.07.2009 20:50
Kaarti Massacre (http://www.youtube.com/watch?v=Tz9--x8VMHY)

Joku haluaa vissiin välttää palveluksen  -  tai jotain pahempaa...


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: kep - 14.07.2009 15:49
Varusmiesten juoksulenkit lopetetaan, tilalle sauvakävelyä (http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1709329)

Maanantaista lähtien meikäkin hiihtää ilman suksia ympäri Santahaminaa  :)
Omalla palveluajalla I/07 tuli kerran sauvakäveltyä, ja silloinkin se oli sauvalenkkeilyä, kun ilmoittauduin lenkkeilyporukkaan muiden tullessa perässä. Kyllähän tuo sauvojen kanssa lenkkeily oikealla tekniikalla oli mukavan kuluttavaa hommaa ja kehittänee ylävartalon lihaskuntoakin säännöllisessä käytössä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Kabanossi - 16.07.2009 19:57
"Luvassa sauvakävelyä ilman sauvoja. Juosten! Perässä mars!"

Tota kuultiin paljon P-kaudella.  ;D

Hitto kun harmittaa ettei meidän varuskuntaan tule alokkaita.  :(


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Andy-O - 27.07.2009 19:55
Metallica soitti toissapäivänä Porissa. Ja meikäläinen oli viikonlopun kiinni. Vituttaa.

Muuten on ihan ok mennyt. Tetsari päällä on nyt yhteensä käveltyä jotain ~20 kilometriä ja selkää kolottaa mukavasti. Mikään muu ei ole kyllä hajottanut. Jos vielä lomille pääsis lomille ni ois kivaa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 11.08.2009 13:49
Huhhuh! Nyt tuli kyllä pahaan rakoon. Intistä soitettiin. Tarjolla olisi kriisinhallintakeikka Tshadiin. Kahdelta soittavat uudestaan ja kertovat tarkemmat infot. Sanoin olevani nyt kiireinen, kun menin ihan jäihin johtuen tämän hetkisestä vaikeita valintoja täynnä olevasta elämäntilanteesta (case asunto yms.). Ois kyllä pirun siistiä särmätä taas se baretti ja laittaa päähänsä, mutta on niin paljon muttia. No, eiköhän hommat vähän selkene kun saadaan tietää, milloin rotaatiokoulutus ja lähtö tapahtuu ja mitä tehtävää sinne ollaan menossa suorittamaan.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 11.08.2009 19:46
Sinne vaan, ei tollasia tarjouksia joka päivä tule. Kadut varmasti joskus 10v päästä, jos nyt jätät tollasen "seikkailun" kokematta.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 11.08.2009 21:37
Nyt tässä on koko päivä mietitty hyvin TAKTISESTI ja täytyy kyllä huomenna vastata myöntävästi. Lähtö on kuitenkin vasta marraskuussa, johon mennessä tämän nykyisen tilanteen saa varmaan luovittua kuntoon. Esimies suhtautui asiaan positiivisesti. Lisäksi operaatio kestää vain 5 kuukautta, josta Afrikassa vietetään neljä kuukautta. Viimeinen kuukausi Suomessa on palkallista palautumis-/kotiutumisaikaa. Not bad. Afrikassa oltaisiin siis marraskuusta maaliskuuhun asti. Eli pahin loskapaskakausi poissa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: 6puu - 11.08.2009 23:48
Millä perusteella noita kutsuja lähetellään, että pitääkö olla jotain tiettyä koulutusta tai jotain? Itseäkin kiinnostaisi kovasti tuollaiset hommat, mutta vähän epäilen että perusmosurille tulee mitään kutsuja.  ;D


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 12.08.2009 09:06
Hakemuksia voi kuka tahansa perusmosuri lähettää, mutta perusmosureista sitten valitaan lähinnä ammatin ja osaamisen mukaan erilaisiin erikoistehtäviin. Esimerkiksi sähköasentajaksi. Suosivat kuitenkin vahvasti valmiiksi rauhanturvaajiksi koulutettuja FRDF:n (Finnish Rapid Deployment Force) eli valmiusjoukkojen tyyppejä. Itsehän olen FRDF II/07 saapumiserää mallia radioaliupseeri. Nyt ei tullut viestitehtäviä, kun Tšadissa ei mitään ihmeellisiä verkkoja ole. Kaikista aselajeista on kuitenkin koulutettu päteviä jääkäritehtäviin. Valmiusjoukkoihin tulee hakea ennen palvelukseen astumista. Minut oltiin alunperin laittamassa Karjalan Prikaatin I/08 saapumiserän mukana, mutta, kun hain ja minut hyväksyttiin valmiusjoukkoihin, pääsin astumaan palvelukseen Porin Prikaatiin jo II/07, koska talvella valmiusjoukkoihin ei tule uusia tyyppejä. Palvelusaika on kaikilla 362 ja kaikista koulutetaan vähintään alikersantteja.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 12.08.2009 10:52
Mites Pelaajalauta? Saanko minä ohjat käsiini viideksi kuukaudeksi?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 12.08.2009 13:01
No et.

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: kas - 12.08.2009 14:06
Äänestän väliaikaisadminin haussa ehdottomasti Fyysistä, sillä haluan nähdä Kemppaisen päässä kruunun.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Faiska - 12.08.2009 17:13
Pelaajalauta ei olisi enää koskaan entisensä....


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Kubs - 12.08.2009 17:19
362 siviilipalveluspäivää suoritettu.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 12.08.2009 19:57
362 siviilipalveluspäivää suoritettu.

No kerro nyt miltä maistui?



Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Kubs - 12.08.2009 20:02
Ihan mukavaa oli. Nopeesti meni kyllä vuosi. Tuli tehtyä raksahommia ja kiinteistönhuollon tehtäviä sekä muuta sekalaista homma. Työkaverit mukavia ja hyvät safkat oli.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: despo - 04.09.2009 17:36
Päättyihän meilläkin viimein se P-kausi sitten ja muutettiin uusiin tupiin, uusien ihmisten seuraan. Harmitti kyllä sinänsä kovasti, sillä meillä oli aivan törkeän hyvä tupa. Parempaa ei olisi kyllä voinut toivoa. Onneksi sentään kaikki parhaimmat kaverit jäivät yksikköön, eivätkä lähteneet AUK:iin tms, joten näkee niitä naamoja vastaisuudessakin.

Meikälle sattui kyllä siinä mielessä hyvä nakki, että kapteeni pisti meikän kirjuriksi. Nyt olen sitten tuvasssa viiden muun kanssa, joista 3 on lämäreitä ja 2 kirjureita. Varusmiesesimiestä ei ole, vaan lähin esimies on yksikön vääpeli eli luutnantti. Eli taitaa mennä aika rennoksi tuolla tuvassa, kun kukaan ei tule koskaan tarkastelemaan mitään punkkia, pinkkoja tai kaappejakaan. Lomillekin pitäisi toimiston päästä jo iltapäivästä. Ei paha  :)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 04.09.2009 18:07
Ai saatana! Despo pääsee nyt liian helpolla. Mun pitää soittaa sinne yksikköön, että se yks kirjuri tarvii nyt ryynäystä ja kunnolla. Eihän tollanen vetele alkuunkaan.

Veikkaan, että sulla tulee olemaan niin lungia, että haluat jossain vaiheessa leireille ja riehumaan. Meillä jotkut kirjurit lähti vapaaehtoisesti messiin, kun aika kävi muuten liian tylsäksi.

 ;D


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: despo - 04.09.2009 19:27
Veikkaan, että sulla tulee olemaan niin lungia, että haluat jossain vaiheessa leireille ja riehumaan. Meillä jotkut kirjurit lähti vapaaehtoisesti messiin, kun aika kävi muuten liian tylsäksi.

 ;D

Vähän olen itsekin kelaillut, että noin tulee mahdollisesti tapahtumaan jossain vaiheessa  :) Mutta saa nyt nähdä, että mitä tässä joutuu kirjurina tekemään. Ihan täysin ei ole vielä työtehtävät kristallisoituneet...


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: JayeizH - 04.09.2009 19:28
Meikälle sattui kyllä siinä mielessä hyvä nakki, että kapteeni pisti meikän kirjuriksi. Nyt olen sitten tuvasssa viiden muun kanssa, joista 3 on lämäreitä ja 2 kirjureita. Varusmiesesimiestä ei ole, vaan lähin esimies on yksikön vääpeli eli luutnantti. Eli taitaa mennä aika rennoksi tuolla tuvassa, kun kukaan ei tule koskaan tarkastelemaan mitään punkkia, pinkkoja tai kaappejakaan. Lomillekin pitäisi toimiston päästä jo iltapäivästä. Ei paha  :)

Ooooooh. Äijälle kävi sama nakki kun mulle aikoinaan :) Ja toi oli kyllä hyvä nakki. Sai todellakin ottaa rennosti ja ilman ylimääräistä sykkimistä. Paras esimerkki minulla on kun muu yksikkö oli viikon metässä, minä pelasin kassulla viikon aikan Civilization 3:n kaksi vai kolme kertaa läpi ;D Tosin myönnän kyllä että paljon oli kiinni myös siitä että vääpeli oli varsin mukava ja rento kaveri. Päästi esim. toisen toimistomiehen aina lomille aikaisemmin kun toinen pystyi hoitamaan muiden lähtövalmistelut jne. Muistampa kerran kun eräs kaveri pääsi viikonlopuksi lomille jonkin rippijuhlan vuoksi eikä menettänyt lomia ollenkaan ja muut jäi kassulle, kun minulta taas kapteeni otti loman kun menin tyttöystävän yo-juhliin kun muut jäi kassulle, niin vääpeli jättikin merkitsemättä sen ja sain vapaan ilman lomapäivien menetystä. Sanoi vaan että: "Täytyy nyt sen verran omiin päin vetää" :)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Kabanossi - 05.09.2009 02:17
Jee, tuli perjantai aamuna ylennys ylimatruusiksi.  ;D


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 30.09.2009 20:38
Uh... Huomenna Säkylään rotaatiokoulutukseen kahdeksi viikoksi. Vähän meinaa jännittää. Ei kyllä tarvitse kauaa odotella, kun jo klo 1600 täytyy olla bussissa menossa. Eiköhän viimeistään perjantaina, kun pääsee sinne tuttuun sotkuun netsailemaan, olo jo helpotu ja totu taas SA INT –meininkiin. Cooper–testikin on siinä päivän aikana suoritettu. On sekin sitten pois alta. Karsiva raja on 2300 metriä eli varsin helppo (minun tavallinen tulos on 2600-2700), mutta eihän sitä koskaan tiedä, vaikka kivi tippuisi taivaalta päähän ja matka jäisi lyhyeksi.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 01.10.2009 17:22
Toi 2300m on ihan naurettava raja, MPKK:honkin on 2600m, tosin siinä on pakko olla joku kompensaatio systeemi, koska meidän luutnantti oli ainakin niin tuhdissa kunnossa, että en usko hänen juosseen ikinä sitä 2600 metriä.

Toki ei Cooper sinänsä ole mikään hyvä kunnon mittari, mutta 2300m menee varmasti, vaikka ei ikinä olisi liikuntaa harrastanut, kunhan on terve.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 01.10.2009 18:40
Toki ei Cooper sinänsä ole mikään hyvä kunnon mittari, mutta 2300m menee varmasti, vaikka ei ikinä olisi liikuntaa harrastanut, kunhan on terve.

Tosin juoksemattomalle hankalaksi homman tekee tahdin säännöstely. On helppo vetää itsensä turhaan piippuun, tai hidastella epähuomiossa liikoja. Vaan totta silti, että verrattain matala rimahan tuo on.

Itse muistaakseni juoksin aikanaan jotain 2400 luokkaa, mihin olin anti-lenkkeilijänä oikein tyytyväinen. Tanssihommissa pysyy kyllä kondiksessa, mutta tuollaista pitkäkesto-liikuntaa siinä harvemmin pääsee silti treenaamaan.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 02.10.2009 20:29
Mun mielestä cooper on kyllä erinomainen testi. 12 minuuttia on kuitenkin sen verta pitkä aika juosta, ettei sitä voi tosta noin vaan vetästä täysiä ja sillä selvä. Pitää juosta parhainta sellaista nopeutta, jota jaksaa ylläpitää. Aikaa pitää seurata ja säännöstellä vauhtia.

No eniveis, tämän päivän cooperit meni tosi nappiin. Tykitin tauluun 2810 metriä eli uuden henk. koht. ennätykseni (kotiutuessa 2790 metriä). Ei tarvii lähteä kotiin eikä nähtävästi tarvinnut kenenkään muunkaan.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 17.11.2009 00:06
Nyt sitä ollaan oltu jo kuusi päivää Afrikassa. Huhhuh... Aikamoinen mesta. Kuvia ja dokkareita Afrikasta on totta kai katsottu vuosien varrella pirusti, mutta niistä ei vaan välity sitä tunnetta ja niitä asioita, mitä vain täällä kokee. Sitä kuumuutta, ilmanalaa, hajuja, ääniä, maisemia, Afrikan horisonttiin asti jatkuvaa äärettömyyttä. Päivääkään en vaihtaisi pois. Elämäni kokemus jo nyt. Tästä on paha pistää minkään enää paremmaksi, kun lähituntumalta pääsee haistelemaan savannia neljäksi kuukaudeksi. Ollaan tässä nyt ensimmäinen viikko totuteltu jatkuvaan helteeseen ja opeteltu campin tavoille. Eilen käytiin lentokentän vierellä kävelemässä ja sitten juoksemassa. Tänään sitten vuorostaan ampumaradalla kohdistamassa rynnäkkökiväärin rautatähtäimet, valonvahvistimen tähtäimet sekä punapistetähtäin. Ei ollut taaskaan maisemissa valittamista. Ensi viikolla alkaa vissiin ihan dutytkin. Tässä muutama kuvanen.

(https://www.pelaajalauta.fi/files/1/IMG_1181-small.jpg)

Ensimmäinen ilta Afrikassa. Sijainti N’Djamenan camppi. Yöpyminen yön yli ja sitten potkurikoneella maan halki kaakossa sijaitsevan Goz Beidan kylän lähistölle.


(https://www.pelaajalauta.fi/files/1/IMG_1207-small.jpg)

Seuraavana aamuna Goz Beidassa. Lavalla lentokentältä camppiin.


(https://www.pelaajalauta.fi/files/1/IMG_1249-small.jpg)

Säädetään paseja ajokuntoon.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 17.11.2009 00:38
Gon-fucking-grats.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 17.11.2009 01:05
Hienolta mestalta vaikuttaa(facebook kuvat). Sanoinkin silloin, kun vielä mietit lähtöä, että mene, muuten kadut. Ei tollasia tilaisuuksia tule elämässä kuin kerran. Toivottavasti pysyy tilanne rauhallisena, niin ei tarvitse oikeasti käyttää sitä RK:ta.



Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: migge - 17.11.2009 10:22
Varmasti jännä ja mieleenpainuva kokemus. Jos ehdit, niin pistä blogi entryä kun päivät tässä vierivät. Olisi mielenkiintoista luettavaa. :)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Koo - 17.11.2009 11:58
Niiiiiiiice.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: despo - 08.12.2009 17:39
Lähenee se meikänkin palvelus pikkuhiljaa loppuaan, aika nopeaan on kyllä mennyt tämä syksy. TJ on tällä hetkellä 31, mutta ennen joululomaa on vain 10 kassupäivää joten se siitä. Joululoman jälkeen taas on vain 3 kokonaista päivää, jonka jälkeen loppuu tämäkin. Mukava 12 päivän joululoma siis meikällä, kun olen noita lomapäiviä sen verran säästellyt sinne välipäiville.

Kirjurin hommat on olleet kyllä aika vähäisiä viime viikkoina, kun kaikki menee niin rutiinilla jo. Ollaan oltu pata aika jumissa, kun päivät pitää kuluttaa netissä surffaamiseen järkevän homman puutteessa. Ensi viikolla olisi ehkä tarkoitus alkaa kouluttaa uusia kirjureita, ainakin toivottavasti. Tarkoituksena olisi käyttää kahta komppanian viidestä lämistä tähän hommaan seuraavaksi kolmeksi kuukaudeksi. Saa sitten nähdä, että missä vaiheessa "koulutukseen" oikeasti päästään ja joutuuko meikäläinen jäämään viikon pidempään varmistamaan, että hommat varmasti onnistuu kun uudet varusmiehet saapuu...

Sellaista on nimittäin tehty, että joku kirjuri pitää 7 päivää HSL-lomaa, pidentäen näin palvelustaan, ja on sitten yhden viikon pidempään uusien kirjurien kanssa. Meikä taas on ainoa meistä, kenen aikatauluun se täsmää. Muut kaksi kun ovat ulkomailla jo tuolloin. Nyt saisi sitten vissiin päättää, että haluanko olla sen viikon pidempään vai en. Skapparit tietysti haluaisivat, niin hommat varmasti pelaisivat. Kelpaisihan sellainen 20 päivän joululoma kyllä, mutta epäilen että tuosta voisi myös olla vähän hankaluuksia työmarkkinoilla. Pariin paikkaan olen jo ilmoittanut, että olisin käytettäväissä 9.1.2010 alkaen.

Saas nähdä, mitä sitä tekee.. 


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Fraeon - 01.07.2010 18:24
Päiviä H-hetkeen: 11.

Kiitokset hajoamistoivotteluista jo etukäteen.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: echoes - 01.07.2010 20:33
Eipä siinä, aamuja vain.

Ei se hirveetä ole. Hirveetä paskaa vaan.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: JayeizH - 02.07.2010 09:17
Päiviä H-hetkeen: 11.

Kiitokset hajoamistoivotteluista jo etukäteen.

HA-HA-HA-HA-HA!  :lol:

Pysy särmänä, älä ole aina vempassa, imetään sitä hymyä, ei perseillä, paita housuihin ja OLLAAN SIINÄ KORPOSSA KUN JONOTETAAN MAASTOSSA RUOKAA!


Hyvää matkaa  ;D


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Doinkki - 02.07.2010 09:41
Ota mukaan pari heppapeliä tai jotain.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 02.07.2010 11:17
Todellakin pelit ja läppärit messiin. Ei välttämättä ekalla kerralla kannata, mutta jo heti ekoilla lomilla.

Ihan kivaa siellä on....ainakin jälkeenpäin. 

362 jollei toisin määrätä! :lol:


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 11.07.2010 21:22
Toivotan Fyysiselle Preesensille ja Fraeonille aamuherätysten huumaa. II/10 ei kotiudu koskaan.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Vin - 11.07.2010 22:55
ja OLLAAN SIINÄ KORPOSSA KUN JONOTETAAN MAASTOSSA RUOKAA!

Korpo. (eli korkea polviasento)

Onko typerämpää sanaa olemassakaan?  ;D


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 12.07.2010 10:45
Toivotan Fyysiselle Preesensille ja Fraeonille aamuherätysten huumaa. II/10 ei kotiudu koskaan.
Kiitän. :)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: MasterTK - 12.07.2010 14:07
Kalju-Fraeon.. Se on nähtävä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 16.07.2010 18:55
Sunnuntaina piti olla ekat iltalomat. Keskiviikkona oltiin jo terassilla. Nyt olen kotona. Ja huomenna taas iltalomilla. On tää intti vaan niin rankkaa.  :)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 16.07.2010 19:57
Mitä helvettiä, kuka on pilannut armeijan?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 16.07.2010 20:28
Eipä se kovin hirmuinen laitos ole ollut aikoihin. Toisaalta ei meitä päästetty edes sotkuun parin ensimmäisen viikon aikana eikä iltalomia tainnut ollut lainkaan (ainakaan virallisia  ;)), ilmeisesti sen verran hurjassa kunnossa oli porukka niistä taannoin tullut.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 25.07.2010 18:51
Iisiä paskaahan toi on ollut, mutta vituttaa silti illalla palata. Ihmisenä, joka on aina viihtynyt omissa oloissaan ja tarvitsee päivässä sen hetken, jolloin saa olla yksin ja rauhassa, tuntuu tuo intti vaan niin paskapaikalta. Joudut nukkumaan 11 tyypin kanssa samassa tuvassa, kahdeksan ihmistä vierekkäin samaan aikaan paskalla ja suihkussa 10 ihmistä tuijottamassa sun mulkkua. Eiköhän tuonkin kanssa opi elämään, kun siitä tulee rutiinia.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: saska - 25.07.2010 19:48
suihkussa 10 ihmistä tuijottamassa sun mulkkua.

tuijota takas


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Vin - 26.07.2010 01:52
Iisiä paskaahan toi on ollut, mutta vituttaa silti illalla palata. Ihmisenä, joka on aina viihtynyt omissa oloissaan ja tarvitsee päivässä sen hetken, jolloin saa olla yksin ja rauhassa, tuntuu tuo intti vaan niin paskapaikalta. Joudut nukkumaan 11 tyypin kanssa samassa tuvassa, kahdeksan ihmistä vierekkäin samaan aikaan paskalla ja suihkussa 10 ihmistä tuijottamassa sun mulkkua. Eiköhän tuonkin kanssa opi elämään, kun siitä tulee rutiinia.

Tuohan se itseäkin ensi alkuun ahdisti. P-kausi kun loppuu, niin alkaa jo tottua siihen että on porukkaa aina ympärillä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Kabanossi - 26.07.2010 02:10
Tuohan se itseäkin ensi alkuun ahdisti. P-kausi kun loppuu, niin alkaa jo tottua siihen että on porukkaa aina ympärillä.

Meikä alkoi ainakin tosi äkkiä kaipaamaan tuota kotiutumisen jälkeen. Hyvää porukkaa oli laivallamme. Oli outoa kun oli puoli vuotta nähnyt samoja naamoja päivitäin ja yhtäkkiä kaikki olikin toisin. Aika kultasi inttimuistot äkkiä. Tekisi jo mieli palata tuonne.  :)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 08.08.2010 18:58
Viikonloppu taas juotu, ihan hirveä olo ja kohta pitäisi suunnata kohti Haminaa. Huomenna lähtö Kirkonmaalle kuuden päivän morttileirille. Yök.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: kep - 29.08.2010 19:49
Mode-edit: Mitä tänään tapahtui -ketjusta jatkettua.

P.S. TJ131
TJ -1150

Ei ruveta keulimaan siellä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 29.08.2010 19:55
TJ NOLLA! :lol:

Hajotkaa pakkaseen, kohta ne alkaa.

http://www.youtube.com/watch?v=dw77_MWqMXw&feature=related


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 29.08.2010 20:26
- tässä on oltu 1,5 kuukautta kipeänä. Yhtäkään täysin tervettä päivää en ole nähnyt. Kiitos home.
Tämä on niin totta. Itse käytännössä yskin koko intin ajan ja joinakin öinä ei voinut edes nukkua kun koko ajan yskitti - luonnollisesti myös muut tuvan asukkaat olivat aamusta tavallista "virkeämpiä" - ja kun intti päättyi, loppui yskäkin kuin seinään. Ei kai mikään ihme kun tuvan luontaistuoksu toi mieleen perunakellarin.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 29.08.2010 20:52
Onko se muka homeesta johtuvaa? Eikös tuo yskä tule jokaiselle joka inttiin menee? Itsellä ainakin oli ekasta päivästä miltei loppuun asti.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 29.08.2010 20:58
Joo se on se pöpökeräytymä mikä aiheutuu, kun miehiä tule ympäri maata samaan paikkaan. Mitään hometta siellä ole...


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 29.08.2010 21:00
No siis, tuntuisi aika oudolta jos jokainen kassu olisi homeessa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 30.08.2010 18:16
No siis, tuntuisi aika oudolta jos jokainen kassu olisi homeessa.
Mitä outoa siinä on? Ainakin meidän kasarmi on virallisissa papereissa merkitty tilapäiskäytössä olevaksi rakennukseksi, joten se välttää kaiken maailman terveystarkastukset. Katoista näkee selvästi, kuinka niitä on vain vähän hiottu ja pistetty uutta maalia peittääkseen kosteusvauriot. Kotkassa Kyminlinnassa (ei enää käytössä) oli myös homevaurioita..


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Tan - 30.08.2010 20:06
No siis, tuntuisi aika oudolta jos jokainen kassu olisi homeessa.
Mitä outoa siinä on? Ainakin meidän kasarmi on virallisissa papereissa merkitty tilapäiskäytössä olevaksi rakennukseksi, joten se välttää kaiken maailman terveystarkastukset. Katoista näkee selvästi, kuinka niitä on vain vähän hiottu ja pistetty uutta maalia peittääkseen kosteusvauriot. Kotkassa Kyminlinnassa (ei enää käytössä) oli myös homevaurioita..
Intissä olleet/nyt olevat kaverit kertoo tarinaa, että myös Riihimäellä, Santa-Haminassa ja Upinniemessä kasarmit olisi homeessa. Hengitystieoireilua ja sairastelua esiintyy kuulemma lähes kaikilla enemmän kuin koskaan siviilissä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Kabanossi - 30.08.2010 21:18
Joo meillä pistettiin Upinniemessä joku luokka käyttökieltoon homevaurion takia. Sairastelu loppui heti kun pääsin P-kauden jälkeen Turkuun.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 30.08.2010 22:39
Sodankylässä oli kans aikoinaan meidän komppanian rakennus homeessa. Seuraavana vuonna sinne tehtiinkin remppa. Ikkunalaudalla kasvoi sieniä ja tyypeillä vuosi satunnaisesti verta nokasta. Itsellä oli koko P-kauden poskiontelon tulehdus.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Ilkimys - 30.08.2010 23:29
Kuulostaa kyllä kivalta.. Itse jo oisin siellä, mutta koulu venyikin syksyyn asti. Tammikuussa sitten. Kokemuksia?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Kabanossi - 27.09.2010 03:40
Suomi lähettää helmikuussa 2011 Miinalaiva Pohjanmaan Somaliaan merirosvoja pelottelemaan Olen tässä harkinnut hakevani miehistöön. Parin kuukauden nakki, palkka olisi olisi reilut pari tonnia niissä tehtävissä mihin minä hakisin, mutta seuraava kohta pisti miettimään.

Miinalaivan henkilöstölle maksetaan tehtävänmukaisen palkkauksen lisäksi toimialueen päivärahaa, joka aluksella palvelevalle 44,10 euroa vuorokaudessa ja aluspalvelulisää aluspalveluksessa 115,90 euroa vuorokaudessa, joka veronalaista tuloa.

Mitä tuo käytännössä tarkoittaa? Normipalkan päälle 160€ per päivä? Sehän tekee jumaleissön 4800€ kuukaudessa! Osaako esim. Joel sanoa?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 27.09.2010 08:10
No aika yksiselitteinen tekstinpätkähän tuo on.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 27.09.2010 09:31
Miinalaivan henkilöstölle maksetaan tehtävänmukaisen palkkauksen lisäksi toimialueen päivärahaa, joka aluksella palvelevalle 44,10 euroa vuorokaudessa ja aluspalvelulisää aluspalveluksessa 115,90 euroa vuorokaudessa, joka veronalaista tuloa.

Mitä tuo käytännössä tarkoittaa? Normipalkan päälle 160€ per päivä? Sehän tekee jumaleissön 4800€ kuukaudessa! Osaako esim. Joel sanoa?
Joo. Saat peruskuukausipalkan, josta pidätetään verot kuten normaalista palkasta. Monesti tuohon peruspalkkaan tulee erilaisia lisiä riippuen operaatiosta. Esimerkiksi Tšadissa kaikki saivat 7,5% ekstraa kuukausipalkkansa päälle. Verot siitä osasta tietysti myös. Noiden lisäksi, kun on ulkomailla töissä Suomeen (eli ulkomaankomennuksella), saa palkan päälle verotonta päivärahaa. Sinun tapauksessasi 44,10 euroa päivässä puhtaana käteen joka päivä. Suomeksi: paljon rahaa.

Mutta aika kova toi 115,90 euroa ekstraa vuorokaudessa. Ettei siinä olisi virhe?

EDIT: En googlettamalla löytänyt tuosta aluspalvelulisästä mitään tarkkaa tietoa. Mutta voi se hyvinkin tuottaa päivän palkkaan 115,90 euroa lisää. Onhan esimerkiksi kapiaisilla armeijassa leirilisät samalla tavalla aika kovia. Jos aluksella työskentely rinnastetaan leireillä työskentelyyn. Huonot olot jne.

EDIT2: Eli jos olemme ymmärtäneet asian oikein niin tällä kaavalla. Heitin hatusta sinun peruspalkkasi (2200 €) ja veroprosentin + muut vähennykset (25% palkasta).

(2200 + 115,90 * 30) * 0,75 + 44,10 * 30 = 5580,75 € / kk


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Kabanossi - 27.09.2010 12:54
No niin, ymmärsin siis ihan oikein. Vaikutti vaan niin isolta tuo summa, että piti varmistaa. Enköhän pistä hakemukset sisään. Hyvä korvaus tuo on parista kuukaudesta.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Joel-san - 27.09.2010 21:56
Joo. Kyllä noilla hommilla rahaa tekee. Eikä sitä kulu sinä aikana mihinkään. Suosittelen! Hehe...


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 27.11.2010 14:10
TJ41, gines-vloppuja 0, leirejä 0. Kivaa tää intti.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Taist0 - 08.01.2011 02:18
Pitäis tonne inttiin maanantaina mennä, mites pitääkös noi hiukset ite leikata tosi lyhyiksi vai leikataanko ne siellä vielä uudestaan?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Kabanossi - 08.01.2011 02:59
Kyllä ne sielläkin leikataan jos tarve vaatii, mutta 99% on vetänyt lyhyeksi jo ennen inttiin saapumista. Kannattaa kuulua enemmistöön niin ei heti joudu silmätikuksi. Ekana päivänä on muutenkin niin kiire, että mitään ylimääräistä ohjelmaa ei kannata kehittää.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Anders Helevete - 09.01.2011 16:12
Heehee huomenna olis itselläkin vihdoin lähtö tuonne arrrrmeijjaaan Kajaaniin. Jänskättää  :)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Shiranui - 09.01.2011 16:44
Meikäläinen lähtee huomenna Vekaranjärvelle eli Karjalan Prikaatiin. Jipii.

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Taist0 - 09.01.2011 16:56
^^ Sama homma.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Doinkki - 09.01.2011 20:03
Muistakaa juoda Vekaralla muonituskeskuksen kahvia. Nami nami & pusi pusi.


Otsikko: Re: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Riepu - 10.01.2011 11:29
Kohtahan se olisi tosiaan lähtö varuskuntaan, ja aika hermonahan täällä ollaan. Periaatteessa päässä pyörii jo paljolti tietoa siitä, mitä tuleman pitää, mutta samalla en oikein osaa odottaa mitään.

Pääasia nyt kuitenkin lienee, että kotiutuminen olisi edessä edes joskus. Mielellään toki jo kuuden kuukauden jälkeen. Varmasti tulossa on mukavan erikoinen kokemus, mutta ei siellä "ylimääräistä" aikaa oikein kiinnostaisi olla.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: echoes - 10.01.2011 11:50
Aijai, siitä se lähtee. Ekat päivät saattavat olla aika jänskiä, mutta kyllä se siitä sitten helpottuu kun ympäristöön ja ihmisiin tottuu. Onhan se intti suurimmaksi osaksi melkoista paskahommien puurtamista, mutta kyllä siitä jäi paljon hyviäkin muistoja. Välillä siitä kassulla hengailemisesta jopa nauttikin, kun oli hyvää porukkaa samassa joukkueessa. Kyllähän se vitutus tulee olemaan välillä maksimaalinen, mutta suht nopeasti se palvelus sitten kuitenkin menee. Jälkikäteen kokemusta muistelee hymyssä suin ja eipä ainakaan itseä harmita, että tuli kyseinen laitos koettua.


Otsikko: Re: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: despo - 10.01.2011 12:01
Aijai, siitä se lähtee. Ekat päivät saattavat olla aika jänskiä, mutta kyllä se siitä sitten helpottuu kun ympäristöön ja ihmisiin tottuu. Onhan se intti suurimmaksi osaksi melkoista paskahommien puurtamista, mutta kyllä siitä jäi paljon hyviäkin muistoja. Välillä siitä kassulla hengailemisesta jopa nauttikin, kun oli hyvää porukkaa samassa joukkueessa. Kyllähän se vitutus tulee olemaan välillä maksimaalinen, mutta suht nopeasti se palvelus sitten kuitenkin menee. Jälkikäteen kokemusta muistelee hymyssä suin ja eipä ainakaan itseä harmita, että tuli kyseinen laitos koettua.

Komppaan täysin  :)


Otsikko: Re: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 10.01.2011 12:54
Aijai, siitä se lähtee. Ekat päivät saattavat olla aika jänskiä, mutta kyllä se siitä sitten helpottuu kun ympäristöön ja ihmisiin tottuu. Onhan se intti suurimmaksi osaksi melkoista paskahommien puurtamista, mutta kyllä siitä jäi paljon hyviäkin muistoja. Välillä siitä kassulla hengailemisesta jopa nauttikin, kun oli hyvää porukkaa samassa joukkueessa. Kyllähän se vitutus tulee olemaan välillä maksimaalinen, mutta suht nopeasti se palvelus sitten kuitenkin menee. Jälkikäteen kokemusta muistelee hymyssä suin ja eipä ainakaan itseä harmita, että tuli kyseinen laitos koettua.

Komppaan täysin  :)

Nimenomaan, muistot ovat kyllä jälkeenpäin hyvät. Kaverit tulee intissä elintärkeiksi, eli kannattaa hakeutua hyvään porukkaan ja muistaa, että huumorin avulla jaksaa aika paljonkin paskaa. Ja ennen kaikkea, menkää avoimin mielin älkääkä muistelko vanhojen partojen kauhutarinoita liikaa. Jokaiselle kokemus on kuitenkin vähän eri.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sarkoni - 10.01.2011 14:25
Ei meikäläinenkään kyllä inttiaikaa pois vaihtaisi, vaikka aika moni tuomari sille antaisikin tuomion "paskaa." Onhan se tietenkin ajoittain paskaa, mutta ei se enää haittaa, koska muistoissahan se paska vaan on. Ja ei siitä nyt oikein muuta jää käteen kuin muistot ja uudet tuttavat, ja kyllä minä ainakin mielummin kahmin intistä überpaskoja kokemuksia, kuin hengailen sen puoli vuotta varastolla ja lähden kotiin todeten että olipas paskaa. Intti on ihan ainutlaatuinen kokemus jos niin haluaa, ja kyllä siitä kannattaa myös tehdä sellainen itselleen, koska harva meistä makaa kahdeksaa tuntia kolmenkymmenenviiden asteen pakkasessa vapaaehtoisesti. Mutta intissä sekin on mahdollista!


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 10.01.2011 14:36
Mut kuvitelkaa, että sen 6-12 kuukauden metsässä makailun sijaan voisi tehdä myös jotain oikeasti järkevää kuten käydä töissä, opiskella ja rakastella.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Cocki - 10.01.2011 16:12
Mut kuvitelkaa, että sen 6-12 kuukauden metsässä makailun sijaan voisi tehdä myös jotain oikeasti järkevää kuten käydä töissä, opiskella ja rakastella.
Sen takia sivariin menenkin. Ihan sama vaikka sen 12kk kestää, saan asua kämpillä ja elää ihan normaalisti. Töissä vaan käy päivällä. Itselle ainakin kelpaa tämä mitä parhaiten. Kuun viimeisenä päivänä alkaa tuo urakka itsellä, hiemanhan se jännittää muttei vituta. Lisäksi saan näyttää ihanalta itseltäni, eli spurgun komealta. Ah.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sarkoni - 10.01.2011 17:38
Henk. koht. ei ainakaan ole kiire mihinkään. Elämässä saa varmasti joka tapauksessa tehdä niin paljon töitä, että siihen ehtii aika monesti kyrpiintyä, notta siihen maailmaan ei ole kiire. Opiskelu vois olla ihan kivaa, mutta samapa sekin on milloin sen aloittaa, jos vaan keksii jotain puuhaa sen sijaan. Itselläni on niinkin hulluja suunnitelmia, että lähtisin vuodeksi tai puoleksi tekemään jotain vapaaehtoisduunia jonnekin, vaikka Afrikkaan.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Ilkimys - 10.01.2011 18:04
Itse olisin jo alunperin poissa sieltä, mutta ei. Into on kadonnut opiskelusta kokonaan ja on jo venynyt vuoden pitempään kuin mitä piti, sen takia siis lykkäystä.

Plööh


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Taist0 - 10.01.2011 20:30
Kohta on eka päivä pulkassa. Ei mitkään kaksiset fiilikset, mutta toivottavasti tämä tästä paranee.

E: kiva raahata noita säkkejä ylimpään kerrokseen.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 10.01.2011 20:38
Paranee vitusti kun tulee peräti kaksi kertaa aamuherätys huutamalla, "voiko ihanammin päivä enää alkaa" raikaa keskusradiosta ja sitten rynnätään jonossa aamupesulle ja hampaiden harjaukseen on aikaa kahdeksan sekuntia.

I/11 ei kotiudu koskaan, kuulitte sen täältä ensimmäisenä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: JayeizH - 10.01.2011 20:58
Paranee vitusti kun tulee peräti kaksi kertaa aamuherätys huutamalla, "voiko ihanammin päivä enää alkaa" raikaa keskusradiosta ja sitten rynnätään jonossa aamupesulle ja hampaiden harjaukseen on aikaa kahdeksan sekuntia.
Tämän jotenkin muistaa niin elävästi. Ja vitutus. Se vitutus on jotain mitä harvemmin kokee sen jälkeen. Ja kannattaa jo valmiiksi miettiä että meneekö kuselle vai peseekö hampaat. Suihkussakin voi joku nopea kaveri käydä tietty. Taitavat jätkät käy kusella ja pesee hampaat samaan aikaan. Oli se aikamoista. Mutta pikku asioita intissä oppi arvostamaan. Se jos mikä on hieno juttu.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Doinkki - 10.01.2011 21:12
Aamuscheissen kanssa oikea ajoitus on myös kaikki kaikessa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 11.01.2011 13:43
Eikä tuota aamuschaibaa edes kovin kauan kestä, kunnes saa jo itse hoitaa kaiken. En muista, että meillä olisi ollut edes koko p-kautta ohjattuja aamutoimia. Sitten loppuajasta jo piiloudutaan sängyn alle ja skipataan koko aamupalvelvelus.  :lol:

Nykyään muistelee inttiä jo pelkästään positiivisesti, melkein kaipaa sinne takaisin. Hemmetin hyvä tyyppejä tapasi ja loppuaika oli ihan mukavaa.

Onneksi kävin, töitä ja "normaalia" elämää ehtii elää koko loppuelämän, tuota kokemusta taas ei saa kokea kuin kerran elämässään.

Laudan uusille varusmiehille tsemppiä, vaikka se välillä vituttaakin, niin käykää kunnialla loppuun, ette kadu.  :)


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: zoukka - 11.01.2011 18:21
Sivariin vaan jos pyssyt ei kiihota.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 15.02.2011 15:23
Laitetaan vaikka tänne:

Suomalainen rauhanturvaaja kuollut Afganistanissa. (http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/02/suomalaissotilas_kuoli_iskussa_afganistanissa_2366118.html)

Ennustan: kiihkeätä mediakeskustelua siitä, pitäisikö pojat henkilöt ottaa rauhanturvatehtävistä pois ennen kuin ne palaavat sinkkiarkuissa. Lukuisten Afganistan-asiantuntijoiden (näitä on melkein yhtä paljon kuin Egypti- ja Nokia-asiantuntijoita) analyyseja siitä kuinka Afganistanissa tilanne on muuttunut avoimeksi sodaksi. Käsien heiluttelua, päiden pudistelua ja helvetin typeriä ihmisiä yleisönosastopalstoilla.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Melfice_ - 15.11.2011 19:49
Kävin viime viikonloppuna kertausharjoituksissa. Reilun kuuden vuoden jälkeen tunsin itseni valmiiksi palaamaan PV:n hellään huomaan. Oli kyllä oikein hauskaa nähdä vanhoja kavereita, meininki oli tosin vähän turhankin rauhallista omaan makuuni. Upseerikerholla ei saanut saunoessa lainkaan viinaa. Jokohan itsenäisyyspäivänä napsahtaisi luutnantin nappulat?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Doinkki - 18.11.2011 01:07
http://www.hs.fi/politiikka/Suomi+liittyy+miinakieltosopimukseen/a1305549406769
http://www.hs.fi/politiikka/Miinakielto+poiki+kiistelyn+Suomen+edusta/a1305549564611

"Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) kiisti, että kysymys olisi vain Suomen maineesta. Miinakiellolla pyritään vähentämään siviilien kärsimyksiä. Maahan peitetyt miinat aiheuttavat tuhoa kriisialueilla vielä senkin jälkeen, kun kriisi on ohi."

Ovatko jalkaväkimiinat aiheuttaneet tuhoa siviileille Suomessa viime vuosikymmeninä? Kriisienkin suhteen on ollut hiljaista.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Tan - 08.02.2012 13:07
http://www.hs.fi/kotimaa/Puolustusvoimien+lakkautuslistalla+kuusi+yksikk%C3%B6%C3%A4+1+200aa+uhkaa+irtisanominen/a1305555237880

Mutta Dragsvik on ja pysyy.  :rollaus:


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 08.02.2012 13:18
http://www.hs.fi/kotimaa/Puolustusvoimien+lakkautuslistalla+kuusi+yksikk%C3%B6%C3%A4+1+200aa+uhkaa+irtisanominen/a1305555237880

Mutta Dragsvik on ja pysyy.  :rollaus:

No mut hei vähemmistöjen tasa-arvo! Finland är tvåspråkigt!(piti katsoa google translatella)


Otsikko: Re: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Sharkie - 08.02.2012 13:30
Finland är tvåspråkigt!(piti katsoa google translatella)

:lol: Mistähän luin vasta hyvää settiä siitä, kuinka ihmiset on nykyään ylpeitä ollessaan huonoja jossain.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 08.02.2012 13:55
Koitahan etsiä se artikkeli! :)

Vastapainoksi voidaan sanoa toki, että sain suullisesta ruotsista kolmosen.

PS (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012020815179163_uu.shtml) esittää välikysymyksen tuosta uudistuksesta, turhahan tuo kysymys on, eiköhän se runnota läpi.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: LeFwee - 08.02.2012 16:02
Kyllä tuo leikkauspäätös painetaan läpi. Ihmettelen kyllä miksi Dragsvikia pidetään pinnalla, vaikka käsittääkseni kyseessä on suhteellisen pieni ja puolustuksen kannalta olematon yksikkö. Mutta kai se joka instituutiossa on pakko RKP:n mieliksi joku ruotsinkielinen vastine oltava, olkoonkin kuinka turha tahansa.

Ja jos se ruotsinkielinen koulutus on oltava, eikös se voitaisi hoitaa jossain muualla, kenties isomassa varuskunnassa. Tulee paljon halvemmaksi, kuin oman varuskunnan ylläpitäminen


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Laama - 26.12.2012 05:55
Kukaan lähdössä nyt tammikuussa?


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Tan - 18.02.2013 16:03
http://www.youtube.com/watch?v=2crAx8kibis
http://www.youtube.com/watch?v=foipv7iVP-c

Vaikuttaa järkevältä. Kyllähän tuon taistelutavan uudistamisen ymmärtää, kun reserviä pienennetään ja samalla kalustoa vanhenee käsiin. Eli ostetaan tilalle vähemmän, mutta laadukkaampaa välinettä. Vaikuttaakohan tuo meikäläisen sodanajanjoukon (KarPr panssarijääkäri) toimintaan sitten yhtälailla. Meille kun opetettiin reilu vuosi sitten vanhan doktriinin mukaan kaikki temput ja periaatteet, eli kertauksia vaatisi että pääsisi ajan tasalle. Mutta kun rahaa ei ole, niin kertauksia ei tule.  :rollaus:

edit: lisätty toinen video aiheesta
edit2: Haha, Taistelu-videossa 2:25 eteenpäin oman varusmiesajan kouluttaja äänessä. Hieno mies.


Otsikko: Re: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: despo - 18.02.2013 17:08
Saisivat vielä kehittää sitä sissisodankäyntiä, kuten vähän aikaa sitten ehdotettiin. Parin kämäsen ohjuksen hinnalla kouluttaisi reservistä pari tuhatta tarkka-ampujaa.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Gba - 18.02.2013 18:00
Mikäkähän on todennäköisyys että joudutaan vielä tässä elämässä rintamalle? Jos ajatellaan ihmiskunnan historiaa, niin rauhanvuosia on aika helvetin vähän ja edellisestä sodasta mihin Suomi osallistui on alle ihmisikä. Osa euroopasta on romahtamisen partaalla(taloudellisesti), lähi-idässä riehutaan ja P-Korealla on ydinase. Muistetaan myös, että edellistenkin maailmansotien kynnyksellä ajateltiin ettei mitään sotaa voi tulla.


Otsikko: Re: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: despo - 18.02.2013 18:16
Toisaalta nykyään monet valtiot (esim. Euroopassa) ovat paljon enemmän riippuvaisia toisistaan esimerkiksi kaupankäynnin suhteen, joten kynnys sodan julistamiseenkin on suht korkea.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Taist0 - 19.02.2013 21:17
Asiasta kukkaruukkuun. Tuli eilen postiluukusta vapaaehtoinen kertauskutsu, tavallaan kiinnostaisikin lähteä, mutta en tiedä.


Otsikko: Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 20.02.2013 18:57
Täydennyspalvelukseen Lapinjärvelle kesäkuun lopuksi. :)


Otsikko: Re: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS
Kirjoitti: despo - 04.07.2013 18:20
Jos joku raukka on menossa ensi maanantaina inttiin, niin tästä viime hetken neuvot tilanteeseen kuin tilanteeseen:

Spoileri (osoita katsoaksesi)
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Vanhoja mutta aina jaksaa naurattaa  :lol: