Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6
Tulostusversio
Aihe: Läppärit  (Luettu 102631 kertaa)
Läppärit « : 17.06.2009 21:14 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Nyt tarttis melkein koneen ja läppärihän on pöytäjyrää kätevämpi vehje. Tässä triidissä saa siis keskustella kannettavista tietokoneista, mutta sen päätarkoitus on ennenkaikkea löytää minulle hyvä läppäri! Suosituksia kehiin ja mitähän sitä heittäisi kriteereiksi. Ei tarvitse olla mikään pelihirmu, mutta kuvankäsittely pitäisi sujua ilman köhinää. Kannettavuus on myös plussaa, sillä moni "kannettava" painaa sen viisikin kiloa ja akku kestää tunnin, pari :/

Ei omenoita kiitos. Hintahaitari semmoset 400-600 eunukkia.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #1 : 17.06.2009 21:34 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Pysy kaukana Acerista. Minä erehdyin.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #2 : 17.06.2009 22:24 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Itsehän en ymmärrä tietokoneista vittuakaan, mutta oma Acerini (tossa lukee Aspire 3660) on toiminut jo useamman vuoden uskollisesti.

Kuvankäsittelystäkään en ymmärrä toki mitään.
N
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #3 : 17.06.2009 23:23 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Älä ainakaan osta hd-dvd asemalla varustettua HP:n läppäriä(kun blueray on jo voittanut sodan), jossa kiiltävä näyttö katselukulman ollessa riittämätön edes normaaliin käyttöön ja älä ainakaan maksa tuosta paskasta 1400e - 200e(plussakortilla).

t. vitun onnellinen HP:n omistaja.


läppärin tärkeimmät ominaisuudet:

-katselukulma
-mattanäyttö
-ei vistaa

sanomattakin selvää, että oma hieno tehomyllyni ei täytä noista kriteereistä yhtäkään


You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #4 : 17.06.2009 23:23 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Suosittelen tutustumaan LapTech-liikkeeseen, jonka internetsivut löytyvät osoitteesta www.kannettavatietokone.fi. Itse tilasin oman kannettavani sieltä, ja voin vain kehua kyseistä puljua. Tietokoneiden ominaisuudet on merkitty erittäin selkeästi, joten eri koneiden vertailu on helppoa. Jos kuvankäsittely on tärkeää, luulisin että kannattaa tuolla kiinnittää huomiota 3d-ominaisuudet -palkkiin. Lisäksi foorumilta voi kysellä omiin tarpeisiin sopivaa kannettavaa. Ja jos kyseinen läppäri löytyykin jostain halvemmalla niin sitten tilausta sinne toiseen putiikkiin.

Mulla on viime kesänä ostettu Asus M51SE, joka on toiminut moitteetta. Bonuksena Asuksissa on aina kahden vuoden takuu. Asus-koneista ei siis minulla ole omakohtaisesti pahaa sanottavaa.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #5 : 17.06.2009 23:26 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili En tiedä, mitä halvimmat ThinkPadit maksavat, mutta sellaista suosittelisin ehdottomasti. Vanhempia malleja (ennen IBM:n tekemiä, nykyään Lenovon) saa varmasti hyvään hintaan käytettynä. Ovat helvetin kestäviä, tyylikkäitä ja omaavat legendaarisen näppiksen.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #6 : 18.06.2009 00:08 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Nyt tarttis melkein koneen ja läppärihän on pöytäjyrää kätevämpi vehje.
...
Kannettavuus on myös plussaa, sillä moni "kannettava" painaa sen viisikin kiloa ja akku kestää tunnin, pari :/
...
Hintahaitari semmoset 400-600 eunukkia.
Luulempa että 400-600€:n haitarilla ei saa kuin "pöytäjyrän" parin tunnin akulla. Ja merkin päättäminen on aika tuuripeliä. Joten paras ominaisuus mikä kannattaa kannettavissa huomioida, on 2-3 vuoden on-site takuu. Eli jos rauta hajoaa, valmistaja hoitaa koneen huoltoon kotiovelta ja tuo kotiovelle takaisin. Tosin siinä vaiheessa ainakin 400€ jää aivan liian pieneksi budjetiksi. Mutta muijalle kun hommasin kaaaaaauan sitten hommasin kannettavan ja pelkäsin että kestääkö se, otin sellasen missä oli se on-site takuu. Niinhän siinä kävi että se alkoi prakaamaan parin vuoden sisään, mutta eipä se tainnut olla kuin viikon pois käytöstä ja kotoa hakivat ja kotio toivat. Fujitsu-Siemens oli kyseessä.

Ja siis eihän kannettavien ominaisuuksiin kuulu että ne hajoavat kolmen vuoden sisään ja onhan niitä jotka kestävät vuosia. Mutta siihen pystyy harvemmin vaikuttamaan omilla valinnoillaan. Tietty mitä heikommat ominaisuudet niin sitä vähemmän kone lämpenee, tuulettimet ja kovot pyörii jne. joten sehän ainakin periaatteessa parantaa toiminta varmuutta. Mutta tietysti kun kuvankäsittelyn pitäisi toimia, niin se vaatii ainakin jonkin verran sitä numeron murskausta.

Eli kevyttä, virtapihiä, kuvankäsittelyyn tarkoitettua kannettavaa tuskin 600€:lla saa. Tietty XP tai Linux käyttiksenä tekisi tilanteesta hiukan todennäköisemmän.

Lopputyötä tehdessä sain käyttööni Lenovon...oliko T61 tms. Oli aika uusi malli siihen aikaan (vuosi sitten). Ja olihan hieno peli, kuten Scarf tuossa sanoikin jo. Ainoa ehkä miinus oli pohjan lämpeäminen jonka huomasi kun kone oli sylissä. Mutta tämäkään ei polttanut mitenkään. Ja kone oli nopea, akku kesti muistaakseni muutaman tunnin ja oli todella kevyt. Lisäksi näppäintuntuma erosi selvästi verrattuna 400€:n "lööppi-mallistoihin". Ja tälläisen Lenovon hinta taisi olla vuosi sitten 1500€. Siinä kyllä huomasi että ei niiden kalliimpien kannettavien hinta ole täysin tuulesta temmattu. Ne ovat oikeasti parempia. Tiedä sitten minkälaisia ne on käytettynä...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #7 : 18.06.2009 11:28 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Joo, noita vaatimuksia lukiessa tuli mieleen että olis tarkoitus saada vajaan 2000€:n kone alle 600€:n. Tuohon hintaan ei mitään kovin erikoista akkua saa (0-3 tuntia valmistajan mielestä), näyttö tuskin on mikään maailman paras (väritoisto, katselukulmat, valoteho...), näppäimistö ja touchpad tuskin kehuja saa, jne.

Laatu maksaa ja läppisten kohdalla sen hinnan todellakin näkee ja tuntee. Halppikset vääntyilee, nitisee ja natisee kun niitä siirtelee, näytön saranat on tavalla ja/tai toisella huonot (esim. liian jäykät) ja kannen lukko on todennäköisesti huono (läppiksen kohdalla nämä kaksi vaikuttaa koneen käytettävyyteen suuresti; sitä luukkua avataan ja suljetaan aika tiuhaan) ja kaikessa mahdollisessa, eli kaikessa on säästetty niin paljon kuin mahdollisita.

Ja vaikka Omenat ei ilmeisesti ostoskoriin ole menossa, kerron niistä silti. Viime viikolla uusitun MacBook Pro -malliston koneiden akkukesto on 7h (13" ja 15") ja 8h (17"), niiden touchpad on melko pitkälti paras touchpad missään kannettavassa (sitä käyttää mieluummin kuin hiirtä), näppäimistö on valaistu, kotelo on alumiiniharkko eli se ei vääntyile eikä hajoakaan ihan heti, kansi kiinnittyy magneetilla ja saranatkin toimii, virtajohto on ns. MagSafe mallia eli ei tartte pelätä että sen liitin hajoaa ja tehot luultavasti riittää jopa pelaamiseen. 13" maksaa 1200€+ ja 15" maksaa 1700€+, 17" hintaa tuskin tarttee mainita. ;) (opiskelija alennuksia saatavilla) (en omista tuollaista uutta MacBookkia, mutta olen käyttänyt Unibody MacBook Pro 17", ja se touchpad on todellakin kätevä)

En ole kattellu PC-läppiksiä ja niiden akkukestoja, mutta veikkaan että et löydä PC-läppistä tuohon hintaan tuollaisella akkukestolla.


Mutta jos PC:t vetää puoleen niin minä melkein suosittelen odottamaan. Windows 7 julkaistaan myöhemmin tänä vuonna joten jos jaksat venata sinne asti, osta kone jossa se tulee mukana. Sehän on periaattessa Vista.5, eli viilattu ja hiottu Vista joka on jopa WinXP:täkin nopeampi.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #8 : 18.06.2009 11:54 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Joo ei tässä kiirettä ole ja kyllä budjetti aina tonne tonniin asti venyy jos niikseen on ja täydellinen kone sattuu kohdalle. En tiedä miksi tuon 400 euroa edes aloitusviestiini laitoin...

Uusinta Macbookia olen itseasiassa pari kuukautta käyttänyt eihän se paska ole, mutta siinä on vaan liikaa asioita mistä en pidä. Kuvankäsittelyyn en Macia ikinä ottaisi. Ja se touchpad oli hyvä, mutta sen painelu oli ihan hirveää. Nappi-osa oli jäykkä kuin mikä ja ihan järkyttävän äänekäs.

Tuo uusi Windblows kuulostaa sangen makealta.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #9 : 18.06.2009 12:02 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ja se touchpad oli hyvä, mutta sen painelu oli ihan hirveää. Nappi-osa oli jäykkä kuin mikä ja ihan järkyttävän äänekäs.
Sitä kannattaa painaa mahdollisimman läheltä alareunaa jolloin se ei ole niin jäykkä (ja ehkä vähän hiljasempikin kun se nappi ei iske pohjaan niin kovalla vauhdilla). Ja sitähän pystyy operoimaan useammalla sormella, eli voit vaikka painaa sen napin pohjaan yhdellä sormella ja liikuttaa kursoria toisella. Äänekkyys on kieltämättä sen huonoin puoli.
tallennettu
Re: Läppärit « Vastaus #10 : 18.06.2009 12:32 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Jep, kyllä siihen sen melkein tonnin saat upottaa, että löytyy laadukas kone. Tuo Turilaksen mainitsema LapTech on hyvä pulju, mutta se saattaa tosiaan olla ajoittain kallis, eli jos kone löytyy sitä kautta, niin hintavertailuhommat kannattaa aina. Ja muutenkin aika hyvä yleiskikka läppäreiden, ja kaiken elektroniikan, kanssa on se, että iskee MBnetin hintavertailuun haun ja ottaa siitä jotkut viisi myydyintä konetta syyniin. Niissä on yleensä monenlaisia, saa aika hyvin osviittaa siitä hintapolitiikasta ja että minkä ominaisuuksien mukana eurot kulkee, ja niiden kautta pääsee hyvin käsiksi myös sitten muihin vähän vastaaviin, mutta mahdollisesti sulle sopivimpiin vaihtoehtoihin.

Pyhä kolminaisuus, eli prossu, käyttömuisti ja näytönohjain, ovat varmaan ne, mitä kannattaa syynäillä. Ja voisin kuvitella, että ainakin kaksi viimeistä ovat aika avainasemassa kuvankäsittelyn kanssa. Sen lisäksi tietty kovalevyn koko, vaikka sitä nyt saa aina lisää, sekä liitännät ja vehkeen strategiset mitat kiinnostaa. Akkukestoltaan oikeasti hyviä koneita ei taida vielä tällä hintahaarukalla saada, eli 2-3 tuntia maksimissaan.

Mitä merkkeihin tulee, niin se on aina vähän arpapeliä. Käsittääkseni mikään merkki ei suolla ulos pelkkää paskaa, eli enemmänkin mallien kanssa voi mennä pieleen, ei merkkien. Itse ostin Acerin pari vuotta sitten, ja tykkään siitä kovasti. Onhan 17'' näytöllä varustettu kaveri vähän mörssäri, mutta hyvin se on kulkenut mukana silti, ja nyt tuohon näyttöön tykästyneenä en pienempää haluaisikaan. Liitäntöjä on helvetin jees, ja tuuletus rehellisesti sivukautta, huomattavasti tehokkaamman oloista kuin jostain pohjasta pöytää polttaen. Ainoa mikä tässä ehkä vähän harmittaa, on se, että tehokkaampikin olisi voinut olla. Koneen tarve oli kova, ja tuli viime hetkellä vähän hätiköityä. Onneksi en itsekään pelaa hirveästi PC:llä, ja sen mitä pelaan, niin tämä kuitenkin vielä hoitaa.


Kannattaa siis tosiaan katsella ihan rauhassa hyvä kone, ja jos esim se Windows 7 kiinnostaa, niin venailla sekin messiin. Pärjääpähän sitten varmasti mahdollisimman monta vuotta.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #11 : 18.06.2009 13:20 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Tonni ampuu ehkä nykyään vähän yli. Itse panostaisin ehkä jollain seitsemällä sadalla uuteen koneeseen. Nykyään sillä saa jo melko hyvän koneen, jolla pitäisi tulla toimeen. Ja sitä W7:aa kannattaa odottaa. RC toimii yllättävän hyvin nuhapumpullani.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #12 : 01.08.2009 12:47 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Läppäri pitäisi itsekin ostaa ja budjetti olisi noin 500 euroa.

http://catalog.mikromafia.fi/catalog/product_info.php?products_id=36423

Tämä Asuksen malli vaikuttaisi ihan hyvältä. Eikai toi GMA 4500 näytönohjainkaan ihan susipaska ole? 2v takuu lämmittäisi tossa. Onko muuten tosiaan niin ettei XP tue 4GBn keskusmuistia, sellainen muistikuva jäänyt. XP tulee kuitenkin asennettua.

Jos joku näistä tietää enemmän niin saa suositella samasta hintaluokasta mitä vaan merkkiä/mallia
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #13 : 01.08.2009 17:09 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Kyllähän noi integroidut näytönohjaimet on sysipaskoja, vievät osan koneen omasta muistista. Toki jos tuo läppäri tulee vain netin selailua varten, niin kaipa sillä pärjää, mutta kusessa olet jos jotain muuta aiot tehdä.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #14 : 01.08.2009 17:12 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili 32-bittinen XP tai mikään muukaan 32-bittinen käyttöjärjestelmä ei pysty käsittelemään 4 gigatavua enempää muistia. Loppuu muistiavaruus kesken. Eli täytyy käyttää 64-bittistä järjestelmää, jos haluaa enemmän muistia. XP:stäkin on olemassa 64-bittinen versio.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #15 : 01.08.2009 17:43 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili 32-bit Windows ei pysty käyttämään 4Gt RAMia. Maksimimäärä RAMia mitä 32-bit Windowsit voi käyttää on 4Gt miinus 0.2 - 0.3Gt miinus näytönohjaimen muisti. Eli jos koneen näytönohjaimessa on 512Mt muistia, Windows voi maksimissaan käyttää noin 3.2Gt RAMia. Ylimääränen muisti ei haittaa, mutta ei siitä hyötyäkään ole. Jos haluaa 4Gt RAMia käyttöön pitää vaihtaa joko 64-bit Windowsiin tai johonkin muuhun käyttikseen (32-bit Linux pystyy käyttämään 4Gt RAMia).

Mutta koska tuon läppiksen näytönohjaimessa ei ole muistia vaan se käyttää RAMia ei tuo rajoite ole sinänsä ongelma. Täyttä 4Gt:tä et kuitenkaan saa käyttöön vaan muistista jäänee se 0.2-0.3Gt käyttämättä (ja se näytönohjain varaa osan RAMista).


WinXP:stä kannattaa jossain vaiheessa siirtyä pois, koska MS lopettaa sen tukemisen jossain vaiheessa. Win 7, joka julkaistaan lokakuussa, on varmaan ihan varteen otettava vaihtoehto. Vielä kun ottaa samalla 64-bit version siitä niin saa 64-bittisyyden edut - ja haita. En tiedä yhtään miten siirtyminen 32-bit Windowsista 64-bittiseen vaikuttaa joka päiväiseen käyttöön. Ohjelmien pitäisi toimia, paitsi tietoturvaohjelmista on käytettävä 64-bit versioita 64-bit käyttiksessä. Laiteajurit on se suurin huolen aihe koska 64-bit käyttiksessä on käytettävä 64-bit ajureita eikä kaikille laitteille ole välttämättä sellasia tarjolla.

Ellen ihan väärin muista MS tarjoaa Win 7:aa ennakkotilaajille 50€ hintaan. En ole varma oliko kyseessä päivitysversio, ja mistä Win versiosta, vai ihan normaali retail paketti.   
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #16 : 01.08.2009 21:45 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili
WinXP:stä kannattaa jossain vaiheessa siirtyä pois, koska MS lopettaa sen tukemisen jossain vaiheessa. Win 7, joka julkaistaan lokakuussa, on varmaan ihan varteen otettava vaihtoehto. Vielä kun ottaa samalla 64-bit version siitä niin saa 64-bittisyyden edut - ja haita. En tiedä yhtään miten siirtyminen 32-bit Windowsista 64-bittiseen vaikuttaa joka päiväiseen käyttöön. Ohjelmien pitäisi toimia, paitsi tietoturvaohjelmista on käytettävä 64-bit versioita 64-bit käyttiksessä. Laiteajurit on se suurin huolen aihe koska 64-bit käyttiksessä on käytettävä 64-bit ajureita eikä kaikille laitteille ole välttämättä sellasia tarjolla.
64-bittistä Windows 7 minäkin suosittelisin, jos Windowsissa aikoo pysyä. Se ei vaan ole vielä puoleen vuoteen markkinoilla. Mitä tulee 64-bittisten ajureihin, niiden puute on aikalailla menneen talven lumia. Enää ei ole varsinaisesti syytäkään tyytyä 32-bittiseen versioon.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #17 : 01.08.2009 23:26 »
Dueli Jäsen Viestejä: 16 Basaaripisteet: 1 Profiili Kipaisin torstaina hakemassa postista oman Acer Aspire Onen, netbook siis. Näin muutaman päivän kokeilun perusteella voin julistaa vallan mainioksi vehkeeksi, tosin pettymyksen aiheutti kajarit. Jos hieman taustamelua on läsnä, joitain hiljaisempia biisejä on vaikea kuulla, vaikka asettaisi nupit mahdollisimman kaakkoon. Ääni tulee myös ulos laitteen alta, jolloin esim. sylissä pitäessä sillä on vaikeuksia päästä käyttäjän korviin. Siispä suosittelen laadukkaita kuulokkeita tai vaihtoehtoisesti erillisiä kaiuttimia. Akku kestää vain vaivaiset pari tuntia. Onneksi oma käyttöni ei yleensä vaadi langattomuutta.

120Gt kovalevy, 1024Mt RAMia, Näyttö 8,9". Ei upea, mutta näin pieneeksi laitteeksi suhteellisen pätevä. Vanhempaan koneeseeni verrattuna tämäkin on jumalolento. Paluu mukana tulleeseen XP:hen oli sen verran karu, että asensin veljen avustuksella siihen vielä saman päivän aikana Ubuntun. Harmi, etten saa sisäänrakennettua webcamia toimimaan tällä käyttöjärjestelmällä, mutta enpä sille muutenkaan erityisempää käyttöä löytäisi. Helvetin kevyt on, nousee yhdellä kädellä vaivattomasti. Osto ei kaduta.

Niin, ja se on vaaleanpunainen. 50€ muita värejä halvempi, ei liene kovin haluttu värivaihtoehto. En oo homo.

E: Läppäri, netbook, kuinka vain.


« Viimeksi muokattu: 20.02.2011 19:07 kirjoittanut Dueli »
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #18 : 02.08.2009 09:26 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Ahaa, no sitten vois varmaan asennella sen 64-bittisen XP:n ja katella sitten jossain vaiheessa sitä Windows seiskan käyttöönottoa.

Mutta siis, kuinka paskoja nuo näytönohjaimet sitten on? Mitä tolla pelaa? HL-2 ikäluokan veteraanit nyt ainakin pyörii? Eipä hirveesti tule uusia pelejä muutenkaan pelattua.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #19 : 02.08.2009 13:51 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
64-bittistä Windows 7 minäkin suosittelisin, jos Windowsissa aikoo pysyä. Se ei vaan ole vielä puoleen vuoteen markkinoilla.
Siis Windows 7:n julkaisupäivähän on 22. lokakuuta, ja samassa paketissa kait tulee sekä 32-bit että 64-bit versiot. Vai mitä tarkoitit tuolla puolella vuodella?


Microsoft ja jotkut tietokonevalmistajat tarjoavat mahdollisuuden päivittää Vistan ilmaiseksi Windows 7:aan. Jos siis ostat nyt uuden tietokoneen jossa on Vista Home Premium (tai parempi), tai ostat Vista Home Premiumin (tai paremman) erikseen, saatat saada vastaavan Windows 7:n joko ilmaiseksi tai toimituskulujen hinnalla. Tarkempaa tietoa täältä. Windows 7 on tosin Vistaa halvempi joten ei varmaankaan kannata tuota Vistaa enää alkaa erikseen ostamaan.

Windows 7:sta ei tule päivitysversioita myyntiin Euroopan alueella, vaan eurooppalaiset saavat Windows 7:n kokoversion päivitysversion hinnalla. Kiva sinänsä, mutta ne jotka haluaa päivittää koneessa olevan Windowsin Windows 7:aan, joutuvat tekemään puhtaan asennuksen, eli kaikki tiedostot ja asetukset sun muut lähtee kävelemään. Euro-versiossa ei myöskään tule IE:tä mukana.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #20 : 02.08.2009 15:11 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili
64-bittistä Windows 7 minäkin suosittelisin, jos Windowsissa aikoo pysyä. Se ei vaan ole vielä puoleen vuoteen markkinoilla.
Siis Windows 7:n julkaisupäivähän on 22. lokakuuta, ja samassa paketissa kait tulee sekä 32-bit että 64-bit versiot. Vai mitä tarkoitit tuolla puolella vuodella?
Aa, se tulee jo lokakuussa. Luulin, että julkaisu olisi joskus joulukuussa tai jotain.


Euro-versiossa ei myöskään tule IE:tä mukana.
Sen sijaan siinä tulee selainvalintaikkuna, mikä on varsin mainio juttu.

EDIT: Tuosta GMA 4500 -näyttiksestä vielä, että se on varmasti aika paska. Tässä on esimerkiksi Overclock.netin foorumeilta erään jäsenen toteuttama vertailu Radeon HD 3470:n ja GMA 4500:n välillä läppärillä, jossa pystyy vaihtamaan näiden kahden välillä. Testitulokset Counter-Strike: Sourcella kertovat karua kieltään.

GMA 4500 - 32,05 FPS
HD 3470 - 114,16 FPS

GMA 4500 ei kuulemma tue edes antialiasingia. HD 3470 on vanhahko näytönohjain. Ero nykyisten näytönohjainten ja GMA 4500:n välillä on siis jotain todella järisyttävää. Ei siis näytä pyörivän Source-pelitkään. Oikeasti, resoluutio 1024 x 768, 0 X AA ja 0 X AF, ja FPS silti säälittävät 32 ruutua (vissiin vielä maksimi eikä keskiarvo).


« Viimeksi muokattu: 02.08.2009 15:28 kirjoittanut Joel-san »
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #21 : 02.08.2009 15:24 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Euro-versiossa ei myöskään tule IE:tä mukana.
Sen sijaan siinä tulee selainvalintaikkuna, mikä on varsin mainio juttu.
Tuo on kyllä varsin järkevä ja jopa ei-microsoftmaisen kätevä tapa hoitaa homma. Jostain syystä tuolla Windows 7:n sivuilla kuitenkin ohjeistetaan käyttäjää tallentamaan haluamansa selain jollekkin tallennusmedialle ja asentamaan se siitä Windowsin asennuksen jälkeen.  Jälkimmäinen kuulostaa enemmän Microsoftille, mutta toivottavasti tuo valikko juttu on lopullisessa versiossa.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #22 : 02.08.2009 17:01 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Ai stna, pahalta vaikuttaa.

Acerin ostaminen on sitten tuhoon tuomittu ajatus? Mihinköhän sitä sitten rahansa syynäisi. Käytettyjäkin vois tietty katella..
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #23 : 02.08.2009 18:29 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Käytetty on tietty yksi vaihtoehto, siinä vaan kannattaa huomioida akun kunto ja ikä ettei tartte heti lähteä ostamaan uutta kallista akkua. Läppäreissä käytetään hyvin pitkälti poikkeuksetta Li-Ion akkuja. Li-Ion akut kestää yleensä noin 300 lataussykliä tai noin 3 vuotta, kumpi ekana tulee vastaan. Tämän jälkeen akun varauskyky alkaa heikkenemään riippumatta kuinka hyvin tai huonosti akkua on siihen asti käsitelty. Yksi lataussykli on kun akkua on ladattu 100%:n verran, eli esim. käytät sen 50%:in, lataat täyteen, käytät 50%:in ja lataat täyteen jolloin tulee yksi lataussykli täyteen.

Li-Ion akkuja kannattaa käyttää aina silloin tällöin, esim. ottaa tavaksi käyttää akkua vähintään kerran viikossa tai kahdessa. Kerran viikossa jos käytät akun tyhjäksi (ei sitä välttämättä tyhjäksi tarvitse käyttää, mutta esimerkin nimissä...) vuodessa kertyy noin 50 lataussykliä, kolmessa vuodessa siis noin 150 sykliä mikä on vain puolet tuosta 300:sta. Käyttämättömän Li-Ion akun kapasiteetti tippuu nopeammin kuin akun jota käytetään.
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #24 : 03.08.2009 22:14 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili
Ai stna, pahalta vaikuttaa.

Acerin ostaminen on sitten tuhoon tuomittu ajatus? Mihinköhän sitä sitten rahansa syynäisi. Käytettyjäkin vois tietty katella..
No enpä tiedä, nykyäänhän niillä toimii huolto jotenkin Suomen kautta ja jos vikaa tulee niin ei niissä mene sen kauempaa kuin jonkun fujitsun tai Hp:n koneissa. Muutenkin Acerilla on tuossa 500-600 hintaluokassa paremmat speksit kuin muilla, kuten vaikka tämä https://www.konebox.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=100222

Tuossa on jopa sellainen näyttis ja prossu joilla pyörittää uudehkoja pelejä, esim tässä on esimerkkejä millä tavalla käytännössä sama malli (5530g) pyörittää joitakin pelejä, täysillä ja ultra asetuksilla.

Mirrors edge
Fallout 3

Ainut vaan että tuossa Koneboxin mallissa on vain 3gb muistia, tosin helppohan siihen on yksi 2gb kampa lisätä.
tallennettu
Re: Läppärit « Vastaus #25 : 03.08.2009 22:21 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Jep, jos vaan näyttiksestä jää kiinni, niin vähän kaivelemalla löytää taatusti samasta hintaluokasta vastaavanspeksisen koneen hyvällä näytönohjaimella. Eikä Acerista merkkinä ainakaan täältä päin ole mitään pahaa sanottavaa, kone on toiminut moitteetta. Sen jälkeen siis, kun asensin Windowsin siihen uudelleen, valmisasennuksessa kun ilmeni ongelmia. Asennus-cd:t sai kuitenkin huollosta helposti.

Ainoastaan akkukesto ei minusta ole koskaan ollut aivan sitä mitä luvattiin(tästä pitäisi melkein ajaa tarkempi koe joskus, ihan jo mielenkiinnon vuoksi), mutta onneksi pistoke on tähän asti aina ollut lähellä, eikä siinä luvatussa kahdessa tunnissakaan ole tietenkään hurraamista. 17'' vaatii veronsa.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #26 : 04.08.2009 12:44 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Ensivuoden puolella alan minäkin varmaan kattelemaan uutta konetta ja silloin sanon pöytäkoneille kotikäytössä lopullisesti hyvästi. Joku raahattava 17" läppäri kohtuullisella myllyllä ja Win 7:lla. Varmaan siinä samassa hommaan jonkinlaisen telakointisysteemin, jolla saa näytön hyvään asentoon ja koneen verkkovirtaan.

Tämä Acerin netbook on nyt vuoden vanha ja toimii edelleen hyvin sohvan käsinojalla istuvana pikkuviestimenä.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #27 : 07.08.2009 22:05 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Porukoille olen tässä etsimässä hyvää perusläppäriä. Tulee multimedia- ja perushyötykäyttöön. Vaatimuksena 17" näyttö ja sen verran tehoa ettei kyykähdä, vaikka olisi useampikin sovellus auki samaan aikaan.

Acer jälleen vaikuttaa ainakin halvemmissa malleissa parhaalta vaihtoehdolta. Olen yrittänyt etsiä tälle saman hintaista vaihtoehtoa tuloksetta. Mitään kovin pahaa sanottavaa en tuosta keksi, mutta jos jollain on esittää parempi vaihtoehto, kuulisin sen mielelläni.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Läppärit « Vastaus #28 : 26.08.2009 19:00 »
tombbi Jäsen Viestejä: 126 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Pitäisi tyttöystävälle läppäriä kattella, mutta mulla on vähän pallo hukassa noitten läppärien kanssa,  että jos täältä sais vähän apua.

Kone tulisi pääasiassa kouluhommien tekoon ja viihdekäyttöön, eli tekstinkäsittelyä, elokuvia, netin selailua, ja satunnaista Simssiä tai vastaavaa. Tehovaatimuksia sen verran, ettei kone jumittele/hidastele kun pyörittää useampaa ohjelmaa samanaikaisesti. Kone ei saisi olla miniläppäri eikä mikään 17":n mötkö. Tavallisen kokoista läppäriä siis haetaan. Hintahaitaria en oikein osaa sanoa, mutta jos näillä päästäisiin edes hieman eteenpäin, niin auttaisi kummasti.

EDIT: Mites tollasella 400-500€ koneella pääsee näihin vaatimuksiin?

http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=24476
Miten tällänen suoriutuisi tehtävästä?


« Viimeksi muokattu: 27.08.2009 21:19 kirjoittanut tombbi »
I see your face but I can't decide now
If it's real or just in my mind
I see your face, and it says with a smile
"Welcome to hell, 'cause this is where you'll die"
tallennettu
Re: Läppärit « Vastaus #29 : 28.08.2009 01:55 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=24476
Miten tällänen suoriutuisi tehtävästä?

Aika lailla vastaava kuin oma pari vuotta sitten ostettu Acer, mitä nyt käyttömuistia tuplat ja näyttiksestä en äkkiseltään tiedä mitään. Tuskin tuokaan kuvailemassasi käytössä yskii, hyvin on meilläkin toistaiseksi pärjätty, mutta voisin kyllä kuvitella, että vähän katselemalla saisi tuohon hintaan, tai sillä lisäsatasella, vielä hieman paremman ja pitkäkestoisemman diilin. Ehkä.

Omassa koneessa prossun hertsien vähyys on ehkä vähän jälkeenpäin harmittanut.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines